Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
válasz Runner_fxr #131081 üzenetére
Most vettem (triban rc520), ha nem is extrém pillekönnyű de összesen 10kg. A régi bringám egy acél vázas 1974-es 64-es vázra épült Motobecane cajga volt, ami megállt 30k-ból. Szóval eléggé szélsőségesen rossz körülményekből jövök. Így elég szignifikáns a különbség.
Oh pont a köpenyekre irjak a mostani tipusomnal h. bár jol birja, de ha az ember sulyt szeretne csokkenteni, akkor ott érdemes.
Make things work
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #131100 üzenetére
Ejha, nem néz ki rosszul. Főleg a leírásban a háziállat mosásra vonatkozó rész epic . Egyébként nem tudom, mennyivel komolyabb ez élőben, mint a Lidl-féle (2,2 vs 2 bar), de amit vettem, autóhoz szerintem gyenge, a sugár túl keskeny. Még nem néztem, hogy a fúvókát lehet-e cserélni. Mármint le lehet venni, de mivel nincs másik Lidlből származó, hasonló jellegű cuccom, nem tudom, hogy fel lehet-e rá műteni mondjuk valami szélesebb sugarat előállító fúvókát. Vagy esetleg egy ilyen zuhanyrózsaszerűt, mint a Xiaomin láthatót.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz -=RelakS=- #131103 üzenetére
Igen, engem is meglepetésként ért. Locsolócsőért mentem eredetileg . Egyébként kb 10 000 forint.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz StLui #131072 üzenetére
Én is rengetegszer vertem már oda, ez nem törik. De a tiéd nem XLC volt? Mert szvsz egy ilyen alsó-középkategóriás márka nem említhető egy lapon a nagyokkal, olyan mintha a Gepidát hasonlítanám a Specivel . Eddig a szegecseket sem kellett cserélni, szerintem ezután sem fog kelleni, úgy tűnik tényleg mindent kibír, pedig 2 év alatt szervizelve-szétszedve sem volt.
Fehérje fogyasztást és edzéseket nekem sem ártana csinálnom... ha nem edzek, simán csak bringázás után érdemes fehérje kiegészítőt enni-inni?6030D: Ennyire azért nem viszem túlzásba a grammozást
trialboj: Nem ronda ez a Canyon, ha már fullí, nekem a bkxc-s srác Orbea Rallon-ja tetszik nagyon, komolyan, bármilyen különleges vagy egyedi bringát használ, valahogy egyik sem jön be annyira mint a Rallon, mindíg várom mikor veszi elő újra .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz 6030D #131110 üzenetére
Hát most a Balaton maraton az tuti, valszeg 40, de ismerősöktől is függ, ha többen mennek 60-ra, lehet, hogy bevállalom. Szilvásváradot sajnos üti a meló, crosskovácsi elvileg jó, felsőtárkányt a család üti , mátra megint jó...
És közben folyamatosan igyekszem visszaszedni valamit az egykori erőnlétből (erre ott a Zwift), plusz nemcsak én gyengültem, de a technika és a pályák nehézsége is erősödött, úgyhogy azt is szokni kell. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz Wombath #131099 üzenetére
Nekem Trekking/országúti viszonylatban van összehasonlítási alapom:
18 kilométeres távon 250 m szintemelkedéssel a két bringa között 13 perc különbség van. A pulzus közel egyforma volt mindkét tekerésnél. A trekking 15 kg felett van, az outi 10 kg körül. A trekkinggel könnyebb mászni a nagyobb súly ellenére is, mert sokkal nagyobb áttétel van rajta 26-32 vs 39-26.
A hátizsák is sokat számít, nem mindegy, hogy 4-5 kg van benne vagy csak 1-2. De a legjobb ha nincsEz a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Napfénysüti #131116 üzenetére
Nekem is van 14 kilós meg 10 kilós bringám is. Egyedül a gyorsításnál érzem meg a súlykülönbséget, de amúgy nem nagyon. Valószínűleg embere válogatja.
-
bringasisti
őstag
válasz IMIIKE1998 #131117 üzenetére
Itt nem csak a tömeg számít, én például érzem hogy a gumi nyomás 4 bár vagy 6 ha világa megyek
BENEFON DELTA--------N8
-
-=RelakS=-
veterán
Első lámpa, 5db leddel.
Végül is nem hazudtak.
1db Cree led, hogy világítson
4db akármilyen led, hogy tudd, mennyi szufla van benneItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #131117 üzenetére
A sebesség tartásánál ha már felgyorsultál síkon nem fogsz különbséget érezni. Megindításnál meg emelkedőn igen. De én csak a kerekre írtam hogy éreztem nem az összsúlyra. Forgó tömeget mindig jobban meg lehet érezni mint mondjuk a vázak közti diffit.
Més que un club!
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Napfénysüti #131120 üzenetére
Azzal teljesen egyetértek, az outi kerekei azért jóval könnyebbek, mint a montié, valószínűleg a különbség nagy részét ez adja.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na mèg így sem volt fejreàllítva szegény... legalàbbis nem àltalam.
Az viszont biztos, hogy csak a nyeregcsőnél tudom befogni... amúgy az alsó kategóriás árhoz meg amolyan legalább közèpkategóriàs minősèg társul."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #131122 üzenetére
Miért nem tudod a felső vázcsövet befogni? (úgy azért kiegyensúlyozottabb lenne)
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #131123 üzenetére
Alatta futnak vezetékek, ami amolyan hėjas bovden ės a fėkcső, aztàn a cső is olyan keresztmetszetű amit nehėz lenne befogni.Leginkább egy tetejėre állított tompa háromszögre hasonlít.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
trialboj
őstag
válasz 6030D #131098 üzenetére
Na ne viccelj már ))) akkor miről beszéltek itt napok óta? Ha nem számít hogy könnyebb vagy nehezebb géppel mész, akkor minek akar mindenki könnyűt, aki nem versenyez?
Ne mond már nekem hogy ha közel 15kgos bringával mászok, + 2kg hátizsák, akkor nem erősödöm jobban mintha 13 kg-os táska nélküli géppel tekernék, és hogy ez nem jelent előnyt mikor nehezebbről a könnyebbre váltok?!?
Azt elhiszem hogy a könnyű géppel is felverhetem a pulzusom oda ahol már elfogyok percek alatt, de nem értem az érvelésed.
Az hogy a profik hogy edzenek nem tudom, de igazán nem is izgat, ők teljesítményre mennek a teljes út alatt, nekem meg az a célom hogy minél jobban bírjam a hosszabb utakat, tehát ha nagyobb súllyal edzek, mint amivel 50+os körökre megyek akkor szerintem csak kevésbé fáradok majd el, mert kevesebb energia kell majd dombot mászni.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #131122 üzenetére
én is tudtam venni egyet ma. és tényleg olcsóbb volt egy ezressel a meghirdetett árnál, gondolom látták, hogy az lidlis 9000 lesz hétfőtől és emiatt vitték le az árát ők is ugyanannyira. ki még nem csomagoltam.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz benfolds #131128 üzenetére
Az lehet, itt Dunakeszin a nagyobb ár volt kitéve és a kisebbet kérték a pénztárnál. 😂 Jó a verseny! 😉
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Massmurderer
őstag
Meg azért pl. egy 75kg-os ember könnyebben teker egy 15kgos biciklit,mint egy 90kg-os egy 10kilosat.A 90kg-os emberke elöbb kifárad mint a 75kg-os.Most hogy fogytam,én érzem is hogy jóval könnyebb tekerni igy mint pár hónapja.
-
6030D
őstag
válasz trialboj #131127 üzenetére
+IMIIKE1998: erősítésről volt szó, nem arról mi a gyorsabb. Erősítő edzést magas pulzuson, alacson pf-tal kell, amit emelkedőn lehet elérni. Tök mindegy mivel mész fel, az számít, milyen terhelést kap a szervezeted. Nem kell nekem hinni, kérdezzetek egy edzőt v olvassatok utána.
Más: betekertem a váltót a küllők közé a vason. Ennyi volt a bringának...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #131132 üzenetére
Néztem is strava-n, hogy te nem szoktál ilyen rövideket menni, rögtön arra gondoltam valami gáz van . Szombaton én is behajtottam az egyetlen lombhullató erdőbe a környéken és az avar alól rögtön felkapott a bringa egy ágat, keresztbe beakadt az új kerék küllői közé . Szerencsére azonnal fékeztem, így nem lett gond. Akkor most mivel fogsz tekerni, fókával?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
X Factor
addikt
válasz Massmurderer #131131 üzenetére
Azért az nem egy stabil lábakon álló analógia. Pusztán a súly önmagában a bringásról nem feltétlen determinálja annak fizikális képességeit.
Azt persze aláÍrom, h. akik rendszeresen tekernek, nyilván a mozgás miatt, általában eléggé könnyűek.
De nekem egyik legnagyobb problémám, h. nagyon nehezen erősődöm, mert szeretek mozogni, de barmilyen aerobb cucc végzése közben pillanatok alatt fogyok el, ezért rendkivul jol és sokat kell ennem, h. tartsam a kiszemelt súlyt. Ami közel 20kg-val több, mint amikor taekwandoztam, pedig mind az állóképességem mind a fizikumom ég és föld.
Nyilván ha valakin túlsúly van, akkor annak leadása pozitiv hatással lesz a bringázásra, de lehet az futás, úszás vagy bármi más is.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
parandroid
félisten
válasz Massmurderer #131131 üzenetére
Az megvan, hogy az izomnak komoly súlya tud lenni, ugye? Nézd már meg az ironman élmezőnyét, 15-20kg színizom van rajtuk. Szóval biztosan az agyonszálkásított, 70 kg-s, 165 centis az ideális világbajnok kerékpáros alkat, de hobbikerékpáros szinten a kidolgozott izomzat azért nem az a kimondott hátrány. A fölöslegesen eltárolt hájréteg persze egy tejesen másik kérdés.
Én pl tök szívesen lennék a mostani 72 helyett 75 kg, csak olyan 2-3 (4-5) kg hájat kéne ledobnom, és 5 kg izmot kiépítenem helyette, gyakorlatilag bármilyen sportban meghálálná magát a dolog (futásban, és kerékpározásban biztosan), de 40 fölött ez már nem megy csak úgy pikk-pakk.
Teljesítményleadásnál ugye a test teljes izomtömegének oxigénfelvevő képessége adja ki a vo2 maxot (durván leegyszerűsítve), ezért tudnak időnként testépítők durva tempót futni akár 10k - félmaraton távon, és gondolom épp ezért népszerű az erőedzés a triatlonistáknál is.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ivana
Ármester
válasz IMIIKE1998 #131135 üzenetére
Amikor az emberek ilyeneket mondanak, akkor mosolyog a mérnök Ez egy emberi dolog, ha az embereket le tudnánk írni matematikailag akkor eléggé megváltozna a világ.
-
StLui
veterán
válasz 6030D #131140 üzenetére
igen tudtam, de azért ez szerencse, gondolom olcsóbb a szett rajta ami most csere lesz.
Ja teszteltem az előbb az aldis műhelypumpát, eddigi legjobb pumpám, igaz eddig is csak olcsó vackaim voltak, meg kis szivargyújtós kompresszoros van
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
6030D
őstag
válasz StLui #131141 üzenetére
Nincs itt semmi csere. Ennek még nincs külön váltótartó füle, hanem egyben van a vázzal, azt az egészet hajtotta be. Ki lehet egyengetni, de volt ez már 2x hegesztve, pont az a papucs felett, nem lesz ebből már működő kerékpár. Szerintem az agyban is van valami: megálltam, mert befogott a fék, kicsit elmozdult a kerék, de nem látszott semminek a jele. Kiszedtem, visszaraktam, megint beleér. Akkor elindultam haza, és (még szerencsémre) Vác határában gyűrte be egy váltás közben. Jó lett volna lesétálni a Naszály szerpentinről sötétben. Tolni is éppen csak lehetett, mert kicsit így is beleért a küllőkbe.
Amikor eltörött a váz, ugyan ez volt előtte, hogy beleér a gumi a villába, aztán reccs. Akkor a menetes tengely törött el, most tuti a gyors záras is. Majd ha lesz hozzá idegem, szétszedem.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
varsam
őstag
jelentem Aldi állvány és műhelypumpa részemről is beszerezve
-
pc360
addikt
válasz trialboj #131127 üzenetére
+ IMIIKE1998
A mászásnál ugyanúgy ki tudod hozni magadból a maximumot a könnyebb géppel, de ez igaz síkra is. A végeredmény pedig a gyorsabb haladás lesz, de terhelésben ugyanott tudsz lenni. Nyilván megvannak az ideális értékek, amik az edzéshez kellenek, azt pedig el tudod érni bármilyen bicajjal, maximum egy nehéz dögön kisebb áttétellel dolgozol, lassabb leszel, és még használni is szarabb. Ezt tök egyszerű felfogni szerintem.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
pc360
addikt
válasz pc360 #131148 üzenetére
Ha arról szólna az ideális edzés, hogy nagy terheléssel dolgozz, jó nagy áttételeken, az inaid tűréshatárig feszítésével, akkor biztos jól jönnek a plusz súlyok. De az inkább testépítés lenne, nem pedig bringázás.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz pc360 #131149 üzenetére
Kicsit olyan mint a futásnál,mikor vásárolsz egy hiper-szuper könnyű futócipőt,aztán még 2 bokasúlyt is amit felhelyezel edzésképp,mi? Kölyök voltam,akkor lett divat Bruce Lee,meg Sakóvándám és kentük-vágtuk a marosvásárhelyi erdőkben egymás püfölését.Akkor,edzésképpen,2 lapos ólombetétet (!) helyeztem cipőmbe,és azzal jártam középsuliba. ...na az volt kényelmetlen,nem csak nehéz mint állat! ...de tökéletesen passzolt a horganyzott vízcső kormányomhoz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen videókártyát?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- OLED TV topic
- Horgász topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.