Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Toma
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid #324438 üzenetére
Tény, hogy ezek gyakran mintha háttal ülnének a mozinak és míg a tengeren túl a múmiát is kerékpárra kényszerítették, kockáztatva akár azt is, hogy nyakát szegi szegény, itt még mindig inkább a kondér, kolbásztöltő és a pálinkás korsó mellől jelentkeznek be előljáróink
...pedig egy komolyabb szemléletváltás az egészségügy leterheltségét is enyhítené, de hát a pillanatnyi politikai haszon felülír mindent.
#324435dom1n0...egyik kutya másik eb, butaság azt hinni bármelyik is jobb az összes többinél, ráadásul a nagy
prémium
(főleg árban prémium) márkáktól értelemszerűen többet várunk el, ezért kritikusabban értékeljük őket...lásd gépkocsitulajdonosok elégedettségi listáján gyakran alsóbb kategóriában elégedettebbek a tulajdonosok mint az igényesebb, drága autókat birtoklók.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
velizare #324433 üzenetére
Pétert nem kellett, az elég jól fut....a többit hagytam.
#324428parandroid...Helyi születésűek, lakóhelyűek, szoktak futni (egyik-másik nem is rosszul), részeseik ennek a helyi rendezésű sporteseménynek mely nem a politikáról szól, szólt, én meg viccesnek szántam az eset megemlítését. Ennyi, nem kell túlgondolni annak sem aki esetleg külföldre kényszerült és azóta neki itt minden xar, itt mindenki hülye, hogy rossz helyre szavaz és adott esetben szívesebben futna olyan versenyen aholtisztességes
politikusok is indulnak mint Ursula, Volodimir, vagy éppen Donald, és annak sem aki szerint itt van maga a kánaán, nekünk jobban már nem is mehetne és nyugatról mindenki idemenekülne ha tudna, és engednénk. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #324399 üzenetére
Én ma futottam, de nem egyedül hanem sorolom:
1. Közvetlen felettesemmel
2. Cég törzsfőnökével
3. A polgármesterrel
4. Az igazságügyi miniszterrel
5. A külügyi és külgazdasági miniszterrel.
5.++ Zasszonnyal...
Nem annyira a dobogóért ment a küzdelem mint egy lehetséges előreléptetésért.
Az erdei útjelző táblák pedig ismerősök, bár azt az útvonalat talán még nem ismerem....gondolom jó nagy sár van, mi?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee #324385 üzenetére
Ezek ultrafeldolgozott élelmiszernek minősülnek, még akkor is ha értem, hogy bizonyos szint után és esetekben már bab, csirkehús és sovány túróból képtelenség összeszedni a kellő fehérje mennyiséget...de hát szerintem az már az aligha az egészséges szint.
(még felolvasni is durva az összetevőket!
)
avl...nem annyira a pontos ajánlott fehérjemennyiségre gondolok, hanem inkább az arányokra a 3 energiaforrást illetően (szénhidrát,zsír és fehérje), ahol míg első kettőt pofonegyszerű tartani, sőt, figyelni kell ne lèpd túl, a fehérjét találtam legnehezebben tarthatónak egyszerű, természetes élelmiszerekkel. Ez napi ~2800 kcal-ás étrendben, leginkább irodai munka, heti 2-3, nyáron néha 4-5 aktív nappal (kerékpár, futás, túrázásal +~1000-1500 kcal elégetése) a 75kg testsúly fenntartásához.)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon #324357 üzenetére
A család már csak ilyen, hiába példálózól nekik tudományos tényekkel mint BMI, vagy testzsír % , ők csak a korábbi önmagadhoz viszonyítanak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #324346 üzenetére
Aztán lehet 2oldalt van 5-5 cm, csak fent olyan szűk.
lsebestyen...amint komolyan vettem a bevitt tápanyag mennyiség méricskélését olyan dolgokra jöttem rá mint:
1. 100gr az marha kevés ()
2. Belekóstolni ebbe-abba, bekapni egy-egy szem, vagy falat, kanál ezt-azt végül nagyon sok + is tud lenni.
3. A bevitt fehérje az ami mindig a szénhidrát és zsír (sőt, nálam a rost is, mert azt is számoltam) mögött kullog.(porokat, turmixokat nem eszek) -
Hasaggymeg
Topikgazda
26/46 az olyan mint a 32/51, vagyis már pörgetni kell ne dőlj el...ugyanakkor bár ritkán, de én azon is megyek.
6030D...tényleg, el is felejtettem!...mindjárt nézek friss Stravas képet mert a hajtóművet még nem láttam
Szerk. Meg nem szerelte fel. [link]
...úgy tesz mint én, hetekig simogatja.(jó vasárként megvehette, de gondolom még nem cserés a régi.
)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csápájev #324300 üzenetére
Városi, farmernadrágos-öltönyös bringázásra, vastag olajjal kent zsírsáros láncnàl, hajtásnál volt/van értelme a piszkolódást, becsípődést elkerülendő, de ha ezek nem állnak fenn (főleg az ilyen átlátszó plexi plastic-fantastic jellegűnek) már csak bazárosító, muglisító szerepe van.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Teljesen jó! ...strapabíró, masszív alu vázzal, jó hajtás- váltással és olyan fékekkel mellyel ha nem tudsz megállni az csakis júzör erör lehet.
A felnik és a teló kissé gyengék vadulni terepen, de kezdésnek (pláne ennyi pénzért) kifogástalan!
Csápájev...hacsak nem valami utcai trapéznadrágban fogod hajtani nyugodtan kukázd azt a muglispecifikus láncvedőt. Ha mégis, akkor talán találsz amolyan fekete, valahogyan kinèzőt is mely talál arra hajtóműre is.
[link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid #324282 üzenetére
Ezt azért nem kellett volna, nem vagy tekintettel mások érzéseire!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Jester01 #324268 üzenetére
Szerintem igen, az a pucér, műanyag terelős dolog véleményem szerint egyik legrosszabb (kényszer)megoldás, ott nemcsak minden kosz éri, érheti, de azon a műanyagon is kell neki szögben csúszkálnia.
Nejemé is olyan és hát a trimmelést marha nehéz beállítani az alsó húzású, felső bilincses 105 R5800 átdobójával úgy, hogy az a pici mozgás ne vesszen el a hosszú bowden minden kanyarjában és végül érjen is valamit.
Az Elite sorozatban van egy vékony, marha kemény, áttetsző héj mely végig fut a teljes szál hosszán, a kerékpár kiakakítástól függően, mindenhol a házban, vagy házon kìvül (nem az ertéeles
) ott ahol amúgy csupaszon kellene mennie. Így nemcsak védett a szál a teljes hosszán, hanem egy faxán megkent héjban is fut ráadásul. Így hirtelen nem is tudom végig kellene vinni ott lent a házat héjastól mindenestül, vagy csak a szálat a héjában, talán az utolsó.
Mindenesetre figyelni kell a leszabásnál először kezdve a házzal, majd utána azon átfűzni végig, a szál teljes hosszán a héjat, és utána ugye a szálat. Agresszív marketing vége.
mauimagic...nincs valami olyasmi is a Garminnál, hogy aki 3x visszavitte míg végül eldöntötte mit akar és egyet meg is tartott, annak büntetésből kivesznek funkciókat készülékéből? 🤔
INTELligent...Úgy-úgy.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #324253 üzenetére
Ha valahol boltban, ismerősnél, akárhol egy kerékpár váltóját érzésre konnyebben, szebben müködőnek véltem mint enyém, miénk, onnan a bowdenezéseim napjai megvoltak számlálva. Így került mindig a vas árához akár aránytalanul is drága bowdenszett, pl. nejem Hervis-es Scottjára, XTR bowdenezés.
Mostani bringám 4 éves (amúgy minőségi) bowdenezése is erre a sorsra jutott...volna, ha közben nem kívánok rá a villanyra.
INTELligent...örülök, hogy tetszik, a java csak ezután jön!
Egyetlen hibáját tudnám felróni éspedig az amúgy marha puccos alu bowdenházvégeket melyek alu váznál a szemekben hajlamosak nyikorogni, pl. kormány forgatása közben, így ha fémvázra szereled és bowdenszemekbe, nem teliben házban, a mozgó kormánynál célszerűbb "gagyibb" műanyag kupakokkal szerelni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Lajmund #324237 üzenetére
Ez amivel születni kell, hisz még nem is élt eleget ahhoz, hogy ezt megtanulja és megy neki ami másnak csak sok gyakorlás, törés, esetleg 1-2 orvosi vasalás után jön össze.
Ami jjeahh kollégát illeti, kissé ráunhatott és átbillent a mérleg az ezzel járó macera javára (kutyák, medve, bringás haverok hiánya stb.)...de majd hazamegyek nyáron és hátha kicsalom barlangjából a nagy barnát.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #324229 üzenetére
Ezen most teljesen elérzékenyültem!
...amúgy meg jó az a "fekete", amolyan hamvasszürke, teCCik csak...éppen érd át/szokd meg, nekem kellett 1-2 hét. Jaguárra meg kíváncsi leszek mit tapasztalsz mert nálam olyan szinten csúszott benne saját bowdenje, hogy alsó-közép polcos Alivio váltókaromnak már sok lett az SLX váltórugó erőssége és ha csak amolyan érintőre nyomtam a visszaváltást nekem már 10 évvel ezelőtt is megvolt az ami hivatalosan még ma sem létezik Shimiéknek, vagyis hármat is váltott lefelé, kvázi remegve gyors hármat a váltófül az ujjam alatt.
Tényleg brutál jó.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent #324191 üzenetére
Bár színtévesztő vagyok, de ezt nem mondanám
tűzvörösnek.
[kép]#324189
fulton..hohó, álljunk meg és úgy hugyjunk, mondaná a székely, fiatal vagy te még a lenyugváshoz! 🤭#324198eddie1978...egyszerre kettőt?! Akkor az mi lesz, #newbikeday² ?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent #324172 üzenetére
Ha a tízes a felső határ neked, akkor inkább a sima chunky...kínai pedig van, de az olyan is, a Supacaz-é meg ugyanolyan drága.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZavaBalazs #324162 üzenetére
Hú de jó helynek tűnik a fotó helyszíne!
#324165eddie1978...
Itt van dobozban a speci epic world cup expert. Ki sem bontottam.
Mivaaaan?!Most meg kerékpárvásáron töröd a fejed! 🫤Te sem lehetsz egy 7köznapi fazon!
Ami a kopott váltót illeti, csodálkozok, hogy nem kennyérre kell a pénz mégis buherálod...ha szétkopott kuka és jöhet az új váltó, vagy nem?!
Wattmérésed elhagyásáról jut eszembe, hogy miután minap kidobáltam a 2 vacakoló mellkaspántomat, tegnap elhagytam csapásszámmérőmet is az erdőben (a bokrok nemcsak felsőmre téptek egy újabb, 20. lyukat), így újabb adatmezőcsere történt Garminomon és egyúttal vége 2 méregetésnek is, vagyis jöttem, láttam, elég volt kíváncsiságom kielégítésére, mert másra nem igazán használtam egyik adatot sem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0 #324144 üzenetére
Megismétlem, hogy ha kicsi a kezed aligha lesz jó!...kezemnem 11-es kesztyűben kényelmes és nekem is szokni kellett ezt a vastagságot. Persze ma már nem is kellene más, de elején 3-4 menetig furcsa volt.
#324149-=RelakS=-...én szemem szerint az rendben van, kábé +2 teljes szem (4 csapszeg)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eddie1978 #324131 üzenetére
Én biztos minden létező, és ezidáig már be is járatott fejlesztést belevennék, pláne ha hosszútávon gondolkodsz...karbon (esetleg Speci DaAluisio Chisel) váz, minimum Reba, de inkább Sid, vagy valami Fox 100-110mm villa, természetesen kúpos fejcső (ez már szinte alap), átütős, boost, 1/12s, tejes kerékrendszer és villanyváltót is leszámolva végleg a váltóbeállítással és kábelekkel. Aztán még lehet fokozni valami könnyű karbonkerekekkel meg az új Transmission Sram váltással, ami már igencsak zsebbenyúlós.
Az én csuklóim is nagyon xarok,jó
gyerek voltam időben begyűjtve 2-2 törést csuklónként aminek most jött el a böjtje....ez is segít némileg, feltéve ha legalább 10-es kesztyűt hordasz és így át is éred marokkal.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
vallas #324127 üzenetére
Ki ad kölcsön egy váltót?!
...amúgy meg helyedben mennék pár kört vele még verseny előtt, köztudottan nem tanácsos alkatrészeket cserélni megmérettetés előtt.
#324129MC Pite...SLX CN7100-XT CN8100 között nem tudom mennyi a tartósságbéli kölönbség, de a Deore CN6100-XT között tudom, hogy nagy...nagyobb mint az árbéli.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
AdamTaylor #324119 üzenetére
Szinte minden bringára lehet tenni valamilyen sárvédőt, kitámasztót, trekkingszerűekre pláne...én ezért nem aggódnék.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0 #324070 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy mivel sok gondom volt (főleg Shimano) agyakkal és szabadonfutókkal fontos, hogy mivel van a kerék szerelve. A Mavic tartós QRM csapágyazása és atombiztos, meg faék egyszerű ID360 szabadonfutója nálam nagyon meggyőzőek, a mostani pl. már lassan 4 éve mennek télen, nyáron aszfalton, terepen, ami ~22e km...nem hiszem mernék mást mint DT, vagy Mavic aggyal/szabadonfutóval szereltet venni.
#324071Maximum1...az ilyenekre úgy tekintek mint a gravelmánia áldozataira...aztán meglehet ez lesz a jövő kerékpárja (
), ugyanakkor számomra továbbra is talány az alsó, visszakanyar értelme mikor az átlagmugli minden héten egy évben 2x fogja ott a kormányát mert egyrészt kényelmetlenül lent van, másrészt nehezen éri el a féket onnan.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Speedy007 #324045 üzenetére
Pl. Bicycle cable replacement a gugliba és videóra keresel majd addig nézed amíg kifolyik a szemed.
eddie1978...utoljára nekem is 30 rongyba került a Reba a Dr.Bikenàl amit egy Sid új árához viszonyítva is húzósnak éreztem és elgondolkodtatott a nagy szervizhez való esetleges rákészülésről. A kicsit félidőben egyszer el szoktam végezni, de a nagyot, évente egyszer velük szoktam csináltatni...az ~400 óra/6000km aminek kábé 2harmada terepen, minimális sarazással mely alatt ugye így egy nagy és egy kisszervizet kap a Reba.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Jester01 #324034 üzenetére
Akkor pont biztos igen, de az csak a tüneteggyüttes része amit a psziché vált ki...gondolom.
parandroid...világéletemben alacsony volt a vörösvértest + hemoglobin szint véremben, így nem adhattam vért, ergo nem tudtam rutint sem szerezni
...vagyis kéne az az EPO, cefetül.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen #324031 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Jester01 #324002 üzenetére
Igaz nem néztem mindent, de teleszkópok, melyeket itt már 2 kolléga is rendelt (egyik kettőt is
), meg tavaly, az év végén az AXS váltócsomagom mind verhetetlenül alacsony áron voltak.
Ami azt a legjobb árgarit illeti, én sem használtam még...sehol.#324003
mauimagic...bár nálam nem szelelt az illesztés maga, de a TL ready-nek mondott Alexrims olyan pontatlanul volt illesztve, hogy egyszerűen képtelen voltam jól tyúkbelesíteni.
...pedig aztán látszik, hogy felengedtem a szalagot rendesen a szélére, de mindhiába, a gumi és felni közt picit mindig engedett. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee #323945 üzenetére
A nullás mérésnek mi az értelme? Ha startból nem nulla akkor tovább engeded majd a végén mielőtt kukázod?
Amúgy meg gyanítom, hogy a Decathlonos (Unior átcímkézve?) mérőm is ezért eshetett bele olyan korán a 0,5-ig mert annak a CN6100 láncnak éppen nagyobb volt a gyártási mérettoleranciája.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
MC Pite #323941 üzenetére
Nálam az volt, hogy nagyon hamar (~2 hónap/1000 km) beesett a CN6100 láncba a 0.5, továbbá sosem szerettem az ilyen leolvasós méréseket melyeknék a leolvasásnál a rápillantás szöge is befolyásolhatja a végeredményt és ahol felrajzolt vonalakat kell összenézni mindenféle nem egyenes láncfelületekkel. Nekem az tetszik melynek több oldala van és vagy beesik, vagy nem esik, pont.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Speedy007 #323892 üzenetére
Azt, hogy miért spórol nem tudom, gondolom az első átdobón nem kell annyit finomállítani mint a hátsón, de pl. ilyen a bowdenházba iktatható állítóval, melyet az országúti fákváltokaroknál is használnak, megoldható...ha nagyon hiányzik.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
szacsee #323876 üzenetére
B05S jó lesz neked.
arcitec...én írtam, hogy korábbi XT CN8100-as láncom 14 ezer km fölött ment mielőtt beesett volna a BBB 0,7-es része, mostani ugyanolyan pedig 8500 km-nél tart és érzésre el fog menni ugyanannyit. Első szett, mellyel jött a keró Deore CS6100/CN6100 sor és lánc mentek 18800km illetve vagy 5-6 ezret, utóbbit nem jegyeztem fel.#323875 avl...rosszul fogalmaztam, egy soron max 2 lánc megy el egymás után, utána cserélem a sort is...lehet elmenne még, de korábban a tizesnél ugrált a harmadik lánc, így ezt a rutint hoztam tovább, amúgy meg a váltás is kezd vacakolni ha már kopott minden.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Hasaggymeg #323869 üzenetére
...persze a 12-re váltásnál vásároltam én is egy Decathlonos dedikált 12s mérőt (bevallom tetszett a profi kinézete
), de mikor 2 hónap használat után a CN5100 Deore láncomba beesett a 0.5 jelig beintettem a rendszernek és elkezdtem használni a régi BBB-t ide is, gondolván, hogy kizárt én 2 havonta láncot cseréljek.
Kissé hunyorogtam mikor az összes ajánlás ellenére 0.7-ig elengedtem kopni, hogy nem fog-e ugrálni az új lánc, de azóta 3. láncot nyújtom a 12-es soron, elsőt (Deore) nem rögzítettem, második(XT) ment 14e km-t, harmadikkal (XT) most tartok 8600km-nél és a Decathlonos mérőna (még meg van
) 0.5 rég beleesett, de a BBB 0.7 még messze nem. End of story...
#323873Speedy007...mondjuk egy mérőműszert aligha okos dolog pajszerként (kalapácsként, stb.) használni, úgy már tényleg nem bízhatsz pontosságában.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #323856 üzenetére
Meglehet, de te sem lehetsz valami figyelmes olvasó, hisz legalább 15 korábbi hozzászólásban megírtam, hogy minden 11 alatti láncomat (7,8,10,11) mindig is 1.0-ig engedtem lenyúlni, és most a 12 sebességest is 0.7-ig hagyom csere előtt, mégis elvitt/elvisz egy sor 2 láncot, egy hajtómű meg 2 sort...vagyis nincs ezen a mérőn 0.5 beosztás, de hát nekem nem is kell. Nem állítom, hogy ez mindenkinél működne, lehet jobban eloszlik itt a terhelés a soron, vagy gyenge a lábam (meg a Zasszonyé is), vagy a wax mégsem olyan jó mint amilyennek mondják, vagy a WD40 PTFE mégis jó a láncra, vagy túl sokat takarítom a kerékpárt, vagy-vagy...de ezek a tények immár 20+ éve és a tényekkel elég nehéz vitatkozni.
Dark Archon...egyetlen tételként melyet nem kellett visszaküldened, a Komoot végleg belopta magát szívedbe. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
SteveAd #323844 üzenetére
Ezen gondolkodtam régebb is és arra jutottam, hogy mivel a gyűrűk egyszerre kophatnak a tulajdonképpeni
lánycnyúlást
okozó csapokkal majdnem irreleváns beleszámolod-e azok kopását, vagy sem...vagyis ha kopottak a gyűrűk és el tudja tolni őket a mérő kopottabbnak mérve így a láncot akkor a lánc többi része is már nagy valószínüséggel kopott...vagy nem? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
attiss66 #323833 üzenetére
Ilyen, de nem ajánlom mert egymintás tapasztalatom van vele és nem azért drága nekem mert annyira faxa konstrukció hanem mert ezt engedve 1.0-ig minden 11 sebesség alatti, és 0.7-ig a 12 sebességes soroknál elviszvegy sor 2 láncot, ami nekem elfogadható. [link]
mauimagic...sejtettem, hogy felfelé kerekítesz Mr.Teszkós Kifli!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mindeközben...hüJén vezetett váltóbowdent is átalakítottam kissé, most végig kint megy és végig házban...úgy reszeltem ki a 2 vázszemet a támvillán, hogy az éppen megfogja a puccos vékony Shimi OT-SP41 (Dura Ace?...nemtom honnan maradt nekem olyan
) bowdenházat és ìgy belefűzhessem.
...fent meg a fékcső vázszemeihez rögzítettem a váltókábelezést is. Korábban a felső csőben ment, de olyan xarul, hogy nem a homlokcsőben indult hanem a felsőcső alján elől, majd hátul ki is lépett, mind2 helyen meglehetősen élesen megtörve a házat.
Immár pöccre műxik az XT RD-M781 az SLX SL-M660 karral, az új házban a szál is letört karú XT RD-M8100-as váltómból került ide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csápájev #323808 üzenetére
Itt elég jól rákereshetsz akár arra is, hogy pont olyan kiosztásút találj...majd aztán szükség lesz ugye néhány szerszámra is, mint pl. ez ami kazettaleszedő, meg láncbontóra és ugye egy imbuszkulcs készlet is alapszükséglet...ennyivel mondjuk a sor, lánc és görgők cseréje már megoldható. Ami az utóbbit illeti, a váltó típusa alapján azt is ki kell keresni...amúgy honnan tudod cserélni kellene a görgőket? Azok aztán jó sok hajtás után szoktak elkopni...vagy beálltak, esetleg nagyon kotyognak?
A linkek nagy része pedig azért ugyanaz a bolttól vannak mert ott fellelhető amit keresel, helyi, elég jók az áraik és akár személyesen is átvehető ha a nagyfalu környékén lax. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csápájev #323806 üzenetére
Sok szerviz közzéteszi a szervizdíjait, az alkatrészek árát meg szintén fellelheted a neten...nem tudom mennyire vagy szerszámokkal és szerelési affinitással ellátva, de ezek a dú it jószeef kategóriába még simán beleférnek, pláne egy ilyen kerékpár esetén. Vissaztérve kérdésedre, én így hasraütve legalább egy harmincasra tippelnék.
(ami ugye a kerékpár valós értékét nézve, meglehetősen sok lehet
)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #323802 üzenetére
Lehet, hogy csak még álmos voltál és rosszul hallottad.
...ami meg a távokat és hatásait illeti, itt is a fokozatosság és mértékletesség lehetnek a kulcsszavak, szerintem lehet akár 200-at is futni (bár ez tényleg csak extrém ritkán lehet az
egészséges
kategóriába sorolni) úgy, hogy nem az intenzíven fexel utána egy hétig, de lehet 10-et is úgy, hogy utána minden bajod lesz, genetika, edzettség, magadhoz mért tempó és intenzitás stb. függvényében.
Nekem 2013-ba úgy összetört térdem, hogy a további bringázás is valószínűtlennek tűnt, nemhogy a futás, mégis futottam azóta néhány 1000 km-t, jobbára 10 körüli körökkel, ugyanakkor az azóta eltelt 12 év alatt csak egyszer hozta rám a frászt a rossz térdem (megdagadt, fájt, stb.) miután Zasszonnyal futva és azt a tempót kevésnek érezve rendszeresen rá-rásprinteltem a 10 km-es körben néhányszor, igaz csak pár másodpercig, de nyélen, ami kifért a csövön...na hát azt már nem bírta a térdem, még annyira sem mint a mondjuk 15+ km-es lazább tempójú terepet. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Speedy007 #323782 üzenetére
Hát ha szinte új akkor én sem dobnám ki (már csak fenntarthatósági elgondolásból sem
) , tedd fel, hadd morogjon amíg tud , aztán lecseréled ha széthullik.
MPowerPH...talán a végét
megnyomni
sem a legcélszerűbb, mert bár nem értek hozzá (nem érdekel annyira, inkább a Zoliwrc féleösztönös sportoló
iskola áll közelebb hozzám) nekem is mondták, hogy jobb a végén levezetni mint közvetlen megállás előtt tölteni fel az izmokat tejsavval...vagy valami ilyesmi...ha jól emléxem.Parandroid..
Nyilván nem mindenki tolja ennyire fullba a kretént, ehhez is kell némi adottság, de benned látok potenciált
😆😆😆...bennem látsz valami ilyesmit mester?Bár kispályás vagyok az autóknak nekihajtó MPowerPH kollégához képest, azért van bennem is egy adag, és erről csak azért nem tudtok mert vagyok már elég vén róka ahhoz, hogy...inkább hallgassak vele.
Amúgy meg azt tapasztaltam, hogy a korral némileg megnyugszik a Zember...magától, vagy kényszerből, ugye.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Speedy007 #323778 üzenetére
Annyira filléres tétel egy ilyen sor, hogy kis túlzással már szinte megtakarítani sem költséghatékony...javítani (értsd szétszedni, tisztítani és újrakenni, ne adj isten kalapácsokkal és rugókkal bajlódni benne) pedig szinte rémálom.
Van egy mondás mely szerint a szerelem minden férfiből költőt csinál, az esős idő is ilyen lehet, csak ez éppen szerelőt csinál belőlünk. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #323756 üzenetére
Valamit csak kellett "terepesítsenek" rajta, hogy grevölnek nevezzék és túlárazzák, és mivel én nem próbáltam soha (sőt, nem is terepeztem koskormánnyal és fvkarral for that matter) elhiszem, hogy alkalmasabb terepre mint egy országúti szett.
triálboj...az szerintem a szál jobb védelme érdekében van a vázszemeknél és bowdenházkupakoknál ahol dörzsölődhet...a váltónál csak akkor használható ha nem gyűrődik meg a vége a hátsó nagykerèkre váltva sem. Ami a bowdenház ívét illeti, nézd meg hogyan mozog legkönnyebben a váltó amikor még az ív sem olyan hosszú és oldalra is elálló, hogy már esetleg beakadhat valamibe terepen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
MPowerPH #323764 üzenetére
Valahányszor olvaslak van egy olyan érzésem, hogy túlhajtod magad...lehet tévedek, de van olyan embertípus aki egyszerűen nem tud Z3 teteje alatti pulzussal semmit sem csinálni, mindig enged a csábításnak és elkapja a gépszíj. Tudom, kissé én is hasonló vagyok, de te messze felülmúlsz.
Ha nem így van, elnézésed kérem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Because #323724 üzenetére
A láncvonal is túl van misztifikálva, pár mm ide, vagy oda nem szokott gondot okozni, sőt, ha pl. nekiállsz és pontosan leméred sajátodat gyakran kiderül, hogy az véletlenül sem a hátsó sor közepére esik.
...na és akkor itt a nejemé esete mikor egy 12 sebességes, egytányéros, 2021-es Shimano FC-M511-1 32 boost hajtóművet beszerelek egy 2010-es (!) évjáratú 10/3 sebességes Gepida Asgard Pro vázba úgy natúr, minden mókolás nélkül a régi Deore FC-M552 24-32-42/175 mm helyére és hibátlanul működik a 11/36-os soron, ráadásul hátrafelé pörgetve sem dobja le a nagyról.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Maximum1 #323722 üzenetére
Egytányérosítottam Zasszony régi montiját. Csont nélkül belement a 2014-es Gepida 26"-os vàzba a levedlett boost hajtóművem, mindenféle hézagolás nélkül, egyenesen a régi 3tányéros helyére, ráadásul hibátlanul fut a lánc (előre-hátra!) a megváltozott láncvonallal.
...tényleg marha nagy fejlesztés ez a búszt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon #323718 üzenetére
Kinek a pap, kinek a...újra, mert hamarabb váltanék hobbit mintsem egy olyan csúfságot szereljek kerékpárra.
...vagy bájkpeking, vagy csupasz, de ez?!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen #323658 üzenetére
Ez vajon milyen lehet? [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen #323653 üzenetére
+1, van olyan aki nem csak hogy számára alkalmatlan méretű kerékpárt hajt évek óta (sokkal nagyobbat, vagy éppen kissebbet), hanem fel is háborodna ha valamit esetleg beállítanál neki a könyv szerinti állapotra, mert
Nekem így jó!
Szerintem jó sok időt kell nyeregben tölteni ahhoz, hogy mondjuk bekötött szemmel is ki tudd választani magadnak azt a méretet és beállításokat mely ideális testméreteidhez.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Victoryus #323599 üzenetére
Biztos a kerék és nem a gumi?
#323605f_sanyee...próbáltál bele szélesebbet? Csak mert enyémnek nem volt megadva anno max gumiszélesség (vagyis nem emléxem láttam volna
) így simán beletettem a 2,35-öt, amely látszólag is több mint ami a nagy könyv szerint is sárférőhelynek nevezhető...de lexarom, dagonyázni úgysem szeretek/szoktam.
#323620szuszinho...túl apró sem jó mert az már másik hobbi.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen #323550 üzenetére
Gyanúsan olcsó ott egy rakat bringás dolog és...már több helyről hallottam, hogy gázosak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid #323525 üzenetére
Bocs, ezt most törölnöm kell, nejem is olvashatja.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid #323506 üzenetére
Tik-tok?
python1...te vagy az, Sankó Vándám? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
MPowerPH #323497 üzenetére
Nálam az a baj, hogy hajlamos vagyok mindent megakasztani, kidörzsölni, kiszakítani, még olyan helyeken is, ahol más vigyázni tud cuccaira...mert itt ezen a kis téli játszóteremen, a Fóti Somlyón érthető, hogy nem lehet elkerülni a sok dzsumbulyban, de nekem a "szellős" Börzsönyben is sikerült idén megtalálni azt a 3 csipkebokrot kiszakítani márkásabb Castelli kesztyűmet,.
Egyedül cipőkből veszek "drágábbakat", azokat még nem sikerült letépetni magamról.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
python1 #323485 üzenetére
Ideális nem tudom mi, gondolom mindenkinek más, nekem pl. az enyém is jó, de van aki ezeket már nem tartja elég fesztfóvardnak, sportosnak, lejtőzősnek, versenyzősnek stb., én meg tulajdonképp erre reflektáltam. Azok a alumínium vázak melyek ezeket az apró eltéréseket már hozzák meglehetősen drágák, pl. Chisel HT
Jester01...#323487
fulton...ja, 2+ óra és 700m szint rögös Kevély után 22-23-al vánszorogtam szembeszélben mikor könnyedén lehagyott...amúgy meg szinte unokám is lehetne.#323494
MPowerPH...hozzácsapódhattam volna szélárnyékba sunnyogni, de:
1. Lányok után nem szoktam (csak ritkán), mert furán reagálnak amitől bunkóságnak, sőt zaklatásnak érzed az egészet.
2. Olyan impozáns papagájszínű ruhában volt (öles betűkkel Hungári, meg Tím meg ilyenek), hogy szinte elszégyelltem magam tövisektől szaggatott pasztell-Déékátkonos cuccomban.
3. A konnyedség mellyel utolért és lehagyott, a 100 körüli csapásszáma és ~zékettő aljának látszó mozgása+lazasága elővetítette egy csúfos felsülés lehetőségét is, vagyis, hogy rákapcsol és zékettő tetején (ő) / zé ötön (én) végül leráz már a 2 kilométeres hídon mint a xart. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Hasaggymeg #323483 üzenetére
Ma állva hagyott egy országútis lány a Csáknorisz hídon Nyugat-Kelet irányba mozogva 17:30 körül, így ki kellene deríteni ki lehetett.
...minimum országos bajnok, vagy nőnek öltözött férfi lehetett, ha mégsem hát tudni sem akarom.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
python1 #323460 üzenetére
Meglehetősen konzervatív geometriájú váz, Cube-omhoz hasonlítanám. Nem túl hosszú reach, kissé magas stack és még enyémnél is meredekebb szögű és rövidebb homlokcső...súlya átlagos, azt még, hogy alu és préselős középcsapágyházas inkább hátránynak gondolom.
...na meg a sárférőhely sem egy világbajnok.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Speedy007 #323410 üzenetére
Szerintem az a legrosszabb ha mind2 oldalról próbálod, hisz akkor nem elég ha egy helyen megszakad a szegecselés hanem ide-oda tolod a szűk lyukon a megnyomott, kiszélesített részét a csapszegnek
...egyik, akármelyik oldalról told ki határozottan, figyelve, hogy rendesen fexik a láncszem a szerszámban, nehogy megnyomorgasd....amúgy meg a waxolás, wattozás és Z2 mellé lassan behozod a láncszabást is mint újabb #neverendingstory.
#323412szuszinho...öcsém, hogy te miket tudsz! 😱 Nagyon sokat fejlődhettél a patakos hátas óta!
#3234146030D...+Zoliwrc...úgy érzem eljött az idő egy erdei összeröffenésre a kollégával.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Ixion77 #323389 üzenetére
Szerintem, ha a váltófül is tökéletesen függőleges és nincs elcsavarodva sem, illetve a B csavarral ráállítottad rendesen a legnagyobb tányérra a váltót aztán mégsem megy, akkor tényleg nem kompatibilisek...legalábbis leírásod szerint is, ha egyik végétől a sornak a másik felé egyre jobban elmászik a váltó.
Az az Alis roadlink endben van?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
FeniX- #323341 üzenetére
a 34-es ésszerű lépés lehet arra, hogy mondjuk hátul ne folyton a legkisebb fogaskerekeket használjam?
...ésszerű, valami onlány kalkulátorral azt is megnézheted kell-e 36, vagy elég a 34. Ha sokat mentél a legkisebben akkor inkább kell mint sem.feltétlenül muszáj ilyen "hosszú fogú" lánctányért venni, vagy lehet hagyományos is, valamilyen plusz "láncvezetővel" ?
...amint azt már írták, lehet elmenne, de minek mikor olcsóért lehet neróu-vájd tányért venni melyen már biztosabban ott is marad a lánc.#323343
freelanced...nyeregválasztási segédlet is van az összefoglalóban. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Fall-N #323336 üzenetére
...másfél métert akartam írni.🤭 Ami meg módszeredet illeti, macerásabb befűzve, feszítő váltókanállal szemméregetni, főleg ha még egy jó erős rugóval megáldott montiváltó is, utólag meg leszedni és tovább szabogatni, mondjuk pl. a Shimit, az egyszeri használatos patentszemjeivel, már ugye nem is egy olcsó mulatság.
Speedy007...Én a HG601-et gyakran a Decaból vásárolom, de ritkának aligha nevezném. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Fall-N #323330 üzenetére
Mi az hogy szemre?!
Számolni mindig kell, hacsak nem a régihez méred mellyel történetesen meg is voltál elégedve, és mely módszer jó xar, mert ahhoz le kell tenni a 2, jó eséllyel ragacsos láncot egymás mellé egy tiszta, és legalább félméteres felületre összahasonlítani...vagy fellógatni. Ami a rövidségét és hosszát illeti, az extrém esetlektől eltekintve, csak a végeken számít, vagyis ha rövid nem tudja feltenni a legnagyobbra és szétfeszíti a váltót, ha meg hosszú akkor a legkisebben már nem tud feszíteni a váltókanál és laza lesz a lánc, középen majdnem mjnd1 a váltónak, hogy mennyire feszíti a láncot. Én amúgy merevfarúra (mindig az volt) nagytányér-nagykerék +2 szem (4 csap, és ha csak úgy jön ki akkor 5 és nem 3) aztán csekkolom feszít-e még a váltó a legkisebbeken...szokott mert ez kábé a minimum lánchossz..
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csápájev #323326 üzenetére
Azokról beszélek ott az akasztók fölött...jött a fogassal.
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest