Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#130701) sebgutkopf válasza jjeahh (#130543) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ez most nagy ziccer!
Stabilabb kép csillapított alátámasztással is elérhető. Visszautalva az előző hetek vitáira, most viccesen bedobhatom, hogy ha végre vennél egy fully-t (akár xc-t), akkor már te is stabilabban ülnél és a kamera se lenne ilyen ideges. :)

Komolyabbra fordítva a kérdés, hogy mennyit szánsz rá a dologra, mert amíg nem veszel vagy gimball-t vagy hero7 black-et, addig mindegyik kamera rázkódni fog és csak fölöslegesen teszed bele az újabb és újabb összegeket, amivel a végén eléred, hogy még mindig nincs jó megoldás, de legalább már összességében drága.

Az utólagos szoftveres megoldás milyen eredményt hoz? Mekkora látószögcsökkenést okoz, vagy az állítható, hogy pl 10 vagy 20%?

(#130702) FeniX- válasza Hasaggymeg (#130700) üzenetére


FeniX-
aktív tag

Köszönöm!

Ehhez ugyanaz a belső kell, vagy a vékonyabb?

[ Szerkesztve ]

(#130703) jjeahh válasza sebgutkopf (#130701) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Fully a gopro 7-nél is drágább :D . A stabilabb alátámasztást valahogy megpróbálom megoldani, aztán meglátjuk, legszívesebben nem szánnék a dologra egyelőre semennyit. Itt vannak pl. meszes Kárpátos videói, nekem ez a szint is elég lenne, a lényeg, hogy élvezhető legyen a kép, sajnos az én videómon annyira rázkódik a táj, hogy az már fáj. Nem kell nekem azonnal gimbalosan smooth videó, egyelőre megelégednék azzal, ha egyáltalán élvezhető az anyag, mert még abban sem vagyok biztos, hogy belejövök ebbe a videózás dologba. Persze ha megtetszik majd és egyre gyakrabban videózok, akkor vennék gimbalt vagy 7-es gopro-t, de most még fölösleges nekem, mert lehet, hogy végül a fiókban porosodna a drága technika.
Utólag szoftveresen próbáltam stabilizálni, de a 150 fokos látószögből túl sokat croppol, gyakorlatilag sokszor már a kormány sem látszik a felvételen, pedig csak 1% warp stabilizer-t nyomtam rá :( . Ráadásul nincs 4k-s extra felbontás sem amiből dolgozni, ha stabilizálok, utánna a fullhd videón látszani fog, hogy romlott az élesség.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#130704) Hasaggymeg válasza FeniX- (#130702) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Attól függ,több olcsó belső tág határok között mozog,ha benne vagy akkor rendben. Pl. azt írja rajta,hogy 1,2-1,9,akkor természetesen jó az 1,75-be,sőt én pl. az 1,9-et beletenném a 2.0-ba is,kinyúlik akkorára.Nagyobbat a kisebb helyett viszont nem szoktam,tehát 1,1be egy 1,2 alsó határút,az gyűrődhet,kicsípődik stb.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#130705) trialboj


trialboj
őstag

Vannak közöttünk ennyire elvetemült fanok is? :DD

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#130706) StLui válasza sebgutkopf (#130701) üzenetére


StLui
veterán

Most ne viccelj, ha előbb látjuk ezt a videót föl sem merül, hogy fully kéne neki. Ezt most tök komolyan mondom, semmi értelme ilyen utakra.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#130707) jjeahh válasza StLui (#130706) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Eddig is láttátok a topikban posztolt fotóimon gondolom, hogy milyen utakon tekerek. Igen, néha jól jönne egy XC fully ehhez hasonló lejtőkön, de semmi több.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#130708) StLui válasza jjeahh (#130707) üzenetére


StLui
veterán

Jogos, én azt gondoltam csak nyílt terepen fotózol. Régen tőled láttam sok gombás fotót, az meg nem a "mezőn" készült.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#130709) jjeahh válasza StLui (#130708) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha haverrel tekerek, akkor mindíg van erdő is benne, ahol gyakran köves-gyökeres minden, mint a második linkemen, de ennél durvább terepet csak építeni lehet vagy nem tom, max ha széttúrnák a helyet a traktorok meg munkagépek, de felénk nem teszik :N . Nálunk még avar és elhullott faágak sincsenek, hála a fenyveseknek, csak 1 kisebb lombhullató erdő van a környéken, az összes többi fenyves. Szal itt szerencsére hegyek vannak bőven, az utakat nem teszik tönkre, tövisek, tüskék nincsenek, minden adott a gondtalan terepezéshez, csak a r*hadt pásztorkutyák zavarnak.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#130710) StLui válasza jjeahh (#130709) üzenetére


StLui
veterán

A második linkhez kényelmi szempontból és tempónál már jól jöhet, de oda sem kell. (szerintem)

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#130711) jjeahh válasza StLui (#130710) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Azért ez így felveti a kérdést nálam, hogy felétek hogy néz ki egy terepezés basszus? Labdaméretű kövek, meg 80%-os lejtő a minimum és minden hegyen van felvonó? :DDD. Mert eddig a videókon meg képeken, amiket a topiklakók linkeltek, arrafelé sem tűnnek rosszabbnak a földutak.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#130712) ZolkoW válasza dunkel (#130696) üzenetére


ZolkoW
őstag

Én egész sokat használom. A 3 lábú szerintem jobb konstrukció lenne, mert ennek a bicóval átellenes oldalra is kilóg a lába vagy egy métert, szóval kell a hely neki. De amúgy örülök, hogy megvettem.
most hiába kattintok, de úgy emlékszem, az állványra mutatott a link.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#130713) Runner_fxr válasza jjeahh (#130703) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Tudtommal a gopro 5-től van a kamerában szoftveres stabilizálás. Ezek már annyira nem rázkódnak gimbal nélkül se. Tehát 5-től már akár használtan is érdemes lehet venni, ezeket egész baráti áron megkapod. A 7-es nagy ugrás a stabilizációban, az igaz, de ha azt nézem, hogy majdhogynem kivált egy Gimbalt, akkor már mindjárt barátságosabb az ára. Pláne annak fényében, hogy a csúcs gopro mindig 500 dollár/euro volt. A Gimbal nyilván a legstabilabb megoldás, azzal még akkor is stabil lesz a felvételed ha a kamera felfogatásod is szar. Mindent kiszed. Azért a gopro 7 is érzékeny arra, hogy a kamera jól legyen rögzítve. A mellkaspántom pántja ki van már nyúlva és túlzottan rázkódik rajta a kamera, így már a gopro 7 sem tud kiszedni mindent.
Kell is vennem egy új pántot hozzá.
A kínai mindenféle utánzat kamerákat én kihagynám, akkor már inkább egy használt gopro, 5-től fölfelé.
Én is sokat agyaltam, hogy mi legyen, mert tulajdonképpen a hero 3+ kamerámnak is szép képminősége volt. Full HD 60FPS, nekem elég volt, csak hát úgy rázkódott, hogy szétesett a kép, de ha nem rázkódott akkor gyönyörű felvételeket készített. Tehát egy Gimbal-al megtámogatva hibátlan lett volna.
Viszont a Gimbal nekem baromira nem jött be, engem nagyon zavart az a kinyúló robotkar. Rengeteget ront a szabadság érzeten. Állandóan figyelni kell rá, hogy nehogy beakadjon valahova, nehogy letörjön. Ha elesel, akkor kb kuka egyből. Ezért én ezt a megoldást elvetettem. A 7 Black volt az első olyan kamera, amire azt tudtam mondani, hogy Gimbal nélkül is hibátlan. Persze az 5-6 sem olyan szar, de azért azok még erősen kompromisszumosak. Mondjuk a Sony-nak is van profi akciókamerája, amiben szintén elég durva optikai stabilizáció van, de az még húzósabb árban mint a gopro 7, és a kamera kialakítása annyira nem jön be.

jjeahh: Gyere el egyszer velünk bringázni, aztán akkor meglátod, hogy néz ki errefelé egy terepezés. :) Nem csak az számít, hogy mennyire durva a terep, hanem, hogy mekkora a sebesség. Videóról nehéz megítélni, pláne ilyen rázkódás mellett. De átlagban úgy másfél kétszer gyorsabban szoktam ereszkedni, de nyilván más egy 140-160-as rugóút. A kamerából megítélni nem annyira lehet, mert még a komolyabb kamerák sem adják jól vissza a meredekséget, stb. A gopro 7 black mondjuk a sebességet nagyjából jól vissza adja, de azért nyilván más a valóságban. Mi is megyünk hasonló utakon mint te, de durvábbakon is. Gondolom arrafelé is vannak durvább terepek.

[ Szerkesztve ]

(#130714) 6030D válasza Hasaggymeg (#130694) üzenetére


6030D
Ármester

Vasárnap kora reggel elmentem futni Fehérvárról, érintve a Velencei-tavi bringautat. Nem sok ember volt, talán ha találkoztam 5 sporival (futó+bringás együtt), meg egy szakállas hajléktalan kinézetű bringás túrázóval, aki éppen a fák között csomagolta össze a Quechua sátrat. 4 fok volt hajnalban. :Y
Fél 11 körül mentünk a családdal a velencei Korzóra, addigra ellepték a népek a bringautakat, annyi ember volt a sétányon, mint nyáron (csak most a homokos part volt üres). Tele volt bringással (köszönhetően az értelmetlen bringaút nyomvonal vezetésnek), haverom meg is jegyezte, hogy "Mindenki ilyen gazdag, hogy új bringával megy?" És tényleg, meglepően jó volt a kínálat, bár nagy része engem nem hozott lázba, de azért látszott rajta, hogy az emberek csak elszórnak 2-300e Ft-ot bringákra.
De a ruhák, meg a téli fókazsír a telef*s*tt búvárruhákban! :C Persze a féket mindenki rángatja, mert a sétányon tényleg meglepő, hogy néha kilépnek elé, meg végig kell csengetni az egész utat, mert Ő biciklizik (az épület túl oldalán ott van egy parkoló, ahol lehet menni, egy szinttel feljebb egy lassú forgalmú út). Volt egy Gepida pedeleces figura, az is csapatta a boost módban a kövön, majd kitalálta, hogy ha már bütykös gumi, akkor ő be megy a homokba. El nem vágódott, de szépen elásta magát, aztán rángathatta ki kézzel a járdáig a vasat. Ott persze nagy vigyor, és GO, elhúzott zümmögve.

Volt viszont valami futós bringás szervezett esemény (gondolom nem a Kokárdás..), mindenkin fluo egyen póló valami kék logóval meg szöveggel. Az mi volt, nem tudja valaki?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#130715) Hasaggymeg válasza StLui (#130710) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Vannak ott is olyan vízmosások,ahol még egy déhá is elveszne,csak hát mindenki ott megy ahol tud/akar/szeret.Ha az az elv,hogy ahol fel ott le is,akkor olyan nagyon déházás nem lesz,inkább amolyan erdő-mező amit a képeken is látsz.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#130716) rétisün válasza 6030D (#130714) üzenetére


rétisün
veterán

talán ez? mégse, itt csak bringáztak Napfénysütiék, futők nem voltak.

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#130717) jjeahh válasza Hasaggymeg (#130715) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ja, valahogy úgy :D

Runner: felénk vagy felétek, tökmindegy, valahol szívesen terepeznék egyet a topiklakókkal, kár, hogy ebből csak akkor lesz valami, ha valamiért oda kell utaznom és több időt eltöltök arrafelé, vagy ha a topikból valaki ide jön nyaralni, kirándulni. Utóbbinak nagyobb az esélye, volt is rá már példa.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#130718) Napfénysüti válasza 6030D (#130714) üzenetére

Valami jótékonysági rendezvény volt vasárnap a tó körül amire egy rakat ember regisztrált. Na rajtuk volt az az egyen póló, én is néztem.
A mi körünk az ettől független volt, úgy harmincan lehettünk és az eleve Velencéről Pusztaszabolcson át Agárdig ment meg vissza.

Egyébként pont az általad leírt dolgok miatt se megyek soha a bringaúton amikor atavat kerülöm. Jó időben borzalmas tömeg van és sokan nem igazán tudnak kerékpározni. A plázs meg mindig tele van emberekkel ilyenkor.

rétisün: igen a mienk az csak egy kisebb haveri szerveződés volt és nem a tó körül. :N

Mod: megvan, ez a rendezvény volt: Jótékonysági Velencei tavaszi TekergŐ

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#130719) StLui válasza Hasaggymeg (#130715) üzenetére


StLui
veterán

Csak, hogy általad ismert helyet említsek, Csóványos, NHH fel sima ügy, NHH-ra akár a murvás úton, lefelé
pedig ösvényken endurózás. Mindkettőről le lehet jönni elég tisztességes singletrack-en.
Most voltunk Kamaraerdőn, ezt ajánlom minden ugrálni kezdő szinten próbálgatónak, sokkal barátibb mint Hárshegy, Jánoshegy környéke. SZóval itt föl egy tulajdonképpen kétnyomvonalas úton nyílegyenesen. Majd fentről le több singletrack nyomon, vagy van két nyom ahol ugratók is vannak építve (mind kerülhető). Mi fiammal pl 6-8 ugratóból nyomonként most mondjuk 2-3-at ugrunk már. Nálunk még soha nem a tempón van a hangsúly! Tegnap fordult elő először, hogy én előbb megugrottam egyet mint a fiam, tulajdonképpen másodikra, ő meg harmadikra. Nálam látta hogy semmi tempó nem kell csak simán rágurulni és zötty, de utána már egyre bátrabban nekimentünk (még 3 kör volt)

A vízmosásba nem a vízmosás az érdekes, hanem a két oldaláról lejönni, de én csak akkor ha lenne nyom.

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#130720) Hasaggymeg válasza 6030D (#130714) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A korzón futottál mikor ott Decathlon is van egy rakat szép sárga bétvínnel?! Áruló! ;] ...azért az kemény lehet aki megkerüli a Velencei tavat pedelec-el! :U

(#130719) StLui...azokat az ösvényeket simán be lehet vállalni xc-vel...még nekem is. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#130721) sebgutkopf válasza jjeahh (#130703) üzenetére


sebgutkopf
őstag

A fully az csak nagyon adta magát amikor a topicban ezzel húztak téged.

Nem kell ezt túlgondolni, vagy épp túl igényeskedni. Ha a másik két megoldásra nem akarsz áldozni, akkor viszont szerintem nem igazán éri meg további pénzt belefektetni ebbe a felállásba, amíg el nem döntöd egyáltalán akarsz-e és milyen gyakran videózni. Csak 1-2 alkalom és szép felvétel nem éri meg a befektetést.
Ha nagyon akarsz kamerát, akkor lehet használtakat nézni, akár stabiból is. Illetve még megfontolandó, hogy a kormányra tedd a kamerát, mert elől csak van telód, ami némileg csillapít és az máshogy rázkódik. Igaz az a perspektíva nem olyan jó, de a táj látszik.

(#130722) 6030D válasza Napfénysüti (#130718) üzenetére


6030D
Ármester

Köszi, akkor ez volt az.
Én bringázni csak a nosztalgia kedvéért megyek a bringaúton, meg ha évente egyszer családi tekerés van, akkor nem is lehetne máshol. Egyébként azt a részt leszámítva túrázni szerintem tök jó vonalvezetése van, egyedül Pákozdon oldhatták volna meg máshogy, hogy ne kelljen 3-4x átmenni keresztben az úton.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#130723) sebgutkopf válasza StLui (#130706) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Viccből írtam neki az előzmények miatt. Elfeljtettem kitenni a :DD -t.

(#130724) Napfénysüti válasza 6030D (#130722) üzenetére

Meg a Dinnyés-Pákozd közötti utat felújíthatnák mert az a szakasz elég rossz. Amúgy most volt valami újítás a bringaúttal a Velencei szakaszon. Elvileg már nem a korzón vinne végig hanem a mellette lévő úton.

Tagnap a srác akivel mentem még egy északi partos szakaszt mondta Pákozdon hogy inkább a bringaúton menjünk mert nem akar büntetést. Ez az úton átmenő csiki-csuki néha megőrjít, tényleg nem értem hogy ezt nem tudták másképp megoldani (akár a kis utcákon a falun belül). :F

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#130725) ivana válasza ShiTmano (#130626) üzenetére


ivana
Ármester

Felül lehet vágni olaszra, csak az MTB hajtásokkal az olasz kis hekkelést igényel.

(#130726) 6030D válasza Hasaggymeg (#130659) üzenetére


6030D
Ármester

Kutakodtam, ez 2014-es lesz az alsó csövön lévő zöld felirat miatt, illetve 27,5", az egyik gumin látszik. Mitas gumi, az stimmel. :D

(#130724) Napfénysüti : igen, az az átkötő sem élmény. Valami változtatás van a korzó elején, mert mondta öcsém is, hogy kint a tábla, hogy kerékpárút vége. De gondolom nincs nagy sárga nyilakkal, vonallal megrajzolva, merre menjen, ha valaki nem a korzón akar.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#130727) Hasaggymeg válasza ShiTmano (#130626) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Van ilyen amit elvileg így kell használni.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#130728) StLui válasza Hasaggymeg (#130720) üzenetére


StLui
veterán

Ez könnyen elképzelhető, én pl már régen is a gyors-záras ülést is letoltam a legkisebb lejtőn :) Sőt láttam már olyan XC verseny részletet ahol alám egy DH rombolót adnának azzal sem biztos, hogy lejönnék :D nem is értem, hogy csinálják azokon a magas kakasülőkön (majdnem) ülve :F

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#130729) Hasaggymeg válasza StLui (#130728) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

nem is értem, hogy csinálják azokon a magas kakasülőkön (majdnem) ülve :F...az vagyok én...persze öttel óránként,és halálfélelemben. :DDD Amúgy a tegnap csináltam először olyant,hogy leengedtem a keréknyomásból mielőtt az ösvényen ereszkedni kezdtem...lehet a nyeregből is kellett volna. :F

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#130730) bringasisti válasza Hasaggymeg (#130727) üzenetére


bringasisti
őstag

Ez mitől nem fog lötyögni a helyén? Nagyon gagyi megoldás

BENEFON DELTA--------N8

(#130731) ZolkoW válasza bringasisti (#130730) üzenetére


ZolkoW
őstag

én úgy látom, ez önmagához képest húzza be a két külső csészét, szóval lehet jó, azt nem tudom, jár-e ez valami kompromisszummal, pl. kisebb csapágy kell-e bele a plusz menet miatt.

(elsőre inkább elvinném egy vázkészítőhöz, hogy mondjon rá valamit, csak akit én ismerek, ő acéllal dolgozik..)

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#130732) bringasisti válasza ZolkoW (#130731) üzenetére


bringasisti
őstag

Az utca túl oldaláról dobta bele csukott szemmel! Hiába húzza meg a menetet, az átmérő akkor is kisebb mint a furat! Ez arra való hogy valaki megszakítja a menetet a vázban, belerakja ezt a csapágyat és "korrekt" módon eladja a gépet.

BENEFON DELTA--------N8

(#130733) 6030D válasza mrst3ph3n (#130681) üzenetére


6030D
Ármester

Láttam Straván a Vertu nyergedet. Van vele hosszabb távú tapasztalat, vagy még új? Azt írják, hogy 85 kg súlykorlátos. Te mennyivel használod?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#130734) pc360 válasza ZolkoW (#130731) üzenetére


pc360
addikt

Hívd fel Máriuszt, és azzal rövidre is zárhatod a kérdést! Ő foglalkozik aluval. Bár tippem szerint nem megcsinálható, de hátha. Sokan ismerik a nevét, az én bringámon is dolgozott már. 15-20 ezret tuti elkér (vagyis tette évekkel ezelőtt egy nyeregvázcső megerősítésért), így érdemes mérlegelni. És akkor ebben még nincs benne az újrafestés; tudnillik össze fog égni a váz, ha hegesztésre kerül sor.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#130735) Hasaggymeg válasza bringasisti (#130730) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nem tudom.jobbat nem találtam. :F

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#130736) IMIIKE1998 válasza 6030D (#130733) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Megtöröd a szokást és nem gyári nyereggel fogsz bringázni? :D

(#130737) 6030D válasza IMIIKE1998 (#130736) üzenetére


6030D
Ármester

Mutatom a különbséget. ;)
Prologo Kappa 3
Vertu
Van egy Ritchey is, az a kettő között van. A kényelem nem számít, nem Balaton kerülésre lesz. :P

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#130738) bringasisti válasza Hasaggymeg (#130735) üzenetére


bringasisti
őstag

Nincs vele gond: megszakad a menet, nem kell a vázat eldobni, zsirtalanítás, furat csapágy epoxi gyantával bemenni és szerelni. Van olyan gép ami 10 évet is elmegy csere nélkül mert csak a boltba járnak vele.

BENEFON DELTA--------N8

(#130739) ZolkoW válasza pc360 (#130734) üzenetére


ZolkoW
őstag

Szerencsére nem nekem van rá szükségem, de aki kérdezte, annak jól jöhet. A kvázi-pressfitessé alakítás is járhatónak tűnik, ha "csak" megmunkálni kell a belső részt, hegeszteni nem, akkor egy fokkal olcsóbb lehet.
Integrált tengelynél szerintem még az is játszhat, hogy valami kifejezetten oldható ragasztóval (mondjuk ami hőre elenged, van ilyen csavarrögzítő is) beragasztani a csapágycsészét, hiszen ott a hajtókarok összehúzzák a csészéket. De mindenképpen szívás. Nekem még az olaszosítás tűnik ép megoldásnak, országúti integrált csapágyakat lehet kapni, sőt, gondolom MTB-hez valóakat is...

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#130740) Jester01 válasza Napfénysüti (#130724) üzenetére


Jester01
veterán

Amúgy most volt valami újítás a bringaúttal a Velencei szakaszon. Elvileg már nem a korzón vinne végig hanem a mellette lévő úton.

Igen. A focipálya mellett kiszélesítették a járdát és oda festettek bringautat. Aztán kiterelik az útra majd a Spar lejárónál (fakapu) kezdődik a parkon keresztül vezető különálló kerékpárút. Ezzel együtt aki nem a tavat akarja ott nézegetni jobban jár ha az egészet elkerüli Gárdonyi út vagy Tábor utca és Ország út felé.

Pákozdon hogy inkább a bringaúton menjünk mert nem akar büntetést. Ez az úton átmenő csiki-csuki néha megőrjít, tényleg nem értem hogy ezt nem tudták másképp megoldani (akár a kis utcákon a falun belül)

Azért mert nem a kis utcákba van kijelölve még lehet arra menni :) Két keresztezést meg lehet spórolni ha a focipálya mögött mész. Ha pedig a Bem utcán akkor még jobb csak egy kis kerülő.

Jester

(#130741) Napfénysüti válasza Jester01 (#130740) üzenetére

Haverokkal már mentünk Pákozdon a kis utcákban korábban de én mindig keverem hol kell lemenni.
Mondjuk ha magam megyek akkor én kint tolom az úton. :)

Meglepő módon eddig egyszer volt némi afférom a rendőrökkel, és az nem az északi parton hanem délen Gárdonynál kértek meg mellém húzódva hogy legyek kedves a kerékpárutat használni. :D

Més que un club!

(#130742) Wombath


Wombath
HÁZIGAZDA

Hali,
van itt olyan, aki megcsinálta a Medvés kört? Tudom, hogy tervben volt, de aztán nem emlékszem, hogy láttam volna a végeredményt. Ha igen, akkor mennyire durva egyedül bevállalni? Késő tavaszi, nyári kihívásnak gondoltam, kell valami program :). Talán még topiktúrának sem lenne utolsó ;]

(#130743) StLui


StLui
veterán

Facebook kép na ez pl egy olyan terepszakasz ahol már nem rossz ha van rugózás nekem, de kicsit tempós menethez inkább itt is csak, nem a lassan gurulva szépen leléptetgetéshez. Ezt csak azért, hogy ne az értelemszerű nagy letörésekről, sziklákról beszéljünk csak, hanem olyanról ahol már kezdődik valami.

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#130744) StLui válasza Wombath (#130742) üzenetére


StLui
veterán

Miért nem raknak össze egy rendes térképrajzot, merretekerjek.hu-n is jobbat be lehet rajzolgatni, vagy betölteni valakinek gps track-jét

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#130745) Wombath válasza StLui (#130744) üzenetére


Wombath
HÁZIGAZDA

A GPsiesen fent van. Remélem azóta nem módosítottak rajta, persze ez is a kihívás része :D

(#130746) ZolkoW


ZolkoW
őstag

én vagyok eltévedve, vagy ez szinte feleannyiért van kint, mint amennyiért lehetne? [link] :Y

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#130747) mrst3ph3n válasza 6030D (#130733) üzenetére


mrst3ph3n
csendes tag

Még csak kétszer mentem vele, hosszú túrát nem mertem bevállalni. Most 79-80 kg körül mozgok. Betétes gatyával, amúgy elég kényelmes volt. Viszont törékenynek tűnik, nem tudom mi történne terepen vagy egy nem észrevett kátyú után. Lépcsőn cipelésnél például a vállamra sem mertem felakasztani. De lehet csak túlaggódom... :D

(#130748) bringasisti válasza ZolkoW (#130746) üzenetére


bringasisti
őstag

Nem ezt a gépet keresi a rendőrség?:)

BENEFON DELTA--------N8

(#130749) Fetz válasza Jester01 (#130740) üzenetére


Fetz
csendes tag

Nagyon köszi a szerviz tippet, korrekt a srác, szombaton meg is volt a bringa, kifejezetten jól állnak neki az új gumik.

Velence tó körhöz kapcsolódóan, mi is voltunk, 11 után indultunk, és hát sajnos csak megerősíteni tudom a tömeget és a fogalmatlanságot..., de az időjárás mindenért kárpótolt! :)

Mi is láttunk egy pedelec-es párt, full KTM felszerelésben két egyforma géppel tolták, de nem tűntek versenyzőnek... :)

A korzót elkerülő új biciklis úthoz pedig annyit, hogy még csiszolgathattak volna rajta, mert ott nyáron tuti gebasz lesz, úgyhogy +1 Jester01 útvonal javaslatára.

@6030D Ma mérem meg a fiam bringájának csőhosszát, de tegnap már "panaszkodott", hogy rövid a mostani, mert neki kényelmesebb, ha jobban ráfekszik.

[ Szerkesztve ]

(#130750) IMIIKE1998 válasza 6030D (#130737) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Ez betétes gyatya nélkül vicces lenne. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.