Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15301) Jorus válasza Runner_fxr (#15295) üzenetére


Jorus
nagyúr

Najsz! :) Nekem még a mai napig megvan valahol egy 66 ATA RC3. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#15302) rii válasza SirKero (#15148) üzenetére


rii
nagyúr

újonnan ne nézz ilyen gépeket ... szerintem ezek minden egyes alkatrész nagyon gány, és a legalja mindenből (fék, hajtás) (én annó 2005-ben 80-ért vettem egy Merida Kalahari-t, de a vázon kívül mindent lecserélnék, pedig nincsenek nagy igényeim ... de 40.000-ért újjonan rá se mernék ülni ...

használtan nézz szét, amint én tudok, hogy megbízható, azok a crazy-ék Vácon, second Hand gépek.

vagy vegyél egy Neked tetsző trekking-et (MTB-t nem jó szerintem aszfalton használni), mondjuk 20-30.000-ért, és valszeg rá kell még költeni 10-15-20.000-et ... de lehet hogy 5000 km-t is kiszolgál

én 35.000-ért vettem egy 26"-os kis egysebességest, egy év alatt belepakoltam (nem sok) 3.000 km-t, és csak filléres dolgokat kellett rákölteni, (kormány, 1500 Ft, pedál, 1000 Ft) külső-belső-slime.

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#15303) sanzi89 válasza SirKero (#15300) üzenetére


sanzi89
addikt

Nézd. Az, hogy kinek mi felel meg, egyéni preferencia kérdése is.
Legyünk reálisak, sajnos a jelenlegi bringapiac ilyen. 50k-ért itt a topikban szerintem kb senki se vett/vesz bringát, így abban nem is nagyon tudunk segíteni. El kell fogadni, hogy 100k környékén kezdődnek a kicsit igényesebbeknek szánt hétköznapi bringák is. Ha tényleg muszáj 50k-ért bringát venni, akkor a legjobb, ha egy helyi nagyobb bringaüzletbe bemész, és ott választasz. A webshopok kínálatában majdnem meg se jelenik ez az árkategória, vagy ha igen pár bringával. Ennyiért meg a színen, vázformán kívül kb mindegyik ugyanazt tudja. Most írhatnánk, hogy mire kellene odafigyelni, de nem fogsz vele beleférni a kitűzött keretbe. Pár tanács:

- Ennyiért csak acél, merev váz. Teleszkópnak látszó tárgyat inkább ne
- 28-as kerékméret
- V fék, féktest és fékkar legyen fémből
- Váltás lehetőleg Shimano, ha a legalja is
- Duplafalú felni

Ha már mindenképpen konkrét bringát akarsz, akkor ajánlok egyet, mondjuk a Caprine Wheelman-t, de ez is már 56k, de legalább teljesen felszerelt. A Caprine márkát ismerem, jól összerakott, ALAP! gép. A Schwinn-nek pedig megtiltanám, hogy kerékpárt gyártson, tehát olyat inkább ne.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#15304) rii válasza SirKero (#15300) üzenetére


rii
nagyúr

rajtam kívül itt mindenki profi kerékpáros :D komoly gépeik vannak :)
nincsenek benne a Low Budget gépekben ... na'de most komolyan.

én vateráról vettem két gépemet is ... egyik 35.000 volt másik bár ugyanolyan de 15.000 volt csak (a ládikós az, amibe 3000-et pakoltam, és földutakon túrok vele) a ládikó nélküli meg a beugró gép .... most az van használatban, és naggggyon megy)

illetve egy Heidemann trekkinget (bár ez csak 20,000 -ért volna, de old timer jellege miatt 30.000 volt)
a féeket be kellett állítani, gumik ujjak kellettek
új duplafalú felni hátulra
idővel lánc, bandázs

de 40-ből kijött, hogy menetkész legyen ... annó ezzel jártam be 24 km-ről munkába, minden nap, 4 hónapon át. 5000 km van benne ... szóval bírják ezek ...

[ Szerkesztve ]

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#15305) Jorus válasza rii (#15304) üzenetére


Jorus
nagyúr

No jó-jó, de te hipszter vagy vagymi. :D Városi retrobringa meg Mac, meg fordított szmájlik. :P

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#15306) anorche1 válasza SirKero (#15300) üzenetére


anorche1
őstag

Én 4-5 éve vettem 65 ért újonnan egy skarpea s250 típusú montit. Nekem tökéletes volt, imádtam, pedig a bükkben elég sokat használtam terepen is. Cserélni semmit nem cseréltem rajta csak láncot, sose volt vele gondom. A teleszkópja is számomra kielégítően puha volt, csak sajnáltam hogy nem lehetett lockolni. Km órám ugyan volt, de szinte soha nem használtam, ezért nem tudom megmondani mennyi km -t mentem vele. De olyan 5000-6000 biztosan. Még most is azt használnám, csak mióta vettem a gépet 15 centit nőttem, így elég kényelmetlen lett.
Szóval nem muszáj 100 000 ért bicót venni. Nekem is csak akkor tűnt fel hogy mégse hiper-szuper gépem van, mikor ráültem egy fél milkás montira.

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#15307) rii válasza Jorus (#15305) üzenetére


rii
nagyúr

egyszerűen csak szeretem az ilyen géepket :) ... libakergetők :DDD

semmi sem áll távolabb tőlem, mint hogy divatbringás legyek .-)
hú'azokat de utálom, mikor kirajzanak májusba, és a'sziszik, hogy övék a világ, mert "bringval járnak" és ott kezdődik szerintük a kerékpározás, hogy minden létező szabályt megszegnek )))-.

ezért szeretem már jobban a sz.r időt

amúgy azért rossz ilyen géppel járni, mert alapból lenéz minden kerékpáros, beáll mellém a pirosnál, aztán ledöbben ....
a.) hogy nem bír bemenni elém, mert én is el tudok indulni tempósan ....
b.) vagy leelőzöm 200 m után mert alig megy, csak az arca nagy
-.-.-.-.-.-.-.-.-
otthon nincs mac-em .-) csak munahelyen .-)
amit kaptunk céges ajándékba két évvel ezelőtt ipad 2-est, eladtam, és vettem belőle havercsajnak egy MILC fényképezőgépet ...

azért kell nekem ilyen kerékpár mert mindig k.rvára fel vagyok pakolva :D és haladnom is kell .-)

[ Szerkesztve ]

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#15308) Jorus válasza rii (#15307) üzenetére


Jorus
nagyúr

Eszembe nem jutott pont téged divatbringásnak titulálni! Főleg, amióta láttam a nyélen felpakolt képet a gépedről t*kig hóban. :K Én olyankor max megyek két kört a hegyen (lefelé nyilván), aztán gyorsan vissza a kocsiba a meleg teás termoszhoz. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#15309) ludsimon válasza Jorus (#15308) üzenetére


ludsimon
veterán

Soha ne nézd le a commutert. :DDD
Ez a videó jutott az eszembe. :DDD

undefined

(#15310) Runner_fxr válasza SirKero (#15300) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Te se haragudj meg, de nem gondolod, hogy talán azért nem kaptál választ mert ezeket már kismilliószor leírták itt a topikban? Nem ma kezdtél fórumozni, visszaolvasni ér! :)
50-60 ezer az alja. Ez alatt nem létezik vállalható minőségű kerékpár, tetszik, nem tetszik ez van. A giro d' italia-n használt kerékpárok és a tescobike-ok között azért vannak ám még átmenetek. 50k-nál kevesebbért jobb minőségű sport cipőket szoktak árulni, mondjuk úgy 30 körül. Ahogy egy jó barátom mondani szokta, fingért nem adnak perecet. :)
Ehhez nem kell szakértőnek lenni, gépészmérnök diploma sem kell hozzá.
Egy kerékpáron egy csomó alkatrész van, ha olyan kerékpárt akarsz venni ami megbízhatóan kiszolgál, nem csak a nyűg van vele, akkor nem a legócskább, leghitványabb trágyát szokás megvenni valamelyik szupermarketbe, ennek pedig ára van, bármilyen furcsa is de nyilván több mint egy sportcipő!
Érti mindenki, hogy te nem versenyezni akarsz, csak A-ból B-be. De ettől még nem árt ha megbízható és biztonságos nem? Régebben is egy átlag havi fizu volt egy jó bringa, csak amióta a tesco, auschan, obi meg hasonlók bejöttek, terjed el ez a tévhit, hogy van felnőtt kerékpár 19990-ért meg 29900-ért dánhill tesco bájk. Ezek nem bringák, hanem közveszélyes utánzatok, amik csak úgy kerülhettek be a piacra, hogy egyszerűen lefizették az illetékeseket, különben élből betiltották volna az összeset! Ezeket csak azért írtam le ilyen nyomatékosan, hogy megértsed, a szupermarketes "kerékpárokat" nem lehet alapul venni. Az mintha nem is létezne.
Mint említettem, minimum az 50-60, ettől sem szabad csodát várni, ez még csak az aszfalton a-ból b-be kategória, rövidebb aszfaltos túrákra jó. meg, hogy lemenj a gyerekekkel pár körre. Ha nagyobb távokra használnád, rendszeresen (mert ugye az a-ból b-be igen tág fogalom) akkor 100-tól inkább. Akár hegyi gép, akár aszfalt. Használtat meg hozzáértés nélkül felejtsd el.
Egyébként kérdésedre válaszolva hol érdemes venni. Kerékpárboltban. Ennyi.

(#15311) rii válasza Jorus (#15308) üzenetére


rii
nagyúr

koszonom :D
ma este ha sikerül tolok egy képet ...
van egy "utam" .... brrrrr .... ))))-.
remélem minden csavar, lánc, alkatrész jól fog viselkedni .-)

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#15312) SirKero


SirKero
őstag

Köszönöm a segítséget kb. ennyi lett volna amire kíváncsi voltam. :R
További szép napot mindenkinek. :K

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#15313) imyourfriend válasza SirKero (#15297) üzenetére


imyourfriend
őstag

Üdv! Örülnél annak ha leírnám a hozzá nem értő véleményemet? Segítőkész vagyok, de ha olyan témáról kérdezel amihez fogalmam sincs ott mit sem ér a segítőkészség véleményem szerint (kövezzen meg aki nem így gondolja). És szerintem sokan így vagyunk itt vele.. Persze ha ennyire futja hogy: hülye köcsögök nem válaszoltak 3 napja feltett kérdésemre mert nagyon segítőkészek, akkor mégis mit vársz mit mondjak vagy mit gondoljak??? Majdhogynem nézz szemétládának, mert nem adok hülye tanácsokat a témában.. :W

Még mielőtt félreértés esik nem a bringa alapján ítélek meg valakit hanem a tettei alapján. :)

[ Szerkesztve ]

(#15314) imyourfriend válasza deicide (#15282) üzenetére


imyourfriend
őstag

Ez amolyan teljesítménytúra akkor, mármint a 12-24 órás kerekezések. Inkább annak vagyok a híve, hogy legyen egy táv, kisebb nagyobb hegyekkel hogy ne csak síkon menjünk aztán gyerünk. Nem számít ha 25-ös vagy 28-as átlaggal de érjek oda ahova odaszeretnék érni aznap. 5 perccel később érek oda akkor sincs semmi sem, egyszerűen a sport élménye miatt tekerem a gépet, de odaérhetek 10 perccel később is nem számít.

(#15289) Toomy: Fiatal vagyok még, de már volt hogy majd leszédültem a paripáról mert annyira túlhajtottam magamat, teszem hozzá nem éreztem. Napi 80-100km volt majd 5km-el hazaértem előtt jött szembe egy buszt vontató teherautó, én meg gondoltam utánafordulok nem jött 40-el sem, szép naplementés időnk volt. Elmentem egy darabon majd megelőztem és akkor úgy éreztem valami gond lett. De addig semmi baj se volt, mintha első km-t tekerném úgy éreztem magam egész út alatt. Aztán hazabaktattam 1 hét pihenő, addig regenerálódtam. De nem voltam gyenge előtte, csak egyszerűen kijött. Nyáron 35 fokban is simán letekertem és le is tekerek 40-50km-t szó nélkül 1 kulacs vízzel. De valahol meg kell szabni a határt ezzel szembesültem úgy érzem.

(#15315) SirKero válasza imyourfriend (#15313) üzenetére


SirKero
őstag

Üdv.
Azért itt érdeklődtem mert a topic címe alapján úgy gondoltam,hogy itt hozzá értő emberek vannak. Ha te nem vagy az akkor miért vetted magadra vagy minek szólsz egyáltalán hozzá?
Amire választ vártam azt nagyjából meg kaptam ( meg is köszöntem :R ) de ez megtörténhetett volna három napja is.
Én nem hülyéztem vagy köcsögöztem itt senkit ezt már te vizionálod :F

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#15316) imyourfriend válasza SirKero (#15315) üzenetére


imyourfriend
őstag

Ismételd meg mégegyszer a kérdésedet, ha nem kapsz rá választ. Úgy éreztem hogy a topiclakóknak szólt ez az iromány, azt pedig hasonlatnak hoztam. Magadra ne vedd. További jó fórumozást! ;) béke vagyon.

(#15317) xLt` válasza SirKero (#15315) üzenetére


xLt`
tag

Igazat adok SirKero-nak abban, hogy tényleg kétszer is rákérdezett a témában.
Bringát szeretne venni, szerintem ha bárki bármit belinkelt volna a témában neki, akkor nem háborodott volna fel.
Hozzáteszem, hogy én is így gondolom. Ennyi pénzből inkább nézz szét a használt piacon mert újonnan nem fogsz találni tartósat. Ha találsz valamit linkeld be ide, és készséggel segítenek a fórumtársak a választásban :R

(#15318) SirKero válasza imyourfriend (#15316) üzenetére


SirKero
őstag

(#15255) Feltettem (#15148) Még egyszer rákérdeztem. De mindegy téma lezárva szép napot :K

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#15319) Runner_fxr válasza xLt` (#15317) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Persze, de ha olyat kérdez amit kismillószor megválaszoltak, akkor nem csoda, hogy nem kap választ. Szerintem bármely más topikban is így működik.

(#15320) ludsimon válasza Runner_fxr (#15319) üzenetére


ludsimon
veterán

A másik pedig, hogy van első hozzászólás és ér elolvasni mielőtt valaki picsát csinál magából...

undefined

(#15321) Jorus válasza Runner_fxr (#15319) üzenetére


Jorus
nagyúr

Mint én mostanában az akváriumos topicban. :) Most kezdtem el vele foglalkozni, nyilván elolvastam jó pár oldalt a témában, de rengeteg dolog nem egyértelmű, ezért maradtak kérdések. Hogy például a 10.000-es szűrő és az 5.000-es vízforgató a 15.000-es levegőztetővel típus szerint és kapacitásra okés-e a 240 literes akváriumba. Eddig szumma 110-be van az akvárium. Nekem ez soknak tűnt egy akváriumért. Oké, halak is vannak benne. Én láma, érted. :) Aztán jöttek olyanokkal, hogy de mennyi a vízben az O2 és a CO2 ppm-ben, 24 óra átlagában, meg, hogy milyen diffúzor kellene bele, meg CO2 porlasztó, meg kétnaponta pH-t mérni, meg vmi kütyük, amik valamit mérnek a vízben, meg olyan szűrők, amik 4 fokozatban szűrnek, meg kémiai, biológiai meg mechanikai szűrés, és hasonlók. :D Nos, ezt egyből leképeztem arra a helyzetre, amikor valaki szeretne bringázni, elgondolja, hogy 60-70k az elég jó keret - elvégre 20-ért lehet kapni az áruházba, de csináljuk rendesen - és megkapja, hogy mindegy mit vesz, örüljön, ha nem esik szét alatta. Idézőjelben és sarkítva nyilván. :) Szal én most ugyanezt az ívet kapom az öreg akváriumos rókáktól. (Szerk.: ja, ott nincs 1. hsz.)

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#15322) Runner_fxr válasza Jorus (#15321) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Sajnos ez a beidegződés, hogy 20-30é van brinyigli a madaras teszkóba, nem nagyon akar kikopni a köztudatból. Persze azért van fejlődés, mivel a kerékpározás egyre népszerűbb hazánkban is, ezért egyre több emberrel találkozom, akik amúgy nem igazán értenek a bringákhoz, de azt már megértették, hogy ha bringát vesznek és jót akarnak akkor az kb 100-tól indul. Sajnos a legtöbben abba a hibába esnek, hogy 2 végletet néznek, van a gagyi bike 20-30 é meg vannak a versenyzésre alkalmas, profi kerékpárok és azt hiszik, 100 ezertől már azok vannak. Ezeknek a legnehezebb megmagyarázni, hogy nem úgy van az, akár több száz ezres gép is lehet "csak" hobbikerékpár.
Ami miatt sok esetben bosszantó ez a felfogás, hogy bizony ezek az emberek simán megveszik a 100 ezres telefont, meg 250-ért a tv-t, holott simán nézi az sd adást a full hd tévén. Tehát van amire nem sajnálja, de a kerékpárral meg úgy van, az csak egy bicigli, ami szinte ingyen van, tekerni köll azt jóvan.

Akváriumokhoz én sem értek, de amúgy tetszenek nekem is. Mondjuk előbb fektetném be a bringába az árát, de majd talán egyszer. :)
Egyébként meg azt az együgyűséget sem tudom megérteni, hogy nyilván mindenki találkozott már millió egy hobbival, termékkel, akár számítógép, akár modell autó, bármilyen sport, láthatta, hogy ha igényesebb darabot akar magának az nem olcsó.

[ Szerkesztve ]

(#15323) imyourfriend válasza Runner_fxr (#15322) üzenetére


imyourfriend
őstag

"Tekerni köll azt jóvan." :DDD Viccet félretéve nem a legújabb rendszert használom (9-es van fent az országútin), de minden nap végén mikor használtam a gépet átnézem, finomítok a beállításokon esetleg féket állítom hogy normálisan kopjon, ilyesmik. Sajnos találkozni olyannal is aki megveszi a milliós paripát majd elhanyagolja, utána csodálkozik hogy kattog a középrész mert esőben ment és nem zsírozta újra már fél éve.. Vagy csodálkozik hogy köszörül a váltó, miért nem fog a fék.. :D Megtanultam ilyen példákból hogy legyen bármilyen bringája az embernek azt mindig jól be kell állítani, nem csak megvenni és gurulni. Ezzel amúgy fel tudnak idegesíteni ha drága gép és nincs karbantartva.

(#15324) Runner_fxr válasza imyourfriend (#15323) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A karbantartásokkal sem kell túlzásokba esni, azért egy jó gépet nem kell állandóan állítgatni, persze az nem jó ha sokat áll a mocsokban, de azért annyira nem is kell félteni. Egyébként igényesség kérdése, engem baromira idegesít ha koszos a bringám, szeretem ha mindig tiszta.

(#15325) lsebestyen válasza imyourfriend (#15323) üzenetére


lsebestyen
addikt

hehe, ez akkor volt vicces, mikor Mátra körön nyomta mindenki a fullos bringákkal carbon váz stb. (bár oda carbonnal menni öngyilkosság, amilyen szar az út :W ) aztán az emelkedő elején próbálnának visszaváltani de nem ment nekik :DDD Nekem eléggé retro bringám van, shimano rsx váltókkal, cserébe egyből vált és nagyon pontos. :K Ott is hagytam őket :P

(#15326) hoffman_ válasza Jorus (#15321) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Nincs eleg hobbid meg fonok? :DDD

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15327) SirKero válasza Runner_fxr (#15319) üzenetére


SirKero
őstag

Te biztos visszaolvastad volna mind a tizenöt ezer akármennyi hozzászólást gondolom. Egy pár oldalt vissza néztem de ott nem találtam választ arra amit kérdeztem. Nem tegnap regeltem én sem. Ez első hozzászólást is elolvastam de attól sem lettem okosabb. Én kérek elnézést,hogy mertem itt kérdezni :R

(#15320) ludsimon A másik pedig, hogy van első hozzászólás és ér elolvasni mielőtt valaki picsát csinál magából... Öreg te meg vegyél vissza a szövegedből jó picsázd le azt aki a vasárnapi ebédet teszi eléd!
Majd akkor beszélj így ha én is így szólok hozzád :(((

[ Szerkesztve ]

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#15328) Toomy válasza hoffman_ (#15326) üzenetére


Toomy
senior tag

Erről jutott eszembe egy gyenge poén.
Gandalf kérdezi Frodót és Samut, nektek mi a hobbitok? :B

(#15329) -=RelakS=- válasza Toomy (#15328) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Jó nektek, orkok, mert a munkátok a hobbitok.

Vagy nem orkok, nem lényeg :)

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#15330) Toomy válasza -=RelakS=- (#15329) üzenetére


Toomy
senior tag

Sírok! Ez még jobb! :DDD

(#15331) imyourfriend válasza lsebestyen (#15325) üzenetére


imyourfriend
őstag

:DDD Ilyenkor idegesítő tud lenni ha egy pár szinttel lejjebb lévő kerekes simán otthagyja őket. :C Carbon bírja szerintem a legjobban az ilyen helyeket, persze beszélik hogy törik a villa stb, én mondjuk nem nagyon hiszek benne hogy emiatt törnek el.

(#15324) Runner_fxr: Fék és lánc tisztítása nálam majdhogynem alapvető a nap végén, állítgatás már annyira nem. Csak másnap is úgy üljek fel a bringára mintha aznap vettem volna rá a fékeket pl. :)

(#15332) lsebestyen válasza imyourfriend (#15331) üzenetére


lsebestyen
addikt

Karbon vázon szerintem a szart is kirázta belőlük az út :DDD

(#15333) ---Lasali--- válasza lsebestyen (#15332) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Titán után a karbon ráz a legkevésbé.

(#15334) Runner_fxr válasza SirKero (#15327) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ne csak a saját szemszögedből nézd, hidd el, hogy itt segítőkész emberek vannak, olyanok akik szeretik a kerékpározást és szívesen adnak tanácsot. Az, hogy te nem kaptál gyors választ nem azt jelenti, hogy itt nem segítenek, csak vannak olyan dolgok amik unalomig végigbeszélt témák, rengetegszer előjött. Épp ezért a legtöbben annyira alap dolognak tartják, hogy átsiklanak felette. Én is voltam már úgy nem egyszer, hogy bizonyos topikokban feltettem kérdéseket amire nem kaptam választ, mivel annyira alap dolog volt, hogy úgy voltak vele, nem mondják el többször. Bevallom én is lusta voltam jobban utánanézni, könnyebb volt gyorsan beírni a láma kérdésemet. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem kapnál segítséget egyéb kérdésekben. Ezen az alap kérdésen úgy érzem túljutottunk, tudod mennyiért érdemes nagyjából kerékpárt nézned, bármi egyéb kérdésed van, én szívesen válaszolok, amennyiben tudok.

[ Szerkesztve ]

(#15335) ---Lasali--- válasza Runner_fxr (#15334) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Engem meg mostanában meg lefoglal a munka meg a magánügy.. azért nem írok. Pedig már kötelességemnek is érzem egy ideje.. legalább talán most többet foglalkozom magammal, kicsit ellen megyek az asztrológiámnak. :D

[ Szerkesztve ]

(#15336) Runner_fxr válasza ---Lasali--- (#15335) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én a héten szabin vagyok, edzésen kívül más dolgom most nincs. :)
Tavalyról maradt szabikat ki kell vennem.

Ha valaki 120mm rugóúttal akarna építeni fully-t akkor ez a váz remek alap lehet, elég jó áron. :)

(#15337) Solad válasza Runner_fxr (#15336) üzenetére


Solad
őstag

Ez gyönyörű :Y

[ Szerkesztve ]

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#15338) zoo8800 válasza Solad (#15337) üzenetére


zoo8800
veterán

Szerintem pont nem, katasztrófa :DDD
Az a felsőcső hogy néz ki?!

rip and tear, until it is done

(#15339) imyourfriend válasza zoo8800 (#15338) üzenetére


imyourfriend
őstag

Én a kerékpárokban hiszek, na de ez mi? ;] :DDD

(#15340) ---Lasali--- válasza zoo8800 (#15338) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Ha már ez a mondraker szóba jött, ez még nem is annyira durva, akkor ehhez mit szóltok?

:D

(#15341) Runner_fxr válasza imyourfriend (#15339) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Élettartam garanciát nem szoktak gagyi vázakra adni, meg aztán mondraker kerékpárral nyertek már pár nagy versenyt, komoly gépek azok, persze aki aszfaltbetyár annak ezt hiába magyarázom. :D

(#15342) lsebestyen válasza Runner_fxr (#15341) üzenetére


lsebestyen
addikt

Félmilkás vázra jó h van élettartam gari :)

(#15343) Runner_fxr


Runner_fxr
Ármester

Nekem DH bringában egyértelműen ő a kedvencem:
Mondraker Summum:
Állítható fejcsőszög, állítható tengelytáv, 15kg súly.

lsebestyen: Ennek ellenére sok olyan váz van ami szintén ennyi, de kapsz rá 2 év garit.

Ha lesz tesztnap, próbáljatok ki egy Mondrakert, nem rossz gépek.

[ Szerkesztve ]

(#15344) Zebu


Zebu
addikt

Sziasztok kedves kollégák,

Tudna valaki segíteni, hogy Charge Scoop nyerget vajon hol tudnék vásárolni?
fekete/kéket akarok az országútira, de nem hogy színt, de eladót sem találok a neten semerre. Ha a gyártótól rendelem, akkor 10GBP postaköltséget rádob, ami már elég húzós sajnos :(

Help pls.

(#15345) Zola007 válasza SirKero (#15327) üzenetére


Zola007
veterán

Nem kell megsértődni rajta, elment a beszélgetés másfelé, egy sima Up-al is el lehet intézni, adnak itt sokan tanácsot.
Azonban a kérdésed valóban olyan mint pl. hangfalas topikban a "mit vegyek 10k-ért", amire vagy 2 éve az egyetlen ajánlás a Genius 1250b, mert nincs más ebben a kategóriában
50k-ért ÚJ, SZÉP és TARTÓS bringát nem fogsz venni. Ebből maximum 2-t választhatsz, mert ennyiért még használtan is vadászni kell
Azt tudom tanácsolni mint egy másik fórumtársnak nemrég:
-> nézz ki egy használtat a közelben neten és beszélj le egy időpontot egy nagyobb bringabolttal átnézésre
miután kipróbáltad, méretileg stimmel és tetszik is, akkor vigyétek be egy bringaboltba átnézésre. 30 perc alatt egy hozzáértő megnézi a
- hajtást, láncnyúlást, pedálok állapotát
- váz állapotát
- szétszedi a villát
- kibelezi az első hátsó agyat
- megnézi a fékeket, váltókat
mit kell cserélni, megmondja és akkor megegyeztek egy olyan árban ami mindkettőtöknek jó, a boltban meg otthagyod nagyszervizre, ami ~5e + alkatrészek
Laikusként ennél egyszerűbben és értelmesebben nem tudsz 50e ft-ot bringára elkölteni
Csak ha magad csinálod az egészet, ez esetben viszont azt jelenti, hogy értesz hozzá, de akkor pedig nem kérdeznél itt a fórumon és nem akarnál 50-ből újat sem venni.
részemről ennyit tudok hozzátenni a témához

stílusból pedig vissza lehet venni mindenkinek, aki nem érzi hogy túl vastagra nőtt a képén a bőr

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#15346) rii válasza rii (#15311) üzenetére


rii
nagyúr

sikerült .... haza tudtam hozni 26 km-ről az utánfurómat ....

most értem haza :D
enyhén szólva üresek voltak az utak :D

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#15347) deicide válasza rii (#15346) üzenetére


deicide
veterán

Ezért szeretek én is hajnalban edzeni, legalább nyugi van. :DDD

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15348) Zebu válasza SirKero (#15300) üzenetére


Zebu
addikt

Decathlonban véleményem szerint akadnak jó készülékek, igaz nem a belépő kategóriából. Mondjuk ha 100e körüli, vagy kicsit magasabb kategóriát nézünk, akkor annyiért már kaphatsz más, populárisabb gyártónál is masinát.

Véleményem szerint egyébként semmi baj nincs az ottani gépekkel. 100e körül egész jó kis belépő országútit árulnak karbon villával és Shimano 2300 fékváltókaros rendszerrel, 2 év teljeskörű garival és 5 év vázgaranciával ha jól emlékszem. Ár érték arányban ez best buy!

Szervizháttérrel és garanciális ügyintézéssel én nagyon meg vagyok elégedve. Sok másik bringabolt példát vehetne róluk. Decathlonban nekem soha nem kellett túlmagyaráznom egy problémát. Általában azonnal cserélték az alkatrészt és kész. Míg mondjuk másik üzletben ahol egy egész nagy értékű bringát vettem és problémám volt a levegős telóval.... hát mit ne mondjak. Kb el akartak hajtani. A javítást foggal és körömmel kellett kicsikarni belőlük. Ha akarjátok leírhatom majd később a sztorit. Vicces volt...

[ Szerkesztve ]

(#15349) rii válasza deicide (#15347) üzenetére


rii
nagyúr

:DDD

meg tudom érteni ... az egész város aludt ... .-)
még kocsik se voltak .... több km-en senki .-)

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#15350) Jorus válasza hoffman_ (#15326) üzenetére


Jorus
nagyúr

Az úgy volt, hogy asszonyka elkezdte, de folyton kihaltak a halak. Vettünk bele újakat. Kihaltak. Vettünk bele növényt. Kirohadt. Vettünk bele újakat. Kirohadtak. Mondom biztos mindent jól csinálsz? Persze. Oké. Vettünk bele halakat. Kihaltak. Növényeket. Azok is. Mondom neki, lehet, hogy egy ilyen összetett ökoszisztéma életben tartása túlmutat a tapasztalatain és lehetőségein. És akkor kezembe vettem a dolgot. Utánaolvastam mit, merre, hogyan és férfiasan felszámoltam a mészárszéket. :) Azóta beszereztünk rendes szűrőt, mérethelyes vízforgatót, megfelelő kapacitású levegőztetőket, melegítőket, tisztító lötyiket és egymást kedvelő halakat is. Azóta élnek. A halak. Mint a vízben. Tehát mondhatni nem is az én hobbim, de ha csinálunk vmit, akkor csináljuk rendesen. :D

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.