Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15401) Runner_fxr válasza imyourfriend (#15399) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Persze mérlegeljük a dolgokat, ha biztonságosabb autót akarunk akkor azért nyilván nem legalja használt autóból érdemes választani. Modernebb autó, 1 millió körül szerintem már a legtöbb hétköznapi igényt, beleértve a biztonságot, kiszolgáló autót lehet venni. Én jelen Magyar helyzetben, átlag fizetésből többet biztos nem adnék autóért, e mellé meg lehet venni drágább bringát ha valakinek ez a hobbija és imád kerékpározni.
Hidd el egy régebbi autó sem feltétlenül rossz, sőt! Sok esetben megbízhatóbban működik mint a sok új, hiper szuper trágya. Ráadásul egy új autón már akkor buksz vagy 500 ezret ha kigurulsz vele a szalonból. Az első pár évben elbukod az autó értékének kb a felét. Ezt érdemes szerintem elkerülni és nem újat venni, pár év után már nem csökken olyan drasztikusan az értéke mint az elején.
XTR helyett Deore. :) Tényleg csak egy nüansznyi a különbség. :D

Szerintem az irigykedés helyett inkább foglalkozz azzal, hogy neked mi a fontos. Élj úgy, a szerint, ne másokkal foglalkozz.

[ Szerkesztve ]

(#15402) deicide válasza Runner_fxr (#15401) üzenetére


deicide
veterán

Sajnos a legtöbb háztartás ott tart, hogy se autó, se bringa, még olcsóbb sem nagyon. Véleményem szerint elég kevesen engedhetnek meg maguknak itthon 300+ ezer forintos bringát.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15403) Muton válasza Runner_fxr (#15398) üzenetére


Muton
addikt

nem csak azért olcsóbb a fizetésükhöz képest a nyugaton élőknek a dolgok (bicaj, utazás, bármi), mert többet keresnek, hanem mivel jobban megengedhetik maguknak, több is fogy, tehát a bolt, többet rendel, az meg olcsóbb, mintha keveset hoznának. szóval duplán jól járnak hozzánk képest. pl egy angol utazási iroda kibérel komplett 2 repcsit, míg egy magyar bérel 20 helyet, így az egy főre vetített jegyár náluk sokkal kevesebb, szóval olcsóbban adják az utat, és emellett többet is keresnek az emberek, tehát még kisebb része egy utazásra a fizetésükhöz képest. ezért sokan utazna --> olcsó lesz a repjegy :))

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#15404) Runner_fxr válasza Muton (#15403) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Tökéletesen igazad van, ezzel én is egyetértek, bár jó néhány szolgáltatás valóban drágább mint nálunk, de mint említettem a kb 5-6 szoros fizetésből az sem egy érvágás.
És láthatjuk működik ott is a gazdaság, úgy, hogy mellette az emberek jól is élnek. Itt is működhetne, csak már olyan mélyre süllyesztették, hogy nem is biztos, hogy ebből valaha lesz kiút. Meg aztán papolhatnak itt a hírekben akármit, a tények azok, hogy a jelenlegi fiatal generáció nagy hányada itt hagyja az Országot. Ennek meg később jóvátehetetlen következményei lehetnek. Amikor majd kiöregszik a mostani még dolgozó réteg és nyugdíjasak lesznek, nem lesz elég utánpótlás aki dolgozik és eltartja az Országot. Ez komoly gond lehet egy 15-20 év múlva. Az is lehet hamarabb.

Deicide: Persze vannak mély szegénységben élők is elég sokan, ahol valóban nem az a kérdés, hogy milyen bringa, pláne autó, hanem, hogy lesz e kaja vagy nem.
De azért még így is sokan megveszik a 100 ezres telefonokat, meg lehet nézni hány ember rohangál új ájfónnal. Minden második kispics@ kezében az van.

Szerintem akkor már egy jobb bringára is el lehet költeni azt a pénzt, sokan vannak akik ezzel jönnek, hogy ez így drága meg úgy, közben meg elveri másra ugyan azt a pénzt.

(#15405) Cadal válasza Moric (#15400) üzenetére


Cadal
őstag

Esetleg ezt is nézd meg, még mindig elég jól le van árazva: [link] ha jól nézem ez kb ugyan az mint ebike-nál a BS linkes gumi.

[ Szerkesztve ]

(#15406) anorche1


anorche1
őstag

Az első váltót próbálom beállítani. A végállások már jó, nem dobja le a láncot, szerintem a bowden feszesség is jó, felfelé hibátlanul vált, középsőről a kis tányérra is gyorsan és pontosan. Viszont nagy tányérról a középsőre nagyon nehezen. Ezen mivel tudok változtatni?

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#15407) Zola007 válasza imyourfriend (#15399) üzenetére


Zola007
veterán

nem kötözködés csak pár kitétel, amit nem ártana a magyar autótulajoknak figyelembe venni:
- 1 milla alatt ne vegyél autót, csak ha gyerek miatt muszáj, de akkor biztonságosat
- 700 vasra + 100 papírok, casco + 200 átvizsgálás, felújításra, kopó dolgok azonnali cseréjére
- hitelre nem veszünk autót
- kis-középkategória mindenkinek elég akinek nem kell prezentálni, akinek meg kell annak van pénze a nagyra

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#15408) ludsimon


ludsimon
veterán

Aztarohadtélet!

undefined

(#15409) imyourfriend válasza Runner_fxr (#15404) üzenetére


imyourfriend
őstag

De meggyőződésem hogy akinek 6-700ezer forintos kerékpárja van az nem él rosszul. Nekem ezt senki se mesélje be.. Másrészt bárhonnan van visszaút, csak dolgozni kell és keresni a lehetőséget. Amikor itthon is megveszi a milliós pinarellót, vagy a fiatalkorúak 4-5-600ezer forintos dh gépekkel járkálnak akkor csak ilyen szegénységről beszélhetünk: aki nem elégszik meg azzal ami van neki, és többet akar na az a szegény.
Részemről off, kinek inge majd magáraveszi.

(#15408) ludsimon: 44-es kormány kis helyen is elfér. :D

[ Szerkesztve ]

(#15410) Jorus válasza deicide (#15390) üzenetére


Jorus
nagyúr

Természetesen nem lockolt tagra és villára gondoltam, azok közel 10 éve számítottak megoldásnak. Ezzel szemben jól behangolt blowoff szelepekkel a villa és a tag nem mozdul be az ülve tekerésből eredő, alacsony frekvenciás impulzusokra mászás közben, ellenben az út egyenetlenségeit, köveket, gyökereket szépen kimozogják a telók. Így kvázi könnyebb velük felfelé haladni, mint a lockolt, vagy merev villával (a plusz tömeget leszámítva persze).

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#15411) Muton válasza ludsimon (#15408) üzenetére


Muton
addikt

és arra ezek a segghülye barmok nem gondolnak, hogy a villamos vezetője mit érez? ha most lát ilyet a vezető, honnan fogja tudni, hogy elférnek a 2 szerelvény között? meg ha el is fér, de nekimegy és aláesik, akkor is a vezetőt fogják elővenni.

egy kolléganőm férje mozdonyvezető volt, egy öngyilkos pont az ő vonata elé ugrott, és annyi is volt neki, mert nem tudta feldolgozni. szóval nem csak magával cseszett ki az öngyilkos, hanem egy vadidegent is tönkretett (családostól együtt)

remélem nem sérülnek meg ezek a bicajosok, de elkaphatná őket egy zsaru a közlekedés biztonsága elleni bűncselekményért, aztán gondolkodhatnának a hűvösön pár évet. ekkora primitív és önző hozzáállást, hogy leszarok mindent a környezetemben, ritkán látni :W

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#15412) Runner_fxr válasza imyourfriend (#15409) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Honnan tudod, te, hogy akinek 6-7 száz ezres kerékpárja van az, hogy él? Honnan tudod, hogy hány év alatt jött az össze? Persze aki úgy vesz ennyiért kerékpárt, hogy egyik héten kitalálja kéne valami jó bicaj, majd rá egy hétre bemegy egy kerékpárboltba és megvesz kp-re 6-7 kilóért egy bringát az nyilván elég jól él, és nem 100-120 ezer a havi fizetése. De tudod sokan vannak aki hosszú évek alatt építették. Nem gazdag emberek, de ő a fesztiválozás, drága telefon, drága tévé, számítógép helyett inkább bringára költ.
Nyilván vannak tehetős emberek is, fogason is rengeteg 14-15 évest látni akiknek 1 milliós gépeik vannak. Tudod XII. kerület, burzsuj negyed, apuci megveszi a drága bicajt stb. De ez csak egy szűk réteg, ne ebből indulj ki.

Nekem meg rohadtul nem meggyőződésem, hogy akinek drága bicaja van az biztos jól él, nem, inkább csak neki az volt a fontos és arra költötte a pénzét.
Persze van az is akinek a szülei megveszik még fiatalon, de mondom, ne ezekkel foglalkozz, van ilyen és akkor mi van, szard le.
Ha neked fontos a kerékpár és hajlandó vagy rá áldozni is, akkor neked is lehet drága bicajod ha eleget dolgozol érte és félreteszed a pénzt.

Én is azt mondom, hogy ha valami nem megy, nem siránkozni kell hanem tenni érte, ha valakinek nem elég amit itthon megkeres, el lehet menni gazdagabb országokba, nem őrzik gépfegyverrel a határt mint anno.

(#15413) Runner_fxr válasza Muton (#15411) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ennek én se sok értelmét látom, persze lehet egy erdőben is vakmerő dolgokat csinálni, de ott ritka a gyalogos forgalom, meg úgy egyáltalán, főként csak a mi épségünkkel szórakozunk.

(#15414) deicide válasza Runner_fxr (#15412) üzenetére


deicide
veterán

Ha egymás mellé teszed azokat, akik fél évid vagy tovább kuporgattak egy 500k-s bringára és azokat, aki simán bemennek és megveszik, ez utóbbiak bőven többen lesznek. Az viszont más kérdés, hogy jobban eg fogja becsülni valószínűleg az, aki sokáig kuporgatott rá.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15415) Muton válasza Runner_fxr (#15413) üzenetére


Muton
addikt

azzal nekem semmi bajom, ha valaki csak önmagára veszélyes. demokrácia van. én is szoktam néha csinálni ezt-azt :D

viszont ezek senkire sincsenek tekintettel, az a nagyon gáz. normális helyen nem lájkolgatnák a videójukat, hanem megköveznék őket :DDD

- Köveket, uram?
- Nem kell nekem! Van ott épp elég elszórva a földön!
- De nem ilyenek uram. Nézze meg, simítsa végig! Igazi mestermunka.
- Hm, hm... veszünk két hegyeset és egy nagy laposat.
- Kaphatok egy laposat mama?... Bocs! Papa...
- Jól van, akkor két hegyes, két lapos és egy csomag kavics.

:DD

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#15416) Zola007 válasza deicide (#15414) üzenetére


Zola007
veterán

éÉ kifejezetten örülnék, ha csak fél évig vagy nem sokkal tovább kellene kuporgatnom egy 500k-s bringára

Jelenleg az hogy lakok valahol, utazom (tömegk), eszek, ruházkodom kerül havi 100-ba és ebben még nincs benne egy mozijegy vagy egy csavar a bringához
Szeretnék valamit kezdeni az életemmel, családot, autót, házat, mindezt törvényesen és nem szülőktől (ez mondjuk nem is opciós) és egyre jobban úgy érzem hogy ezt nem itthon fogom elérni
Egyetemi diploma ide vagy oda

(#15415) Muton : feliratnám velük 100x a villamos oldalára latinul, helyesen ragozva - bezony! :K - hogy "nem tekerek többé a síneken" :DDD

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#15417) deicide válasza Zola007 (#15416) üzenetére


deicide
veterán

Akkor a fél évvel alá is lőttem. Én nem panaszkodom, mert boldogulok itthon, nem lenne gond szerencsére új bringát venni, de látom sok helyen, hogy nem a bringa a prioritás.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15418) Teasüti válasza imyourfriend (#15395) üzenetére


Teasüti
nagyúr

márpedig autónak kellene jobbnak lennie
Aki ezt mondta neked, jól átvert téged.

Mit jelent a jobb? Drágább? Butaság.
Vagy sportosabb? Rally? Offroad? Verseny?

Az autó közlekedési eszköz, nem több, nem kevesebb.
A bringa, amikről itt szó van, azok meg sport eszközök.
Véletlenül sem keverendők össze! :U

(#15419) deicide válasza Teasüti (#15418) üzenetére


deicide
veterán

Az autó nem feltétlen CSAK közlekedési eszköz, akkor nem lenne a 100LE-s astra mellé egy 200LE-s élményastra-m is :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15420) anorche1 válasza anorche1 (#15406) üzenetére


anorche1
őstag

Valaki? :O

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#15421) feka007


feka007
nagyúr

Kötelet nekik.

Szerk: Már volt, látom. :) De nekem ez a véleményem

[ Szerkesztve ]

(#15422) Teasüti válasza deicide (#15419) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Már látom is lelki szemeim előtt Runner_fxr "élménybringás" kifejezését. :)

Idegesítő, mikor a sport eszközöket utcai használatra szánt autókkal hasonlítják össze, vagy motorral, robogóval, etc.
Üljön fel arra az utcai használatra szánt robogóra, vagy akármire, majd jöjjön le vele a bringás ösvényen élve!.
Több sebből is vérzik ez a felvetés, de már önmagában is bukott érvelés. Ésszerűbb érvek szólnak az összehasonlítás ellen. Pl. fenének kell használt autót hasonlítani új bringához! Nézzük csak mennyibe került az az autó újonnan!! :U Bringát is lehet boltolni pár ezerért a vásárból is akár...
Az autók amúgy is sokkal szélesebb skálán mozognak, mint a bringák.
Egy bringát újonnan már 100k-tól lehet venni, ami tökéletesen kiszolgál a városban (autó 2-3 misi).
Ugyanakkor 3-400-tól kb egy-másfél millióig terjed a sport célú kategória, ami komoly igénybevételre lett tervezve, kompromisszum mentes élménybringázást nyújt (autónál a sport és verseny célú nem ritkán száz milliókba kerül).
Persze árnyalja a képet a használt piac, meg persze a szupersport/elit/luxus/presztízs kategória is, természetesen itt is autók javára (vagy ellenére?) az árcédula szemszögéből nézve.

(#15423) lsebestyen válasza Teasüti (#15422) üzenetére


lsebestyen
addikt

:R

(#15424) Moric válasza Cadal (#15405) üzenetére


Moric
aktív tag

Kösz!
Te ilyet használsz?

Olvasgattam a testbike-on a véleményeket. Semmivel nem lettem előrébb. Az írások egymásnak teljesen ellentmondóak.

(#15425) lsebestyen


lsebestyen
addikt

15rugóig milyen sisakot ajánlotok? A mostani már nagyon régi, meg igazából nem érzem magamat biztonságban, vlmi hervises cucc. Még 5 éve kaptam, h ha elmegyek pár körre ne legyen bajom, de most már komolyodott a helyzet :D Országúti kéne, és nem lenne rossz ha lenne benne háló. :K Giro sisakokat nézegettem, azok jók?

(#15426) Teasüti válasza lsebestyen (#15425) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Nekem is aktuális lenne leváltani az ütött-kopott 10 éves sisakomat. :))
Létezik olyan, ami zárttá tehető? Ilyenkor télen, meg úgy általában az esőben nem előny a minél több szellőző. :D

(#15427) fpeter07 válasza lsebestyen (#15425) üzenetére


fpeter07
veterán

Akartam a saját Specialized sisakomat ajánlani, aztán rájöttem, hogy nem tudom a nevét. Mintha valami Align lenne. Nagyobb felületen tartja a fejet, és állítólag a szellőzése is hiper-szuper. (majd nyáron kiderül) A napellenzője viszont egy nagy sz... És nincs rajta bogárháló, ha ezt hátránynak veszed. A légcsatornák miatt elvileg nem köthet ki bent semmilyen veszélyes repülő lény.

(#15428) Runner_fxr válasza deicide (#15414) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Magyarországban gondolkodtam, külföldön biztos úgy van ahogy mondod, de nálunk kötve hinném, hogy igaz a feltételezésed.

Teasüti: Egyetértek. Én is bírom amikor valaki elkezd magyarázni, hogy mi kerül másfél meg 2 millióba egy kerékpáron. Annyiért motort, autót stb vesz. Abba bele sem gondol, hogy egy olyan kerékpárról beszélget amivel világkupán szokás indulni, ez kb olyan mintha valaki akarna magának utcai hobbi használatra egy az egyben egy WRC Rally autót, ugyan olyat mint amivel a világbajnokságon indulnak, aztán meg csodálkozna, amikor bemondanák, hát izé, oké, 180 millió lesz a focus wrc. :)

lsebestyen: Én Uvex sisakot használok, nagyon szeretem, előtte Giro volt, de az Uvex sokkal jobb. Mondjuk az enyém nem egy alapmodell, 15-nél jóval több, de 15 körül indulnak. Nézz szét itt: [link]

[ Szerkesztve ]

(#15429) superecneB válasza Moric (#15400) üzenetére


superecneB
őstag

Ár érték arányban a race-king jó választás, ha száraz terepen mész.

(#15430) Cadal válasza Moric (#15424) üzenetére


Cadal
őstag

Jelenleg Continental Race King 2,0 gumijaim vannak, ezeket fogom hamarosan lecserélni, már megjöttek az új Racing Ralph EVO gumik. A contival is elégedett voltam mindaddig, amíg nem futottam bele homokba vagy nagyobb sárba. Pillanatok alatt eltömődött a minta és utána korcsolyapálya lett az út. Sokszor éreztem hogy instabil alattam a gép a rossz tapadás miatt. de voltak olyan esetek is, amikor már elterülve láttam magam a földön, de valahogy megkapaszkodott a conti és a halálból szedtem össze az egyensúlyomat. Mindenesetre ha teszteket olvasol arra figyelj, hogy amit linkeltem az EVO kategóriájú gumi. a Performance az gyengébb az EVOnál. Szal, jó gumi a conti is, de ezen az áron szerintem bestbye a Racing Ralph EVO.

ja igen a defekt: a sok defekt után váltottam defekttűrő belsőre azóta nincs gondom. Ha kapok egy defektet megállok, felpumpálom kicsit várok és már megyek is tovább. :K

[ Szerkesztve ]

(#15431) Zola007 válasza Cadal (#15430) üzenetére


Zola007
veterán

Milyen nehéz egy ilyen belső?
Érezni valamit a kezelésén hogy van benne trutyi?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#15432) Moric válasza Cadal (#15430) üzenetére


Moric
aktív tag

A race-king volt ami először megtetszet. Országútin nekem bevált a Conti. Jól bírják és defektet is csak egyszer kaptam az én hibából.
A teszteknél mindenki azt írja, hogy hajlamos a race-king a defektere, főleg az oldalfala gyenge. Ott kivágja valami azt még a slime se fogja meg.

A race-king az kemény száraz talajra való ezt írják is. Sajnos az erdőben mindig bele lehet futni saras részbe. Sárra más minta kell. Esetleg vegyek jó nagy mintás, puha gumit, amit fájó szível koptatnék aszfalton?
Milyen jó, hogy ekkora a választék! :)

Az a gondom, hogy szeretnék könnyű kereket, hogy tudjak haladni. A könnyű gumik általában kevés defektvédelemmel rendelkeznek. Bele öntöm a defektgátló folyadékot akkor meg már súlyban ott vagyok mintha vettem volna egy erős gumit amibe nem kell lötty.

(#15433) glacious válasza Zola007 (#15431) üzenetére


glacious
addikt

Ez itt a könnyített változatú defekttűrő. [link]
Amíg nem oszlik el egyenletesen az anyag a felületen, addig érzed a "nyolcast", de ez pár km után megszűnik.

[ Szerkesztve ]

(#15434) lsebestyen válasza Runner_fxr (#15428) üzenetére


lsebestyen
addikt

Köszi, nézegetek majd róluk teszteket, de jónak tűnnek.

(#15427) fpeter07: megnéztem ez sem rossz, csak most így hirtelen Budapesten nem találtam boltot ahol lehetne kapni, de majd nézegetem ezt is. :R

(#15435) Zola007 válasza glacious (#15433) üzenetére


Zola007
veterán

elnézést, rosszul fogalmaztam: érezni-e ép állapotban hogy gyárilag van benne trutyi?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#15436) D.Orion válasza deicide (#15392) üzenetére


D.Orion
veterán

Áprilisban lesz TREK tesztnap Fehérváron. Öreghegyen a Pozsonyi úton a Coop ABC mellett van egy TREK márkabolt, minap betévedtem oda és mondta a tulaj/eladó. Hoznak miden kategóriából gépeket, elég nagy tesztnapot szeretnének csinálni. Ha gondolod ugorj be és érdeklődj.

(#15437) lsebestyen válasza lsebestyen (#15434) üzenetére


lsebestyen
addikt

Találtam mégis, hmm, na még márciusig van időm gondolkozni :K

(#15438) deicide válasza D.Orion (#15436) üzenetére


deicide
veterán

Köszönöm, nem is tudtam, hogy ott van bringabolt, pedig járok arra néha-néha.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#15439) Cadal válasza Zola007 (#15431) üzenetére


Cadal
őstag

Hmm,.. megmondom őszintén, egyszer sem vettem észre, hogy egyenetlen lett volna a trutyi a belsőben. Bár nem is figyeltem rá igazából. Nem tűnt fel használat közben, hogy belsőt cseréltem. Szerintem annyira nem vészes súlyra de ez szubjektív. Én magam 105 kg. vagyok úgyhogy pár dekán nem vacillálok.

#15432 Moric: "erős gumit amibe nem kell lötty" na én ebben nem hiszek. Ha erdei utakon is akarsz menni akkor van rá esély, hogy akkora tüske áll a kerekedbe amit egy erős gumi sem véd ki. A slime viszont ha nem szakadás akkor ezt lekezeli. Majd írd meg mi lett a végeredmény. :)

(#15440) glacious válasza Cadal (#15439) üzenetére


glacious
addikt

Jómagam is löttypárti vagyük. És egy igazán erős gumibelső nem is könnyebb annyival.

(#15441) Moric válasza Cadal (#15439) üzenetére


Moric
aktív tag

Azt hiszem Schwalbe Racing Ralph EVO lesz, ha le nem beszéltek róla.
Erről is azt olvastam, hogy nem túl erős az oldalfal védelme. Döngölt földúton talán kisebb az oldalszúrás esélye, meglátom.

(#15442) TripleB válasza Moric (#15400) üzenetére


TripleB
senior tag

Performance-t ne vegyél, nálam egy évet sem bírt ki. Ha nem sürgős, két hét múlva rendelek egy német webáruházból, ott legalább 5-6 ezret lehet spórolni akár guminként.

(#15441) Moric

Az EVO jó választás, meg az ára is nagyon jó!

Innen rendelek, ha nem jön össze a vétel.
[link]

[ Szerkesztve ]

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#15443) Runner_fxr válasza deicide (#15438) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Próbálj ki egy 2014-es Trek Remedy-t és egy Slash-t. :)

(#15444) Cadal válasza Runner_fxr (#15443) üzenetére


Cadal
őstag

Kíváncsiságból rákerestem ezekre a brinyókra. Menniyre gyakori, hogy vidéki "kis" boltokba bemutatónapra több millió forintos gépeket odaadnak, hogy nyúzza őket a jónép? Amúgy dögös kis gépek ezek.

#15375 Runner_fxr: Jó döntés! :K Egy barátom épp tegnap előlegezett le egy Cube ltd pro 27,5-ös bringát. Február közepére ígérték a szállítást. Kíváncsi leszek milyen lesz a gép.

[ Szerkesztve ]

(#15445) Runner_fxr válasza Cadal (#15444) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Némely vidéki boltnak nem megy egyébként rosszul, Budapesten jóval nagyobb a konkurencia, sok bolt van.
Nem tudom, hogy a Trek-nél ez, hogy van, de nálunk az összes teszt bicaj a bolt tulajdona, azaz meg kellett őket vásárolni, persze nyilván gyári áron, de nem adtak csak úgy tesztre ingyen bringákat.
A Trek egy elég prémium márka, nem olcsók a komolyabb bicajaik. Biztos lesz pár komolyabb gép.
Remedy 7-re látok esélyt. Ez egy 2500 euro-s bicaj.
Slash 7-is valószínű lesz. vagy valamelyik a kettő közül. A karbon változat valószínű nem lesz, de az 5000 euro.
Illetve gondolom lesz 29-es bringa is, meg merev farú is. Illetve országúti.
Nem gondolnám, hogy csak a legolcsóbb merev montikat hoznák a tesztre, egy Trek forgalmazó csak nem égeti így le magát.

Hát én is kíváncsi leszek, mert teljesen látatlanban rendelem. :) Csak a netes képek és tesztek alapján. De úgy vagyok vele, hogy ha valami véletlen folytán mégsem lennék vele megelégedve, annyiért úgy is el tudom adni, mint amennyiért megveszem, mivel nagykeráron kapom meg.
De nem gondolnám, hogy nem lesz jó. Nagyon jókat írnak róla, meg az a felfüggesztés is szimpatikus, bár van akinek nem tetszik. :)

[ Szerkesztve ]

(#15446) rabtibus


rabtibus
tag

Sziasztok !

Tud valaki olyan kerékpár- kerékpáralkatrész boltot ahol meg lehet vásárolni a Schwalbe Lugano kék szélű gumit 3800Ft-nál olcsóbban ? Pestről ennyiért tudnám hozatni, de ha itt is meg lehet kapni ennyiért akkor nem onnan venném ...

(#15447) D.Orion válasza Runner_fxr (#15445) üzenetére


D.Orion
veterán

Székesfehérváron az a vicc, hogy ez egy jó indulattal 100.000 lakossal rendelkező város és van minimum 10 kerékpár bolt, de elképzelhető, hogy van 20 is. Ezekből összesen kettő az ami nagyobb méretekkel rendelkezik, az összes többi az igazi kis családi vállalkozás benyomását kelti, garázsban, kis üzlethelyiségben, családi házban működnek.

A forgalmazott kerékpármárkák és egyéb kiegészítők szépen elkülönülnek, átfedés alig tapasztalható. Pl. kulacsból anno én 13 különböző márkát találtam, mire végigjártam az összes általam ismert boltot. :DDD

(#15448) Cathfaern válasza D.Orion (#15447) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"A forgalmazott kerékpármárkák és egyéb kiegészítők szépen elkülönülnek, átfedés alig tapasztalható. Pl. kulacsból anno én 13 különböző márkát találtam, mire végigjártam az összes általam ismert boltot. :DDD"
Ennek nagyrészt az az oka, hogy a bicikliboltok egy jó része úgy jön létre, hogy a tulaj szeretne venni valamiért XY márkát rendszeresebben, viszont nem található a környéken :) Szombathelyen pl. van egy bicikli bolt, akik úgy kezdték hogy a 2 gyerek elkezdett versenyszerűen biciklizni :)

(#15449) fpeter07


fpeter07
veterán

Kicsit extrém film. [link]

(#15450) Tomi_Sci válasza rabtibus (#15446) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Hibike-on 7 EUR. Ami még az összeomlás felé robogó forinttal is 2200 Ft. Mondjuk 10 EUR a szállítás, de a minőségi cuccok egyszerűen annyival olcsóbbak, hogy egy terméken visszajön az ára.

Pontosítanék, ha kék kell az 2800 :(

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.