Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #198550 üzenetére
pedig az az gyári lesz, az elsőváltó bovdenjének. sztem.
Canyonomon is van olyan.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #198552 üzenetére
van rajta egy kis gumi kupak, de a Kellys-en annak idején kb. ugyanolyan volt, csak egy luk, amin átvezeted a bovdent.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Tothgera30
Ármester
válasz Maximum1 #198537 üzenetére
Ha így nézzük, egyik bringám se fér be egy 60-as ajtón... de ha akarom, beteszem, bár 740-es kormány van mindkettőn. Nekem nagyon kellene, trekkingnek nagyon perverz. Másrészt a szett pont jó, kellemes egyvelege egy olyan felhasználónak aki túrázgatna a családdal, de nem akar a technikai csemegéktől megfosztva lenni, amit akár az XC vagy CX bringáján használ ha mondjuk néhanapján versenyzik. Magamnak nagyon el tudom képzelni, de akár fateromnak is, tehát teljesen kortalan.
#198545 maximilian4: Gyárilag is bejön, de így van benne egyfajta sznobizmus, amit magasra teszi a lécet ebben a kategóriában.
#198553 6030D: Hihetetlen jó választás. Sok örömteli km-t vele.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Ringman
nagyúr
válasz maximilian4 #198545 üzenetére
Nem lesz egy népszerű vélemény, de szerintem a pinarellok a sok felesleges hullammal és ivvel nagyon bazariak, kb mint a pc-knel a "gamer" vonal
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
eddie1978
senior tag
Csak mint infó a viasz világából.
AbsoluteBlack Graphene wax a helyére került. A kukába. Nem jó semmire. Tényleg ne vegyen senki! 2km után már atom száraz hangja volt és ki kellett dobom a láncomat is mert elkopott.
Ellenben a Moltenspeedwax, az új recept amiben van az eredeti PTFE és MoS2 mellett WS2 is, tuti (a korábbi is ugyanilyen jó volt a ZFC szerint, abszolút ajánlott). A 800km-t futott lánccal ismét csendes a hajtás és 60km után sincs még száraz hangja. Jó lesz ez. Berakok mellé vetésforgóba egy új láncot is. -
6030D
Ármester
Köszi mindenkinek. A történet úgy szól, hogy kb 10 éve vettek a feleségével 1-1 új 26" Focust, egy alu Black Forestet (após) és egy karbon Ravent. A mai napig hibátlanul mennek, a Ravennek a súlya brutál, bár sose mértük (S-es váz, Reba, full 3x9 XT, Elixir R fék, DT kerék), de apósnak mindig ott volt, hogy azért na, a műanyag az más. Erre jött a hülye veje, aki először vett egy 27,5" majd egy 29"-os bringát, ami ráadásul karbon, így már jött az infó a nagyobb kerekekről is, és körvonalazódott, hogy akkor legyen egy 29" karbon. Vannak beszerzési források, azokat végigjárva ez lett a befutó, hogy még a nyáron lehessen tekerni. A Focus boltban volt egy gyengébb felszereltség, de a felirat az fontos , így mondták, hogy akkor tudnak rendelni 8.8-at, 2 hét (!!!) alatt itt van. Végül valami nem stimmelt, és "csak" 8.7 lett, aminek örülök, mert ne legyen már jobb telója. Kíváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni az 1x váltás, de szerintem nem lesz gond, mert lefelé nem teker bele, felfelé meg 30-as pf-tal megy. Hétfő reggelre be van jelentve nullás szervizre. Ja, és mondtam neki, hogy a karbon bringa fejcsöve nem bírja el a kormánytáskát, szóval azt felejtse el.
Miért monti? Mert ez tetszik, mindig is ilyennel ment, sose ülne trekkingre, egyelőre a villanyos sem mozgatja.
Ha valakit érdekel M-es karbon Ridley egyszerű felszereltséggel (talán Deore, Magura, Judy), 450-500 körüli áron, akkor szóljon, adok elérhetőséget. Nem azt választotta. Illetve majd lehet, hogy lesz egy eladó 26"-os Black Forest, ha nem könyörgöm el gyerekhordó bringának.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
INTELligent
senior tag
Légtelenítettem a Magura MT4-et, most már normálisnak tűnik a fogáspontja. Viszont elég fura, hogy kb 9/10 alkalommal, amikor fékezek, akkor "megrángatja" a bringa elejét. Kb olyan érzés, mintha a blokkolásgátló folyton ki- majd bekapcsolná a féket. Ez normális? Vagy valami a telóbeállításnál nem jó, esetleg ez a fék ennyit tud?
Direkt ma tekerés után (pára van és sáááár) próbálgattam síkon a fékezgetést, és nem bírtam rájönni, hogy mi lehet az oka. Ha jól rémlik, a 395-ös Shimano is csinált hasonlót, de kb csak 60 kmh-nál lejtő alján (bár ott a teló sem mozgott ilyen szépen).Ha netalán ennyit tud a fék, akkor ez az M785-ös szett megérheti? Mennyit alkudjak a feléből? Illetve mennyire szívás fékcsövet belső bovdenezésű vázban átvezetni (gondolom akkor újra kell úgyis légteleníteni...). Illetve ebben az esetben a Magurát rá tudom rakni egy olyan bringára, amin mechanikus tárcsafék van (rockrider 520)?
6030D: szép bringa, körhátszelet és jó egészséget az apósnak.
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #198571 üzenetére
Erre miért nem teszel 18-as karikát he?
parandroid... repülőből rendben is lesz, de közelről még a csapvízcseppeket a tiszta bringáról is le kell törölnöm, hogy ne maradjon vízfoltos.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #198573 üzenetére
csapvízcseppeket a tiszta bringáról is le kell törölnöm, hogy ne maradjon vízfoltos
mikroszálas kendő -
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #198572 üzenetére
Jó lenne . Sajnos az ilyent már 2-3x végig kell mosni-sikálni ha rászárad, amíg friss rajta a sár, könnyebben lejön.
De amúgy semmi bajom nincs vele, a csapágyak nem a sarazástól áznak be, hanem a magas nyomású mosástól (nem is kell neki annyira magas nyomás ), a lánctól a Squirt lenyomja és nem darál, a teleszkóp becsúszóját sem amortizálja nagyon, mert védi a mini sárvédő, max picit letörölgetem és kész. Ráadásul a híg sár annyira nem is csúszik és ahol csúszik is kiszámítható. Ezzel szemben száraz időben a por brutális tud lenni, a szimeringekre folyton lerakódik és a teleszkóp pár kör után már kéri a szervizt, mindenhova bejutnak az apró porszemek és valami folyton kattog-recseg miattuk. Ha ez nem lenne elég, hatalmasakat lehet esni poros nyomvájús úton, mert olyan, mintha nem csúszna, elszámítod magad, kisodródik az első kerék és puff. Sárban talán egyszer estem, porban már nem is tudom hányszor . Várom is már, hogy legyen egy kis eső, mert most nagyon sz*r.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
igazából ti biciklizni szerettek vagy takarítani?
vízcseppek letörlése?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #198575 üzenetére
van olyan földút, amin nem is megyek, aratási szezonban több centi vastag por is szokott lenni az utakon, abban nem túl jó tekerni.
-
Friczy
senior tag
válasz INTELligent #198566 üzenetére
Esetleg van némi egyenetlenség a tárcsában? Az tud ilyet okozni.
-
Sirandrish
legenda
Ilyet vagy valami hasonlót használ valaki? Mik a tapasztalatok?
Xiaomi Mi Portable Electric Air CompressorEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
petipetya
nagyúr
válasz Sirandrish #198581 üzenetére
Igen, rollerhez és MTB-hez is megelégedéssel használom, még adatper sem kell hozzá, simán rámegy a kerékpár szelepére is. A Decathlonos kézi pumpa nem mutatja jól a kerékben lévő nyomást, a Xiaomi viszont igen.
"nincs rá lezsóidő"
-
maximilian4
addikt
válasz Ringman #198560 üzenetére
Szubjektív kinek mi tetszik. A csőformának a dizájn mellett azért biztos van technikai rendeltetése is. Igen komoly munka lehet egy egy váz megtervezésében, komoly versenyzők és world tour csapatok használják a bringáikat (egy f12-es dogma is hasonló dizájnelemekkel bír. Nekem például tetszenek az ívek, a hajlítgatások. Ilyet aluval vagy acéllal nem lehet csinálni. Nyilván akinek meg nem tetszik, annak szíve joga, az vesz mást.
Maxi
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #198583 üzenetére
Nekem is tetszenek a Pinarellók, ugyanakkor túl elcsépelt felénk, sok embernek van, ezért ha már ennyi pénzt költhetnék bringára, tuti valami exotikusabbat vennék, pl. egy De Rosát. Vagy a Bastion-ok is milyen szépek és állítólag nagyon jók is.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz maximilian4 #198583 üzenetére
persze, kinek mi tetszik
szerintem a dogma sem szép, nekem az egész pinarello-designelv nem jön be, öncélúnak tartom, az ívek hajlítgatásának a teljesítményre való kihatásában vannak fenntartásaim (vagy ha ennek ellenkezője az igaz, azt mondjuk publikálni is lehetne, nyilván van végeselemes modellezésük sok mindenre), azért ebben az iparágban is akadnak áltudományos megállapítások bőven (lásd pl. peak torque és hambini pár elemzését pl. aerodinamikai témakörben)
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz Ringman #198585 üzenetére
Nem ismerek olyan embert vagy gazdasági társaságot aki know how-t publikálna, főleg nem versenypiacon.
Azért az biztos hogy java részt dizájn is a dolog, az meg tényleg vagy tetszik valakinek vagy nem. Az olaszok mindig is szerettek alkotni, az lepne meg ha javarészt egyenes csövekkel jönnének az új bringái. Aerodinamikával nem hiszem hogy lennének gondok, egy két ismerősömnek van f12-je, de nem hallottam hogy lassabb lenne vele.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Sirandrish
legenda
válasz petipetya #198582 üzenetére
Én is vettem az Obiban egy "mutatós" pumpát, de nem mutat kb semmit, csak ha elkezdem pumpálni, akkor kezd el szépen felkuszni.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
zsocy
őstag
válasz Sirandrish #198587 üzenetére
Persze, alapból nincs nyomás alatt a pumpa, így a mutató sem. Ahogy nyomod a levegőt úgy növekszik, és ezzel egyenlítődik ki a nyomás a kerék és a pumpa közt, onnantól tud mutatni is. Ettől még nem biztos hogy pontos a cucc, de működik.
-
Sirandrish
legenda
válasz zsocy #198588 üzenetére
Azt értem, csak így kicsit kényelmetlen a használata. Persze amíg nincs más, addig jó, meg tartaléknak is fasza, de ezt a kis Xiaomit azért egyszerübb lenne magammal vinni, mint egy nagy motorpumpát
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
bardi
aktív tag
Ez most lehet kicsit hülye kérdés, de miért lehet az, hogy azonos pedálfordulat mellett, síkon annak ellenére, hogy kevésbé érzem megerőltetőnek, magasabb pulzussal tekerek, mint emelkedőn? Értelemszerűen gyorsabban megyek, de érzésre sokkal lazább, mint emelkedőn. Egy dologra tudok gondolni, mivel elég elbaszott a testtartásom, esetleg alacsonyabban fogva a kormányt kevesebb levegőt jut be/belégzés, de nem tudom ez mennyire helytálló.
Illetve ezzel a gumival van valakinek tapasztalata? 32/35-ös méretben, még nem tudom.'92 Honda VFR 750
-
INTELligent
senior tag
válasz Friczy #198579 üzenetére
Köszi, megnéztem. Most zseblámpával rávilágítva teljesen egyenesnek tűnik - plusz ha megforgatom a kereket, nagyon sok fordulatot elmegy, szóval elvileg ennek nem kéne problámának lennie.
Másnak ötlet, hogy miért érezhetek pumpálást az első fék használatakor?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
bardi
aktív tag
válasz INTELligent #198591 üzenetére
Nem tud picit mozogni a fékbetét? Esetleg picit kotyog a fejcsapágy?
'92 Honda VFR 750
-
pompom89
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani valami elfogadható MTB-t, max. 150ezer ft-ig (ettől drágábban nem igazán szeretnék venni)? Első sorban legjobb lenne az új.
Nem lenne durva terepen használva...inkább aszfalt, ill. könnyebb földutak.Előre is köszönöm a segítséget!
Xiaomi Redmi Note 8T // PS4 Slim
-
parandroid
félisten
válasz bardi #198590 üzenetére
Vagy a pedálfordulat-, vagy a pulzusmérőd rossz.
Amúgy ha alacsony terhelésen, magas pedálfordulaton felmegy a pulzus, az hiányos kardio alapot szokott jelenteni. De az nehezen elképzelhető, hogy terhelésen meg jobb lesz a pulzus.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
válasz pompom89 #198594 üzenetére
erre nem feltétlenül kell mtb/teleszkópos bringa, egy fitness bike is elég nagyobb átmérőjű külsővel, főleg ha nem hegyen laksz, ahová kell 1:1 aránynál kisebb áttét.
-
bardi
aktív tag
válasz parandroid #198595 üzenetére
Semmilyen kardio alapom nincsen... Lehet ez a gond. A sebességet össze vissza írja ha takarnak a fák, meg a pedálfordulatot is késve jeleníti meg az óra, de itt egész hosszú szakaszon volt majdnem állandó.
'92 Honda VFR 750
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest