Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15501) deicide válasza ludsimon (#15500) üzenetére


deicide
veterán

Pont a BMI-vel jönni, annak mi értelme? Honnan tudja a kalkulátor, hogy a testsúlyom miből áll össze? 6. érzéke van, hogy megmondja mennyi a zsír a szervezetemben? Majd ha egyszer esetleg találkozunk, akkor meggyőződsz róla, hogy működött és a BMI szart sem ér. :)
A másik, hogy testzsír ide vagy oda, oda mernék állni melléd és menni mondjuk egy 20km-es távot, nem hiszem, hogy nem lennénk partiban. Pedig "néhány" évvel idősebb és "néhány" kilóval nehezebb is vagyok szerintem. A testsúly nem minden, ha mondjuk nem láttál még bringázni, mint ahogy mondjuk Toomy látott, elhinnéd, hogy van alapja, ha kijelentem, hogy nálam működött.

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15502) fpeter07 válasza ludsimon (#15498) üzenetére


fpeter07
veterán

Ezért nincs étrendem. Előbb halnék éhen, mielőtt átszoknák.

(#15503) ludsimon válasza deicide (#15501) üzenetére


ludsimon
veterán

A BMI index egy nagyon jó mutató, nem véletlen ezt a mértéket használják a világon mindenhol, hogy az ország átlag értékét nézzék.

Nem szándékoztalak megbántani azzal amit írtam, de a 90 kg le merem fogadni nem 10% testzsíron, hanem jóval e feletti tartományban van, és hosszú távon nem lehet lefogyni ha lefelezzük az étrendet!
Teljesen át kell reformálni az étrendet, ugyanúgy mint az életvitelt, így lehet hátat fordítani a régi életnek!
A pontos testzsírt így lehet megmérni:
Három-pontos kalkuláció férfiaknak
A kockas has és a testzsir százalék

undefined

(#15504) deicide válasza ludsimon (#15503) üzenetére


deicide
veterán

11.89% az eredmény a linkelt kalkulátorral. Nem sértődöm meg, nem vagyok az a fajta, csak jelezni akartam, hogy a BMI indexe egy csupa izom 90kg-s és egy picit túlsúlyos 90kg-s embernek is lehet egyforma és mégsem egyforma a két ember.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15505) ludsimon válasza deicide (#15504) üzenetére


ludsimon
veterán

Na így már helyén van a dolog, az már korrekt biza! :C Akkor az előző életedben gyúrtál valamikor. :D Vagy pedig kőműves voltál. :D

[ Szerkesztve ]

undefined

(#15506) Szakbarbár válasza deicide (#15504) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Csak a BMI alapján nem lehet megállapítani hogy mi van a "bőr alatt". Pl nekem is 21 körül van a BMI, de a testzsír is valahol akörül alakul :D

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#15507) deicide válasza ludsimon (#15505) üzenetére


deicide
veterán

Gyúrni nem, de 1995-2000 között évi kb 1500-2000km-t gyalogoltam, aztán jött a kicsit több, mint 10 év kihagyás és most a 2. menet, de emlékszik a szervezet a múltra. :)

Szakbarbár: mondtam én, hogy a BMI nem annyira releváns. Pedig a 21-es index az a normál kategória az alapján. :)

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15508) Drótszamár válasza Runner_fxr (#15493) üzenetére


Drótszamár
őstag

Köszönöm a tanácsokat, mindenképp szerzek valami porcerősítőt, eddig még nem volt szerencsére gond.

deicide:: köszönöm a tanácsot, én sajnos kevésbé vagyok fanatikus alkat, a bringás szezon végével (ez nálam 15°C alatt) nem tudom tartani a korábbi mozgás mennyiséget, és indulnak is vissza a kilók. Most kaja oldalról támadom meg a problémát, hosszútávon ez tűnik fenntarthatóbbnak.
Egyelőre szobabicikli, majd ha jön a jobb idő előszedem a rendeset, hétvégéken jöhetnek a "hosszabb" túrák. Az idei cél legalább 1 db 100+-os túra.

ludsimon: Köszönöm. Szerencsére nem vagyok "cukros", mindig is inkább a sós dolgokat szerettem. Cukros löttyöket nagyon ritkán iszok, a teába csak citromot teszek. Édesítőket nem használok, totál felfúj, amitől viszont olyan éhes leszek, hogy egy fél disznót meg tudok enni. /rendszerint estére/
Kerülök mindent ami felfújna. A hús ízét gyerek korom óta gyűlöltem, csak pár éve eszek csirkét, pulykát. Jó fűszeresen, rizzsel szoktam enni.
A liszes dolgok szanálása kemény dió, egyelőre a vacsorából van kiiktatva, és heti 1-2x az ebédből. Ezen még kisérletezgetek, ki fogom próbálni amiket ajánlottál. Tényleg a nem hal ízű halat nem találtak még fel? :)

Na szerintem ennyi elég volt belőlem a topicba. Ha megvan a 100+-os túra, vagy 150 kg alá mentem, akkor jelentkezek. Addig maradok olvasgató üzemmódban.

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#15509) Szakbarbár válasza deicide (#15507) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Egy másik fórumban linkelték ezt az összehasonlító képet:

Szerintem nem sokan szeretnének olyat, mint az első képen van.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#15510) deicide válasza Szakbarbár (#15509) üzenetére


deicide
veterán

:DDD Képek alapján inkább valahol a 15 és 20-as között lehetek, de ugye itt csak a felsőtest látszik, nekem hasban van még fejlődnivalóm, a jó százalék inkább a lábamnak és a gyaloglásból kifolyólag a mellkas alacsony zsírtartalmának köszönhető. Ahogy régebben mondtam már, úgy nézek ki, mint egy teliszart búvárruha, de azért fejlődök felül is, csak lassabban. ;]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15511) Toomy válasza ludsimon (#15498) üzenetére


Toomy
senior tag

Pl.: Liszt, búzadara, Kenyér, zsemle, és az összes ami ezekből készülhet.
Cukor! Teljesen nélkülözni!! TELJESEN! Se méz, se semmi!

Most, hogy kevesebbet bringázok ill. edzek nekem is ezekkel kellene csínján bánni. De én képtelen vagyok pl. a csokoládéról lemondani. És ami a legnagyobb gondom, hogy ha egy táblát megbontok akkor 10 perc múlva semmi sincs már belőle... A rágcsálnivalókról már nem is beszélve. Igaz egyáltalán nem célom, hogy profi legyek, esetleg ha 20-25 évvel ezelőtt kezdtem volna.
Azért nem panaszkodom, mert a karácsony utáni 78,5 kg -ról már visszamentem 73-74 -re. Amit tavaszra próbálok visszaszorítani 70-71 -re. Ami nem lesz nehéz ahogy növekednek majd a távok.

(#15512) glacious válasza deicide (#15510) üzenetére


glacious
addikt

Ezek alapján, én a 10%-os vagyok mellben és a 35%-os hason, a lábuk nem látszik, micsoda kár :D

(#15513) 426os


426os
őstag

Sziasztok!
Az utóbbi években egy picit ellustultam, amíg otthon, vidéken laktam, valahogy jobban rátudtam venni magam a mozgásra. A nagyvárosban már nem igazán volt kedvem futni, meg a belvárosban nem is szívesen szívnám a szmogot. Eléggé mozgáshiányban szenvedek fiatal létemre, de mivel az edzőtermeketé utálom, így kizárásos alapon a kerékpározás maradt. Tavasszal szeretnék is elkezdeni Bp környékén tekerni, de bringám még nincs, illetve pénzem sem nagyon, úgyhogy egyelőre a használt MTB-ket nézegetem. Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy szerintetek mi az amit már érdemes lenne megvenni. Látok hirdetésekben már ilyen <15k körül gépeket. Szerelni szeretek, úgyhogy a gatyába rázása a bringának nem okoz gondot és idővel a kevésbé jó részeit lecserélném, ahogy a pénztárcám engedi. Érdemes egy ilyenbe belefogni, lehet ennyiért találni vállalható gépet, amivel mondjuk kisebb távokat letudok nyomni (<50km) kezdetben?

.

(#15514) ludsimon válasza Toomy (#15511) üzenetére


ludsimon
veterán

Neked nem lehetnek problémáid a súllyal amennyit mész. :D Vagy mitől mentél fel ennyire? Abbahagytad? Nem tudom elképzelni mekkora mennyiséget kell elfogyasztani heti 500-600 km teljesítése után, hogy 6-7 kg feljöjjön.

Tapasztalat, hogy elég nehéz visszapótolni naponta 6000 Kcal-t.
Én általában 3000-4000 Kcal-t még viszonylag elég jól el tudok osztani, de 6000Kcal-nál már undorom van az egész evéstől. :D 6000Kcal-nál már hihetetlen mennyiséget kellett ennem (minőségi kajákból, nem csokiból), hogy visszapótoljam azt a rengeteg kalóriát.

6000Kcal 950-1000 g szénhidrátot jelent.
Kb. 2 csomag 500g-os lencse, 1 csomag rizs, fél csomag tészta :D

Én már komolyan visszasírom a január elejei ködös nedves időt. De ahogy nézem jövőhéten már enyhül 3-4 C fokban már nem lesz max köd ismét. Alig várom már. :D
Elvileg holnapra 5 C fokot mond. Meglátjuk. :D

[ Szerkesztve ]

undefined

(#15515) Toomy válasza ludsimon (#15514) üzenetére


Toomy
senior tag

Az ünnepek alatt teljesen kimaradt 2 hét. Plusz a sok sütemény jó kaják. Ezeket ugyebár nem lehet büntetlenül habzsolni. Nem véletlen voltam én sem 2011 év végén 90kg, ami a 173 cm -hez enyhén szólva is sok volt.
Az 5-6 száz most hanyagolva is van. Jó ha megvan a heti 200-250. Hétvégeket meg próbálom mellőzni főleg ebben az embertelen időben mint ami ma is volt.

(#15516) Tomi_Sci válasza ludsimon (#15408) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Most már a fél internet ismeri :Y
Azért valami mással is ismertek lehettünk volna.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#15517) vandeminek válasza Tomi_Sci (#15516) üzenetére


vandeminek
tag

Mondjuk hogy nálunk lopták el a japán világkerülő srác cangáját? :W

(#15518) Cathfaern válasza Drótszamár (#15472) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Pollen allergiád nincs véletlenül? Amit leírsz az eléggé hasonlít egy enyhe asztmához, vagy mint ha az kezdene kialakulni (ha ez utóbbi időben kezdődött csak). Ahogy az orvosom szokta mondani asztmával sprinter lehet az ember de maratonista nem :) Tipikus jelenség, hogy kezdetben semmi problémát nem vesz észre az ember, viszont hosszú terhelés alatt egyszer csak elkezd fogyni a levegő...
Ha nem is asztam, akkor is valószínűnek tartom, hogy a hörgőidnek nem tetszik valami. Ez lehet akár túl száraz / túl párás levegő, vagy túl hideg is. Nem teljesen egyértelmű, hogy ez most kezdődött, vagy régebb óta van, de ha előbbi, akkor az is lehet, hogy egy megfázás / influenza maradványa, aztán idővel elmúlik majd.
De félreértések elkerülése végett nem vagyok orvos, csak van némi asztmám aztán emiatt jobban utánanéztem a tüdőt érintő dolgoknak :)

Amúgy írta valaki, hogy 120-as körüli pulzussal próbálj tekerni, én kb. fele annyi kiló vagyok, mint te, de ha felülök a biciklire, már akkor 120 körül van a pulzusom, nem hogy el is kezdjek tekerni :) Az általános pulzustartományokat tökéletes bmi-vel rendelkezi 35 körüli férfiakra szoktál megírni, szóval aki ettől bármilyen paraméterben eltér, annak valószínűleg nem lesz megfelelő :) Vannak kalkulátorok, amik ezen paramétereket is figyelembe veszi, az alkalmasabb a megfelelő pulzustartomány meghatározására.

[ Szerkesztve ]

(#15519) Szakbarbár válasza Cathfaern (#15518) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

A pulzus inkább az edzettségi szinttől és az életkortól függ.
Nekem is magas hiába vagyok 60 kiló, ha nem vagyok edzett. 120-as pulzussal kb tolni tudom a biciklit :D de ha legfeljebb 10-15 km/h sebességgel tekerek akkor is ennyi.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#15520) lsebestyen


lsebestyen
addikt

hat sracok amiota nincs szezon azota 5kgt fogytam :D egyszeruen nincs kedvem enni, csak mozgas utan de most kezdek visszajonni, jobban figyelek h minden nap probaljak vlmit mozogni... nekem meg pont azzal van bajom h jelenleg 71kg vagyok 189cmhez :(

(#15521) ludsimon válasza Tomi_Sci (#15516) üzenetére


ludsimon
veterán

Szerintem vagányok voltak. Lehet felháborodni, meg sírba küldeni őket, ez igazából nekik egy kis adrenalin löket a futárkodásban.

undefined

(#15522) dqdb válasza ludsimon (#15521) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha annyira kell nekik az adrenalinlöket, akkor ahhoz mások veszélyeztetése nélkül jussanak hozzá.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#15523) -=RelakS=- válasza ludsimon (#15521) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Vagányok ... épp csak ha beüt a baj, akkor ott lesz egy villamos vezető, aki "elütött" egy bringást. Biztos örülni fog. Az utasokkal együt...

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#15524) Solad válasza ludsimon (#15521) üzenetére


Solad
őstag

Van az a vicc, amikor a székely megkérdi a fiát favágás közben, hogy tudja-e hogy kell vagánykodni....

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#15525) -=RelakS=- válasza Solad (#15524) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Apám kint vagánykodik az erdőben :DDD

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#15526) Zola007 válasza ludsimon (#15514) üzenetére


Zola007
veterán

6000 kalóriát zsíralapon pótolj, szénhidrátból kevesen bírják gyomorral
és tészta vagy rozskenyér
Jobban csúszik mint más, átlagember is meg bír enni 1,5-2 kilót belőle naponta, azzal már durván lencsét készen napi >400-500 g felett hanyagold, mert sugárhajtóművet csinál belőled másnapra :)

(#15511) Toomy : A csoki az egyik legkevésbé gáz édesség. Főleg zsír, nem cukor, ha még minőségi is, nem pedig tescos tejcsoki, akkor elég jó energiapótlás lehet

(#15510) deicide : Nagy ex-súlyod miatt a bőr alatti kötőszöveted terjedelmes, ha serdülőkorban kezdtél hízni, akkor zsírsejted is jóval több van mint az átlagnak, ezért is nem arányosan fogysz és a felsőtest alsó része, hát oldala, hónalj, nyak a fő zsírraktár. Ha a pocikerület 80 centi körül van és kulccsontod kilátszik, valamint a hónaljadnál be tudsz nyúlni a mell és hátizom közé oldalt tartott karral, akkor nálad már stagnálás van, mert a zsírsejtek kezdik elérni a minimális méretüket. 1-2 év mire a szervezeted rájön, hogy nincs rá szükségük és lassan elkezdi lebontani őket, nem csak a zsírtartalmukat

(#15508) Drótszamár : nem olvastam vissza teljesen, de a 180kg-n megakadt a szemem. Kardiológiai papírodon van egy olyan hogy EF vagy ejekciós frakció, arra mennyit írtak? nyugalmi pulzusod és vérnyomásod mennyi?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#15527) Muton válasza ludsimon (#15521) üzenetére


Muton
addikt

vagányok? szerintem meg eljött az ideje, hogy Ki kell pedig mondani amit ki kell... a magyaroknak elegük van ebből! Remélem ápr. 6 tudjátok mit kell tenni!

:DDD :DDD :DDD

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#15528) glacious válasza Zola007 (#15526) üzenetére


glacious
addikt

A narancs és az étcsoki kombójának káros élettani hatásáról hallotál-e már valamit? Valakitől hallottam, de eléggé hoax gyanús főleg, hogy semmit nem találtam róla neten eddig, csak recepteket :D

[ Szerkesztve ]

(#15529) Solad válasza glacious (#15528) üzenetére


Solad
őstag

Valóban gennyedző hereherpeszt okoznak szimultán fogyasztva, de csak akkor ha evés közben a bal kezedben van a csoki, a Jupiter pedig együtt áll a lefokozása miatt sértődött Plútóval

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#15530) rii


rii
nagyúr

leesett ez a faja kis ónoseső ))))-.
cudar volt nagyon így jönni .-O

26 km két és fél óra alatt ... .-/

holnapra ez eltünik?
terveztem menni egy 60.70 km-t

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#15531) D.Orion válasza rii (#15530) üzenetére


D.Orion
veterán

(#15532) glacious válasza Solad (#15529) üzenetére


glacious
addikt

Az ilyen válaszokat magam is tudok generálni.

De van olyan testépítéssel foglalkozó oldal, ahol azt tanácsolják, hogy a napi szénhidrátmennyiség nagy részét éjszakára vidd be, attól szálkásodsz a legjobban :D

(#15533) ricshard444


ricshard444
veterán

Sziasztok

Adott egy kinézett kerékpár: Merida 2013 MATTS 40-MD

Viszont amennyibe kerül (120k) annyim nincs rá, így a használt felhozatalt nézegettem, bár nem túl sikeresen (ami jó lett volna az már 1 éves hirdetés)
A fent említett tudása megfelelő a számomra és jókat írtak róla, tudtok ajánlani (mondjuk konkrét élő linkkel) használt, megkímélt, hasonlóan jó és szép bringát?
Túrázgatáshoz kell, de azért bírja is, ha véletlen belemegyek egy durvább kátyúba és állva szeretek tekerni + a teleszkóp nagy utat járjon be és könnyen járó legyen és/vagy állítható.

:R

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#15534) ricshard444 válasza ricshard444 (#15533) üzenetére


ricshard444
veterán

Elnézést: 80k a limitem, Siófokon lakom így 50km-s körzet prio.

Vannak dolgok...

(#15535) ---Lasali--- válasza Muton (#15527) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Kérdés, hogy a RIOS hogy bírt eltárolni egy ekkora troll-t. :D

(#15536) deicide válasza Zola007 (#15526) üzenetére


deicide
veterán

Igazad lehet, ahogy a hasam megfeszítem, egy érzésre 1.5-2 centis részt még össze tudok csippenteni, de alatta már érzem az izmot. Most 94cm még a kerülete, akkor ez szép lassan el fog tűnni, ha rájön a szervezet, hogy nem kell oda?
A kulcscsontról lőttem egy selfie-t :DDD , ez nem tudom mennyire számít kilátszónak. :)

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15537) ludsimon válasza Muton (#15527) üzenetére


ludsimon
veterán

Jóvanna! :DDD
Nem kell rámragasztani a szélső jobboldali matricát, tényleg csak nagyon felkaptam a vizet és nagy felháborodásomban írtam amit. :)

Zola007:
Nem lehet felborítani az egyensúlyt sem! Szénhidrátot nem lehet zsírral kipótolni!

A szakirodalom szerint a sportolói optimális tápanyag beviteli arány a következő:
-szénhidrát: 60%
-fehérje: 15%
-zsír: 25%.
Ez az 1000g szénhidrát 60%-ra leosztva ennyi 6000Kcal-nál!

Én azért sem ajánlanám a csokoládét, mert magas a GI indexe és tudva azt, hogy a magas GI megemeli a vércukorszintet és a szervezet elkezd inzulint termelni, ami pedig zsírraktározást segíti elő, így kerülendő a magas GI-s ételek!
[link]
GI Táblázat:
[link]
[link]

Szerk.:

Mi bajod a lencsével?
Hihetetlenül finom így elkészítve, én imádom! :D Ja és nincs gáz fejlődés. :DDD

[ Szerkesztve ]

undefined

(#15538) Zola007 válasza glacious (#15528) üzenetére


Zola007
veterán

hoax

(#15536) deicide: ezt így nehéz belőni 1fotóról, de azt írtad korábban, hogy a lábadon már elkülönülnek az izmok, inak, így körülbelül 16-17% testzsír körül lehetsz
94-es kerület még nem kevés, hol mérted? köldökmagasságban célszerű, valószínűleg még hasfalon belül van némi zsír, ha már fekve a hasadat végigsimítva érzed az alsó bordaíveket teljes hosszukban és a csípőlapát is kitapintható végig, akkor valószínűleg már zsigeri zsírszövet sem sok van hátra. Ideális tömeged mostani állapot alapján (90-et írtál ha jól emlékszem) ~82-83 kiló

(#15537) ludsimon: sportolás közbeni tápanyagbevitelről volt szó
Egyszeri egyenletes 6000-es napi igényt nem kell utólag visszatölteni, csak ha rendszeresen edz valaki így a nettó energiaigénye felett 3000-3500 kcallal. Glukóz nem csak külső forrásból pótolható
Szénhidrát napi 300-400g fölötti mennyisége tökéletesen pótolható zsírral, sporttevékenység közben emésztési és hozzáférhetőségi megfontolások alapján választják a szénhidrátforrásokat az állóképességi sportolók. Ez versenyszintű felkészülést feltételez. De egy hosszútávúszónak pl sokkal kevésbé fontos, ezért sem soványak a hosszútávos lányok, elég csak megnézni az olimpiai bajnokunkat.

Lencséből nem tudom mennyit eszel, de a rosttartalma miatt fél kilónál több naponta az emberek 90%-t rendesen megf!ngatja :)
Tisztában vagyok a GI és egyéb nyalánkságokkal, foglalkozom már egy ideje vele szakmai szempontból.
Étcsokoládéról volt szó, glikémiás indexe nagyban függ a kakaótartalomtól.
Glikémiás index egyébként magában sportolói (és diabetológiai szemszögből is) majdhogy nem irreleváns, sokkal jobban számít az élelmiszerek glikémiás terhelése és inzulinindexe.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#15539) Zola007 válasza Zola007 (#15538) üzenetére


Zola007
veterán

még annyit:
durván 10-12.000 kalória egy Ironmnan: nézd meg ott mit esznek. 1 naposon 3000-4000-et visznek be szénhidrátból, mert többet egyszerűen kihánynál. 200g fehérje + 7000-8000 kcal saját testzsírból és bevitt zsírból

etalonnak GI-ből pedig inkább ezt javaslom: [link]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#15540) Runner_fxr válasza ricshard444 (#15533) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Annyit elöljáróban tudok mondani, hogy 80k limittel, teleszkóptól csodákat nem igazán érdemes várni. Egy normális teleszkóp már önmagában közel 80k. Egyszerűbb, rugós Suntour villáktól meg nem várhatsz csodát, mert valószínű ez fér bele a keretbe. Mindjárt nézek neked pár hirdetést.

Milyen magas vagy?

[ Szerkesztve ]

(#15541) Runner_fxr válasza ricshard444 (#15533) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Scott 95k

Magellan 90k

Merida 99k

Heavy Tools 98k

5-10k-t szerintem mindegyikből lehet alkudni, akkor már találkozik az elképzeléseddel.
Villa szempontjából a Magellán és a Heavy Tools mondható a legjobbnak.
Viszont én azért meggondolnám az újat is: Bergamont Vitox 7.3 Tény,hogy ez 130k, ami kicsit több mint amit szánnál rá, de ez egy minőségi aluvázas, német, vadonat új kerékpár.

[ Szerkesztve ]

(#15542) Runner_fxr válasza deicide (#15536) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Arra nem gondoltál még, hogy esetleg elmenj egy edzőterembe? Már lassan annyit foglalkozol a kinézeteddel mint egy testépítő. :) A sétálástól, futástól és a kerékpározástól a büdös életben nem lesz kockás hasad, meg izmos felsőtested. Persze jó, hogy ilyeneket is csinálsz, de köllenek a súlyzók is ha valóban izmosodni szeretnél és arányos, jó fazont akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#15543) Szakbarbár válasza Muton (#15527) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Vinni kell magunkkal még egy lakatot? :DDD

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#15544) Teasüti válasza Teasüti (#15468) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Hehe, akasztják a hóhért.
Tegnap teljesen beállt a rozsdától a láncom. :C
Műszerolajjal kellett megindítanom újra.
Úgy tűnik az a legrosszabb, amikor behozom a melegebb helyre, ahol nincs fagy.
Két nappal később már meg is jelent az első rozsda.

(#15545) Tomi_Sci válasza Runner_fxr (#15541) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

"A bringa össz súlya nem haladja meg a 14 Kg-ot!"

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#15546) TripleB válasza Runner_fxr (#15541) üzenetére


TripleB
senior tag

Téged fizetnek, hogy a Bergamont-ot futtasd? :)

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#15547) Runner_fxr válasza Tomi_Sci (#15545) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

?

TripleB: Ott dolgozom igen, de ezt a típust azért linkeltem be, mert ár értékben igencsak jó darab, figyelembe véve a konkurenciát, olyan márkát nem "futtatnék" ami egy fos. Bergamontnál se mindegyik típus jó, de a vitox 7.3-as konkrétan egy nagyon jó vétel 130-ért.

[ Szerkesztve ]

(#15548) deicide válasza Runner_fxr (#15542) üzenetére


deicide
veterán

Félreértesz, nem érdekel a kinézetem, csak a teljesítményt hajszolom. :)
A többit csak azért volt, mert Simon azt mondta, szerinte nem volt eredményes az átalakulásom.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15549) Runner_fxr válasza deicide (#15548) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

135 kilóról 90-re fogytál, ez már eleve egy komoly eredmény. Ezen nincs mit megkérdőjelezni.
Az megint egy másik dolog, hogy milyen a fazon most 90 kilósan, mivel a kajára nem figyelsz, súlyzós edzéseket nem végzel, csak a lábadat edzed, kerékpárral és futással, nyilván felesleges arról beszélni, hogy milyen a felsőtested zsír/izom aránya, kinézete stb. Nyilván átlagos. Semmi különös. Ahhoz, hogy ott is látványos eredményt érj el, súlyzós edzéseket kell végezni, de ha nem célod, akkor ne foglalkozz ezzel, csináld amit eddig.

[ Szerkesztve ]

(#15550) Zola007 válasza deicide (#15548) üzenetére


Zola007
veterán

Igaza van egyébként, jó lenne legalább egy otthoni calisthenics jellegű edzést beiktatni, ha már nem vagy az az edzőtermi figura.
Nem kell sok minden, egy expander, pár 6-8-10 kilós súlyzó/kettlebell meg egy matrac.

Állóképességi sportok hátránya, hogy ha rákap valaki az ízére, akkor egy idő után már megy annyira jól hogy könnyebb és kényelmesebb lesz azt csinálni mint mondjuk 5x20 méter kitörést, 10x50 fekvőt vagy egy 3 perces hídtartást. Azért írtam ezeket, mert sokan vannak itt akik le bírnak tekerni 100-200km-t, de ezekből legtöbben elbuknának, pedig egy edzettebb gimnazista simán megcsinálja

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.