Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #199248 üzenetére
Ma voltam másik szervizben. 4x állították az első váltót, mindegyik állítás után próba út, de nem lett jobb. Végül otthagytam, hogy szedjék szét, húzzák meg, állítsák be amit kell, mert így nem használom. Hirtelen a szerelő se tudott mit mondani rá, tényleg mindent megpróbált. Remélem sikerül összehozni valamit.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
PELLE
tag
Hol fáj a legjobban egy maraton után? Gyakran ismételt kérdések a nyeregről és kiválasztásáról(BIKEPRO cikk)
[link] -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz #75376384 #199700 üzenetére
Régi bringádat látva talán valóban valami könnyebb de már össztelós XC lenne előrelépés, csak hát amint látod azok azért meglehetősen drágák.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199699 üzenetére
Hát, lehet nekem túl nagyok az igényeim, de akárhogy játszottam a a beállításokkal ,csak a középső tartományban sikerült viszonylag hangtalanra állítani, a felső 2-3 fokozat elfogadható, de az alsó 2-3 nagyon gáz. Igaz hogy nem vagyok szerelő, de inkább türelmet igényel a finomhangolás, mint szakértelmet. Szóval ettől jobban szerintem szervizben se tudnák belőni.
Mivel a Gianttal is ugyanez (még rosszabb) volt a tapasztalatom, kicsi az esélye hogy mindkettő gyári hibás. Kezdem belátni, hogy ezek a belépőszintű cuccok ezt tudják, csak a legtöbb kocabringásnak nem ér odáig az ingerküszöbe hogy zavarja. Engem meg igen. Tudom, akkor 2-3X ennyiért bringát. De basszus, nekem nem ér 500 ezret egy bringa, és 200-ért is csak annyit várnék el, hogy hangtalan legyen, ne kattogjon, ne recsegjen. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rígel #199704 üzenetére
Amint azt már írtam, azt is be kell lehessen állítani...nagyon csodálkoznék ha nem így volna.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Cube oldalán megjelentek a 2022-es modellek és...elérhetetlenné vált a honlapjuk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hasaggymeg #199703 üzenetére
igen tudom, hogy arban egy nagyobb elorelepes lesz. amit fentebb linkeltem az a maximum amit adnek erte. csak azert kerdeztem amit, mert igazabol azzal se voltam teljesen tisztaban, hogy letezik e az a kategoria amiben gondolkodom. viszont mivel ennyi penzt ki akarok erte adni, igy mar most elkezdenek nezelodni es legalabb tudom az iranyt. ebbol legkorabban ugy is vmikor karacsonykor (amikor remelhetoleg olcsobb lesz) vagy jovo tavasszal (amikor meg kaphato olcsobban regebbi modell) lesz valami.
-
jjeahh
nagyúr
Jaj, te vagy a magashegyi ember, akinek jó a képeit nézegetni . Szerintem ez nem rossz bringa és pont egy cross country. Ami terepen ennél jobb lesz, az aszfalton lesz rosszabb, ami meg aszfalton jobb, az terepen lesz gyengébb. Szerintem én a helyedben megpróbálnék könnyíteni a bringán, pl. első körben ha a gumik elkopnak, egy szett gyorsabb és könnyebb gumival, ha még tubelessesíted is, nyerhetsz akár 600 grammot és akkor arról még nem szóltam, hogy a defekteket elfelejted és picivel kisebb lesz a gördülési ellenállás is. Ami még sokat segíthet, ha aszfaltos tekeréshez felnyomod 3-3.5 bar környékére a gumikat, ha esetleg tubelessesíted, akkor 2.7 bar fölé ne pumpáld! Ehhez nem árt egy műhelypumpa és egy digitális nyomásmérő (olcsó műhelypumpák nyomásmérője semmit nem ér), a kettőt megúszod kb. 30 euróból ha jól sejtem, szal nem drága cuccok. Terepen meg az segítene sokat, ha ott is belövöd a guminyomást a lehető legalacsonyabbra, amin még nem ütöd fel a felnit, erre vannak kalkulátorok és ki lehet kisérletezni. Nálam elöl 1.5, hátul 1.7 bar-ra van belőve a gumi 63kg testsúlyhoz. A teleszkópot sem árt nagyon max félévente szervizelni és a tökéletes nyomás ott is rengeteget számít. Ehhez sem árt egy telópumpa és kisérletezés, de valamit valamiért, terepen sokkal jobb egy frissen szervizelt teló ideális nyomáson, mint egy elhanyagolt keményre pumpált teló. Aszfalton meg le lehet zárni, hogy ne pogózzon . Nemrég a haverom járt úgy, hogy hatalmasat csalódott a Fox telóban, mindenütt elpattogott vele, nem csillapított rendesen. Addig győzködtem, hogy végül leszervizeltük neki és belőttük ideális nyomásra, azóta lefelé gyűlnek neki a Pr-ek és megvolt élete legnagyobb esése is .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz #75376384 #199707 üzenetére
Hát igen, kicsit jobban mászik mert könnyebb egy kilóval (én azt nem érzem mászásnál ), jobban ereszkedik mert rugózik a közepe, aszfalton meg lehet, hogy ott sem rosszabb ha kizárod rugózásait.
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199705 üzenetére
Hát remélem, mert ha lesz időm visszaviszem hogy csináljanak vele valamit. Még azt vettem észre hogy a racsni a tengelyhez képest minimális oszcilláló mozgást végez, vagyis a kerék tengelye és a racsni képzeletbeli tengelye, nem esik tökéletesen egy síkba. Nem tudom hogy ez mennyire befolyásolja, de azt olvastam hogy belépő szinten teljesen "normális" főleg menetes racsninál. De ez kazettás.
-
törölt tag
válasz Hasaggymeg #199709 üzenetére
min 2.5kg ha jol lattam, plusz most tanulom, hogy mit vigyek es mit ne magammal tekereskor. ezt azert nem konnyu beloni, ha az ember uj terepre megy, mert pl kutat nem feltetlen talalni mindenhol es a semmi kozepen szomjasan vergodni se a legjobb.
most lattam csak, majd 60+ felett raerek elektromos bringat venni. a fenenek sincs kedve konnektort keresni egy tekeres alkalmaval, plusz khmmm imadok szenvedni, amikor felfele vagy valami ganyos terepen megyek.
#199708 jjeahh: tudom, hogy pl a kerekkel lehetne jatszani, de bevallom oszinten elegge megolne a kedvem, ha tekeres kozepen, amikor eppen valami olyan terep jon akkor meg kellene allni pumpalni/leereszteni.
-
bszg@
tag
Szerintem teljesen rendben van ez a kerékpár, ráadásul azt mondod, szereted is. Én megtartanám.
Ha végképp nem tudsz/akarsz együtt élni vele és el akarsz költeni 1M-t (mínusz ennek az ára), akkor amit a topikgazda válaszolt.Továbbolvastam.
Svájc, akkor nem szóltam.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rígel #199710 üzenetére
Szinte mindegyik 500 euró alatti keréknél csinálja...de lehet fölötte is. Nincs túl nagy jelentősége, a hajtást, váltást nem igazán befolyásolja, a kerékagy esztergálásának pontossága határozza meg és (szerintem) mivel itt nem több10ezer fordulatról beszélünk percenként, hát nem költenek túl sokat a tengely túlzott központosításának technológiájára.
vzarmo...akkor én láttam rosszul, hogy a mostani 13,5 és a kinézett Canyon majd 12 ? Na jó, az másfél.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz #75376384 #199711 üzenetére
Hegyek között túrázáskor nekünk eléggé bejött a Katadyn BeFree szűrős kulacs.
Mert kutat ha nem is találsz, hegyi patakot, forrást, tengerszemet azért lehet.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na megnyílt végre...itt az enyém utódja és csak 100e forint!
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199715 üzenetére
Most kell rendelni
Eléggé döcög, de a 2022-es Aim-ok már 2 hete is fent voltak. A többit nem néztem.#199713
Ja , elvileg nem befolyásol semmit, de azért mégiscsak gáz. Most megint a 20 éves szaladgálós montimat hozom fel, mert megpörgettem azt is, érdekes hogy az tud egyenesen futni, pedig biztos hogy menetes. Ah, régen minden jobb volt, azt hiszem öregszem.[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
válasz Hasaggymeg #199706 üzenetére
Tök jó, de én már annak is örülnék ha az idei modelleket meg lehetne venni valahol
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rígel #199716 üzenetére
Melyik agy hogyan sikerült...aztán van, hogy a tengely (is) görbe.
MajorLion... annyira nem változott, hogy még a hátsó váltó bowdenezésének láncvilla kivezetési lyukon is folyton kijön a gumi dugó... én már el is dobtam a francba. 🤭 [link]
Kerekei Answer Attac-ok az Alexrims helyett, nem tudom az jobb vagy rosszabb.?[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199720 üzenetére
Ez komoly? 40 évvel ezelőtt az átkosban kisipari módszerekkel esztergált alkatrészeknél volt olyan hogy ahogy sikerül.
Köszi neked is a megerősítést. A szervizben, és az ebike-nál is azt mondják hogy csak 8-asra lehet cserélni. Nem is értem hogy miért ne lehetne, ha a húzása ugyanannyi...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hasaggymeg #199713 üzenetére
Jogos benéztem, valamiért 14,5kg derengett. De mint írtam nem csak a súly a mérvadó, hanem egy teljeskörű upgrade, ha lehetséges ilyen. És az érdekelt, hogy a fenti elvárásokkal milyen épeszű lehetőségek vannak és milyen irányba nezelodjek. Amit linkeltem annak ára a maximum amit egy bicikliért hajlandó vagyok kifizetni.
-
Friczy
senior tag
válasz rígel #199721 üzenetére
Nekem fordított felállás volt, igaz, országúti szettel, de gyakorlatilag mindegy. 8-as Sora váltót használtam 9-es váltókarral. Nem mondom, hogy ideális volt, mert néha picit pontatlan volt a váltás, nyilván a Sora nem volt elég precíz a finomabb fokozatokhoz. Fordítva nincs ilyen probléma.
-
bardi
aktív tag
Félfémes fékbetétet hogyan tudnám megpucolni rendesen? Gőzöm sincs mitől, de állás közben szennyeződött még valamivel.
Amit végigpróbáltam, féktisztító, csiszolás, reszelés, féktisztító, tárcsán féktisztító, csiszolás, féktisztító. Ideig óráig jó, de érzem, hogy nem fog annyira, mint kéne.
Vettem bele új betétet, de elég sok hús van rajta ahhoz, hogy így kidobjam... Új betét felrakása előtt a tárcsát csiszoltam, majd féktisztító, aztán meg denaturált szesszel törölgettem.
Esetleg den-szesz-ben áztatás segíthet a betéten?[ Szerkesztve ]
'92 Honda VFR 750
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #199720 üzenetére
Nekem nuroadon a nyeregcso és váz talalkozasanal levo porvedo gumikupakot kellett a helyére szigszalagoznom, mert nem maradt a helyén
22-es nuroad grx valtassal és tiagra fekkarral jön, az elorelepes, gondolom megint radobnak 10-15%-ot az arra.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bardi #199724 üzenetére
Nem tudom érdemes-e ilyen ár mellett azzal kínlódni. ... talán jjeahh kolléga égette ki.
Ringman... váltásnál annyit mozog a váltó és vele a bowden ház az 1-12 sebesség között a vázban, hogy rendre kihúzgálja a ráfűzött dugót.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
nem tőlem hallottad, de féktisztító rácseppentve és meggyújtva, ha vagy ez, vagy a kidobás a két lehetőség, akkor egy próbát megér. Én párat már hoztam vissza az életbe ezzel. De azért óvatosan, a gyújtogatással is, és utána a kipróbálással is.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
vendingo
veterán
Nekem az segített, hogy összeporoztam, és úgy fékezgettem. Illetve hosszú meredek lejtőn végig finoman fékezve jöttem le. Úgy felhevült, hogy onnantól kezdve nem nyikorgott.
Nekem is téli állás után kezdett el nyikorogni, nem tudom mi lelte.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
őstag
Sziasztok,
Egy kollégám feltett egy hirdetés, és az Asszonypajtinak kellene egy jobb/könnyebb gép a mostani acél szörny helyett.
vizslassátok meg please?SIGA Ultima Road Racer Méret: 52 (176 cm magassággal használtam) Teljes Shimano Ultegra 3x10 szett Alu váz, karbon villa Selle Italia XR nyereg Tavasszal szervizeltettem, azóta csak keveset futott (max 200 km) Azonnal használható! Irányár: 170.000 HUF
[kép] [kép] [kép] [kép]
ha bele menne a 28-s gumi szerintem jó lenne, és gondolom engedne is belőle................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #199726 üzenetére
Szinte új, pár száz km van benne, nem dobnám még ki szívesen :\ Egy picit mintha még a tárcsa felülete is üveges lett volna tőle, legalábbis körömmel kapargatva a hátsó érdesebbnek tűnt. Így csiszolás után azért már jó a tárcsa, szar lenne XT tárcsát kukázni
ZolkoW: Ez egy próbát megér, hátha.
vendingo: Kétszer csiszoltam már le rendesen, szerintem ez már anyagában szennyezett, nem tudom a poros fékezés megoldja e. Amúgy miféle finom port szórtál rá, csak úgy út mellől?
Mezga Aladár: Az a bajom, hogy nem fog rendesen, az új sokkal jobb benne. Ha csak visítana, az nem zavarna, mert csengő helyett tényleg jó
'92 Honda VFR 750
-
vendingo
veterán
válasz bardi #199731 üzenetére
Összesöpörtem a pincébe, ahol mindig van nagyon finom beton por. A nagyobb szemcséket kipiszkáltam, majd elfektetett bringa féktárcsáját vizes szivaccsal áttöröltem és megszórtam ezzel a finom porral. Kereket forgatva finoman fékezgettem, csiszolódott a tárcsa és a betét is. Érdemes a tárcsát is csiszolópapírral kezelésbe venni. Nekem a féktisztító, alkoholos áztatás nem segített, csak jobban nyikorgott. Ez a porozás illetve dombnak lefele tartós fékezés megoldotta a nyikorgás gondot.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ringman
nagyúr
válasz Maximum1 #199732 üzenetére
a nyeregcsőbilincs integrált, ott van a kupak, ez mozdult ki a helyéről mindig:
az is látszik a képen, hogy a 2021-es modellen már nincs csomagtartónak kétoldali furat, úgyhogy gyak. csak a sajátmárkás acid csomagtartót lehetne rárakni (engem nem érint, de pár eurót spórolhattak így meg)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bardi
aktív tag
válasz Maximum1 #199732 üzenetére
Azt nem gondolnám. Szeptemberben a bringával együtt vettem, asszem már akkor is használt volt. Valamikor utána vettem bele félfémes betétet, pár száz km-t mentem vele. Májusban 1 hónapot állt a bringa, utána első körömön az első fék nem fogott, hiába téptem, az adhatott egy kicsit a tárcsának.
Most az új betéttel megint jó, csak azért az előzőt se dobnám ki, ha nem muszáj.vendingo: Köszi, égetés után majd kipróbálom ezt.
'92 Honda VFR 750
-
fulton
addikt
Sziasztok
Egy ilyen bringára milyen hátsó agyat ajánlanátok? Valami jóféle, merre lenne érdemes nézelődni? Elhagynám a most benne lévő racsnist. Felni csere is lesz.
-
sebgutkopf
őstag
válasz bardi #199735 üzenetére
Ha anyagában szennyeződött a betét, akkor ugyan utolsó utáni próbának lehet a kiégetéssel játszani (a betét lapra ragasztása károsodhat), lehet csűrni csavarni, azt a betétet ideje elengedni.
Szennyezett betéttel erős nyomás során komolyabban megégetni a tárcsát szintén egy veszélyes dolog, a tárcsa is véglegesen károsodhat, ami drágább játék lehet mint kidobni egy betétet.Viszont azt mindenképpen érdemes lenne kideríteni, hogy mi történt az 1 hónap állás alatt? Honnan, hogyan és milyen szennyeződés került rá?
Worst case: a féktest - dugattyú esetleg a fékvezeték - féktest bemenetnél szivárog a fékfolyadék és közvetlen az szennezte be. Ebben az esetben az új betét is szennyeződni fog plusz a rendszer jobban tud levegősödni... -
Astery
senior tag
Sziasztok! Nem tudja véletlenül vki, hogy ez a vázra ragasztott NFC matrica szolgál vmire? Miért van az ott?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na itt is vannak az új árak.
fulton...hát hogyne lenne, ahogy azt áraik is tanúsítják....hogy aztán költség6ékony-e egy a kerékpár árának 1/10-edéért vásárolt agyat beleszerelni, az egy más tál tészta. Ha sokat tekersz vele (mondjuk 3000+ évente), talán. Mi a baj a mostanival?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #199743 üzenetére
1600 eurós reaction pro quick release...
Szerk.: nekem még mindig a BIG.NINE 600 ami bejön...
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Ringman
nagyúr
az új nuroad pro 1100€, talán 1050€ volt tavasz óta a 2021-es, kb. annyival lehetnek drágább a grx komponensek.
az új kerékre kíváncsi leszek, a graveleknél is lecserélték az alexrimset.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
fulton
addikt
Mozog a kerék oldal irányba...kotyog ha kézzel rámozgatok.
Illetve terhelés alatt ropog a hajtás. És arra jutottam cserélem. AZtán mondom a felnit is, küllők, de akkor már az agyat is. Így jött a kérdés.
Hát simán megyek vele 3000 km t igen.
De azon gondolkodom a rajta lévő váltót is cserélem akkor.
Itt szeretném megkérdezni, 7 sebességeshez (nekem tökéletes) feltehetek 8 vagy 10 sebességes váltót hátulra? Gondolok egy Shimano Acera RD-T3000 SGS 9 -ra. Vagy annyival jobb a Deore?(volt eszembe hogy veszek egy másik kerékpárt, de arra jutotam hogy ezt rendbe teszem. Szeretem ezt a kis kerékpárt, jól fel van szerelve..jó ez nekem suly ide vagy oda.
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #199746 üzenetére
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #199746 üzenetére
gravelnél CUBE GR 2.3, 622x23C az új kerékszett, de kép alapján az is alexrims.
azt hiszem a 21C volt a tavalyi modellen, szóval picit szélesebb, vsz. legalább olyan nehéz is, mint az előző verzió
-
jjeahh
nagyúr
Csak nekem tűnik úgy, hogy az alu Reaction egyre butább? Megkapta az Acid, Attention, Analog, Aim gyorszáras túrázgatós vázát, amiből trekkingesített verzió is létezik . Sehogysem illik a Reaction névhez az a váz. Gondolom ezekben a válságos időkben jobb ötletnek tűnt a meglévő trekkinges vázat használni az összes alu géphez, mint külön csak a Reaction szériához kifejleszteni egy új vázat. Pedig az alu is tarol újabban, sokan fejlesztgetik, pl. giant xtc slr vagy akár chisel.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest