- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
planbmokus
senior tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Városi bringába/Munkábajárósba el tudom képzelni, de amikor mentem ilyennel, olyan érzésem volt aszfalton is, mintha sárban tekernék...
-
planbmokus
senior tag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Kisebb kerékkel többet kell dolgozni. Ugyanazon áttétel kevesebb távot tesz meg kisebb kerékkel, de ott van a nagyobb átmérőben a lendületmegmaradás is...
De beszélhetünk a könnyebb logikáról is: Minél könnyebb a kerék, annál könnyebb megforgatni, könnyebb lefékezni, mint az ugyanolyan méretű, de nehezebb kereket.
A nagyobb kerék jobban bírja a talaj egyenetlenségeit, laposabb szögben érkeznek a becsapódások, amiatt a felütés veszélye is kisebb. Én pl a gravelem 1x ütöttem fel, az országútimat kétszer, a 29" montimat soha, míg a 26-osomat nem tudom a két kezemen megszámolni...
-
planbmokus
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Syncros Capilano Gel modellek?
25-100€ között mozognak, ugyan nem elasztomeres, de meg van oldva a rugalmassága okosan. Próbáltam már pár bringán, kényelmes darab!Két féle változat van ülésszög tekintetében:
-Trekking 60 fok körüli üléspozihoz
-Urban 70-90 fok körülihez -
planbmokus
senior tag
Ugyanez a nadrág és felső a téli szettem, 0-8 fok közt nekem komfortos.
Egyszer benyeltem vele -3-at, ott már a nadrág alá kellett volna egy aláöltöző, azzal viszont -5-6-ig is jó. A felső alá szoktam egy micropolár pulcsit venni, úgy a -5 simán bírható, 3 fok felett viszont elég egy aláöltöző + mez. -
planbmokus
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
A Manitou Six-emen is 203-as tárcsa volt, acél becsúszó/alu váll/acél nyak mellett. Aztán a Judy Sl-emen is, azt be is kormányozta....

-
planbmokus
senior tag
válasz
fulton
üzenetére
Eléggé negatívan. Mivel a gumi és a belső közé kerül egy vastag, nyúlós réteg.
Hétköznapi melóba-boltba járós, kocsmázós bringába nem számít, ha a védelem az elsődleges, de ha szeretsz hatékonyan tekerni, akkor el kell engedni.
A fentebb linkelt táblázatban is jól látható, hogy egy Zefal-t vagy egy Tuffy-t meg sem érzel szinte, addig ez a másfélszeresére emeli a tesztelt gumi ellenállását.
Cserébe a Zefal majdnem tízszeresét hozza védelemben. -
planbmokus
senior tag
válasz
J.C.G.
üzenetére
Jobb. Az összes komoly tesztben elveri a Muc-Off Dry a Squirtet.
Itt van egy példának.
A WD40-et meg tök jó pl.: wc pucolásra használni... -
planbmokus
senior tag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Én 540-et használok évek óta montin és gravelen is, páromén 520 van.
De már csípőből csutkára feszítjük mindketten, mert utáljuk, ha laza benne a lábunk.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A következő az M8100 lesz, az fix! -
planbmokus
senior tag
válasz
zsolti72837
üzenetére
Tisztítás/kenés vonalon én csak a MucOff/Motorex/Rohloff trióban bízom, illetve a TF2 egy-két spec cuccát szeretem.
A WD 40 kenőanyagok amik mindenre jók, nem jók semmire, a célzott Bike kenőanyagok és tisztítószerek nem rosszak, de minden tekintetben van náluk jobb.(#203398) maximilian4
Vibrációra gondolsz? Fékpofákat nézted? -
planbmokus
senior tag
válasz
Musaka
üzenetére
Képekről mondom tutira, hogy ez a bringa nem ment 300km-nél többet.
A Magura fékkar nekem már a 200-adiknál kifényesedett.
A hátsó váltó görgőjén kb 3 mm-nyi lerakódás van, pont ugyanilyen távra utal.
Képek alapján azt mondom, hogy még bokor közelében se nagyon jártak vele, mert ezt a matt fekete színt minden lekarcolja -> aminek nyoma sincs.
Ha ott állsz mellette, akkor a hátsó váltóba nézz bele, a rugón ha zöld a zsír, akkor az még a gyári shimano, gondolkodás nélkül vedd meg.Én a lelki békém kedvéért még egy 10-20 ezret lealkudnék, ha már elkocsikázok érte.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
+1!
-
planbmokus
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
Montin edző belsőben használtam, 2 évet tudja, de ha felütöd, akkor okádék módon összeslájmoz mindent, melegben még ragad is kicsit, nem guszta...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy célját tökéletesen ellátja, 2-3mm szúrt defektre való, megbízható cucc, királydinnye bek@phatja!
Nekem két év után besűrűsödött, nem volt már annyira jó. -
planbmokus
senior tag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
A 410T-m is. A HR/CAD szenzor mellé vettem speed szenzort is, beállítottam elsődlegesre, azóta nincs gond.
3% lejtő 1,5km hosszan: volt amikor 12km/h-t írt, pár pillanattal később pedig 79-et. Valós sebességem 45-55 közt volt ugyanott speed szenzorral mérve. -
planbmokus
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Még a végén miattad töri össze magát szegény. Fekete mágia meg minden előkerül ilyenkor...
Komolyan:
Nem is azért mondom, nem szabad önbíráskodni.
De az extrém szakágak a mai napig kicsit "undergroundba" tartoznak, ergo mindenki ismer mindenkit, nem szokták szó nélkül hagyni az ilyesmit. Egy-két beszólás, aztán vagy eltűnik és a mezőny nem hall többet felőle, vagy összekapja magát és a "második esély" jogán túllépnek rajta. Nyomást gyakorolni lehet, önbíráskodni nem szabad!/ új fejlemény, hogy nincsnek fent a Commencal official parnerek közt?

#199385 Hasaggymeg: 1000%-osan egyetértek. -
planbmokus
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
[link]
Ha tudni szeretnéd ki az Apró Tóbiás...Lényegi info középtájékon:
"...hála a Commencal CoFactory programjának és persze annak is, hogy sikerült azt elérnünk, hogy mi lettünk, a T-Bike Store-ral ennek a király márkának a magyarországi forgalmazója. A webshopunkban bringákon kívül sok új, Magyarországon eddig nem forgalmazott kerékpáros cuccot is megtaláltok, mint a Michelin gumik, Slicey és STFU termékek."Hétvégén DH OB. Jó eséllyel ott lesznek...
-
planbmokus
senior tag
válasz
bszg@
üzenetére
A Trek Supercaliber egy speciális, egy "valódi" forgáspontos rendszer, a carbon váz rugalmasságát használták ki a második "forgásponthoz". Ennek a rendszernek közvetlen elődjei az úgynevezett softtail bringák, amolyan hibrid merevvázak, ahol nincs valódi forgáspont, csak a váz rugalmassága ad 3-6-8cm "utat". Legtöbbjük titánból készült, utóbbi időben karbonnal próbálkoznak.
Híres softtailek: Morati, Moots YBB, Litespeed, BMC, Gebla, Cannondale Scalpel -
planbmokus
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Igazából a nagyon sűrű, nagyon apró mintát kerültem porban, ez alól csak a Small Block Eight a kivétel (kb ugyanaz a minta mint a Larsen TT), ez valamiért mégsem viselkedett vakondként. Az Ikon nagyon jó porban, tart is, viszont az meg a füvön hülyül meg, nedves füvön meg úgy csúszik mint egy tál takony.
Versenyre a Racing Ralph volt a legkiegyensúlyozottab gumi amit valaha használtam, elöl-hátul EVO /hátul Performance ha nagyon meleg/száraz idő volt. Edzésre / nagy sárban XKing Black Chili. -
planbmokus
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Mondjuk a Rocket Ron inkább előre, a Nobby Nic inkább hátra való.
Milyen mély a por, attól függ.
Homokbuckákon elkerülendő: Rocket Ron, XKing, AT Ride, Larsen TT, Smart Sam, - ezek mind vakond módjára viselkednek, beássák magukat.
Viszont ami bejött: Kenda Small Block Eight / Maxxis FlyWeight (régebben) és Ikon / Continental Cyclocross Speed. -
planbmokus
senior tag
válasz
flash-
üzenetére
A Smart Sam-nek elég széles a palettája, a belépő, drótos darabok tényleg maximum koptatni jók.
Performance változat nálam futott egy teljes versenyszezont, nagyon szerettem, száraz időben, döngölt utakon teljesít a legjobban, a sarat utálja, a beton megeszi.Az Energizer Plus Tour egy teljese más köpeny, nem is értem, hogy sikerült összehasonlítani.
Kb olyan mintha kimennél egy John Deere 8400R-el a hungaroringre, mert abban is van 400 ló.......Ha jó mindenest keresel, akkor a Continental XKing (CycloXKing mérettől függően), vagy ennek az E változata - AT Ride (jobban defektmentesített).
-
planbmokus
senior tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Nekem ilyen van, 3 db bringa (26" & 29" monti és a gravel) is ilyennel van fellógatva a plafonra.
-
planbmokus
senior tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Ha meg akarod kímélni magad és a topic-ot, akkor elengeded ezt az ipari hulladékot.
Aliexpress kategória, ugyanilyen árú zsák krumplival boldogabb leszel és tovább is fog tartani.(#198743) 6030D:
Szabad görgő azért jó, mert kell egyensúlyozni is rajta, nem egy fix ponton ülsz, amit a fix keret fog, viszont ez a veszélye is, ha fáradsz, akkor le lehet róla szállni (így is, úgy is). -
planbmokus
senior tag
válasz
krono.
üzenetére
Ennyiért egy alap vázszett szokott menni, nem komplett bringa...
Kicsit hozzáteszel, megvan az alap dekás Triban. -
planbmokus
senior tag
válasz
gabro0
üzenetére
Egy cimborám vett tavaly egy 2017-es Cube Reaction GTC Pro-t kéz alól, 150 ezerért.
Nekem már akkor gyanús volt, természetesen nálam kötött ki, hogy nézzek rá...
Kedves Ex-tulaja levette a kis tányért, merthát látta, hogy a profik 1 tányérral mennek, láncterelő/első váltó nélkül persze lehordta a láncot. A váz a közepcsapágyház környékén lenyúzva több helyen (szerencsére egyik sem mély), az összes küllő laza, kormánycsapágy feszül (kuka), komplett fogaskeréksor/lánc/tányér sz*rrá kopva (csere); RS Recon teló felfújásnál kilőtte a szimmeringet 2,6 bar-nál (csere), új olaj, persely; összes bowden kuka, hátsó fékpofa fémig kopva, tárcsa felnyúzva (csere), kb 120-130-at kellett rákölteni, meg két nap munkát, hogy lábon legyen.Ez csak a legutolsó gép emlékeimből...
-
planbmokus
senior tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Szép Vasak! Gratula hozzájuk!
(#198475) gabro0:
Bárhol ahol találsz, direkt azért írtam be a márkákat, mert azokkal jó tapasztalatom van.(#198477) D1Rect:
Igen, erdőbe is megyek eleget, régi túrázós beidegződés, hogy síp az kell! (Ilyen kis fém kulcskarikára tehető, két centis cucc, csak jó hangos legyen)
A Bors meg kutyák ellen jó, ahogy a paprika spray. Engem egyszer megcsípett egy kistestű(talán mudi), akkor reflexből a pumpámmal koppintottam az orrára, azt zokon vette.(#198480) vendingo:
Nyugodtan szereld át adapterestül, 180-as tárcsástul, semmi bajod nem lesz.
Emlékszem a régebben valamelyik Boxxer-en is rajt volt a "use maximum 160mm rotor" felirat, holott helyből 180-as volt a felfogatása. Arról nem is beszélve, hogy az összes RS teló manualjában a mai napig ez a méret szerepel. Hány ZEB, Lyrik, Totem, Pike, Sektor, Yari, Domain, 35 stb. fut szerinted 160-as tárcsával? Nekem a REBA-n is rajt volt a matrica, aztán gyárilag 180-assal volt szerelve a Focus. -
planbmokus
senior tag
válasz
maximilian4
üzenetére
A piros egy speci a zöld meg egy silex?
(A Mechanixxx kesztyű is ott van!)
-
planbmokus
senior tag
válasz
vallas
üzenetére
Én kifejezetten MTB kerékszettet használok most a gravelben, Mavic CrossOne (egyrészt mert volt itthon, másrészt mert 90kg vagyok), 19mm belső szélesség, 25mm-es görgő gumitól elkezdve 2,25-ös dögig volt már rajta minden, 2 bringát túlélt már ez a kerékszett és nagyon bírja, 2110gr a pár, gyorszárakkal, felniszalaggal, de mindent is kibír (van benne kb 20 Maraton verseny).
-
planbmokus
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
A Hope-ra és a DT-re gondolkodás nélkül rámennék.
A Hunt-ról külföldi fórumokon jókat olvastam, de kicsit félnék vele, hogy kb csak gyártónál van hozzá pótalkatrész.
A Shimano-t mesziről kerülném, ha valakinek van mazochista fétise, akkor egészségére, de nekem a garázs közelébe se kerüljön!+1 grátisz tipp:
Én nekem ebben az árkategóriában amúgy a Mavic Allroad S a szent grál, meg amúgy is, Mavic még soha nem hagyott cserben... -
planbmokus
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Conti külső/conti belső/conti revo-val töltve nekem bevált.
Régebben slime-ot használtam, az is jó volt, de nehezebbnek éreztem. -
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Persze!
A Bike+Positive-nak, a Funn-nak és a DT-nek volt olyan hátsó agya, aminek helyenként 16mm volt a teherviselő része, maga az agy brutál volt, de a gyorszár miatt azok is mozogtak a vázban.
Nem kell állatnak lenni, képzelj el egy 80 kilós embert, egy 29"-os bringán, merev alu vázzal, 3,5 Bar gumival és gyorszárral - egy kanyarban. Néha látni lehet, mennyire csavarodik a vázban a kerék. Aztán valami előbb-utóbb enged: jobb esetben a tengely, rosszabb esetben felni/küllő, még rosszabb esetben a váz.Na ezt az átütőnél nem látod, mert ott körbeöleli a váz a tengelyt. 100x merevebb kapcsolat, 0 rugalmasság. Igaz a veséd kirázza a dózeren, ha a vázban nincs valami egyéb csillapítás.
-
planbmokus
senior tag
1.: A bolt-on nem tud mozogni a vázban, a gyorszáras igen.
2.: Nagyobb átmérő, nagyobb kapcsolódási / felfekvési felület, sokkal zártabb rendszer.
3.: Ne függőleges erőre gondolj, ott majdnem ugyanolyan erős lesz, hanem a kereszt irányú / ferdén ható erőkreMinél nehezebb vagy, annál jobban érzed.
Több mint 100 bringán ültem életemben, van összehasonlítási alapom.
Versenyszerűen toltam 4 szakágban, így tapasztalatom is.
Több évig dolgoztam szerelőként, így visszajelzésem is.Nem tudom két kezemen megszámolni, hány 100kg+-os emberke alól szabadult bringából szereltem ki hátsó gyorszáras tengelyt, ami minden volt, csak nem egyenes.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha nem az "55kg vasággyal" kategóriába tartozol, akkor azonnal érzed. Én ~90 kg vagyok most, versenysúlyom 75 körül volt.
Amúgy a gyorszáras megoldás pl a mai napig szuper egy gravel vagy egy túra gépbe, mert csillapít. Nem is nagyon értem pl.: az aluvázas gravel gépeket átütővel, amiknek nyílegyenes a lánc- és támvillája. -
planbmokus
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Kocsiból/ról lepakolással együtt. Ha ott van mellette a kerék, akkor elég 15-20 sec is.
A videóhoz amúgy egy dolog: a gyorszárnál azért be kell lőni a tárcsát, az átütőnél meg nem. Tehát csere szempontjából eléggé egálban vannak. Viszont hajtási, stabilitási és fékezési tulajdonságokban ég és föld. -
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Pedig nem egy agyműtét, tengely ki, kerék ki, kerék be, tengely be, pedal to the metal. Versenykörülmények közt ennek nem szabadna 30-40 másodpercnél többnek lennie. (Az is rengeteg idő)
-
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az esésnél ami volt?
Azt néztem én is, hogy mit szenved egy hivatásos szerelő egy bolt-on + tárcsafék kerékcserénél.
Egy laikusnak 3 perc lett volna, egy közepes bringaszerelőnek 1p 30. -
-
planbmokus
senior tag
Tavaly ősz óta terveztem a Giro-t követni a Magyar szakaszokon, erre itt ez a pöcsöm Covid-19....
De legalább bevásároltam bringás nomád túrához szinte mindent.... -
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem kaptál hozzá távtartót? Eredetileg kéne lennie a Mavic dobozban!
-
planbmokus
senior tag
válasz
planbmokus
üzenetére
Tervezett útvonal:
[kép] -
planbmokus
senior tag
Valakinek kedve holnap délelőtt egy Kab-Hegy körhoz (Szentgálról)?
-
planbmokus
senior tag
válasz
f4lcon
üzenetére
+1!
Aldi/Lidl/Deka/UA/Force/NW/Odlo aláöltözőim vannak, Deka/Gore/Force/Löffler/NW/Castelli külső rétegek, kiegészítőként Deka/Castelli/Morvélo/NW sapka/nyak-/kar-/lábmelegítők, NW/Force kamáslik és NW/Mechanixxx/Answer/Fox kesztyűk. Számtalan kombinációban tudom őket használni...
Örökös tapasztalat, hogy a kétszer drágább, márkásabb cuccok kb ötször-hatszor annyi ideig tartanak.
Példa: Aldis nadrág egy szezon alatt bolyhos lett, a másodikban kirpedt, a Northwave meg elment 3 versenyszezont + 3 koca szezont és még mindig tart! -
planbmokus
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én kétszer fáztam meg életemben bringán, mind a kétszer sima pulcsi miatt. Azóta csak technikaiban tekerek. -8C-ig kompatibilis vagyok bármilyen időjárással.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát igen, szívtam már DT-vel, Sun-Ringlével, Shimanoval, Acorral, Funnal...
Ha kereket kéne építenem, akkor Hope vagy Chris King agyak Mavic felniben, egyéb esetben Mavic komplett kerék.
Ez teljesen szubjektív véleményem, nem tagadom, de Mavic engem még cserben nem hagyott. -
planbmokus
senior tag
válasz
Paxker315
üzenetére
Amikor még maratonoztam, szezon közben volt egy kerékszett cserém, gumistól, belsőstől.
2350gramm volt az eredeti szett, 690gr a külső/db, 209 gramm a belső, amit egy
2090grammos kerékszett, 525gr külsőgumi/db és 105 grammos belső váltott.
Nem egészen 1kg-t nyertem két keréken, de utána síkon ahol 90rpm-et tartottam, pont egy fogaskerékkel lejjebb haladtam (17->15) kb 11-12% hatékonyság-növekedést tapasztaltam... És akkor nem is érintettem a jobb kerékszett oldalirányú merevségét, az erőátadási százalékot és racsni nagyobb reteszelési rátáját... -
planbmokus
senior tag
válasz
samujózsi
üzenetére
Hozzávetőlegesen elég durva különbségek vannak anyag és anyag között, szabás, méretezés, lélegzés stb. terén. Van 3000 Ft-os ali-s Mavic, 15000-es Northwave és 200 Euro-s Löffler és Castelli nadrágom is. Ég és föld különbségek vannak. Tapasztalat.
Mint ahogy az alap Dekás mez és egy 575/Löffler/NW között is. -
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
MAVIC. Rendszert terveznek, brutálisan merev szerkezet, eszméletlen erő-átadási aránya van. UST-s felnik, szuper csapágyak, szuper szabadonfutó. 4 éve használom az egy kategóriával lejjebb lévő szettet (Crossone), életem legjobb kerékszettje. A következő nekem is Crossmax lesz.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én lehet, hogy inkább erre voksolnék.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Legfőképpen azért nem követték, mert úgy körbe van védve jogilag, hogy hasonlót se tudnának csinálni, csak ha licencelik, azt meg ugye a Cannondale nem nagyon fogja engedni vagy maximum horror pénzért...
"Righty" meg sajnos nem lehetne megoldható, hiszen a fék sokkal sérülékenyebb helyre költözne (előre), mert szerintem semelyik fékgyártó nem üzemelne be egy sort azért, hogy egy fajta villához passzoló féket gyártsanak.
A Cannondale is nagyon ráfaragott a saját szabványaival, amik nem terjedtek el (pl.: 5 csavaros féktárcsa és a hozzájuk tartozó agyak....). -
planbmokus
senior tag
Ajánlom az Aliról a Magene SPD/CAD szenzort, mert olcsó és mindekét módban lehet használni!
-
planbmokus
senior tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Bocs, rosszul emlékeztem, csak 3 TdF zöld trikó jött össze zsinórban Cannondale nyeregben. Biztos utána csinálod...
Az, hogy másnak is vannak győzelmei, az szerintem semmit nem vesz vissza a Cannondale fényéből. Nem is értem.
Az innovatívság marhára nem szubjektív, éveket vagy akár évtizedeket határoz meg az a villa, amiről beszélsz. Vagy a BB30. Az egész kerékpár-iparágat meghatározza.Az, hogy Neked nem tetszik a Cannondale az szubjektív.
De az, hogy fennállásuk óta többször határozták meg a kerékpár világának trendjeit és alapjait az objektív. -
planbmokus
senior tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Sok-sok Világkupa és Világbajnoki cím igazolja a Lefty-t (Maraton, XC, 4X és tájbringa), 20 éve. A Lefty Ocho meg egy prémium maraton / XC villa.
A Cannondale a mai napig az egyik leginnovatívabb gyártó.
Sagan meg világbajnok.Tények.
-
planbmokus
senior tag
A Brytonnak van egy kis érdekessége, hogy csak a horizontális elmozdulást méri távolságnál, a vertikálist nem. Érdemes egy speed szenzort szerezni mellé, pontosan be kell állítani a kerékméretet, akkor szummázza a kettőt, sokkal jobb lesz! Facebookon van a "Minden ami Bryton" csoport, sok infót osztunk meg ilyenekről.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ebben a listában van pár, amit meglovagolnék...
Sóginak Canyon Grail van, marhajó gép!
Álomgépek: 3T Exploro, Cannondale Topstone, Norco Search, Rondo Ruut, de azért a Specialized Diverge is jöhetne...Ami nincs a listában: OnOne Space Chicken és BishBashBosh, Octane One Gridd, Pivot Vault, Niner RLT, Remot Boundary, Argon 18 Dark Matter, Dare GFX, Salsa Cutthroat és Warbird, Votec VRX
Megvan a Top 15-öm!

-
planbmokus
senior tag
Többször belefutunk ebbe a témába, a gravel és a cx teljesen más tészta.
Alapvetően a CX egy teljesítményorientált gép, egyenes csövekkel, a lehető legmerevebb konstrikcióban, relatíve rövid láncvillákkal, magas - meredek fejcsővel, rövid tengelytávval. Fordulékonyabb, jobban kapaszkodik, de hosszútávon ráz, kényelmetlen, illetve jóval magasabban fut a felsőcső (vállra kapás miatt). Magasabb a középcsapágy, hogy nehezebben érjen le a pedál.
Aki gravel vázat gyárt, nem csak átmatricázza valamelyik trekking vázát, ott a hosszabb tengelytáv, hosszabb láncvilla, laposabb fejcsőszög mind a menetkényelmet segíti, szélesebb sárférőhely, hajlított vagy lapított lánc és támvillák, alapvetően kicsit rugalmasabb az egész szerkezet, mert ezeket akár 150-200 km-re is elviszik. jellemző még a csomagtartó/sárvédő előkészítés és az alacsonyabb középcsapágy a stabliitás miatt.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Akkor nem csak nekem... 1x10-nél is

-
planbmokus
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Fontosabb volt a MTB-s BB5, montis húzású fékkarral, így ezt a minimális kényelmetlenséget benyeltem...
-
planbmokus
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Szuper a szemed! Sram X0 Trigger.
-
planbmokus
senior tag
Pont tegnap csináltam egy videót egy kedvenc szakaszomon...
(#144603) samujózsi: Semmi gond, a vidójátékot is kevesen fogadják el sportnak, nem úgy mint a sakkot vagy a horgászatot...
-
planbmokus
senior tag
válasz
zzola
üzenetére
Baráti tanácsként: azt döntsd el, hogy a bringát fagyizni / sörözni / koca tekeregni veszed vagy sport eszközként .
Ha előbbi, akkor a fitnesz (Cube), ha utóbbi, akkor országúti (Merida). Ha nem tudsz dönteni, akkor várunk ZolkoW kollégával a Gravel (PlanetX) tulajok közé
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
planbmokus
senior tag
válasz
planbmokus
üzenetére
(#144232) Fall-N feljebbi válasza után rájöttem, hogy kihagytam a trekking/cross/city kategóriákat

Kéne erről egy cikket összehozni!
-
planbmokus
senior tag
-
planbmokus
senior tag
-
planbmokus
senior tag
válasz
zzola
üzenetére
Persze, egy alap taposó ~2k, egy komolyabb ~10-15k, egy alap patent ~10k, egy komolyabb 25-40...
Persze határ a csillagos ég...Ha sikerül ráérezni a patentre, akkor hatékonyabb leszel, tolod-húzod, teljes 360 fokban tudsz hatékonyan erőt átvinni, míg taposóval jobb esetben is a fele.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Paxker315
üzenetére
Ha összevetünk egy országúti karbon villa / 25-28-as gumit egy fitnesz alu villa / 35-38-as gumi duót (feltételezve, hogy ugyanaz a kerékszett), mindegyik esetben az utóbbi fog többet csillapítani.
Itt az adott bringákról mondtam el a véleményem, biztos előbb választanék egy átmenő-tengelyes claris hajtókart a négyszöges helyett, mint a karbon villát az alu helyett - ugyanazon az áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Yettel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung kuponkunyeráló
- Napelem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Mini Pc HP ProDesk 600 G4 / EliteDesk 800 G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest