- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
ha jobban felfujom javul a gordolesi ellenallas..
Ez alapvetően így is van, csak aztán meg jobban is pattog, amitől meg megint rosszabb lesz a gördülés, de legalább kényelmetlen is. Asszem maxi van ezzel képben, ő hozza mindig a cikkeket, hogy aszfalton melyik gumiszélesség miylen nyomáson az ideális. De eleve rücskös gumival aszfalton tekerni önkínzás.
SPD hibrid pedál (egyik fele taposó) van olcsóbban is, de amit linkeltem, az az, ami néz is ki valahogy, meg aránylag könnyű is (illetve normális minőségű). Cipő megint olyan, hogy ezer féle van, olyan is, ami túracipő, de van rajta rejtett stopli, meg olyan is, ami szinte országútis cipőnek néz ki, karbon talppal, dupla boával, meg minden, és csak sarkon tudsz benne topogni. Ezt neked kell érezned (kipróbálnod), hogy melyikkel tudsz együtt élni.
A használatot meg kell tanulni/szokni, hajtáshatékonyságban is sokkal jobb, de főleg egy biztonságérzetet ad, hogy 110%, hogy nem csúszol le a pedálról, és jobban érzed az egész biciklit. De ehhez rutin kell, addig simán eldőlsz párszor, mert elfelejtetted kicsatolni.
Pedált meg pont azért nem adnak, mert mindenki tegye fel azt, ami neki tetszik (árban, minőségben is nagy a szórás, plusz van vagy 3-4 féle becsatolós szabvány is).
p
-
parandroid
félisten
beállni egy szarvellanytesla mellé gyorsulni
Ellenben olyan jó látni, amikor 180-200 körül szépen eltűnik a tükörben, miután a seggemben próbált gyorsulni, amikor a kistresszelt bolgár kamionsofőr végre megelőzte a 2 kmph-s sebességkülönbözettel közlekedő török kollégáját.
#dailyroadrage
Mi ez az új ph!-s design? Nem találom a gombokat.
p
-
parandroid
félisten
Mert az MTB-ra sok is. Minél szélesebb a gumi, annál kisebb nyomás kell bele. Ha hardtail, akkor az gondolom egy legalább 45 mm-es gumi, oda a 2 bar is sok.
Ha nem ugrálsz vele, akkor egy spd pedál jó ötlet. Vagy egy spd/flat hibrid, mint a pd-eh500 (akciósan szokott lenni ennél olcsóbban is, legutóbb 45 euróért vettem amazonon). Persze ahhoz kell majd egy spd-s cipő is...
p
-
parandroid
félisten
1. Megszokás.
2. Túl keményre van fújva a gumi.A 2-re: Most 32-es aszfaltos gumit használok az egyik karbon országútin, 3,5-4 bar közötti nyomáson, így meglehetősen komfortos.
De az 1-re: Mindeközben van alu országúti bringám is karbon villával, 6-7 bar közötti értékre fújva, 25 mm-es gumival, szóval nagyon nem ráz meg, ha valami egy kicsit üt.p
-
parandroid
félisten
Én még olyan boltot nem láttam, ahol csak ebike van. Akik nem foglalkoznak rásegítés nélkülivel, azok szinte csak online értékesítenek (Riese&Müller, Noko, és társaik). Mindenki másnak bőven vannak rásegítés nélküli modelljei is. Rengeteg üzlet állt át amúgy Cube Store-ra, ők nagyon megtolták a franchise-t, de nyílt a városban nemrég Canyon üzlet is, aik korábban szintén csak online értékesítettek. Hogy a nagy láncokról (Zweirad, Fahrrad XXL) ne is beszéljünk, de renegeteg kis üzlet maradt meg, nekik is hatalmas rajongói bázisuk van. Az tény, hogy a kínálat egyre nagyobb része pedelec, meg hogy az utakon is egyre több van belőlük, de én egyáltalán nem látom vészesen a helyzetet. Sőt... Mintha jelenne meg az a réteg is, aki rájön, hogy ha pedelec-kel megy a dolog, akkor inkább előszedi a rásegítés nélküli bringát is, mert az hip. Szóval én nem azt léátom, hogy a rásegítés nélküli bicajokat kannibalizálná a pedelec, azokból is egyre több van, csak a pedelec meg még gyorsabban terjed.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Garmin Edge Explore. Ez a túrázós verzió, relative nagy kijelző, korrekt akku, cserébe a hardver kicsit régebbi, és az edzésfunkciók
butábbak
. Viszont egészbkorrekt áron megy a többihez képest.De ha az iphone navijához vagy szokva, akkor szar lesz ezt használni. Én egy huszárvágással megoldottam, és a komputerrel nem navigálok. Nekem a fejegyseg kell, ami rögzíti, és mutatja az adatokat. Szükség esetén rá lehetvtenni egy térképet, de én az autóval is mindig eltévedek navival, mert nem vagyok túl jó instrukciók követésében, és mindig másfelé megyek.
p
-
parandroid
félisten
Rázkódás, vibració, direkt napsütés, + az always on kijelzőből adódó akkuhasználat, és a navigációs szoftver, valamint a folyamatosan működő kijelző, és az állandó adatkapcsolat okozta melegedés. Bármelyik tényező magában is problemás, igy összeadódva meg különösen rossz kombó. Biciklis komputereket eleve úgy tervezik, hogy a fentiek összessege az üzemszerű használat. Cserébe szarabb a kijelző, de jóval többet is megy egy töltéssel, miközben folyamatosan képet ad.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Én teljesen paranoid vagyok (who would have thought?!?), meg kissé autista is, szóval én már attól fázok, ha valami nem maxra van töltve minden használat előtt, de meg így is sikerül neha belefutnom a fentiekbe. Az elektromos váltás nekem is új még, majd meglátjuk…
p
-
parandroid
félisten
Ja, közben szerkesztettem. Nem kell ezen parázni, csak amikor beleszaladsz, valamikor pár ev múlva, akkor gondolj majd ránk.

Amúgy ez is olyan, mint a lemerülő óra/komputer. Nekem 10+ év alatt talán 2x merült le óra sportolás közben, persze egyik alkalommal félmaraton versenyen, pont a cél előtt. Szerencsére ilyenkor ment, mielőtt leáll. Meg Balaton-kerülésnél a telefonom nem bírta az egész napot, asszony otthon pánikba is esett, hogy eltűntem a térképről, és fel sem tud hívni.
p
-
parandroid
félisten
Mindenre nem lehet felészülni. Maganak a váltónak ráadásul saját speckó akkuja van, illetve ha nem kábeles, akkor külön akku (elem) a fékváltókarokban. Szóval 2 CR2032 legyen nálad (evente kb cseréld, mert elöregszik, illetve a hő sem tesz neki jót), meg egy powerbank. Ráadásul nehogy azt hidd, hogy usb-c kábel kell hozzá, teljesen speckó kábele van, persze valami lóbaszó bikakabel méret.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ezek ilyen extrém szituk, kár ezen stresszelni. De tény, hogy pár ev alatt azért 1-2x bele lehet szaladni.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Viszont ugy hallottam h bovdenesben is van van elektromos?!
A váltás vagy mechanikus (bovdenes), vagy elektronikus (motoros) Utóbbi lehet vezetékes, vagy vezeték nélküli, valszínűleg ez kevert meg.
egyik ismerosom kerekparjan probaltam es annyira pontos konnyu volt h utanna szinte "elfogadhatatlan" volt a bovdenes valtas
Ezt megértem, bár ennyire drámainak azért nem érzem a helyzetet. Főleg 1x-es rendszernél azért nemige van egy jó minőségű mechanikus váltással sem probléma. Cserébe jha odavered valahova, és ugrik a váltó, az elektromosat drágább lesz javítani.
Országútisok még arról tudnának mesélni, amikor kimerül a váltó akkuja, és nagytányéron ragadnak, aztán van még hátra 1000m szint.
p
-
parandroid
félisten
Túrázni bőven jó az 1x12, vgy 1x13. Viszont oda a 8,5 kilós karbon, meg az elektromos váltás is kicsit túllövés. Ne érts félre, mind a kettő jó dolog, ha megteheted, vedd, fantasztikus érzés egy jó bicajjal tekerni.
Amúgy maxival mindenben egyetértek, érdemes alaposan átolvasni, amit írt.
p
-
parandroid
félisten
Ez nagyon szép, de pestiesen szólva kurvadrága.
Igazaból a kérdés az, hogy kell-e a full karbon, illetve főleg, hogy mire is használnátok. Amúgy elektromos váltásnál az első váltás kevesbé kritikus, mint a mechanikusnál, főleg a rejtett bovdenezés problémái miatt. Ha mászós, edzős gépnek kell, akkor jobb lehet a 2x12, túrázni meg kicsit túlzás egy 4k+ eurós bringa. Csak összehasonlításként: én ennél kicsit olcsóbban vettem a gyárilag 8 kilós bianchit.
Igaz, az nem gravel, meg 2x-es is. p
-
parandroid
félisten
Akkor szokott furákat mérni, ha merül az elem, vagy amikor laza a pánt. Azt a 3rd party appot meg felejtsd el. De amúgy nálam most
jó
(attól eltekintve, hogy megint kihagytam 2-3 hetet gyakorlatilag, türelmem meg nincs z2-zni, mert ahhoz futópadozni kéne, kint meg azonnal elszáll a pulzusom, de feelingre az a 150-160, amit mér, az reális).
p
-
parandroid
félisten
Csak a drága műanyag törik, nyugi. Amúgy nice.
p
-
parandroid
félisten
Plusz biztosítás, illetve moped jogsi (vagy bármi annál nagyobb jogsi) is kell hozzá. Városi népeknél sokaknak nincs is jogsija, mert autó drága is, parkolni, fenntartani meg drágább, tömegközlekedes meg jó. Nem mellesleg egy jogsi megszerzése is egy karbon bringa ára (már az autós, mopedre biztos olcsóbb, mittudomén).
p
-
parandroid
félisten
Semmi gond nem lenne ha tudnának egyenesen menni, nem beszelgetve kacsaznának, stb. Ebben az esetben ugyanis, biiztonságosan meg lehetne őket előzni.
Most is meg lehet, csak előtte csengetni kell, aztán megvárni, amíg lehúzódnak. Nekik ez a biciklizés, hogy lazán gurulnak, közben beszélgetnek. És igen, erre is való a bicikliút, hogy ezt megtehessék. Ha meg más út nincs, csak ez, akkor meg ott megy még a mezőgazdasági forgalom, meg az összes sétáló, túrázó, nordic walkingos, futó, kutyasétáltató, lábbicikliző gyerek, meg babakocsit toló anyuka is. Nem 30-cal, nyilván.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Akkor is irritaló, hogy a 25-el kacsázó bringázó családokat kell kerülgetnem és előzgetnem.
Ők pláne ne menjenek olyan gyorsan, főleg ne gyerekkel, Ez pont az a mentalitás, ami miatt full toxic a teljes közlekedés, miszerint mindenki csak azért van ott, hogy téged feltartson. Ha gyorsan akarsz menni, akkor a kerékpárút nem neked való, nyomás ki a közútra, az autók közé. Igen, én is ezt teszem. Ha meg zavartalanul akarsz edzeni, akkor ott a görgő.
p
-
parandroid
félisten
Eszemben sincs az ebike ellen küzdeni, sőt. Én az autók ellen szeretek küzdeni, miszerint lakott területen belül (helyesbítek: lakóövezetben) a tömeges autós közlekedésnek nincs helye, de legalábbis elsőbbsége nem szabadna legyen semmilyen formában. Szóval a pedelec remek dolog. Sőt, jobbat mondok: az elektromos robogóknak is igenis el kell terjednie, mert az is fantasztikusan jó dolog, amikor egyáltalán nem kell tekerni, és mégis halad. A rájuk vonatkozó szabalyozás meg eleve létezik, segédmotoros kerékpárnak hívják őket, kell hozzá jogosítvány, biztosítás, meg rendszám, és akár 30-cal is mehet! Sőt, 45-tel is! Csak kissé le van maradva a szabályozás ezügyben.
vakablak: Ha magasabb lenne a megengedett sebesseg, a pedeleces akkor is útban lenne, csak akkor nagyobb vmax-allenne ön-, és közveszélyes, ami mindenkinek rossz. Aki útban van, az nem azért van útban, mert lassú, hanem mert rutintalan, bizonytalan, vagy egyszerűen fejben (döntéshozatalban, helyzetfelismerésben, reakcióidőben) lassú. De ugyanez a jelenség minden járműkategória esetében fennáll.
p
-
parandroid
félisten
A másik topikban is előjött, de tudom, hogy tudod, mert te is ott voltál, szóval kár ezt is telesírni. Aki gyorsan akar menni, az vegyen elektromos robogót. Vagy tekerjen erősebben. Az elektromos rásegítés a pedelecen nem azért van, hogy gyorsan menj, hanem azért, hogy segítsen, ha valami hátráltat (emelkedő, szembeszél).
p
-
parandroid
félisten
Életközepi válság meg minden, tudod, hogy megy ez… A BiJancsin azért maradnak a rendes gumik, meg azt nem aggatom tele macskás fadíszekkel.
Egyébként meg biciklivel munkába járás ezzel együtt is majd csak akkor, ha majd reggelente is közelebb leszünk a 20 fokhoz, mint a 10-hez, és sehol egy felhőpamacs.
p
-
parandroid
félisten
Marha bénán néz ki, az tény, de amikor melóba megyek hajnali fél négykor, akkor szeretem, ha a hozzám hasonlóan félálomban közlekedők nem vasalnak ki, szóval ez mind marad. Inkább ez, mint a küllő-, meg pedálprizma, vagy a láthatósági mellény (bár a hátitatyón is fityeg fényvisszaverő).
Amúgy egy olyan zöld fényvisszaverő a kormány alatt is szokott lenni a vázháromszögön, itt valamiért pont levettem. Ez egyébként egy ilyen rugalmas, lábszárra tekerhető fényvisszaverős naciszorító.
Beja meg marad, kiválóan szolgál gravelként. Amit itt valaki (asszem rob) linkelt képet földútról, olyanokon simán eljárok vele ezekkel a 32-es reflexcsíkosokkal. Bár azok nekem a 25-ös GP5000-rel sem okoztak gondot, amíg nem futóhomok, vagy kerekmarasztaló sár állagúak. A traktorgumis graveleket hagyjuk meg a munkagépektől széttaposott erdei utakra.
p
-
parandroid
félisten
Megintcsak lezyne-t tudom mondani, mert nekem az van, ott a pumpa közepében van egy lyuk a tömlőnek. De decathlonosból is láttam már ilyet.
p
-
parandroid
félisten
Lezyne nyeregtáskát használok, de vaudébólm is láttam már jót. Sajnos itt is igaz az, hogy ami tényleg jó, az drága.

Ebben van multitool, belső, 3 gumileszedő, pumpa adapter kompresszorhoz, meg 2 szem fájdalomcsillapító, mert annak mindig jönnie kell. Pumpa meg mezzsebben. Amúgy nem a nyeregtáskát cserélgetem, hanem minden bicajon fixen fent van egy ilyen szett.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Jó kör volt, nagyon szépet mentetek, gratula!
Azt a térdet en megnézetnem azért, ha be is dagadt, nehogy valami szalag legyen…
p
-
parandroid
félisten
De a bringa rendben van????
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Ha lett volna narancsban, biztosan ezt veszem a (kék) Bianchi Oltre helyett, illetve ment volna a mostani Orca M30, és helyette jött volna egy gravel. Mondjuk így olcsóbban megúsztam. Amúgy ha a penz nem számít, akkor meg Bianchi Oltre Pro, a karbon cockpittel, és természetesen ultegrával.
Esetleg a BMC-ket érdemes meg megnezni, vagy a Speciket.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Ha lett volna felveteled, amin latszik az eset, meg a rendszám, tehetsz feljelentest, és korrektül megbasszák. Ennek híjan a te szavad van az autosé ellen (aki azt fogja mondani, hogy ő korrekten került ki, különben meg ott sem volt).
Amúgy azokat a kerékpársávokat en is gyűlölöm, bele sem szoktam menni, mert mivel kevesen használják, tele van szeméttel, porral, kaviccsal, ágakkal, letört autóalkatrészekkel, üvegszilánkkal. És semmi nem kötelez, hogy ott menjek. Plane, ha veszélyes. Az okdaltávokság amúgy ettől teljesen független, akkor is be kell tartania, ha ott tekersz.
p
-
parandroid
félisten
De legalábbis az az öröm az arcán... az már biztosan elveszett, ahogy a hozzászólásokat olvasom.
p
-
parandroid
félisten
Rossz hírem van, kolléga: 35 fölött már bőven B oldal van mindenkinek.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
LOL, most megneztem, tényleg nem lehet rá pántot kötni, csak a szilikon tokra. Viszont ahhoz adtak is: [link].
p
-
parandroid
félisten
Jár hozzá egy pánt, de amúgy érdemes hozzá egy nyeregcsőre erősíthető tartót venni. Gari Mo-n necces, ahogy hallottam, de személyes tapasztalatom nincs, felénk mindenki általában a garminnal intéz ilyesmit direktben, az működik.
Ja, látom szerkesztettél, ez nagyon jó ár a gyári tartóért.
p
-
parandroid
félisten
Ha maradhat a koskormány, akkor gravelt néznék, valami nem túl agresszív gumival, de relatíve alacsony nyomáson (3-4 bar között pl). De ha találsz olyan országútit, ami tárcsás, minimum Tiagra (esetleg 105), alu vázas, karbon villás, és belemegy a 32-es gumi, azzal már teljesen jó vagy szerintem. Alföldre gravel mehet 1x12-es GRX (vagy sram apex) váltással is, és akkor az első váltóval sem kell vacakolni.
p
-
parandroid
félisten
Tényleg azt kene eldönteni, hogy mrdjon-e a koskormány, illetve, hogy túrazni szeretnél inkább, vagy gyorsan menni, Olyan nincs, ami mindenre ideális, szóval mindenkeppen jó lenne tudni az irányt, és akkor lehet finomhangolni a kompromisszumokat.
Az biztos, hogy egy modern országúti, meg alu vázzal, de karbon villával is jóval komfortosabb lesz. 28-as gumit kb minden tárcsás bicaj tudja, guminyomássl is sokat lehet hangolni, illetve tubelessesítéssel is komfortosabbá tehető még.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Attól függ, milyen országúti. Ha belemegy a villaba a 32-es gumi, akkor el lehet azzal menni bárhol, hacsak nem tengelyig érő sárról-homokról beszélünk. Először használd, amid van, aztán majd kialakulnak az igények, illetve érzed, merre kell elmozdulni. Én a 25mm-es slick gumikkal is rámegyek bármilyen útra, csak kicsit óvatosabbnak kell lenni, meg nem nyafogni, hogy nem komfortos (persze, hogy nem az, nem arra van kitalálva). A régebbi orszagútimból pont most csináltam mindenest, erre egy kicsit morcosabb, de meg mindig aszfaltos 32-es gumi került, meg nem fújom 4 bar fölé, így teljesen élhető, amíg nem kell tényleg terepre menni vele.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Az a gyanúm, hogy nálad a két potenciális probléma összeadódásából van gond, azaz a folyamatos használat + a nagy súly együtt dolgozva képes ezeket a problémákat előhozni. Egyik sem hétköznapi dolog (szerencsére), és nehogy azt hidd, hogy a felnifékkel kisimultabbak lennének a ráncaid. Ott az ennél kisebb fékerő is méregdrága, és tárcsa helyett a felnit cserélgetheted, amikor elkoptattad.
p
-
parandroid
félisten
Semmi gond a tárcsafekkel, en sokkal jobban szeretem a felnifeknel. Sajnos itt is igaz az, hogy a jó minóseg drága, illetve hogy ha hozzanyulsz a draga gyari megoldásokhoz, es minden olcsón kell aliról, akkor az olyan is lesz. 10 bicajunk van a csaladban, abból egy nem hasznalt gyerekbringa, ami felnifekes, meg az en Mo-n tartott orszagútim. Ja, meg a görgős setup, de ott meg irrelevans.Az összes többi tárcsás, egyetlen problemas darab volt, de amióta azon is le lett cserelve (szervizben) shimanora a fekrendszer, azóta semmi gond nincs velük.
p
-
parandroid
félisten
Az a baj a testmozgással, hogy csak akkor igazan hatékony fogyashoz, ha rendszeres. A heti 3, az nem rendszeres. Minden nap minimum fel óra körül kezdődik a rendszeres, vagy legyen heti 5, de akkor az intenzívebb. De ezt nem interneten keresztül fogjuk megszakérteni, ha komolyan gondolod, akkor tessek rendes szakemberrel konzultálni.
Amugy jelentem, a húsvéti őrület lement, es gyakorlatilag kész a konyha is, vegre én is tudok megint menni edzeni. A súlyomról meg nem akarok beszelni, kb egy-másfél hónap alatt elbasztam mindent, amit az elmúlt egy evben elértem.
p
-
parandroid
félisten
Jah, nekem a cross trekkingen valami hidrós Formula volt, akkora szart meg életemben nem láttam. Kezdettől fogva beállíthatatlan volt, vagy nem fogott, vagy csiszatolta a betétet. Aztan végképp beállt, es hazavittem 5 km-re a bicajt leblokkolt hátsó kerékkel, és meg aznap kértem fékcserére időpontot. Akkor rákerült egy komplett MT400 szett, azóta tünetmentes.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Céges autót felgyújtani? Azzal aztán jól kibabrálsz velük.
Már másnap egy vadiúj bérelt autóval jönne, a felgyújtott járgány (meg a z autóbérlés, amíg újat nem kap) meg vagy a cég költsége, és akkor magatokkal basztatok ki, vagy fizeti a biztosító.A rosszullét az tiszta sor, pont ezért írtam, hogy mindig van olyan szitu, ami ellen semmi nem véd.
p
-
parandroid
félisten
Amúgy nem feltételezek tudatosságot, valószínű, hogy valami pánikmozgás volt csak a kutya részéről. De jól jött ki a dolog, még ha az
anaafaanafehhh, allergiás sokk nem is mindig halálos.p
-
parandroid
félisten
És akkor ott az ember, akinek ott a kezeben az epipen, ami többszaz évnyi össztársadalmi mérnôki, vegyészeti, pszichológiai, és szociológiai fejlődés csúcstermeke, de ha a kutya nem jelez a fenykürttel, akkor ott hal meg, mert a sajat combjába nem tudj belebökni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy az enyém rágta már ki magat a saját hámjából, amikor kölyök volt, mert nem volt kedve a hatsó ülésen utazni, és előre akart jönni. A 15 mp az kb reális is szintidőnek, ja.
Mostanra meg ha meg sem kötöm, akkor is ott sétál a lábam mellett, ha meg is áll szaglászni, jelölni, akkor is pikk-pakk felzárkózik. Ok, közben eltelt 12 év, összerazódtunk. Hogy a fénykürtöt tudja-e hasznalni, azt viszont nem tudom, de mondjuk epipenem sincs. 
p
-
parandroid
félisten
Csak tarts egy kutyát is, hogy ha nem tudod beadni magadnak, akkor villogjon a fenykürttel (esetleg biciklilámpaval, vagy csengessen a csengővel, vagy amit kitalál).
p
-
parandroid
félisten
Ha többen mentek, akkor én egy kisbuszt bérelnek inkább, bicajokat meg vinném utánfutón. Ok, hogy 1 nap oda, 1 nap vissza, de személyekre leosztva töredék költség, és rugalmasabbak is vagytok (plusz szervizautó, ha valami történik). Ok, így kell egy sofőr is, aki nem teker, de valami csládtag csak bevállalja…
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Ki kéne próbálnia többfélét, mert nagyon más egy trekking, fitness, vagy hogy meg bírja-e szokni a koskormányt egy gravelen. Esetleg kölcsön bicaj, vagy bérelni? Ha valaki ilyen szinten kezdőként ugrik bele, nagyon könnyű olyat venni, amitől csak csalódni fog, holott egy másik műfajjal lehet, hogy love at first sight lenne a sport. Nejemmel is átestünk ezen, az országútit a koskormánnyal talán 2x használta, a fignesst a vékony kerekek miatt utálta, a monti meg túl brutális (bár azt viccesnek találja, azt meg is tartottuk). Neki a trekking való, mert azon érti magat jól, és ezzel igazaból nincs semmi baj…
Én a teleszkópról sem beszélném le, jól jöhet az egy trekkingen, vagy cross trekkingen is. Ezekből egyebkent létezik női vázas verzió is, nekünk is az van. Sőt, a pedelec nem teleszkópos, csak a kormany valami speckó, rugózós verzió, megy is mindig a sírás miatta, hogy az is milyen jó lenne.
Sima (cross) trekkingből szerintem nekünk konkrétan ez van, valami ilyesmi irányban nézelődnék ebben az esetben is.p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Jelentem, a Beja ezekkel a 32-es Contact Speedekkel olyan 3 bar környékén* az ideális bótbjárós bicikli. Ma olyan jól sikerült a bótbamenés, hogy 23 km lett belőle. Mondjuk városban bunnyzni padkáról le, padkára fel a taposóval nem egy életbiztosítás, de túléltem.
* Tököm tudja, pontosan mennyi, nem foglalkoztam vele, lehet, hogy kevesebb, mert legutóbb 2 hete mentem vele, akkor 4 barra lett fújva, most meg csak előgurítottam, és hajrá.
p
-
parandroid
félisten
Nem XC, CX!
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Amúgy nincs jó megoldás, sajnos, mindenképpen szívás sok bringát kis helyen tárolni.
Minél értékesebbek a bicajok, és minél jobban kell rájuk vigyázni, annál nehezebb lesz ráadásul a dolog. Én most épp egy garázst (na jó, annak a kb harmadát-negyedét) tervezek berendezni 5 bringának, de nagyon nem akarja kiadni. p
-
parandroid
félisten
Na, ez a másik dolog, hosszabb ideig én nem bírom idegekkel azt a tempót. Mindig megpróbálom, aztán az a vége, hogy már megint a belső sávban rongyolok 180-nal...
Majd az elektromos autózás ezen is segít.
Nem is a tempóval van a gond amúgy, hanem hogy képtelenség egyenletes sebességgel a külső sáv(ok)ban haladni. Lehet, hogy a hollandok csinálják jól, náluk 100-120 az autópályatempó is, és nagyjából be is tartják. Ott nekem se volt bajom azzal, hogy tempomat 120, aztán chillezve lehet rádiót hallgatni. p
-
parandroid
félisten
Én is mindig gondolkzom, hogy tetessek-e fel vonóhorgot, amikor új autót veszek, de mindig lebeszélem magam róla, merthogy a vonóhorog + a bringaszállító az egy fasza karbon bringa ára, bérelni _sokkal_ olcsóbb. De aztán meg Stelvióra csak jobb lenne saját bringával felmenni (majd egyszer, valamikor). A tetőcsomis megoldás meg országúton eldöcögni 100-200 km-t még ok, de az autobahnra nem szívesen mennék fel vele.
És akkor mindkét megoldás ellen szól, hogy ha esik az eső, a szívem szakadna meg, hogy hogy fognak kinézni. Meg hogy mi csapja telibe, ha vonóhorgon utazik, és honnét mos ki zsírt, vagy melyik csapágy ázik be (vagy pedelecnel ugye motor, vagy akku, di2-nél meg akku, elektronika).
Szerencsére a kölykök már nagyok, többnyire csak ketten vagyunk, szóval ez megoldja a dilemmát. Ha kell, inkább szetszedem kicsit a bicajt, de be fog az férni a kombiba (esetleg veszek neki egy bringaszállító koffert, bár az sem olcsó).
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Amit épp az imént ajánlottam, az példaul ilyen…
p
-
parandroid
félisten
Nem rossz ez a marketplace sem amúgy, én odlo futónacit rendeltem legutóbb, de sajnos nagy lett az M, S meg bem volt, szó nélkül visszaküldhettem ingyen, és visszakaptam az árát. Meg a kutyáknak kiskabátot, valami potom 10 euróért darabját, az is nagyon kedvezményes deal volt.
p
-
parandroid
félisten
Német decathlon nem árulja, de amazon.de-n 40 euró, rendeltem is kettőt.Esetleg ha tudsz egy trial prime előfizut regisztrálni, és ingyenes lesz a szállítás, akkor magyar áfával, magyar címre kiszállítva is megérheti. Mivel a konyha után a garázs lesz a következő projekt, majd teszek fel képet, ha sikerül felszerelni. Ahogy néztem a képeket, leírást, hajtogatható a cucc, szóval kicsit egymásra is lóghat a két bicikli, ami nekem különösen jól jön, de majd meglátjuk, hogy adja ki.
p
-
parandroid
félisten
A jelenlegi kínálatból nekem most ez a legszimpatikusabb megoldás: [link]. Őszintén szólva lehet, hogy veszek én is kettőt, mert nekem is épp aktuális lesz a projekt, ha végre összeszerelem a konyhát, amivel most még tele a garázs (jövő hétvégén jönnek meg a méretre szabott munkalapok)...
p
-
parandroid
félisten
Ez túl sok tényezős kérdés. Milyen biciikli? Melyik helyiségben lesz? Mennyi helyed van? Esetleg többet akarsz egy tartóra? Amúgy kb bármelyik jó, gyakorlatilag két darab fa a fallal merőlegesen a felső vázcsőnek, vagy alul a kerekeknek két darab léc + meg a vázra egy párnázott kampó is tökéletesen megfelel.
p
-
parandroid
félisten
Ha valahol találsz gore-t akciósan, szemely szerint nekem az jött be leginkább (azért ha, mert amúgy rohadt drága). Amúgy decathlon a legkezenfekvőbb alernatíva. Nejem az ő nacijaikra esküszik, pedig neki is vannak egyéb, márkás cuccaik is. Ebben jó nagy adag személyes anatómia is labdába rúg (hehe, plays balls, lol), mindenkinek kicsit mások az igényei, erzekenysegem elrendezése, szóval nem biztos, hogy elsőre bejön, amit ajanlunk. Amit itt biztosan kihagynék, az a kínai, alis rendelesek, de én amugy is hírhedten elfogult vagyok a selyemút túlsó végéről érkező áruval szemben.
p
-
parandroid
félisten
Civilizált országban ezek nem eladhatók, valami 3rd world országba mennek (tippre ázsia, vagy afrika, esetleg dél-amerika). A kitkatos ügy meg valszeg vagy trollkodás volt, vagy szabotázs valami versenytárstól. Vagy benézték a szállítmányt, és véletlenül lopták el, de valami mást akartak eredetileg. Amúgy a bolhapiacon a törökmkereskedő még így is simán eladja, sose értettem, honnét szerzik azokat a féláron kínált csokikat, müzliket, stb, de akkor valszeg ilyesmi ügy lesz az a beszerzés is. Mert azok meg elcsalt áfás üzlethez is túl olcsók.
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Egy ismerősnek kéne Magyarországon Garmin tartó. Hol lehet ott ilyet olcsón venni? Németből elküldeni nemigen éri meg... Fullyra kell downhillezéshez, szóval valami stabil cucc jó lenne. Ötletek, linkek?
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Semmit. Megállsz óránként egy benzinkúton, és tömöd magadba, amit megkívánsz. Amúgy müzliszelet, mars, snickers, mini snack kolbász, meg mindenféle sós, pirított magvak szoktak ilyenkor menni, kólával, energiaitallal, meg gatorade-del. Nyilván ezek a vészbetöltések nem az egészséges táplálkozásról szólnak. Esetleg meg banán, az mindig jó, és elfér kettő a mezzsebben.
p
-
parandroid
félisten
Jah, ezt a rövid otthoni tartózkodás alatt lőttem, gondoltam, megosztom az értő publikummal, mert nekem is könnyet csalt a szemembe:
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Most néztem ezt a képet, pár megjegyzés:
1.) Mivel úgyis reflektív csíkos gumid van, a küllőkről szedd le a priznákat, mielőtt önálló életre kelnek. Az első prizmatven szinten leszednem (tudom, kötelező).
2.) Hátra vegyél egy rendes lámpát/villogót a szilikonos gyerekjáték helyett.
3.) Az a zár kb egy gyors fagyizáshoz is kevésnek tűnik, no meg nem biztos, hogy érdemes mindig vinni.
4.) A kormány szerintem túl széles egy trekkinghez, én megfontolnám a lerövidítését.
5.) El kéne gondolkodni egy normális pedálon is.Kitamasztóra, tatyókra nem mondok semmit, szerintem a telefon sem való a kormanyra, de majd te is rájössz.
Amúgy jó kis bicaj ez, használd sokat!
p
-
parandroid
félisten
Nincs pacsi. Ezeket a kihívásokat mindig megcsinálom, aztán lenézően konstatálom, hogy megint egyedül voltam. Legutóbb men's health movember volt, a mi lokációnkból csak én csináltam meg, valami 80km séta jellett hozzá egy hónap alatt, de minden megtett km után ment valami támogatás egy alapítványnak. A következő meg a JPMorgan futás lesz, valamikor júniusban, 3 mérföld. Az mondjuk népszerű, évek óta valami 60-70e résztvevővel fut frankfurtban, az jó nagy buli. Van céges sátor cateringgel, meg kapunk minden évben egy céges pólót, meg egy finishert a szervezőktől.
p
-
parandroid
félisten
Ertem en, hogy ez neked valami vallasként bekattant, de ettől függetlenül továbbra is a többiek másoljak a garmint, es nem fordítva. Amióta legutóbb leírtam, azóta sem valtozott a helyzet: az összes hibajuk ellenere meg mindig garminek a legjobbak. Az is tény, hogy jönnek fel a többiek is, es ennek együtt kene örülnünk. Sajnos a futós cuccoknal meg ennyi kompetíciójuk sincs.
p
-
parandroid
félisten
Jelen esetben a 3rd party data field volt a ludas, ha jol értem. Amúgy meg sose fagyott nalam egyik eszköz sem (tizenpár ev alatt volt néhány), a mentést csak azert tudom, mert egyszer mar futottam ugy felmaratont, hogy kvazi üres akkuval indultam el, de utólag az is megvolt. Gyanitom, hogy a kijelző letiltasa utan is rögzített, mert az utolsó 1-2 km-en mar sötét volt az egesz, fel is készültem, hogy ez nem lesz rögzítve, de amikor otthon töltőre tettem, megvolt vegig. Ez is jó reg volt, szerintem meg az FR235 lehetett akkoriban.
p
-
parandroid
félisten
Ez tipikusan akkor szokott előfordulni, ha gps-jel nélkül indítod az activity-t.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Pedig az elektromos a jövő. Nálunk is most volt kérdés, hogy brümmögős autó legyen, vagy villanyos. Ugyanaz a modell, ugyanaz a felszereltseg, kb ugyanaz az erő, csak a brümmögőssel gyorsabban lehet menni, de 160-170-et tud az elektromos is, meg egy tankkal kb 2x messzebb, mint egy töltéssel. De mivel helyi közlekedesre kell, egyik előny sem szempont, cserébe olcsóbb vele közlekedni, nincs évente olajcsere, és nem pöfögök mocskot a belvárosban. Biztosítas kb ugyanaz, adó nincs rá, fék elvileg tovább bírja a rekuperációs fékezés miatt. Aztán majd meglátjuk, hogy válik be, ez lesz az első villanyautónk. Legrosszabb esetben visszadom, ha lejár a 3 év lízing.
Az is igaz, hogy második autó lesz, az autobahnra, meg a hosszabb utakra ott van a 2,5 literes benzines.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Ez már a második kamuhír, amit viccnek szántak, de én AKAROM!!!!4!444!! A másik a be quiet! robotporszívós tápja volt...
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Ja, az elején én is hasonlítgattam, meg vettem egy kis zöld garmin running podot is, amikor akciósan 30 EUR volt, az elvileg ugyanaz, mint ami a HRM Pro-ban van. Kicsit pontosabba amúgy a HRM Pro, mint az óra, meg egy-két plusz funkciója is van, én főleg a térdem miatt vettem őket, mert a jobb-bal egyensúlyban jobbak ezek, mivel a törzsön hordod, nem a csuklódon.
p
-
parandroid
félisten
Durva árak vannak...

'24-ben a HRM Pro-t vettem 70 Euróért, amennyi most ez a 200-as, a Dual meg '21-ben 55 EUR volt, de utána emlékszem 42 EUR-s akciókra is, a komplett bicajos szenzor szettek (HRM+CAD+SPD) voltak 80 EUR körül. Brutális, hogy elkurvultak az árakkal...

És ebben még Running Pod sincs, ahhoz a 130!!!!444!!4!!négy! eurós HRM600 kell. Atyaég...
p
-
parandroid
félisten
10+ év alatt 3 garmin övem volt (van), sose ment tönkre egyik sem, a mai napig mind jó, az extra szolgáltatások, és/vagy csatlakozási lehetőségek miatt cseréltem le őket. Az elsőnek 4-5 év után kellett vennem egy új pántot, mert a régi elhasználódott, de ez volt az az időszak, amikor hetente 10-12 órákat futottam télen-nyáron. A másodiknak meg volt olyan időszaka, amikor még ennél is jóval többet ültem benne a görgőn hónapokon keresztül.
p
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Trollok komolyan
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assetto Corsa Rally
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HP 430 G5 Intel CEL 3865U laptop (kijelző hibás)
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igaz, az nem gravel, meg 2x-es is.