Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#137051) Hasaggymeg válasza X Factor (#137049) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Lassan majd cserélnem kell az enyémet (nem annyira az a néhány horpadás,mint a sz@rráizzadt és mosott,foszló belső tarkó és homlokrész,meg pántok miatt),de most is ez a kis,fejhez álló,taréj nélküli tetszik a legjobban. :K

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#137052) nmate91


nmate91
tag

Dombóvár - Kaposvár környékén szokott valaki terepezni közületek? Érdekelne milyen arrafelé a terep mostanában, mennyire lehet áttekerni Dombóvárról Hajmásra erdei utakon.

(#137053) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#137039) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Értem én, hogy sokan úgy gondolkodnak egy nagyobb kiadás előtt, hogy az majd hosszú évekre szól, de sajnos a sisak vétel nem ilyen. Lehet, hogy megvétel után a második nap eltörik a fejeden ha olyat esel vele. Mivel ez az Uvex Jakkyl egy nagyon Erős Enduro sisak, szerintem simán van még benne védelem, mert nem repedt el, csak behorpadt. De ezt így senki nem mondja meg pontosan, hogy menyit gyengült és az veszélyes lehet e vagy sem. Én úgy gondolom, hogy védeni még véd, de a biztonság érdekében jobb cserélni.

A bicaj úszta meg a legszerencsésebben, az egyik fékkar kicsit lehorzsolódott, és a felső csövön a védő fólia két helyen megsérült, de a váz fényezését nem érte el.

[ Szerkesztve ]

(#137054) gabro0 válasza Toobee (#137050) üzenetére


gabro0
őstag

Firefoxhoz találtam [link]

(#137055) 6030D


6030D
Ármester

Szilvásvárad maraton - közép táv 64 km/1640m
Szombaton reggel még Vácon tekertem egy ráhangolót, aztán utaztunk Szilvásváradra. A rajt terület mellett volt a szállásunk, jó idő volt, jó volt a hangulatom is, nagyon vártam már a versenyt (egy normálisat, ahol jó idő van). Kipakolásnál vettem észre, hogy a pulzuspántom a szárítón maradt (reggel automatikusan oda raktam a szennyessel együtt...). Ez nem tűnik nagy dolognak, mindenki mondta, hogy majd megoldom érzésből. Kivéve az edzőm, ő mondta, hogy valaki nyissa ki a lakást, ő meg elhozza a pántot... Erre nem volt lehetőség, meg nem is akartam, hogy ilyenért utazgasson (én meg fizessem :DDD ). A lényege a pulzusozásnak, hogy az elején, amikor húz a tömeg, akkor hajlamos az ember túlhajtani magát (főleg, hogy a tömeg is általában ezt teszi), majd elfogy az erő, mert max közeli pulzuson nem lehet órákat menni, energia sincs annyi a szervezetben. Ezért fontos, hogy lássuk, mennyi az annyi, illetve amikor egyedül megyek, sokszor van az, hogy nem veszem észre, hogy lassú vagyok, a pulzus viszont mutatja, hogy csak a lazsálás megy. Szombaton még bandázás, evés, ivás, aztán pihi.
Reggeli tészta elfogyasztása után felnyergeltem a lovat, és tettem egy kört a parkolóban, meg a Merida sátornál, hátha valaki hozott 2 pántot. :) Nyilván senki. További bandázgatás és frissítés után elmentem melegíteni, nem is ment rosszul, bár azt sem tudtam, mennyi a pulzusom. Raj- karámba állás, várakozás, jó az idő, jó a kedv. Hosszú táv elindul, starthoz gurulunk, várakozás, indulás. Nagyjából tudom, kik azok akikkel együtt szoktam menni (=előttük kellene végezni), őket figyeltem hogy helyezkednek, hogyan tudok mögöttük lenni szélárnyékban. Szépen elindult felfelé a mászás, én tettem a kereket, haladtunk szépen az elejével, az egyik sráccal lépdeltünk szépen bolyról bolyra, majd beálltunk egy 5-ös vonatba. Elkezdtünk lánctalpazni ;) , és a srác került előre akivel mentünk. Én már éreztem, hogy sok lesz ez, de az elejét meg kell nyomni, ezt mondják a nagyok is :U , erre a gyerek húz oldalra, hogy akkor mehetek. Mentem is, de nagyon nem volt jó, majd szól a srác, hogy ok, leszakadtak. Ehh... én is... beállt előre, mentünk még egy darabig, utána utolértünk még egyet, pörögtünk egy kicsit 3-an (inkább ők ketten), majd szépen elmentek. Edző mindig azt mondja, hogy az első órában ne legyen 165 felett a pulzus sokáig, ezt én nem nagyon tudom tartani versenyen, és 170-172-ig is elkúszik. Itt szerintem még ez felett volt. Az első aszfaltos rész kb 9 km/342 m szint, ezen volt 21-es átlagom (mtb, 2 bar), sok volt, na... Utána szépen mentem, ahogy tudtam, de előztek vissza az emberek (sokszor nem is tudni, hogy az én korcsoportom, vagy nem, de nem motivál). A pálya nekem tetszett, voltak pocsolyák, illetve volt egy mély saras tolós rész is. A szervezők írták a facebookon is, hogy sok erdőt most vágtak ki, ezért lesznek törmelékes részek, egyszer meg kellett állnom, mert egy ág bement a váltóba (szerencsére csak kerregett, nem feszült be), illetve egy kis emelkedőn 2-5 cm átmérőjű ágakkal volt tele az út, ott is inkább feltoltam, mint mókuskerekezzek, és beakadjon valami.
2 óra után jött egy holtpont, amikor nem nagyon akart haladni a bringa, pedig nem voltam éhes, meg szomjas sem (aztán lehet, csak nem éreztem), lábakkal sem volt gond. Az utolsó frissítőnél megálltam kulacsot tölteni, ettem egy marék gumicukrot, ránéztem a közép jobbra, többi táv balra táblára és elindultam, de nem láttam bringásokat. Megyek, erre feltűnik előttem két bringa, turistás kinézet, lassan araszolnak fel (tipikus rövid táv legvége, akiket ilyenkor már utolérünk), WTF, rossz felé jöttem? Nem lehet, néztem is, nem is szóltak. De nem jön mögöttem se senki. A rajtszám hátulján van térkép, (amit úgy lehet megnézni, hogy a bringát az orrára állítod) sár lekapar, nézem, azt se tudom hol vagyok, közben jön egy szegedi srác, kiabálok neki, hogy középtáv??? , nem érti, mellém ér, kérdezem, valamit nyökög, de sárga a rajtszáma, akkor az lesz. Készen volt már ő is. Mentünk egy darabig, akkor nyögte ki, hogy neki is fura, de elvileg ki volt írva, hogy még 17 km, úgyhogy jó helyen vagyunk. Utolértük a turistákat, tényleg azok voltak, rajtszám nélkül, kosaras trekkinggel.... Kerülgettük egymást a sráccal még pár km-t, jött az utolsó hegy teteje, végre lehet lefelé gurulni, az megy. :DDD. Egy idő után nagy fújtatás és kiabálás mögöttem, megérkezett két csapattárs, egy fiatalabb és egy idősebb korosztály. Beálltam mögéjük, így vonatoztunk, jó volt, végre visszajött a kedvem is. Aztán gondoltam egy nagyot, meg kell mutatni, hogy tudok én is tekerni/vezetni, előre álltam, és tekertem lefelé is mint az őrült, mindenhol szépen ívre rakva a bringát, rövid féktáv, utána egyből nyél. Voltak necces szituk is, de a fiatal srác úgy kurjongatott, hogy megadta a hangulatot. A legvége a versenynek olyan, hogy száguldozva megérkezünk egy kis emelkedőhöz, amit nyélen meg kell tekerni, akkor fel lehet menni a tetejéig, ahonnan egy jobbost nyomva befordulunk egy csiki-csuki egynyomosra, és jön a célterület. Onnantól, ahol összeállt a csapat, az egynyomosig 41-es átlagot gurultunk, olyan volt a lábam, mintha síkon sprinteltem volna, TOP10-es időket jöttünk a Strava szerint.
A csiki-csuki jó sáros volt, meg kifogtunk két rövidtávost is, majd a célterületnél a fiatal srác elvette a gázt, én meg elkezdtem sprintelni. Ordítok, hogy Gyereeee... ő kiabál, hogy Jó'van de közös célfotó?!.... Meglesz, de sprinteljééééé!!! :C Megküldtük, meg is nyertem volna, de elvettem a gázt, tényleg jó beérni közösen, egyforma mezben pacsizva, remélem valaki meg is örökítette képen.
Összességében jó volt, de nem örülök, mert jobb helyezésre számítottam, illetve ha az elejét nem tolom túl, akkor lehet, hogy jobb is lett volna. Mindegy, mindig tanul az ember, majd legközelebb okosabb leszek, és nem hagyok otthon semmit.
Képem nincs nagyon, mert mi elfelejtettünk csinálni, neten meg egyelőre egy ilyen gyászjelentésbe illőt találtam. Pedig a Nutrixxion mappában nagyon jó képek vannak, csak pont én nem vagyok rajta. :D Az 551-es képen belóg a kerekemből egy centi. :C
3 hét múlva Crosskovácsin folyt. köv.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#137056) Toobee válasza 6030D (#137055) üzenetére


Toobee
veterán

Jó volt olvasni, köszi! Meg örülök, hogy találkoztunk. Most jön Csokicsibész írása :C

https://barbieripnk.hu/

(#137057) nemeth989 válasza sebgutkopf (#137018) üzenetére


nemeth989
senior tag

Köszönöm a válaszod, időközben találtam pár videót én is. Semmi különlegesség nincs benne, nem gondolom, hogy problémát jelentene majd az összerakása.

RideMyStyle "LoveMyWilier"

(#137058) trialboj


trialboj
őstag

Szemüveg ügyben kérnék valami tippet. Végig próbáltam több féle olcsó megoldást és az a helyzet hogy mind másért szar :C Viszont mivel felpróbálni nem tudom a jobbakat, ezért nem is jönnek képbe a 100+eurós modellek, meg nekem nem is kellene olyan fancy orrdísz.

Jelenleg ezt használom: Elite Sports kalap sz@r, senkinek nem ajánlom, szorítja a fejem, 2 óra után zavaró a viselete.

DE ami igazán fura hogy annak ellenére hogy takarja szépen a szememet, már vagy 5x kaptam a szemembe bogarat. Legutóbb erdőben, mint egy szemen lövés, egyből becsuktam, és satuval álltam meg, mert fának mentem volna. Elkezdtem agyalni, és arra jutottam, hogy lehetséges, hogy azokon a kis lyukakon ami a jobb ventiláció miatt került rá, suhannak be a bogarak egyenesen a szemembe?
Létezik hogy ennyire szutyok szemét legyen ez a konstrukció? Több videóban is amit láttam, kiemelték hogy ez milyen jó dolog, csak olyat érdemes venni amin vannak ezek a lyukak. (szerintem semmit nem ér, az enyém akár nyáron is bepárásodik ha párás a levegő, és kínlódva mászok, majd megállok 1 fél pillanatra)

Szóval az lenne a kérdésem, hogy más nem tapasztalt még ilyesmit, nyilván azok közül akiknek vannak lyukak a lencse tetején?

Eddig a legjobb ár érték arányú szemüveg ez volt rockbros, ez másfél évet tartott, még most is jó, de egy lencse kb 3 hónap alatt nagyon összekarcolódott.

Két verziót találtam ami már a minőségibb kategóriát képviseli, ez egy BBB, illetve egy endura stingray, ezen nem tetszik az orrnál az a kis gumírozás, szerintem az a buta minta nyomot hagy, és miután leveszed fél óráig piros csíkos lesz az orrod. Ezt a kettőt csak azért választottam mert rengeteg értékelést írtak róluk.

Amúgy volt egy olyan ötletem hogy leragasztom a lyukakat az én szemüvegemen csak kíváncsiságból hogy megoldja-e a bogár kérdést, de az nagyon balkáni lenne :B

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#137059) jjeahh válasza 6030D (#137055) üzenetére


jjeahh
nagyúr

& Csokicsibesz: Jó olvasni az ilyen beszámolókat :R . Nekem eszemben sincs versenyre menni, mert gyenge vagyok, mint a franc, de talán jövő télen ha jobban megnyomom az alapozókat, a 2020-as mtbmciuc-ra hátha elég kemény leszek :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#137061) X Factor


X Factor
addikt

Sziasztok, pénzköltési tipp kéne ;]

Van egy Triban RC 520-asom, meg is van az első 700km. Mostanra szépen összeszoktunk. Minimális 8-as lett ez idő alatt mind az első mind a hátsó kerékben. 1 illetve kb 1.5mm

Annyira nem lepődtem meg, olvasottak alapján új bringánál előfordul, az ilyen, lehet oka az h. nem megfelelően rakták össze elsőre, amire azért lennének tippeim mert alig volt olyan része amihez nem kellett nyúlni, plusz városban is pörgetem és ott azért kapja rendesen. Ha még a kátyukat ki is kerülöm, jó pár helyen elég szar minőségű az út. Plusz 97kg vagyok.

Szóval elvittem centiroztatni, ahol közölték h. hát mind a küllők mind a felni elég szar minőségű, lehet huzkodni, allitani, de volt h. szinte a kullo nyult tovabb, és ha minden lazara lenne véve, akkor is elég kevés a felni tartása úgymond önamgában. Ezen se lepődtem meg annyire, review-k jelezték is, h. itt azért meg lett fogva a büdzsé.

Mondtam h. ésszeru ajanlat eseten szivesen upgradelem, mert en is jobban orulnek, ha event max egyszer kene emiatt hozzanyulni. Bár 1-1mm-el meg el is lehet maszkalni, de ha mar koltok vmire szaezreket, akkor szeretnem mindig rendben tudni. Kerékszettre nincs szukseg, mert az agyak ellenben elég jók. Ajanlottak egy felnit, amit viszont most az istenert nem találok, talán vmi Sun volt. Az 42k lenne, kullokkel fuzossel, ugymond kulcsrakeszen.

Ellenben ahogy néztem azokon a bringakon amit szabadjara engedetett penztarca eseten vennek, alt dt swiss vagy mavic kerekkel szerelik. Veresenyezni nem jarok, foleg varos, hetvegen 50-120km kozott gurulas esetleg, igy az endurance vonal inkabb mervado, eloszor dt swiss r470-et néztem, majd a dt swiss r521-et. Utobbi azert jelentosen dragabb is, ha a 2*28 kullot és a fuzest meg hozzaveszem.

Viszont mint korabban irtam 97kg vagyok,a bringa 10kg, kerekcsere utan talan alatta vmivel, de az estek 98%-ban en hatizsakkal maszkalok, amiben azért bőven van cucc. (valtoruha, kulcsok, ipad, telo, cipo, bevasrlas, kaja, pia stb... :) ) ezek alapján menetkészen siman hozom a 110kg+-t

Elég lehet-e nekem a 470 és ne izguljak ennyit, vagy ha mar ugyis koltok ra, és a kerek az egyik legfontosabb, akkor aldozzak ra plusz penzt és legyen meg a dt 521?

a mostani 700*28c kopeny menne vissza.

Make things work

(#137062) jjeahh válasza trialboj (#137058) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ajánlok én is, mivel hármat is használok jelenleg és mind best buy kategória :D .

Bollé Contour: kényelmes, nagyon könnyű, a lencse jó minőségű, de mivel nekem Smoke van, erdőben nem látok vele. A haveromnak ESP-t rendeltem, ő azt nagyon szereti, azt mondja, hogy eddig a kedvenc szemüvegje.
Hátrányok: pici ember vagyok pici fejjel, nekem egy kissé nagy, de nem vészes... a haveromnak tökéletesen áll a fején. A másik meg, hogy az enyémet valami megkarcolta, nem tudom a lencse-e ennyire érzékeny, vagy én tettem tönkre véletlenül, a haveromé olyan, mintha új lenne, az övé nem karcos abszolút :F

20/20 PTE2102: Ebayes kütyük kis pénzért topikban közkedvenc márka, állítólag többen bevizsgáltatták optikusnál és eddig mindegyiknek kimagaslóan jó minőségű a lencséje, kb. a nagy márkákkal egy szint. Mivel régóta ki akartam próbálni egy polarizált jó minőségű napszemcsit, adta magát a dolog, hogy vegyek egyet, olcsó, gondoltam ha nem tetszik nem bukok sokat. A keret minősége nem gázos, de nem is kiemelkedő, viszont a lencse tényleg jó és személy szerint nekem nagyon tetszik, hogy belátok az autók ablakán, látom a sofőrök arcát, ha intenek valamit pl kereszteződésnél el akarnak engedni stb.
Hátrányok: az elején szorított és fájt a helye a fülem mögött, de már kitágult vagy nem tom, megszűnt a probléma. A másik meg az, hogy erdőben ezzel tényleg semmit nem látok, túl sötét, szal inkább aszfaltos körökön veszem fel.
Itt az összes modell: [link]

Uvex sportstyle 204: elegem lett abból, hogy sötét lencsékkel nem látok erdőben, a fotochromatikus szemüvegek nekem drágák, no meg ha nem működik megfelelően, vagy elhagyom, tönkreteszem, akkor kidobtam a pénzt az ablakon, ezért gondoltam veszek egy átlátszó lencsést, aztán csók... ez is védi a szemet a káros sugaraktól, max az első 2 percben, amikor kimegyek a napra hunyorgok kicsit, meg ilyennel nem lehet sunyiban a csajok seggét stírölni. Eddig bevált, ezt a szemüvegemet szeretem a legjobban.
Hátrány: a legkisebb folt is zavar a lencsén, gondolom azért mert átlátszó, ezért minimum minden tekerés előtt alaposan meg kell törölgetnem.

Bogár egyiken sem jutott át eddig, pedig elég sokszor volt már, hogy akkorát csattant rajta meg kellett nézzem elrepedt-e a lencse :DDD

szerk: ha igazán komoly minőséget akarsz elérhető áron keretben és lencsében is, akkor nézd meg esetleg a Polaroid napszemüvegeket, szerintem simán Ray Ban szint. Igaz, ezek sima napszemüvegek, szal...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#137063) StLui válasza 6030D (#137055) üzenetére


StLui
veterán

Gratulálok, és jó kis írás is volt,jó volt olvasni!

Csikicsibesz neked is gratula és köszi a beszámolót.

Ilyenkor kicsit birizgálja az agyam, hogy jó lenne, de futóversenyek után megfogadtam, hogy nem megyek többet ilyenekre :D

magnézium: Senki nem beszélt róla, pedig ez miatt linkeltem a cikket, azt írják nagyon gyenge a felszívódás a szájon át bevitt magnéziumoknak, és sokkal jobb a bőrre kenhetőnek. Én most vetettem a feleségemmel két félét, mindkettő majd 4000 Ft volt. rendszeresen eszem a pezsgőtabettát, edzésnapokon duplát sokszor, de semmi hatását nem érzem, akkor se hiányzik ha nem eszem, és nem jobb a lábam ha eszem akkor sem.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#137064) StLui válasza Hasaggymeg (#137048) üzenetére


StLui
veterán

Alapvetően igazad van, de én annyira széthajtom magam spinningen, és ha összejön egy komolyabb hegymenet, hogy kikészülök mindíg, így próbálok inkább mesterségesen, de gyorsan pótolni.
mondjuk magnézium hiányából fakadó halálesetet nem hallottam még :Y

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#137065) bringasisti válasza StLui (#137063) üzenetére


bringasisti
őstag

Magnézium citrát a nyerő

BENEFON DELTA--------N8

(#137066) StLui válasza StLui (#137063) üzenetére


StLui
veterán

Úgy tűnik kidobtam 8 eFt-ot csak, elkapkodtam a dolgot, de legközelebb csak 2 hónap múlva megy a feleségem a nagykerbe.
gyanús volt, hogy inkább csak termékajánló az előző cikk de nem volt benne link, ezért megvezetődtem.

Más: Múltkori, hamvába holt Kevély csúcs támadási kisérletünk az eső miatt, feltüzelt esőruházat vásárlására. Meszereztem fiamnak egy rövid MT500-at, magamnak csak hosszú volt, így azt, és még a fiamnak egy MT500MTR (talán?), dzsekit. SZóval nincs többé visszafordulás ha eső van, ha nincs :D

Bringásisti: Köszi veszek majd olyat is!

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#137067) Runner_fxr válasza trialboj (#137058) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Sajnos bármilyen szemüveg alá bekerülhet egy kisebb bogár, vagy sár. 100%-ban kivédeni nem lehet.
És azzal kapcsolatban is rossz hírem van, hogy a szemüveg annyira egyéni dolog, hogy így látatlanban lehetetlen jót ajánlani. Lencsében tudok jót ajánlani, de, hogy neked melyik keret, melyik lencseforma lesz a kényelmes, ez majd akkor derül ki amikor felpróbálod.
BBB szemüvegekről sok jót eddig nem hallottam, bár én személy szerint nem használtam.
Uvex-et ismerem, egyik kedvenc típusom a Sportstyle 803.
Létezik 3 féle lencsével, egy sima color vision, egy vario color vision és egy sima vario. Van belőle small és normál méret. Nekem a small méret jó, de nekem kicsi fejem van. A 803-as egyébként elég jól véd, nem nagyon emlékszem, hogy a szemembe ment volna bármi is, miközben ezt viseltem.

[ Szerkesztve ]

(#137068) zoli03 válasza StLui (#137063) üzenetére


zoli03
őstag

Nekem korábban 30-40 km után szinted mindig begörcsölt a lábam, ha komolyabb tempót mentem és emelkedő is volt benne. Aztán vettem a dm-ben magnéziumtablettát (olcsóbb fajta saját márkás), tekerés előtt beveszek egyet, azóta semmi bajom. Ha nagyobb hegy jön, ahol mondjuk fél órát mászok felfele, akkor a biztonság kedvéért még egyet beveszek, mert vízért úgyis megállok valahol előtte. Szóval nekem nagyon bevált, de tekerésen kívül nem eszek belőle soha.

(#137069) ZolkoW válasza #68686080 (#137060) üzenetére


ZolkoW
őstag

nem kötözködésül,csak hogy legyen másik oldal is, nekem is ilyenjeim vannak az ár alapján, ami pozitív: olcsó, nem kell félteni ha kell,bedobom a táskába a sárgát,ha a szürke sötét lenne, és nem kell pótlencsével vacakolni.
mínusz: torzítanak, erre nem mindenki érzékeny, en sem különösebben, de húgom pl. nem viseli el. jó, ő...nő :D
és nekem izomból párásodik,ha észreveszem hogy kezdi,már tolom is lejjebb az orromon, az általában segít. meg az is segítene,ha nem lennék olyan lassú felfelé, akkor nem fogyna el a menetszél :)
Legközelebb talán kipróbálom a decás fotokromatikusat, állítólag az áráért jó,csak lassú.
ja, munkavédelmiből van clear lencsés,az viszont nem torzít.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137070) ZolkoW válasza X Factor (#137061) üzenetére


ZolkoW
őstag

nem tudom a felnik adatait,amiket írtál, de 98%,hogy ha felmész az ebike oldalára, és találomra választasz egy legolcsóbb duplafalú felnit, az veri a mostaniakat.
de ha kicsit feljebb mész árban, akkor nehéz sem lesz,odaát most linkeltek Stans országúti (inkább gravel....öö... MURVA) felnit 15e/áron, ami valami 385 g?..
De hogy összezavarjalak, szerintem csak akkor fűzess,ha valami különös okod van rá. az agyak oké,hogy megvannak, de valszeg azok sem akkora eresztések. használt kerékszettek meg mint a tenger... épp ebben a 40-50es kategóriában, ha nem tárcsás kell.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137071) ZolkoW válasza 6030D (#137055) üzenetére


ZolkoW
őstag

királyság! :) kedvet csinálsz az embernek, idén kell míg valamit versenyeznem, csak jönnek az egyéb programok is, még biciklizni sem lesz időm,nem hogy versenyre menni hétvégén.. de csak találok valamit.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137072) bringasisti válasza StLui (#137064) üzenetére


bringasisti
őstag

Szívritmus gondot okoz extrém esetben.

BENEFON DELTA--------N8

(#137073) oleee válasza ZolkoW (#136937) üzenetére


oleee
tag

Koszonom mindenkinek a gyors es kimerito valaszokat!
Tetszik a getto megoldas is, megprobalom atmenetileg berakni kettesbe, aztan beszamolok rola!

(#137074) bunddog válasza ZolkoW (#137014) üzenetére


bunddog
tag

Én még mindig nem értem mit tolsz el mihez képest. A csapágyak között van távtartó arra fekszik fel a belső fele a csapágyaknak, nem tudsz elvileg állítani semmit. Van esetleg video erről hogy "hogyan és mennyire húzd meg az iparis kereked?" mert akkor érdekelne :)

(#137075) X Factor válasza ZolkoW (#137070) üzenetére


X Factor
addikt

Tárcsás kell :)

[ Szerkesztve ]

Make things work

(#137076) Hasaggymeg válasza StLui (#137066) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Gyakran embertípuson múlik,én szerencsére (vagy sajnos :F ) roppant szkeptikus típus vagyok,gyakran azt sem hiszem amit látok és amint egy gyanús állítással kerülök szembe,azonnal megpróbálok informálódni,csakhogy ízekre szedhessem...ez legtöbbször sikerül is. :(

bunddog...a csapágy 2 gyűrűből áll,belső,melynek külső felületén futnak a golyók,és külső,melynek belsejében van a golyópálya.Alapesetben a golyók a vájat közepén futnak,de ha te a két gyűrűt ellenkező irányba feszíted,a golyókat kikényszeríted a pályák szélére,így mintegy csökkentve a gyári hézagolást...ha jól értem.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#137077) ZolkoW válasza bunddog (#137074) üzenetére


ZolkoW
őstag

Ahogy Hasaggymeg lejjebb írja, és jobban is fogalmazott,mint ahogy nekem menne :)

(#137075) X Factor: akkor.... hmm... akkor is ott vannak a 29er és tárcsás trekking kerekek, sőt, mivel 40-50-ért már az alap átütős non-boost kerekek mennek használtan, gyorszárasat ezalatt is találni bőven. Igaz, hogy ennyiért könnyű még nem lesz, főleg országúti szinten, de nem is kell szerintem centrírozni havonta. Mindegy, működik a fűzés is, és akkor új felnid lesz, 40-ből (1 pár felni, küllők, munkadíj) elég tisztességeset lehet, kicsit drágább lehet a végeredmény mint a komplett használt, de így részben újat kapsz.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137078) Csokicsibesz válasza 6030D (#137055) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Te sokkal keményebben tolod a témát és minden tisztelem érte. Én teljesen hobbi kerékpáros vagyok, alig tekertem idén valamit... Nincs se egyesületem, se igazán bringás ismerőseim, szóval igazából egyedül tekerek.

Teleszkóp kérdés: Nem Rebám van, hanem Manitou Machete és eddig nekem nem adja. Most lett leszervizelve a teló, olajcsere volt + kapott rendesen zsírt is. A telóban a nyomás már a gyári értékek alatt van, de így sem az igazi. Nem tudom, hogy lehet-e tokenelni, vagy mit lehet ezzel a típussal kezdeni. Az én súlyomhoz jelneleg úgy tűnik nem lehet rendesen belőni a dolgokat.

A magnéziumot azt jól elfelejtettem, ebből is látszik, hogy nem igazán készültem fel rendesen. Valószínűleg az sokat segített volna. Volt izóm bekeverve a kulacsomban, azt ittam lényegében végig, kiszáradástól messze voltam.

(#137079) xy.zsolt válasza X Factor (#137075) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Engem a hétvégi hatalmas zakozásom után meggyőzött a mavic minősége....a vázam ketté tört ugyan, de az első kerékben csak pici 8as lett, a hátsóban meg szinte semmi

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#137080) StLui válasza Hasaggymeg (#137076) üzenetére


StLui
veterán

Ezt elolvasva tényleg nem tudom számít-e a "gyorsan vegyünk be magnéziumot" dolog.

Bocs mindenkitől ha kicsit túltolom a témát, de engem is izgat, mert tud fájni a lábam, inkább lábfejem másnap. Bár lekopogom, amióta járok nyújtásra azóta nem nagyon tapasztalom...na tessék, megint egy érv, hogy lehet nem is használnak ezek a tabletták :)

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#137081) Jakab66[hun]


Jakab66[hun]
senior tag

Üdv!
Végül sikerült fellógatni a bicajt. Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!! :R

Gipsz Jakab

(#137082) Hasaggymeg válasza Csokicsibesz (#137078) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Azt hittem Reba...nekem is Manitou van,csak Marvel,de a Machete-ról is jók a vélemények. :F Próbáld meg úgy ahogy mondtam,vagyis első féket fogva,felugorva ráterhelsz teljes súllyal a kormányra,és úgy tudd benyomni 90%-ra,az első kereket meg engedd olyan 1,3 köré,majd menj vele valami rázósabb terepen,először óvatosan (nem tudom mennyire duhajkodsz) nehogy felüsd. A Dr.Bikenál említették,hogy az ajánlott nyomás alatt igazán jó.Mondjuk ebből az ajánlott nyomást sem könnyű kiszámolni. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#137083) rétisün válasza xy.zsolt (#137079) üzenetére


rétisün
veterán

nekem meg pont mavic kerekekben lett javíthatatlan 8as egy nem is túl nagy esés következtében.

igaz, én oldalról kaptam az audit :U

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#137084) ZolkoW válasza Csokicsibesz (#137030) üzenetére


ZolkoW
őstag

neked is gratula, a tiedet még elolvastam délelőtt :)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137085) Hasaggymeg válasza 6030D (#137055) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Faxa! :K ...nem gondoltam ennyire fontos a pulzus figyelése. :F

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#137086) Ákkk válasza trialboj (#137058) üzenetére


Ákkk
addikt

Nekem bbb bsg 50 summit van azt csak ajánlani tudom.

A technika nem az agy helyettesítő terméke.

(#137087) Csokicsibesz válasza Hasaggymeg (#137082) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Igazából egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy eladjam a telót. Alapvetően semmi baja, lehet hogy valaki másnak aki kicsit nehezebb mint én tök jól működik. De ezt a sok szarakodást jelenleg nem éri meg nekem.

(#137088) Jakab66[hun]


Jakab66[hun]
senior tag

Van itt valakinek tapasztalata a Quadlock telótartóval?

Gipsz Jakab

(#137089) hentes555


hentes555
senior tag

Sziasztok!

Wittkop Medicus foam nyereggel van tapasztalata valakinek?

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#137090) jjeahh válasza Hasaggymeg (#137082) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én kaptam itt az ívet, aztán végre megszoktam az ajánlott nyomást, erre divatba jön az 1.3 bar? :DDD .
A pulzusmérő tényleg hasznos tud lenni, segít az erőd beosztásában is.

Csokicsibesz: az nem lehet, hogy túl sokat vártál el tőle? Ez az első levegős telód, vagy volt előtte más is, ami finomabban mozgott? Az enyém is ráz egy picit nagyon köves terepen, bár gondolom ott mindegyik.

Más: ha már nyereg, tudtam én, hogy kemény, lapos, keskeny nyereg kell nekem, ez a kicioccó most nagyon bevált. Pihe-puha agyonszivacsozott WTB Volt Comp-ot váltott, mert hosszabb tekeréseken betétes nadrággal is fájt tőle a hátsóm, meg a kialakítása miatt folyton csúsztam előre rajta, meg... valamiért a nadrágokat kifényesítette, tönkretette. Az új kemény nyergen semmi baja nincs a senekemnek, tökéletes. Tudom, már a múltkor is megdicsértem, de akkor még csak pár km-t tekertem rajta, a hétvégén viszont hosszabbacska tekerésen is bizonyított. Fura és én nem értem, hogy egy kemény nyereg hogyan lehet sokkal kényelmesebb, de ez van :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#137091) Corsair90


Corsair90
tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek ez a cipő [link] használható Look Keo és SPD SL pedálokkal is?
Másik dolog pedig hogy mi a kettő között a különbség?

(#137092) cdl válasza Corsair90 (#137091) üzenetére


cdl
senior tag

Szerintem igen.
A külső 3 csavar spd sl felfogatás lehet.

(#137093) ivana válasza Corsair90 (#137091) üzenetére


ivana
Ármester

Ez szerintem mindennel jó.

(#137094) 6030D válasza Csokicsibesz (#137078) üzenetére


6030D
Ármester

Nem kell ehhez egyesület, sem ismerős, elég olvasgatni (pl) meg eljárni versenyekre és beletanulni. Én is csak 3 éve kezdtem, és versenyről versenyre mindig voltak dolgok, amit ott tanultam meg és a következőn már kamatoztattam. Ha egy kulacs izóval toltad végig, akkor keveset ittál. ;) Kellene óránként egy, érdemes minden frissítőn inni egy pohárral (meg sem kell állni, feladják a lányok) illetve út közben a kulacsból.
Te vetted a Concept Store-ban a bringát, ugye? Ők nem mondtak erre a teló dologra valamit? Szét volt már szedve szervizre, vagy ahogy a gyárból jött, úgy használod? Érdemes minden telón (is) nullás szervizt csinálni, mert a gyári kenőanyagok és az összeszerelés általában enyhén hiányos.

jjeahh: beszélgettünk a verseny után az ülésekről, illetve hogy kinek mi a véleménye, mennyire biztonságos a súlyomhoz egy agyonkönnyített (esetleg országúti) nyereg. Kb mindenkinek ilyen 150 g alatti volt a bringán :DDD, és azt mondták, ne aggódjak, ezek úgy vannak kitalálva, hogy rugózik annyit, hogy nem fog alattam eltörni. Az egyik srác ráadásul egy hámozott SLR-t használ, ami pont ilyen, és azt mondja kényelmes, mert rugózik. Itt nyilván a kényelmest máshogy kell érteni, mint amit sokan keresnek. :U Volt egy eladó 150 g körüli SLR 6000 Ft-ért múlt héten, de sokat gondolkodtam rajta, elvitték, azt meg kellett volna vennem. A kérdésekre megelőlegezem a válasz: nem azért akarok venni, hogy könnyebb legyen a bringa (nem a f*szt nem... :DD ), hanem a mostani kiszakadt szállítás közben és nézegetem mi legyen helyette. 10e Ft alatt fogok venni, és akkor már legyen 200 g alatt, mert lehet ilyet találni.

Köszönöm mindenkinek a jókívánságot és a visszajelzést! :R

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#137095) trialboj válasza 6030D (#137055) üzenetére


trialboj
őstag

Király vagy, ez jó szórakozás lehetett, nem úgy mint az előző 2. Azt hittem csak én vagyok olyan balfasz hogy azért mert egy versenyen 2 percig nincs mellettem valaki megállok térképet böngészni hogy hol rontottam el :)) Aztán mikor jön valaki, nem hiszem el neki hogy jó úton vagyok. Rengeteg idő elmegy erre, de legalább szusszantál 1 percet.

km órád azért volt, nem? Nekem nincs pulzusmérőm, de ha véletlenül elfejtem felrakni a km órát, én is úgy érzem, el vagyok veszve, és nem tudom hogy osszam be az erőmet, egy sima túrázás alatt is. Neked csak a pánt hiányzott? Duct Tape-el fel kellett volna ragaszd a mellkasodra a műszert, mert ugye ilyen ragasztószalag mindig kell nálad legyen ;)

Ki ez a srác aki a lánctalpazást meséli, nagy arc. Azt nem tudtam, hogy montival erdőben is van ilyen, aszfalton tényleg jó móka, főleg ha valaki sokkal erősebb mint a többi, akkor lazán felhúzza őket is 30 as tempóra, úgy hogy a hátsóknak nem megerőltető.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#137096) ZolkoW válasza 6030D (#137094) üzenetére


ZolkoW
őstag

a Cyclocross adok-kapokban szerintem azt árulják 6-ért, tegnapi dátummal.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137097) Salex1


Salex1
senior tag

Erről mi a véleményetek?
https://bolha.testbike.hu/apro/beone-cikara-29er-deore-xt--lx--fizik--tioga--man-339257

(#137098) eddie1978


eddie1978
aktív tag

Isztimér-Tés között gurulás
Érdemes elmenni arrafelé.

[ Szerkesztve ]

(#137099) emiki6


emiki6
veterán

Hoztam nektek érdekességet:

Why you don’t want to push through the ball of your foot when you pedal.

Tested: Pedaling Innovations Catalyst Pedal — $100 --- Does size matter?
James Wilson, the creator of the Catalyst pedal, and also a personal trainer, wondered why he needed a stiff shoe to mountain bike, but not squat or deadlift in the gym. The answer is fairly obvious — the ground is more supportive than a flat pedal. But Wilson took a closer look, and learned that the foot has evolved around the arch, and is strongest when supported on both ends. Enter the idea for the Catalyst pedal. Wilson wanted a pedal that was long enough to support both ends of his arch.

Épp annak próbáltam utánanézni, hogy mennyire lehet megoldani a tekerést barefoot/minimalist cipőben, akkor találtam. Van benne ráció, de 100 dollárért... pfff

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#137100) Yahhher válasza bringasisti (#137017) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Közelebbit szeretnél? :-)

Üdv B.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.