Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#136201) emiki6 válasza Runner_fxr (#136199) üzenetére


emiki6
veterán

Az is egyfajta ajánlás, tehát te sem sorsoláson nyerted a kezelő orvosod, hanem ajánlott, akit felhívtál. :D
Függ amúgy az ismerőstől is, nameg, hogy milyen betegségét kezelte.
Én pl fülorrgégészt találtam az edzőmön keresztül, akinek hangszálműtétet csinált, nekem az orrsövényferdülésem miatt volt orrnyálkahártya duzzanatom (mint kiderült), arra kaptam orrsprét, ami meg is oldotta a duzzanatot. Illetve az orvos tanácsára azóta rendszeresen mosok orrot (fiziológiás) sós vízzel, ami jó szolgálatot tesz, szombaton mikor 95 km-t tekertem, közben egyszer se kellett orrot fújnom és kevésbé is száradt ki, mert előtte orrot mostam.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#136202) kovacs65 válasza Runner_fxr (#136199) üzenetére


kovacs65
senior tag

Jó neked.
Ápr közepén adtak a gyerekemnek időpontot a szemészetre AUGUSZTUS végére.
Valóban semmi probléma. :(

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?

(#136203) MPowerPH válasza Runner_fxr (#136199) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ezzel lehetne vitatkozni. Az UK korhazak pedig egy magyar intezmenyhez kepest olyanok, mint a magyar urkutatasi hivatal egy NASA -hoz kepest. ;) Osztrak vagy nemet klinikakat meg nem is emlitem.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#136204) Csokicsibesz


Csokicsibesz
tag

Aki megy jövő hét végén Szilvásváradra milyen körülményekkel számol?
Már napok óta filózok, hogy milyen gumit vigyek: Mountain King vagy Race King?
Félek, hogy felnyomom a Race King-et és rohadt nagy sártenger lesz, 0 tapadással.

(#136205) Ákkk válasza MPowerPH (#136203) üzenetére


Ákkk
addikt

Azért ezt így kijelenteni főleg laikusként.

A technika nem az agy helyettesítő terméke.

(#136206) MPowerPH válasza Ákkk (#136205) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ahhoz nem kell hozzaertonek lenni, hogy mit latok es tapasztalok, amikor besetalok UK -ban egy korhazba, es mit latok, amikor itthon teszem ugyan ezt. Tudom, hogy a ket legjobb baratom felesege milyen korulmenyek kozott szult kint, mit kaptak, hol fekudtek, es tudom azt, hogy a felesegemre mi var itthon. Az alapellatas olyan ott, mint ha itt befizetned a nejedet a Da Vinci -ra, 2 millioert. 1-2 szemelyes kortermek, klimatizalt, minden elektromos, automata, a kajat egy tableten rendeled meg, 3 menubol valasztasz, ami 3 fogas, es nem parizelt hoznak egy szaraz zsemleben. Es meg WC papirt sem kell vinni, mert van.

En kint bejelentkezes utan 1 heten belul kaptam idopontot reumatologiara, itthon ez 4 honap. MRI 1,5 het! Noverkek mosolyognak, mert tobbet keresnek, mint itthon egy orvos. Tisztasag van, minden szuper modern, kivul-belul, nincs orvoshiany, mindig van ember arra, hogy egy olyan alap dolgot kepesek legyenek ellatni, mint egy ugyelet. Itthon meg ez sem megy. Aki ezt nem latja, az becsukott szemmel jar, es elhiszi a sok marhasagot.

Ezen nem vitazok olyanokkal, akik meg az itthoni korulmenyekkel sincsenek tisztaban, nemhogy azt tudjak, hogy nez ki kulfoldon egy korhaz.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#136207) trialboj


trialboj
őstag

Véget ért a csapágy mizéria, mint Mátyás király meséjében hallgattam is Runnerre meg nem is (ha nem kotyog recseg ne piszkáld, ha már belekeztél mindent cserélj egyszerre). A kiütött csapágyakat, olyan jól sikerült megtisztítani féktárcsa tisztítóval, majd újrazsírozni, hogy jobb mint az úk, szóval lemondtam a rendelést és visszarakattam. Sajnos kifele és befele is kalapáccsal kínozták, ha ez egy carbon elem lett volna, bezuhanok az asztal alá a látványtól, így viszont csak olyan ideges voltam, a sok szinte feleslegesen elpazarolt idő miatt h csak szabadulni akartam.

Ma pedig nekiálltam visszaépíteni a farát a bringának, mert így, azt leszámítva hogy kevesebb helyet foglalt, nem mutat olyan jól. A helyére rakva kicsit röcögtek a kiütött csapágyak, de mikor visszaépítettem a vázba már szépen mozogtak, mint a vaj. Viszont ami meglepett, hogy a középső háromszöget beépítve és meghúzva, nagyon darabosan mozgott (ezt már tavaly is éreztem mikor szétbontogattam, de mivel akkor egyenként bontottam az elemeket, azt hittem az összes csapágy miatt érződik)

Szóval itt a tengely nem volt elég hosszú, és azt hittem hogy nagyon összeszorítja a két csapágyat, azért szorul meg. Áthívtam egy havert, aki a város hackmestere, és ő észrevette, hogy nem a tengely hossza a gond, hanem hogy a váz, és a 3szög közötti 2 gyűrű lötyög picit jobbra balra, és mikor rászorítom a csavart, akkor ez feszíti meg rossz irányba a csapágyakat és ezért mozog nehezen.
Nagyon nem hittem neki, aztán meggyőzött, találtunk egy pont oda illő alátétet aminek a szélessége is megfelelő volt, és így passzentosan ment a helyére, rendesen megszorítva is szép puhán mozog, nem akadozik, és főleg nem szorul. A német mérnököknek a bergánál van 1 fekete pontjuk (az amúgy sok piros mellé :R ), ez gyárilag volt szar, csak nekem most tűnt fel mikor atomjaira lett bontva.

Újra harcképes a gép, és remélem többet nem kell ennyire szétbontani, saras szezon után kiütöm valahogy a középrészt, és idén meg is vagyok minden szükséges rosszal.

Jóccakát!

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#136208) 6030D válasza Csokicsibesz (#136204) üzenetére


6030D
Ármester

Ezt senki nem fogja megmondani biztosra, elég kiindulni a tavalyi versenyből. 23 fok, napsütésben indultunk, aztán volt 5-6 fok meg jégeső. Verseny végén megint 25 fok, napsütés.
Várgesztesen beszélgettem a sráccal, aki előttem ért be ott is, meg Füreden is, hogy ilyen dagonyába nincs jó gumi. A sárguminak akkor van értelme, ha keskeny, és nagy bütykei vannak: akkor a súlyod lenyomja a puha sár aljára és esetleg megtapad a kövön. De ha nem, és nem tisztul, akkor több sarat össze fog szedni, mint egy apróbb mintás. Indulásnál a mellettem lévő bringának például össze volt kenve valamivel (vazelin?) a nyeregvázcsöve, meg a tám- és láncvillája, gondolom azért, hogy ne tapadjon a sár. Akivel beszéltem, ő szilikonos olajjal kente be, de nem ért semmit, lemosta egyből a víz. Szokták a gumit is befújni, hogy ne tapadjon bele a sár.
A menők azt mondják, hogy elöl hátul apró minta elég a magyar versenyekre, mert "ezek olyan pályák, hogy cyclocross bringával is végig lehet menni". Na, én ennyire nem tudok még biciklizni, ezért előre mindig valami bütykösebbet rakok, az azért sokszor mentett már meg.
Ha ebből a kettőből lehet választani, akkor én előre Mountaint, hátulra Racet tennék. De szerintem az X-king/RaceKing kombó a nyerő, ha Contit nézünk.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#136209) Wombath válasza trialboj (#136207) üzenetére


Wombath
HÁZIGAZDA

Brr, hol volt ez :F ? Ahol kalapáccsal szedik ki és teszik vissza a csapágyat, én biztos nem mennék többé. Kivétel a már tuti kuka csapágy, ha ezt a speciális kalapácsos kihúzóval teszik, és nem egy nagyon finom alkatrésznél. Ezek nem ipari gépek, ahol tonnákra és sok ezer Nm-re méretezett csapágyak meg csapágyfészkek vannak, egyszer nem üt merőlegeset, és már el is torzítja a puha anyagból készült fészek formáját a csapágy, arról nem is beszélve, hogy maga a csapágy és annak tömítése sem tolerálja az ütögetést.

(#136210) Wombath válasza Csokicsibesz (#136204) üzenetére


Wombath
HÁZIGAZDA

Bár én nem tudok most menni munka miatt, a kettő közül a Mountain Kinget vinném, hacsak nem vagyok CX-ben gyakorlott, és számítok több kilométernyi futással is. Jövő hétre is mondanak még esőt, nem is keveset, kizártnak tartom, hogy 2-ig nagyon kiszáradna a pálya. De lehet, hogy jobban jársz, ha erről elsején döntesz :)

Apropó, igazi sárgumi: a Panaracer Spike F/R páros mond még valakinek valamit? :D

[ Szerkesztve ]

(#136211) Runner_fxr válasza kovacs65 (#136202) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Azt nem mondtam, hogy semmi probléma, de a katasztrofális, meg romokban az egészségügy kijelentések, amit ugye rendszeresen hallhatunk, talán túlzás.

BMW001: 2010-ben, ahonnan ez az ország indult újra a fejlődés útján, szerintem az is csoda ahogy most kinéz a Magyar egészségügy! Nyilván valóan jelentős a lemaradás Európa legfejlettebb gazdaságaihoz képest, de egyáltalán nem csak száraz zsömle van parizerrel, meg társai. A magyar orvoslás mindig is világszínvonalú volt! Orvos családban nőttem fel, jól tudom hol tart ma az egészségügy, és egyáltalán nem olyan rossz ma már egy magyar orvos fizetése, nincs is akkora orvos hiány mint ezelőtt mondjuk 8-10-12 évvel. Vannak nagyon szép és kulturált kórházaink is, lehet, hogy nem mind Hilton szálló, de a szaktudás sem elhanyagolható. Egy barátom felesége szült nemrég Angliában, 15 nő várt ultrahangra, abból 12 bebugyolált muszlim volt, szerintem ez is épp elég probléma. Mert ha ezen nem változtatnak, és továbbra is hagyják, hogy milliók éljenek az állam csecsén, akkor ott az a rendszer sem lesz hosszútávon fenntartható. Akárcsak Ausztriában és Németországban.

[ Szerkesztve ]

(#136212) Runner_fxr válasza kovacs65 (#136202) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Egyébként én a Semmelweis szemészeti klinikán voltam, és pár hét, vagy max 1 hónap volt mire kaptam időpontot.

(#136213) 6030D


6030D
Ármester

[link] :Y

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#136214) Toobee válasza jjeahh (#135607) üzenetére


Toobee
veterán

Ma volt az első kör vele, jó nyálkás, csúszós időben mentem ~670 métert. Egyedül a döntött, egynyomos, technikás ösvényemen nem voltam vele kibékülve, itt csomó helyen gyökerek mennek végig keresztben, amik atomra fel vannak azva, ez ilyenkor jégpálya, tehát ha hozzáért a kerék, már csúszik is le róla. Mindezek mellé emelkedik is, tehát nem egyszerű az eset. A nedves köveket jól bírta, a sárban nagyon szépen teljesített. Csúszásnál is jól lehetett kontrollálni, nem az az előjel nélküli elvágódás történik vele. Azt azért megjegyeztem a gyökeres szakaszon, hogy SPD-vel estem volna párszor. Vagyis inkább egyszer, aztán ha szerencsém van, akkor a saját lábamon kullogok haza.

#Maxxis Forekaster

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#136215) Hasaggymeg válasza 6030D (#136208) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Remélhetőleg jobb lesz mint ma,az ösvényeken folyt lefele a víz. ;]

+ jjeahh...itt a mai zasszonyos menet.Fele dagonyázós erdő,fele aszfalt.[link]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#136216) Ákkk válasza MPowerPH (#136206) üzenetére


Ákkk
addikt

Rendben🤔, de fogalmad sincs se az itthoni helyzetről se kintiről a másik oldalról nézve.
Szerinted a szállodai szobával egyenlő kórterem miatt jobb orvosi ellátásban részesülsz máshogy műtenek.
Egyébbként indokolt esetben itthon1 héten belül de akár azonnal is van Mágneses rezonancia vizsgálat ahogy te nevezted MRI.
Mennyi itt a tb és mennyi ott az eü járulék?

Kicsit vicces hogy, semmi ilyen jellegű tapasztalat és tudás nélkűl kritizálsz.

[ Szerkesztve ]

A technika nem az agy helyettesítő terméke.

(#136217) Hasaggymeg válasza Ákkk (#136216) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Tudtommal ott élt egy ideig.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#136218) Ákkk válasza Hasaggymeg (#136217) üzenetére


Ákkk
addikt

Ettől még laikus ezen a téren.

A technika nem az agy helyettesítő terméke.

(#136219) kovacs65 válasza Runner_fxr (#136212) üzenetére


kovacs65
senior tag

Egyébként: a 4 hónapos esetünk Debrecenben történt. Ez nem egy kis falu a világ végén.

Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?

(#136220) Napfénysüti válasza Ákkk (#136216) üzenetére

Speciel az angol terhesgondozásról meg szülészetről nem hallottam sok jót. Pedig olyan mesélte aki ott él kint.
Ellenben nekünk tavaly semmi problémánk nem volt. Igaz fogadtunk egy normális dokit meg szülésznőt is.

Orvosaink amúgy vannak világszínvonalúak csak valahogy az egész rendszerben van a hiba (kevés ápoló, orvos, nincs pénz felszerelésre, stb.) pedig a tudás megvan.

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#136221) trialboj


trialboj
őstag

:DD Mekkora kép, és milyen igaz

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#136222) Napfénysüti válasza trialboj (#136221) üzenetére

És akinek van mindkettő? ;]

Més que un club!

(#136223) jjeahh válasza Toobee (#136214) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Király, én is megrendeltem a Nobby Nic-et, amit nem ajánlottatok :DDD

Hasaggymeg: Évente párszor okés ilyen szinteket menni, de minden héten és olyan helyen, ahol panaszkodtok, hogy nincs elég hegy, nagyon durva, bírja az asszony is rendesen ezek szerint :R . Mondjuk én is szívesen tekernék ilyeneket gyakrabban, csak nincs akivel és egyedül a helyi dzsungelekben nem merem bevállalni. Az biztos, hogy ezekkel a szintekkel a stravan kiskirály lennél ;]

Más: Én csak arra voltam kíváncsi, hogy akik ajánlották a glükozamint, azok hogyan szedik, amire nem kaptam választ, de cserébe jól eltévedt a téma magyar vs angol egészségügy irányba, pár oldalnyi OFF hsz-vel, ehhez már én hozzá sem tudok szólni, mert Romániában élek :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#136224) bringasisti válasza jjeahh (#136223) üzenetére


bringasisti
őstag

Én megválaszoltam: folyamatosan

BENEFON DELTA--------N8

(#136225) jjeahh válasza bringasisti (#136224) üzenetére


jjeahh
nagyúr

:R

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#136226) Hasaggymeg válasza jjeahh (#136223) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nem eszik azt éppen olyan forrón. :N Egyrészt ez azért messze nem minden héten van,és a zasszony is ki van egy kicsit,na meg ott az idő,ami bruttóban inkább olyan 9 volt összesen.Persze ugyanakkor már mi is száz évesek vagyunk összesen,és kell a noszogatás is nacccságának egy ilyen menet alatt,de hát így kell zasszonyt is választani,ugyebár. :DDD Aztán meg van ennek árnyoldala is,látnád ezt a szívós kitartást mikor éppen velem fordul szembe,de hát ez az egységcsomag része. :O :DDD

triálboj...egyik munkatársam szokta mondani,hogy ami késik az jön. ;) A kettő nem zárja ki egymást,sőt,ask sunshinecookie. :D

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#136227) Valkűr


Valkűr
őstag

Sziasztok! Hasznal valaki GPS alapu km órat? Az lenne a kérdés, ha a gyarto nem irja, akkor honnan lehet megtudni, hogy a rengeteg roviditesbol hogy melyik funkcio mi akar lenni? Van benne ki tudja mennyi, de leiras nulla. De eddig egyik órámhoz se nagyon volt semmi, ami ezekre kitérne. Van valahol erre egy gyujtemény vagy bármi ahol ezek összevannak szedve es leirva mi mit szolgál? Az óra egy Wahoo Elemnt Bolt, de millio dolog van benne amiröl lövésem sincs mi, es a gyárto sem tér ki rá. :)

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#136228) Napfénysüti válasza Hasaggymeg (#136226) üzenetére

Ami késik arra várni kell, szokták mondani. :DDD

Úgy néz ki júliusban megyek tekerni Szlovéniába (Júlia-Alpok lába) meg Olaszországba le a tengerig. Kíváncsi vagyok milyen lesz. Asszony beszélt rá hogy menjek ők meg ellesznek anyóséknál a kisasszonnyal. Még jó hogy megvettem a bringaszállítót. :)

Més que un club!

(#136229) emiki6 válasza Ákkk (#136216) üzenetére


emiki6
veterán

Mágneses magrezonanciás képalkotás, csak az NMRI-ből lehagyták az N-t, hogy az amcsik ne kapjanak pánikot attól, hogy "nuclear" :DDD (true story)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#136230) ZolkoW


ZolkoW
őstag

a szintekről jut eszembe, hogy örülök, hogy lett barométeres órám, annak sokkal jobban hiszek, mint a telefonnak. Igaz, a telón a Locus szerintem kicsit optimistán is számol, nem biztos, hogy minden pontatlanság a GPS számlájára írható - mentünk együtt olyan Locusossal, akinek barométeres a Sansungja és neki is rendesen fölémért. Igaz, hogy a Locusban azt hiszem, külön kell állítani, hogy a barométertől vegye a magasságadatokat, ki tudja, ez hogy volt belőve neki. Na mindenesetre nekem a barom.nélküli telómon ~1400 m, ami a Bryton szerint ~800, és amikor pedig olyannal mentem, akinek szintén Garminja, vagy egyebe volt, nyomásmérővel, akkor elég jól egyeztek az adatok a Brítonnal. Köszönöm hogy elmondhattam.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#136231) Hasaggymeg válasza Napfénysüti (#136228) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Annál mi is lehet jobb mint kerékpározni a hegyekben miközben 2 hölgy vár otthon?! :)

ZolkoW...nem is értem ezt a barométeres magsságmérést,hisz a légnyomás nem egy állandó,folyton változik. :F

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#136232) jjeahh válasza ZolkoW (#136230) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Teló és barom mérése között ilyen brutális is lehet a különbség? :Y . Strava-val próbáltad mérni? Nem lehet, hogy a Locus a ludas? Mert gondoltam, hogy a telóval mérés pontatlanabb, de azt hittem max ilyen 100 métreket ha téved, többet nem... de ha ilyen brutálisan is képes mellélőni, akkor nem tom a telóval mérésnek egyáltalán van-e bármi értelme :( . Nekem barométeres Garmin van, szal engem nem érint, de a többség teló+strava kombinációval mér.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#136233) bringasisti válasza jjeahh (#136232) üzenetére


bringasisti
őstag

Süt a nap a mezőn és bemész az erdőbe sík úton akkor már mér 50 méter szintet.

BENEFON DELTA--------N8

(#136234) bringasisti válasza bringasisti (#136233) üzenetére


bringasisti
őstag


Korábban vitáztun erről és akkor valaki berakta ezt az app-ot. A telken az ágyban mértem ezt a két értéket. Igaz nagy víz mellett ami azért sokat számít

BENEFON DELTA--------N8

(#136235) jjeahh válasza bringasisti (#136233) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én sem értem a barométer miért jobb, de ezek szerint jobb, mert a haverom barométeres óráján is hasonló szintet szokott mutatni, mint az enyémen és sosem ugrál ilyen 50 métreket, hanem szépen lassan lépked felfelé méterenként. Olyan meg aztán tényleg sosem fordult elő, hogy 600m különbség legyen a két óra mérése között. Telefonon a strava talán előnyben van ilyen szempontból más appokhoz képest, mert térkép alapján (?) egészen tűrhetően korrigál. Egyik haverinám mobilos stravaval mér, neki nem szokott ennyire elborult értékeket mérni, szal viszonylag pontosnak tűnik, csak néha kifagy. (Tudom, Hassagymeg-et úgysem fogom meggyőzni :DDD )

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#136236) bringasisti válasza jjeahh (#136235) üzenetére


bringasisti
őstag

Ha ugyanazt a rendszert használja két egység akkor egyformán fog tévedni :)

BENEFON DELTA--------N8

(#136237) jjeahh válasza bringasisti (#136236) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Hogy érted? Ha ugyanolyan órák? Az egyik Garmin Touring Plus, a másik asszem Suunto Ambit3 Peak, a harmadik Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro, szal különböző cuccok.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#136238) Toobee válasza Hasaggymeg (#136231) üzenetére


Toobee
veterán

Elvileg minden út előtt kellene kalibrálni a mérőt, nem?

https://barbieripnk.hu/

(#136239) itouchfan válasza jjeahh (#136232) üzenetére


itouchfan
senior tag

Nekem az egyik első ride-om az most egy János-hegyi tekerés+Hárs-hegyi kör volt, és itt én régebben mentem is, meg szerveztem is ilyen tájfutó-tájékozódási programokat, ami miatt rendes térképen ki kellett számolgatnom a szinteket, és a Strava elég reális eredményt adott ezen a kis távon (391 m asszem).

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#136240) Wombath válasza Napfénysüti (#136228) üzenetére


Wombath
HÁZIGAZDA

Saját szervezésben csinálod ezeket, vagy a facebookon is fellelhető túrákról van szó?

(#136241) Wombath válasza jjeahh (#136232) üzenetére


Wombath
HÁZIGAZDA

Szerintem a telós programok - ha a telóban nincs barométer vagy nem engedélyezted nekik, hogy azzal számoljanak - a GPS/Galileo/GLONASS adatokból számolnak magasságot, és/vagy összevetik ezt a térképben lévő adatokkal. A Locus például csinálja az utóbbit, egy betöltött tracknél tudsz választani, hogy a GPS-ből vett adatokból szedje a magassági koordinátákat, vagy húzza le a netről a domborzati adatokat, és azokból.

(#136242) Napfénysüti válasza Wombath (#136240) üzenetére

Az előző kettő Alpok túra saját szervezés volt, mi béreltünk furgont meg intéztük a szállást.
Ez a mostani viszont egy rendes szervezett túra: Júlia Alpoktól a Tengerig 2 Keréken

Més que un club!

(#136243) trialboj válasza bringasisti (#136234) üzenetére


trialboj
őstag

Jaj azért ne vicceljünk már, én voltam tavaly többször is berettyóujfalu fele bringával, voltam erdőben, víz mellet, meleg napon stb, 80 km alatt 70 m szint jött össze, az is itt a városban amig kiértem a határig, szóval szerintem ez marhaság. Lehet a nagyon olcsó telók dobálják a jelet, de az én lassan 4 éves telefonom is pont ugyan annyit mér egy túra során mint haver az s8-al. 10-20m különbség van.

(#136222) Napfénysüti
Az 1 boldog ember, több kéne belőlük :C

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#136244) xy.zsolt válasza jjeahh (#136232) üzenetére


xy.zsolt
őstag

A strava sem pontos sokszor....pl összefűzött útvonal file-ok esetén eléggé túloz

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#136245) bringasisti válasza jjeahh (#136237) üzenetére


bringasisti
őstag

Nem a márka számít hanem hogy GPS barométer vagy a kettő egyszerre. És azt tudni kell hogy a GPS 5 centi pontosan is tud mérni de nem a mezei felhasználó számára.

BENEFON DELTA--------N8

(#136246) gabro0 válasza Wombath (#136241) üzenetére


gabro0
őstag

A Locus magassági adatai honnan származnak? Csak kíváncsiságból, mert az ilyen célokra megfelelő nyilvános adat csak egy létezik tudtommal, az SRTM, ami 30m/px felbontást tud. Egy híd kb. 2-3 pixelt jelent, ami a simítás miatt lehet meg sem jelenik rajta.

bringasisti: A 2020-ra elkészülő Galileo rendszer 1m-es nyilvános és 1cm-es titkosított pontosságot fog tudni. [link]

[ Szerkesztve ]

(#136248) bringasisti válasza gabro0 (#136246) üzenetére


bringasisti
őstag

A nagy hidakat így építik két oldalról, és ahol a mezőgazdaság nem a szocializmus MTZ traktorait használja ott 5 centi a sor követés a gép kezelője csak utas a kabinban mert mikor a gépet megvették akkor az első utat megjegyezte

BENEFON DELTA--------N8

(#136249) Ákkk válasza Wombath (#136241) üzenetére


Ákkk
addikt

Locus tudja kezelni a csatlakoztatott eszközök érzékelőit és telefonét is nálam note 8-al és sountoo okosórával használva álltalában pontos értékeket ad.
Sima vezetéknélküli km óra van a bringán kimondott bringa computert feleslegesnek tartok ezek mellé még.Na jó van egy gamin gps map 66 s de azt bringázáskor sose cipelem hátizsákba felesleges nehezék lenne.
A gps általi magasságméréshez sajna nem mindig látnak elég műholdat ehezz.
Míg a légnyomásszenzort nem árnyékolja egy erdő,épület vagy hegy.
A lucus pro esetén elég korrekten be lehet állítani mindent.

A technika nem az agy helyettesítő terméke.

(#136250) Wombath válasza gabro0 (#136246) üzenetére


Wombath
HÁZIGAZDA

SRTM. Nyilván abszolút pontosnak nem mondanám, és a fejlesztők elképzeléseit sem ismerem, de ha rendelkezésre állnak SRTM, a barometrikus és műholdas adatok, plusz még ott van bizonyos pontok (hegycsúcsok) pár méteren belülre ismert magassága, akkor ezeket azért össze lehet fésülni úgy, hogy az általunk igényelt pontosságot elérje a végeredmény. Nyilván a Nyugati téri felüljáró építésének nem kezdenék neki ezzel :)

Egyébként ha már Locus: most dobta fel hírnek, hogy már a Garmin cuccokra is elkészítették hozzá a kiegészítő szoftvert...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.