Hirdetés

2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) azopi74


azopi74
addikt

Lassan közeleg 2015.júl.29, a Windows 10 GA (General Availability) build (ha úgy tetszik RTM) kiadásának dátuma, az insider program viszont - ahogy eddig is tudtuk - folytatódik, hiszen jön először az őszi nagy feature update (még threshold kódnév alatt maradva), aztán rögtön jön majd 2016-ban két hullámban a Redstone, és a Windows as a Service valósággá válik, folyamatos rolling update-ekkel. És ezek tesztelése rögtön a Windows 10 RTM kiadása után kezdődik.

[link]

A topic nyitásának az a célja, hogy az Insider Programban maradók (akik továbbra is tesztelik majd
az egyre sűrűbben megjelenő Windows buildeket) itt oszthassák meg a tapasztalatokat, véleményeket az RTM után is folyamatosan érkező preview buildekkel kapcsolatban, és egyúttal tehermentesítsük a Windows 10 topicot, ami javaslatom szerint ezután inkább a nyilvános, így szélesebb körű érdeklődésre számot tartó Windows GA buildek-kel foglalkozzon, illetve ott tehessék majd fel a felhasználók az aktuális GA builddel kapcsolatos technikai és egyéb általános kérdéseket.

(#2) azopi74


azopi74
addikt

http://www.windows10update.com/2015/06/windows-insiders-now-need-a-microsoft-account-to-download-builds/

Nekem fel sem tűnt, hogy eddig nem kellett :)

Insider Hub:

Érdemes megjegyezni: a júl 29-i RTM-ig az Insider Hub nem lesz by default elérhető az addig megjelenő új inider buildekben sem, Add feature-rel (Settings, System, Apps & features, vagy simán keresőbe "Add features" ) lehet majd elérni. Aztán a 2015/07/29-i RTM utáni buildekben ismét alapból aktiválják a cuccot az insidereknek.

(#3) DaWe94


DaWe94
senior tag

szia(sztok)! :D
Mivel eléggé türelmetlen vagyok, arra gondoltam hogy ráhúznám a TP-t a jelenlegi 8.1-emre.
Megéri már? Mindennapos használatra alkalmas a jelenlegi build?
Vagy inkább várjam meg azt az 1 hónapot :D

(#4) cattus válasza DaWe94 (#3) üzenetére


cattus
őstag

Várd ki, sokaknál még elég bugos a rendszer.

Do the thing!

(#5) azopi74 válasza cattus (#4) üzenetére


azopi74
addikt

azért érdemes beszállni az insider programba még az RTM előtt, mert ingyen kap minden insider Win 10 licenszet ;)

(#6) cattus válasza azopi74 (#5) üzenetére


cattus
őstag

Ha amúgy is 8.1-ről frissítene, akkor csak egy felesleges plusz lépés lenne szvsz.

Do the thing!

(#7) azopi74 válasza cattus (#6) üzenetére


azopi74
addikt

De lehet, hogy a 8.1 licensze retail, így akkor lehet majd két Win10 licensze is ingyen, egy retail, és egy géphez kötött :)

(#8) cattus válasza azopi74 (#7) üzenetére


cattus
őstag

Igaz. Bár azt nem tudom, higy az Insider-en keresztül kapott OS-ben ki lehet-e kapcsolni a telemetriát?

Do the thing!

(#9) azopi74 válasza cattus (#8) üzenetére


azopi74
addikt

(#10) DaWe94 válasza azopi74 (#9) üzenetére


DaWe94
senior tag

Már beszálltam rég, telefonon is és gépen is egyaránt. Viszont gépen csak VMware-el használtam és mivel nincs túl bivaly gépem ezért nem tudta átadni túlzottan azt a felhasználói élményt amit kellett volna :D Túlzottan nem aggódok, hogy nem lesz licenszem, mert ott az Insider is és szerintem a DreamSpark-on keresztül is elérhető lesz a Win10.
Csak gondoltam feldobnám a TP-t mindennapi használatra még az RTM előtt. Tehát akkor? szerintetek? :D

(#11) cattus válasza DaWe94 (#10) üzenetére


cattus
őstag

A legutóbbi információk szerint nem jár ingyenebéd, szóval szerintem felesleges most feltenni egy Preview rendszert.

Do the thing!

(#12) DaWe94 válasza cattus (#11) üzenetére


DaWe94
senior tag

Rendben, akkor várok :D köszi

(#13) azopi74 válasza cattus (#11) üzenetére


azopi74
addikt

Ezt ki mondta?

(#14) Воланд válasza azopi74 (#13) üzenetére


Воланд
titán

[link]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15) DaWe94


DaWe94
senior tag

Már kezdem elveszteni a fonalat :D

(#16) azopi74 válasza Воланд (#14) üzenetére


azopi74
addikt

Nem lehet, hogy ez még Gabe tegnapi tweetjei előtt került fel?
Mert akkor ez egész már kezd kicsit röhejes lenni. Egyértelmű (szerintem elégé nehezen félreértelmezhető) kérdésekre tette a egyérdelmű válaszokat Gabe:

"Peter Bright ‏@DrPizza Jun 19 @GabeAul so to be clear: install 10130, upgrade to RTM when available, and it'll stay genuine + activated with no money spent, forever?

(I)Gabriel Aul ‏@GabeAul Jun 19
@DrPizza Install 10130, connect registered Insider MSA, upgrade to RTM, stays genuine."(/I)

(I)(I)"David Cohen ‏@DavieCFGN 21h21 hours ago
@GabeAul if someone did a fresh install of Windows 10 10130, the whole old school way, are they set for future builds and final?(/I)

(I)Gabriel Aul ‏@GabeAul 21h21 hours ago
@DavieCFGN Yes, if you install 10130 from ISO, use the prerelease key, connect your registered MSA - you'll get future builds and final."(/I)

[ Szerkesztve ]

(#17) Воланд válasza azopi74 (#16) üzenetére


Воланд
titán

nem, kesobb kerult szerkesztesre a blogpost.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#18) DaWe94 válasza Воланд (#17) üzenetére


DaWe94
senior tag

olvasgattam én is most, de nekem teljesen úgy jön le, hogy megkapják az insider programban lévők a final build-et , kivéve azok akiknek az Enterprise van fent... csak persze csatlakozni kell az MSA-val, és az a licenszkulcs amit az insiderhez kaptál aktiválja majd automatikusan a final buildet (home és pro esetében)
és később clean install is lehetséges majd... szóljatok ha hülyeséget beszélek :D

(#19) DaWe94 válasza DaWe94 (#18) üzenetére


DaWe94
senior tag

[link]

na... :D

(#20) azopi74


azopi74
addikt

Hát akkor összefogalva az eddigieket én valahogy így értelmezem a dolgot:
Igen, minden insider upgrade-elhet majd a GA build-re, mikor megjelenik, igen aktiválhatja is, és aktivált is marad, de jogilag ettől nem lesz hivatalosan "genuine" windows 10 licensze, de ebből a consumer felhsználóknak semmi hátránya nem származik, csak azért nem kapja meg jogilag a licenszet hivatalosan, nehogy például a kiskapuval a kis és középvállalatok éljenek vissza azzal, hogy teszem azt az egész XP-s, ne adj isten Linuxos vagy Warez Windows 7-es -(tőlünk keletebbre ez is elképzelhető) gépparjukra feltesznek egy partícióra egy Windows Insider buildet a GA (RTM) előtt, de soha be sem bootolják, aztán kapnak ingyen egy jogilag támadhatatlan, hivatalosan jogtiszta Windows 10 Pro-t teljesen ingyen, aztán szépen kényelmesen hátrdőlnek...

De az otthoni felhasználókat ez nem igazán érinti.

(#21) DaWe94 válasza azopi74 (#20) üzenetére


DaWe94
senior tag

Meglátjuk. :D Én úgydöntöttem felteszem a jelenlegi DreamSpark-os 8.1 Pro-ra a TP-t, már csak kíváncsiságból, na és persze türelmetlenségből. Eddig egész jó és használható :D Máshogy kezeli egyébként a drivereket a 10? Mert pl nekem gondot okozott 8.1 alatt a régi webkamerám drivere, kellett vele szenvedni rendesen mire sikerült úgy feltelepíteni hogy kompatibilis legyen és használható... Most a win10 rögtön felrakta magától. :D Nem hittem a szememnek :D

(#22) Nagymelák


Nagymelák
aktív tag

Sziasztok.

A windows feedbackon írtam észrevételt, sikeres is volt a küldés mégsem jelenik meg a többi között,vagy nem is fog? Bocsánat a hülye kérdésért.

(#23) Воланд válasza Nagymelák (#22) üzenetére


Воланд
titán

ido kell neki a megjelenesig.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#24) Воланд


Воланд
titán

"•Do you want to continue as a Windows Insider and keep getting preview builds after 7/29?
•Or do you want to upgrade your Genuine Windows 7 or Windows 8.1 system that has been getting Windows 10 Insider Preview builds to the 7/29 release and stop being an Insider?

“I want to continue as a Windows Insider!” If you want to continue as a Windows Insider past 7/29 there is nothing you need to do. You’re already opted in and receiving builds in the Fast or Slow ring depending upon your selection. This is prerelease software and is activated with a prerelease key. Each individual build will expire after a time, but you’ll continue to receive new builds so by the time an older prerelease build expires you’ll have received a new one. Since we’re continuing the Windows Insider Program you’ll be able to continue receiving builds and those builds will continue to be activated under the terms of the Windows Insider Program. We provide ISOs for these builds for recovery from any significant problems, but they are still pre-release software. As part of the program we’ll upgrade Insiders to what is for all intents and purposes the same build as what other customers will get on 7/29, but that will be just another build for Insiders, and those who stay in the program will simply get the next build after as well.

“I want to opt out of the Windows Insider Program on 7/29.” If you decide to opt-out of the program and upgrade to the 7/29 build you will be subject to exactly the same terms and conditions that govern the offer* that was extended to all Genuine Windows 7 and 8.1 customers. This is not a path to attain a license for Windows XP or Windows Vista systems. If your system upgraded from a Genuine Windows 7 or Windows 8.1 license it will remain activated, but if not, you will be required to roll back to your previous OS version or acquire a new Windows 10 license. If you do not roll back or acquire a new license the build will eventually expire.
"
[link]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#25) azopi74 válasza Воланд (#24) üzenetére


azopi74
addikt

NA végre, kezd kibontakozni valami tisztán érthető kommunikáció ...

Tehát, az insiderek megkapják az GA buildet 2015/07/29-én (vagy azelőtt), de akinek nincs genuine licensze (akár Win 7-ről vagy Win 8.1-ről upgradelt, akár megvásárolt Win10), akkor el kezd ketyegni egy time bomb, ami idő alatt lejár a build, ami előtt muszáj lesz frissítened újabb buildre. Kérdés, mi lesz az "expiration time", a lejárati idő ezeknek a buildeknek az esetében, mivel eddig legalább fél év volt, márpedig az új policy szerint kb fél évente fognak érkezni újabb GA buildek, így akár ki lehet bekkelni, hogy gyakorlatilag folyamatosan GA build-et használjon az insider, vagyis kvázi ugyanolyan service branch-ben legyenek ingyen, mint a Windows Home licenszért 110 USD-t kicsengetők :)

Persze senkit nem akarok ilyen trükközésre bíztatni, ne éljünk vissza a programmal, maradjunk lelkes insiderek, és tegyük jobbá együtt a windows-t ;)

(#26) DaWe94 válasza azopi74 (#25) üzenetére


DaWe94
senior tag

hmm.... tehát akkor mi van,hogyha én Genuine 8.1-re tettem most fel a TP-t és azt akarom majd upgradelni a GA-ra, 29-én?! Ebben az esetben is tehetem majd vissza szépen a 8.1-et előbb?

(#27) Воланд válasza DaWe94 (#26) üzenetére


Воланд
titán

azt irjak, hogy nem kell visszatenni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#28) DaWe94 válasza Воланд (#27) üzenetére


DaWe94
senior tag

beütöm majd valahova a product keyt? vagy van a jelenlegi rendszerben nyoma annak hogy mi volt fent ezelőtt? :D ja igen, azt nem tettem hozzá, hogy nem szeretnék insiderkedni utána :D

[ Szerkesztve ]

(#29) Воланд válasza DaWe94 (#28) üzenetére


Воланд
titán

ott van a blogpostbol beidezett resz, annyit lehet tudni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#30) DaWe94 válasza Воланд (#29) üzenetére


DaWe94
senior tag

imádom a ms kommunikációját, ja..nem

(#31) hacki87


hacki87
senior tag

Sziasztok!

Hp pavilion I5(4210U) 4Gb ram 1T hdd gt840M 2gb a gép amin fut.

Valakinek volt ilyen gondja a 10130-as build-del?

[ Szerkesztve ]

(#32) Воланд válasza hacki87 (#31) üzenetére


Воланд
titán

ez a hibauzenet kb mindenkinel megjelenik.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#33) hacki87 válasza Воланд (#32) üzenetére


hacki87
senior tag

Értem akkor ez normális :D Volt még egy de arról pont lemaradtam, amikor bekapcsoltam a gépet és írtam volna a jelszavamat bedobott egy szép kék hátteret. :D

(#34) azopi74


azopi74
addikt

[link]

Szóval az őszi update (threshold wave 2) nem annyira feature update lesz, inkább csak optimalizálás.
A következő nagyobb feature update a redstone wave 1 lesz jövő tavasszal...

(#35) pzstm


pzstm
Topikgazda

Újra lehet regisztrálni ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#37) Воланд válasza Warter (#36) üzenetére


Воланд
titán

hat, nalam meg nem latja.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#38) pzstm válasza Воланд (#37) üzenetére


pzstm
Topikgazda

nekem pöccre látta és felrakta ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#39) jimmy399 válasza pzstm (#38) üzenetére


jimmy399
senior tag

nekem kb hiba nélkül fut, sőt... tiszta ISO-ból telepítés DVD-ről... No problem. Pöcc röff. (Hadd ne írjam, hogy out-of-the-box)

Már bocs ha itt minden hiba nélküli... :D

[ Szerkesztve ]

--- N/A ---

(#40) csixy


csixy
addikt

Nekem volt insiderként egy beaktivált 10240-es buildem ,de azon a vason ez feleslegessé vált, mert visszapakoltam bele a gyári vinyót a W8.1-el és azt upgradeltem W10-esre- Folytathatom most az insiderkedést egy másik laposon megint csak egy erre a célra használatos SSD-n?

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#41) King Unique válasza Warter (#36) üzenetére


King Unique
titán

Örvendetes. :)
De elnézegetve a screenshotokat, engem érintő / érdeklő újítást a felületen nem vélek felfedezni, úgyhogy annyira nem érdekel...elég volt az előző időszak tesztelgetése, majd utána a nagy csalódottság.
Amúgy ez a TH2 jön ki ősszel, vagy tavasszal?

(#43) pzstm válasza csixy (#40) üzenetére


pzstm
Topikgazda

ha azon is beaktiválod a 10240-est akkor igen, és arról frissítesz.
10525 nincs ISO-ban kint

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#44) pzstm válasza King Unique (#41) üzenetére


pzstm
Topikgazda

őszi frissítés

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#45) Воланд válasza pzstm (#38) üzenetére


Воланд
titán

mostanra nekem is eszhez tert. igaz, hogy nem fog felmenni elesbe, csak vm ala, mert nekem eleg bugos a 10240-es is.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#46) csixy válasza pzstm (#43) üzenetére


csixy
addikt

Köszönöm!

Tehát letöltök egy 240-es isot. Feltelepítem, beaktiválja magát és onnan folytatom?

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#47) pzstm válasza csixy (#46) üzenetére


pzstm
Topikgazda

Pontosan. WU advanced settingsnel allithatod, hogy insiderkent akarod-e használni

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#48) Воланд


Воланд
titán

azt nem ertem, hogy egy ilyen egyszeru dolgot, mint az ablakok cimsoranak szinezese, hogyan lehet elbaszni. kaptak egy csomo feedback-et, hogy jelenjen meg ott is szin, erre beleteszik, de hozzakotik a talca, start menu, action center-hez. ha oda nem akarsz szint, akkor a cimsoron sem lesz. remek.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#49) Mate válasza Воланд (#48) üzenetére


Mate
nagyúr

Ezt én sem értem. Lehet későbbre tartogatják, mint "hatalmas újítás",

(#50) King Unique válasza pzstm (#44) üzenetére


King Unique
titán

Értem, köszönöm.
Akkor lehet várok vele, bár a kíváncsiság lehet felrakatja velem. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.