Új hozzászólás Aktív témák
-
TA68
őstag
Hagyma az alapja mindennek, én sem szoktam sajnálni. Most dobtam el 3 hagymát, aminek rohadt volt a közepe.
"A SAUTE kell gondolom akkor is ha a végén habarni vagy rántást hozzáadni akarunk."
Így van!
A KEEP WARM opciót csak azért érdemes az elején kikapcsolni, mert hajlamos az ember megfelejtkezni róla. A babóca főzelék hogy sikerült? -
Flashback
addikt
Fehér jázmint rizst szoktam csinálni. Az úgy hogy alaposan átmosom. Vizet 1:1-1.1 arányba. A fözö vízhez só és egy kicsi oliva olaj.
Fözés idö 10 perc, nagy nyomáson, után egy kicsit várok hogy leesen a nyomás, majd kiengedem. Àtkeverm nyitás után. -
Essejó
veterán
Én viszonylag sok hagymát használok. Viszont a csomagolt (hálós) hagyma vásárlásáról régen leszoktam. Szinte minden esetben találtam nem 1 db-ot ami belül rohadt. Egyenként kézbeveszem és kicsit megnyomom, ha rugalmas na pláne puha, az nem kell, csak ami kemény az a jó.
A SAUTE kell gondolom akkor is ha a végén habarni vagy rántást hozzáadni akarunk.
A KEEP WARM az bármikor, akár a főzés közben is ki-be kapcsolható.
-
Flashback
addikt
Tavaly november óta hasznäljuk mi is.
Szoktunk csinälni benne mindent is. Pörköltet, gulyást, csillis babot, csirkét szuvidáltam, indiai rizst, kukoricát...
Beszéljenek a képek: -
TA68
őstag
Én általában a Cosoriban 5-8 percig pirítom a hagymát.
Cosori tulajoknak egy kis segítség:
SAUTE (pirítás) programnál nem kell időt beállítani, csak akkor, ha pirítás után közvetlenül egy másik programmal folytatjuk. Ha visszakapcsoljuk a SAUTE programot, például a husi pirításához, akkor újra előmelegítéssel kezd. Ugyan ezen a programon kell a forralást és a besűrítést is végezni, ha esetleg sok lett a lé a kaján.
És még egy dolog, minden főzés előtt ki kell kapcsolni a KEEP WARM (melegen tartás) opciót, hacsak direkt nincs rá szükség. -
Essejó
veterán
Ma csirke pörkölt készült szárnyból a Cosoriban. A pörkölt alap ugyanúgy készült mint a paprikás krumplihoz, bár több hagymát használtam és tán pár perccel kevesebb ideig pirítottam a hagymát. A magasnyomású főzés viszont 10 percig tartott. Erre a hagyma kb harmada egyben maradt. A paprikás krumplinál egy darab hagymakockát nem láttam a szaftban. Igaz ez a hagyma másik vásárásból származott.
Holnap szárazbab főzelék lesz a menű, szerintem kipróbálom ezzel is előáztatás nélkül mint a Zwilling kuktában szoktan.
Bár érdekes, hogy Szoky a hagymás babot egy éjszakás áztatás után 1 órán át főzte, na jó ő füstölt csülökkel. -
Keef_Lee
senior tag
A Siguro engem is érdekel. Meg is kérdeztem már valamelyik topicban (talán airfryer, mert onnét indult ez a téma), de nem válaszoltak. Lehet, hogy nem nagyon terjedt el a topiclakók között.
A vásárlói véleményeket olvasva én azt látom, hogy, aki lepontozta az két okból származott.
1, A gőzszelep törötten érkezett. Több is erre panaszkodott. Ilyenkor szerintem simán csere a gép és "bódogság".
2, Simán user errornak látszik. (Nem érti a menüket és nem oda állítja ahová kell.)
Szóval én nem idegenkedek ettől a típustól. Egyelőre az tart vissza, hogy ideológiailag meg kell emésztenem, hogy kicsit művivé válik a főzés folyamata. -
Jadro
veterán
Tervezek venni én is egy ilyen masinát, de egyelőre nem tudom melyik lenne a jó vagy ajánlott. Ezeket a Cosorikat honnan rendeltétek? Tudtok adni linkeket? Egyelőre Alzánb néztem és itt ez a Cosori elég vaskos árú, gondolom kintről olcsóbb a buli.
Esetleg ez a Siguro is jó lehet? Így elsőre ez is tud minden jóságot. Nem vagyok otthon még ebben a témában, elkél minden segítség, előre is köszönöm!
-
Essejó
veterán
Nálam pont most készül ugyanez 2 kg krumpliból. Csak a pirítást kulmináltam el. A harmadik opciót választottam ahol a pirítás hőfoka állítható, és nem az idő. Így szemre kb 5 perc után ment a hagymára a kolbász. Aztán egy 3-4 perc múlva a fűszerek és a paprika és paradicsom püré + kis víz kb 1 dl. Egy rottyanás után raktam rá a krumplit, és még kb 2 dl vizet. Lezártam és beállítottam 5 perc magasnyomásra. link
-
TA68
őstag
Én igy csinálom a pörköltet:
Hagymát megpirítom, hozzákeverem a pirospaprikát, mehet rá a husi. Addig pörkölöm a húst ameddig vizet nem kezd engedni. Mehet rá a paradicsom, paprika, só és a fűszerek. Kicsit még tovább főzőm. (pár perc) Rengeteg vizet ki szokott engedni a hús, én nem is szoktam tenni rá.(Itt már látszik a szép sűrű szaft és meg is lehet már kóstolni , hogy kell-e még bele valami)Kuktára tető rá, stew/broth program 25 perc.
Persze ahány ház, annyi szokás. Van aki a hús kifehéredése után rögtön felönti vízzel. Úgy kuktában biztos, hogy leves lesz belőle.Hasonlóképpen csinálom, mint szoky [link]
-
Essejó
veterán
Ez azért elég sokmindentől is függ. Pl, hogy hol veszed hozzá a húst. A multiknál a zacskós csirke alkatrészek sok vizet tartalmaznak, még a zacskóból is lehet kiönteni vizet mielőtt kukázod. Ez a csomagolt sertéshúsokra is igaz. Sajnos pont ez miatt nincs általános tanácsom. Ki kell tapasztalni. Én részemről rövid (sűrű) szafttal szeretem a pörköltet. A Yt-on látott Szoky féle körömpörköltre ő a kb 3,5 kg "húshoz" mert a köröm az kb felében csont, olyan 1 liter vizet öntött. A kukta felnyitásakor látszott is, hogy nem nőtt jelentősen a folyadék szint az edényben.
Szóval a lábasban főzött pörkölt receptet át kell értékelni. Mert ha annyi vizet öntesz rá ami bőven ellepi, akkor a húsból kifővő víz miatt levest kapsz, és nem pörköltet. -
btotyi
tag
Kb. egy hete van meg. Azóta készült benne zöldséges csirkés rizs, zöldborsós csirkeragu leves, gyümölcsleves és többször barna rizs. Mindegyik hibátlan lett. Most éppen csemege kukorica fő.
-
laca71
aktív tag
Mi alapján kell belőni a vízmennyiséget
a főzendő ételek alatt, ha nagy nyomású főzéskor ?
pl csirkepörkölt ..? -
Essejó
veterán
A hagyományos kuktából meg a teljes főzési idő alatt jön a gőz.
De végül is nem fontos kiengedni a végén, kivárhatod azt a kb 20 percet míg magától elfogy (visszahül) a túlnyomás. Csak akkor azt is bele kell kalkulálni a főzési időbe, mert amíg van a túlnyomás, addig forr a víz az edényben. -
Essejó
veterán
Főzés közben semennyire. Ez nem sziszeg, vagyis az úszószelepnél igen amíg nem éri el a lezáró nyomást, de utána teljes csendben van. Nem fúj ki főzés közben gőzt.
Szóval ennél a recepteknél figyelni kell, amikor a pörkölt recept azt írja, hogy öntsd fel annyi vízzel ami a húst 1 ujjnyira ellepi. No akkor itt leves készül, és nem pörkölt. Bár a végén fedő nélkül valószínűleg be lehet forralni, de az fölös energia.
Majd rápillantok a Szoky féle körömpörköltre, valami minimális vízzel öntötte csak fel. link
-
laca71
aktív tag
Egy finom sertés pörkölt mennyi idő alatt készül el, mennyire lehet érezni az illatát ?
-
Essejó
veterán
Megfőztem a fenti szerint. Két dolog jöhet a jövőben.
1, Többet nem főzök benne tésztát.
2, Csökkentem a vizet és a főzési időt.A fedő levétele után látszott, hogy jó 2 ujjnyi víz van a tésztán, illetve a 3 színű fusili tészta férfi hüvejkujj vastagra dagadt. A gőz leeresztése közben bőven jött víz is. A hátsó levehető kondenzvíz tartály is félig lett vízzel.
-
Freiherr
őstag
-
Essejó
veterán
Várnék mindenkit, akinek már van, de olyat is aki tervezi a vásárlását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Aki mostanság vásárolna ilyen edényt, az lehet szeretne ötletet ajánlást kapni, Tippeket a használatról, bevált és nem...
- Bluetooth hangszórók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Bitcoin topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest