Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#137751) ivana válasza jjeahh (#137750) üzenetére


ivana
Ármester

Fordítva, a decathlonossal nincs gond. Lidl-snek már maradt a kezemben a teteje. A decathlonban két féle van, a műanyag, meg a fém. A fém az teljesen jó bármire, a műanyag is elég szerintem montihoz.

(#137752) JackFeryll válasza Runner_fxr (#137747) üzenetére


JackFeryll
őstag

Nálunk a 11 sebis szetteket használóknál azért hatalmas fölénnyel shimanot használ mindenki.
Mondjuk nincs is túl sok olaszhívő köztünk.
Azt mondjuk rossz nézni hogyan butították el az alsóbb szettjeiket campáéknál a multishift kiszedésével meg 1-2 aktív szezon alatt elkopó műanyag váltómechanikákkal. 10-esben még a belépő szint is teljesen használható és szerelhető volt, illetve a belépő szint az a shimano belépőszintjénel feljebb volt pozícionálva, nem volt meg a full gagyi vonal.
Szerintem ma is főleg az veszi aki mindenből olaszt szeretne mert jól mutatnak együtt, meg hagyomány és hasonlók, vagy szponzor. Már csak a prémium ára miatt is. Elektromos vonalon is drága és nem a megbízhatóságáról híres.

[ Szerkesztve ]

(#137753) 6030D válasza jjeahh (#137750) üzenetére


6030D
Ármester

2 euro-ért egy tetszőleges kulacs (foggal kihúz, iszik, visszanyom, teker...) meg egy ilyen, a maradék 3 euro-ból gélt. :U Szerintem.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#137754) jjeahh válasza 6030D (#137753) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A foggal kihúzás nem mindíg megy, amikor meg igen, gyakran teljesen kihúzom és leöntöm magam vízzel :DDD . Visszanyomni meg mivel?
Ilyen tömlő nélküli minipumpám amúgy van már, lehet az elég is lesz a műhelypumpa mellé, sz*r vele pumpálni, mert a levegő egy része mellémegy és könnyen el lehet hajlítani/törni a szelepet, de ha ritkán kell majd vele pumpálnom, talán benyelem ezeket a kompromisszumokat. Mondjuk ezek a Stan's szelepek annyiba kerülnek mint két ilyen minipumpa, szal nem szeretném tönkretenni. Gélt nemrég vettem egy 20 darabos csomagot, arra sem kell egy ideig költeni, szal ezek a pénzek mehetnek kulacsra ;] . Csak annyi a problémám a drága kulacsokkal, hogy a kulacstartó hamar tönkreteszi őket, szal ilyen gyorsan elhasználódó cuccért nem esik jól ennyi pénzt kiadni.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#137755) 6030D válasza jjeahh (#137754) üzenetére


6030D
Ármester

Nem kitépni kell, hanem csak kihúzni. :C A High5 kulacsnak műanyag a cumija is, azt ki sem lehet szedni, pedig jól jönne mosásnál, de a gumicumist is rángatni meg tekerni kell egy darabig, hogy kijöjjön. Nem tudom, hogy szeded ki "véletlenül".

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#137756) inifini válasza jjeahh (#137754) üzenetére


inifini
tag

Nekem a decából a legegyszerűbb Elite van, kb 3-4 éve, tökéletesen működik a szelepnél is, kellően puhán mozog, sehol sem ereszt. Visszatolni mivel? Akár kézzel, foggal, szájjal, könyökkel... :))

(#137757) Fetz válasza jjeahh (#137750) üzenetére


Fetz
csendes tag

Nekem ilyen kulacsom van, aminek szintén ez a "különleges" szelepe van, de szerintem nem ad semmi pluszt. Én a sima cumisat sem csuktam vissza, mert egyszerűbb csak megnyomni a kulacsot és már jön is ami benne van. :)

(#137758) ivana válasza JackFeryll (#137752) üzenetére


ivana
Ármester

Vannak kerülendő szériák, de a mostani powershift cuccokkal már nem igazán számolnak be gondokról. A potenzát pl. kedvelik általában. 10 sebi meg már nem nagyon van, max. raktáron maradt.

Meg azért a campának vannak egyéb előnyei is. Pl. a Q-faktor. Meg a sor és a lánc tartóssága.

(#137759) Runner_fxr válasza JackFeryll (#137752) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Biztos igazad van, én mint mondtam, nem sok Campagnolo cuccal találkozom, az országúti gépeken amiket javítok, 95%-ban Shimano van, nyilván nem véletlen. :)
Mivel nem vagyok jártas a Campa cuccokban, se alátámasztani, se megcáfolni nem tudom amiket mondtál, annyit tudok mondani, hogy ami legutóbb a kezeim között volt Campagnolo cucc, az valami Isten császárul működött. :) A Shimano jó jó, elismerem, van amiben megkérdőjelezhetetlenül a legjobbak, meg tényleg a legelterjedtebb, de ott se minden kóser azért, a váltásuk minősége ingadozó, felsőbb kategóriákban is.

Az biztost, hogy olaszt nem azért vesz valaki, mert az a legjobb ár/értékben, ezek érzelmi döntések.

(#137760) ZolkoW válasza jjeahh (#137754) üzenetére


ZolkoW
őstag

nekem ilyen gondok sosem voltak kulaccsal, mármint a nyitás körül, talán még a gumis Elite igényli a legtöbb odafigyelést. Az meg nem zár tökéletesen, mert van egy kis szellőzője.. Azért is cseréltem műanyagra a kulacstartóimat, hogy ne karmolják össze a kulacsokat, mert az alu tartóim nem csak megkarcolták, hanem szürkés-feketés csíkokat is húztak rájuk.
Nem is árulnak már olyan kulacsot, ami nekem van BBB-ből, pedig elég jól bírják: kupakos

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137761) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Sikerült szert tennem egy régi V-fékpofára, ami cserélhető betétes. Marha jól néz ki, zöldeskék színű maga a saru, amibe bele megy a betét.
Viszont a betétek sokkal lazábbak benne, mint a mostaniakban.
Semennyire nem kell erőltetni; becsusszan, és laza az egész még akor is, ha tüskével rögzítve van a betét.
A tapasztalatok szerint ez mekkora gond? :U
A jó kinézet miatt nem akarok rossz fékhatást.
Próbálgatni addig nem akarok, amíg fennáll az esélye, hogy nem éri meg a cserét, mert a mostani nagyon jól be van állítva.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#137762) ZolkoW válasza Bici (#137761) üzenetére


ZolkoW
őstag

ha laza, az még szerintem nem baj, de figyelj, hogy a jó irányba legyen feltéve, amelyikben nem tud kicsúszni akkor sem, ha a stift kiesne.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137763) Hasaggymeg válasza jjeahh (#137750) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nekem ilyen van már 4 éve,otthonra és az útra is,2 kerékpárnak. Egyszer volt szétszedve,takarítva és zsírozva,de tökéletes. :K

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#137764) jjeahh válasza 6030D (#137755) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én mindegyiket kitépem :DDD

inifini: először a kemény gumi, most ez... mennyi szenvedést kell még eltűrnöm, hogy "igazi" bringássá váljak? :DDD Én macerának érzem, de akkor majd próbálom gyakorolni ezt is, mint az SPD-t :))

Fetz: outis vagy? Aszfalton lehet én is nyitva hagynám, mert miért ne, de terepen kilocsog és idővel a vázon meglátszik :(

ZolkoW: van egy olyan mániám, hogy a műanyag kulacstartóban nem bízok, mert kitágul, kotyog benne a kulacs stb. és ilyenkor az alut egyszerűen összébb nyomom, a műanyagot viszont kidobhatom, mert ha nem tartja elég szorosan a kulacsot, terepen zörög és idegesít. Mivel a kulacsok olcsóbbak mint a jobb kulacstartók, ezért inkább a kulacs sérüljön, mint a kulacstartóval szívjak, ha nagyon rondán néz ki már a kulacs, akkor veszek újat. Tudom, hogy vannak olyan userek, akik műanyag kulacstartóval is elégedettek, de a rizikó benne van... ráadásul a műanyag idővel elöregszik és törik is.
A kulacsaim amúgy nem rosszak, van egy Zéfal, két Elite, egy Merida meg egy franc tudja milyen :D . Szal új kulacsot nincs értelme vennem, kivéve ha valami extrát nyújt, mint a CamelBak.

Hasaggymeg: Ez a tömlő ránézésre is átgondoltabbnak, jobbnak tűnik, mint a Lezyne.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#137765) atok666 válasza jjeahh (#137750) üzenetére


atok666
őstag

Nem kell kihuzni.

Atok

(#137766) Koczó93 válasza ivana (#137758) üzenetére


Koczó93
őstag

Erről mi a véleményetek?

[link]

(#137767) Bici válasza ZolkoW (#137762) üzenetére


Bici
félisten

Ha fordítva rakom fel, akkor az erőhatások miatt úgysem lenne jó a fékerő az asszimetrikus felépítés miatt - hátul hosszabb, mint elől.

Ha esélyes, hogy jó lesz, akkor kipróbálom. :K

Köszi a tippet!

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#137768) ivana válasza Koczó93 (#137766) üzenetére


ivana
Ármester

Ez jó cucc, mondjuk egy értelmesebb kormány lehet hasznos lenne. Ez a fajta borzalmas szvsz. Egyébként korrekt.

(#137769) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

Na végre valahára megérkezett a pedál. Tényleg jónak tűnik ennyi pénzért, egész igényes darab.

(#137770) ígyvanferi válasza IMIIKE1998 (#137769) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Sziasztok!

Mikor érdemes pl. a fékbowdent cserélni? Azon kívül persze, ha valamiért megsérül, elszakad(?). Vagy egyáltalán mennyiben befolyásolhatja a fékek használhatóságát a bowden állapota? Cantifék egyébként. Fékpofákat most rendelek, aztán felmerült bennem, hogy akkor már lehet azt is cserélem. Nemrég írtam a problémáról, hogy kiengedve a féket a bowden hozzáér, hozzáverődik a felsőcsőhöz, ezt én a bowden számlájára írtam.

(#137771) trialboj


trialboj
őstag

„Idegállapotba' vagyok, Móni!” Mondanám ha nem szüntették volna be azt a remek műsorot, de így a fiatalok már lehet nem is tudják ki az a Mauni..... wait for it .. ka :C

Végre akadt 2 szabad órám, mikor az idő is szép volt, és legalább 24 órája nem esett, gondoltam zúzok egyet az erdőben, az utcámból nem értem ki, valami fröcsköl a lábamra, nézem nagy rózsaszín volt a gumin, először arra gondoltam átmentem egy fagyin, aztán hogy ez a remek slájm lesz, megállok nézem de nem bubizik, zöld a lámpa megyek tovább, még fröcsköl egy picit, gyorsabban tekerek, abbamarad, jön még 1 piros megállok megnyomogatni a külsőt hát ez puhább, letolom a bringát, valami sziszeg, keresem a lyukat egyre jobban süvít a levegő, látom hogy tiszta trutyi a vázam.
Próbáltam forgatni a kereket hogy jusson trutyi a lyukra, de mindet kiköpte, nem volt tüske benne. Ha visszaültem volna talán haza tudok jönni, de bamba voltam és 1 perc alatt leeresztett amíg matattam, bicikliztem kemény másfél km-t, és toltam vagy 10 percig hazafelé, a mai sport program meg is volt :O .

Aszfalton mentem, 3 napja állt a bringa a gumi tökéletesen tartotta a levegőt, fogalmam sincs mi a fenére mehettem rá, ami kiszúrta, Aztán kicseréltem a belsőt ami undormányosan néz ki, tele gumi trutyival, nem is tudom ez lemosható-e, egy javítottra, (2 napig teszteltem felfúja, nem eresztett levegőt) berakom, erre zubog ki a levegő hittem tökön szúrom magam, ez a belső is lyukas volt, viszont segített felfedezni ezt az oldalsó vágást is, így legalább nem lesz fájdalmas az óperenciás tengeren is túl elásni ezt a szutyok gumit.

De értek én a szóból, ma nem volt megírva hogy bringázni menjek, csak azt sajnálom hogy múltkor sikerült lebeszéljenek a TL-ről, akkor lett volna időm foglalkozni ezzel.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#137772) Fetz válasza jjeahh (#137764) üzenetére


Fetz
csendes tag

Nem, (wannabe) trekkinges :DD , de mentem már erdőben is. :) Mondjuk az az előnye tényleg megvan ennek a szelepnek, hogy nem fröcsköl ki akkor sem, ha nem zárod vissza.

(#137773) Toobee válasza trialboj (#137771) üzenetére


Toobee
veterán

Tulajdonképpen meg is válaszoltad magadnak a kérdést. Tubeless, és nincs többé gond.

https://barbieripnk.hu/

(#137774) jjeahh válasza trialboj (#137771) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Sz*r az a rózsaszín lötyi, tubeless tejből sem mindegyik jó. Nekem a Stan's nagyon bevált, tegnap is vigyorogva gurultam át 3 méternyi nagyon apró üvegszilánkon :DDD . Kb. olyan érzés mint goretexes bakancsal pocsolyában ugrálni, mert megteheted :))
szerk: hátha ez meghozza a kedved :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#137775) Predator2 válasza ivana (#137719) üzenetére


Predator2
addikt

Helló

Itt vannak a képek.

Először is a kerék méret. Remélem ez az: [kép]

Aztán a jelenlegi váltóm. Mint említettem, ritkán használom a biciklit.
Ehelyett szeretnék velemi normálisat.

Hátsó:[kép]
Első:[kép] [kép]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#137776) Hasaggymeg válasza trialboj (#137771) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nincs az az isten,hogy én azt a sz@art betöltsem gumimba. :( ...legalábbis nem most lesz az. :U

jjeahh...ez tényleg meggyőző.Hogy megy a becsatolás?

Predator2...gyanúm kábé beigazolódott,erre nem,vagy csak filléreket szabad költeni...de inkább nem. :(

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#137777) Predator2 válasza Hasaggymeg (#137776) üzenetére


Predator2
addikt

Mondtam, hogy egy Auchan kerékpár. Tényleg nem nagy szám, de nem is a maratonra készülök vele.

Mármint a kerékpárra nem szabad költeni, vagy a váltóra?
Mert csak új gumikat, illetve váltókart (ha tudja kezelni a váltómat) szeretnék cserélni. Ebben kérem a segítségeteket.

Mennyiért megy egy túra kerékpár mostanában ami elmegy mostanában (csak kíváncsiságból)?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#137778) ZolkoW válasza jjeahh (#137774) üzenetére


ZolkoW
őstag

Munkatársam vett valami előre töltött belsőt, aztán a másik mondta, hogy nem működött, de valószínűleg azért, mert nem úgy használta, ahogy kellett volna - állítólag annál meg kellett volna várni, míg megköt a trutyi, csak aztán folytatni az utat. (ez elég komolytalanul hangzik)
Nem tudom, de nagyon remélem, hogy a Joe's is jó lesz, mert ha nem is holnap, de valamikor betöltöm az elsőbe. Szombaton verseny, nem azon akarom tesztelni :P
Hátsó TL-ready külsőm pedig még nincs, mert nem volt készleten olyan, amit szerettem volna.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137779) ZolkoW


ZolkoW
őstag

Érdekesség: Microshift 1x9 groupset - jó, nem tudom, milyen minőség, valószínűleg alsóközép-, de 40e + szállításért 11-42 rendszer, hajtókar és lánckerék még kell hozzá.
Finom lépcsők nem lesznek... mondjuk ennyiért vettem az 1x11-emet használtan...

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137780) Fall-N válasza Predator2 (#137777) üzenetére


Fall-N
veterán

Nem éri meg mert ez már új korábn sem volt elég jó sajnos. Az a baj, hogy elég régi és nem túl minőségi a mostani felszerelsége, műanyag hajtókar, noname hajtómű. Ezek cseréje már zsebbenyúlós újan, mert kellene normális minőségű hajtókar, monoblokk, lánckerekek, racsni meg lánc. Erre jön rá az első- hátsó váltó, váltófül + bowden. Ha meg is veszed ezeket, akkor is ott marad az elevult váz (menetes kormány, 1" fejcső, 22.2-es kormány stb.) és kidobsz egy csomó pénzt.

Jobban jársz ha veszel használtan egy modernebb cuccot. Vagy egy alap Decathlonos gépet éy majd később kicseréled jobbra, ami alsó polcos cucc rajta.

Ha veszel használtat erre figyelj az állapotán kívűl: 1 1/8-as Ahead fejcső, alu váz, legalább 3x8-as váltó, ne legyen alsó kategóriás Shimano Thourney rajta, legalább Acera vagy Altus legyen.

[ Szerkesztve ]

(#137781) FireKeeper válasza ZolkoW (#137779) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

én nagy Microshift fanboy vagyok, amit eddig láttam tőlük az alapján ez sem lehet rossz. alternatíva lehet ha szoros a büdzsé.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#137782) flash-


flash-
veterán

locus-ba melyik térképet töltsem le ami bringás navigálásra jó?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#137783) Hasaggymeg válasza Predator2 (#137777) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Arról erre [link] átülést is nagy előrelépésként fogod megélni.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#137784) G@ben


G@ben
addikt

Utolsó próba, hátha kapok választ:
Klickfix táskával kapcsolatban valakinek tapasztalata? A rögzítés tartóssága érdekelne elsősorban. Lemértem, 1,5kg cucc menne bele.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#137785) Predator2 válasza Hasaggymeg (#137783) üzenetére


Predator2
addikt

Hidd el nem így lenne, mert nem használom így sem. Arra, hogy évi kétszer elmenjek vele valahova...felesleges pénzkidobás. Nem vitatom, hogy jobb.

Szóval ha jól értem, nem lehet a jelenlegire jobb váltót rakni. Tudomásul vettem, akkor marad ez.

Gumit viszont szeretnék rá venni, mert nagyon rossz állapotban van a régi.
A kép alapján melyiket vegyem?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#137786) ZolkoW válasza Predator2 (#137785) üzenetére


ZolkoW
őstag

én innen az elejéről választanék valamit (nem a bolt a lényeg, hanem valami hasonlót gondolom találni helyi boltban is, ha nem rendelgetsz) : bót pl. a másodikat.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137787) Hasaggymeg válasza Predator2 (#137785) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Az a korábban javasolt City Tracer Classic.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#137788) jjeahh válasza ZolkoW (#137778) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Elvileg jó az is, dicsérni szokták.

Itt egy jó nagy összehasonlító amúgy, ha valakit érdekel: [link] , én meglepődtem, hogy a habosodó tejek mennyire sz*rok, azt hittem azok jobban működnek. Nem is értem ez a Stan's mitől működik ilyen jól, amikor először beleöntöttem a gumiba is erősen kételkedtem benne, mert nagyon híg az állaga.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#137789) ivana válasza Fall-N (#137780) üzenetére


ivana
Ármester

1 1/8-as Ahead fejcső Nem azt, nem szoroz a fejcső ilyen felhasználás esetén

alu váz minek? inkább valami jó cromo gép.

legalább 3x8-as váltó Bőven elég neki a 3x7 is szvsz, nekem is van, alattam is bírja.

ne legyen alsó kategóriás Shimano Thourney rajta, legalább Acera vagy Altus legyen Leginkább LX vagy XT, esetleg STX.

Vintage montit manapság gombokért lehet kapni, addig érdemes venni amíg nem megy fel az ára, mint a veterán bringáknak.

(#137785) Predator2 Valami alap CST-t például

(#137786) ZolkoW A VeeRubber egy kalap szar, ezek a kendák is. A mitas nem tudom milyen mitas gumim van, de az falcos 28-as (gumi peremes) azzal nincs gond :)

(#137788) jjeahh Videón elég gusztustalannak néz ki ez a tubeless dolog ;]

Más új projekt a ratbike, van itthon egy NIK csepel [link] darabokban rozsdásan. Lekenem olajjal, aztán összerakom :))

[ Szerkesztve ]

(#137790) maximilian4


maximilian4
addikt

Na csak meglett. Muszáj volt egy kis körre nekem is kipróbálnom. Bicaj boltból, gyakorlatilag vacsi újonnan. Jó kombó ez a 27 plus, 120-as recon kombó. Gumiból is egész jófajta került rá. Most nézem hogy darabja 20 rugó ebike-on. :o Eléggé csapatós a bicaj.

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#137791) Fall-N válasza Predator2 (#137785) üzenetére


Fall-N
veterán

Vehetsz olcsóbbat is. Újan van 60ezer Forintért is a Decathlonban. Mivel keveset használnád, téged kiszolgálna évekig. Vagy akár használtan is lehet kifogni jobb ajánlatokat. Tárcsafékest fölösleges venned, mert csak fölöslegesen drágítja az árat és a bowdenes tárcsa nem jobb annyival, mint egy jó V-fék.

Vehetsz új gumit, CST-t nézzél, azok jók ár/érték arányban.

(#137792) 6030D válasza maximilian4 (#137790) üzenetére


6030D
Ármester

Jó cucc. Erdőt fog látni egyáltalán? :)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#137793) Fall-N válasza ivana (#137789) üzenetére


Fall-N
veterán

Az igaz, csak ha később többet tekerne, akkor könnyebb találni hozzá cuccot. Nekem is 1" menetes a vázam a városba elég, de macerásabb volt teleszkópot venni. Az alu vázat is azért írtam, mert gombokért kapni és több előnye van az acélhoz képest.

(#137794) maximilian4 válasza 6030D (#137792) üzenetére


maximilian4
addikt

Nem rajtam múlik. Nem magamnak vettem, de ha sokat áll, akkor biztos néha felviszem a "picikét". Így is tesómé lett volna, végül anyámnál kötött ki. Viszont annyi szabad időm van, hogy még a sajátommal sem jutok fel a hegyekbe. :D

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#137795) trialboj válasza jjeahh (#137774) üzenetére


trialboj
őstag

Én nem kételkedem a TL isteni erejében, már múltkor is váltani akartam, de innen és a haverok közül is mondták hogy ha nem akarok felnit cserélni próbáljam meg ezt a féltakony megoldást... Na hát ez csúfos véget ért, még az életben nem kaptam defektet aszfalton, főleg nem egy ilyen lyukat ahol perc alatt leeresztett 0-ra a gumi.

(#137776) Hasaggymeg: Fura mód a külsőben folyékony maradt, és slaggal kimostam teljesen el is tűnt, nem értem, ez csak akkor válik masszává, ha nyomás alatt van?

Szerintem ezt a szintű szopórollert te sem viselnéd el, több defektem volt az elmúlt 40-50 napban, mind eddig egész túrázós karrierem során, és az hogy most már aszfalton is benyalom, több mint idegesítő.

--
A felni cserét jó lenne megúszni, de mióta összecsaptatok itt, és levezettétek hogy 250 euróért is csak entry lvl cuccot vehetek, butaságnak érzem hogy a teljes kereket cseréljem, most sem izgat milyen van, és ezután sem fog.

A Vittoria Mezcal, gumiról hallott már valaki jókat? Nagyon tetszik a hátsó gumi mintázata, ez szinte tökéletes lehet aszfalton, majdnem egybefüggő mintázat, viszont az oldalain kb mint az ikon.
Sid and Macky videójában találtam rá, de ott szponzorként jelent meg, szóval eleve nem lehetne hinni nekik, de amúgy sem mondtak róla semmit.

Ha ez nem jön be, akkor mitas lesz szerintem, xking-ikon duóból az ikonra kicsit haragszom, ez a gumi még nem kellene ilyen szinten szétrohadjon, 1 szezont sem futott, alig van benne 2000km, és már 2 lyuk is van a felületén egy meg az oldalfalán, pedig kb ugyan ott járt ahol a race king, ami túlélt 4000+ km-t alattam, és összesen v 3-4 defektem volt vele. (legolcsóbb drótos modell mindkettő, szóval fair összehasonlítás)

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#137796) Toobee


Toobee
veterán

Ma is kerültünk egy jót.

https://barbieripnk.hu/

(#137797) itouchfan válasza ZolkoW (#137779) üzenetére


itouchfan
senior tag

Hmm.. ez érdekesnek tűnik nekem. Elképzeltem, hogy milyen lenne a 3x9 helyett, amit feleslegesnek is tartok, nem is szeretem hogy figyelni kell a keresztbe váltásokra...
Egy 34-es, de főleg egy 36-os első tányérral érdekes lenne.
A mászásokat mondjuk vagy 32-32vel, vagy 32-28-cal, nagyon meredek esetén 22-28-cal mentem eddigi kevés utam alatt, ezt kiváltaná talán a 36-42, bár combos lenne, lefelénél, tempónál meg 44-14, max 44-12 volt, ezt is kb kiváltja a 36-11... és eladhatnék 2 SLX váltókart + XT első hátsó váltót, és egy hátsó fogaskoszorú sort, amit tegnap néztem hogy 20k felett megy újonnan. Nem is lenne annyira mínuszos :D

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#137798) ZolkoW válasza ivana (#137789) üzenetére


ZolkoW
őstag

Azért ajánlottam a másodikat, az Mitas. CST-vel meg Kendáccsal volt még tapasztalatom, a Kenda nem tűnt sz*rnak, 26-os aszfaltgumi volt. A CST-nek elég fura az anyaga, mintha inkább valahol a gumi és a műanyag között volna, de egy-két mintából nem akarok általánosítani.

(#137782) flash- : konkrétan navigálásra gondolsz? akkor nem tudom :) Ha csak térképes böngészésről van szó, akkor én a TUHU térképet használom, van útmutató is a beizzításhoz, le kell tölteni párszáz megát, és az egész ország benne van legalsó szintig.
(valódi útvonaltervezést úgy tudom, csak online kapcsolattal tud)

(#137781) FireKeeper : emlékeztem, hogy valaki már a decás bringáknál is dícsérte, meg a bike24-en még nem nagyon találkoztam kifejezetten gagyi dolgokkal. Jó, aztán láttam, hogy 60 ezresért viszont 12 sebességes Sunrace upgrade kit van, lánccal, ami ha nem is a csúcs, de kb felső-közép kategória lehet. Viszont a 40 és a 60 között is van 20e :)

(#137777) Predator2 : a helyedben én apróból próbálnék vadászni valami váltót, de 8-as-9-es alatt már ott se nagyon látni. Pl. nekem is áll a pincében egy 6-os "Shimano SIS" váltó, talán karral együtt, lehet, hogy még az is előrelépés, nem ismerem a tiedet. Ha a közeledben van valakinek efféle, azzal lehet tenni egy próbát, végső elkeseredésben KERESEK típusú hirdetés :) /de ha itt laknál Szfvár közelében, ingyen hozzád vágnám/. Szoktak lenni "garázssöprés" jellegű hirdetések is, keress bármilyen 6-os váltószettet, ott még előfordulhatnak.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#137799) FireKeeper válasza ZolkoW (#137798) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

válaszolok is, meg bringapornó

nekem ilyen outis Microshift 2x9 brifter van, nagyon szépen dolgozik Sora váltóval. meg piszok olcsó volt (17k a pár, újan, aliról). a beállítás mondjuk nem volt egy leányálom, de az inkább a váz miatt volt, el volt ferdülve a hátsó váltót tartó fül, síkba kellett húzni.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#137800) ZolkoW válasza FireKeeper (#137799) üzenetére


ZolkoW
őstag

ez menő lett, nekem kicsit túl retró a váz, de szép! :)

még (#137777) Predator2 -nek: juteszembe arról a fajta papucsról, hogy egy csapásra megoldódik minden gondod, ha átalakítod egysebességesre! :D

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.