- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
---
eddig sem volt jó neki, néhányszor mentünk el közösen bringázni, de ez a nyeregprobléma mindig megvolt, hogy ki-ki kellett állnia vagy hátraülni a nyereg "tetejére".---
többieknek is köszi.Aztán az is lehet csak billenteni kellene kicsit előre a nyerget.
lehet, majd próbálkozunk. görgőn meg eleve jobban kijönnek a nyűgök.Nem mind1 hátraül mert annyira kényelmetlen neki elől a nyereg nyomása miatt, vagy amint hajtja kerékpárját folyton azt veszi észre, hogy újra hátra, esetleg előre csúszott a nyeregben. Előbbi esetben lehet sima nyeregprobléma és nem is beállítás kérdése, míg utóbbi esetben túl messze, vagy éppen túl közel van a kormány és ezért kúszik előre, vagy éppen csúszik hátra.
-
Seep
senior tag
Tuti ne engedd le teljesen, a terdet nem akarod szetcseszni ilyesmivel.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
szerintem jó méret (de biztosan nem kicsi), bár ő is talpközéppel teker, úgy meg a hagyományos méretezést kb ki lehet dobni.
pont az a baj, hogy viszonylag kis nyeregmagasságnál is túl nagy a setback, nagyon hátul ül valamiért, hátratolja magát.
köszi, a kerékpárhangolóra ránézek, de lehet myvelofittel is teszek 1 próbát, hátha nagyjából sikerül belőni.
Én biztos nem engedném le a nyerget, egyrészt mert mivel a nyeregcső egy 70° körüli szöget záró síkban mozog, a lefele = előre is, vagyis tovább rövidül a reach amitől, ha valamerre, akkor méginkább hátra tolja magát a kerékpáros, továbbá a térdnek sem jó az alacsony nyereg.
Aztán az is lehet csak billenteni kellene kicsit előre a nyerget. 🤔...eddig jó volt? (kéne egy kép, ha lehet fürdőruhás, lássuk mi is ott a baj.
) -
f_sanyee
senior tag
szerintem jó méret (de biztosan nem kicsi), bár ő is talpközéppel teker, úgy meg a hagyományos méretezést kb ki lehet dobni.
pont az a baj, hogy viszonylag kis nyeregmagasságnál is túl nagy a setback, nagyon hátul ül valamiért, hátratolja magát.
köszi, a kerékpárhangolóra ránézek, de lehet myvelofittel is teszek 1 próbát, hátha nagyjából sikerül belőni.
Nem lehet, hogy túl alacsonyan van a nyereg, vagy túl előre van tolva?
-
Dark Archon
addikt
régóta nem írtam, mondjuk vagy 4 hónapja bringán sem ültem
van olyan bikefit Mo-n, aki tök kezdőket is vállal, akár platformcipőben tekerve? (bringa az van)
vagy fussak egy kört a myvelofittel?
barátnőmnek egyszerűen egyik nyereg sem kényelmes (sőt kínzás), a nyergek tetején ül, azaz hátracsúszva vagy 5 centit, majdnem a hátsó tengelyen, kb 5-6 különböző szélességű/formájú nyeregnél ugyanez volt, szóval vagy vmi spec. anatómiai eset, vagy tök más a baj.Használ betétes nadrágot? Egyébként jellemzően a nyeregmagasság okozhat ilyet, hogy egyik nyereg sem jó. Meg aztán legalább 2 hétig kell használni egy beállítást, hogy érdemben értékelhető legyen a konklúzió.
Kerékpárhangolóval próbálkoznék én is, bár elvileg ő is klipszes esettel foglalkozik alapból.
-
dom1n0
őstag
régóta nem írtam, mondjuk vagy 4 hónapja bringán sem ültem
van olyan bikefit Mo-n, aki tök kezdőket is vállal, akár platformcipőben tekerve? (bringa az van)
vagy fussak egy kört a myvelofittel?
barátnőmnek egyszerűen egyik nyereg sem kényelmes (sőt kínzás), a nyergek tetején ül, azaz hátracsúszva vagy 5 centit, majdnem a hátsó tengelyen, kb 5-6 különböző szélességű/formájú nyeregnél ugyanez volt, szóval vagy vmi spec. anatómiai eset, vagy tök más a baj.Szerintem a legtöbben csak spd/spd-sl-el vállalnak fitet, de kerékpárhangoló szerintem lehet jófej és próbál anélkül is segíteni (pénzért.)

Amit leírsz, én inkább egy 15mm setback üléscsövet próbálnék meg neki (már ha tényleg jó méret a bringa). -
Lackooo84
nagyúr
Azért érzem feleslegesnek a gyógytornászt, mert ugye nyomástól van gondom, nem a mozgástól. Csak szimplán elkezdte nyomni a jobb fenekemnél a nyereg. De úgy, h előtte soha nem volt évekig gond.
-
Seep
senior tag
-
balintbaba
tag
Csak törzsizom edzés helyett meg mondjuk lehetne rendes erőedzést is csinálni, szerintem több értelme van. Aztán nehogy valaki túl izmos legyen, és szarok legyenek a watt/kg értékek.
-
stickermajom
addikt
ja, hát elvárásaim azok nem voltak, főleg, főleg mikor konkrétan elutasították azt, hogy legyen átlagsebesség alapján is bírságolás a pályákon.
amúgy simán kellene mindenhol büntetni, előttünk is 70-80-nal mennek el (falu főút), kereszteződéstől cca 100 m-re
, óvoda meg tőlünk 50 m-re.10 km-es távon meg minek gyorshajtani?
kb minden 2. autóstól el lehetne venni a jogsit, hóban-ködben világítás nélkül fehér autóval, wtf.
“kb minden 2. autóstól el lehetne venni a jogsit, hóban-ködben világítás nélkül fehér autóval, wtf.”
Álcázás! Ők már a háborúra készülnek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Khelben
nagyúr
-
Tin
veterán
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
semmiho
tag
Bevallom, az én tudásom kevés ehhez, milyen drop elfogadható manapság. A bringapiac mai trendjei lassan és végérvényesen kiírnak még a kóklerek csoportjából is.
Érdekesség, szerintem elgoldolkoztató, már ami a trendeket illeti.
Még 2013-ban vásároltam egy CX bringát, a geója nem sokban különbözik a mai gravelekétől. Ó, és az első villa fogad 2.1-es külsőig bármit, hátra pedig 1x -es hajtás esetén vígan befér és szépen egy 45mm-es külső. Azt meg sem említeném, hogy 1300 EUR volt full 105-ös szettel, téli kiegészítőkkel (sárhányók) + VCLS 2.0 karbon nyeregcsővel (a linkelt fotón egy olcsóbb nyeregcsővel látható).
A mai napig megvan, Strava logok szerint 45515 km-t futott, bár a kiegészítők közül nem sok minden maradt az eredeti az évek folyamán.
Ó, síkon ezzel mentem a legerősebb KOM-jaimat (ofkóz a sárhányók nélkül), pedig ez aztán minden, csak nem aero és van 1-2 viszonylag erős hegyi időm is ezzel (pedig 9+ kg)...
-
semmiho
tag
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Tanulságos, hogy még akkor is félnek amikor tudják ez csak egy kísérlet és biztos vigyáznak rájuk, na meg saját hibázásuk, vagyis a kacsázás is tulajdonképp kizárva.

avl...én nem sokat kerékpározok országúton, de akik ezt teszik azok szerint sem jó nagyon lehúzódni mely úgy hathat mint felhívás a keringőre a kockáztatni hajlamos sofőröknek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Messziről még nem látja, nem tudja kiszámolni, hogy pont akkor ér oda amikor már a szembesáv is éppen foglalt lesz, aztán amint közelebb kerül már nem füllik a foga visszalassítani és kivárni az alkalmat, helyette inkább bevállalja a kockázatot. Az örökös sietség, pörgés, türelmetlenség már korunk rákfenéje lett, senki sem számol azzal, hogy milyen nevetségesen kevés időt spórol meg mekkora, aránytalanul nagy kockázat árán az utakon.
...amúgy nem hiszem meg lehet ezt oldani erőből, valami korai nevelés, oktatás, tudatosítás lehetne célravezető, hogy végül is...
-
Toobee
veterán
-
dom1n0
őstag
-
dom1n0
őstag
-
lsebestyen
addikt
Én azért nagyduzzogva' elfogadnám! Ha az új Colnago meg eközött kéne választanom, ez a Factor még mindig jobban néz ki.
-
dom1n0
őstag
-
mauimagic
senior tag
-
lsebestyen
addikt
következő gravelem az tuti teljesen (!) külső kábelezésű lesz, lehet aluváz is (pl. 1 gen cinelli lala ilyen volt).
na de az egyedi nyeregcső ugye csak vicc mtb-nál?
Nekem a karbonos mondta, hogy ha nagyon gyepálom a gépet, akkor ne kör keresztmetszetű nyeregcsöves vázat vegyek, mert az sokkal nagyobb terhelést ad a nyeregvázcsőre, lehet MTB-nél is ez az elgondolás.
-
mauimagic
senior tag
-
parandroid
félisten
a cube (legalább is a nuroad) elég merev tesztek szerint (és szerintem is), van benne rose is:
15 Extra Stiff Gravel Bikes Built for Loaded Touring and Bikepacking
Cube Nuroad
Tested back in 2020, the aluminium Cube Nuroad recorded one of the highest lateral stiffness scores of any gravel bike at 136 N per degree, with a bottom bracket stiffness of 77 N/mm. For comparison, the Focus Atlas, tested under the same protocol, measured 143 N per degree laterally and 88 N/mm at the bottom bracket. This suggests the Cube Nuroad could easily place in the top few on a modern stiffness ranking.De ez nem gravel...
Amúgy alu gravelből akár a cube sem rossz ötlet, a mostani cross trekkingem is az. Azzal jól el lehet vegyülni a tömegben, nem lóg ki az utcaképből, meg a biciklitárolóból, mint pl. egy Bianchi Arcadex. Ebből a szempontból boltba/munkába járósnak sokkal jobb választás lehet.
Országútinak meg szépnek kell lennie, és egyedinek. Az aerot meg leszarom. Úgyis többet nézegetem a falon, mint amennyit járok vele.
p
-
Maximum1
őstag
Nekem már a 38mm is fogta, pedig félig fagyott volt, haver trekkingel simán átment, valszeg a gravelking gyengesége.
2019-es modellbe tuti nem fér be az 50mm. -
mauimagic
senior tag
Tyre clearance szerinted mennyi kell minimum? A 6mm valid, amit sok helyen írnak?
Hátul 7mm helyem lenne az 50-es külsővel, amit promóztál.
A montit sikerült pár év alatt 140/140-ről teljesen elkurv...elmurvásítani a 2.2-es (55mm) race kinggel 100milli rugóúttal, a Grëveaůl meg 50-es gumival flatbarral szinte monti lesz.
Lehet egyszerűbb lett volna vennem 2 ugyanolyan bringát, olcsóbban megúsztam volna, mint a "fejlesztgéseket"
-
lsebestyen
addikt
-
Maximum1
őstag
-
MM
őstag
-
Tin
veterán
Nincs mese, kell az aktív, elektronika által vezérelt, terepviszonyokhoz alkalmazkodó, csillapított futómű és nyereg, az elektromos hajtás, az elektromos váltás, kényelmi funkcióként pedig a fűtött kormány és ülés, és aztán szerintem lassan jöhet az ABS is a bringára.
Röhögünk, de szerintem az összeset meg fogják csinálni 10-15 éven belül.
-
lsebestyen
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Az a csavar tud vacakolni főleg, ha mind feszítve kifele csavarod aztán elfogy a menet és a csavar csak áll ott mint fax a lakadalomban, ide-oda billegve a menet szélén és rontva a váltás minőségén. Olyankor vissza kell csavarni majdnem teljesen és újracsípni a bowdent.
#344450mauimagic...Sorost se felejtsd, bár azt sem tudom él-e még az öreg.
...amúgy nézem és próbálom elképzelni hogyan kaphat a sor olyan feszülést oldalról, mondjuk attól az átütőtengelytől melynek egyik támasztási pontja odalesz a dupla villatörés miatt, hogy az eltörjön...de gyenge hozzá úgy a képzelőerőm mint a fizika tudásom.
Mert ugye ütést csak nem kaphat kivülről úgy, hogy az a fogakon ne látszódjon meg...hacsak nem fának csapódott a bukás után, röptében...valahogy.🤯 -
Hasaggymeg
Topikgazda
lehet elkezdem 0-ról beállítani a váltót, pedig ezt meg akartam spórolni
lehet, hogy ennyit jelenthet az, hogy más ívben ér a bovdenház a váltóhoz?
a fül nem tudom, hogy mennyire pontos, ugye ez a váz az, aminél szívtam a kormánycsapágyakkal és újra kellett menetmetszeni a villa átütőjét
Nem kell nulláról kezdeni mert, ha valahol ki tudod akasztani a bowdenházat, hogy a bowden teljesen laza legyen és akkor sem megy le a váltó a legkisebbre (és természetesen a 6ároló csavar sem koppant), akkor ott valami kompatibilitás, váltófül, stb. gond lesz.

#344426Speedy007...minimum gyanús.🤔
#344428Seep...én "halmozottan hátrányos" helyzetből indulva (nyergem nem fogad csak 7x7mm-es pálcát, ülőgumóim 130 mm-re vannak 1mástól így valami 155 mm körüli, vagyis meglehetősen széles nyereg illik hozzá, továbbá igénylem a némi minimális párnázást, vagyis a sima karbondeszka no-go, plussz a hosszú, de gyorsan keskenyedő nyergek bizonyultak mindig a legjobbnak) végül kértem Jázuskától egy ilyent és egy ilyent...előbbi biztos jó lesz (valamire
), utóbbiból a 7D-t (csak remélem, hogy a dé itt nem dimenziót jelent
) és a jövő zenéje, hogy milyen lesz, az a bő húszas viszont legalább nem fog senkit csődbe vinni akkor sem ha végül kuka. 
-
Speedy007
addikt
-
fulton
addikt
Mo-n sem az állattartás, állatvédelem, sem a vezetési kultúrában sincs érdemi előrelépés, ~0 büntetések vannak közúti balesetek okozásánál is (pl: [link] vagy [link] - 3 éve vezet jogsi nélkül) és állatkínzásért szerintem 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hány alkalommal ítéltek letöltendőre valakit.
Pedig nem ártana. Ugyan ezen a szakaszon (ahol rámtámadt az a kangal, egyébként felkutattam a tulajdonosát a kutyának de nem volt a telken majd fogok vele beszélni.) egyszer tekerés közben, valahogy észrevettem a bozótos árokban egy kutyust elég ágról szakadt volt szegény. Visszafordultam megnézzem, egy közepes termetű kutya volt, a két hátsó lába dróttal! volt összehurkolva és egy farönkhöz drótozva
⁰l hazafele vettem az iranyt és visszamentünk érte kocsival. Alig tudtam lebogozni a lábáról a drótot, ami már a húsában volt elevenen
végül menhelyre került a kutyus. Hogy valakik..... -
Hasaggymeg
Topikgazda
Shimano SLX CS-M7000 11-46-os sorhoz kell 1,85 mm-es hézagoló, ha 11 sebi outi szabadonfutóval használom?
úgy tudom kell, de a bringán összerakva nem vált le a legkisebb kerékre, az állítócsavar nem ér hozzá a váltó testéhez, szóval ez nem lehet a hiba.
túl feszes lehet a bovden? igazából a külső kábelvezetés miatt megbontás nélkül csak átraktam a fkv-t és a hátsó váltót egy másik bringára.
szerk:
a lánchosszat hagytam, az új biciklin 5 mm-rel rövidebb a láncvillahosszA legkisebben érezhetően laza kell legyen a bowden...ami a hézagolót illeti tudtommal nem lehet csak úgy elhagyni mert akkor nem szorít a sor rögzítóanyája.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Tudtommal nem, az az Elite szériából van mely tudtommal XEX ház.
mauimagic...sokat agyaltam én is korábban a hátrahajláson és arra jutottam, hogy minél szélesebb annál nagyobb hatrahajlasú kellene, mert ahogy terpeszted karjaid úgy fordulnak kifelé ökleid...legalábbis természetesen tartva csuklódat. Nem tudom ez mennyire segítség neked, de gondoltam leírom. Valahogy így...aztán nemtom, enyém is csak 9° a 780 mm-hez, olyan volt ami tetszett. [Pro Koryak)

-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Dark Archon
addikt
Nem szoktam keresgélni, ha amúgy nem kell semmi
Illetve egy lánc majd még kéne, de ennyiért megkapom bármelyik külföldi kereskedőnél is. -
Toobee
veterán
Köszönöm szépen! Görgőzéshez elmentettem őket. Már jópár ezer km-t raktam a 160-as hajtókarba, az a hossz biztosan jó nekem, ezt bikefiten is megerősítették. Volt olyan kalkulátor, ami 157,5-et hozott, emiatt mertem berendelni a 155-ös hajtókart, plusz TT egyébként is szoktak rövidebbet tenni. Emiatt is jobb lett volna a wattshopos az állítható hosszúsággal, de majd legközelebb.
sebi: nem lentebb, hanem feljebb teszed a nyerget. Mivel nem lesz olyan alacsonyan a hajtókar végállása.
-
lsebestyen
addikt
amúgy van abban valami, hogy kis hajtókarhossznál jobban előreborulsz, bár mostanában minimálisat tekerek (és azt is taposóban jelenleg), a 170-es is jó és a 165-ös is
#344328 lsebestyen
biztosan, mindenki használja azt, ami neki kényelmes, meg próbálgasson ahogy tetszik nekiTT-re nem hülyeség, hasadat sem rugdosod, nyereg is mehet lejjebb ->>aero gain
-
fulton
addikt
-
dom1n0
őstag
-
parandroid
félisten
Ismétlem: köszönöm az ajánlatot, biztos jó bicikli, egyetértek, hogy ennyi pénzért kiváló vétel, de nekem nem tetszik.
p
-
parandroid
félisten
di2 105 + karbon váz, 2133 eur, esetleg ez, parandroid?
Giant TCR ADVANCED 1 - Carbon Road Bike - 2025 - asphalt green
Köszi, de nem, ez nagyon endurance geo, valami aerobbat szeretnék, eleve jó kerékszettel. És mediterrán dizájnnal.
Amúgy nálam 1999 eurót ír, valszeg ez a német áfás ár. Ennyiért tényleg jó vétel, de a mostani orbeámhoz képest csak abban lenne előrelépés, hogy elektromos a 105.
p
-
Dark Archon
addikt
vagy 145 euróból kijön 10 db deore 12 sebis lánc és egy tetszőleges olaj
Nem is tudtam, hogy már a 12s láncok sincsenek aranyárban. De egyébként, ja... én egy villanyrezsót használok, meg egy rossz lábost. Ráírom én is, hogy waxing system, talán elviszi valaki 100€-ért

#344244deva: az a gond az egyébként ilyen kozmetikumos waxmelegítőkkel, hogy mire felmelegíti a viaszt, lemegy a nap, főleg, ha kint csinálod télen. Tapasztalat. A rezsó villámgyors, csak oda kell figyelni, mert hamar 100°C-os lesz a viasz.
-
ZavaBalazs
őstag
vagy egyszerűen csak nem fér be nagyobb, nem mindenki a legmodernebb 40 mm férőhelyű endurance outival teker
-
Ringman
félisten
na az alsó is pipa, de az kicsit ijesztő volt, amikor bepattant a helyére a ferdén futás után, végül az segített, hogy külpontosan körbemenve hajtottam be.
remélem nem deformálódott nagyon az alu -
Ringman
félisten
hajlok arra, hogy nem biztos, h user error, felsőt beküzdöttem (kellett behajtásnál alakítani), az alsó "pattog" azaz valami gond lehet a tűréssel, mert egyből befordul oldalra, nem tudom irányítani
-
Ringman
félisten
hát ebből vsz. szerelő lesz, mert egyszerűen nem jutok vele sehová, többféleképpen próbálva sem
-
chubby2o6
senior tag
egyszerűen nem tudom behúzni (acél vázba) a kormánycsapágyat, mindig félremegy, ferdén húzza be (alis csapágybehúzókészlettel, elvileg középcsapágy, de ki tudom hézagolni, alig lötyög az "alátétékek" alatt), másik vázzal is volt már, hogy nem ment elsőre (2 acél, 1 alu), de itt nem kizárt, hogy a vázzal van baj és pontatlan.
óvatosan csiszoljam meg belülről a fészket?
vagy tipp, hogy kívülről mivel vezessem be? felső ec 34/28,6, alul zcs 44/30, a csapágykészlet a gyári.
---
vagy elviszem boltba/szervizbe, pakson v a környékén van ajánlott?Ha nem látsz benne semmit, ami miatt félremenne, szerintem semmi esetre se csiszold meg. Fordítsd meg azt a kék bizbaszt a behúzón, és a sima oldalával próbáld meg.
#344026parandroid Bármelyik lesz is, a piros pedált ott ne hagyd!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
egyszerűen nem tudom behúzni (acél vázba) a kormánycsapágyat, mindig félremegy, ferdén húzza be (alis csapágybehúzókészlettel, elvileg középcsapágy, de ki tudom hézagolni, alig lötyög az "alátétékek" alatt), másik vázzal is volt már, hogy nem ment elsőre (2 acél, 1 alu), de itt nem kizárt, hogy a vázzal van baj és pontatlan.
vagy tipp, hogy kívülről mivel vezessem be? felső ec 34/28,6, alul zcs 44/30, a csapágykészlet a gyári.
---
vagy elviszem boltba/szervizbe, pakson v a környékén van ajánlott?Kented valamivel?...amennyiben nem, talán kellene mondjuk zsírral, majd esetleg le is törölni csak vékony film maradjon az érintkező felületeken.
-
mauimagic
senior tag
---
vagy elviszem boltba/szervizbe, pakson v a környékén van ajánlott?Egyszerre próbálod behúzni mindkettőt?
Ha igen, akkor próbáld csak az egyiket, kevésbé mozog. -
Tin
veterán
Köszi, igen, időközben nem is ezt, hanem egy karcsúbb változatot választottam, amibe még pont belefér állítva a telóm. Az nem áll ki oldalra annyira, meg nem is cippzáras, hanem felnyitós, talán jobb lesz.
-
Dark Archon
addikt
Hát, ez nem így működik, elég fontos, mekkora fogaskerék van hátul virtuális váltásnál. Meg aztán ezzel is, meg az alissal is ugyanaz a szívás van, hogy hozzá kell állítani a váltót. COG-nál meg lehet állítani, hol legyen a fogaskerék.
-
itouchfan
őstag
Cannondale TOPSTONE Carbon 2 Lefty - Gravelbike - 2024 - electric blue
2500eur
Trek Checkpoint ALR - Gravel Frame Set - 2025 - Satin Cobra Blood
540 eur
végre értelmes áron van gravel váz, mondjuk a geo érdekes, elég hosszúCsak nehogy ezt is félbevágva adják bezacskózva...
-
MM
őstag
Pont hogy jó a Caracal Race, az maradna is.
A felni legyen könnyebb, vagy szembeszélnél jobb. De nem tudom mennyit számít(hat), ha nem próbálom ki.
Mondjuk a mostani felni nincs 20mm magas, ahhoz képest azért a 45-ös valamit csak számít?#343734 Hasaggymeg:
Teljesen igazad van, de talán ami gyógyítja a lelket, az utána jó a testnek is
-
D0nci71
csendes újonc
1,75 a normál M12, de 1,5-ös csavart is kapsz csavar, vagy autós boltba. Esetleg ha van a környékeden valami forgácsoló mühely, ott is tudnak segiteni. Ajkán esetleg én is áttekerem neked, ha erre járnál.
-
attiss66
senior tag
A régi, békebeli kromofággal, acélgombolyaggal ki lehetne dörzsölni vagy fogkefével(de után azzal a fogkefével, ha van rá mód, ne mossál fogat
) . A mostani kromofágból állítólag kivonták a lényeget, emiatt egy fabatkát se ér(persze ez nem biztos, én is úgy kaptam ezt az infót) -
Maximum1
őstag
Készül a Guccigravel?

Csokicsibesz
Már voltam kint futni 45 percet + fürcsi, kaja, de még mindig tart.... -
Seep
senior tag
Megfelelo menetvago, szerintem a csavar nem viszi ki.
-
vallas
őstag
hát más megoldás nagyon nincs...., a másik felér jó sima fúró is, de a menetre
-
mauimagic
senior tag
-
SteveAd
tag
Jol latom, hogy a sarvedo felfogatasnal is szepen belefestettek a menetbe?
-
fulton
addikt
Am jah. Tenyleg aki télen is teker erdemes beruházni egybe én is azt vallom. (En 1% vagyok
ram nem érvényes, elvagyok a kamásli nyari cipő kombóval)
-10 hez még nem volt szerencsém, az milyen lehet 30 tempóval🧐 hőérzetre. Ott már kellene a 3 réteg tuti. -
Hasaggymeg
Topikgazda
+1, amennyiben télen is szándékozol kerékpározni mindenképpen ez a megoldás.
#343470 6030D...nekem pl. miközben ha gyalogolok -20°C-ben sem fázik, kerékpáron ebben is fázik, vastag zoknival! Ugyanakkor nem mind1 mennyire fázik, mert ebben, kamáslival együtt, 2 zoknival is kábé szinte lefagyott, a Shimiben meg csak simán érzem, hogy nincs melege a hosszabb téli lejtőzésnél.
-
f_sanyee
senior tag
+1 a téli cipőre. Kamásli ilyen átmeneti megoldás sztem, nekem nem jött be.
-
mauimagic
senior tag
a teleszkóppal napi ingázásnál az a baj inkább, hogy +1 szervizelést igénylő elem.
Akkor Lefty-t kell venni, ott becsúszóból, szimeringből feleannyi van, ráadásul a neve is az, hogy Olcsó...ja nem, Ocho
-
Dark Archon
addikt
-
lsebestyen
addikt
nem, és a hossza sem, ill. van aminek kúpos a vége és van, amelyiknek nem (de kúpos adapter is van)
ha szerencséd van, akkor fel van rá írva a pitch (menetemelkedés) és a hossz is, re a robert axle projekten kinyomtatható lap, amivel le tudod ellenőrizni és még lehet alin is fogsz találni pár ezerért.
Az elég nagy gond lenne, ugyanis a hajtás oldalról le van falazva, tehát nem a jól bevált cserélhető betétes, hanem a nagyon fancy, nagyon aero.
na ez tipikus gyártói kibaszás+ @Andris, thx!
Jah a lefalazás szerintem sem ér annyit, hogy a promo fotókon meg a stravámon jól nézzen ki.
-
Friczy
senior tag
-
totron
addikt
R400-zal mentem, de hajszál pontosan ugyanaz volt volt a tapasztalat, mint ami előtte a képekről-vidikről lejött: alkalmatlan arra, amire szeretném. Nem tudom azok akiknek bevált mennyit mennek vagy csak nosztalgiázni szeretnének, mert kb. arra van, hogy ne nézzen ki a ma, a '20-as években nagyon idétlenül a retro acélvázas bringához anno eredetileg adott korabeli fék, annál mégis azért konszolidáltabb egy ilyen, felújításhoz jó, de többre tényleg nem való. De legalább lötyögött is, ami a halálom. Ahhoz lehet hasonlítani, mint mikor leül az ember tévézni és nem feküdhetne se le, se háttámlához se érhetne a háta, hamar megelégeli a test. Az egész kos vonalnak ez lenne az értelme, hogy a hosszan való vertikális fogása tartható legyen. Régen elég rossz világ lehetett.
Tektro 340: nem vágom, [link] ez alapján teljesen jó lehet, más videókon meg a 400-hoz hasonló jelzésértékűségben-cingárságban szenved. Ennyit dobna rajta a köpeny? Hm.
XLC BL-R01, Saccon - élőben kéne látni-tapintni, neten át valahogy pont megállapíthatatlan.:/
Az Sram egy rendes váltókar árában van sajnos, nem találkozik se lélektani felső értékhatár, se pénztárca. -
f4lcon
addikt
szerintem jobb a decás, van rajta rögzítőszem, nem csak az elbaszott cube-os és belefér az 50-es külső. (mondom ezt nuroad-felhasználóként), 2021 óta majdnem azonos a geo, kicsit eljárt felette az idő, meg akkor is csak annyit csináltak minimális geo-módosítás mellett az előző vázhoz (2020) képest, hogy kibaszásból levették a csomagtartó-rögzítőszemeket és rejtett lett a nyeregcsőrögzítés, mindkettő visszalépés.
még mindig cup&cone a kerékagy? (fél év alatt berágott a 2021-es modellnél)
a kerékagy nem ugyan az, ami 2021-ben volt, plusz abból messzemenő következtetést levonni, hogy egyébként nálad berágott, háát... erre simán lehet az a válasz, hogy "nem lehet, hogy a karbantartás hiánya miatt?" igaz?
egy normál kónuszos agy azért elég sokat el tud menni hiba nélkül. nyilván nem a fém 'porvédős' kínai szutykokról beszélünk.az 50-es gumi valóban nem fér el, kérdés ez mekkora valódi hátrány
viszont Shimano-s, aminek a garanciája általában könnyebben és gyorsabban kezelhető itthon, mint a Sram-é, még akkor is, ha egyébként a Dekában veszed a bringát, és emiatt oda is kell vissza vinni.
ami a csomagtartószem hiányát illeti, azt adom. ott tutira nem a termék jobbá tétele, hanem a profit maximalizálása volt a cél.
-
lsebestyen
addikt
write-only voltam

edit: mondjuk a kerékagy az éppen nálam is berágódott a decáson.
Derby betett neki rendesen. -
mauimagic
senior tag
Én konkrétan a kerékszettre értettem.
Vázanyag biztosan számít, a karbon HT jobban csillapított, mint az alu össztelós lockolva...aztán meg ugye túl is csillapított kicsit...
De a vazs gravelvázam is kényelmes...#régenmindenjobbvót -
parandroid
félisten
Switching 50km/h speed limits to 30km/h would protect cyclists while barely affecting commutes, research finds
One expert says a cyclist hit by a car travelling 50km/h has about a one-in-10 chance of surviving, while at 30km/h it is a nine-in-10 chanceGyalogosokról meg ne is beszéljünk. Meg a zajterhelésről, és a környezetszennyezésről. Felénk egyre több városban vezetik be a 30-at a többsávos, vagy nagyon forgalmas főutak kivételével a lakott terület teljes egészére. Sőt, itt még be is tartatják!
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én olyan apró gumigyűrűt a szelepszár szorítócsavarja alatt láttam, a Mavicnál legalábbis.

avl...azért azt is el kell fogadni, hogy mindig és minden lehet akár jobb is, még akkor is ha ez ugye majd később derül ki.
fulton...azt, hogy te szereted miért kell lekopogni? Nehogy kiszeress belőle?

-
Hasaggymeg
Topikgazda
Durva, mi?! Gondolom az első az volt, hogy vett rá egy
rendes
nyerget és egy jó lezárót.
(Amúgy ez egy kvázi nyitott, fedett garázs ahova pl. a kukásoknak is van bejárása a kukásautóval.
) -
Friczy
senior tag
Akkor ez csak egy sima szubjektív ítélet. Én egyszer beállítottam a nyeregmagasságot, azóta nem érdekel az se, hogy hogy férek hozzá
Mondjuk egy sima imbusszal nem nagy varázslat amúgy sem. -
Friczy
senior tag
Nekem nincs gondom a nyergcsőrögzítéssel, szintén Cube.
-
lsebestyen
addikt
-
Maximum1
őstag
szerintem a stucnihossz a kormányzásra nem annyira hat ki (gravelnél), volt ugyanazon a bringán 60-as és 100-as is, nem ég és föld a különbség, szokható simán, az eltérő trail az jobban érezhető (fork rake+fejcsőszög)
vagy raksz egy rövidebb(kisebb reach) kormányt, ha nem tetszik a rövidebb stucni
-
SteveAd
tag
-
fulton
addikt
-
SteveAd
tag
szerintem a stucnihossz a kormányzásra nem annyira hat ki (gravelnél), volt ugyanazon a bringán 60-as és 100-as is, nem ég és föld a különbség, szokható simán, az eltérő trail az jobban érezhető (fork rake+fejcsőszög)
vagy raksz egy rövidebb(kisebb reach) kormányt, ha nem tetszik a rövidebb stucni
Endurance orszagutin nekem is volt 90-es (a gravelen viszont meg pont 100-as van most). Az Aethosnal az a gond, hogy a 73,5 fokos eleg meredek fejcsovel kombinalva a rovidebb stucni eleg izgaga kormanyzast eredmenyez. Kormanyban sajnos mar nem tudok kompaktabbat.
-
zsola32
őstag
Úgy tudom az új Silexnek más a geója. (talán 2025-ös modell)
-
Maximum1
őstag
Silex-et kell venni, ha ez "M" lenne már megvettem volna, hihetetlen kezes terepen, síkon sem lassabb mint a többi.
-
SteveAd
tag
a régi aethos az fasza bringa volt, erre elrontják?
Ha a reginek ugyanez a geometriaja lett volna mint az ujnak akkor mar reg lenne egy alattam
Nekem minden szempontbol jobban tetszik a regi, de sajnos pont 2 meret kozott vagyok, szoval vagy 90mm-es kormanyszar kellene (ami egy 73,5 fokos fejcsoszoggel kombinalva nem a legidealisabb), vagy max. alatetek + felfele (pozitivba) forditott kormanyszar, amit a hiusagom miatt nehezen tudok elkepzelni magamnak. De az uj integralt megoldast meg annyira sem, pedig abbol tokeletes lenne a kisebbik meret. -
Maximum1
őstag
-
Dark Archon
addikt
Hát, rajz szerint nem, mert a névleges szélesség attól még a hood szélesség.
#340208lsebestyen: nem minden computer beszél egy nyelvet sebesség tekintetében minden görgővel. A Wahoo természetesen a Direto XR-rel nem, de nem nulla, hanem 200 km/h meg afeletti hülyeségeket ír. Az ember azt hinné, hogy ez is a BT / ANT szabvány része, de nem

#340209Hasaggymeg: de hol kapott olyan kicsi SPD-SL cipőt?
-
mauimagic
senior tag
-
HdRew
őstag
54-es méret környékén én is látok 1-2 jobb dealt, de 56-57 körül nincs sok. A 186 centimmel sajnos nem a többséghez tartozom.
#340129lsebestyen Köszi szépen a megerősítést azért.
Akkor itt volt a bibi. Én kb. 1,5-2 hete nézegettem őket 2-3 fb csoportban illetve a testbike bolha oldalán, bár ez utóbbit nem igazán használják az emberek. -
szuszinho
őstag
-
Alexios
veterán
köszi a linket!
bont és lake elég széles, utóbbinál az MX Comfort Plus nem keskenyedik el, kb olyan széles mint a barefoot xeroshoes - vö. shimano "wide"
ez a 42-es talpbetét:
(mx 169-est végül visszaküldtem, télen az mxz 120-ast használom, ha spd-vel megyek)
(ha nem lenne shimano szandálom, akkor nyárra a lake szandált venném meg, van hozzá vmi "téliesítő zokni" is)
Múlt héten amúgy is amerikába kellett mennem, last minute írtam nekik hogy ha megrendelem akkor kiszállítják-e az ott tartózkodásom alatt, azt mondták igen, szóval végül berendeltem a Strong Feet Athletics Leviathant.
Eddig nekem ez tűnik a tutinak, MX238 wide lake volt eddig, MX201-et nem akartam venni, annál valami kicsit sportosabb, kevésbé bakancs szerű cipőt akartam.
A méretezése érdekes, a hossza 41-es méretben kb a lake 43-asnak felel meg, a táblázatukat mindenképp érdemes hosszan tanulmányozni rendelés előtt hogy pontosan milyen méret is lesz jó.
-
Mezga Aladár
veterán
-
dom1n0
őstag
Nem, ez 56-os, 90-es stucnival.
És nagyon úgy tűnik kell rendelnem egy 15mm offsetes üléscsövet hozzá, mert nem nagyon akar kijönni a megfelelő üléspozi anélkül.Most a nagy gyártók már abba az irányba mennek, hogy előlre egy picit kisebb pl. 57-es magasság, hátra meg egy hajszállal nagyobb 64-es, új S5 is már így jön, persze ott a vázgeo is ki van hegyezve erre.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- Battlefield 6
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Bemutatkozott a OnePlus Nord 6
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Analóg fényképezés
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Diablo IV
- Yettel topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 81% akku 450 ciklus
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Felújított kijelző !
- AMD GAMER PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / B650 / 1TB Gen4 / 850w Gold! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R7 7700X 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3080 10GB Lian Li Vector V100 Adata 750W
- Apple iPhone 11 64GB Black Szép állapot 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

)

, óvoda meg tőlünk 50 m-re.
...érzésre ugye mert sem watt, sem pulzusmérőm nincs. 

~45mm környéke.

Hasaggymeg