Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Az a baj, hogy nem szeretek futni...még akkor sem, hogy ha egyszer valamiért vége lenne a kerékpározásnak valszeg. az maradna mint sport.
...ami a kangalokat illeti, medvesprayel kell futni, nincs más megoldás, és el is használni évente 1-2-t, nem hordozni (mint sokan teszik) addig míg már nem is bízol benne mert lejárt a szavatossága.
Egy biztos, egy támadás után visszamennék harmadmagammal és lefújnám a pásztort is a g*cbe!
(Idén engem is átkísért egy a nyájon Felsősófalván és még úgy is alig tudta egyik kutyáját távol tartani tőlem
) -
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
most nem figyeltem, lehet hogy már linkelték, az erdészeti társaság honlapján már találkoztam térképpel, ami pontosabban mutatja, miről van szó.
Az ilyen lezárások az én tapasztalarom szerint messze szoktak lenni attól, amit várnék, hogy mondjuk legalább nagyjából minden behajtási irányból táblázzák... életemben 1-2 ilyen táblát ha láttam a területen.
A Csákvártól északra lévő részt -ciki- nem nagyon ismerem, Csákberény meg Gánt környékén többet tekertem, ott ha a fő aszfaltutat kikerülöd, minden más földút.
A sárga jelzés pl. tök hangulatos ott mindenfelé, a Géza-pihenőt (már mondta más is), gánti bányát, meg a fölötte lévő részt, a Csákberény közveten szomszédságában lévő hegygerincet szerintem érdemes megnézni, nem tudom mikor és hány napot leszel, esetleg szólj rám előtte, hátha tudok csatlakozni
-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
átgondolom, tudok-e jót, de itt a szép kilátás szerintem más kategória, mint nálatok

eső: itt (Csókakő) eléggé szétáztat most mindent, órák óta esik, hétvégére talán lesz valami szikkadás, de porzani nem fog, az biztos..
most csak a képet berakni jöttem, a vadászati térképfedéseket is majd holnap..
Lett mecsi-mecsi piros hátsó tengelyem (az elsővel), végre sima imbuszos, nekem nem jött be eddig egyik fajta gyorszár sem (Sram, Suntour), a nem patyolat vázamról nem teszek be fotót, mert még bannoltok.
Hihetetlen, de eltaláltam minden méretet.
-
Maximum1
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nyugogyá le.
....09.00 – 16.00 óra időszakra
tervezzék az erdőterületek látogatását.
Vagyis mehetsz ebben az időben, a vérkőr egy instant túra, Neked az nem kell, mész és kész.
Van térkép is. -
zsocy
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
A klasszikus vérkör pl. Csákvárnál megy el, abba becsatlakozhatsz ott is ha nem érdekel a teljesítői érem, és az azért elég kemény helyekre bevisz. Kilátás is van (Géza pihenő) és kis tavak mellett is elmegy ha fotóznál.
Két dolog lehet a gond, a mostani eső az tuti sártengert csinált (bálintbaba, neked is mondom
) és a Vérkör oldalán azt írják hogy vadászat miatt le van zárva a pálya nagy része 1 hónapig.
Sajnos nem tudom melyik rész ez, de a körön sem lehet most hivatalosan indulni. Nem lenne jó egy vadászatba belefutni a Vértesben... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Akaratlanul is, de kérdéseddel talán kicsit rá is tapintottál a dolog lényegére...vagyis vagy vad természet ahol mi már csak vendégek vagyunk és az állat az úr, vagy aszfalt és kerítések, meg
önfeledt
bringázás.. A medve nem kihalt nyugaton hanem kipusztítottuk, többek közt kerítésekkel és aszfalttal. Amúgy meg ne aggódj az erdei aszfalt miatt, sok helyen olyan állapotú, hogy utána visszavágysz a simább erdei ösvényekre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mauimagic...+1, ha vagy országút, vagy semmi lenne az opció, meglehet a
vagy semmit
választanám és túráznék, terepfutnék, stb...
-
zsocy
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
A Vértesben viszonylag sok a beton út, bár majdnem mind olyan rossz hogy simán elmenne singletrailnek is.
Mondanám hogy próbáld ki a Horizont szakaszokat, de a Vértesben az is majdnem végig betonon megy, legalábbis amin én mentem, az az volt.
A Horizont amúgy talán jó tipp lehet mert megy jó montis terepeken is, vagy nézd meg esetleg hol ment át a Divide, az is sokszor bement keményebb terepekre. Legalábbis a videók alapján így nézett ki, sajnos én nagyon gyenge vagyok az induláshoz... Talán majd egyszer -
Mezga Aladár
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Szia!
Rég láttalak itt.
A Garmin Conect webes felületén lehet külön montis útvonalat választani.
Vagy az openstreetmapon is meglehet próbálni. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem tudom, lányomnak vettem, de mikor utoljára 1ütt kerékpároztunk, kérdésemre, hogy elindította-e azt mondta zajfón órájával szokta rögzíteni sporttevékenységeit, ezen csak a sebességet nézi.

mauimagic...karbon Sava a gyereknek?!
...gondoltam, hogy aki így megégette magát a teával mint te, ezután már a joghurtot is fújja. 
-
Ringman
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
szerintem csakagyapjú, de egyrészt azt is műszállal keverik az esetek 95%-ában (ami érthető is, mert alaktartás is kell a ruháknak), másrészt a merinók nagyon drágák.
ettől függetlenül a károsanyag-felhasználást pl. pont a kínai rendeléseknél nehéz korlátozni, mert nincs független tesztre lehetőség, nincs minőségbiztosítás.
van kender-tartalmú pólóm és ingem is, előbbinek 80%-a ugyanúgy poliészter, az ingben azt hiszem lyocell/tencel a fő összetevő.
-
6030D
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Az régen volt, de ez sem volt utolsó szempont.

Még egy szösszenet a technikai alsóhoz. Az ugyanaz, mint az aláöltöző, nem? Elvezeti az izzadtságot a test és a kerékpáros ruha között.
Halkan megjegyzem, hogy nem egy pro kerékpáros használ a 40 fokban a rövid mez alá is aláöltözőt, szóval ilyen vonalon az alsógatya is működik.f4lcon: az adócsalás
-
dom1n0
őstag
-
-
parandroid
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Akinek kevesebb pénze van, annak elvileg még jobban kéne hogy fájjon, ha valami olyanra dobja ki, ami nem, vagy nem jól működik...
Lásd még: Sam Vimes ‘Boots’ Theory of Socio-Economic Unfairness
p
-
válasz
jjeahh
üzenetére
#309577 jjeahh,
#309582 zsocy,
#309590 ZolkoW:Köszi szépen Mindenkinek!
Akkor először megpróbálok emelni a kormányon (meg is rendelem az új stucnit), és más szögbe forgatni a markolatot (tenyértámaszos Gepida Comfort Lock).
Ha ez nem jön be, akkor ESI Chunky.
Másik kérdés, de ugyanaz a bringa, témakör:
Egy 90-es évek végéről származó Hi-Ten acél vázam van, aminek a geometriája számomra tökéletes, belül sincs rozsda, minden téren szuper nekem.
Ha egy teleszkóppal megváltoztatom az egész geometriát, azzal mennyit ártok az élettartamnak? A fejcső nem fog leszakadni az alsócsőről?
Ez nyilván csak végső esetben jön szóba, de szeretném tudni a várható következményeket, hogy egyáltalán valós alternatíva-e. -
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Be, megszoktam, már most azt gondolom nem is kellene más, de nem érzem változott, puhult volna
...legalábbis eddig. Az előző, amint az utólag kiderült, a Supacaz Siliconez egyik legvékonyabbja volt, így meglehetősen nagy ugrás lett a Super Chunky, ami ugye igényelt is némi hozzászokást. Túl vagyok rajta, szeretem. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Belenyomod és szintbe vágod egy pengével? Szerintem az lesz, a köv. 1-2 menetre "elcipelem" a kukacozót is.

Dark Archon...ehhez le kellene vennem a gumit kimerni a maradék tejet, lekaparni belülről a rászáradt trutyit majd felragasztani a foltot, ami vagy ott marad, vagy nem, a felület megtisztításától függően...előbb dobom ki az egészet mintsem ezzel mocsolkodjak.
Apropó tej, attól az érzéstől amikor a Stan's (mást még nem használtam) a kezeden van, vagyis Stan'ses a kezed (
), a hideg ráz.😖 -
MC Pite
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Érdekes.bringa, kipróbálnám
.Régen a 2.6 soknak hangzott, de most majdnem azt rendeltem a Spark RC-re, de az más karcos lenne, marad a 2.4. Sajna meredek mászásnál azért érezni a súlytöbbletet, máskor nem nagyon veszem észre.
Más, bowden elvezetés:
Ma beszéltünk haverral pár szót, egyből nézte a bowdent útját, szerinte ez is benne lehet hogy visszaváltás nem annyira szépen megy az egyik irányba a karral.Csúnya, de kevésbé törik meg ha fent vezetem be csak a váltóbowdent. Átraknátok? (Fékkarokat még lentebb forgatom kicsit)
[Kép]
Nincs külön képem, itt lentről megy fel, majd hirtelen indul lefelé. -
parandroid
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
MI a tököm van a pedálokkal? Minap beszélgettünk róla, akartam venni egy spd-sl pedált a görgős bicajra is, pár napra bent hagytam az amazonos kosárban az RS500-at (38 EUR-ért), aztán egyszer csak írta, hogy elfogyott. A többi meg méregdrága. Most nézem az akciókat, RS500 nincs, R550 60+ EUR, a 105 pedál majdnem egy százas.
WTF??? Ja, az külön vicces, hogy leárazta az RS500-at, csak éppen not deliverable.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Egy pohár kólával sincs baj hébe-hóba, de azzal, vagy még rosszabb, valami energiaitallal indítani a napot, hááát...
Le kell feküdni este időben és voila, nem kell semmi az ébredéshez.
...vagyis igen, egy tál zabkása. 
#309227jjeahh...
cukor, tej, meg hasonló nőies sallangok nélkül
...remélem nem valami rózsaszín, lila, ne adj isten szivárványszínű bögréből!
-
nemeth989
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam én is tegnap, amikor levettem a gumit, még éreztem is van egy határozott felni perem, a küllőanyák le is voltak fedve egy erős szövetszerű anyaggal, még agyaltam is rajta, hogy lehet csak egy szalag kellene és működne a TL. Csak nem találtam semmit a felniről, utána meg nem foglalkoztatott. De most beleültetetted a fülembe a bogarat. Jövőhéten Zöldhétfő van E-Bike shopban, lehet berendelek felniszalagot, valami TL gumit, szelepem van, és megpróbálkozok vele. Szerintem más nem is kell. Ez lenne a legköltséghatékonyabb dolog, ha működik.
Hasaggymeg na ennek is utánanézek.
-
válasz
jjeahh
üzenetére
Hsz-ek közt viszont azt írják, hogy nincs más térkép alternatíva, és a sajátja is ritkán frissül. Azt is USB-n kell rátolni. Mondjuk PH!-tól egy mélyrehatóbb teszt jó lett volna. Én sosem tartottam jó tesztnek azt, hogy ülünk egy szobában, és szövegelünk, ahelyett, hogy látnánk éles helyzetekben működés közben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
...ráadásul míg sima, szavaiddal élve, felsepert úton mászva lehet akár pörgetni is ha van tüdő hozzá, addig laza, változatos, sziklás, gyökeres stb. mászásoknál hiába a nagy nyomaték a pörgős áttételeken mert kevésbé szabályozható az erőleadás és amint kiállsz átlendülni valamin máris könnyen kipörög amitől azonnal nulla lesz a sebesség és vele a lendület is.
-
mauimagic
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha Nino a Schwalbe-t szeretné sem mehetne versenyre Schwalbe gumikkal, mert a csapatot a Maxxis szponzorálja. Szal a profik nem a legjobb példa.
Szerintem pont ezért jó példa. Ha 2 gyártó versenygumija között nagy lenne a különbség, akkor a jobb gyártóéval többet nyernének.
Azért, mert szerintem ha két hasonló tudású versenyző van, de az egyiknél a gumi a szűk keresztmetszet, akkor ez megjelenik az eredményekben.
Nino egyébként tökéletes példa, az említett ismerős szerintem pont Nino miatt Maxxis fan. Kijött valami Nino edition Maxxis, azonnal megvette, de a Scott Spark is nyilván pipa. Mindehhez egy MAMIL-t képzelj el, aki Nino súlyának 25-30 százalékát viszi magával zsírban
-
dom1n0
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Jatszottam en is a nyomassal a Schwalbe Racing R. gumikkal, de tovabbra is erzesre a Conti jobb volt ebben a szaraz poros utakon, ezert rendeltem egy szettet belole+latex belso, jovo heten meg is jon elvileg, aztan mehet a csere, + ugye a GX Axs.
Teli projectkent pedig tervben van az Orbea 1x-re alakitasa + hatulra 44T Xplr felrakasa de csak teszteles, kivancsisag szempontbol eloszor
Ahogy szamoltam ha elolre 40T megy fel, hatulra meg ugye a 44T, hasonlo lesz mint most kistanyeron a teteje
Ez az 1x dolog regota szimpatikus outin is… -
mauimagic
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Van egy hardcore maxxis fan ismerősöm, minden szart megvesz, ő mondta, hogy a Severe szerinte tényleg csak a legnagyobb retekben jó.
Ősszel ő is Forekasterre szokott cserélni.Lehet, hogy senki nem csinál igazi nyári gumit, csak a Maxxis
Ha ez így lenne, minden poros versenyt Maxxis-okon nyernének, szerintem elég kiegyenlített lehet a verseny a gyártók között... -
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Erről annyit tudok személyes tapasztalatként mondani, hogy lehettem kovidos néhányszor ,( nejem kovidos intenzíven is nyomta a sűrűjében és hazajárt, +1× teszttel is alátámasztva, mert többet nem teszteltem magam soha) legalább egyszer erős náthaként éltem meg, a többi átlagos megfázásszerű volt. Bajaim voltak előtte is, vannak utána is (nyaki és lumbáris gerinc, fülzúgás, menetrendszerű fejfájás, szédülés hirtelen felálláskor stb.) egy sem amit egyértelműen ennek tulajdoníthatnék, de teljesítményemen nem nagyon észleltem változást, most is pont olyan xarul (vagy jól
) megyek mint kovid előtt. Volt 3 fézer oltásom, minden kovidszerű betegségem után akkor ültem nyeregbe mikor úgy éreztem már kívánom (7-max. 14 nap) és úgy nyomtam ahogy csak bírtam a kihagyás után, nem kímélve magam, illetve oltások után rögtön, vagy másnap.
Ez nem tanács, vagy iránymutatás, hanem személyes tapasztalat!Mézga Aladár...ejj, Mézga, Mézga!
-
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem volt a legolcsóbb, 7,5k / db. Van Decathlonos (hosszú) nadrágom évek óta, csak már elég viseltes. Van még egy Northwave-em, csak azt kifogytam, meg egy Pearl Izumim, ami meg megfakult. Csak egyik sem pántos. Szóval azért van tapasztalatom normális gatyákkal, és észre sem veszem, ha rajtam vannak, ellentétben a Kemalocséval.
De, hogy jót is mondjak, a mezeik legalább használhatóak :-)
f4lcon: 19eFt (muziker).
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
fűrészről jut eszembe, az is az a kategória nálam, amiről bebizonyosodott, hogy valszeg nem egyszerű jól gyártani... a Ferrex japánfűrészem esetén nem is sikerült, a korábbi Extol sokkal jobb volt, csak elkopott. Most nem is tudom a márkáját, amit vettem, de offline barkácsáruházban vettem, eddig jó (Stanley nem volt, azt akartam).
a Ferrexnek kitöredeztek a fogai pár használattól. Nyilván valami edzési vagy anyaghiba..
Ez is csak az erősíti bennem, hogy az olyan műanyag kacatokat, mint elektromos fogkefe, fúrógép, meg hasonlók, sokkal jobban lehet látszólag jól gyártani, mint a kéziszerszámot. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Bexarás, oda már lassan atom kell nem spray.
#hüJerománok😒Más...minap fékbetétet cseréltem mert bár tényleg semmi más bajom sem volt soha a Shimi gyantásokkal tény, hogy meglehetősen hamar kopnak, így most ment be egy pár régebben, kíváncsisagból vásárolt fémes Force.(amúgy ez is faxán fog, picit hangosabb) Ilyenkor bilincs lazít, fékkar vizszintesbe állít, légtelenítő csavar ki, tölcsér fel, olaj bele és visszanyomom a dugattyúkat ugye, hogy beférjen az új, vastagabb betét. Mikor helyreállítás után nyomatékra húztam a fékkarbilincset gondoltam én már nem nézek utána mert emléxem, hogy 7Nm, ami persze 4-6 (fel is írva a bilincsre
) és 7re húzva elpattintottam a bilincset.😬 Így kár "nyomatékra" húzni, jobb lett volna érzésre.
Vágtam is egyből egy szinte 20e forintos léket pénztárcámra, mert bilincs külön nincs, csak fékkarral együtt.
Addig is míg megérkezik így voltam a Kékesen.
...a bukásom mely vállamat (és térdemet) úgy megviselte meg sem kottyant neki. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Herélőgép.
Amúgynem értem ott hogyan rugózik, ráadásul ijesztően kicsi a csatlakozási keresztmetszet a karboncsövek között
...ami a kerékpárszállítást illeti nálam ~+1L benzin/100km ha fenn a 2 kerékpár, minden ponyva nélkül. Néhányszor próbáltam nejlonozni, fóliázni itt-ott a váltót, hajtóművet, kormányon a kezelőket, de nem bizonyult tartósnak, a menetszél és a távolság (120-120km/h-500km) mindig megtette 6ását, megtépázta rendesen. -
balintbaba
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Kamu, hamisított cuccok maradhatnak? Fétisem ilyeneket rendelni. Tegnap óta van Rafa, Giro zoknim, ja meg egy POC Devour szemüvegem.
Amúgy egyik barátom pár éve kicsiben, de viszonteladásra rendelt valami Panda shopból fufu cuccokat. Egy Adidas lépőt megfogtak nála a vámon. Végig kellett mennie egy tök hosszú eljáráson, és még a megsemmisítés díját is kifizetették vele.
-
mauimagic
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Szokás szerint a geometria konzervatív...
Szerintem ez tipikus "Schotter Rakete", az osztrákoknál/németeknél sokszor autópálya minőségű murvás erdei utakra. Természetesen oda overkill, de gondolom akad pár MAMIL, akinek még túl merész a gravel
.
Nem vehet mindenki Scalpel HT-t, ami ugyan divatos újgeós, de úgy hallottam üzemóránként eltörik
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Én továbbra is elégedett vagyok a Stan's tejjel és úgy látom, hogy ha eszi is a küllőfejet mire végez vele addig a kerék is kuka lesz mert...apró 1-1 cm repedést figyeltem meg a felnin egyik küllőfurattól 2 irányba.
Csak egyiken, hátsón egyetlen helyen látom, nem is tudom mitől lehet, vagy, hogy tovább kúszik-e majd valamerre, de egyértelmű repedésnek látszik.😕 Ugyanakkor a csapágyak mind2 agyban olyanok mint újan. 
Fall-N...tegnap kiizzadtam 2 liter vizet a negyvenfokos teraszon míg kiszedtem nejem bringájából a menetes hajtóműcsapágyakat.😬 Egyik állat módon be volt bikázva (nem én voltam, tudtommal eredeti és 2016 óta ott figyel a vázban), a másikat meg addig forgattam mint mókus a mogyorót a jobb erőkar végett, hogy végül lazítás helyett még jobban ráhúztam.
Ezekkel operáltam: az első rövid erőkarját bepászítottam a második bütykei közé és csak úgy sikerült kellő erőt kifejteni, de még úgy is szinte megszakadtam mert a Shimano karmos kulcs már kezdte elnyalni a csapágy fgoható hornyait.
Így aztán arra gondoltam, hogy sosem hittem volna a menetes középcsapágy cseréje nehezebb és időigényesebb lesz valaha mint a bepréselősé. 
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kiszivárgott az Oppo Find X9s Pro adatlapja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- Linux haladóknak
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- További aktív témák...
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy biztos, egy támadás után visszamennék harmadmagammal és lefújnám a pásztort is a g*cbe!
(Idén engem is átkísért egy a nyájon Felsősófalván és még úgy is alig tudta egyik kutyáját távol tartani tőlem

...amúgy meg no para. 

...a bukásom mely vállamat (és térdemet) úgy megviselte meg sem kottyant neki.
Ezekkel operáltam: az
Hasaggymeg