Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #12 üzenetére
Akkor jól végződött a dolog!
Sok terület van, ahol bőven ér annyit!
Én most a 4060Ti/16GB-oson gondolkodom, mint következő váltás.
Bár a 3090 valamivel gyorsabb, és a VRAM is több(24GB), de az a 300+ W-os fogyasztás és annak üzemeltetési kockázatai nekem nem biztatóak. A 4060Ti szimpatikusabb, és a kicsit idősebb "bátyja"(a 3090-es) nekem elég túlárazottnak tűnik.Közben találtam egy összehasonlítást a Titan V, Radeon Pro VII és RX5700-ak között, valahova elraktam a címet, "mindjárt" hozom!
-
Sajnálatos módon a pcie csatornákat a falcon mögött lévő GPU-ba írt firmware vezérli. Az meg még nem törték fel, pontosabban van egy leaked komplett nvidia forráskód de abba nem mentem bele.
A kártyát eladtam, pontosabban beszámítattam (100eft-ért) egy RTX 3080 FE-be ami kissé vegyes, azaz vram kevesebb jóval, tensor teljesítményre viszont ugyan az. Játékra az RTX erősebb. AI-ra meg kísérletezek a 16Gb-os A770-essel mert vannak már jó optimlaizációk. -
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #10 üzenetére
Szépen hasít, jó vétel volt!
Hogy áll a +PCIe csatornák kérdése? Az mondjuk "csak2 a hab a tortán, MI-nek az az 1 csatorna is elég, mert 16GB VRAM-nál szinte mindent el tud intézni kártyán belül.
-
Próbálgattam értékeket, a board ID-t állítja az a sor.
Azzal van a gond hogy maga a GPU-ban lévő falcon tárolójába van beírva a GPUID (1DF4) meg az ahhoz tartozó board IP.
A board id-t azt a moddolt nvflash ki tudja játszani, de a cpuid-t kellene csesztetnem azaz a falcont kijátszani, a v100-as biosát csak az azonos gpuid-s gpu fogadja be.
Másik lehetőség hogy moddolt bios csak azt meg alá kell írni mert szintén nem eszi meg a falcon. -
-
ffodi
veterán
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
Igen, furcsa, de lehet csak a PCI-E sávszélt állítja.
-
-
válasz
strike-force #3 üzenetére
Köszi!
ECC REG ram az olcsó használtba. Így vettem 8x16gb-ot. Ezeknek ilyen 5-8eft között van darabjuk. 50eft alatt volt a 128Gb. Tuningolni ezt is lehet.
AI-hoz jól jön, meg ha kell ramdisknek. -
Pöpec írás, mindig várom ezeket a modern barkácsolásokat!
A konfignál 3-szor néztem meg hogy jól látom-e a 128 GIGA ramot bakker!
-
-
Esetleg írj techpowerupnak, látom a gpu-z se ismeri a kártyát. Hátha ők tudnak segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest