Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
válasz albert8 #14950 üzenetére
Szerintem ez hülyeség, egy jó minőségű össztelós biztonságosabb terepen mint egy merev, ezt egy teljesen kezdő is érezni fogja. Más kérdés, hogy a gép adta lehetőségeket nem használja ki, azért más élmény lesz mint a merev abban biztos lehetsz, volt már pár összetlós bringám.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Runner_fxr #14949 üzenetére
természetesen használt gépekben gondolkodom, alkatrészeket tudnék esetleg időközben/utólag nagyker áron szerezni(teleszkóp, hajtás, stb), de ez még közel sem biztos. a használt merevre gondoltam a 150-200 ezret és használt am-re az induló 300-at.
a bajom az, hogy ha kapásból az am-el szeretnék indulni, akkor még nagyon sokáig nem lesz mtb alattam, márpedig most nyárra én már nagyon szeretném.
albert8:
ezzel én sem értek teljesen egyet, arról nem is beszélve, hogy montiztam én már éveket, csak sajnos le kellett tegyem
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
albert8
veterán
válasz hoffman_ #14952 üzenetére
Nem tudom, hogy mikor volt vagy volt-e mtb alattad én a merev bringádról tudok csak.
Runner_fxr: Természetesen ez igaz, biztos én is össztelósat vennék, ha a tárcám megengedné.
Lehet még akkor is , ha nem használnám ki De ilyen keretből nem kapna.Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Runner_fxr
Ármester
Ha igazi élményt akarsz viszonylag kevés pénzből, akkor valami ilyesmit néznék a helyedben, 150-200 között simán kapsz.
Ez a régi Kona Coiler nagyon jó kis gép, 130mm-es rugóútja van. Ez egy olcsó és jó Am gép. Tény, hogy nem egy könnyű darab, de ezzel azért el lehet tekerészni a hegyekben. Százszor többet nyújt élményben mint hasonló áron egy merev.Ha bátor vagy akár egy ilyen: [link]
Én elég sokáig használtam stinky-t enduro gépként, 180mm rugóút. Súlya az van rendesen vagy 18-19 kiló. 50 kilóméteres erdei túrákat is nyomtam vele, edzettség kérdése, na de lefelé. Egy igazi romboló.[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Ebben az esetben javaslom, hogy vegyél egy XC gépet használni, aztán gyűjtögesd a pénzt, s majd egyből vedd meg az AM gépet, amikor megvan a pénz. A probléma az, hogy jelenleg nemigen van olyan teló, ami tizennégy centiről tízre összehúzható lenne (tehát jó lenne XC és AM felhasználásra egyaránt), de ha kapnál is, az komoly pénzbe kerülne.
-
Runner_fxr
Ármester
Én a Coiler-t megfontolnám a helyedben, annak a súlya sem annyira veszélyes (16,6kg a gyári adat), igaz nem veheti fel a versenyt egy mai pille könnyű am géppel,de az ár sem ugyan az. De ha később fejleszted levegős villával, levegős taggal, akkor már mérséklődik a súly. Aztán ha lesz majd több pénzed akkor váltasz egy egy újabb gépre. Így már nyárra egy jó minőségű össztelós lehet a segged alatt.
[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
válasz Runner_fxr #14955 üzenetére
Ilyen Coilerem van. Ennek az ára cseppet túlzó, olyan 150 körül ér.
Ez még régebbi, de 2006-tól 150-et mozog hátul.rip and tear, until it is done
-
syberia
veterán
válasz ---Lasali--- #13994 üzenetére
"Az én suntour ncx trekking telóm 9600 at ment el úgy, hogy nem kopott ki a persely és a fekete becsúszó sem kopott meg, és egész szépen mozgott."
Honnan tudjam hogy mikor kell szervizelni, nekem is Suntour NCX Lockout trekking telóm van, kb 5000km ment bele főleg száraz időben használva, hidegben kicsit nehezebben mozog de ha kenek a szárára-alapos áttörlés után-egy kis Rohloff láncolajat már jobban veszi az úthibákat.
https://howbad.info/
-
dqdb
nagyúr
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
hoffman_
nagyúr
válasz Runner_fxr #14955 üzenetére
ezek szörnyetegek, én ennél valami lágyabb gépet képzeltem el. ha nem megy kapásból, akkor marad a venember féle verzió, de egy 15-16, neaggyisten 18-19 kilós monstrumot nem tudnék elképzelni, hiába jók lefelé. nekem nagyon sokat számítana a felfelé is, legalább egálban lenne a mászás és az ereszkedés. meg ennyire régi gépet nem is szeretnék, bevallom őszintén, hiába egyszerűek és nagyszerűek. oké, hogy ha jól karban van tartva, akkor a világból kimegy, de azért mégiscsak lassan 10 éves darabokról beszélünk, fene tudja mit látott. persze a tippet nagyon köszönöm
zoo8800:
való igaz
venember:
igen, valahogy ez a megoldás teljesen kiment a fejemből. azt hiszem ez lesz a legélhetőbb. nincs kizárva az az opció sem, hogy vázat + villát egyszerre cserélek(nagyon bele vagyok most esve a qr15ös manitou minutebe), de ez elég húzós lenne, jobban járok egy merevvel majd egy teljes cserével. köszi!
120as telót xc gépbe nem illik tenni, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
fu ma jó sz.r nap volt ...
10.00-20.30 ig meló bent ... de úgy, hogy mosdóba is csak este 8kor ,mentem el elősször, napközbe 3 kávé, 1 zsömle, fél l víz - tudom, kva kevésmajd 20,50-kor le vidék, 26 km, csomag fel, és vissza haza megint 26 km
gyönnnnyörű köd volt
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Zola007
veterán
válasz -=RelakS=- #14967 üzenetére
akkor inkább irány külföld, gondolom van rendes szakmája
az egészsége többet érMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
zoo8800
veterán
válasz hoffman_ #14964 üzenetére
Cube, az első villa karbantartás igényes, azon kívül pöpec
Merida, kicsit több, mint 300e, de szintén királyságos
Giant, személyes kedvencem a VPP-s felfüggesztése
de 200 körül is lehet szépeket találni
Merida, ebben nem ismerem a Raidon villát, azon kívül nem rosszrip and tear, until it is done
-
hoffman_
nagyúr
válasz zoo8800 #14969 üzenetére
Igen, ezek valoban jo vételek. Testbikeot joval kevesebbért nézem, mint bikemagot, utóbbin most talán nincs ennyire jó vétel, de 300 körül mindig van valami szép. Csak az pont 100-150el tobb, mint a mostanra tervezett keret meg az is benne van, hogy nagyon vonzanak a 27,5os gépek. Ha most merevfarut veszek, akkor egy, masfel ev utan, annak az eladásával lehet, hogy beleférne akar egy 27,5es am gep, az aprón is hatha tobb lesz addigra. Aztán felé tudja, de én remelem, hogy gyorsan elterjednek nagyon
-
rii
nagyúr
válasz ludsimon #14966 üzenetére
a lényeg az utána jövő esti 46 km-es tekerés lett volna ... tudom nem nagy táv ...
csak muszáj volt leírni az előzményeket
amúgy egy dtp.op állásra 40 jelentkező van..... )-.(#14968) Zola007: havercsaj nagyon ki akar rugdosni külföldre ... de: 1. én már most tudom, amivel haver kint szembesül vele, hogy lenne honvágyam, 2. kirekesztve érezném magam 3. semmi nyelvet nem tudok 4. szakmádban kint állást találni vérprofinak kell lenni, és nagyon szerencsésnek. .... marad az aljamunka .... és én meg mosogatni itthon se nagyon szeretek 5. bár nem árpádsávos, se nem turulmadaras, de magyar gyeker vagyok ... csak magyar légtérben, magyar földön tudok létezni, 6. itt vannak a barátaim.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz hoffman_ #14964 üzenetére
Egy használt bringánál nem a kor számít hanem, hogy mennyit volt használva. Az én epic-em is kb 10 éves volt, szebb állapotban volt mint sok más bicaj 2-3 évesen.
Nem mindegy hogy laza hobbi használat vagy verseny, ezt érdemes szem előtt tartani. A teljesen gyári konfigurációban kínált használt gépek nagy eséllyel nem sokat voltak használva, különben biztos cseréltek volna rajta alkatrészeket. De persze nyilván a személyes megtekintés dönti el, csak megjegyzem mellékesen.
Én azért ajánlottam a coilert mert 150 körül egy igazi masszív élmény bringa tulajdonosa lehetsz (200-at én sem adnék érte), ezt a merev hiába lesz könnyebb 2-3 kilóval, nem fogja tudni visszaadni, holott ugyan azt a lóvét elköltöd. Ez konkrétan 2004-es, valóban 10 éves, de teljesen gyári, szerintem ha 150db Mátyás Királyt virítasz, tuti elhozhatod.
Személyes véleményem az, hogy 26"-os komolyabb össztelós gépbe már nem érdemes mostanában pénzt ölni. Az elkövetkező 1-2 évbe el fogják árasztani a piacot a 27.5-ös gépek, onnantól kezdve a 26 egy "elavult" konstrukciónak fog számítani és valószínűleg a használt piaci ára is jelentősen esni fog. Tehát 26-ost max az olcsóbb árszegmensben érdemes nézni, ha modern am gépet akarsz majd, azt már csak 27.5-ösben javaslom. Nem csak azért mert ez a trend, hanem mert jobb is mint a 26, kivéve a DH.
A fentebb linkelt Cube ams-t én is néztem. Bár nekem ez a fajta Cube váz soha nem tetszett, azért biztos jó kis bringa, azt írja kis alku belefér, rá kell mondani 250-et, ha annyiért odaadja, akkor ezt még érdemes lehet megvenni, ennél többet 26-osba már nem ölnék az biztos.
Nekem még ez is szimpatikus az olcsóbb árszegmensben, persze meg kell nézni élőben is: [link][ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Külfölddel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy szerintem nem érdemes más véleményére teljes egészében alapozni. Persze hasznos tanácsokat el lehet fogadni, de minden ember más. Azért mert egy ismerősödnek rossz tapasztalata volt, egyáltalán nem biztos, hogy neked is az lesz. Lehet, hogy te jól kijössz az ottani emberekkel. Ha hosszútávon gondolkodik az ember, akkor az a legfontosabb, hogy szimpatikus legyen az ország maga, a környezet ahol élni fogsz, ha ez nem szimpatikus, akkor a magasabb fizetéssel együtt sem leszel boldog. Nekem az ismerőseim nagy része már külföldön van, így már ez annyira nem tart vissza. Dolgoztam már külföldön én is, még is hazajöttem, akkor még nekem is honvágyam volt, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Szerintem egy kerékpárosnak Ausztria vagy Németország igazi paradicsom. Én biztos, hogy oda mennék vissza. A nyelvtanulás meg olyan dolog, hogy ha az ember komolyan gondolja, akkor a 0-ról néhány hónap alatt meg lehet annyira tanulni Németül vagy Angolul, attól függ ki hova akar menni, hogy elindulj, találj valami munkát. Szarmunkát csak akkor nem tudod kikerülni, ha jó szakmád van, olyan amire ott szükség van és perfektül megy a nyelv. Nekem egy ismerősöm kiment Ausztriába, kicsit beszélt németül, 1,5 évig dolgozott egy szállodában konyhai kisegítőként, azt nem szerette és valóban nehéz és szar meló volt. Mikor már jól ment neki a nyelv és pénze is volt, átköltözött egy nagyvárosba, talált magának viszonylag hamar egy raktárosi munkát, ahol a targonca vizsgát is a cg fizette neki. 6 hónap próbaidő leteltével a fizetése közel 2000 euro és 14 havi bért kap, azaz 6 havonta dupla fizu, 4000 euro. Pedig egy sima raktáros, teljesen jól érzi magát, a barátnője még hozzákeres havi egy ezrest, ő napi 6 órában takarít. Heti 5 nap melójuk van, hétvége szabad. Eszük ágában nincs hazajönni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Runner_fxr #14973 üzenetére
igen, ezt én is így gondolom 27,5 témában, fentebb írtam is viszont ezek a gépek tényleg nagyon zorallok nekem. elhiszem én, hogy élmény velük lejönni, de én nem szeretnék felküzdeni egy 16 kilós gépet sehova, azért a 11 mégis csak 4,5-5kg diffi. egy xc versenyre nem biztos, hogy elmennék velük márpedig egy underground kupával még adós vagyok 2 embernek is bár oda az am is elég érdekes választás ezeket ezerszer inkább olyannak ajánlanám, a stinky-t pláne, az egyértelmű, de még a coilert is, aki inkább a dh fele kacsingat, mint olyannak, aki xc vonalon indult el. az ams még ha xc vonal is, amúgy valószínű, hogy kielégítené az igényeimet, és tudná hozni azt a fajta élménybringázást, ami az én fejemben él. de hát az majd a második kör lesz. igazából az alapkérdésem az volt, hogy merevből át lehet-e térni vázcserével am-re, amire többszöri nem volt a válasz, és ez a lényeg (hacsak nem szerzek be egy 100-140es minute-et amit igazából nem szeretnék, valahogy mindig az él a fejemben, hogy ekkora tartományt állítani nem egészséges.)
a hsz első része teljesen helytálló, abban nincs kérdés egy szál se.
ui.:
jelenleg számomra irreleváns, de megjegyzés a linkelt ams-hez. azt írja a gazdája, hogy patent állapot, ráülsz, tekersz és rendben a gép, de állapotra mégiscsak 3 répát írt be, azt nem teljesen értem ránézésre mondjuk patika.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz Runner_fxr #14974 üzenetére
neki jó tapasztala van alapvetően
bár nekem nem tetszik, hogy itthon egyedül lakhatott, szabad volt, ott meg előbb harmadmagával, most meg másodmagával lakik ... egy szobája van.
le akarja tenni a B1-et vagy mit, majd a B2-t. Aszongya h ha nem is lesz ettől német állampolgár, de nagyon sokat tett az ügy érdekében ... majd felvételizni szeretne valahová, és az ösztöndíjból lébecolni 32 éves fejjel , há' így még csajozni se nagyon lehet ,,,az a baj, ha tanulnék, 3D-ben, meg más dtp-programokban kellene magam fejlesztenem .-) de az se megy
-
hoffman_
nagyúr
válasz Runner_fxr #14979 üzenetére
persze-persze, ezt tudom én is, ne úgy értsd, hogy én versenyezni akarok egy ilyen géppel én bringázni szeretnék a hegyekben, sokat. viszont hébe egy-egy xc versenyre el szeretnék menni, nem is a helyezés miatt, sokkal inkább a feeling kedvéért.
bár lehet, hogy rakok terepgumikat a város ss-re, és azzal megyek inkább
-
hoffman_
nagyúr
válasz Runner_fxr #14981 üzenetére
mielőtt am vásárlásra adnám a fejem, mindenképp el szeretnék menni egy alpinbike féle tesztnapra, hogy lássam egyáltalán, hogy az elképzeléseim meg a gyakorlat mennyire fedi le egymást.
-
Moric
aktív tag
Hegyi túrákhoz keresek hátizsákot, amiben elfér víz, elemózsia, néhány szerszám, pótgumi, elektronikai kütyük.
Elsőre a Deuter Race hátizsákba futottam bele. Ez elég egy 6-8 órás túrához?Kinek milyen hátzsák vált be erdei kerékpáros csapatáshoz?
-
hoffman_
nagyúr
a deuter nagyon jó cuccokat gyárt, azzal nem igazán tudsz mellényúlni. 6-8 órára elég lehet, bár necces, ott már okosan kell pakolni, azért a kaja, és főleg a víz, ha azt is oda terezed, sokat tud ám foglalni.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Egy cipőben járunk! Én is nézegettem a deutereket, de végül az Endura back pack mellett döntöttem mert az egy "picit" nagyobb (18 literes). Érdemben nyilatkozni nem tudok róla mert még nem érkezett meg...
Üdv,
Joci[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz venember83 #14988 üzenetére
ennek még nem olvastam utána, így nem tudom, de nem lepne meg. nem hiszem, hogy ez akadálya lesz bárminek is
-
Runner_fxr
Ármester
válasz hoffman_ #14990 üzenetére
Szeptemberben volt illetve majd megint lesz kerékpár tesztnap csillebércen. Ott rengeteg kiállító kint van. Pénzt nem kellett lerakni, csak személyi elég volt. Nekem dolgoznom kellett ott, bergamont-al voltunk kint, én voltam az egyik túra vezető, mondjuk túrának nem nevezném a 4-5 km-es köröket. De egy 10-12 kört biztos mentem. Szervezőktől már hallottam, hogy idén nagyobb túrákra is lesz lehetőség az idei tesztnapon.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Runner_fxr #14991 üzenetére
Egyébként ha valak gondolkodik bergamont vásárláson, el tudom intézni, hogy elmenjünk egy tesztkörre a budai hegységbe. van tesztgépek között 29-es merev alu, merev carbon, 27.5 140-es össztelós, 26-os 120-as össztelós, 26-os 180-as freeride gép és egy 215mm-es dh romboló is. Illetve vannak cross bicajok is.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz Runner_fxr #14992 üzenetére
És ha mégsem veszek aztán semmit?
-
rétisün
veterán
válasz lsebestyen #14993 üzenetére
akkor bringáztál egy jót
tudtommal nincs vásárlási kötelezettség, elvégre tesztnap, a bringák kipróbálásáról szól.
mod: ja, ha nem a tesztnapon mennél sztem akkor se vetetik meg veled a bicajt erőszakkal
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
pFEFErohni
tag
Sziasztok!
Holnap megyek megnezni egy kona kula fire montain (2009)-es biciklit! Mennyit ér ez manapság,állítólag keveset futott, nagyon jó állapotban van! Én 50et fogok ajánlani érte... Kirohognek, vagy próba szerencse!?
Válaszokat előre is köszönöm...
ps4 Id: pFEFErohnii
-
Mewryck
tag
válasz pFEFErohni #14995 üzenetére
vagy kona kula vagy kona fire mountain,amit írtál,olyan nem létezik...
egy kép sokat segítene a félreértések elkerülése végett...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
Runner_fxr
Ármester
válasz pFEFErohni #14995 üzenetére
A kula és a fire mountain az 2 különböző típus, a kula egy prémium felszereltségű xc monti. 2009-es 50 ért vicc kategória. Ha annyiért odaadják akkor lopott, de valószínűbb hogy kinevetik az ajánlatod. Fire mountain is többet ér pedig az alavsonyabb felszereltségű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Politika
- Kutya topik
- További aktív témák...
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest