Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#245946) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Figyelem!

Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!

Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)

További tanácsok

[ Szerkesztve ]

***

Hozzászólások

(#209801) zserrbo


zserrbo
aktív tag

Újabb ékes példája annak, amikor a csapat egy merő kaki és nem hagy a játék nyerni:

(#209802) hulp01 válasza kchryss (#209774) üzenetére


hulp01
senior tag

Ezek nagyon jó ötletek, kár hogy a wg leszarja az egészet. Pedig szerintem egy csomó esetben ha megcsinálnák a játékosok által jelzett fejlesztéseket, attól semmivel nem lenne kevesebb pénzük. Még egy pontot azért hozzátennék a listádhoz: rng eltüntetése, vagy max. 10%-ra korlátozása (ezt randomban is meg kéne tenni természetesen), ha már az egyéni skill a fontos. És ezt a szerepkör szerinti extra marhaságot kivenni.
Külön röhej, hogy a kvalifikációba is simán berak 2-3-as rank-kel rendelkező játékosokat.

Tegnap volt egy csatám cliffen obj268 4-gyel. A csapattárs jpze100-zal volt. gyakorlatilag végig mellettem jött, és nagyjából ugyanazokat a tankokat lőtte. Nekem 3,5k feletti sebzésem volt, neki 2k felett valamivel. Neki 4 kill, nekem 2, és neki 500-zal több assistja. Simán nyertünk, de ő második lett én negyedik. Értem, hogy miért kapott több xp-t (ráadásul nem is kevéssel), de nem igazán tartom igazságosnak.

Mondjuk eléggé leszarom stílusban mentem, ami annyit jelent, hogy én mindent megtettem, amit tudtam, de nem érdekelt, hogy nyerünk-e. Ezek a dupla pontok nem sokat érnek nálam, mert úgyse tudom biztosan felhasználni őket. Ebben a körben tuti nem fogok úgy rágörcsölni, mint az előzőben, és jóval kevesebbet is fogok játszani. Aztán jutok, amíg jutok.

(#209803) e-newsee válasza zserrbo (#209801) üzenetére


e-newsee
addikt

Az ebből hogy jött le? :F
Ez a csatajelentőd alapján egy teljesen átlagos csata volt, ráadásul csak 15:11-re kaptatok ki, mindössze ketten nulláztak, és 6-an sebeztek 1000 fölött. Bár minden vereség ilyen lenne!

Akkor reklamálj, ha 6-7 ember semmit nem sebzett, te hoztad ugyanezt, a többiek meg valahol 500 és 1000 között alkottak, és kikaptatok 15:3-ra! Mondjuk az inkább baj, hogy lassan az sem számítana különlegesnek...

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#209804) szbalogh


szbalogh
őstag

Tegnap játszottam először ranked módban.
Ahogy látom valójában ez se igazi ranked hiszen vannak olyan pontok ahonnan nem lehet visszább esni, azaz ha sikerül kifogni egy nyerő szériát simán elérhetik botszintű játékosok is a következő biztos szintet. Lényegében csak azon múlik, hogy valaki eléri-e a max szintet, hogy mennyi időt szán rá... mint egy prémium tank XP grind eventnél. Jól látom?

Nick: HE_Storm

(#209805) Djuree válasza szbalogh (#209804) üzenetére


Djuree
félisten

sztem ha nem vagy jó játékos többet fogsz veszteni mint nyerni és nem elég nyerni sem, ha szart se csinálsz nem jutsz feljebb.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#209806) e-newsee válasza hulp01 (#209802) üzenetére


e-newsee
addikt

Nem lenne baj ezzel a szerepkör szerinti extra XP-vel, csak az AI, ami számolja egy kicsit fejletlen még hozzá. Szerintem. Vagy nem jól vannak megadva a feltételei.
Én alapból három (de inkább négy) részre bontanám az XP jutalmazást.
Lenne egy olyan kategória, ami tényleg a te dolgod. Pl. Nehéz tankkal a közelharc, közepessel a tankok (testének) oldalába, vagy hátuljába osztott sebzés és a láncolás, lightokkal a spotolás ideje, és a spot assist, TD-hez kicsit nehezebb lenne kitalálni, de mondjuk számíthatna a láthatatlanul kiosztott sebzés, vagy úgy általában a sebzés, artynál pedig egyértelmű, a kábítás ideje, és a kábításos sebzés.
Aztán lenne egy olyan kategória, amire még több XP-t adna, mert ugyan nem dolgod, de nagy a kockázata, így ha olyat művelsz, könnyen belehalsz (vagy ügyes vagy, akkor jól megszeded magad). Ilyen lenne mondjuk a lightokkal a közelharci sebzés szemből, a nehezekkel a flankelés, a spot, a TD-kel szintén a közelharc, stb.
Aztán lenne olyan kategória, amire kevesebb XP-t kapnál, mint a többiek, mert nem az a dolgod. Pl nehéz tankkal a láthatatlanul kiosztott távoli sebzés. Ezt a kategóriát elég nehéz lenne ugyan meghatározni, de nem lehetetlen, és nem is kellene feltétlenül minden osztálynál lennie ilyen "bünti" kategóriának.
Aztán a negyedik kategória lenne a maradék, amire se büntit, se extrát nem kapsz, csak a szokásosat.
Mivel a tank modellek ismertek, simán meg lehetne oldani, hogy a tankokon dedikálni weak spotokat (amit aztán közzé tenni), és ha azt lövöd el közelharcban, akkor arra is több XP-t adna, mintha máshol sebeznéd az ellent.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#209807) 3


3
senior tag

Nem tudom, milyen emberek dolgoznak a WG-nél, de ha szerintük ez az "ünnepi" alkalomból prezentált sózott faszra húzás vállalható, akkor nem lehetnek túl jószívűek.

Ha a moderátor indokolja a döntését, korrektül tegye. Vicc.

(#209808) szbalogh válasza Djuree (#209805) üzenetére


szbalogh
őstag

Erre a játékra ugye az jellemző, hogy vannak jó sorozatok és szopóágak. :))

Nick: HE_Storm

(#209809) e-newsee válasza szbalogh (#209808) üzenetére


e-newsee
addikt

Az igaz, de amíg egy maraton XP grindjénél nem tudsz visszaesni, csak marha lassan haladni (akár 100 XP-nként), addig rankedben lejátszhatsz akár 500 csatát is, ha nem csinálsz semmit, jó eséllyel nem jutsz el a legelső fix szintig sem, mert soha nem éred el a sráf szerző helyezést.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#209810) hulp01 válasza szbalogh (#209804) üzenetére


hulp01
senior tag

Szerintem nem. Egy bizonyos szint fölé nem fogsz jutni akkor sem, ha sok csatád van. Eleve a győztes csatában is első tízben kell lenni, a vesztes csatában meg elég jónak kell lenni ahhoz, hogy ne bukj chevront. Sokkal inkább befolyásolja a dolgot, hogy mikor játszol. Előbb-utóbb a jó játékosok feljebb kerülnek, és akkor könnyebb haladni. Ha visszaolvasol, akkor kchryss is azt írta, hogy az első hetet simán ki lehet hagyni, amíg az unikumok feljebb jutnak, és akkor a kevésbé jó játékosok között már könnyebb boldogulni egy jobb játékosnak. A grindelős eventeknél ha eleget játszol, akkor biztosan meglesz, akármilyen rossz játékos vagy is, itt a bukható chevron miatt ez nem játszik. Az előző szezonban én rengeteg csatát játszottam, és a div 2 rank 7 lett a végállomás. És úgy, hogy a div 3 rank 7-ről vagy egy hétig nem tudtam továbblépni. Utána meg a végén kb. 2-3 nap alatt léptem majdnem egy teljes diviziót. Szóval az előtte lévő 2 hétnek nagyjából semmi értelme nem volt, egy helyben toporogtam. 41-42% körül volt az elején a winrate-em, ami a random alapján kicsit sem volt reális, az utolsó napokban meg felment pár százalékkal, de még ott is bőven a random átlagom alatt maradt. Valamiért sokszor kaptam olyan csapatot, amelyik veszített, és annyira jó játékos nem vagyok, hogy ekkora százalékban sikerüljön chevront menteni vesztes csatában is. Mondjuk azt azért hozzátenném, hogy nem volt olyan tankom, ami igazán jó lett volna ide. Ja, és nem használtam prémium lőszert, mert nincs rá creditem. De egy jó játékosnak ezek annyira nem biztos, hogy számítottak volna.
De a célomat elértem, mert kaptam 750 goldot, és bondért megvehetem a Kpz50t-t.
Az is vicces, hogy az előző etapban a kvalifikációt asszem 8 chevronnal zártam, most meg eddig 10 meccs után eggyel állok. Bár ahogy írtam korábban, ez mindegy is, mert nem tudom üzembiztosan felhasználni a duplázókat. Azoknak csak védett pont elérésénél van szerepe szerintem, ha sikerült győztes csatában az első háromban lenni. Egyébként nem sokat érnek.

#209806e-newsee Ez már túl bonyolult lenne. Ráadásul van nem egy olyan csőpálya, ahol nem nagyon tudsz flankelgetni. Eleve a kategóriákon belül is akkora szórás van. TD a Grille is és az obj268 4 is. Az egyikkel nem nagyon mész közelharcba, a másikkal meg nem igazán sniperkedsz a piros vonalról. Ahogy mondjuk egy 50b is inkább medként használható, mig egy e100-zal nem nagyon gondolsz flankelésre. A leo inkább egy bokorból lövöldöző sniper tank, míg a 430u már majdnem heavy. Az ebr meg 400-at lő egy is7-be repesszel.

[ Szerkesztve ]

(#209811) köpet válasza kchryss (#209790) üzenetére


köpet
aktív tag

Szerintem a repesz dolgába is belenyúltak, mert az utóbbi frissítések óta kb. fele pattan vagy nem átütő találatként semmit sem sebez, pont a jól páncélozott gépek ellen.
De lehet, hogy ez is csak az aktuális szopóroller része, nem tudom, régebben mindig sebzett ha csak 20 hp-t is emlékeim szerint. :F

Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...

(#209812) e-newsee válasza hulp01 (#209810) üzenetére


e-newsee
addikt

Persze, hogy bonyolult, de - ahogy írtad te is - ebben a formában semmi értelme. Vagy csinálják meg normálisan, még ha bonyolult akkor is, vagy sehogy. Alapból is sok igazságtalanság van az XP rendszerben, nem kell még tetézni.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#209813) peterson79 válasza szbalogh (#209804) üzenetére


peterson79
őstag

Nem jól látod.

Egyrészt sajnos, mert Én örülnék a legjobban, ha csak ennyi lenne, kattintani és lépegetni apránként.
Nem, nem így van, ez nem így működik.
Másrészt jó, mert nehogy már minden tökkelütött megszerezze azt a kp50t vagy mi a tökömet.
Eléggé megváltozott, az igaz, de azért rohadtul be lehet ragadni egy bizonyos szinten, ha nem adja a szopó roller...
Khryss is írta, hogy aranyligához kb unikumnak kell lenni, na az pedig nem sok van.

(#209814) phoenix1989 válasza kchryss (#209796) üzenetére


phoenix1989
őstag

nagyon humoros vagy. mint mondtam itt is írtam is7 tornyát wz goldal 4/4 szer bebaszta szemből akkor azt írtátok ez tök normális most meg azt állítod hogy ez nem az. de inkább hagyjuk mert úgyis én vagyok a hülye xD.

(#209815) jano_77 válasza hulp01 (#209802) üzenetére


jano_77
nagyúr

Tegnap este vettem észre, hogy elkezdődött az új epizód, így 5 csatára jutott időm és idegrendszerem. Sikerült nagyjából mind az 5 elbukni és talán egyet leszámítva az első 10-be sem tudtam bekerülni. :U Nem szeretnék úgy járni mint az első epizódbál, hogy az elején azt sem tudtam mit is kell csinálni és elqrtam a kvalifikációt, de sajnos jó úton járok felé.
A végére ugyan sikerült legalább 3 tokent megszerezni - most is jó lenne ezt elérni - de azt szerettem volna, ha most már az elejétől jobban megy. Most mégis az van, hogy újra vhogy rá kell érezzek, ki kell tapasztaljam, hogy melyik tankokkal érdemes bemennem, melyikkel adja a játék. :U

Mirny-13:
Nem értem hogy tudnak egyesek úgy haladni ebben a mókában, hogy van, aki már mind az 5 legénységi tagot kiszedte?!? Mondjuk sikerült itt is olyan "jól" aktiválnom a duplázóst, hogy nagyjából a semmit dupláztam és ezáltal baromi lassan haladok. :O :(((
Ami tény, hogy baromira kredit zabáló modot hoztak össze a WG-nél! (csak nem közeleg egy fekete piac-os akció?) Az hogy a parancsnokot 225K kredittel lehet csak újjáéleszteni, hogy tudjak menni csatába, az szerintem pofátlanság! :((
Az AMX 1390, T49, M03 skineket hogyan lehet megszerezni amúgy? T49 kivettem goldból, de nem vettem észre, hogy mondjuk kaptam volna mellé egy skint is - persze lehet, hogy igen, nem is figyeltem.

[ Szerkesztve ]

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#209816) notika77 válasza jano_77 (#209815) üzenetére


notika77
senior tag

Mirny13: Szakasz. 5 fős szakasz és ha nem egy fa alól válogatod őket, nem is lehet veszíteni. Legalábbis ~20 perc Dezgamez stream nézés után ezt láttam. Első csatában eléggé ki volt, mert már pár vesztes csatát letolt a random csapattársakkal, majd a következő kettőt a nézőivel simán megnyerte (inkább hallgattam, ezért nem tudom, mennyire válogatta a szakaszát). Aztán Scheff is megnyerte a látott 2-es nehézségi szintet a szakaszával. Annyi a lényege, hogy ne haljatok meg, ne harcolj a Halhatatlannal, csak együtt menjetek és időben vigyétek be a cuccot. IQ+ szakaszban ez nem kihívás, random csapattársakkal viszont szinte lehetetlen, mint a WTE-110-es event.

ui.: a lassú nehéz tanknak nincs értelme, mert a többivel is simán meg lehet csinálni, többet ér a mozgékonyság (legalábbis az első két nehézségi szinten). A botok lövik az alacsony HP-s tankokat, erre figyelni kell.

[ Szerkesztve ]

(#209817) peterson79 válasza jano_77 (#209815) üzenetére


peterson79
őstag

Nincs mese, esténként megint szakaszozunk ;)

(#209818) e-newsee válasza notika77 (#209816) üzenetére


e-newsee
addikt

Én a közepessel játszottam tegnap, az bejött. Tud pattintani, mozgékony, és elég jól sebez. A sebessége necces, épp annyival gyorsabb a Halhatatlannál, hogy ki tudsz menni a zónájából, és ha szerencséd van, nem lő szét.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#209819) Eugene Roe válasza hulp01 (#209802) üzenetére


Eugene Roe
őstag

20% rng szerintem is sok. Goldos gold ammo idején lehetett szerepe, hogy a gold nélküli is betaláljon 1-2*, illetve a goldosnak se sikerüljön minden lövés, de most szerintem egyrészt picit közelíteni kellene a goldot a simához, másrészt ki kellene próbálni a 10-15%-os rng-t is.

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#209820) jano_77


jano_77
nagyúr

Mirny13:
a napi 5 újraélesztő csomagot minden nap megkapjuk vagy azt megkaptuk a játék indulásakor és egyébként meg 2 lehet szerezni random csatákkal oszt ennyi?!? :F

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#209821) Pug válasza Eugene Roe (#209819) üzenetére


Pug
veterán

Az RNG szerepe teljesen tudatos, ez altal elvezheti vorospisti is nehanapjan a jatekot. Elobb allnak le majd a szerverek, mint hogy az RNG-hez hozzanyuljanak

(#209822) Viktoár válasza Pug (#209821) üzenetére


Viktoár
addikt

"Elobb allnak le majd a szerverek, mint hogy az RNG-hez hozzanyuljanak"

Ez valószínű, de ha belegondolsz pont azért fognak leállni a szerverek mert nem nyúlnak az RNG-hez. :DDD

Üdv:Viktor

(#209823) Pug válasza Viktoár (#209822) üzenetére


Pug
veterán

Nope, RNG nelkul ugy elparologna a koca jatekos allomany, hogy csak pislognank ;)

(#209824) ollie válasza Viktoár (#209822) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Pontosan az RNG miatt van néha sikerélménye az egysejtűeknek, márpedig a játékosállomány nagyobb része egysejtű szinten van, csak annyit értenek az egészből, hogy van tank, meg lehet lőni. Szóval ez nem fog javulni. Már évek óta egy arcade szint felé halad a WoT, ez nem fog megváltozni, sőt, egyre inkább arcade lövöldévé válik, pontosan azért, hogy tömegek játszanak vele.

***

(#209825) hulp01 válasza Pug (#209821) üzenetére


hulp01
senior tag

Szerintem se fognak hozzányúlni. Pedig nem is megszüntetni kellene, csak kicsit lejjebb vinni. Amúgy nem 25% jelenleg? Főleg nagy sebzésű ágyúnál zavaró, hogy lőhetsz 750-et meg 1250-et is. Pennel ugyanez. Ráadásul ott nem is tudod hogy éppen mennyit dobott az rng, mert nem írja ki semmi. Nem tudod, hogy éppen csak rossz helyre ment a lövés, vagy csak lowroll-t kaptál az átütésnél, és egy átlag lövés simán átvitte volna. És itt az rng még össze is adódik, mert a célzásban is van, meg az átütésben is. Bár lehet, hogy az átlag játékosok észre se veszik, és nem zavarja őket (amit elég nehezen tudnék megérteni).

(#209826) Djuree válasza ollie (#209824) üzenetére


Djuree
félisten

szerintem most erősebb a játékoállomány.
régen a piroskák tényleg csak mentek előre és haltak meg sokszor lövés nélkül.
most azért már nem nagyon látok ilyet.
persze kis tierben mentem tegnap és ott a sidescrape fogalmát még hírből se hallotta a nagyrésze. beálltam t-34-85-el ami nem is különösebben páncélozott és szart se tudtak ellenem csinálni. :C vicces volt...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#209827) Viktoár válasza ollie (#209824) üzenetére


Viktoár
addikt

Értem amit mondasz, nincs baj azzal hogy nem egy szimulátor a wot hanem árkád jellegű. De nem kellene bele olyan RNG ami időnként védi a húgyagyút. Egyszerűen nem fair azokkal szemben akik vették a fáradtságot és megtanultak ezt azt a játékról. :U

Üdv:Viktor

(#209828) Pug válasza Djuree (#209826) üzenetére


Pug
veterán

most azért már nem nagyon látok ilyet.

Akkor te a WG kivetelezettje vagy ;]

(#209829) köpet válasza Djuree (#209826) üzenetére


köpet
aktív tag

Vegyes azért a kép, az a szép, amikor a sötétpirosak mellett megjelenik szakaszban pár stathuszár és halomra gyilkolja a népet. Az első pár percben elhullanak a gyengébbek, aztán kezdődik a valódi játék, ha mindkét oldalra jutott a jobbakból. Ha nem, akkor meg ott a vége.
Én inkább így látom, és örülök, ha nem kaszálnak el az elején. Sok az álkezdő is, aki jól használja a tankot, ismeri a spotrendszert és a pályákat is.

Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...

(#209830) Viktoár válasza köpet (#209829) üzenetére


Viktoár
addikt

"álkezdő" = (e-péniszre élvező reroll köcsög) :DDD

Üdv:Viktor

(#209831) ollie válasza Djuree (#209826) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem erősebb, hanem "megtanultak" campelni. A legtöbb a piros vonalról lövöldözik, még akkor is, ha heavyben vagy lightban van.

***

(#209832) e-newsee válasza Viktoár (#209830) üzenetére


e-newsee
addikt

Sajnos nem. Én kétféle álkezdőt látok. Az egyik, aki rerollolta a 800 wn8-as accountját azért, mert a recentje 1200, és azt hitte, majd reroll után király lesz, de így sem megy neki, és alig 1000 körül mozog.
A másik pedig a kis accounton játszó emberek. Rajtuk látszik, hogy nem teljesen fogalmatlanok, csak még kevés a csata, sok a stock tank és legénység, és ezért (is) olyan a stat, amilyen.
A low tier statpadder pedózó reroll köcsög az egy különleges állatfaj, őket én igazából sajnálom, mert ők a való életben valami elnyomott frusztrált gyökerek, akik valójában magányosabbak, mint egy naprendszerből kiszakadt meteor.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#209833) Viktoár válasza e-newsee (#209832) üzenetére


Viktoár
addikt

Szerintem a 800 wn8-as nem fog rerollozni. :F Minek is tenné, azért annyi mert fogalmatlan, nem is törődik a tanulással fejlődéssel, tehát a wn8 sem érdekli.

Valószínűleg rám is ragadt valami a sok csata alatt és jobb statom is lehetne de minek? Ha csak egy nőt is az ágyba tudnék vinni a wn8-al megérné a reroll de a való életben semmire sem megyek vele. Kis túlzással, maradok a báránybőrbe bújt farkas. :DDD

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#209834) jozefgucci1 válasza jano_77 (#209820) üzenetére


jozefgucci1
addikt

Köszi a tegnapi invet ,de még ismerkedem a játékkal :DDD

Ne csak off legyek ,így majd három év kihagyás után hiába van 27K csatám gyakorlatilag olyan érzésem van mintha új játékkal játszanék. Van sok új pálya és még a régieket is rendesen átdolgozták , valamint rengeteg új op-nak tűnő tank is van . Ezt a lengyel ágat érdemes elkezdeni ? Valamint tegnap megvettem az E50-et és nem érzem benne az erőt , lehet nem érdemes az 50M-re továbblépni ? Véjennyóc van még , nem mintha most nekem számítani , mert botrány köröket megyek ? :O

Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...

(#209835) inferno88 válasza jozefgucci1 (#209834) üzenetére


inferno88
őstag

Most buffolták az E50-et. Még betyárabb lett, mint volt, csak ismerd meg jobban. Az E50M meg egy száguldó erőd.

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#209836) kchryss válasza ollie (#209824) üzenetére


kchryss
addikt

Meg lehetne hagyni a jelenlegi rng-t a random csatákban és mellé kipróbálni mondjuk a 15%-ost rangsorolt csatákban és klánháborúban. Ezzel a casual játékosoknak is maradna sikerélménye, de a kompetitívebb játékosoknak is lenne hol élvezkedniük. A kecske is jól lakna és káposzta is megmaradna.

#209804 szbalogh:
Részben igazad van. Majdnem minden játékban úgy csinálják meg a rangsorolt rendszert hogy vagy skillel gyorsan megcsinálhatod vagy skill nélkül nagyon sok csatával is meglesz.
Itt is rendszeresen látni 50% alatti wr-es játékosokat akik feljutnak a tetejére. Csak nekik nem 2-300 csata kell hozzá hanem 500-1000.
Viszont azért teljesen bot játékkal nem lehet megcsinálni mivel csak akkor halad az ember ha a saját csapaton belül az első 10-ben van.

#209810 hulp01:
Ne abból indulj ki amit te tapasztaltál az előzőben. Te extrém módon peches voltál. Akkor is írtam, hogy te tényleg jogosan mérgelődtél mert az átlagaid alapján teljesen indokolatlan volt az a gyenge győzelmi arány. 50% felett kellett volna lenned és ha úgy lett volna akkor simán fel is értél volna a tetejére. Nem leszel mindig olyan peches majd meglátod, hogy lehet itt haladni.

#209815 jano_77:
Janó! Első számú szabály hogy ha nincs időd, stresszes vagy, nincs hozzá kedved, nem vagy ráhangolódva akkor ne játssz rankedet! Csak azt éred el vele hogy felhúzod magad aztán az idegesség miatt rossz döntéseket hozol, rosszul játszol, ettől nem jönnek az eredmények és még idegesebb és görcsösebb leszel aztán belekerülsz egy jó hosszú negatív spirálba ...
Nem kell sietni, 3 hétig tart, még csak most kezdődött.
Nézz streameket hogy csinálják a profik, milyen pályák vannak, hova mennek, milyen meta van, melyik tankok működnek jól.
Ha lesznek már videók azoktól akik végigmentek rajta akkor linkelek be. Nem kell végignézni őket mert arra senkinek sincs ideje, de ha csak beletekergetsz és gyorsítva nézed akkor is sokat lehet tanulni belőlük.

#209814 phoenix1989:
Gyere be gyakorlóba, lődd be szemből az is7-em tornyát WZ-vel! Nem kell 4-ből 4x, elég ha 10-ből 3x megcsinálod és ígérem többször nem cseszegetlek és beismerem hogy neked van igazad és simán áthugyozzák a tornyát.

[ Szerkesztve ]

(#209837) Gyuri27 válasza kchryss (#209836) üzenetére


Gyuri27
félisten

Rengeteg az rng. Szóráskép + átütés + sebzés. Utóbbin ugye 25%-25%.
Ez a casuáloknak se kedvez. A sebzésnek max 10% kellene legyen az rng-nek. Az átütésnek is max 10%.
Rakják be a prém skulót elég nagy átütéssel. Cserébe sebezzen fele akkorát (és az ára is mérséklődjön, mert így a casuálok csak a kreditben a bukó köröket gyártják). A casuálok örülnek. A profik is.
1000 megoldás lenne. Ami van az szar már évek óta.
És még mindig nem jutottunk el odáig, hogy aki a belét kihajtja a vesztes csapatban az még mindig mindenből kevesebbet kap mint a győztes csapat afk-ja. És ez gusztustalan.

Amd - Radeon - Ryzen

(#209838) kchryss válasza peterson79 (#209786) üzenetére


kchryss
addikt

Mivel a kiírásban nincs lista így videók alapján összeírtam milyen pályák vannak rankeden.
Megint eltér az eu és a ru szerver.
19 pálya van mindkettőn, de van 6 ami csak eu és van 6 ami csak ru szerveren.

13 pálya ami mindkét szerveren van:
Highway
Himmelsdorf
El Halluf
Erlenberg
Karelia
Lakeville
Live Oaks
Malinovka
Murovanka
Sand River
Serene Coast
Steppes
Tundra

6 pálya ami van eu szerveren de nincs ru szerveren:
Cliff
Pearl River
Prokhorovka
Redshire
Ruinberg
Westfield

6 pálya ami van ru szerveren de nincs eu szerveren:
Abbey
Ghost Town
Kharkov
Mountain Pass
Paris
Pilsen

Sok pálya ami egyik szerveren sincs:
Airfield
Berlin
Ensk
Empire's Border
Fisherman's Bay
Fjords
Glacier
Mannerheim Line
Mines
Minsk
Overlord
Siegfried Line
Studzianki

Nekem sokkal szimpatikusabb a ruszkiknál lévő 6 pálya mint az eu-n lévő.
Az egyébként felháborító hogy nincs erről semmilyen hivatalos infó pedig elég fontos tényező. Nagyon nem mindegy hogy egy tanknak milyen pályák fekszenek. EBR például sokkal erősebb eu szerveren, mert ruszkiknál nincs prokhorovka, redshire és westfield amik álom pályák neki cserében van egy csomó városi és cső pálya.

Ráadásul már az előző epizódhoz képest is változtattak. Akkor emlékszem volt mountain pass és berlin is most meg nincsenek ezek. Hír meg róla semmi ...

Ha valamit elírtam és mégis van olyan pálya amiről azt írtam hogy nincs akkor javítsatok ki!

(#209839) Djuree


Djuree
félisten

ezeket hogy lehet megcsinálni? nekem normál csatára nem adja.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#209840) hulp01 válasza kchryss (#209838) üzenetére


hulp01
senior tag

Nagyon örülök, hogy nincs Berlin map. Randomban is tiltva van, nagyon utálom. Viszont itt nagyon nem örültem, hogy van Prokhorovka. EBR-rel meg 2-2 artyval halál egy heavynek. Legalább is IS-7-tel semmit nem tudtam kezdeni. Hiába spottolt az ebr és találtam el a célpontot, olyan messze volt, hogy a weakspot eltalálása már nem ment. Ezzel a tankkal még nagyon hulldown-ozni se lehet dombos pályán, mert elég szar a lövegsüllyedése. Nagyon örülök, amikor sorba dobja a Westfieldeket. Tök haszontalan vagyok azon a pályán ezzel a tankkal.
Amúgy a repeszre vonatkozó imáid lehet, hogy meghallgatásra kerültek. Már nem először tapasztalom, hogy toronyba nulla sebzést lő, esetleg bőven 50 alatti sebzést ad. Ilyen sebzés mellett már nem nagyon van értelme lövöldözni, de legalább is simán kibekkelhető ellenfélként. Persze nagyobb kaliberű ágyúval lehet érdemes még mindig repeszt lőni, de abból azért nincs olyan sok.

(#209841) kchryss válasza hulp01 (#209840) üzenetére


kchryss
addikt

Berlint én is utáltam előzőben, főleg azért mert még nem ismerem 100%-ig ki magam rajta.
Most ugyanez a helyzet pearl river-rel, de azért pearl rivert még így is sokkal jobban szeretem hogy egy csomó részén még nem is jártam a pályának.
Prokhorovka randomban jó, rankedre szerintem nem való, túl sok múlik a felderítőkön. Egyik oldalon jobb a light akkor már el is dőlt a csata.

Westfield és prokhorovka ha vannak artyk akkor heavy-vel szinte játszhatatlan.
Ezért tetszik nekem a ruszki pálya lista, ott se westfield, se prokhorovka, se berlin se pearl river és ruinberg sincs amit még szintén utálok. (IS7-nek mondjuk ruinberg pont fekszik).

Azért van pár pálya amit nem értek mi alapján került be vagy ki a listáról.
Siegried line és fishermans régebben volt és azoknál nem értem az okot hogy mi alapján lettek bannolva. Én gleccsert is szerettem tavaly amikor volt, de ott legalább értem miért vették ki, heavy-knek elég fos pálya volt.
Airfiled alap pálya szokott lenni és én szeretem is, gondolom azért vették ki mert túl passzív volt rajta a játék, ott általában aki kitámad az veszít.
Abbey érthetetlen hogy miért nincs eu szerveren, szintén alap pálya.

(#209842) Imilenni


Imilenni
addikt

Jó ez a ranked, 10-ből 8 meccs:
15-0 vagy 0-15 :U

Press "F" to pay respects.

(#209843) Djuree


Djuree
félisten

ehhez a mirny hez hol lehetne szakasztarsakat talalni? randomban eselytelen.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#209844) notika77 válasza Imilenni (#209842) üzenetére


notika77
senior tag

Klántárs szakasz kell!
Sőt! Ha haladni akarsz vele, akkor kláncsaták kellenek.

ui.: #209839 Djuree-nak volt válasz

És Mirny szakaszt is klános TS-eken érdemes keresni vagy itt, de nem ilyenkor :)

[ Szerkesztve ]

(#209845) peterson79 válasza kchryss (#209838) üzenetére


peterson79
őstag

Hali.

Hát, nem tudom. Nekem eléggé szűken adja a pályákat. Amiket felsoroltál, azokból felén egyszer sem voltam még. Prohorovka? Áhh. Pedig T100-nak pont jó lenne.
Amúgy ismét érdekesen számolja az XP-t a játék. Tegnap konkrétan 1 percig éltem egy csatában, elnéztem egy dolgot és engem lőttek ki legelőször. Nulla sebzés, nulla spot, nulla pattintás, ja és T57-el mentem.
Végeredmény: 450 XP, mert nyertünk, de persze tök utolsó voltam, ellenfélnél első helyezett valami 298-at kapott...az mondom igen, szép csata lehetett...
Gondolom azért volt ilyen magas, mert számolja az elvesztett HP-t is és elvileg heavy-nél erre jár bónusz pont...de akkor is nevetséges öregem...

(#209846) peterson79 válasza notika77 (#209844) üzenetére


peterson79
őstag

Ez a Mirny nagyon érdekes egy mód. El lehet vele hülyülni egy kicsit, de van pár roppant bosszantó dolog. Szerintem maradok a napi 2-3 csatánál vele, annyira nem jön be.

(#209847) e-newsee válasza peterson79 (#209846) üzenetére


e-newsee
addikt

Dettó. Tegnap is mentem kettőt, elsőben gyors halál, másodikban jó volt a csapat, de a 3. fázisban a Halhatatlan kibabrált velünk, és nem ért be mindenki a célba.
A hangulata nekem nagyon unalmas. Semmi rendes háttérzaj, csak a néma csend, és a puffogtatás, rohadt nagy sötétség, néha fogalmam sincs, hogy az ellenfél bucka mögött van-e, mert nem látok mást, csak az ikont a feje fölött. Akármekkora királyok ezek a japók, Silent Hill ide, vagy oda, számomra semmi hangulata nincs ennek a játékmódnak. Ha jó a csapat, akkor maga a csata úgy ahogy izgalmas, de az atmoszféra nulla.
A botok pedig tényleg botok. Szikla mögött csiki-csukizva kilőttem 4 Panterát, mert egyedül maradtam, azok pedig nem estek rám egyszerre, hanem megálltak, és csak toronnyal követtek. Volna, de amint visszamentem a szikla mögé, mintha nem is foglalkoztak volna velem. Volt, hogy az egyik, amit lőttem, úgy várt egy töltés után, hogy oldalra állt a tornya, és amikor meglátott, akkor kezdte el fordítani felém. Csapattárs sehol, mert úgy alakult, hogy egyedül maradtam. Szóval nem tudom, mit nézett, de lefarmoltam halál nyugodtan 4 ellenfelet egyedül két bekapott lövés (abból egy lapattanó) mellett. Egyedül bemenni nem szabad a bolyba, mert akkor minden irányból kapod a lövést, és láncolnak, gyújtanak, motort lőnek, te meg meghalódsz szépen gyorsan, de messzebbről, egy oldalról (mondjuk egy szorosban) sima kacsavadászat.
Szóval ja, elszórakozni jó. A pályát szívesen látnám nappali verzióban akár randomban, mert az nem lett rossz.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#209848) hulp01 válasza kchryss (#209841) üzenetére


hulp01
senior tag

Igen, erre én is kíváncsi lennék, hogy mi alapján döntik el melyik pálya marad és melyik megy. Egyáltalán miért vesznek ki bármilyen pályát? Vicces látni így felsorolva, hogy mennyi map van. Érzésre ugyanaz az öt ismétlődik. És azok közül is Erlenberg meg Westfield dupla annyiszor.
Prokhorovkánál nekem is ez a gondom, hogy amelyik csapatnak jobb a felderítője, nagy eséllyel az nyer. Ha meg mindkettő elhullik, jönnek a jó látótávú medek, de mindegy mert heavyvel halál. Skillt láttam, hogy heavyvel általában bent játszik középen a sín mellett, de oda is olyan tankkal érdemes menni szerintem, amivel lehet lefelé is lőni, szóval IS7-nek az se való.
Westfieldnél az is gond szerintem, hogy az egyik oldalnak (talán az északi) sokkal erősebb a td pozíciója. Onnan végig lehet láthatatlanul lövöldözni, míg a másik oldalon a td-k azonnal spotolódnak (sokszor még lövés nélkül is). És viszonylag könnyen ki is lehet őket szedni.
Fjords is elég féloldalas heavyvel. Ha a falunál kezd az ember, akkor az ellenfél szinte végig hulldownban tud játszani és ha az ellenfél artyja tudja használni a billentyűzetét, akkor még ő is oda tud lövöldözni. Ha az ellenfél megszerzi a középső dombot, akkor meg végképp reszeltek a heavyknek. Miközben a másik oldal heavyjei végig artysafe-ben vannak, és középről se nagyon lőhetők, csak ha már nagyon kitámadnak.
Airfielden a heavyk ütközési pontja könnyen belőhető artyval, aki meg támad, az még a td-ket is megkapja a nyakába. Szóval ennek örülök, hogy nincs.
Ensk simán jöhetne, legyen már egy olyan map is, amin a light nem annyira hasznos. Ha már ellenpontnak ott van Prokhorovka, meg Malinovka. Abbey is jó.
Glacier az nem rossz, lehetne, bár a heavyk ott is kaphatnának némi védelmet legalább addig, amíg pocícióba érnek. Végig kell cammogni a nyílt terepen, miközben az élelmesebb medek büntetlenül apríthatják őket középről.
Pilsen és Paris sem rosszak. Highwayt viszont kivehetnék. Azt inkább meddel nem szeretem. A bal fölső sarok lenne elvileg a medek játszótere, de a déli bázisról indulók ott is ki vannak szolgáltatva szinte végig a td-knek és az artynak. Míg a másik oldalról legalább a ház mögé be tudnak menni. Bár sokat az sem ér, én már meddel is egyre inkább a város végébe a hídhoz megyek, aztán be a városba.

(#209849) jano_77 válasza e-newsee (#209847) üzenetére


jano_77
nagyúr

a pálya neve Ghost Town, szal benne van randomban - nyilván némi átalakítást eszközöltek rajta, de a pálya az. ;)

Jozef: semmi gond, majd legközelebb. ;)

Mirny13:
tegnap haverokkal csapattuk 4-es szakaszban a II-es szinten és hiába dolgoztunk össze, sehogy nem sikerült eljutnunk a 4-es fázisig sajnos. Legtöbbször a 2-esnél elvérzett mindenki. Itt már T28 Protok, svéd Leo-k, és nagy dögként Conway-ek vannak. :U

[ Szerkesztve ]

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#209850) e-newsee válasza jano_77 (#209849) üzenetére


e-newsee
addikt

Tudom, hogy Ghost Town, de én ebben a verzióban látnám szívesen randomban. Ghost Townt nem szeretem a jelenlegi formájában.
Tök jó lenne egy olyan event, ahol az ilyen-olyan átalakított pályák lennének randomban. Mint a Halloween mapok, vagy a versenypálya (persze nyitottabb verzióban, hogy átjárható legyen).

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.