Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#179551) Hínár929 válasza jjeahh (#179550) üzenetére


Hínár929
tag

Bármi jöhet, de Garminra esküsznek a népek ugyebár. Max ennyit szánnék rá.
Köszi a tesztet, elemezgetem.

[ Szerkesztve ]

(#179552) FerNandor


FerNandor
őstag

Egyébként, amilyen drágák ezek a kerékpáros computerek, igazán csinálhatnának egy kisebb méretű androidos okostelefon-szerűséget is már, amivel telefonálni, navigálni stb telefonos dolgokat is lehetne csinálni. Barometert, hőmérőt sem lenne nagy kunszt belerakni, BLE Ant+, aztán jónapot. 80 ezerből a kínaiak simán ki tudnák hozni, még olcsóbban is. Nem is értem, miért nem csinálnak egy ilyen kis méretű telót, ha így belegondolok. Inkább azt raknám a kormányra, és direktben futna a strava is, nem közvetetten szinkronizálna. Amúgy is mindig viszek magammal telefont, tök értelmetlen így szerintem. Telefonos gps-szel sem volt soha problémám eddig.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#179553) Napfénysüti válasza FerNandor (#179552) üzenetére

Üzemidőben szerintem ezek durván elhasalnának. :(

Més que un club!

(#179554) Hínár929 válasza FerNandor (#179552) üzenetére


Hínár929
tag

Erre is megvan a megoldás, én néha régi telefont teszek fel egy egyszerű tartóval és mehet a navigáció.
Csak az a baj gyorsan lemerül és nem a legacélosabb a fényereje a kijelzőnek és ez napfényben elég problémás.

(#179555) Csokicsibesz válasza FerNandor (#179552) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Ha telefonálni szeretnél, akkor ne vegyél kerékpáros computert, mert az másra való. Az egyik alma, a másik pedig körte.

Alapvetően a két készüléket szerintem nem érdemes egymással összehasonlítani, mert bemegyünk abba az utcába, amibe éppen Te is eltévedtél.

Egy bringás computernek nem a strava futtatása a lényege, hanem az, hogy a neked fontos dolgokat lásd magad előtt egy vagy több képernyőn. Aki megvesz egy 100e készüléket, az nem csak a sebességet, meg a pulzust szeretné nézni.

Ezek a készülékek tudnak edzés vezetni, sokkal jobb bennük a gps vevő, rögzítenek magassák adatokat stb. A Garmin 530 színes kijelzővel több mint 10 órát elmegy, ami egy telefonnal kivitelezhetetlen. Bírják a hideget, meleget, esőt, párát.
A navigáció csak egy funkció ezeknél a készülékeknél, de ezen kívül rengetek mindent tudnak. Watt mérőt pl. szerintem nem nagyon lehet telefonhoz párosítani.

(#179556) parandroid válasza FerNandor (#179552) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Jaj, csak azt ne...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#179557) rétisün válasza flash- (#179543) üzenetére


rétisün
veterán

én 'feljavítottam' a fekete Canyonokat fehér meg szürke felirattal, plusz Lizard Skin camo bandázzsal. így már nem olyan egyhangú :U

amikor meg a fehér (gyöngyház) Canyonom volt, arra meg fekete feliratok kerültek.

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#179558) INTELligent válasza Hasaggymeg (#179533) üzenetére


INTELligent
senior tag

Majd számolj be mindenképp :). Sisakra lesz amúgy? Mert ha jól tudom, akkor ezeket gyárilag olyan rögzítővel szállítják, amivel fel lehet rakni sisakra. Ha kormányra megy, esetleg akkor is tudsz írni nekem arról, hogy ha felrakod sisakra, mennyire húzza a fejed? Mert a Convoy lámpa eléggé nehéz volt a sisakon és azt cserélném valami másra.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#179559) Somatom válasza FerNandor (#179552) üzenetére


Somatom
veterán

Nekem egy Xiaomi Mi A2 Lite a fedélzeti telóm, mert épp lett egy ilyenem, de ha csájna vonalon körülnézel, akkor találsz jóárasított strapatelókat. Pl:
Evolveo Strong Phone G5
Oukitel WP6 (10000mAh)
Oukitel WP8 Pro (5000mAh)

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#179560) Foose


Foose
addikt

Sziasztok! Kb 1 hónapja volt szervizben a kecske, nagyon nyikorgott az első-hátsó fék. (Tárcsa. Nincs itthon semmiféle szerszámom) amikor mentem érte, azt mondták nem találtak semmit. Elindultam vele, de a szervíz kapuig nem jutottam, hisz szinte semmi fékerő nem volt. Mondtam nekik mi a helyzet.. szétszedték, kicsit csiszoltak a fékeken (amit egyébként a most írt szervíz előtt két héttel cseréltem újra). Jó lett. Azóta mentem kb háromszor a bringával, (lakásban tartom mert kicsit drága volt nekem amikor vettem) most újra rá ültem, és megint nyikorog fékezéskor. Dolgozni jöttem vele, úgyhogy most csak annyit tudtam, hogy a hátsó tárcsán végig húztam egy papírzsepit. Fekete cucc van rajta. Nem tudom hogy a fékpofa kopása, vagy olaj. Ha olaj, hogyan lehet ezt javítani? Megőrülök vele hogy két hetente ilyen nyikorgós gondom van vele. [kép]

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#179561) Hasaggymeg válasza Csokicsibesz (#179555) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Pedig szerintem is van fantázia abban, hogy egyetlen készülékkel indulsz útnak...még ha mondjuk van is egy szép, erős és strapabíró kijelző mely vezeték nélkül kommunikál zsebedben levő telefonoddal és mely oda van biggyesztve a kormányra (ne adj isten kivetítve szemüveglencséd belső felére), a bivalyerős proci és aksi meg a zsebedben dolgozik telefonodban. Hisz telefon nélkül amúgy sem indulsz soha, abban meg már viszed magaddal úgy a szükséges energiaforrást mint a memóriát, processzort, GPS érzékelőt, giroszkópot, barométert meg még isten tudja mit lehet belepakolni. :F ...

INTELligent...már megvan úgy 2 hónapja, de csak most lesz igazán alkalom kipróbálni is erdőben.(pl.ma).Sisakra még ne tettem fel, de egyszer biztos felszerelem, és akkor beszámolok arról is...mert oda nem igazán szeretek lámpát szerelni. :(

Foose...vásárolj egy pár eredeti Shimano organikus (asszem ez a típus jár tiédbe és amúgy sem árt ha van a háznál legalább 1 szett) betétpárt, töröld a tárcsát alkohollal, cseréld ki a betéteket, koptasd be őket valami lejtőn és jelentkezz mik a tapasztalatok...hagyd a szervizt egyelőre.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179562) Foose válasza Hasaggymeg (#179561) üzenetére


Foose
addikt

Hát, az előző fékpofa csere előtt is alkohollal töröltem a tárcsát, illetve vettem féktisztító sprayt, nem segített. Mondjuk most nem tudom milyen pofát tettek bele, de valami egyszerűt. Nyilván másabb az a pofa amit linkeltél. Városban lakok, nem sok lejtő van a közelben :DDD na, majd meglátom megcsinálom-e amit tanácsolsz, durván két hónap után megint pofát vegyek....

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#179563) mobal válasza Hasaggymeg (#179561) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Ez nekem is problémám. Hátul cseréltem de nyikorog a tárcsám ugyan úgy ahogy a koléga leírta. Ha féktisztítóval nekiesem az Aligátor tárcsáknak akkor jó egy napig.

Majd cserélek pizzákat és meglátjuk... marha idegesítő tud lenni néha.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#179564) Hasaggymeg


Hasaggymeg
Topikgazda

Felejtsétek már el a féktisztítót, egyes gyártók egyáltalán nem ajánlják, lehetnek benne olyan összetevők mely bár autó/motor fékbetéteknek nem ártanak, a kerékpár organikus betétjeit megszennyezik :( ...alkohol és kész! Ha ugyanolyan összetételű betétet és ugyanolyan tárcsát használtok mint pl. én már lassan 6 éve (vagy sok ezer más elégedett kerékpáros), akkor csakis a szennyeződés miatt nyikoroghat nektek, miközben nekem (másoknak) nem. :F ...és látszólag minden ugyanaz. :U

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179565) ZolkoW válasza FerNandor (#179552) üzenetére


ZolkoW
őstag

egy időben szemezgettem a Yotaphone 1. vagy 2. változatával, annak E-ink kijelző volt a hátán, jó lehetett volna ilyesmire. Meg rémlik egy e-inkes bringás GPS projekt is, talán Kickstarteren, de azt hiszem, nem lett belőle semmi.
Olyat szerintem nem tudnak csinálni, ami nem kompromisszum valamelyik felhasználásban. Vagy ha igen, akkor nem 100-150 ezerbe kerül, hanem 500-ba. (a kevés darabszám miatt..nagyon nem mindegy, hogy 10milliót adnak el belőle, vagy 10 ezret). Egyébként a legtöbb telefonnak tényleg gyengébb a GPS része, és barométer is csak a felső kategóriában szokott lenni. A sok óra kijelzőidő még nem is olyan lehetetlen.. Mondjuk telefonnak szerintem jó az 5-6 colos kijelző, bringás computernek már értelmetlenül nagynak tartom, meging kompromisszum.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#179566) sebgutkopf válasza 6030D (#179526) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ez a legkeményebb, hogy a forgalmazó nem tudja mikor lesz. Bakker akkor ki tudja, ha nem ő? A német bolt meg tudja, hogy mikor lesz, sőt van is és még fele annyiba kerül. ÁFA-ra nem ér fogni, a német webshop-ok már annyit adnak el Magyarországra, hogy ÁFA számot kellett regisztrálniuk és 27% magyar áfa-val számláznak.

A másik kedvencem, hogy itthon a boltok olyan noname alkatrész márkákat árulnak, hogy agyam eldobom tőle, míg a nemzetközi ismert alkatrész márkákat valamiért mellőzik, de valahogy mégis mindenkinek azok vannak a bringáin itthon is. Tehát kintről vesszük.
Miért olyan lehetetlen küldetés feltenni egy hazai webshopba, vagy a polcra egy Spank Spoon pedált (nem a DC-t azt találtam itthon 1,5x áron), Crankbrothers, E13 cuccokat?
A másik kedvencem, hogy itthon miért más cikkszámon futnak a maxxis gumik és miért látják el a boltok olyan paraméter jelzésekkel, ami a gyáttó oldala szerint nem is létezik? Mi a tökömet árulnak ezek, hamisítványt, vagy honnan gurítják? Termékleírás persze nuku, telefonra max a nagykerre hivatkoznak, így azt se tudni mit árul. Így vaktában biztosan nem veszek semmit, szépen rendelek gumit is onnan ahol rendesen minden paramétert feltüntetnek és tudom mit rendelek, és kapok.
Siralmas :(

(#179567) 6030D válasza Hasaggymeg (#179564) üzenetére


6030D
Ármester

Nem az alkohol a megoldás a problémákra, ezt hangsúlyozzák a tévében is. :P

Mobilos computer: nem ragoznám, de az lenne mobilban, mint az "egy bringa mindenre". Legyen normális kijelző, párosodjon mindennel, de fényképezni is lehessen, ja ahhoz tárhely kell, de bírja mobilként is 1 napig az akksi, meg még a sok funkció, ami mondjuk nekem nem ugrik be egy mobilról, de másnak igen. Ja, és legyen 150 eur alatt, ugye, mert annyiért már van bringás comp is.
De a legnagyobb baj, hogy nincs olyan app, ami mindent lekezelne, de nem is fognak csinálni, mert kicsi az a réteg, aki egy ilyet igényelne.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#179568) mobal válasza Hasaggymeg (#179564) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Jó oké, akkor a féktisztítót nem erőltetem... házi pálinka jó lesz? :D

Amúgy én tuti cserélek tárcsát, mert mint az egész gép azok is legalább 10 évesek.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#179569) Hínár929 válasza sebgutkopf (#179566) üzenetére


Hínár929
tag

Egyszerű a megoldás, kintről kell rendelni, nem kell ezt túlragozni.

Csak mellékesen, a hibát nem annyira a kisker, webshop vonalon kell keresni.

Összeadódnak a dolgok, igen is számít a 27% Áfa, kis piac magasabb beszerzési árak, a hazai darabszámokat sokkal drágábban veszi meg az itthoni nagyker, ezek szépen összeadódnak és ez jelenthet drágább árakat, de nem lehet persze mindent erre fogni.

De a legnagyobb probléma, ami kiba.zik a magyar piaccal az a Ne.zer, Kpcity, H.user, és társai. Tehetségtelen, hozzá nemértő, lehúzós társaság a hazai piacon már 30 éve.
Vannak szerencsére üdítő kivételek azért nagyker vonalon.

[ Szerkesztve ]

(#179570) sebgutkopf válasza Hínár929 (#179569) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Lehet, hogy a fő gátló tényező az amit a végén írsz.
Igen jelenleg szinte mindent külföldről rendelek. Áfa ugye nem árkülönbség, mert ezek is már 27% magyar áfa-val (magyar adószámmal) számláznak és fizetik be a magyar költségvetésbe.
A külföldi rendelések időbeli teljesítésével is elégedett vagyok, akár gyorsabbak is tudnak lenni mint itthon. Egyedül akkor zavar, amikor tényleg nem nagy értékben vásárolnék, akkor a szállítási költség nem esik jól. Néha azért olyan jó lenne csak bemenni személyesen egy boltba, levenni a polcról, ami kell és azonnal beszerelni otthon. Ja... kéz bili...

(#179571) 6030D válasza sebgutkopf (#179566) üzenetére


6030D
Ármester

Ahogy hallottam (de van itt bringakereskedelemben dolgozó, forgalmazó, majd megerősít/-cáfol), ha te mondjuk Shimanot akarsz árulni a boltodban (és a nagyker honlapon ott legyen a neved), akkor csak tőlük veheted az alkatrészt. Ha kiderül, hogy mondjuk máshonnan is rendelsz, akkor szerződésszegés, miegymás.
A forgalmazó meg gondolom úgy működik, hogy mondjuk 2 millióért érdemes behozatni egy csomagot, és vagy az van, hogy jelenleg nem tudja, mikor gyűlik össze ennyi, vagy alkatrészhiány van, és nem tudja mikor jön szállítmány. Ez utóbbiról is hallottam itthon, de ezt is mindenki (aki nem boltos) megoldja a webshopokból.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#179572) sebgutkopf válasza 6030D (#179571) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Szomorú, ez egy rossz disztribóciós struktúra. Így még a nagyker se hibáztatható egyértelműen, ha a kicsi piac miatt nem tud rendelni. A boltnak egyszerűbb lehet egy külfödi nagykerrel, vagy régiós logisztikai szerepet betöltő raktárral kapcsolatba lépni és kihagyni a nagykert és a közvetlen hazai supportot.

(#179573) parkr válasza sebgutkopf (#179570) üzenetére


parkr
őstag

én németből úgy rendeltem idén hogy német címre küldettem, csomagtovábbító céghez. szállítás odáig ingyen volt és az áfa különbség mellett a továbbítás ~15 eurós költsége mellett is sokkal jobban jártam. :)
mondjuk ez csak nagyobb összegeknél éri meg igazán.

(#179574) bardi válasza sebgutkopf (#179570) üzenetére


bardi
aktív tag

Lehet külföldi webshopból úgy rendelni, hogy postán marad a csomag? Mert az nekem eléggé ideális lenne. Albérletbe nem vagyok bejelentve, meg úgyis akkor jön a postás, amikor senki sincs itthon.

'92 Honda VFR 750

(#179575) Foose válasza Hasaggymeg (#179564) üzenetére


Foose
addikt

Aham.... Már korábban is akartam másik tárcsát. Lehet ez lesz, másik fajta tárcsa és hozzávaló betét. Mert ezzel ami most van, csak küszködök.

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#179576) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

Hali!

Azotic Blaze tapsópedálról mi a véleményetek? Merev villás mtb-hez kellene.

(#179577) sebgutkopf válasza bardi (#179574) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Általában DHL - kiszállítás vagy DHL vagy MPL, illetve GLS, DPD-t használnak a németek. A futár kihozza címre így én melóhelyre szoktam rendelni, csak nagyon ritkán otthonra. Viszont van csomagkövetés így lehet tudni mikor érdemes a címen tartózkodni.
Postán maradást, boxba kiszállítást sajnos még nem láttam, pedig tök poén lenne posta pontra, vagy valamilyen csomagautomatába rendelni.

(#179578) sebgutkopf válasza IMIIKE1998 (#179576) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Bőven jó, manapság már nem kell félni a plasztik pedáloktól. A forma és tapadási igényednek legyen megfelelő.

(#179579) sebgutkopf válasza parkr (#179573) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ez nagyon jó! :)
Melyik továbbító cég vált be neked?

(#179580) parkr válasza sebgutkopf (#179579) üzenetére


parkr
őstag

mailboxde.com kb.3 nap alatt GLS hozza tűlük

(#179581) mobal


mobal
MODERÁTOR

A koros BR-M475-ös tárcsafékeimhez (ha már így előjött a téma), melyik Shimano pizza való? BR-M61 van hozzá a doksi szerint de az ugye nem kapható. Ha 6 csavaros illetve a méret megegyezik akkor tökmind1?

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#179582) Hasaggymeg válasza 6030D (#179567) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Pedig én látom a jövő integrált rendszereit ahol minden mindennel kommunikál és nem kell nyolc féle kütyüt használj a tulajdonképp ugyanazon feladatokra. Tárhely? Felhő. Akksi? Nap. Méret és ellenállóság? Na ez talán még gond lehet, de csak akarat kérdése és ezek is megoldhatók, hisz egy olyan kis kijelzőn nekem pl. már a térkép (meg egyebek) sem érne sokat, kezelhetetlen ujjaimnak, nehezen látható szemeimnek. De hát mit is tud egy hiper-szuper Garmin amit egy mobiltelefon egy jó alkalmazással ne tudhatna?...és akkor nézem a legdrágábbat negyedmillióért. Nem sok mindent látok amit egy telefon ne tudna, tudhatna, ugyanakkor azt viszont látom, hogy a piacnak ezt nem nagyon érdeke egyszerűsíteni míg így egymás tyúkszemére nem taposva, mindenki leszeli saját kis szeletét a nagy tortából. Nálam amúgy egyik legnagyobb visszafogó erő egy ilyen céleszköz beszerzésében az egyszerű tudat, hogy már ott a zsebemben egy másik, sok száz kihasználatlan funkcióval, milliamperrel, ,gigabájttal, megahertzzel stb. rendelkező eszköz. Számológépet, PC-t, fényképezőgépet, térképet, tükröt, szótárat, hírlapot, iránytűt, rádiót, elemlámpát, pénztárcát stb.stb. már teljesen, vagy részben okafogyottá tett, miért ne folytatná a listát? Vélemény hangzott el... :)

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179583) Hasaggymeg válasza mobal (#179581) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Úgy van, ha lehet vásárolj minden (fémes) betétre valót (bár hallottam elégedett csak gyantás betétre való tárcsát használókról akik fémessel nyomulnak), hogy kipróbálhass félfémest, esetleg fémest is ha éppen kedved tartja. A meggyes alkoholtól meg továbbra is nyikorogni fog, de legalább lesz@rod. ;]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179584) Hínár929


Hínár929
tag

Ez a céleszközös téma jól ki lesz vesézve. :)
Csak a témaindító kérdésre nem jött még válasz. :( #179547
Megéri? Nem éri? Mit lehetne helyette?

(#179585) xy.zsolt válasza ZolkoW (#179565) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Én ma olyan szakaszon mentem mobilon strava app-al mérve amin a bike computerem meghülyült 10 ből 11szer. Le a kalappal a xiaomi MI8 előtt :R
Nem arra az android alapú Karoo projectre gondoltál? ...mert az még mindig előrendelhető csak és ahhoz képest drága (400USD).
sebgutkopf Teljesen egyetértek.....ugyanakkor sírnak rínak, hogy nem megy a bóóóót mert mindenki kintről rendel :W Ezek tényleg ennyire hülyék (tisztelet a kivételnek) hogy magukat szórják tökön :F

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#179586) sticky35 válasza Hasaggymeg (#179582) üzenetére


sticky35
tag

Én is úgy látom hogy még futtatják ezeket a külön céleszközöket a gyártók amíg tudják, de hamarosan átveszi ezeknek is a szerepét a mobiltelefon, mint ahogy történt a diktafonnal, fényképezőgéppel, navigációval. Ha nálad a telefonod ahhoz tud csatlakozni minden szenzor bluetotoothon, GPS úgyis benne van, és igény szerinti kijelzőt aggatsz rá, pl: [link] [link] [link] [link] . Esetleg egy kis bárkácsprojekt: [link]
Addig is amíg ezek elterjednek én kihúzom telefon+cyclemeter kombóval. :D

[ Szerkesztve ]

(#179587) xy.zsolt válasza sebgutkopf (#179570) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Én meg ide rendelem a legközelebbi osztrák postára vagy ha az nem megy akkor egy osztrák címre....így olcsóbb az ár is és a szállítás is. Kapják be a magyar cégek.....pedig nem így álltam ehhez régen.
Kéne valami ami kivetíti a mobil képét a szemüveg belső felére.....ja és, hogy pl a szaros strava app kezelje ismét a szenzorokat.....húúú, de a bögyömben van az a cég, hogy tünnének már el a fenébe

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#179588) ZolkoW válasza xy.zsolt (#179585) üzenetére


ZolkoW
őstag

nem, ez régebbi dolog volt, úgy emlékszem.
Attól a computered még lehet szar, hogy a legtöbb céleszköz azért jobban mér, mint a legtöbb telefon :D Meg talán ebben is fejlődnek a telefonok is.

Egyszer már írtam, a helyi kis boltos panaszkodott, hogy a nagyker rendesen szivatja, amikor akar valamit rendelni, de csak úgy menne, hogy megvesz belőle 10-et (fogalmam sincs, miről volt szó, akkoriban felnit vettem ott, de azt tudott hozni gond nélkül), de egy akkora boltról van szó, mint egy kisebb nappali, szóval abszolút irreális elvárás lett volna. Még talán akkor is jobban járnánk, ha egyszerű magánemberként megvenné kintről a cuccot, és eladná nekem. Vagy legalábbis... a készletezés része azért nem irigylésre méltó, sokkal kisebb költségvetésű témában nyomulok, és azt is rossz csinálni :P Én úgy tudnám elképzelni, hogy ezek jól működjenek, hogy a boltos kintről kedvezménnyel megrendeli nekem, eladja nekem haszonnal, és ha alig drágább, mint amikor én rendelem szállítási költséggel, akkor mindenki örül (egy picit).

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#179589) Maximum1 válasza Hínár929 (#179584) üzenetére


Maximum1
őstag

Garmin Edge választó.
Esetleg nézhetsz marok navit is, azt is fel lehet tenni a bringára, Dakota, eTrex széria, persze ez IS Garmin.

[ Szerkesztve ]

(#179590) INTELligent


INTELligent
senior tag

Én is pont úgy jártam, hogy na megvárom a zöld hétfőt ebike.hu-n, és rendelek IceTech tárcsákat, erre nincs készleten/a 180-as nem is lesz mostanában. :O Van olyan külföldi bolt, ahol kb ilyen árban mérik (szállítással), mert érdekes módon ahol néztem, ott azért jóval drágább (szállítási költséget nem számolva is)?

Az outi sárvédőnél nagyon az SKS RaceBlade Pro XL-re raktam volna le a voksomat, de írtam a boltnak (szintén ebike), hogy mérjék már le - az alapján meg nem biztos, hogy elég a clearance :(.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#179591) Hínár929 válasza Maximum1 (#179589) üzenetére


Hínár929
tag

Köszi,
Hasznos infók a keresgélés megkezdéséhez.

(#179592) Hasaggymeg válasza sticky35 (#179586) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Az a szemüveg nagyon ott lesz egyszer ha lejön majd halandó pénztárcájának szintjére. :K

ZolkoW...nekik sem öröm és kacagás az élet, sokan a túlélésért küszködnek...aztán ha elterjed a gyártóknál a direkt értékesítés, le is húzhatják a rolót, marad a szerviz...bár az alkatrészforgalmazás csak megmarad. :F

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179593) Foose válasza Hasaggymeg (#179564) üzenetére


Foose
addikt

Ilyen most a tárcsa elől-hátul. Jelzem mégegyszer, kb másfél hónapja lakásban állt a bringa, előtte pedig amikor hajtottam, csendes volt, nem volt baja, hisz akkor jött ki a szervízből. Hát ettől nyekereg ennyire. Olaj folyásnak semmi nyoma otthon, ahol állt. (Ezek még az új pofák, kb 2 hónapja vettem)

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#179594) Alg válasza Hasaggymeg (#179592) üzenetére


Alg
veterán

Ez a szemüveges dolog a Garminnak is eszébe jutott, jó nagyot bukott...

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#179595) Csokicsibesz


Csokicsibesz
tag

Kés érdekesség: ma voltam a LifeLike sportlaborban teljesítmény diagnosztikán (kajak kenu szövetséghez köthető). Nagyon kulturált volt a környezet, elég komolyan fel van szerelve. A srác akivel a tesztet csináltam nagyon normális volt. Kb. 3 órát voltam ott, rengetek adatot kaptam: test összetétel (zsír, víz, izom arány), testzsír %, izom eloszlása a ball és jobb oldal között stb, pontos watt és pulzus zónák (mondjuk watt mérőm nincs).

Érdekes volt a teljesítmény mérés is, én még nem görgőztem soha, szóval nekem ez a fix wattos dolog elég furcsa volt. Megvannak a hivatalos pulzus zónáim, amik egyébként egyeznek az általam mért adatokkal (tényleg 202 a max pulzusom). Szóval a TomTom pulzusmérő nem egy szar cucc, csak ajánlani tudom.

Nincs mondjuk új a nap alatt a laktát küszöböm elég alacsony pulzusnál van (144) és ezért ezen kell még dolgozni rendesen. Mondjuk kb. 2 éve bringázom, így komolyabban és ez alatt soha nem alapoztam vagy edzettem rendesen. Szóval azért reménykedem, hogy egy rendesen felépített edzéstervvel sikerült ezt a pontot feljebb tornászni.

Aki egy kicsit komolyabban szeretne bringázni vagy edzeni annak csak ajánlani tudok egy ilyen vizsgálatot, mert nagyon alapos. Csomó mindent néztek (vérnyomás, regenerálódás, vércukor, laktát). Az elején kicsit sokaltam a több mint 30 ezer forintos árat, de ha ezt elosztjuk 3 órára (mert annyit voltam ott), meg a rengetek adatra amit kaptam, akkor már nem olyan vészes.

(#179596) 6030D válasza INTELligent (#179590) üzenetére


6030D
Ármester

Pontosan mit is keresünk?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#179597) bardi válasza sebgutkopf (#179577) üzenetére


bardi
aktív tag

Igen, az elég praktikus lenne. Nekem a melóhelyre rendelés picit necces a fantasztikus szabályaink miatt, persze megoldható. Valszeg muszáj leszek majd élni vele, hasonló indokok miatt, mint amit te is felsoroltál.

'92 Honda VFR 750

(#179598) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Mai:

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#179599) ZolkoW válasza bardi (#179597) üzenetére


ZolkoW
őstag

Ebike.hu-n van foxpost automatába rendelés, az xl-es fiókba egész nagy dolgok is elférnek ;) múlt héten küldtem egy kb. 50x50x 25 centis fali biciklitartót így.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#179600) Hasaggymeg válasza Foose (#179593) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Az rendben van,minden tárcsa amit használnak is,olyan,betét és tárcsapor.

Alg...lehet még nem értünk meg rá,drága,stb. :F

jjeahh...fú,tiszta rémálom! :(

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.