Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #138745 üzenetére
Tőlük lehet, bár az ár jóval magasabb mint reméltem.
Canyon-tól lehet csak vázat venni?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
jjeahh
nagyúr
válasz zoli03 #138750 üzenetére
Még az is létezik . Lehet végülis, hogy lassabb, de szvsz nem annyival, hogy valaha is észrevegyem, vagy láthatóan lerontsa az átlagomat. Ha 0.xkm/h-val lassabb leszek azt sosem fogom észrevezzni, azt viszont igen, hogy terepen jobban tapad... meg persze ott van a traktorhang és a mikrorezgések, utóbi egy picit engem is zavar, de nem vészes.
Hasaggymeg: lehet, végülis mostanában 2 hetente 1km/h-val nő az átlagom azon a szakaszon, először a gyorsabb Maxxis-al 25.3 átlagokat mentem, aztán a Nobbyval 26.4, ma meg 27.7km/h, nagyjából mindíg 140-148 pulzuson, szal gumitól függetlenül emelkedik a sebesség.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
Ármester
Crosskovácsi maraton, Nagykovácsi
2016 óta tervezem, hogy indulok a sokak szerint legjobb szervezésű magyar maratonon, de mindig közbejött valami fontos program, vagy betegség. Idén kicsit izgultam, vajon mi fog velem történni a verseny előtti időszakban, de szerencsére megúsztam, így a kánikulában ott állhattam a rajtnál a tűző napon. Tudtuk, hogy meleg lesz, a szervezők is jelezték, hogy mindenki figyeljen a frissítésre, az itatókon fejenként 3,5 liter vízzel számoltak, amire szükség is lesz. A rajtterület a Kastélypark füves területén volt, innen indul mindenki egy 5 km-es felvezető körre, majd visszaérve a parkba megy tovább a pályára. Az első itató a kis kör végén volt, ezen kívül volt még 3. A terv az volt, hogy minden itatóig megiszok egy kulacs vizet, ott újratöltik, így talán nem fogok kiszáradni. Ezen kívül nem kellene a szokásos 170+ -os pulzussal nyomni az első órát, hanem ésszel 165-ig max. Elindultunk, végig a parkolón aszfalt, gyeprács, majd jobbos kanyar és jön a köves mászás. Nem esett jól, de (az elején kívül) mások se mentek nagyon, a pulzus meg 163. Akkor ma nem fog virgonckodni senki. Kis kör (5km/150m szint) vége, egy meredek füves csapatás+kis erdei résszel visszaérünk a központba, első itató, egy pohár vizet feladnak, megiszom... 40 fokos mert a napon volt, király! Ismét mászunk, iszok a gumibogyó szörpből, hogy legyen folyamatosan kraft, jön egy lejtő, köves lefelé, 4-5-en lehetünk együtt, én megyek elöl. Egyszer csak kiabálnak, hogy "Kulacs! Elhagytad a kulacsot!" Lenézek, a szörpös az, b+!!! Fék, oldalra ki. Futás vissza a pálya szélén a bozótban, mert a pályán mindenki jön szemből a lejtőn, mint az őrült. Megvan a kulacs, pont nem jön senki, futás vissza. Miért kell visszamenni? Abba van bekeverve az egész versenyre az elemózsia, abban van az energia, a sók, minden. Ha nem megyek vissza, akkor mindenhol meg kell állni enni is, de az sem jó, mert nem 40 percenként kell enni, hanem 10. Még sosem esett ki ez a kulacs ebből a tartóból, így nem tudom mi volt, lehet, hogy nem raktam vissza rendesen. Ez az egyik legrosszabb, ami történhet.
A verseny további része a szokásos volt, mivel az elejét nem lőttem el, ezért a mászások se voltak annyira rosszak, de azért amikor tűző napon kell mászni a fehér kövön (Nagy-Kopasz, nem a csaj, a hely!!), azért az nem volt jó. A lefelékkel nem volt gond. A frissítőkön az emberek viszont nagyon profik voltak: érkezek, messziről kiabál, hogy víz vagy izó? Vizet kérek, kulacsba, és nyújtom. Még gurul a bringa, az egyik kiveszi a kezemből, nyitja, a másik már önti bele, visszacsavar, mehetsz! Mint a Forma 1-ben. Végén szintén összekeveredtem azzal a csapattárssal, akivel a Szilváson együtt zúztuk a végét, most hasonlóan jó móka kerekedett a célig.
17. lettem a korcsoportban, jobbat szerettem volna, de sokan voltunk, ráadásul külföldi versenyzők is jöttek, illetve olyanok, akik csak ezen indulnak itthon. Erősebb is idén a Master 1 szerintem, nem vagyok lassabb, mint tavaly, csak nem férek oda normális körülmények között a 10-hez.
A hosszútávosoknak bónuszként berakták az épített pályát, arra vissza kell mennem, mert jó lehet. [link]Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
válasz FireKeeper #138751 üzenetére
Lehet: [link]
Mod: csak CX-et lehet vázként, gravelt nem ahogy nézem.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
FIREBLADE78
addikt
Zselés üléshuzat kellene muternak. Van egy chopper bikeja. Az kb 18 cm-es szélességű üléssel illetve egy országúti. Az olyan 14,15 cm körül van. Bike-discount.de egy féle van. Az csak a nagyobbra jó. Országútira létezik?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
jjeahh
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #138753 üzenetére
Az jó meredeknek néz ki,lefele lehet jobban félnék mint felfele,felfele csak simán nem bírnám. ...hacsak nem csaj van elől,mert az nagy arcvesztés,előzni kell őket ha meghalsz is utána.
Az viszont érdekes,hogy írásaid+képek bár ösztönző számomra,hogy felüljek és tekerjek,a versenyzés mint olyan továbbra sem csábít... ...aztán lehet csak kivénhedtem még mielőtt versenyzésre került volna a sor.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz jjeahh #138763 üzenetére
Akinek nincs rajtszáma, az turista. Nem lezárt pálya, voltak gyalogtúrázók is, csak ezeket figyelmeztetni szokták a pályafelelősök, hogy verseny van. Amúgy volt ebike futam is.
Hasaggymeg: nem vagyunk egyformák, és nem is mindenkit vonz a teljesítményorientáltság. Nincs ezzel baj. Én azért is írom le ezeket, mert nem sok ilyen beszámoló van a neten, anno amikor kezdtem én se nagyon találtam. Illetve sokan azt hiszik, hogy ezek a versenyek olyanok, mint a TdH, hogy nem indulhat bárki. Pedig igen, és a legtöbben magukkal versenyeznek, nem egymással. Egy kijelölt pályán, ahol kisebb eséllyel jön szembe a kanyar után egy oviscsoport vagy egy Niva.
Sokan sírnak, hogy egyre kevesebben jönnek a versenyekre, de hirdetni meg senki nem hirdeti. Ha a beszámolóim miatt eljön 1-2 ember, akkor már tettem valamit a kerékpársportért, szerintem.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
sz_abika
addikt
Sziaszok,
véletlenül 650x20/25ös belsőt rendeltem, a 700as helyett...valószínűleg mikor megszakítottam a vásárlást és újra a kosárba helyeztem, a méret az alapértelmezett maradt...
Beszerelhető ez vagy fel se bontsam, úgysem fér majd be?
PSN: xszabikax
-
tobias40
veterán
válasz ivana #138649 üzenetére
Megnéztem élőben amit ajánlottál ezt a bicót.
Sok esztétikai hiba van rajta ami a képeken nem látható.
Viszont jónak és nekem jó méretűnek tűnt,kipróbáltam és kényelmes volt.
Nem zörög nem csattog könnyű volt tekerni is.Csak a sok külső leverődés és kopás,rozsda stb. visszatartott hogy megvegyem.
Sztem túl is van árazva az állapotához képest.Azt viszont tudom hogy vmi hasonlót fogok venni mert jó érzés volt ilyennel tekerni az én trekking bicóm után!
Keresgélek tovább..
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz sz_abika #138767 üzenetére
Az nem lesz jó sajnos, jóval kisebb.
(#138768) tobias40 Ezen sok esztétikai hiba? Lehet én használok túl régi bringákat, de ezen esztétikai hibát gyakorlatilag nem nagyon látok, használati kopáson kívül. Aggasztóbb viszont a lánc, hajtás, sor állapota.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz ivana #138769 üzenetére
A képen szinte semmi nem látszik belőle,ezért mondtam...
Élőben azért nem azt adja a mi a képen van.
Nem lettek fényképezve a leverődések,kopások,pedálon rozsda.(ez nem zavar mert úgysem vennék még cipőt,tehát pedált úgyis cserélni kell)
A láncot most cserélte az eladó az látszik is rajta de hogy a hajtás állapotát ilyen hozzá nem értő hogyan tudja ellenőrizni....A váltó szépen váltott ,a lánc is szépen futott de ez csak egy 5-600 méteres próba volt..
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Napfénysüti #138761 üzenetére
ez sajna a büdzsén felül van, arról nem beszélve hogy ez a váz önmagában drágább mint egy full 105-el szerelt Grail AL kb 100 körül keresek alu vázat, karbon villával. nagyon max 150-ig meggyőzhető vagyok ha tényleg nagyon jó.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
nagyúr
válasz FireKeeper #138773 üzenetére
Régebben úgy rémlik volt Inflite AL is bár lehet vázként nem volt soha kapható.
Lehet marad a Merida Silex. Azt mennyiért vesztegetik?Més que un club!
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #138749 üzenetére
Fejlődik!!!!....látom a strava-n. A cadence-t lenne jó tudni...a HR-e tökéletes a tempójához.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Napfénysüti #138774 üzenetére
az pont 100k az ebike-on, és elég jókat írnak róla, igazából tud is mindent ami nekem kéne, de nem tetszik a geometriája.
olyan gravelt szeretnék ami azért inkább az országúti felhasználás felé hajlik, a Silex meg nekem inkább egy "országútis MTB-nek" tűnik mintsem egy "MTB-os outinak".
ez a Kellys Soot van vázszettként, bár itthon 170k, szerintem kintről olcsóbban beszerezhető. annak tetszik a geoja, azzal egy bajom van csak, abszolút szépséghiba - az összes kábel vázon belül van elvezetve kivéve a hátsó féké, ami végig kívül megy. engem ez eléggé triggerel, nem hiszem el hogy annak az egynek nem tudtak egy csatornát csinálni...
ebayen találtam még valami német eladótól egy noname vázat elég jó specifikációkkal, de azt elég rizikósnak érzem: [link]
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz FIREBLADE78 #138762 üzenetére
zselés alsónemű aliról?
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #138764 üzenetére
Korral az ember óvatosabb....engem sem vonz a versenyzés, pláne nem outival
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #138775 üzenetére
Köszi . A múltkor írtátok még, de most sem igazán értem miért annyira hasznos a cadence senzor. Oké, segít pörgetősebben tekerni, de csak ennyi? Mert azt nélküle is lehet, nem úgy, mint a pulzust eltalálni mellkaspánt nélkül, mert arra én képtelen vagyok . Persze ahány ember annyi igény, asszem te írtad volt a múltkor, hogy neked cadence kell, pulzus nem. Mondjuk ha rákívánnék is, a Garminom szerintem úgysem támogatja azt a szenzort
És ha már pulzus, a haverinámnak próbálgattam a sport karóráját, amin van pulzus mérő szenzor, hát ez a csuklós pulzusmérés szerintem teljesen haszontalan, legalábbis az övé totálisan félremér. Amikor a mellkaspánt szerint 160 bpm-en dübörgök, a karóra 110-et mutatott, amikor nyugisan másztam 137 bpm-el, a karóra szerint 150 fölött volt és így tovább...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bandus
veterán
sziasztok! bike24-hez akad-e valakinek egy hasznalhato promo kodja?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Gabesz984
tag
válasz Hasaggymeg #138724 üzenetére
Másztam vele már egy keveset, nehéznek nehéz volt, de eddig betudtam a gyengeségemnek . Na majd hétvégén ha megyünk a Börzsönybe akkor próbálkozom.
Iphone 6, IPad Mini, IMac
-
nismoka
addikt
válasz Massmurderer #138736 üzenetére
A forgópont és lengőkar áttételi arányától függ hogy mekkora utas tag kell neked, ha pld 120 as a rugóút hátul az nem azt jelenti hogy 120as mozgású tag kell neked, hanem pld 50- es elég lehet akár. De ez az arányoktól függ.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz FireKeeper #138776 üzenetére
Saját véleményem szerint a Silex amúgy az egyik legrondább gravel váz. Valahogy azt az ordenáré magas homlokcsövét nem tudom megemészteni outisként.
Més que un club!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Napfénysüti #138785 üzenetére
nekem is főleg az a bajom vele. plusz amellett, hogy ronda, szerintem nem is olyan jól kezelhető kicsit nagyobb sebességeknél. elhiszem, hogy terepen jobban megy, de nekem inkább több útra, és kis terepre kéne, nem fordítva.
de ha gazdag
oligarchalottónyertes lennék, már rendelném is az Orbea Terra-t[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz 6030D #138765 üzenetére
Szerintem kimondottan fontos, hogy leírod ezeket a beszámolókat, mert máshol semmilyen infó vagy ismertető sincs ezekről a versenyekről. Bikemagon ill. a hasonló honlapokon egy betű nem jelenik meg ezekről az eseményekről. Egy átlag hobbi kerékpáros, ha nem nézeget bizonyos facebook oldalakat, akkor tudomást se szerez ezekről az eseményekről.
Itt jön a kommented másik fontos megállapítása, hogy "Sokan sírnak, hogy egyre kevesebben jönnek a versenyekre, de hirdetni meg senki nem hirdeti.". Ez egy óriási probléma szerintem.
Szerintem egy jobban működő egyesületi rendszerrel nagyon sokat lehetne dobni a résztvevők számán, illetve az egész "kerékpár sporton".Én mint abszolút kívülálló (értsd voltam 2 versenyen) azt érzem, hogy iszonyat klikkesedés van. Vannak arcok akik ismerik egymást ők elvannak, van egy-két csapat és ennyi. Igazából meg nem tudom mondani, hogy milyen csapatok vannak, vagy van-e közöttük különbség. Jó estben van egy csapat honlap ami 5 éve nincs frissítve, rosszabb esetben van valami facebook oldaluk.
Ilyen hozzáállással ez szerintem nem nagyon lesz jobb. Az én korcsoportomban alig van például induló.
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #138779 üzenetére
Azt már taglaltuk többször, hogy miért jobb pörgetősen tekerni....még az is lehet, hogy a számodra teljesen jó tartományban tekersz...de amég nincs mérve ezt senki nem tudja. Kérj kölcsön kipróbálásra egyet. Vagy vannak alin 4-5 ezerért, esélyes, hogy a garminnal is működik. Nyilván ha azt érzed nincs rá szükséged akkor érzésből is tekerhetsz továbbra is.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Csokicsibesz #138788 üzenetére
Igazából ez nem hinném, hogy klikkesedés, inkább csak nem ismersz senkit. Majd kialakul, hogy kb kivel mész együtt, elkezdtek beszélgetni a bringamosónál, aztán a következő versenyen már a parkolóban. Nekem az tetszik, hogy a "sztárok" is közvetlenek, simán oda mehetsz kérdezni valamit, segíteni fognak. Jó, van egy két nagyképű, de a nagy része barátias. Nem véletlen írja minden Master2, hogy szinte csak a baráti hangulatér is eljönne.
Az eredménylistában látod a csapatokat, álltalában van fb oldaluk, egy-egy beszámolóval. Némelyil csapatnak meg van weblapos beszámolója is.
A múltkor a bikemag fórumon írtam az egyik szerzőnek, hogy mi kellene ahhoz, hogy írjanak a versenyekről. Nem jött válasz, mindig csak az "ez a szervezőkön múlik" választ dobálják. "Senki" sem akar ingyen tenni a hobbijáért, úgy látom.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #138789 üzenetére
Sajnos a Garmin menüjében minden szenzort külön engedélyezni kell, van egy lista benne, amiket hozzá lehet párosítani és a cadence nincs köztük . Egyszer stopperrel megmérem ezt, csak az egyik pedálfordulatot kell számolni, vagy mindkettőt?
Más: hátizsák nélkül fáj a derekam és újabban a haverinám is erre panaszkodik, ha mászáskor megizzadunk, egy picit megállunk vagy egy enyhe szél éri, rögtön elkezd fájni. Másnak nincs ilyen gondja? Mi lehet erre a megoldás? Én simán hordom a hátizsákot, mert az Osprey Syncro nagyon jó még ilyen kánikulában is, nem igazán izzaszt, de a haverinám sajnos nem tud hátizsákot hordani, mert törött a kulccsontja, megműtötték és még mindíg nem tökéletes, szal zavarja.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz984
tag
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Véletlenül nem rendelt mostanában valaki kínából bringás mobiltartót (pl.) úgy, hogy eggyel több lett? Szívesen elvinném, sajnos most jutott eszembe és nem akarok 1 hónapot várni rá. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Koczó93
őstag
Nincs outis Veresegyház környékén akihez néha-néha lehetne csatlakozni?
-
rétisün
veterán
válasz jjeahh #138791 üzenetére
az én kulcscsontomat is műtötték, drótot húztak bele, azóta oldaltáskával járok, értelemszerűen a másik vállamon hordva.
hátránya mondjuk, hogy szeret előrecsúszkálni, és emiatt gyakran kell igazgatni, mondjuk aszfalton annyira még nem zavaró, montitn, terepen már lehet sokkal kényelmetlenebb emiatt.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #138791 üzenetére
Ő az akit elütött az autó?
rétisün...ilyen "hagyatéka" van a kulccsonttörésnek?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy Niterider Lumina OLED 1100 bicikli lámpába honnan lehetne akkut venni itthoni boltból?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #138798 üzenetére
nemcsak a vállam miatt hordok hátizsák helyett oldaltáskát, azért is, mert így kevésbé izzadok alatta, mint egy hátizsák alatt.
a vállam amúgy 'elbírná' a hátizsákot, mert kirándulásnál, bevásárlásnál is használom, nem egyszer elég alaposan megpakolva, és nem érzem hogy gond lenne belőle.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest