- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
Fúrd szét és tegyél bele csavart vagy gyorszárat. De léteznek folding biciklik manapság is, így valószínűleg lehet kapni alkatrészt is hasonlót.
-
Dark Archon
addikt
Valahogy bele tették, szóval ki lehet ütni. Helyére ideiglenesen beraksz egy csavart, aztán kész.
-
abéla
senior tag
Sztem rugós alátéttel -meg önzárós anyával- mehet az m6/8 is bele, bár mondjuk én heggesztenék egy kis mattert a rögzítőfülre (az U alakból O csinálva), úgy tuti nem csúszik le .
Ja, és Boldogságot, meg Hypertrófi Quadricepszet mindenkinek a Nyúévre!

(képeket nem linkelek, mert még félreérti a zasszony, mit másolgatok itt mesztelen combú faszikat
) -
szimpláncsak
tag
Szerintem nézz valami bontott cuccot, megpróbálhatod pl. ezt
-
IMIIKE1998
őstag
Erre valaki?
Vagy esetleg lehet csavarral helyettesíteni valahogy? -
IMIIKE1998
őstag
Na 46x16-ról váltottam 46x19-re. A 46x18 is jó lett volna, de a vastagabb 20"-as gumihoz jobb a 19, főleg ha van egy minimális szél/emelkedő.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
+Mindenki akinek ez most aktuális...tele a Playstore (vagy almás társa) az erre alkalmas ingyenes alkalmazásokkal ahol pontosan modellezheted amelyik lánckerék kombinációt csak akarod. Nálam 48x19/2,53; 46x17/2,71 és a 44x15/2,93 áttételt ad, vagyis egyre nehezebb kipörgetni.
etomcat...Aki szereti a hivatalos avató beszédeket...hétfő reggeli irónia?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ZavaBalazs
őstag
? de itt nem maradtak meg az arányok.
szerintem mindegynek kéne lennie, amíg az arány stimmel, de olvastam már itt valakitől, hogy érzett különbséget (placebo?) -
lsebestyen
addikt
Én pár bringát el szoktam menteni magamnak, ami nekem jó lenne, meg szerintem jó árban is van, 1 hétnél tovább egyik sem volt fent.
-
stickermajom
addikt
Igen, én is csak azért tudtam eladni a Rockridert, mert egy műkedvelő rátalált véletlenül. Előtte hónapokig semmi.
-
Toobee
veterán
Zselés nyereg, de csak 615-ös reach-csel.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Legtöbb bilincsnek van egy válla is ami nem engedi lentebb csúszni mint a bilincs vastagsága, hisz úgy is ott tud a hasított nyeregcsőváz végén a legjobbat szorítani.
-
nismoka
addikt
Igen alkalmas erdei túrázáshoz, nekem legalábbis az volt, de merev villát biztos, hogy nem tennék bele.
-
velizare
nagyúr
... ami karcok ellen is véd.
-
PELLE
tag
Riverside 120
Felénk a városi bérlet 3 ezerrel drágább, szóval, egy év után már tiszta haszon. Munkába, meg városi tekergésre ajánlott? -
-=RelakS=-
veterán
Láncvillát megküldheted még egy kis bandázzsal, meg ha nagyon akarsz villogni, hogy a te közlekedési eszközöd zöld, akkor vegyél egy flakon festéket, és adjál neki
-
-=RelakS=-
veterán
Mit kell nézni? Azt a pár darab újságot?
-
Ringman
félisten
úgyis visszavinnék, hogy nem jó a méret, nem?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Így elcsúfítva már saját magamnak sem kéne.
-
jjeahh
nagyúr
Pedig egy normális teló vékony filmszerű réteg olajat visz fel a becsúszóra, amikor már száraz, eljött az ideje a szerviznek.
szimpláncsak: vannak becsúszó kenő cuccok, amik állítólag nem vonzzák a port és érzékenyebben mozog a teló velük, de nem tudom milyenek, nem próbáltam.
-
parandroid
félisten
171 centihez felejtsd el az M-et, az max tradítional chinese méretezés szerint az, bármilyen gyártónál.
p
-
zsocy
őstag
Ha ráültél as S-re és jó volt akkor nem mindegy mit mond a kalkulátor? Vedd a kipróbált és jó méretet és el ne kezdj megint ezzel trollkodni
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A Riverside 900 jól összerakott bringának nézett ki így ránézésre.
-
zsocy
őstag
Imiikeee!! Végre visszatértél

És azon gondolkodtál már milyen méretű legyen az a bringa? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
parandroid: amíg távol volt rendesen edzett gondolom

-
parandroid
félisten
Agyváltós kempinggel 25-30 kmph, városban, rossz utakon?
p
-
ivana
addikt
Hype
Plusz a hidrós országúti fékváltó drága.(#191052) Csokicsibesz Ehhez még hozzá jön az is, hogy a Ft folyamatosan veszít a vásárló értékéből nagyjából évente 10%-ot, meg van infláció is. 1. Nem veszít a vásárló értékéből a forint 10 százalékot évente az elég durva lenne. 2. Vásárlóérték veszteség = infláció. 3. Sokat rontott most az MNB a forinton, nem nagyon van mozgástere még rontani, elég gyanús, hogy vagy oldalazás vagy a nyitással forint erősödés jön.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Alapvetően mennek fel a kerékpárok és kerékpáralkatrészek árai. Erre a covid csak rátett még egy lapáttal.
Amire van kereslet azt lehet eladni és annyiért, amennyiért megveszik. Ha el tudod adni a bringát 700e-ért, akkor annyiért fogják eladni.
Ehhez még hozzá jön az is, hogy a Ft folyamatosan veszít a vásárló értékéből nagyjából évente 10%-ot, meg van infláció is.
Az elkövetkezendő években (2-3 év) semminek nem fog csökenni az ára, erre felesleges várni. -
Blackhole13
senior tag
A téli sportokból kiindulva ránéztem osztrák és német használt oldalakra, elég jó vételeket is találni.
Van jól bejáratott futárszolgálat, ami nem horror áron szállít bringákat? -
Teasüti
nagyúr
Második videó első 5 perc: wtf? Emberek erre használják a gravelt??? Én erre XC-t használtam, most meg fully-t (tudom, tudom...).

Én abban voltam gravelt max kiviszik egy zúzottköves szervizútra, erdei turista ösvényre, esetleg szántók mellett futó autóval járható földes utakra oszt' kalap kabát. Még a végén eljön az idő, hogy egy outi fog elmenni mellettem lejtőzés közben. Hová jut a világ!
Runner: ezeknek a srácoknak már van fogalma róla, amiről beszéltél feljebb.

Outi geometriával bunny-zik meg endo-zik - még ha aprókat is -, beszarok. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Sajnos nem amennyit kellene
...a kép meg csalóka, nyergem olyan 3 cm-el van fentebb a kormánynál.#190862INTELligent...akkor vegyük sorban...TL nemtom, még nem volt
; tapered semmi előnyét nem tapasztalom; Tru axle gyorsabb és egyszerűbb kivenni/betenni, valóban atompontosan ugyanoda kerül vissza valahányszor kiveszed a kereket, biztosítva a tárcsafék a betétek közötti központosságát. Merevségi különbséget eddig nem tapasztaltam, bár a régi bringám gyorszáras hátsó kereke mocorogni kezdett legutóbb (gondolom megerősödött lábaim irdatlan ereje miatt 🤭 ).; Erős váltókanál rugó/clutch nem csapkod a lánc, el sem éri a tőle néhány centire levő láncvillát a legrosszabb terepen sem; Egyujjas fék előző fékem Deore 615-ös volt és az bár kétujjas én mindig egyel használtam, terepen nagy előny mindig legalább 3+hüvelykujjal biztosan markolni a kormányt...és végül az 1x12 váltás kopása...nos erről még biztosat nem tudok nyilatkozni. Most 1700 km-nél tartok és még mindig nem esik bele a 0,5% és eltökélt szándékom, hogy 0,75%-ig fogom hagyni. ZolkoW kérdezte hogyan viszonyult a Decas mérő (azzal mérem) az új lánchoz, amit nem tudok mert újan nem méregettem, de van itthon egy tartalék láncom és ha cserélem megnézem majd. Az így viszont már most szinte biztos, hogy az eddigi 10 sebességesnél megszokott 5-6ezer km felejtős a 12 sebis láncnál, de, hogy ez mennyi lesz majd az a jövő zenéje...majd beszámolok erről is. -
6030D
addikt
Azok meg reachre azonosak.

-
Csokicsibesz
aktív tag
Rosszul nézted. A modern bringák pont, hogy hosszabbak.
Rövidebb a hátsó háromszög, már amennyire ezt a 29-es kerék engedi. Az eleje meg jelentősen hosszabb. -
6030D
addikt
Almát a körtével (fully-merev, 29-27,5), de akkor is, L-es méretek:
Scott:
TT: 630 mm
Reach: 456,8 mmRR:
TT: 615 mm
Reach: 426 mm -
parandroid
félisten
50 mm széles gumi (2,0” Conti RaceKing) nekem a 29-es montin van, és nekem fölöslegesen sok rá...
Szívem szerint valami 40 mm-es trekking gumit kapna, ha lehetne.p
-
Friczy
senior tag
>10 éven át jártam 28 mm-es gumival merevvillás biciklivel Budapesten mindenfelé. Nem kell oda 45 meg hasonló szörnyek.
-
varsam
őstag
Szerintem meg mindenki menjen azzal amivel szeretne (és tud) és tartson tiszteletben mindenki mást is, tökmindegy mivel megy.
Én most a 150-et mozgó trail/enduroval ugyanott megyek le, ahol eddig a merev xc-vel, csak kicsit gyorsabban, de ami nagy különbség, hogy még nagyobb vigyor van az arcomon mikor leérek.
Ennyi, minden más felesleges szájtépés. Érezd jól magad, úgy hogy nem bántasz másokat."Az enduro is kemény, de ott nem 100%-os erővel mész folyamatosan, sokkal laposabb a fejcső, magasabbak a bringák és nagyobbak a telóutak."
Nézz meg egy EWS versenyt, mennyire könnyű az...Amúgy tény, hogy a pályák nagyon durvultak az utóbbi időkben, ami ma XC, az 10-15 éve még DH volt, de egy mai enduro pálya is simán elmegy DH-nak is, csak ott még fel is kell tekerned (igaz, azt nem időre).
-
6030D
addikt
Mindeni tudja, hogy az XC-sek a legkeményebbek. Ezen kár vitatkozni.

-
jjeahh
nagyúr
Kérdés kinek mi számít rendes futásnak, mert a legtöbb ismerősöm képtelen 7:00 /km tempónál lassabban futni, inkább 5-6:00 /km-t szeretik és ilyen tempóval kezdőként egyszerűen nem lehet alacsony pulzuson szaladni. Számomra a 7:00 /km már rendes futás és egy kis edzettséggel azt lehet aerob pulzuson, alacsony intenzitással is nyomni. Nekem inkább az a bajom a futással, hogy a térdem nem bírja és persze ha mellette van mtb, akkor mindíg a bringát fogom választani, mert sokkal szórakoztatóbb (számomra).
-
RexpecT
addikt
Sebesség tényleg jobban változtatható egy biciklin, a többi csak edzés kérdése. Azért a gyors futás és a lassú kocogás között elég sok lehetőség van.
-
RexpecT
addikt
Egyenes talajon zokniban még éppen elfér a bicikli a lábam közt, igaz a velem egykorút már nyomorgatja egy kicsit.
Hasaggymeg:
Igen, valóban lehetne szebb is, de ezt is elengedtem mint a bicikli színét
(egyik sem zavar, csak láttam már szebbet mindkettőből).
this no owl:
We also get asymmetric chain stays in order to increase tire clearance and improve rear end stiffness. The chain stay logos let us know that this bike is ready to accept virtually any current wheel type on the market.
Tényleg elég sok a hely(2.3"-as a gumi):
-
IMIIKE1998
őstag
[link]
Ezen mondjuk elgondolkozom, ha esetleg belemegy a villába.
Tavaly volt Marketplace-en Manitou Markhor 100 mm 35k-ért, az meg kellett volna venni, de pont elvitték előttem. -
6030D
addikt
Felütötted már?
-
jjeahh
nagyúr
Fura egy XCR, lehet valami extra puha rugó van benne. Én eddig XCT, XCM, XCR Suntourokat próbáltam többször is, 63kg vagyok és egyik sem mozgott alattam 50-60cm-nél többet, azt is darabosan, a SAG meg mindegyikkel 0mm volt
. -
velizare
nagyúr
vannak protektoros tatyók, amik érnek is valamit. kb. 100-120€ az ergon bp1, ami egy protektor, két vállszíj, egy deréköv, két zseb, meg alulra egy ivózsákot fel lehet applikálni, ami nincs benne az árban. amibe már valamit pakolni is tudsz, az úgy 120-140tól kezdődik.
-
parandroid
félisten
Ezt a védelmet felejtsd el, semmi ilyen funkciót nem fog ellátni. Inkább egy nyeregtáska, meg 2 kulacstartó, apróságok meg mezzsebbe.
p
-
RexpecT
addikt
Egy belső, kézipumpa, multitool, telefon, kulcscsomó, külső leszedő, egy gyümölcsszelet. Nálam ezek szoktak benne lenni, ezzel már eléggé ki van maxolva a rendelkezésre álló hely.
-
6030D
addikt
Úgy rémlett nincs, és fura volt, hogy a hátprotektoron izgulsz.
Szóval szerintem a vízzsákot nem szabad protektornak gondolni, valami ellen tuti megvéd, de ha hegyesnek esel, akkor nem sokat csillapít, mire a hátadhoz ér a hegyes dolog. -
6030D
addikt
Bukósisakod van?
-
bardi
senior tag
Bunnyhoppozgatás közben sem mocorog háton, pedig mostanában a derékpántot elfelejtem bekapcsolni. Túl sok dolog amúgy nem fér bele kényelmesen, vagy én akarok túl sok mindent vinni magammal.
-
RexpecT
addikt
Én ilyet használok, már több mint egy éve. Ennyit szerintem nagyon megér, ha normálisan beállítod a pántok méretét akkor nem lötyög.
Nyárra kellene valamilyen passzentos rövidnadrág montizáshoz.
Ezekről mi a vélemény?
RC 100 és ugyanez kantáros verzióban. -
Runner_fxr
addikt
A fizikát nyilván nem lehet megb@szni. A nagyobb súly az nagyobb súly, viszont rengeteget lehet javítani a felhasználói élményen, kezelhetőségen ha jól megtervezik a bringát és a nagyobb súly megfelelően oszlik el. Még akár előnyt is lehet belőle kovácsolni bizonyos tekintetben. A nagyobb súly, jó súlyelosztással, megfelelő súlyponttal jobban odatapasztja a bringát a talajhoz. Nem tud úgy elpattogni a bringa ha ráereszted nagyobb tempóval egy durvább terepre. Többször tapasztaltam ezt, persze ehhez kellenek a jó minőségű és jól beállított telók is. Az viszont tény, hogy ha megnézünk nagyjából két egyforma bringát, csak az egyik nehezebb mondjuk 5-6 kilóval, biztos, hogy a nehezebb több energiát követel tőled a kanyarokban és érezhetően játékosabb lesz a könnyebb, csak az a nem mindegy, hogy milyen mértékű az eltérés. Egy jól megtervezett, modern geometriás E-Enduro/Trail kategóriás bringa ma már sokkal több pozitív tulajdonsággal rendelkezik mint negatívval, épp ezért a felhasználó élmény baromi jó tud lenni, a legtöbb embernek teljesen jó.
-
andrisbandi
őstag
JAGWIRE FÉK KÁBELTARTÓ BILINCS SZETT
1.400 Ft
a váz bowdentartó szemeibe illeszthető bilincsHydraulic Brake Cable Housing Guide Adaptor
-
Ringman
félisten
mintha jjeahh linkelt volna aliexpresszes átalakítót, amit a szembe kell befűzni és úgy nem kell gyorskötöző.
-
nismoka
addikt
Vágjál gumiból lapos csíkot amit a fékcső mellé formára hajtasz és beleszorul a tartó szembe, így nem kell a csúnya gyorskötöző.
-
6030D
addikt
Ha ránézek, már fáj a térdem.
Mi van gyors kötözővel rögzítve a felsőcsőre? -
parandroid
félisten
Igen, velem 2x is előfordult, igaz, az első alkalommal kisebb ütközés után, a második alkalommal viszont nem jöttem rá, mi okozta. Igaz, ez országúti. Amúgy nem szabadna megtörténnie, szóval valami hiba van ilyenkor.
p -
andrisbandi
őstag
aliexpress mezek
+ olcsó,
+ sokszor jól is néznek ki,
+ ha jó a méret; lehet kényelmes- szerencse kell minden tekintetben; - méret eltalálása,
- kifogni az elfogadható minőséget (a kínaiak nem fognak állandó minőséget garantálni a webes vásárlóknak)
- hamar tönkremegy. Nemcsak normál használattól, de a kézi mosásban is. Kb 1 szezont bírtak.
- nem éri meg gariztatni, vagy cserélniSzerintem a decathlon-os bringás, futós cuccok sokkal jobban megérik. Egyetlen hátrányuk van néha; a kinézet.
A dupla ár végül olcsóbbá teszi, mert nincsenek buktatói. Könnyen cserélhető, vagy visszaadják a pénzt. Két-három szezont hobbi nyúzással simán kibírnak, és még utána is használhatóak maradnak.Többszörös áron vannak németből a márkás (Fox, Endura, Troy Lee...) bicajos ruhák. Ezek a kedvencek.
-
szkink
aktív tag
Pont ilyet nem,de hosszú ujjút igen,nem is egyet,nekem teljesen megfelel,én a mérettel szívtam meg egyszer,eladóként változik a méretezés,jó tanács,először rendelj 1db-ot még megtalálod a megfelelő méretet és eladót
-
andrisbandi
őstag
A simano-s linken (közép tájon "lefelé nyíl") kinyitva, ezt írja;
Brake hose (kit) SM-BH59-JK-SS
- Eszerint hozzá való.
A ebike-on szűkszavúan annyit írnak a felszereléséről, h ez nem a szokásos bekötésű.Itt van kép is a kit hátáról, benne van a listában az M446-os.
-
andrisbandi
őstag
- Ehhez?
BR-M446
shimano.comShimano MTB SM-BH59-JK-SS hátsó fékcső 2000mm
2wheels.hu
- Magyarul beszél, Romániából küldi, számlával.
Nagyon jók az árai a magyarhoz képest.
Vásároltam már nála, minden ok volt. -
Runner_fxr
addikt
Persze, hogy fontos a karhossz is, de nem is írtam az ellenkezőjét. Végtag hosszt írtam, abban benne vannak a karok is.

A használt piacra is kihatással van az, hogy kevés az új bringa. Ez a kettő együtt jár, ha nincs új bringa, akkor eladni sem annyira akarnak az emberek, mert utána nem tud mit venni helyette. Vagy ha mégis eladja akkor magasabb áron.
#187095 DDaniel Trekking vonalon a Sram nem nagyon játszik, inkább Shimano. Ha maradnál a Sramnál, akkor 1 X 11 vagy 12 sebességes rendszereket találsz újonnan. X5 9 sebességes lehet elvétve talán néhány webshop-ban, vagy kerékpárboltban, de én nem erőltetném. X9 váltókarom utoljára 2007-2008 körül volt. Szerintem ha gazdaságosan akarod működtetni a rendszert, akkor egy 9 sebességes Shimano mellett maradsz, Alivio, Acera esetleg régebbi 9-es Deore. Ha ennél igényesebbet szeretnél, akkor XT-ből nagyobb eséllyel találsz 10-es változatot, trekkinges váltókarral ami mutatja a fokozatokat.
-
Because
őstag
én is most emeltem, de így is tizenezrekkel olcsóbb a 0km-es bringám mint a boltokban. kíváncsi vagyok mennyire akarnak tekerni az emberek
-
Alg
veterán
most néztem, ugyanolyan TCR-t amit nyár elején vettem 900EUR-ért, most 800-ért hirdetik...
...csak a vázszettet magában, kormánnyal meg nyereggel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más: rohaggyon (hasaggyon?
) meg az összes időjós hogy aznap reggel nem képesek nagyjából sem belőni mi lesz délután... elindulunk napsütésben 10 fokban, elvileg egész napra azt jósolják... 25k-val később köd, takony, 4 fok, ez volt végig a 100km-es túrán
Viszont gyönyörű helyeket találtunk, megyünk még oda jó időben biztos. -
xy.zsolt
őstag
kezdők helyében most előbb vennék futócipőt mint bringát

-
Csokicsibesz
aktív tag
Az EWS szerintem nem hasonlítható össze egy DH versennyel. A versenyek koncepciója és a pályája is teljesen más. Az egyik alma a másik pedig körte.
Annyi közös bennük, hogy a lefelé való haladást mérik.De az EWS egy egész napos verseny, ahol végig meg kell tartonod a bringát. Mondjuk van 3 etap amit mérnek. Mind a 3-at azonos bringával kell teljesítened, ha valami technikai hiba történik (pl. defekt), akkor azt neked kell megjavítanod és limit időn belül odaérni a következő szakaszra.
DH-nál van egy kijelölt pálya és egész hétvégén azon mennek. Különböző körökre van bontva a verseny és mindig a legjobb időt teljesítők jutnak tovább a következő körre.
Szerintem inkább arról van szó, hogy egy mai Enduró bringák elég sok nindenre képesek. A modern geometria, nagyobb kerékméret, szélesebb gumik, jobb rugózás és fékek miatt kb. mindenre képesek. A DH gépek még ezekre raknak rá még egy lapáttal.
Nyilván ezek miatt kegyetlen gyorsan lehet a DH gépekkel menni és olyan helyen ahol 10 évvel ezelőtt még nagyon kellett nézni az ívet meg figyelni a fékek állapotát, ott most simán átmennek probléma nélkül.
EWS-en szerintem jobban kell figyelni az ívekre, a fékekre stb. mert ha odavereda bringát akkor lényegében vége a versenyednek. -
Csokicsibesz
aktív tag
Azt csak zárójelben jegyezném meg, hogy mivel nem használsz spd-t a méregetéseid nagy részének nincs értelme, mivel folyamatosan elmozdul a lábad. Az, hogy előre, hátra, oldalra centiket mozdul el a lábad baromi sokat jelent.
-
ZolkoW
őstag
Felértékelődnek a használt dolgok is, főleg úgy, hogy esetenként nincs más... sőt, még az se
. Egyébként is éljen az újrahasznosítás, óvjuk a környezetünket! Vegyünk jó cuccokat olcsón, amik másnak már útban vannak. (de azt tényleg nem gondoltam, hogy lassan minden hiánycikk lesz) -
parandroid
félisten
Szerintem rajtad kívül a világon mindenki vígan teker egy-egy mérettel kisebb-nagyobb bicajjal...
p
-
Gerr'y
senior tag
Nekem van egy szétszerelve a garázsban.
-
itouchfan
őstag
Az izomzat lazaságára értette, hogy korfuggo, az pedig valóban így van, minél később kezd el nyújtani valaki, annál nehezebb lesz eredményt elérni. Ízületi mozgashatárig kell végezni a gyakorlatokat és ott megtartani, közben légzésre figyelni, minden kilégzésre kicsit jobban rányujtani. Végig figyelni arra hogy minél jobban ellazítsd az izmot, amit nyújtasz, és lehetőleg az antagonistáját is.
-
xy.zsolt
őstag
Szerintem is egyéni, de kor függő is....ami nálad nem gond. Nekem a tavalyi megeröltetésem után 1 évbe telt mire a bal térd szalagait a jobb térdem szalagaihoz tudtam nyújtani. Erre most ismét elcsesztem a bal térdem futással
Fáj mint a fene ha rosszul lépek. Egy ideig most nem lesz mozgás sajna
-
itouchfan
őstag
Szerintem egyéni, de ha legalább heti 3-4 alkalommal, JÓL nyújtasz, megfelelő gyakorlatokkal, helyes technikával akkor szerintem már 2-3 hét után érezni fogod. Javaslom SMR hengerrel kombinálni (nyújtás előtt végighengerezni az érintett izom csoportokat).
-
Toobee
veterán
Szerintem a lánya

szerk.: jaj, de lassú voltam
-
Friczy
senior tag
A nyeregcső és a homlokcső szöge is sokat számít ebből a szempontból.
-
Acef
addikt
A hátsót mivel, hogyan fékezed?
-
zsocy
őstag
"Csak az a gond, hogy a gyakorlatban sok múlik a geón is, pl. az XC-men a 60-as szár 720-as kormánnyal nagyon idétlen volt, ezt a setupot áttettem a Kona Scrapre és ezen meg hosszúnak érződik. Pedig felsőcsőhosszra ugyanolyan hosszú mindkét váz."
APAAAA! KEZDŐŐŐDIIIK!!
-
Ringman
félisten
-
6030D
addikt
Pitagoras szerint nem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Te olyan vagy itt mint egy biztos viszonyítási pont,a témakör Lánchídja, elolvaslak és rögtön tudom hazaértem, jó helyen vagyok.
-
xy.zsolt
őstag
IMIIKE1998...erre már rég rájöttél 😃 ...le is írtad itt és kaptál egy szuper avatar képet is 😂
-
tacto
aktív tag
Klassz, remélem, egy idöre révbe értél!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nehogy visszahozd nekünk divatba a 26 collt most, mikor már mind 29-re váltottunk!
-
xy.zsolt
őstag
Szuper lett a bringád! Akkor ez már a végállomás egy ideig?

-
itouchfan
őstag
Mert nem használod olyan terepen, ahol kijönne a különbség. Ha valódi terepen használod a montit, számokban kifejezhető (mértem egykét szegmenst).
-
zsocy
őstag
Képet, vagy meg sem történt!

-
nismoka
addikt
Lényegében semmi, csak gyári felszereltségben tértek el.
-
nismoka
addikt
Jövőre lesz nagykorú.
-
IMIIKE1998
őstag
Bele is futottam az első jellegzetes cumiba a régi vázak kapcsán. Rossz volt rajta a váltófül, így kerítenem kellett egy újat. Namost Ebay-en lett volna kicsit olcsóbban, de arra nincs garancia, hogy jó is lesz, annyit meg nem ér 3-4k spórolás. 14k-ba került a Konától rendelni, de elvileg ez garantáltan bele való. Tanulság, hogy az ilyen apróságokra is figyelni kell régi vázak esetén.

-
zsocy
őstag
Na arra a Konára kiváncsi vagyok, van esetleg képed róla? Ha jól tudom ez egy elég spéci váz, szinte bmx forma és méret, nagyon kíváncsi vagyok miért érezted hogy jó lesz neked vagy hogy mire akarod használni. ez a vázforma túl hosszú telóval extra hülyén tud kinézni, nem mennék gyári méret fölé. Ettől függetlenül gratula hozzá előre is, ne add fel soha :)
-
f4lcon
addikt
Shimano-ból kétféle cső van, az SM-BH90 meg az SM-BH59 plusz a 90-esnek többféle változata (banjo-s vagy egyenes vég)
-
zsocy
őstag
És lehet még a méretet is eltalálta elsőre, bár ezt csak jövő héten tudjuk meg
-
xy.zsolt
őstag
-
itouchfan
őstag
Se a freeride, se a dirt nem modern geos trail MTB. Engedd el. Vagy ha tökmindegy ki mit ír és csak nyilvánosan győzködöd magad akkor ne.
-
maximilian4
addikt
Az egy dirt bicaj, amit sokan átépítettek freeride-nak meg dh-nak (idézőjelben). Jó párat láttam törött fejcsővel. Kedvenceim voltak a duplavállas hardyk. Egyáltalán belefér egy 26-os kerék? Nekem volt hardy 3, hardy 2 steel-em. Ha jól emlékszem 24-es kerekek voltak benne. Nehezen tudom trail bicajként elképzelni. Főleg úgy, hogy azért nekem volt vérbeli trail fullym, meg itt a trailes scott. Szerintem nem alkalmas ilyenekre a hardy. Szerintem inkább gyűjts, és majd vegyél egy trail bringát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- NBA és kosárlabda topic
- iOS alkalmazások
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Dell Precision 5570 - i7-12800H - 32 GB RAM - 1 TB SSD - 4GB GPU - 27% ÁFA
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...a kép meg csalóka, nyergem olyan 3 cm-el van fentebb a kormánynál.
(egyik sem zavar, csak láttam már szebbet mindkettőből).
.
Viszont gyönyörű helyeket találtunk, megyünk még oda jó időben biztos.
Fáj mint a fene ha rosszul lépek. Egy ideig most nem lesz mozgás sajna
Hasaggymeg