Hirdetés

2020. április 9., csütörtök

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Politika

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-16 04:58:22

LOGOUT.hu

Normális hangnemet, higgadtságot, kulturált beszédet várunk el egymás és (nagy levegő) még azok iránt is. Ha nem megy normálisan, higgadtan, kulturáltan, akkor inkább ne írj be, köszi! Hírspam oldalt linkelni tilos!
Bővebben...

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) Kalandor


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

5 év telt el a poltopic legutóbbi bezárása óta (ami a netes időszámításban egy fél örökkévalóság), ezért egy esélyt adunk annak, hogy az eltelt években bölcsebbek és kulturáltabbak, de mindenképpen higgadtabbak lettek a fórumozóink a politika terén (is), ezért megnyitottam ezt a topicot kísérleti jelleggel.

Normális hangnemet, higgadtságot, kulturált beszédet várunk el egymás és (nagy levegő) még azok iránt is. Ha nem megy normálisan, higgadtan, kulturáltan, akkor inkább ne írj be, köszi!

Ja, és máshol továbbra is tilos a politika!

[ Szerkesztve ]

We depend on each other's dream coming true.

(#2) tbs


tbs
(addikt)

Höhö, akkor elsőre egy izgi cucc: vasárnap hajnalban szavaztunk, és kérdeztük hogy honnan kellene tudnunk, hogy hová kellene mennünk szavazni..? (Persze ez az internet világába' nem nagy ügy - nekünk.) Mondták, hogy kaptunk levelet még februárban a névjegyzékbe felvételről, és abban van az iroda címe.

Néztünk, oszt vállatvontunk. Kit érdekel..!

Ma (most) viszont megtaláltam a postaládánkban a leveleket... :DDD Királyok, mi..?

ui.: A ládát még 7végén is megnézem, és üresen tartom - mert ilyen kocka vagyok. :B

(#3) fasyrt válasza Kalandor (#1) üzenetére


fasyrt
(őstag)

Akkor ez most feltételes szabadláb? :)

(#4) crey válasza fasyrt (#3) üzenetére


crey
(MODERÁTOR)

Valahogy úgy ;) - amíg normális mederben folynak a dolgok.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#5) Integra válasza tbs (#2) üzenetére


Integra
(titán)

sőt, most kell kapj egy levelet május 25-re még, mert akkor jön a következő európa parlamenti választás. és ugyanoda mész, ahol most vasárnap voltál szavazni :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#6) föccer válasza Integra (#5) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Ezt mi ma kaptuk meg. Én is és asszonyság is.

üdv, föccer

(#7) tbs válasza föccer (#6) üzenetére


tbs
(addikt)

Ja, az EPset is megkaptuk ma. :K De az nem ekkora szám. :DDD

(#8) ollie válasza tbs (#2) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Nekem is ma jött meg. Megalol!

***

(#9) Qru válasza ollie (#8) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Nekem már hetekkel ezelőtt. Te/ti vagytok a hibaszázalék. :D

(#10) LaciCRM


LaciCRM
(veterán)

húdejó! MEnnyit kerestem mire rájöttem hogy nincs fojtatása a réginek :D

Egyébként kicsit viccesen fogalmazva tegnap nagyon butának találtam az MSZP-s szóvivőt. :C

80 % körüli feldolgozottságnál azt mondta, még bármi lehet, bízik a kormányváltásban. mondom magamban, Ó te kis naív :D

az új szdsz.. khmm akarom mondani LMP viszont ráhibázott mert 3 százaléknál is megvolt még a pókerarc, majd " átjutottak a tű fokán "

Kínomban ezeken tudtam nevetni tegnap este :C

( az hogy normális keretek közt folyik a topic , ugye azt jelenti kulturáltan bármilyen téma szóba jöhet ami politika ? )

[ Szerkesztve ]

A madár az ász.

(#11) Integra válasza LaciCRM (#10) üzenetére


Integra
(titán)

ezért nem nézek magyar tévét többek közt, örülök, hogy szinte teljesen érintetlenül átjutottam az egész időszakon, még csak egy sms-t sem kaptam sehonnan, igaz, így is álltam hozzá :) még csak a plakátokat sem láttam autóból. napsütés, zene :)
az ostoba poli nyilatkozatokkal meg nem lehet mit tenni, nem szabad hallgatni. nem értem, miért nem lehet annyit mondani, hogy sikerült bejutnunk, átléptük az 5%-os küszöböt. kikezdhetetlen, nem kell cifrázni. na de akkor meg nem lennének polik, ha nem cifráznának, még a végén komolyan lehetne venni őket :))

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12) LaciCRM válasza Integra (#11) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

Ja ja megértelek teljesen. Én nem politizálok de attól még általában ha időm engedi nézem az országgyűlési közvetítéseket, és ha van választás azt nyomon követem. De valahogy beleszólni nem tudok. (persze van véleményem meg álláspontom) csak nem hangoztatom.

Azt meg full komolyan mondom hogy a GYurcsány nagy figura. DE nem politikailag. hanem valami sómennek kéne lennie, ne a parlamentbe bohóckodjon. Olyan showt- tudna csinálni mint a Jay leno :DDD

A madár az ász.

(#13) Integra válasza LaciCRM (#12) üzenetére


Integra
(titán)

az a baj azzal a palival, hogy nem csak nagy sómen, hanem alapvetően komolyan eszes egy faszi és okos is. viszont úgy elásta magát pont az idióta sómenséggel meg a kommentjeivel, hogy teljesen menthetetlen. szerintem kár érte, mert egy komolyan gondolkodó koponya. és természetesen neki is köszönhető az ellenzék bukása. na meg a többi bukott arcnak, kuncze, fodor (pedig ő is írt nagyon komoly cikkeket), mesterházy, meg a többi csontváznak a szocik soraiban, az egész brigád úgy ahogy van saját magát buktatta meg, kiálltak csak a célkeresztet nem tették fel a mellkasukra, hogy ide lőjjetek. lőttek maguktól is oda, sőt, igazából nem is kellett lőni, mert az ellenzékiek saját maguk buktatták meg, a narancsosoknak nem nagyon kellett foglalkozni velük. ez nagyon kevés egy olyan kőkemény hatalom megbuktatásához, amit vitya kiépített magának az évek alatt. mondjuk ki: nagy büdös nulla. zéró. és egyetlen egy élőhalottól sem hallottam, olvastam azt, hogy mi magunk vagyunk a felelősek és ezzel befejeztünk minden politikai műveletet etc és lemondunk, elmegyünk, visszavonulunk és átadjuk a helyünket az újaknak, a fiataloknak. valami olyasmit láttam a főcímekben, hogy átnézzük a sorainkat vagy mi... meg kielemezzük etc.. háháhá, epic, húzzatok el, ennyi a megoldás :DDD
az lmp meg lmp, örülök, hogy legalább ez ügyben ért valamit a szavazatom és betudtam rúgdosni őket a parlamentbe, mert ott legalább van pár gondolkodó ember, aki néha mond értelmeset, nem csak gombnyomogató zombi. mert erre az ellenzékre én ugyan nem húzok ikszet, az hót ziher.
egy rendes, jól működő demokráciában a rendszerbe épített fékek határozzák meg az átláthatóságot, a nyomon követhetést, illetve előzik meg, vagy ha másképp már nem megy, szankcionálják a korrupciót etc.. jelen pillanatban ezek a fékek nem léteznek. kéz kezet mos alapon megy a biznisz, csak az arány változik, ki mennyit keres, a hatalom birtoklásán alapulva. ha a jobbik és az lmp legalább arra ott van, hogy tépi a száját és néha keményen odaszól és fékezi a mérhetetlenül nyomuló és mindent maga alá gyűrő hatalmat, már megérte. sovány, de tényleg ez van jelenleg. kellenek, mert van ott valaki, aki legalább kommunikációban meri és tudja borítani a bilit. mert átláthatóság egyre kevesebb van és ez nagyon nem jó.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#14) odrif

És miért nem lett a Topic címe stílusosan "PH!olitika" ? (Bár az kétségtelen tény, hogy 5 évvel ezelőtt is mintha ez lett volna.)

[ Szerkesztve ]

16 éve a Prohardveren!

(#15) Ck.


Ck.
(őstag)

Vki elmagyarazna, h mi baj van a sávos adorendszerrel?
Nyugaton ha működik, itthon miért nem?
Miért fizessen annyi adót egy pék, mint egy politikus?
Melohelyen nagyon érdekes eszmecserek alakultak ki.

[ Szerkesztve ]

(#16) fasyrt válasza Ck. (#15) üzenetére


fasyrt
(őstag)

A logika benne az, hogy arányosan fizet benne többet a magas jövedelemmel rendelkező, mint az alacsonyabb jövedelemmel bíró. Azaz nincs olyan határ, ami felett több adót vetnének ki a jövedelmre, így az eltitkolása sem éri meg annyira --> valamennyire fehéredik a gazdaság.

A gond viszont az egykulcsos rendszerrel az, hogy míg az első x forintod a jövedelmedből tuti hogy elmegy önfenntartásra (lakhatás, kaja), a többi opciós. Ha nem mész moziba, hát nem mész. Ha nem akarsz üdülni, hát nem mész. Ezért viszont van jogosultsága a sávos rendszernek, hisz akinek csak annyi van, hogy hónapról hónapra éljen, ne vágjuk még egyet a hátára a szénlapáttal.

Amennyiben lenne egy jól működő adóhatóság, működőképes a sávos rendszer.

(#17) tbs válasza Ck. (#15) üzenetére


tbs
(addikt)

Hát miért is fizessen nagyobb arányú szja-t aki többet keres..? A több fogyasztásával több áfá-t fizet, a 16% nála nagyobb stb. Pl.

Az én álláspontom az az alanyi jogú juttatás + forgalmi adó és vagyonadó hibrid. Az szja egy különösen béna adó... :(

(#18) Csyppa válasza tbs (#17) üzenetére


Csyppa
(senior tag)

Az off részt kifejtenéd bővebben? (Nem kötekedés, tényleg érdekel.)

"Basically, a computer is a very fast moron."

(#19) tbs válasza Csyppa (#18) üzenetére


tbs
(addikt)

Alanyi jogú juttatás: ez itt -> [link] elég jól lefedi.
Forgalmi adó: alapélelmiszerek és alapruházat mentes lenne tőle (lsd. É-Korea), egyébként ~25% maradhat minden máson. Fordított áfázással természetesen. Ebbe hoznám be a vagyoni részt az illetékkötelesség kiterjesztésével kb. "progresszív sávos" forgalmi adó formájában. Ezt mondjuk durvára méretezném, különösen a 10M feletti részeket...

Az illetékes értékhatárokat és sávokat pedig egyszerűen a kiadások/tavalyi bevételek arányában mozgatnám fel-le...

Stb. (Sajna már nem emlékszem, hogy hol olvastam. :( )

(#20) fasyrt válasza tbs (#17) üzenetére


fasyrt
(őstag)

Én megfordítanám: fizessen kisebb arányú szja-t, aki kevesebbet keres. Miért? Mert a csóri fogyasztását így tudja az állam támogatni, akinek meg van mit a tejbe aprítani majd' mindegy, hogy 700 vagy 750 a nettója. Egyébként a sávok helyett olyan progresszív megoldásban gondolkodnék, ahol nincsenek éles határok.

(#21) tbs válasza fasyrt (#20) üzenetére


tbs
(addikt)

Nemnemnem. A fő difi a jövedelmi és a fogyasztási típusú adó között, hogy a jövedelmit csak attól tudod húzni, akinek VAN, a fogyasztásit meg minden téliszaláminál...

Ha LENNE alapjövedelem (munkavégzés nélkül), akkor az szja máris szarossá válna...

A legnagyobb fájdalmam az szja + áfa rendszerben, hogy a bruttó 100eFt-ból idén kb. 70eFt-ot kapok meg, amiből vásárolhatok kb. 55eFt értékű terméket... Ez a legnyilvánvalóbb dupla adóztatás... Degradálja a rendszer a munka értékét és rendszerszinten bünteti a fogyasztást.

szerk.: Ja, és a "bruttó" az a bérpapíros bruttó, nem a cégem oldaláról a "bérköltségem"... Ez is megérne egy misét... :(

[ Szerkesztve ]

(#22) #51177472


#51177472
(törölt tag)

Nagyon orulok, hogy ujra megnyilt a topik.
Fidesz, fidesz, fidesz.. Vicc. Vagy csak nekem van elegem az Orban-korszakbol, en erzem magam kisemmizve, jogaimtol megfosztva? Jo par cimboram van es ismerosom akar a Facebookon, megis osszvissz 3 embert tudok aki a Fideszre szavazott. Akkor mire ez a ketharmad? Eleg durva csusztatasok voltak megint a szazalekokkal, ez is minden evben egyre rosszabb.
Svajci frank karosult csaladok, 27% afa, 320ft euro, 420ft-os benzin. Koszonom, hogy ha beteg vagyok nem tudok elmenni egy normalis korhazba, de egy jo focimeccsre barmikor beulhetek.
Ahogy irtak is, vicc, hogy ennyire megveheto a magyar nep egy kis rezsicsokkentessel, na de lehet tapsolni a pocakos diktatorunknak ujabb negy evig. Csak az a baj, hogy a sok szegeny es megtort ember nem birja ki meg negy evig.
Ugyhogy most sok emberre rafer a "beee" gyakorlasa, szukseg lesz ra meg egy darabig..
Viszont eleg szep teljesitmenyt ert el a Jobbik, nem szamitottam ekkorara. Bar a ketharmadot nem sikerult megallitani... Sebaj, 2018, Jobbik.

(#23) #51177472 válasza #51177472 (#22) üzenetére


#51177472
(törölt tag)

Az meg mar csak hab a tortan, hogy Orban szerint meg kene koszonni azoknak akik kimennek kulfoldre dolgozni, hogy kalandvagyoan hozzak be kulfoldrol a penzt.. Es ezt igy kimondta.

(#24) HuMarc válasza #51177472 (#22) üzenetére


HuMarc
(addikt)

A kétharmad (most egy db helyen múlik, hogy megvan-e) jelen esetben a szavazatok kb. 45%-át jelenti.

"Sebaj, 2018, Jobbik." - 2018-ban nem lesz választás :F Jaj, hülye vagyok :B

[ Szerkesztve ]

(#25) Mercutio_ válasza Integra (#13) üzenetére


Mercutio_
(nagyúr)

LMP-vel "csak" annyi a gond, hogy 1-2 húzónéven kívül már mindenkit elmart maga mellől Schiffer, és pont azoknak a választóiknak a javaslataikra tettek nagy ívben akik eljartak a forumaikra, miközben hangoztatták, hogy náluk bázisdemokrácia van :(((

A dzsobbik esetében pedig elég megnézni lényeges kérdésekben hova szavaznak az országgyűlésben, bizottságok létrehozásánál, vizsgálatokban, stb. a kommunikáció és a "műsor" csak porhintés.

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C alapú mITX PC, Orient Bambino Bigsize, G&T Bőr Sneakersek, JVC fejhallgató, FD Node 202 ITX ház, több év garis M.Zuiko 30/3.5 macro (50k) Panasonic 25/1.7 (50k) m4/3 obik

(#26) tDr1v3r válasza Mercutio_ (#25) üzenetére


tDr1v3r
(veterán)

A dzsobbiknak határozott álláspontja van, meg legalább nem olyan hisztis mint az MSZP... mondjuk ezen kívül az EU-s kilépős törekvéseik miatt kuka feeling kicsit.

最低だ、俺って。

(#28) LaciCRM válasza tDr1v3r (#26) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

Szerintem közel sem biztos hogy kilépnénk ha ők lennének.
Nem mintha nekem annyira hiányozna az eu.

A madár az ász.

(#29) Rimuru válasza LaciCRM (#28) üzenetére


Rimuru
(veterán)

Ha nem lenne eu (kilépnénk) akkor lehet megváltozna a véleményed. Többet hoz mint amit elvesz.

Vigyázat, csalok!

(#30) LaciCRM válasza Rimuru (#29) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

Az biztos hogy napi szinten érződne a dolog, de hosszútávon jobban járnánk, csak ugye azt nem érezzük hogy most fáj, :D

A madár az ász.

(#31) ollie válasza LaciCRM (#30) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Miért járnánk jobban EU nélkül?

***

(#32) tbs válasza LaciCRM (#30) üzenetére


tbs
(addikt)

Hogyis..? Itt lennénk egy nemEU zárványban K-E közepén... Pillanatnyilag nem értem, hogy mi lenne ebben a jó... :B

szerk, #33-ra: Olcsóbb..? Akkor ideje lenne körülnézni, hogy miért drágább... Vagy váltani arra és azt csinálni, amiben mi vagyunk az olcsóbbak. (Röviden: apukám agrármérnök volt, elég jó. '95-ig vagyok képben. '87-ig teljesen versenyképes volt a magyar mg. az EU többi országával (kivéve franciák), állami támogatás nélkül. Utána olyan durván elamortizálódott a szakértelem, hogy csúnyán lemaradtunk... Mert mindenkinek fontos volt a kis saját fődje, de hogy mit-és-hogyan azt nem gondolta végig, csakazértsem állok össze a Józsival mentalitás... Stb.)

[ Szerkesztve ]

(#33) LaciCRM válasza ollie (#31) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

Én csak a saját meglátásomat írom le( ami néhol lehet hibás), nem biztos hogy ez így van, a továbbiakban ezt vegyétek figyelembe :R

Mikor nem volt eu, tőlünk már a földön betakarítás után megvették a krumplit, szedret, barackot. most meg minden külföldről jön. Miért jönnek be olyan dolgok amikből itt is van ? Miért nincs sorrend hogy először magyar aztán külföldi. Gondolom azért mert sokkal olcsóbban jön be a külföldi cucc.

Az unio lényege a tőke szabad áramlása ? ha drasztikusan különböző gazdasági szinten vannak az országok akkor ez hogy tud jól működni ??

szerk: igazából nem megoldás a kilépés, jelenleg nem is szabad kilépni. hanem nem kellett volna belépni. Hosszú távon lehetne gondolkozni a kilépésben véleményem szerint, mikor már erős a gazdaság.

[ Szerkesztve ]

A madár az ász.

(#34) crey válasza tbs (#32) üzenetére


crey
(MODERÁTOR)

Ezt a mai napig nem értem én sem.
A mezőgazdaság pont a 90-es évek elején verték szét, amikor is az addig működő TSZ-eket a rendszerváltáskor szétrobbantották (mert hogy az az előző rezsim része, akkor biztosan rossz is).

Jöttek az őstermelői programok, meg a családi gazdaságok, és hasonló okosságok, amik egyszerűen versenyképességi szempontból nem működnek.
Mert persze minden gazdának saját traktor kellett, meg annyi permetező jármű amennyit a szem látott, hitelre - úgy, hogy sem az eszközöket, sem a eljárásokat nem tudták modernizálni (ahhoz ugye némi pénz kellett volna).

Nem mellesleg egy jól körülhatárolható kör rátelepedett a termelőkre, nyomott áron vásárolják fel a mai napig a terményeket és késztermékeket, hogy utána busás haszonnal, (vagy akár ÁFA-csalással megtoldva-megutaztatva) a kereskedelmi láncokhoz visszajusson az adott termék.

De a mai napig nem képesek a helyi gazdák sem összefogni, TSZ-be szerveződni, érdekképviseletet létrehozni, a kereskedelmi hálózatukat kiépíteni, hogy a haszon náluk csapódjon le, ne a neppereknél. Miért?

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#35) bandus válasza LaciCRM (#30) üzenetére


bandus
(addikt)

a kijelentésedet alá tudod támasztani bármivel is? mert marhára nem járnánk jobban, hanem visszasüllyednénk mondjuk trinidad és tobago, vagy csád szintjére ;)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#36) tbs válasza bandus (#35) üzenetére


tbs
(addikt)

Azta..! Még nem azon a szinten vagyunk?!? ;]

crey: Passz. Vmi hülye evolúciós oka lehet. Hogy a szíriuszi magyarok felsőbbrendűek. ;]

javítottam a nickem, mert elírtad :P - crey

[ Módosította: crey ]

(#37) LaciCRM válasza bandus (#35) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

Nem akartam hogy konkrét kijelentésnek látszódjon, ezt a következő kommentemben le is írtam, hogy csak vélemény.

(#32) tbs Nálunk ugyan az a szeder terem 25 éve, amit megvesznek 120 forintért és elad a tesco 800 ért :F
Többi dologra nem tudok reagálni. Igazatok van !

A madár az ász.

(#38) Mercutio_ válasza crey (#34) üzenetére


Mercutio_
(nagyúr)

Miért - miért, egyrészt mert mindenki azt várja, hogy valaki más elvállalja, viszont ha akad valaki akkor sz. rrá kritizálja, míg bele nem fárad és hagyja a p. cd. ba. vagy ha elég tökös és működni látszik a dolog kitúrják, esetleg becsodoltetik tudatosan a vállalkozást, hogy megvehessek aztán fillérekért és máris ők az új Nepperek :(((

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C alapú mITX PC, Orient Bambino Bigsize, G&T Bőr Sneakersek, JVC fejhallgató, FD Node 202 ITX ház, több év garis M.Zuiko 30/3.5 macro (50k) Panasonic 25/1.7 (50k) m4/3 obik

(#39) #51177472 válasza LaciCRM (#33) üzenetére


#51177472
(törölt tag)

Veled ertek egyet, csak sokan nem tudjak atlatni a dolgokat ezzel az EU-s kilepessel kapcsolatban.

(#40) tDr1v3r válasza LaciCRM (#33) üzenetére


tDr1v3r
(veterán)

Persze hogy olcsóbb, gyorsabban csalják le róla az adót. :D Viccen kívül, szerintem az itthoni termelő drágán adja, vagy eleve saját maga értékesíti a piacokon...

最低だ、俺って。

(#41) HuMarc válasza #51177472 (#39) üzenetére


HuMarc
(addikt)

Gondoljatok bele, mennyi idő alatt fogyott el a 3000 milliárdos nyugdíjvagyon! Oké, valamennyivel csökkent az államadósság, de az a gond, hogy csak egy 3000 milliárdos nyugdíjvagyon volt. És már nincs. Ha kilépnénk az EU-ból, ki adná a pénzt? Oroszo.?

Pl. a magyar felsőoktatás 90%-ban EU-s pénzből működik (ezért is nevetséges, hogy az "állami" pénzen tanulókat itt akarják tartani, mert állami pénzen tanultak), a legtöbb pályázat EU-s pénz. Ha kilépnénk az EU-ból, és "esetleg" Görögország sorsára jutnánk, mi lenne velünk?

Az a gond, hogy "sokan nem tudjak atlatni a dolgokat ezzel az EU-s kilepessel kapcsolatban" :U

(#42) tbs válasza #51177472 (#39) üzenetére


tbs
(addikt)

No, ha már vagytok így páran, akik átlátják a kilépéssel járó előnyöket, nincs kedvetek meggyőzni..? Leteperni az érvekkel..? :)

Tényleg kíváncsi vagyok :K, csak ez olyan téma amihez nem feltétlenül tudok elfogulatlanul hozzáállni. A fő EU párti motivációm, hogy a gyermeke(i)m ne legyen elzárva a világtól, ha meg szeretnék nézni. Én még el voltam zárva...

Grey mod: Genyóvagy. :DDD Gúnyolódsz a diszgráfiámon. :B

(#43) tDr1v3r válasza HuMarc (#41) üzenetére


tDr1v3r
(veterán)

Az közel se biztos hogy kilépnénk a Jobbik alatt... ők elsősorban újra szeretnék tárgyalni a feltételeket, és ha az nem sikerülne akkor bocsájtanák népszavazásra a kilépést. Na de már a tárgyalás eltarthat évekig, szerintem a ciklusuk alatt el se jutnának a népszavazás kiírásáig...

De múltkor olvastam egy egész frappánsat ezzel kapcsolatban, bemásolom ide is:

"Az Európai Unióval kapcsolatban, engem személy szerint meggyőztek. A következő a helyzet szerintük, és ami egyáltalán nem kizárt, hogy így is lenne. Szóval. Igen, ezt Gábor is felszokta vetni fórumokon, hogy sokan azzal jönnek " mi lesz velünk, ha kilépünk az EU-ból, mert mindent ő pénzel ". Valóban ezt látja az átlag ember, és még él a rózsaszín köd, hogy az EU az jó. Gábor már 2004-ben is nemmel szavazott. Mert, amit akkor tudott már az nem tetszett neki, de ami most megy, ez az irány még inkább rossz. És tegyük fel, hogy elhiszed, hogy az EU rossz. Mi van még ilyen... mondjuk horogkeresztes vagy sarló-kalapácsos zászló lenne a parlamentbe. Azt kihajítanák gondolom nem mondanád, hogy csúnya Tamás, mert megérdemelte, igaz?:D Nem tudom túlzás-e összehasonlítani a kettőt, valószínűleg, csak, hogy érezzük, ha rossz dologról van szó, nem biztos, hogy ez a lépés is rossz volt. De miért is olyan rossz az Európai Unió? Kanyarodjunk vissza a pénz kérdéséhez. Látunk mindenhol ilyen olyan táblákat, hogy Európai támogatásból, ez meg az. Mindenhol ez van tényleg. De ez a felszín. Nézzünk kicsit mögé. Az van, - ezzel párhuzamban előjön a következő indok - hogy letarolták a gyárainkat, üzemeinket. Semmi nem maradt. Vagy is csak nagyon kevés. Idejöttek a nyugati multik, és "szétvertek" mindent. Ma már nagyon kevés magyar vállalat van itthon. És alapvetően nincs gond a multikkal, de amit itt csinálnak, az a probléma. Adókat át terhelik az emberekre, magyar termék nem igen van, és ha van, találtak már olyat ami igazából chilei. A béreket alacsonyan tartják, sokszor 1/10-ét fizeti ki az anyaországénak... És nem az van, hogy bejött a nem tudom én mi és kiment a Coop. Akkor azt mondanánk talán oké, de nem ez történt. ÉS még a magyar üzletekben is külföldi termékek virítanak. Tehát majdnem minden már külföldi. És itt jöhetnek vissza a támogatások. A támogatás jön... már eleve kevesebb érkezik meg, mint amennyi papíron. Abból innen-onnan különböző csatornákon át el-el tűnik, másik nagy része a multiknak megy ugye, és csak kis része történik úgy mond ilyen befektetésekbe, amit látunk táblákon. ÉS azt se mi mondjuk meg. Hanem az Unió dönti el, hogy mit fejlesszünk, mire menyjen a támogatás. Mondanom sem kell, hogy persze ezeket a pályázatokat, rendszerint külföldi cégek nyerik, tehát a pénz vissza vándorol oda, ahonnét jött. Egyedül talán amit látunk belőle az annyi, amennyit megkapnak a munkások akik felépítették azt a valamit. Jól ki van ez találva. Másik, multik. Vajon miért tartsák alacsonyan a béreket? A magyar ember munkája kevesebbet ér, mint a pár méterre nyugatabban élő? Nem. Ha odébb kitudják fizetni ennek többszörösét, itt miért nem teszik? Tudjuk a választ. Olcsó munkaerő, és ez hatalmas haszon nekik. És egész Kelet-Európa. Jelenleg, a nyugatibb országok annak, vagy annak is köszönhetik a jó létüket, mert a keletibbeket kiszivattyúzzák. Olcsón tartják a béreket, multi özönlés, és innét szál nekik a pénz. Ezért kellett bővíteni az Uniót is. Nagyjából így néznek ki ezek a fejlesztések. Ami úgy az összpénzeket illeti. Annyiból igaz, hogy papíron úgy nyereségesek vagyunk az Unióval, hogy több pénz jön be, mint ki évente, ha ezt nézzük. Mert ugye van egy tagsági díj. Így oké. De 1989-90 óta úgy hozzák a törvényeket, hogy az megfeleljen az Európai Uniónak, az ahhoz való csatlakozásnak. Szakértők kiszámolták, hogy ezek a törvények, hogy a vámainkat lebontották, gyáraink tönkrementek stb. 80 ezer milliárd FT-ába került az országnak. Az államadósság közel 4x-ese. És, hogy eddig mennyit kaptunk az Uniótól? 8 ezer milliárd FT-ot. Az 1/10-ét. A Jobbik véleménye, hogy gyarmatosítottak bennünket és ezt nem szabadna hagyni. És nem tudom valakinek is lett-e olyan jó ez az EU, mint mondták, jobb-e az élet, mint 2004 előtt? Van valakinek Bécsben cukrászdája? Persze költőiek a kérdések. Földtörvény. Ugye, most itt volt a lehetőség, lett volna.. hogy alaptörvényben rögzítsük, hogy csak is magyarok vásárolhassanak földet. Ezt mondanom sem kell, hogy leszavazták. Folyosón Jobbikosok megkérdezték a fideszt, hogy hát... még is miért. És erre az volt a válasz, hogy: hát mert akkor ki kéne lépnünk az Unióból. Az Európai Unió nem engedi, hogy megvédjük a földünket? Azt is be kell látni, hogy sok dolgot meg épp azért nem lehet, mert, hogy az EU nem engedi. És az új földtörvény nem fogja megvédeni a magyar földet. 1 hektár ára valamivel több lenne, mint 1 milliárd FT. Ennyit ér. Mennyiért adják? Nevetséges, 1 millió FT-ért. Még a hülyének is megéri... Na de a másik, hogy már most vannak olyan intézkedések, amikben nem mi döntünk, hanem az EU. Tehát oké bemegy a parlamentbe, de onnét tovább kell küldeni Brüsszelbe, hogy leláttamozzák, és ha ők is azt mondják, hogy oké akkor van jól. Tehát bizonyos saját dolgunkról már most nem mi döntünk. És Orbán Viktor meg odakinn sorba irkálja alá azokat a papírokat, amik a politikai egységről szólnak. Itt jön képbe, hogy jelenleg zajlik az Európai Egyesült Államok kialakítása. Akkor aztán annyi függetlenségünk lesz, mint Ohio államnak. Gondolom Te sem szeretnéd. Jó, nagyjából elég lesz, kb. ennyit szerettem volna mondani ezzel kapcsolatban, lehet van még ezer ok, sőt.. De fórumokról ezeket hallottam. Érdemes megnézni L.Almási csatornáját youtube-on, Morvai Krisztina felszólalásait, Morvai-Gaudi beszélgetéseit vagy csak simán Gaudi beszélgetését. Tényleg ajánlom mindenkinek! Egyébként nem csak a Jobbik EU szkeptikus. Európában egyre erősödnek ezek a pártok, és egyre inkább érzik az emberek, hogy ez annyira nem jó. Franciaországban, Hollandiában, Ausztriában EP választáshoz közeledve, olyan pártok vezetnek, amik EU szkeptikusak. Angliában például jövőre ha minden igaz népszavazás lesz az Unióval kapcsolatban. Magyarországon a Jobbik ami erős. Szóval ezzel koránt sem vagyunk egyedül, csak tény, hogy az emberek sokan még nem azt látják. Egyébként a Jobbik elképzelése is az, hogy népszavazást kell tartani az Európai Unióval kapcsolatban, tagok maradjuk-e, és ha igen, akkor hogy. Mert ez így nem jó. És Gábor meggyőződése, hogy ha ők hatalomra jutnának, az EU kezesbárány lenne, mert ők jobban félnek attól, hogy mi kilépünk, mint mi. És - ha ideiglenesen is - de jobban lehetne velük tárgyalni. Ha kilépnénk is, az se menne egyik pillanatról a másikra, pl. lehet, hogy ilyen 2 évig tartana, szóval... Véleményem szerint először talpra kell állni, és utána lehet szó a kilépésről, ezekkel Gábor is tisztába van szerintem. Neki az az elképzelése, hogy kapcsolatba kell maradni az Unióval, de nem úgy, hogy tagok maradunk. Úgy szeretné, ahogy Norvégia van. Nem tag, de viszont az Európai Gazdasági Övezetnek a tagja. Tehát kapcsolatba kell maradni velük, ez azt jelenti, hogy mi döntjük el miből kérünk, és miből nem."

[ Szerkesztve ]

最低だ、俺って。

(#44) tbs válasza tDr1v3r (#43) üzenetére


tbs
(addikt)

Mellékszál, de nem hiszek annak az embernek, aki magyarul képes ilyet leírni, mondani -> "olcsón tartják a béreket"... Olcsó árak, amin drága cuccok vásárolhatók... Szemantikai nonszensz... :DDD

(#45) #51177472 válasza tbs (#42) üzenetére


#51177472
(törölt tag)

Amit folottem egyel irtak az idezes elott, azt olvasd el (szerk: ja latom mar megeloztek :B).
Szal: kozel sem ugy lenne, h a Jobbik megvalasztasa utan bucsut inthetunk az EU-nak.
Megprobaljak talpra allitani a dolgot, ujratargyalni, majd vegso esetben nepszavazas a kilepesrol (ahogyan a halalbuntetesrol is). Ahogy irtak, nyilvan ez eleg hosszu folyamat.

[ Szerkesztve ]

(#46) tbs válasza #51177472 (#45) üzenetére


tbs
(addikt)

:F Ez bullshit. Bocs. :(

(#47) ollie válasza HuMarc (#41) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Van egy rossz hírem, most magasabb az államadósság, mint az előtt volt, hogy elvették a magánnyugdíjakat. Azt a pénzt szépen eltapsolták minden látható eredmény nélkül.

(#43) tDr1v3r: abból az idézetből süt a dilettantizmus

[ Szerkesztve ]

***

(#48) tDr1v3r válasza tbs (#44) üzenetére


tDr1v3r
(veterán)

Biztos egy gyíkember írta!

最低だ、俺って。

(#49) tbs válasza tDr1v3r (#48) üzenetére


tbs
(addikt)

:D Sztem is. Mert nem sorol fel érveket +/-, csak mesél . ;)

(#50) Mercutio_ válasza tDr1v3r (#43) üzenetére


Mercutio_
(nagyúr)

Bullshit, + reszigazsagra épülő csúsztatás + érvek hiánya.

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C alapú mITX PC, Orient Bambino Bigsize, G&T Bőr Sneakersek, JVC fejhallgató, FD Node 202 ITX ház, több év garis M.Zuiko 30/3.5 macro (50k) Panasonic 25/1.7 (50k) m4/3 obik

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Politika
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.