Hirdetés

2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1) parandroid


parandroid
nagyúr

A felmerült igényeknek engedve és követve a piaci trendeket, miszerint a HP napjaink egyik legnépszerűbb gyártója, bátorkodtam témát nyitni a HP notebookoknak.

Szolgáljon tapasztalatcsere helyszíneként minden HP notebook tulajdonosnak, illetve bárkinek, aki érdeklődik a gyártó termékei iránt, főleg pedig azoknak, akik vásárláshoz keresnek ötleteket, tapasztalatokat, tanácsokat.

Előzmény:

HP notebook / laptop topik - Archívum 1: [link]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2) Magnat válasza parandroid (#1) üzenetére


Magnat
veterán

Kérdeznék akkor ... elsősorban nc6000 tulajoktól ... kinek mennyire melexik a vinyója? Nekem külső hőmérséklet függvényében 46-49 fok nyugalmi állapotban, hajtva felmegy 50 fölé is picivel. Ez engem eléggé aggaszt, az meg méginkább, h megtekintettem a vincsi ''fészkét'' és azt találtam, h lefelé semmit nem szellőzik a vas, mert alatta van egy panel (talán maga az alaplap), aztán egy pici párnázott réteg, alul meg a borítás, ami szintén teljesen zárt, semmi szellőző nincs rajta. Úgy tűnik, csak a bill felé tud szellőzni, amit megerősít az, h ha lecsukva megy a gép, akkor mégjobban hajlamos melegedni ... és attól tartok, a kialakítás miatt egy hűtőpad sem segítene túl sokat (bár azért dolgozom egy saját darabon, de a tesztek nem bíztatnak sok jóval). És egy másik kérdés: két 5400-es vincsi között leet ngy difi melegedés terén? Most egy 60 gigás Fujitsu van bent (MHV2060AH), érdemes lenne más típusra váltani? Persze akkor már minimum 100 giga lenne, szintén 5400-es... kérdés, van-e olyan típus, ami ilyen környezetben kevésbé lenne forrófejű? Az ez előtti gépemben, a T40-esben ugyanis (ami most barátnőmé) a 80-as Samsung hajtva is 40 fok alatt muzsikál ugyanabban a környezeten, de attól félek, ez inkább a kialakításnak tudható be, semmint a vincsinek.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#3) parandroid válasza Magnat (#2) üzenetére


parandroid
nagyúr

Nem kell különösebben aggódni a melegedés miatt normál használat mellett, ha viszont jobban meg van hajtva a HDD, akkor ccélszerű megemelni a gépet, hogy lefelé is tudjon hőt leadni, az általában sokat segít. Gépet becsukni működő állapotban határozottan ellenjavallt, nem a HDD az egyetlen alkatrész, ami jelentős mennyiségű hőt nyomna ki a billentyűzet felé (még szellőzőrostélyt is találsz a kijelző tövében).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#4) Gh0sT válasza parandroid (#3) üzenetére


Gh0sT
addikt

Én pl. nem vettem észre különösebb hőmérséklet emelkedést, amióta dokkolót használok. Gondolom valamelyest ellensúlyozza a lecsukott kijelzőt az, hogy meg van emelve a gép és alul szellőzhet.

Érdekes módon nálam a winchester melegszik leginkább. Most is 49 C-ot mér mind a HDD-re, mind a CPU-ra az NHC.

Viszont albitársnőm nx8235-e régebben nagyon gyakran túlmelegedett, 80-90 körül ingadozott a proci hőmérséklete. Úgy vettem észre, hogy kb. 10 C-kal magasabb hőfokon üzemel, mint az én nc8230-asom.
Pozitív példának említeném Goose-T nx7400-ét. Lecsukva, dokkoló nélkül, az asztallapon nagyon vidáman elvan. Mondjuk nála a VGA nem sok hőt termel. :)

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#5) Magnat válasza parandroid (#3) üzenetére


Magnat
veterán

Próbáltam már megemelve is (most is úgy van), de pont az a baj, h mivel semmi szellőzés nincs alulról, így nem sok jelentősége van ... és nem foglalkoznék én vele, ha nem lenne ilyen magas ... csak sajna tudvalevő, h 50 fok fölött drasztikusan csökken a vincsik élettartama, aztán ahhoz meg semmi kedvem, h elszálljanak a cuccok a géperől, meg vehessek új vincsit. Filózok rajta, h jó lenne bontóból egy ilyen kisajtót szerezni, ami a vinyót védi, kilyuggatnám kicsit vagy netmom, hátha segítene vmit.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#6) Magnat válasza Gh0sT (#4) üzenetére


Magnat
veterán

Nálam most 44, mert megy a klíma az irodában ... igazság szerint nem értem teljesen az összefüggést, néha hűvös helyen is felmegy 48-49 köré kinyitva nyugalmi állapotban, néha meg melegebb helyen is elvan 45 körül. Az a baj, h az 50 fok környéke már nem egészséges, az 55 meg már kritikus (bár annyi sosem volt még,, de mi lesz nyáron?). Be is tettem egy 2 gigás sd kártyát, oda backupolgatom le, ami nagyon fontos.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#7) Thommyboj


Thommyboj
aktív tag

Hali!

Ha van valakinek netán 8220 as notija, az válaszolna 2 kérdésre, csak mert ezt egy reviewben találtam.

1. Néha a háttérvilágítás nem világítja meg a kijelző széleit
2. A HDD csatlakoztatásával voltak gondjai a tesztet készítő srácnak.

CSak kérdezném, mert éppen egy ilyen noti megvásárlása előtt állok, és teljesen elvagyok ettől a laptoptól, elég erős proci, egy elég erős saját memóriás videokártya meg fémburkolat.

Válaszokat előre is köszönöm.

(#8) parandroid válasza Magnat (#6) üzenetére


parandroid
nagyúr

Enyém is 45 fokos most, pedig ez egy kis fogyasztású, csendes és hűvös Seagate, ami ebben van. Melegebb napokon, folyamatos igénybevétel mellett nem ritka az 50 fok. A HDD már egy éves benne, egyszer mondjuk elszállt már a fájlrendszere, de inkább a 24/7-es üzem veszi igénybe, és nem az 50 fok körüli üzemi hőmérséklet. Vagy a kettő együtt. :D

A hőelvezetést pedig ne becsüld alá, ezeknek a gépeknek sok esetben gyakorlatilag maga a ház burkolata az egyik hőelvezetője.

Bekápolni pedig mindig kell, ez alapszabály.

Gh0sT: Egy állandóan túlmelegdő gép nem egy normális valami, főleg nem ebben a kategóriában, függetlenül a felszereltségétől és a hardverösszetevőktől. Ott valami hardverhiba volt, az biztos. Az előző notim nekem is R9600-as VGA-val volt szerelve (nc8000), szépen melegedett is, de a 80 fok körüli hőmérsékletet csak LAN-partykon érte el, és azon is segített, ha egy-egy CD-tokot pakoltam a sarkai alá. :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#9) DeusHun


DeusHun
őstag

Üdv!

Gondoltam megosztom veletek egy haverom által adott tesztlinket, ezt: [link]
Másnak is nyikorog a touchpad mellett?

Mennyi amúgy egy HP-nak az üzemi hőmérséklete (procra értem)? Olvasom itt, hogy 90 fok meg 70, de ez normális jelenség? :D

[Szerkesztve]

Rainforest Alliance Certified signature

(#10) parandroid válasza DeusHun (#9) üzenetére


parandroid
nagyúr

Dehogy, normál üzemben 40-50 fok között van a processzor.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#11) kapcs-ford


kapcs-ford
őstag

Lehet valahol kapni IDE csatit? (ami a winyó lapjára van forrasztva)

Lehet egyszerűbb ha keresek egy rossz winyót nem? Ha valakinek van egy rossz 2,5''-os IDE winyója az légyszi szóljon. ( csak az IDE csatlakozó kellene róla)

Aláírás

(#12) cucka válasza DeusHun (#9) üzenetére


cucka
addikt

Másnak is nyikorog a touchpad mellett?
igen, valószínüleg típushiba.

Mennyi amúgy egy HP-nak az üzemi hőmérséklete (procra értem)?
nálam 45-50 fok. ha leterhelem, akkor felkúszik 55 környékére, ott bekapcsol a ventillátor (ami viszonylag csendes és nem irritáló a hangszíne sem) és lehűti 50 alá. egyébként eddig csak játék alatt sikerült ennyire befűteni a gépnél, normál használat mellett (programozás) tulajdonképpen hangtalan a gép.

[Szerkesztve]

(#13) Magnat válasza parandroid (#8) üzenetére


Magnat
veterán

Annak a fényében becsülöm alá csak, h az ezzel a géppel nagyjából egy kategóriás T40 10 fokkal hűvösebben tartja a vinyót, ami rengeteg.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#14) DeusHun válasza parandroid (#10) üzenetére


DeusHun
őstag

Ahham. Tehát akkor a 70 fok az kirívó eset.

Az nx sorozat háza mennyire van műanyagból? Vagy azért van benne vmennyi fém is hővezetéshez? (Csak mert láttam, hogy egy előző postodban írtad, hogy soxor a gép háza is szerepet játszik a hővezetésben.)

Rainforest Alliance Certified signature

(#15) parandroid válasza DeusHun (#14) üzenetére


parandroid
nagyúr

A műanyag házon keresztül is lehet hőt elvezetni, csak nehezebb. :D

Maga a gépház egyébként úgy tudom ugyanaz az anyag minden manapság forgalmazott HPQ gép esetében. A pontos összetételét nem ismerem. A business class gépeknél a gép fedele kap extra erősítést a kijelző védelmére.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#16) parandroid válasza Magnat (#13) üzenetére


parandroid
nagyúr

Teljesen más konstrukció. No meg azt se felejtsük el, hogy a T sorozat annyira jól sikerült, hogy azóta sem változtattak rajta, csak az újabb hardverek kerülnek bele néha. Az nc6000 érdemei elismerése mellett alulról közelíti a T40-et. :) Más kérdés, hogy még így is korának és kategriájának második legjobb gépe tudott lenni.

Az 50 fokon én különösebben nem aggódnék, bár jót kétségkívül nem tesz neki, de az én HDD-m is ekörül üzemel 24/7-ben, most már lassan másfél éve, és az előző notimat sem kíméltem. Tapasztalat egyébként, hogy még a jó szellősen összerakott nc8000 sem volt egy hűvös darab, bár ennek valószínűleg köze van a bele épített R9600-nak is, ami az nc6000-ben is ugyanúgy megtalálható, csak butított memóribusszal és -mennyiséggel.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#17) cucka válasza DeusHun (#14) üzenetére


cucka
addikt

Az nx sorozat háza mennyire van műanyagból?
eléggé. egyébként egész kellemes minőségű, enyhén érdes felületű fekete műanyag.
a kivétel az nx8220, annak grafitszürke, selymesebb tapintású műanyag borítása van, érzésre minőségibb, mint az előbb említett. egyébként tudtommal a drágább hp gépek (nc sorozat) is ilyen burkolattal készülnek.

a gép háza meg úgy játszik szerepet a hőelvezetésben, hogy felmelegszik - ez teljesen normális, az én gépem burkolata is langyos, ami egyrészt kellemes a kéznek, másrészt nem csak a proci fölött, hanem a burkolat nagy részén, tehát az egész hőleadó felületként működik. valószínüleg ez nem véletlen, gondolom ennek köszönhető, hogy játékon kívül soha nem hallatszik a ventillátor.

(#18) DeusHun válasza cucka (#17) üzenetére


DeusHun
őstag

Ahham. Így már világos és érthető.
Hallottam még pár hónapja, h a FS Amilok háza is felveszi a hőt, csak aztán gyorsan adja le kikapcsoláskor és ettől hajszálrepedések jelennek meg rajta ~ fél év alatt. Ez HP-nál is fenn áll vagy azért annál jobban meg van csinálva? (gyanítom utóbbi :) )

Rainforest Alliance Certified signature

(#19) parandroid válasza DeusHun (#18) üzenetére


parandroid
nagyúr

Az azért van, mert vizipisztoly-műanyagból nem kellene számítógépet csinálni. Viszont így nyilván olcsóbb. Normális gyártó ezért használ rendes minőségű alapanyagot minden termékéhez, amit ötvöznek magnéziummal, aluminiummal, meg mittudomén mivel.

Arról nem is beszélve, hogy nem csak hődisszipáció szempontjából szerencsésebb ez, hanem a külső behatásoktól is jobban védi a gép belsejét, érzetre is minőségibb, és mivel nem fröccsöntés után festették, így nem is kopik le, illetve jóval nehezebben karcolódik.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#20) #95590400 válasza parandroid (#19) üzenetére


#95590400
törölt tag

''és mivel nem fröccsöntés után festették'' :D ez ült, :risszpektá:

(#21) DeusHun válasza parandroid (#19) üzenetére


DeusHun
őstag

Így már minden világos :D Köszi :D
Akkor tehát azért valamilyen fémmel keverve van a tokja. Remek :)

Rainforest Alliance Certified signature

(#22) kapcs-ford válasza DeusHun (#21) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Nyugodj meg mert ugyanúgy törik mint a műanyag. :D

Aláírás

(#23) DeusHun válasza kapcs-ford (#22) üzenetére


DeusHun
őstag

Kössz :D Rendes tőled, h közlöd :D:D

Mellékes: a 7x00-as szérián van bluetooth vevő. Az max hány eszközt tud kezelni? Pl bouetooth egeret és a telómat egyszerre vajon tudná?

Rainforest Alliance Certified signature

(#24) Mex87 válasza Thommyboj (#7) üzenetére


Mex87
csendes tag

Hali!

Nekem van 1 NX8220am immáron 7 hónapja és semmi hasonló problémát nem tapasztaltam. Szerintem nagyon jó noti és nem volt még vele negatív élményem. Én csak ajánlani tudom... :)

(#25) Labrador


Labrador
tag

Azt valaki magyarázza már el nekem, hogy a műanyagot hogy ötvözik fémmel...
Nem a fémre olvasztják rá a müanyagot?
nem nagyon tudom elképzelni, hogy noti házában legyen valamiféle fém is. A müanyag meg minél keményebb, annál törékenyebb. de minél lágyabb, annál jobban hajlik. azt hoznak ki a fröccsöntő gépből, amit csak szeretnének. És az utolagos fesés is többe kerül, mintha eleve az egész házat ugyanabbol az alapanyagbol csinálnák meg.

fémet ötvözni a müanyaggal, ezt szerintem senki se gondolta végig.

(#26) kapcs-ford válasza Labrador (#25) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Mikor egy nx5000 szedtem darabokra akkor annak a borításának a belseje mintha át lett volna fújva valami fémes réteggel de elég gyengén mert elég hézagos volt.
Fémet csak fémes tulajdonságú anyaggal lehet ötvözni már csak ha az olvadáspontot is nézzük, a műanyagból szén lenne mire a ''fém'' még képlékeny állapotba se kerülne.
A jobbik laptopoknál karbonszálakat stb... kevernek a műanyagba növelve annak strapabíróságát vagy simán magnézium vagy/és aluötvözetből készülnek természetesen műanyag nélkül. Persze nem az egész gép fémből hanem kombinálva... Gyártók felsőosztályú gépei pl. : LG;Acer;Samsung;Apple és (Sony ?)
A műanyagból is kilehet hozni megfelelő szilárdságú/ minőségű boritást laptopra de olyanok ritkán hagyják el kínát.

Egy régi LG gép magnézium házban:
[link]

[link]

[Szerkesztve]

Aláírás

(#27) csabors


csabors
tag

Sziasztok!
Történt egy kis baleset egy barátom notijával! (nx 6110) Kitört a tápcsatlakozó tüje. Lehúzta a tápról és bennemaradt a tűcske!
A hp garanciaellenőrző oldalán megnéztem, a garancia élvileg ma járt le :O Garilevél egyenlőre nincs meg, a gép a Notebookstore-től lett vásárolva (renew). A hp gariellenörző oldala mire vonatkozik (szerintem nem a vásárlás napjára)? Ott a mai napon a garancia lejárt ,de emlékeim szerint nyáron lett vásárolva! A szakszervíz tuti a hp! Lehetséges, hogy garanciába belefér az, hogy ''hosszúhétvége'' miatt nem tudtam szervízbe vinni?
Ha nem garanciális már javítható alaplacsere nélkül?

Üdv: :U

Nikon

(#28) kapcs-ford válasza csabors (#27) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Lapot azért nem kell cserélni (feltéve ha az nem roncsolódott), egyszerű forrasztás annak akinek van olyan csatija.
Garihoz nem értek, de jó lett volna jelenteni a hibát azonnal akár egy email vagy egy fax formályában még a garanciás napon.

Aláírás

(#29) Sherman válasza csabors (#27) üzenetére


Sherman
tag

Én már egyszer forrasztottam tápcsatlakozót egy n610c alaplapjára, igaz nem találtam pont ugyanolyat, mint a régi törött. Ment is pár hónapot és végleg megadta magát. Ha forrasztásra kerülne a sor nem kell félni, nem olyan nehéz, de érdemes ugyanolyat belerakni, mint volt benne. Egyébként a régebbi hp notikban elég béna a tápcsatlakozó (n610c és nx6110 is ugyanolyan), ha sokat használod igazán mobilan a gépet pl. ágy, akkor elég sérülékeny. A mostani nx7300 csatlakozója masszívabbnak tűnik, remélem átgondolt fejlesztés van mögötte, és tovább fogja bírni.

(#30) Peter M


Peter M
tag

Tobb dolog eloszor kozossegi:
HP Compaq nx7300 teszt (angol nyelvu)
[link]

Muanyag VS fem

Fem Cons: nagyon szepen kopik es karcolodik, gondolkodon rajta h az egeszet fel kene polirozni femszinure notebookreview en lattam MBP felpolirozva, egyedi ;), vagy majd ujra fujni
es az nc sorozat is nyoszorog jobbrol ez az egyetlen hely...

Megerkezett a Vista Capable matricara a Vista, utana olvasva engedelyezik az XP tovabbi hasznalatat (azaz ertelmezesem szerint) lehet egy gepen egyszerre Vista es XP HA az elobbi Business az utobbi meg a megvasarolt Prof es jogtisztan igy hasznalhato.

Kerdes:

Megvasarolt gari kibovites, az a vilagon ahol Hp van, azt mondtak ervenyesitheto, igaz?

(ebben a kerdes korben maradva) a szellozo csatornak es nyilasok kifujasa gariba megcsinaljak?[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

https://www.behance.net/marosi-peter-k

(#31) DeusHun válasza Peter M (#30) üzenetére


DeusHun
őstag

Úgy látom a srác teljesen meg van vele elégedve. Amiket ír a végén, hogy hiányolt azok felét meg be lehet szerezni (pl a bluetooth adapter. Nekem is van az asztalimon. Kártyaolvasó meg sztem egy business note-ba felesleges, ne legyen elvárás.)
Nem említi, hogy nyikorogna a gépe a touchpad körül. Ennek ellenére részletes.
Megtetszett :) Már várom a köv hó közepét ;) 7400, jövök ;)

Rainforest Alliance Certified signature

(#32) kapcs-ford


kapcs-ford
őstag

(Az az usb és firewire melletti távolság miatt nekem már nem is kellene.)

Aláírás

(#33) parandroid válasza csabors (#27) üzenetére


parandroid
nagyúr

A notebookstore 1 év garanciát ad minden áltauk eladott gépre, ez szerepel a garancialevélen is, amit kapsz a vásárlásnál. A renew gépek a HP rendszerében 1 év garisak, de ha a NBS nem jelentette le a vásárlást, akkor a forgalmazónak kiadás ideje van ott feltüntetve. Az asis gépek garanciáját csak 3 hónapra vállalja a HP, a vásárlástól számított 3 hónapos és 1 éves kor között bekövetkező meghibásodásokkal a Notebookstorehoz kell fordulni.

Mindez szerepel természetesen a garancialevélen is, ami nélkül viszont a gép nem garanciális, esetleg legfeljebb vásárláskor kapott számla ellenében.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#34) yash


yash
senior tag

Nekem NC4400 van, tavaly augusztusban vettem, több mint fél milla volt. Ez már nyilván duván business class, ezért elmondom nektek, milyen anyagól van a high-tech notebook HP-nál.

A fedele érezhetően hűvös, valami fém lehet, a gyártó szerint magnézium-aluminium, én hiszek nekik. A vastagságakb 1 mm, ezt onnan lehet tudni, hogy a fedél oldalára rányulik, ezért kinyitva szemböl nézve látszik a vastagsága. Nos, ez kb annyit véd, hogy ha hátulrol megnyomod (nem is tul erösen) a kijelzöt, hát bizony horpad szépen, ne higyje senki, hogy ez valami nagyon kemény anyag! A kijelzön menet közben szépen látszik a szivárványszinü ujjlenyomat a pixeleken, ha megnyomod. A fedlap festve van, maga az anyaga csillogos fém, de a festés matt-szürke. Nehezen kopik, karcolásokra nem érzékeny (de egy kulcsos-karc nyilván lezuzná rola).

Zsanérok: erősek, fém, muanyag boritással. Határozott erő kell a nyitáshoz/csukáshoz, a gép leejtés-szimuláciojánál is éppen hogy csak kinyilik, igy valodi leejtésnél a kicsapodo-fedél szindroma valoszinüleg minimális.

Előlap billentyüzet körül: a fedélen tapasztalható szürkematt festés, kemény müanyag.

Alsó lap: fekete, kőkemény müanyag. A szellözörácsnál ujjal (is) képtelenség, még feszitve is elmozditani a hütörácsokat, rideg, keémny müanyag.

Gombok: pihe-puha érintésüek, nagyon kellemes ütés-hanggal, tényleg nagyon barátságos! A festésük egyátalán nem kopik, felületi fényesedés 8 hónap után is éppen hogy csak tapasztalható, elszineződés nincs.

A gép portalanitás után akár ujnak is eladható volna :) Pixelhiba zéró (amit el is lehet várni ilyen drága gépnél).

Recsegés, nyikorgás, gyengesés egyátalán nem tapasztalható, horpadás csak erős mechanikai behatásra lenne érezhetö talán, bár én simán rákönyökölök néha teljes testsulyommal a tapipad köré, akku és winchester fölé, olyan, mintha nem is nehezedne rá semmi sem, igy bátran mondhatom, hogy ez a kicsi (szubnotesz) gép az egyik legjobban megválogatott anyagkészletböl van összerakva!

A széria NC-vel kezdödik, valódi business class. Remélem, aki iylet vesz, segitettem...

(#35) Labrador válasza yash (#34) üzenetére


Labrador
tag

bakker, fél milláért gépet venni...
szerintem vitrinben tartanám, és félnék hozzá nyúlni.

Gratula, és remélem kihasználod a funkcióit.

(#36) yash válasza Labrador (#35) üzenetére


yash
senior tag

Eleinte nagyon vigyáztam rá... aztán rájöttem, hogy pont azért dobtam ki rá egy zsák pénzt, mert nincs nem kell! Múltkorvolt egy igen ütős tesztje: erősítő lett rákötve, jack-en keresztül, egy színpad volt kierősítve róla. Nem is ez a lényeg, hanem: kikötöttem az egyik hangfalhoz Kensingotnnal (naná), és egész napra ott hagytam. A gép szabad ég alatt vlt kb 12 órán keresztül, reggel-től estig. Mivel nem volt árnyék, egész nap tűző napon volt, enyhén poros környezetben (kavicságy volt a szinpad körül). Szél nem volt, csak sok napsütés (meg konnektor). A gép probléma nélkül zenélt 12 órán keresztül Vistával, semmi fagyás vagy ilyesmi, vígan tolta, mikor a ház már olyan forró volt, hogy alig lehetett hozzányulni a tüzö nap miatt, legalább 60-70 fokra felforrósodott. Nagy meglepetésemre, nem pörgött a venti, ppen csak egy kicsikét, pedig arra számitottam, hogy ilyen forró ház mellett majd megy a hajszáritás szépen... de nem igy történt. Nem lett semmi baja. Ezt két napon át eljátszottam vele, sokszor maradt magára órákon keresztül, hálistennek el sem lopták. Nekem ez bebizonytotta, hogy bízhatok benne, ennek nem árt a meleg, sem a hideg! Ugyanis tavaly télen minusz fokokban ültem ki vele elcsipni egy ingyen wifit, pár órán keresztül azt is vigan nyomatta (ott nem volt konnektor). Szóval, jól bírja a strapát a kicsike! Meg van tornáztatva rendesen, megy ezen minden, game-k, videó-kódolás dupla magon 100%-kal, minden... és még egyszer nem fagyott le! A ventillátornak van egy nagyon magas fordulatszáma, amit a gép vásárlása óta kb 2-szer hallottam csak, de akkro már tényleg durva volt a helyzet: túlfűtött szoba 30 fok legalább, videó-kódolás 100% dupla magon sokáig... egéybként, soha nem megy fel a venti ezekre az extrém értékekre, a mérnökök nyilván raktak be egy plusz fokozatot, ami akkor kapcsol csak be, ha kitör benne az Etna :) Meg vagyok vele elégedve teljesen. Valahogy így képzeltem el egy business modelt.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#37) DeusHun válasza Labrador (#35) üzenetére


DeusHun
őstag

Szívemből beszéltél! Ennyi zsetont az életben nem láttam még egyben. :D:D

Rainforest Alliance Certified signature

(#38) parandroid válasza yash (#34) üzenetére


parandroid
nagyúr

Két helyesbítés: a gép sehol nem festett, mindenhol anyagában színezett, ezért is nem jellemző rá a kopás. A kijelző hátát (a gép fedelét) én ésszerű keretek között akárhogy nyomkodom, az bizony nem horpad, és a kijelzőn sem látszik ilyenkor semmi. MInden másban egyetértek.

Még néhány hosszabb távú tapasztalat:

1. A pöcökegér gumija nem valami tartós, nekem kb fél évet bírt, azóta egy IBM sapka van rajta, mert a rajta lévő gumisapka előbb lekopott, majd elszakadt. Előtte egy több mint 2 éves nc8000-em volt, annak nem volt semmi gondja a gyári pöcöksapival sem. IBM-ekhez egyébként kapásból 3 különböző sapit adnak a géppel, lehet őket cserélgetni.

2. A pöcökegérhez tartozó bal egérgomb (azaz a touchpad feletti) nekem kikopott (látszik rajta az ujjam helye), de funkciójában nem sérült, továbbra is tökéletesen működik.

3. A zsanérok műanyag borítása elpattant, letört egy helyen. Maga a zsanér fém, tehát ez is esztétikai hiba, ráadásul csak közelről észrevehető.

4. A tűző napot valóban nehezen bírja, ilyenkor maga a ház nagyon felmelegszik.

Mindezt annak függvényében tessék nézni, hogy a gép állandó üzemben van (24/7), és nem csak bekapcsolva, hanem folyamatosan dolgozik is, méreténél és hangjánál fogva gyakorlatilag szerverként üzemel. Napközben ráadásul folyamatosan használjuk, rendszeresen szállítjuk, és általában véve is üzemideje kb felét tölti asztalon, a többit ölben, vagy a lakásban szanaszét valahol, ide-oda emelgetve. Valószínűleg ennek a bánásmódnak köszönhető, hogy az akkuja beteg már, az akkus üzemidő kb a harmadára csökkent új korához képest. Az akkori kb 4,5 óra helyett most kb 1,5 óra az, amit töltő nélkül használható, de nehéz az objektív hasonlítás, mert vagy egy éve nem volt kalibrálva, és a fényerő is folyamatosan elég magasan van, illetve a HDD is állandóan pörög. A családban van még egy ugyanilyen gép női tulajdonosnál (feleségemé), annál az akkuprobléma természetesen nem jött elő, és a bal gombot sem koptatta ki. :D A pöcöksapit viszont az övén is kicseréltem, mert az is kezdett lekopni.

Mindent összevetve nem hiszem, hogy egy low-cost másodvonalbeli gyártó budgt kategróiás terméke ezt az igénybevételt ennyi időn keresztül bírta volna. Ráadásul én a két gépért összesen nem fizettem ki félmillió forintot, igaz, ezért cserébe lemondtam a 3 év HP garanciáról, az OEM operációs rendszerről, és nem magyar szitázású a billentyűzetem. Valamit valamiért.

Ja, a mi gépeink nc4200-asok, de a konstrukció ugyanaz, mint az nc4400 esetében, csak a hardver más.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#39) Sárpac válasza DeusHun (#31) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Szia!
Nekem is nx7400asom van, 2006.dec 15én vettem, még akkor 60as winyóval árulták, nekem celeroncsos van. A smart szerint a hdd 105napja üzemel azaz nonstopp napi átlag 18,5órát megy!!
Eddig hibátlan!!!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#40) Sárpac válasza DeusHun (#31) üzenetére


Sárpac
nagyúr

[link]
Ez egy jó vétel ahogy látom!
Core duo 1730mhz, 1giga ram, 80giga sata hdd 950GMA!
+Windows XP!!
169800.-


[Szerkesztve]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#41) DeusHun válasza Sárpac (#40) üzenetére


DeusHun
őstag

Csácsá!

Kössz a respons-t és a linket. Igen, én is ott néztem magamnak a kicsikét, már csak a hó közepét várom, hogy anyagilag úgy alakuljak ki, hogy meg tudjam venni. Ha megvan az összeg már veszem is meg (de addig még az asztalim alkatrészeit is el kéne adnom ).

[Szerkesztve]

Rainforest Alliance Certified signature

(#42) yash válasza parandroid (#38) üzenetére


yash
senior tag

Ésszerű határok között nekem sem, de vannak pontok, ahol gyengébbnek tűnik. Mindenesetre, én szadizom, ahogy illik, de azt is csak módjával :) Mondjuk, én sosemtaperoltam életemben sem müanyag fedelü gépet, szoval lehet, ami én kicsit kevésnek érzek, az már brutál erös másoknak... Nekem van rá 3 év gari...

jav: igen, amüanyag anyagában szinezett, nem is erről beszéltem, hanem a fedlapról! Az bizony festett, az a szürkés festék az az, alatta van a csillogo MgAl, ez tuti! (Sajna lenyomattam egy gombostühegynyi felületen véletlenül, és ott kivillanik)

(#43) Retro11


Retro11
senior tag

Üdv!
Nem tudja valaki,hogy nx9010 tudja kezelni a mobile Pentiumokat?Mert most Intel Pentium 2.8Ghz (NW magos) 478as van benne.A mobile procik is 478as tokozásuak menne vajon benne,vagy a lap nem támogatja?
Semmit nam találok ezzel kapcsolatban azért kérdezem!

Előre is köszönöm!

(#44) Peter M


Peter M
tag

Nah igen es nalam pont az MgAl fedlap...
Oakley hatizsak WetPack cipzaros reszebe bele noti csak hat nem huztam fel teljesen... 1x volt benne gyonyoruen leszedte a festeket a hp jel mellett na de semmi para legalabb ha egyszer tul adok rajta meg tudom mutatni h tenyleg fem... :D
vagy az MgAl csuklotamaszosresz...
Orammal gyonyoruen vegig huztam a jobb oldalat...

Ez a negativ oldala a femnek....

https://www.behance.net/marosi-peter-k

(#45) CartoonN


CartoonN
csendes tag

Egy egyszerű kérdés!

Házilag tudok bele rakni RAM-ot?

(#46) Retro11 válasza CartoonN (#45) üzenetére


Retro11
senior tag

CartoonN!
Hova,mibe stb...Azért kicsit bővebben ha lehet.Mert sajnos eléggé függ a gép tipusátol,lehet hogy majd csak a 3.fajta rammal fog müködni a gép!

De a kérdésre a válasz: Igen Lehet!Csupán 2csavar meg1 burkolat választ el a cserétől.

[Szerkesztve]

(#47) CartoonN válasza Retro11 (#46) üzenetére


CartoonN
csendes tag

Ilyen:

[link]

(#48) #95590400 válasza CartoonN (#47) üzenetére


#95590400
törölt tag

sztem ez is egy db slot-os, ergo min. egy 512-est kell venned és a régit akár a fiók mélyére is teheted, mert kb. a melegvíz árban vannak (én tudtam szerezni 14 ropiért 533-as sodimm 1 gigás kingstont 1 év garral, simán megette az hp500-as). a középen elhelyezkedő fedlapot kell lecsavaroznod és ugyanúgy betenned a helyére a másikat.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#49) #95590400 válasza #95590400 (#48) üzenetére


#95590400
törölt tag

ájvé, estek nagyokat a memória árak pár hónap alatt-
[link]

[Szerkesztve]

(#50) Labrador válasza CartoonN (#47) üzenetére


Labrador
tag

Szia!

én ma vettem 2 nx 6110-es gépbe a cégnél 512 mb-os ramot. mindkettő csont nélkül elfogadta. hiba nélkül felismerte, és mennek. az egyik celeronos gép volt, a másik pentium m 730-as. gondolom a tiéd nem lehet annyira más alaplapos, ezért írom eme remek sorokat.

Mindkettő memória nonames volt (nem kingston, kingmax, samsung, vagy adata, vagy ilyesmi.

Tapasztalatcserekén írom, de szerintem nálad is ugyanez a helyzet.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.