Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
planbmokus
senior tag
válasz szjoci #13250 üzenetére
Nem egészen.
A Motion Control egy Intelligens Lockout vezérlés, ami ha pontosan testsúlyhoz és/vagy stílushoz van beállítva, akkor nagyobb ütésnél teljesen kiold.
Pike-om és Reba-m is volt (első generációsok), szerintem az egyik legjobb rendszer, amit az RS kifejlesztett.#13254:
Csopak (Nosztori), országútival, egyforgáspontos fékkel 67km/h. Az meleg volt!
MTB-vel csak 62-ig bírom kitolni...[ Szerkesztve ]
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
csabi94
őstag
válasz szjoci #13298 üzenetére
Szerkezetileg az a Motion Control eléggé egyszerű, ha egyről beszélünk, egy kis rugó nagy erőhatásra
kinyitjaengedi kinyitni a szelepet. Viszont az én Rebámnál az a baj, hogy a szelep eleve nem zár 100%-osan, és sokszor nem is érzem, hogy lockolva lenne, pedig működik rendesen. Szépen mozognak a Rock Shoxok, de szerintem a lock az nem nekik a legjobb. Foxot még nem próbáltam a Suntour Axonnak nagyon jó a lockja, de kérdés, hogy mi történik, ha olyan helyzetbe kerülsz mint amikor a Motion Control életbe lép. Egy hozzáértőt meghallgatnék, pl. ---Lasali----t.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz szjoci #13691 üzenetére
Szia!
A HS1 befigyel. Ezzel azt lehetne csinálni, hogy keresel egy olyan szervizt, akinek van tárcsakonzol párhuzam marója. És azzal meg kéne marni a vázat próbának egy 0.2-0.5mm -el, aztán menni beljebb ha nem jó, de szerintem 1mm már bőven sok lesz.
Ja amúgy a váz pont nem PM, hanem IS2000. PM -re nem nagyon lenne szakszerű megoldás, főleg ha nincs adapter.
Vagy meg kell bontani az agyat, és bal oldalra egy plusz alátétet bepakolni a kónusz meg az ellenanya közé. Mert ugye ez kónuszos agy, itt lehet ilyenekkel is variálni.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz szjoci #13712 üzenetére
Ezt így látatlanba nehéz megmondani mert a papucs vastagsága nem szabványos tehát hogy feléig lóg be, nem tudom mit jelent, mennyi támaszkodik fel a tengelyből. Ennek az agynak gondolom végig menetes a tengelye, szóval nincs cső tengely vége mint a komolyabb új shimano agyaknak, tehát a menet fekszik fel. Annál azért nem ártana ha a szabvány 5mm kilógna.. tehát igen jó lenne ha úgy állítanád be hogy mindkét oldalt ugyan annyi lógjon ki.
1mm nem sok? Én a lehető legkevesebbet raknám be, vékony alátétet az ellenanya meg a kónusz közé ahol nem zavar semmit.(#13713) csabi94
Az igen komoly lehetett.. nekem csak 25-40 közt sikerült előadni, egyszer a városba gyorsításkor, egyszer meg az erdőbe egy lejtőbe bele akartam sprintelni hogy az utána következő emelkedőn lendületből felmenjek, aztán az aljánál oldott ki..(#13714) -=RelakS=-
Teleszkópos minipumpát érdemes csak venni, ha nyomást is ki akarsz fejteni, meg nem akarsz ínhüvely gyulladást kapni. Ha teleszkóposról van szó akkor nem szóltam.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz szjoci #13715 üzenetére
Az tény, hogy teleszkópot is lehet vele fújni, arra szerintem jobbabb
Azt meg egyre inkább úgy érzem, hogy gumihoz maximum ha outiról van szó
Topeak PocketShock DXG a cucc... mondjuk kereket nem említ seholItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
rétisün
veterán
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz szjoci #13829 üzenetére
Ez nem térdmelegítő, hanem valami egészségügyi térdfásli.
Nekem kéne ilyet hordanom, ez a térdkalácsnál lukas és körötte merevített ez való pl ugrótérd szindrómára.
Ha oldalt van benne valami fém vagy műanyag merevítő az meg elvileg kereszt szalag vagy ilyesmi pihentetésére jó hogy oldalról támassza kicsit.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz szjoci #13829 üzenetére
Ez nem térdmelegítő. Ez bandázs. Laza térd megtámasztására való sportoláskor a nagy igénybevételre (a biciklizés nem ilyen), vagy orvosi javaslatra.
Ha ezzel kimész a hidegbe, úgy kalkulálj, hogy konkrétan nem ér semmit.
Illetve ha egészséges térddel kezded el használni indokolatlanul, akkor ráadásul még árthatsz is vele.(#13830) ---Lasali---
Ugrótérdet nem befolyásolja, én használok ill. használtam bandázst capoeirához már az ugrótérd kialakulása előtt is.
Igazából nem tudom jó-e egyáltalán bármire is orvosi indok nélkül, lehet csak agyi hiszti.
Nekem lyuk nélküli van, az legalább bele szorítja a térdkalácsot a térdembe, ami állítólag megint nem szuper dolog.
Edzettem sokat vele is, meg nélküle is, nem érzem a különbséget.A térd körüli izmok erősítése jóval többet ér, mint az ilyen bandázsok viselete.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz szjoci #14123 üzenetére
A legjobb megoldás szerintem az lett volna, ha a bolttal kicserélteted a nem jól küldött alkatrészt, de gondolom mire ez feltűnt már jó ideje használtad a cuccokat. Bár én utána is szóltam volna nekik, végül is ők cseszték el, valamit mondaniuk kellett volna rá.
Shimano cuccoknál, főként váltórendszereknél én már nagyon sok bizonytalansággal találkoztam egyébként, aliviónál jóval magasabb kategóriákban is. Sokszor tapasztaltam olyat, hogy egy acera úgy váltott mint a kis angyal majd egy slx vagy xt bizonytalan volt és éppen hogy be lehetett lőni, de nem volt atombiztos, amit elvárna az ember egy ilyen kategóriától. A te általad említett problémához annyit tudok szólni, hogy szerintem össze lehet lőni, de lehet, hogy bizonyos kompromisszumokat el kell fogadni, végig kell váltania a 3 tányért elöl, de a láncvonal lehet nem lesz tökéletes sose, ezért itt ott beleér majd a lánc a terelőbe.
Egyébként az M430-hoz 113-as monoblock-ot ajánlanak a legtöbb helyen, persze ez nem szentírás. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz szjoci #14123 üzenetére
Beszéld meg a bolttal ahol vetted, hogy küldjenek 9 est, amit te rendeltél, mert ezek nem fognak normálisan működni. Marhára fognak neki örülni hogy már össze szerelted.
A hátsó váltóról amit írsz az érdekes.. így látatlanba nem lehet segíteni.. talán ha fotóznál videóznál. Kanál tengelyénél nem értem hogy löttyenhet 1 centit, az nagyon sok.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz szjoci #14131 üzenetére
Értem, a tányér csere 9 es tányérokra nem biztos hogy jó ötlet! Mert a tányért tartó csáp vastagsága is más a különböző sebességes láncokhoz való hajtóművek esetében, amire mondjuk lennének ötleteim hogy lehetne megesztergálni, de én nem szórakoznék vele.
1 centi kottyanást kicsit túlzásnak érzem, a szétkönnyített XTR karbon kanalas váltók kanalát is meg lehet mozgatni oldal irányba fél centit vadi újonnan, de ez nem igazán kottyanás. Ha direktben kottyanást érzel akkor az lehet baj. Ha csak rugalmas, az nem baj.
De kotyoghat ezer helyen, a felső forgáspontnál, vagy maga a paralel is. Mind rontják a váltás teljesítményt és a pontos fokozat tartást.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz szjoci #14179 üzenetére
A hajtómű tányérok azért jóval többet kibírnak mint a lánc és a sor. Tehát ha egy már kicsit használt hajtóműhöz veszel új láncot, sort, semmi gond nem lesz. A hajtómű tányérjait akkor lehet hamar elkoptatni, ha sz@rrá nyúlt lánccal használod sokat.
Egyébként ha már cserélsz mindent, én ezeket ajánlanám: Sram X9 9s. vagy Sram X7 9s.
Sram X7 trigger 3X9 s.
Én még az x7-est is szívesebben használom mint az xt-t.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz szjoci #14179 üzenetére
Jók ezek, fog működni szépen. Jó teljesen ez az új alivio váltókar is, jobb mint a 8 as alivio volt szerintem.
A sramos összeállítás is jó az X9 es hátsó váltóval.
Shimano - Sram váltók és váltókarok pedig egymással nem kompatibilisek, de a különböző láncok, sorok megtűrik egymást. -
-
Because
őstag
válasz szjoci #14801 üzenetére
Nekem "csak" 80k-s bringam van, de szerintem ez mint hobbikerekpar teljesen eleg. Ma is erre pattantam fel hajnali 5-kor es jottem a gyarba es delu ezzel fogok turazgatni, remelhetoleg kisut a nap . Tobbet nem adnek erte, nem versenybol uzom a dolgot igy felesleges lenne, nem kell annyira felteni, barmin atmegyek vele :p
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz szjoci #14801 üzenetére
Igen, egyébként ez az egyik alap probléma a nem hozzáértőkkel, hogy azt hiszik tulajdonképpen a kerékpár az kerékpár, érzésre mi különbség lenne, hajtani kell az összeset. Úgy gondolják a drágább azért drágább mert erősebb, tartósabb és kibírja azt amit az olcsó nem, ez részben igaz is lehet, de az érzésre, a felhasználói élményre nem gondolnak. Egyébként ezt annyiból nem értem, hogy ha kicsit is belegondolnának ezek az emberek, maguk is rájöhetnének, hogy ha bármire gondolnak, legyen az telefon, tv, hifi, egy jó ruha, autó, motor, számítógép, maguk is biztos tapasztalták már, hogy egy minőségibb, drágább terméket jobb érzés használni és nem azért jobb érzés mert tudod, hogy ez drágább, hanem azért amit nyújt.
Egy kerékpáron is egy csomó alkatrész van ami mind befolyásolja az élményt.
Persze igazán a minőségi, össztelós mtb az igazi élmény. Ezekkel a kerékpárokkal lehet leghamarabb megéreztetni egy nem hozzáértővel, hogy miért is kerül az annyiba ellenben a 30 ezres teszkó szökevénnyel.Because: No ez meg a másik eset, amikor azzal érvelnek, hogy neki csak hobbi célból kell nem versenyre.
Nekem se versenyre kell a kerékpár, én is csak hobbiból tekerek, de szeretek 5-10 métereket ugratni és 50-60-al erdőbe csapatni lefelé, köves, gyökeres pályán. Erre egy 80k-s kerékpár totálisan alkalmatlan. Ha újban gondolkozom 500-600 ezertől indulnak azok az össztelós montik amik már erre alkalmasak.
De például ha hobbiból szeretnék mondjuk xc versenyen indulni, oda egy 250-300 ezres merev monti már elegendő lehet. Érzed a különbséget? Tehát a lényeg az, hogy milyen stílusban bringázol, nem az a lényeg, hogy verseny vagy hobbi célű. Neked aki aszfalton teker melóba, tök fölösleges sok százezres bringa, egy átlagos trekking bőven elegendő 80k-ért.[ Szerkesztve ]
-
Moric
aktív tag
válasz szjoci #14859 üzenetére
Kösz! Remélem tényleg sokat fogok vele tekerni.
Runner_fxr
Olvastam a linken a leírását. Nekem olyan 2.75bar-ra kellene fújnom.
Ezt tudom normál bringa pumpával fújni vagy spéci telópumpa kell hozzá?A lánc, sor új. A lánctányér az még eredeti, de még van benne jócskán, nem látszik nagyon kopottnak.
Olaszban, ahonnét hozták, az ilyen bringát már kidobják, nem foglalkoznak vele. Ezt is egy fészerből vagy ócskástól vehették. Felújították, kipofozták, eladták.
A nem szem előtt lévő helyeken látszik a hosszú állás nyoma. Pl., a lánc átdobó belső felét fogkefével kicsit megpucoltam és már is látszott a krómozott felület. A fékpor be van ülve a fék belső felére. Azt is megtörölgettem és már is szép ezüst színű lett.
Látszik rajta, hogy vigyáztak rá, 6 éves biztos van, ehhez képest alig van rajta karc.
Nekem a két éves bringámon sajnos több festékleverődés van mint ezen. -
Moric
aktív tag
válasz szjoci #14989 üzenetére
Nem tudom menyire elég a 10l. Túl nagyot sem szeretnék, mert nyáron úgy is izzasztó.
Sok cuccot nem szeretnék vinni, csak a legszükségesebbeket. Az erdőben más lerobbanni, mint az országúton. Aszfaltozott úton, még a legelhagyatottabban is, járkálnak. Egy erdei ösvényen lehet napokig nem jár senki. Nem lenne jó az erdőben ragadni egy műszaki hiba miatt. Sokszor még a telefon se működik térerő híján.lorcsi
A Rose oldalán láttam. Gondolom itthon is lehet kapni.Még ezeket néztem:
Ergon az most akciós a Rosenál
Camelbak jó feltűnő színben is van. -
Teasüti
nagyúr
-
nagyúr
válasz szjoci #15748 üzenetére
Az egyes villák beépítési magassága eltérhet egymástól, még ha a kerékméret és a rugóút azonos is.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
D.Orion
veterán
-
-
Zola007
veterán
válasz szjoci #19952 üzenetére
tegyél rá 1.4 -es gumit, az biztos nem fog félrecsúszni, mert a Yasec féle táblázat szerint az a tuti rá
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Cathfaern
nagyúr
válasz szjoci #20661 üzenetére
A 130-as pulzus átlagemberre igaz, aki átlag testsúllyal és átlag edzettséggel rendelkezik. Ez a kalkulátor reálisabb értékeket ad:
[link]
(nyugalmi pulzust rögtön felébredés után kell mérni, vannak már olyan mobilos ébresztő appok, amik ébresztés után rögtön méretnek veled pulzust)60-70%-os tartományt kell nézni. Nekem pl. ez alapján 140-153 a zsírégető tartomány, ami elég messze van az elméleti max. 130-tól.
[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest