Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
mauimagic
senior tag
válasz
6030D
üzenetére
Én még 6.5-ért vettem a szőröstalpú Range Rovert, ≈3.5 éve de elhiszem hogy ma 8-9M.
Viszont gondolom ma ugyanúgy a kategória egyik legolcsóbb autója, a húzottszemű dömpingáras csodákat leszámítva.
Ha pedig valamiből az egyik legolcsóbbat veszed a piacon, akkor szerintem felesleges irreális elvárásokat támasztani, de ez itthon nagyon nem divat.Én egy egyszerű, igénytelen autót kerestem. Olyat, amin nincs túlbonyolítva a motor, nem kapok agyvérzést ha véletlenül meghúzza a feleségem, vagy rányitják az ajtót a zaldinál, esetleg a gyerek összekeni a kárpitot, horribile dictu a kutya összenyálazza az ablakot.
Ezt mind tudja.
Anno sejtettem, hogy ennyiért a beltér nem ugyanaz lesz, mint egy S-Klasséba, így nagy meglepetés nem ért
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Dácsijából kivettem a részem életem első 3 évtizedében.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#351962K1nG HuNp...országútira hogyan vásároltál ilyen AM/DH pedált?! Én visszaküldeném és rendelnék (akár ugyanonnan) egy országútira jobban passzoló, pánttal könnyebben felspécizhetőt...amúgy szerintem meglehet úgy is fog eleget, ha csak 1-1 pánt tart oldalanként, annyira nem tépi senki felfelé, hogy az kevés legyen.

-
válasz
6030D
üzenetére
123 cm most, már emelni kellett a nyereg magasságon, a Speci váz meglepően alacsony.
kicsit hosszú a láncvilla, azon kellett volna alakítani (vagy 2-3 centit kivenni belőle) de nem akartam a fényezért megborítani, bár így utólag lehet nem ártott volna.#351919 zsocy apa csak szeret bringát építeni, és jó ismeretségi köre van, akik tudnak segíteni ebben-abban
már elindult a 24"-es projekt két 975-ös XTR fékkel
- az első megoldandó feladat: hogy lesz karbon fékkarja
-
MC Pite
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Új, felvidéki kolléga segítségével (oda jut; ide nem biztos hogy idén fog). Használtan 55el drágábban hirdetnek korábbit néccázé, de az még a nem fain hajtókar/váltás/áttételes.
Előző is 56mm volt (2,4 20C felni), ez is alulról karcolja a 2,2"-t, de szebben áll a 25C felnin (normálisabb gyerekbringákon ez egyre elterjedtebb). Fullmereven terepen szerintem kell ennyi.
19C 2,25 az mérve 2,1 körül lehet - én imádom a 30C 2,4 kombót, stabilabb, jobban tapad, gördül. Kisasszonyt meg 24C 48mm fulmerevvel kísérem, a gyári elvileg 21C felnihez képest sokkal fincsibb. -
-
parandroid
félisten
válasz
6030D
üzenetére
Szerintem a 42-es lassan már a csajoknál is ritka kicsi lesz, ahogy haladnak a dolgok. Kontrasztnak meg aztán ott van a kisebbik lányom, aki egy valszeg egy hobbit, amikor itt vannak a barátnői, és halomban állnak a cipők a bejáratnál, akkor úgy néznek ki a 36-os cipellői a sok 40+ -os között, mintha valamelyik anyuka hozta volna a gyerekét is. A pasija 45-ös csatahajóiról meg ne is beszéljünk.
p
-
Maximum1
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Én csütörtökön valamit benyaltam, ma akartam menni én is, talán holnapra jobban leszek, kom-ra így nem megyek.

Azt nem tudod a hátsó út a Fellegvártól a 11esig az nagyon tré lejtőzni?, tavaly már elég necces volt.
-
parandroid
félisten
válasz
6030D
üzenetére
Kicseszett sok autó bír lenni az utakon. A nagy, egesz orszagot atszelő autópályák a városok környekén csúcsidőben csúnyán be tudnak állni. De azért az eleg ritka, hogy az FFM-Passau közötti 450km ne legyen meg 4-5 óra alatt, pedig vannak benne jó hosszú 80-as szakaszok az útépítesek miatt. Ahol egyébkent mindenki 80-nal is megy.
p -
Toobee
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Farvizen beevezetem az ATUS-ba én is.
Versenybeszámoló: sajnos ovibölipestis épp rajtunk van, HRV narancsban, body battery meg mire odaértem Tótvázsonyba, már csak 50 volt. Reggel döntöttem el, hogy megyek, de tudtam, hogy nagyon rossz formában vagyok. Mivel nagy célokat nem tűztem ki: ne csukjam össze magam az első versenyemen, így úgy voltam vele begurulok, ahogy sikerül.
Sebivel bemelegítettünk, ott azért mikor elrugdosta "nemnyélen" éreztem, hogy más ligában focizunk
Nekem már a lassúrajt is elég meredek volt ment a helyezkedés, tolakodás. Egyszer amúgy még a két kínai kormány is összepuszilkodott (Winspace + Elves). A real rajt előtt volt 3 perc szünet, Sebi fogta a bicim még pisilok <3
10 percet mentem az élbolyban, aztán egy srác berakta rám a kereket úgy, hogy eltolta az első kerekemet az ő hátsójával, nagy fék, összeszedtem. Itt szakadtam ki, sokáig egyedül mentem, láttam a csoportot, vártam, hogy felérjenek rám és mehessünk üldözni. A hév elragadott, első kört a 10 perc vonatozáson kívül egyedül csináltam, ez ilyen kezdő hiba (170-es átlagpulzussal ment le), a kör végén éreztem, hogy ilyenből még 3-at nem tudok megcsinálni, így bevártam egy bolyt. Mentünk 3 sráccal, egy Lotusos, meg egy 16 éves TUS-os, akivel forogtunk. A Lotusos srác is fiatal volt, ő nem forgott, csak reklamált, hogy ő felért ránk, nem fog beforogni, stb. Ez a része jó nagy csalódás volt nekem, azt hittem ettől nagyobb csapatmunka lesz. Egy kört mentünk így, aztán a csapattárs kiszakadt, mondta menjünk. Megbeszéltük ketten nem sok mindenre megyünk, mögöttünk nem messze jött egy 4-es fogat, abba álltunk be. Velük mentem végig, abban is volt TUS-os. Forgás itt sem volt, gyakorlatilag vagy 1 kört mentem egyedül, utána még fél kör forgós, aztán 2 kör vagy elől vagy lassult az egész boly. Pár embert sikerült azért fogni még így is. Sprintet én nyitottam 250 méteres jelzésnél, természetesen, aki végig csak utazott, nullát vezetett ő friss lábakkal jól lépett, ő lenyomott, a többieket szerencsére sikerült lesprintelni.
Nekem a következő versenyre az lesz a taktikám, aminek most is lennie kellett volna: elbújni a mezőnyben, felesleges 55 kilósan elől menni, főleg a sík részeken.
Ami jól ment, ahol látom, hogy van keresnivaló: emelkedők, lejtők. Síkon befúj egy kis szél, már szakadok is ki a culák mögül.
Összeségében jól éreztem magam, de idén ilyen rossz formában még nem voltam (első betegségem az évben). 15. helyen jöttem be a kategóriámban. Csak, hogy lássátok mekkora szakadék köztünk.
Sebi: 02:43:27
én: 03:04:10Frissítés: 310g CH-t kevertem be 4Endurance 90g-os ISO-ból a 600-as kulacsba, amit a képen is láttok. Illetve a Darevie ivózsákos gatya volt a hátamin 1450 ml vízzel. Majdnem sikerült jól eltalálni, fél kört kellett mennem víz nélkül. Legközelebb 1600-at fogok vinni. ISO aljában pici maradt, meg egy 45-ös gél ment még le mellé, szóval kb 340-350g CH fogyott 3 órára.
ez meg a győztes menet, szólóban behozta:
02:36:13, Strava link.
Ajánlom megnézni, hogy mit ment prep gyanánt szombaton, így még betegebb az eredmény

-
avl
senior tag
válasz
6030D
üzenetére
nem tudom mennyire szórhat a bör alatti vs. zsigeri zsir aránya; kaliperrel ugye csak az elözö mérhetö; ismersz erre eredmenyeket ?
megkerdeztem notebooklm-et:
A kutatások alapján a szubkután (bőr alatti) és a viscerális (zsigeri) zsír közötti korreláció általában gyenge vagy akár negatív is lehet, a mérőeszközök – különösen a tolómérők (kaliper) – pontossága pedig számos technikai és elméleti tényezőtől függ.A szubkután és a viscerális zsír korrelációjaA források szerint a két zsírtípus eloszlása jelentősen eltérhet az egyéneknél:Gyenge korreláció: Egy nyugati populáción végzett tanulmány szerint a szubkután zsírterület (SFA) és a viscerális zsírterület (VFA) között gyenge korreláció (r = 0,367) mutatkozott. Ez azt jelenti, hogy a bőr alatti zsírszövet mennyisége nem jelzi megbízhatóan a belső szervek körüli zsír mennyiségét.Negatív összefüggés: Bizonyos esetekben, ha az adatokat a testtömegindexre (BMI), korra és nemre korrigálják, a viscerális és a szubkután zsír között szignifikáns negatív korreláció (r = -0,42) is megfigyelhető. Ez arra utalhat, hogy a szubkután zsír bizonyos védő szerepet tölthet be, és a viscerális zsír felhalmozódása a szubkután zsírszövet relatív diszfunkciója miatt következhet be.A "TOFI" jelenség: Léteznek "vékony kívül, kövér belül" (Thin-Outside-Fat-Inside) alkatú egyének, akiknél alacsony BMI mellett is aránytalanul magas a viscerális zsír szintje. Azonos derékbőségű férfiaknál is hatalmas különbségek lehetnek a belső zsír mennyiségében, amit a külső mérések nem mutatnak ki.
A válaszok kidolgozásához az alábbi forrásokat használtam fel:4 Reasons Calipers Fail to Give Accurate Body Fat Results: Az InBody USA szakmai bejegyzése, amely a bőrredőmérő kaliper használatának technikai és elméleti korlátait (például a pontos mérési pontok meghatározását és az életkoron alapuló becsléseket) részletezi.Assessing the Correlation Between Visceral Fat Area and Peritoneal Dialysis in a Clinical Context: Dharmendra Prasad és munkatársai 2023-as tanulmánya, amely a viscerális és szubkután zsír változásait vizsgálta dializált betegeknél.Association between visceral and subcutaneous adiposity and clinicopathological outcomes in non-metastatic clear cell renal cell carcinoma: Roy Mano és munkatársai kutatása, amely a nyugati populációban vizsgálta a BMI, a szubkután zsírterület (SFA) és a viscerális zsírterület (VFA) közötti gyenge korrelációt.Correlation between body mass index, body fat percentage and fat mass index: Richard Williams és munkatársai tanulmánya a különböző testösszetétel-mérési módszerek (DEXA, BIA, bőrredőmérés) összehasonlításáról.Interrelationships Among Accumulations of Intra- and Periorgan Fats, Visceral Fat, and Subcutaneous Fat: Kento Mitsushio és munkatársai 2024-es kutatása, amely rávilágított a viscerális és szubkután zsír közötti negatív korrelációra és a szubkután zsír védő szerepére.Measurement of subcutaneous fat tissue: reliability and comparison of caliper and ultrasound via systematic body mapping: Jana Hoffmann és munkatársai módszertani tanulmánya, amely kimutatta, hogy a kaliper jelentősen alábecsülheti a zsírréteg vastagságát az ultrahanghoz képest.Reliability of skinfold measurements and body fat prediction depends on the rater's experience: Dalmo Roberto Lopes Machado és munkatársai elemzése arról, hogy a mérést végző személy tapasztalata hogyan befolyásolja a kaliperes eredmények pontosságát.TOFI (Thin-Outside-Fat-Inside): A Wikipedia összefoglalója a "kívül vékony, belül kövér" fenotípusról és a belső zsírok mérésének nehézségeiről.Waist-To-Hip Ratio and Skinfold Thickness as Predictors of Obesity Risk in Young Women: Dr. Seham M. Khan tanulmánya, amely a derék-csípő arány és a bőrredő-vastagság összefüggéseit elemzi fiatal nőknél.
-
zsocy
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Gyárilag ilyen, a Woom színkódolja a féket, a zöld a hátsó. A fékkar is zöld, így a gyerek megtanulja hogy melyik melyik ha azt esetleg még nem is tudja mi a bal és a jobb.
Hasaggymeg, ez a gyerekpedál, kisebb mint egy normál taposó, max a képen ez nem jön át mert nincs viszonyítási alap. Azok a hajtókarok meg szerintem még Toobeenak is pont jó rövidek lennének
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Most még kell még a kritikus gondolkodás hozzá, de az, hogy meddig csak idő kérdése...amúgy meg biztos nem jól promptoltad és kinézte belőled, hogy alkalmazott vagy a mosóban.
deva...kérj forrásmegjelölést, azzal már aligha ír hülyeséget...feltéve, hogy nem a Reddit a forrás.
#350175 stickermajom...ha Orbán nem is tud, de kebelbarátja Trump hazahoz titeket.
#350177 f4lcon...még visszamondhatod gyorsan?

-
-
Victoryus
addikt
válasz
6030D
üzenetére
Dönthető ugyanígy, szélesebb a nyílás. Végül lehet mégse veszek semmit.
Helyben van egy szép Koga supermetro, de annyira feltűnő a narancs színével, szíjhajtással, hogy nem mertem megvenni városi lótifutinak. +50e rá egy gyári sárvédő, csomagtartó kombó, és a kormányba épített lámpa se győzött meg. Pedig ez lenne a célhardver.Kész a Cyco, kapott új monoblokkot, meg első lánckereket, most éppen minden ok rajta. De azért a Gianttal kényelmesebb a városban mászkálni, tárcsafék jobban adagolható, ellenben a k.va széles kormányát rühellem. Vágni kéne belőle legalább 5-5cm-t. A Gianton meg hiányzik az agyváltó, sokkal lendületesebben el lehet indulni ha visszavált az ember, akár helyben.
Mégis csak egy agyváltós tárcsafékesre fáj a fogam, de valami rat rodra, ami nem feltűnő, kicsit lepusztult de műszakilag rendben van. Láttam egy Meridát Pesten, van egy másik Székesfehérváron. Most szembesültem vele, hogy még egy nyamvadt lepusztult közvetlen vonat sincs arrafelé. Szóval vagy átszállások, vagy autóba beszuszakolás.Itt nálunk végignézve párszor a piac, Lidl, ALdi előtt lerakott kerékpárokat, átlagár 50e forint... néha vannak jobbak is. És ők nem direkt rat rod rajongók, hanem ez van, ez a max.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
mert már inkább az egymás b*sztatásáról szól ez a fórum, mint a kerékpározásról
...nem jegyeznek senkit sehol, a fórum csak alkalmazkodik.
(szerintem nem kell túl komolyan venni magunkat, főleg most mikor alig lehet (kint) kerékpározni
) Felszárad majd megyünk egyet a Naszályban!
-
Tin
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Persze hogy jó
Minden eredmény jó, az is, amikor elindul az ember egy akármilyen versenyen, és végig ér rajta, akármilyen idővel. Ha még ér is valamit az ideje, az meg még jobb, hogyne lenne jó? Hogy ne lehetne büszke rá? Én is büszke voltam, amikor az első 100 km-es túrát lenyomtam.De azért a helyén kezeltem a dolgot.
-
válasz
6030D
üzenetére
OK, ezt most nem kezdem vitatni, mert utoljára 7 éve vettem autót, és akkor is újan 7 év garanciával, hogy minél több ideig ne kelljen a lentiekkel foglalkoznom legalább anyagi téren. Meg amúgy mindkét esetben új cucc vásárlásra gondoltam, a használt az valóban egész más műfaj.
De ha feltesszük, hogy mind igaz amit írtál, az csak annyiban módosítja a helyzetet, hogy biciklit venni k***a nehéz, autót pedig iszonyat kib***ottul k***a nehéz
Az ingatlant inkább hagyjuk, mert... hagyjuk.
-
Friczy
senior tag
válasz
6030D
üzenetére
Fekvőbringáknak csak nagyon kis része másfél méter tengelytávú. Nálunk volt otthon három (most már csak a fiamnak van kettő), lemértem a tengelytávokat, az egyiknek megegyezett a normál bringámmal, a másik 10 centivel, a harmadik húsz centivel volt nagyobb. A legtöbb reku az SWB kategóriába tartozik, az LWB sokkal ritkább. Szerintem az egésznek az az oka, hogy a kerékpárutak vonalvezetése sokszor olyan, hogy a hosszabb tengelytávú bringák nem tudják bevenni a rajta lévő kanyarokat. És akkor még nem is említettem a vasúti átjárók előtti ketreceket, amit ha nem tudsz megkerülni, még egy kicsit hosszabb bringával is kihívás meghaladni, még ha le is szállsz.
-
zsocy
őstag
válasz
6030D
üzenetére
különleges kerékpár: olyan két- vagy többkerekű, egy méter szélességet vagy másfél méter tengelytávolságot meghaladó jármű, amelyet a rajta helyet foglaló személy emberi ereje mechanikus szerkezet segítségével hajt; és legfeljebb olyan, a hajtást segítő motorikuss egédmeghajtással rendelkezik, amelynek rásegítő hatása legfeljebb 25 km/óraj árműsebességnél megszűnik (L1e-A járműkategória).
Ott van egy "és", én ezt úgy értelmezném hogy ami nem ebike az nem ilyen különleges bringa. Szóval a fekvő meg a tandem az nem számít bele. De persze én nem értek a lovakhoz, plusz ez még csak egy gumicsont tervezet. Majd kiderül a végén.
-
MC Pite
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Instinct és FR-hez képest az Epix, főleg outizásnál (szarabb részeken) sokkal jobban rezgett a csuklómon, mint a műanyag házas órák (és érzésre 'magasan' volt a súlypontja).
955 meg I2 között alig volt különbség, észre se vettem igazán, Epixnél sokszor zavaró volt (meg egyéb fém tokos óráknál).Ha valakinek ez a természetes, valószínűleg nem tűnik fel. De felxibilis nylon szíjjal könnyű óra nem mozog.
Tin: Nekem tökre megfelel az óra mint gps-es computer
.szerk:
Pityka_: Ja, üzemidő: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron 256GB 2,5" SATA SSD
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, a prerifarkas uj beceneve.
nehogymá', én mindig jókat derülök rajta!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

már elindult a 24"-es projekt két 975-ös XTR fékkel

Jövő héten is megyünk, időfutam lesz.
Hasaggymeg