- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Jó majd legközelebb 21.30-ra megyek
-
Toobee
veterán
Én is voltam Kínok Kínján. Lyó is volt, meg nem is. Előző nap tartottuk kisfiam 3. születésnapját és kicsit sok lett a pizza&bor, úgyhogy én rendkívül rossz alvás után vágtam neki a közel 3 órás útnak Esztergomba. 10-kor volt a rajt, 9-re értem oda. Öltözéssel, pakolászással megvoltam 9.20 körül, szóval lett volna idő bőséggel bemelegíteni. Kábé 10 perce melegítettem, mikor jelzet a vészjelző, hogy budit kell keresni. Úgy 9.50-re keveredtem ki onnan, beálltam a rajtba. Sebinek integettem, jópár sorral hátrébb voltam.
Mivel nem készültünk segítével, én bekevertem 800 ml-es kulacsba 220g ISO-t, meg vittem 800 ml vizet, 2 zselét. Öltözés közben megittam 600 ml, 50g-osra kevert ISO-t, közvetlen a rajt előtt meg egy dekás zselészeletet. A 220g ISO és egy zselé ment le a versenyen, de a végén már nem kívántam egyáltalán. Szerintem még egy zselét meg kellett volna ennem.
Szóval 10-kor elrajtoltunk, jobb is, hogy nem melegítettem sokat, mert az eleje gyakorlatilag azzal telt. Olyan 25 percet ment körülbelül egyben az eleje, amikor mi elkezdtünk leszakadni Sebiék csoportjától. A mászás tetejére 1,5 percet szedtünk össze. Lejtőzni szeretek, viszont sajna egy hosszú egyenes lefelével kezdődött, ami az tömegemnek nem túl kedvező, úgyhogy vártam nagyon a kanyargós részt, ahol össze tudtam szedni magam és felértem a boj elejére, beállítam egy nagyon erős srác mögé, aki vitte szinte végig sík, kamusík szakaszt. Bánomi áttörésnél sikerült leszakadnom tőlük, az elég sok energiát kivett belőlem, hogy síkon visszaérjek az erős srácokra. A második mászás is jól ment (első 26 perc, második 27 perc lett). Itt már figyeltem rá, hogy a csoport elejéről indítsam a lejtőzést, mert tudtam, hogy a nehezek elhúznak majd rögtön és be tudok állni valaki mögé. A mászás vége amúgy pont kedvezett nekem, azt vettem észre, hogy ilyen 4% meredekségig nekem kifejezetten kellemetlen volt tartani a tempót a többiekkel, aztán 5-6%-tól fordult a kocka, ott már tudtam lazítani picit, egyedül ott ér valamit, hogy könnyű vagyok. Harmadik kör hosszú mászás megkezdéséig nem is volt baj, úgy éreztem jól vagyok, de sikerült a boly végéről befordulni az erdészeti útra és úgy megrúgták a többiek, hogy a fekvőrendőr előtt már le voltam szakadva. Az előző két kör alapján tudtam, hogy képtelenség visszamászni a bolyra, sajnos mögöttem nem jött már senki, akivel össze tudtunk volna dolgozni. Így hát egyedül teljesítettem az utolsó mászást, motiváció már nem sok volt abban, hogy tapossam (33:45 lett a 3. kör mászása). Lefelét teljesítettem, még ott se ért fel rám senki, úgyhogy megálltam egy sárgát is dobni, már nagyon kellett. Még mindig nem ért fel rám senki, úgyhogy muszáj volt egyedül lenyomni a szeles részt, az az utolsó 5 km baromi kellemetlen volt. Egyedül érkeztem be, nem volt kivel versengeni. 03:35:31 lett az időm, kategória 12. abszolút 47. hely. Nagyon sajnálom, hogy elfogytam az utolsó körre, jó lett volna még azt a ~fél órát kibírni, hogy a vége is izgalmas legyen.
Ami bennem volt, az biztosan kijött, mert kaptam új FTP-t az intervalstól, meg legjobb fél óra teljesítményt is. Szerintem azon kell dolgoznom, hogy ne 2,5 óra után pukkanjak ki, hanem kibírjam ezt a 3 óra 10-15 perc körüli időt. 2,5 óránál a Garmin szerint még 220 watt volt az átlag teljesítményem, ez volt elég a második bolyban maradáshoz (akik húzták ezt a bolyt igazi állatok lehetnek, kereket tartani is kihívás volt).
Nagyon jó élmény volt ilyen sok bringással ennyi ideig együtt tekerni, figyelni kell minden másodpercben, 100% fókuszt igényel. Nekem ez volt a második mezőnyversenyem, szóval tök váratlanul ért például, hogy
- valakinek felkapott a kereke egy óriási botot és a sisakomon+szemüvegemen csattant
- mezőnyben elszórta valaki a kulacsát és azt kellett kikerülni, hogy ne perecelj
- kaptam az erdészeti úton valahogy gallyat a hátsó küllők közé is, szerencsére azt kidolgozta magából...aztán várt rám újabb 3 óra vezetés, majd át is vehettem a gyerekeket feleségemtől, hiszen egész nap ő volt velük
Olyan fáradt vagyok, mint a kutya. Szerintem ilyen messzi versenyre nem fogok menni, ez nem embernek való nap ilyenkor. 12 óra pörgés után csak vegetálni van kedve az embernek, nem a kölyköket fárasztani.

-
Toobee
veterán
Na, akkor amúgy az Elves bringákat lehet neked találták ki. Feléár nélkül lehet kb 100 színből választani és úgy kombinálod össze őket, ahogy akarod. Nem igazán van megkötés. Azokra is nézz rá.
-
Toobee
veterán
Egyelőre csak vázszettként kapható, de szerintem lesz belőle komplett is idővel (többi vázukból is kapható).
Ott a Cube vagy a Canyon Aeroad, ezek vannak kompletten jó ár-érték arányban, mindkettőhöz kapható külön ez a kit. Canyonhoz rengeteg aftermarket cucc is van, például angle spacer, kulacstartó adapter, stb.

-
Toobee
veterán
Az új Avenger R8RS a clipon könyöklővel pont tudja ezt. De a Cube Aero bringájához is kapható könyöklő, ahogy a Van Rysel RCR-F-hez is. Meg csomó más modellhez. Javaslom ilyet keress. Akesz mostani TT-t is egy Reacto + könyöklő kombóval nyerték. Négy csavar és már lent is van, ha épp nem kell.

-
Toobee
veterán
Volt egy
minitopiktali. Sebi tud fékezni, egész úton behúzva tartotta a hátsó féket, hogy tudjak menni a kerekén.Kínai bicajokból vajon ki lehet valami hasonlót rakni?

-
Toobee
veterán
Voltam fiten Kuba Ronynál
-stopli totál bentre került, de még így is túl nagy a Q faktor, Rony speedplayt javasolt rövid tengellyel, plusz az alapból is nagyobb mértékben állítható, mint az SL
- nyereg vízszintbe került, illetve hátrébb, negativ setbackből nullára
- nyeregcsőből vágtunk, az két lépcsőben ment lejjebb 69,5 cm-re raktuk 73-ról
- könyöklő konzolja meg lett fordítva, úgy tűnik így került gyári állapotba, ezzel együtt lehetőség nyílt közelebb tenni egymáshoz a kelyheket, hátrébb hozni és szinte össze is érnek így a gombok - ez volt az összeszerelés legnagyobb benézése szerintem, de ugye igazából mindkét irányban össze lehet rakni, magasabbaknak valószínűleg így lett volna a jó
Vágtunk a gomboknál a csőből 2,5 cm-t hogy ne legyen túl hosszú
- azt mondta Rony nagyon hosszúak a karjaim (értsd: aránytalan vagyok) emiatt kell még 20-30 mm emelés a könyöklőn, írtam az Elvesnek, szerencsére lehet venni spacert, csavart is
180 EUR + 20 volt a villa, tengely javítás - ezt a hétvégi Stop Cuki időfutamon kedves, de műszakilag nem túl érzékeny csapattárs sikeresen elbaszta
Szerencsére a villa megúszta, az átütőt kell csak cserélni, de azt meg kapok gariban egyet
induló állapot
Érkező:
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Durva szél volt tegnap, dobálta is a kupákat, aztán meg oldal/szembeszélben a bringát és engem
Ez a tegnapi a TT-vel:

Ez meg a hétfői az országútival (itt korán indultam, szél még nem volt erős)
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Még nem voltam bikefiten, illetve alapvetően triathlon bicaj ez, ennek megfelelően relax pozícióban vagyok jelenleg. A másik problémám, hogy már így is végálláson vagyok a cockpit beállításával, már sejtem, hogy nem fogom megúszni a custom verziót. Spacert mondjuk tudnék kivenni, de bikefit előtt ettől többet már nem piszkálok bele. Amúgy, ha le tudnám adni, amit Remco, akkor gyors lennék ezzel a papás beállítással is
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Csináltak sok képet, majd ha megosztják velünk szétnézek van-e jobb. Igazad van a sebesség kapcsán, de amúgy meg ilyen beállított fotót úgyse csinált volna senki rólam, szóval örültem neki. Persze múltkor is, most is a Garmin kockultam, így a fejem pozíciója (vagyis a sisak) nem túl jó.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Ja, tényleg. Én inkább graveleztem, hátha elfikkanok közönség előtt
-
Toobee
veterán
Megvolt az utolsó Kerekvár TT is. Tldr: Sebi több, mint 1,5 perccel kúpolt meg egy aero outival, könyöklő nélkül
5,5 óra utazás szakadó esőben, 27 perc + melegítés fossá ázás, a cipőmből folyt a víz, remegve alig bírtam levenni a kamáslit, aláöltözőt (vizesen alapból ragaszkodóak). Volt pozitívum is, megint készült rólam kép. Betegségből már kifelé jövök, már narancs lett reggelre a HRV. Utolsó előttiputyininapon, 04.11-én lesz a következő TT, addigra remélem teljesen felépülök. Wattokat sajnos nem tudok, amatőr hibát vétettem és nem kalibráltam autózás után így lehetetlenül magas értekeket láttam, ameddig egyáltalán volt lehetőségem a TT sisakból kitekinteni. Utána szerettünk volna menni egy kört a kínok kínja útvonalon, sajna elmosta az eső, úgyhogy a bruttó nettó bringaidő valószínűleg életem legrosszabbja lett.18 km sík terep volt, nekem az kevésbé fekszik, de szerintem ami bennem volt aznap, az ki is jött. A következő TT már 340 m szint, ~20 km.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
UH mosót már régóta szerettem volna, így legalább rá tudtam fogni valamire. Én személy szerint nem szerettem sose a brigeciol, benzin öblögetést.
Ez 5 fokonként állítható (95 fokot tudja), R2 is árulja ilyen célra.
Squirt pedig ezt mondja:
Directions
1. Pour the wax into a suitable melting pot or slow cooker.
2. Add the chain to the pot.
3. Heat until the wax reaches 93-95°C (200-203°F). Avoid overheating
4. Turn off the melting pot once the wax is at the correct temperature.
5. Gently agitate the chain in the molten wax for 3-5 minutes to ensure thorough wax penetration.
6. Remove the chain and hang it to cool for approximately 20 minutes.
7. Ensure all links articulate freely by manually flexing the chain before installation.
Best Practices & Safety Guidelines:
Temperature Control: Keep the maximum temperature below 100°C (220°F) to prevent premature wax degradation. -
Toobee
veterán
Egy KMC láncot kipróbálok majd én is, a TT-re terveztem felrakni: KMC X12 Aurora Blue Waxed.
Egy Ultegra és egy Deora lánccal fogom forgatni.Illetve összeállt az itthoni forróviasz setup is.
Aliexpress - VEVOR Home Ultrasonic Cleaner 6 literes
Allegro - UH mosószer
Allegro - Viaszmelegítő, ez így körmös verzióban árban harmada volt a bringaboltban (R2) árult ugyanilyen melegítőnek. Mégse a női cuccok vannak túlárazva?
Kész viaszból a Squirt Hot Wax-ot vettem.
Illetve Aliról rendeltem még a saját blendhez:
Nano PTFE Powder 1.6
MOS2 + WS2 - ezek egy linken vannak
Viasz + parafin pedig egyik waxmágus barátomtól jön.Feladták ma az Avenger vázat is, úgyhogy elkezdtem vadászni hozzá a cuccokat. Sokat agyaltam, hogy 1x vagy 2x legyen, de nem voltam elég bátor az 1x hajtáshoz. Végül ezek jöttek hozzá. Force vagy Wheeltop szett még nem dőlt el, árban elég nagy a különbség. Kerekimet első körben kipróbálom vele, rendelni ráérek később is. Amúgy nagyon jól működött 3G kupán a vegyes szettem: PassQuest tányérok, Goldix Sor, Force flattop lánc és váltás, így most már nem félek tőle, venném máskor is. Váltás sebességével és precizitásával sincs gond, annak ellenére sem, hogy a flattop lánc más görgőtávolságú, mint a "hagyományos". Erre a készülő szettre lehet, hogy egy KMC-t fogok ugyanúgy feltenni és megnézem azzal milyen.

-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Kaptam képet a vázról, elvileg holnap fel is adják. Ment a dilemma, hogy milyen szettet kapjon, elgondolkodtam az 1x rendszeren is a 3G kupás statisztikák alapján, de végül nem vállaltam be, pedig szerintem még jó is lehetne. Vajúdásom végeredménye ugyanúgy egy 155 mm-es XCADEY hajtokar lett, mint ami a többi bringámon is van, 48-35 tányérok, 10-33 sor. Egyébként így nézett ki az ottani érdemi mászás, ahova nekem bőven elég volt az 50-34 10-28 sorral, csak az óriási, 16fogas ugras zavart nagyon elől. Jól látszik az első körben még ment erőből, aztán ahogy fáradtam folyamatosan emeltem a pf-ot.
Váltás marad Force, kerékszett pedig ha nem találok mást/jobbat, akkor egy 50/50 1000g alatti DFS szett lesz.

-
Toobee
veterán
Ezek a németek képtelenek csomagolni. Kínából megjöttek a vázaim sértetlenül, de németországból én se tudtam venni újat úgy, hogy ne verjék le. Ez már a sokadik BD-os váz amúgy, ami sérülten érkezik.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Farvizen beevezetem az ATUS-ba én is.
Versenybeszámoló: sajnos ovibölipestis épp rajtunk van, HRV narancsban, body battery meg mire odaértem Tótvázsonyba, már csak 50 volt. Reggel döntöttem el, hogy megyek, de tudtam, hogy nagyon rossz formában vagyok. Mivel nagy célokat nem tűztem ki: ne csukjam össze magam az első versenyemen, így úgy voltam vele begurulok, ahogy sikerül.
Sebivel bemelegítettünk, ott azért mikor elrugdosta "nemnyélen" éreztem, hogy más ligában focizunk
Nekem már a lassúrajt is elég meredek volt ment a helyezkedés, tolakodás. Egyszer amúgy még a két kínai kormány is összepuszilkodott (Winspace + Elves). A real rajt előtt volt 3 perc szünet, Sebi fogta a bicim még pisilok <3
10 percet mentem az élbolyban, aztán egy srác berakta rám a kereket úgy, hogy eltolta az első kerekemet az ő hátsójával, nagy fék, összeszedtem. Itt szakadtam ki, sokáig egyedül mentem, láttam a csoportot, vártam, hogy felérjenek rám és mehessünk üldözni. A hév elragadott, első kört a 10 perc vonatozáson kívül egyedül csináltam, ez ilyen kezdő hiba (170-es átlagpulzussal ment le), a kör végén éreztem, hogy ilyenből még 3-at nem tudok megcsinálni, így bevártam egy bolyt. Mentünk 3 sráccal, egy Lotusos, meg egy 16 éves TUS-os, akivel forogtunk. A Lotusos srác is fiatal volt, ő nem forgott, csak reklamált, hogy ő felért ránk, nem fog beforogni, stb. Ez a része jó nagy csalódás volt nekem, azt hittem ettől nagyobb csapatmunka lesz. Egy kört mentünk így, aztán a csapattárs kiszakadt, mondta menjünk. Megbeszéltük ketten nem sok mindenre megyünk, mögöttünk nem messze jött egy 4-es fogat, abba álltunk be. Velük mentem végig, abban is volt TUS-os. Forgás itt sem volt, gyakorlatilag vagy 1 kört mentem egyedül, utána még fél kör forgós, aztán 2 kör vagy elől vagy lassult az egész boly. Pár embert sikerült azért fogni még így is. Sprintet én nyitottam 250 méteres jelzésnél, természetesen, aki végig csak utazott, nullát vezetett ő friss lábakkal jól lépett, ő lenyomott, a többieket szerencsére sikerült lesprintelni.
Nekem a következő versenyre az lesz a taktikám, aminek most is lennie kellett volna: elbújni a mezőnyben, felesleges 55 kilósan elől menni, főleg a sík részeken.
Ami jól ment, ahol látom, hogy van keresnivaló: emelkedők, lejtők. Síkon befúj egy kis szél, már szakadok is ki a culák mögül.
Összeségében jól éreztem magam, de idén ilyen rossz formában még nem voltam (első betegségem az évben). 15. helyen jöttem be a kategóriámban. Csak, hogy lássátok mekkora szakadék köztünk.
Sebi: 02:43:27
én: 03:04:10Frissítés: 310g CH-t kevertem be 4Endurance 90g-os ISO-ból a 600-as kulacsba, amit a képen is láttok. Illetve a Darevie ivózsákos gatya volt a hátamin 1450 ml vízzel. Majdnem sikerült jól eltalálni, fél kört kellett mennem víz nélkül. Legközelebb 1600-at fogok vinni. ISO aljában pici maradt, meg egy 45-ös gél ment még le mellé, szóval kb 340-350g CH fogyott 3 órára.
ez meg a győztes menet, szólóban behozta:
02:36:13, Strava link.
Ajánlom megnézni, hogy mit ment prep gyanánt szombaton, így még betegebb az eredmény

-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Egyet vettem csak, hogy működik-e jól. Bevált: nagyon könnyű kivenni, betenni, nem zajos, jó inni belőle. ISO bekeverést másik kulacsba csinálnom, mert pici az átmérője és nem is áll meg a talpán a kialakításából fakadóan (gondolom a TREK 3D nyomtatott adapterek működnek vele). Most egy olyan felállást próbátam ki, hogy ebben az 1 kulacsban vittem 300g CH-t a 3 órás körre és vettem az új Darvie nadrágból, ami fogad 2 literes ivózsákot, amibe raktam 1350 ml vizet. Nagyon jól működött így a frissítés.
-
Toobee
veterán
Két kört mentem a Force E1 szettel. Ez két plusz gomb nagyon jó kényelmi funkció. Összesen 6 külön dolgot lehet beállítani rájuk (rövid, hosszú nyomás egyesével és a két gombbal egyszerre). Ma még kellett állítani a nyeregmagasságon, dőlésen. 160 -> 155 mm váltás hajtókarhosszban és már több mint 1 cm-t emeltem. Mai százas:
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Gratulálok
Nekem is a dobozméret tűnt fel először. Hétvégén próba? -
Toobee
veterán
Nálam egy kis fejlesztés volt: 140/140 aero tárcsák, Goldix 10-28 sor, Force E1 váltás, XCADEY Ventus hajtókar (váltottam ezen is 155 mm-re) és wattmérő, PassQuest 50/34T tányérokkal. Átraktam az Ultegránál 60 grammal könnyebb Elves pedálokat is, meg az alis aero kulacsot. Ezekkel sikerült több, mint 1 kg-ot faragnom a bringa tömegéből: 7,42 kg-nál állok jelenleg. Ha nagyon ráfeküdnék a témára, akkor még egy sub1000g 50/50 kerékszettel olyan 300-350 grammot lehetne leszedni a legkritusabb helyről, de szerintem egyelőre így marad.
Amiben bizonytalan voltam, hogy a flattop Force lánc menni fog-e ezzel a szettel: gyönyörűen vált, ugyan erős nem vagyok, de próbáltam kiállva megtaposni, de nem lehetett zavarba hozni.

Mondom már megint lentebb engedték a nyerget a szervizben, ezt nem hiszem el. Ja, rövidebb hajtókar
Emeltem rajta érzésre, talán picit kevés lett, de így is dobott pár kupát a gép.

-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Mióta a Cycplus szinte folyamatosan elérhető 20-24e Ft között, szerintem egy komolyabb villogó helyett is érdemes inkább radart venni. Tényleg alapjaiban változtatja meg a közúti kerékpározást.
-
Toobee
veterán
Múltkor a Garmin gumi nagyot mentett. Rövid, puha csavarokkal jött a gyári mount. Azóta vettem rozsdamentes hosszabbakat, meg menetrögzítőt. Pedig nyomatekra voltak húzva. Hogy leszakadt-e a fejük vagy simán csak kirázódtak, azt nem tudom, de üres menetek fogadtak.
-
Toobee
veterán
Mai gyíkváll dopamin. 20 km/h-s szél, 40 km/h-s lökésekkel, outi szervizben, csak a TT van itthon. Adta magát a görgőzés, de aztán ránéztem a szélirányra és azt mondtam most vagy soha: 2016-os grupettos KOM-ot próbáltam meg egyedül lehozni. Nem volt egyszerű odáig elszenvedni magam. Első 44 km reco volt, 2x2 perc 2 300 wattot raktam csak bele, hogy ébredjenek a lábak. Az utóbbi két hét a TT pozi beállításáról szólt, már kicsit el is voltam kenődve, mert nagyon nem akartak jönni a wattok könyöklőn, sokkal nehezebb leadni, mint országúti pozícióban. Azt hiszem, most már kezd alakulni, 10 percre 282 watt jött ki, erre dobott is intervals új FTP-t: 252 watt, de a 8 percem is PR lett (mindezt TT poziban, aki ment már így, az tudja, hogy tök máshogy működik, mint a szfinx vagy alsó fogás outin.
Mélykút - Jánoshalma

-
Toobee
veterán
Ezt a mondatot ajánlom mindenki figyelmébe (kb az összes jól szereplő modellen a cockpit adja a jelentős részét a javulásnak (pl.: RCR vs RCR-F):
Az egyik leglátványosabb fejlesztés az új TEAM CW 1P cockpit, amely önmagában az összes aerodinamikai javulás mintegy feléért felel, és kb. 5 watt megtakarítást jelent a korábbi megoldásokhoz képestaltalaban csak a csúcsmodellek kapják ezt meg, belépő szinten meg továbbra is ott a putri szett, azaz kb semmivel se lesz jobb.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Gratulálok
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Én az aerot venném, jobban néz ki a görgőn

más, gyíkváll major dopamin
idei projektmunkám is elkezdődött. Ismét egy bomba ár-érték arány a cél, mint a TT esetén, csak itt most a sub6500g a fő cél mellé. Rögtön a legnehezebb fényezést sikerült választani, szóval hendikeppel indulok.

minor dopamin:

-
Toobee
veterán
Elvileg ez így aero(bb). De nem tudtam kimérni, mert leszakadt a komplett mérétechnika
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Ltwoo eRX TT szett párszáz km után: pontos, gyors, hibátlan a váltásminőség kevert szettel: Ultegra sor, Goldix tányérok, Deore lánc. App az bugos szegény, hátsó váltót szuperül lehet állítani, az elsőt valamiért nem tudtam. Lehet én bénáztam, de hajlok a bugra. Viszont ugyanúgy állítható a fizikai gombok segítségével is, úgyhogy be tudtam állítani.
#349673 Dark Archon: azt nem a TT-vel nyomtam, Falath-tal, ami a hétvégén még Rivallal futott, de remélem a héten már felkerül rá a Force E1.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Tegnap családoztam egész nap, ez volt a heti pihenőnap, így ma adta magát egy erősebb karika. Terv volt, hogy megnézzem 3 órára kijön-e a 4W/kg. Átlagban picivel alatta voltam, na meg 3 óra sem lett (két szokásos kiskört mentem), NP223. Intervals azért alacsonyabb, mert abban benne van a CdA szenzor kalibráló kör is. Az is jó cuccnak tűnik, látni élőben az adatokat, mit jelent egy pozícióváltás, széljárás stb. Ez most egy pihenősebb hét volt a mai napon kívül.

-
Toobee
veterán
Köszönöm, ezt olvastam több helyen is
-
Toobee
veterán
Van ajánlott bestbuy koncentratum UH mosóhoz? Allegrón találtam ilyet, de jöhet tipp olcsóbb/jobb vonalon is. 8k/5liter
Havi Alis beszerzések:
Egy Vevor 6 literes mosót vettem, 300x150x150 mm a tálcája. Falathra jön egy 56 grammos nyereg, Trekre meg egy integrált kormány (gyári 400-astól kerestem keskenyebbet úgy hogy lent maradjon közel olyan széles, mint a gyári, ami 485 mm) Lexon 380/480-80 mm lett.
Bemelegítéshez meg a Feedback Omnium, amivel szemeztem, aztán elkezdtem felgöngyölíteni az ügyet, kezdtem a kínai forgalmazóval, akinek a rövidítése kísértetiesen hasonlít a West Bikingra, ami egy kínai márka, így hamar el is jutottam vélhetően a gyártó brand nélküli termékéhez, ezt még múlt hónapban rendeltem, 185 dollárig tudtam kuponozni, nem jött még meg.februári körből pedig megjött a Falathra is a 155 mm-es XCADEY Ventus plusz ez sajnos egy középcsapi cserével is jár (abból ugyanúgy kerámia Senicx lett). Akárhogy számolgattam, nem jöttem volna ki olcsóbban egyik DUB hajtókarral sem. Sajnos a kínai újév miatt a tányérokat csak most adták fel hozzá, 50/34 Pass Quest lesz, 10-28 Goldix sorral (Rival cuccok mennek vissza a Giant TCR-re, hogy el tudjam adni, Falath meg kap egy Force upgrade kitet). Jött még rá Chaser 140-es aero(nak kinéző) tárcsa, így fogom tudni csereberélni a kerékszetteket az Amanyar meg a TT között. Próbára jött az aero kulacstartóból is, az a terv a 3G kupára, hogy ebben elviszem magammal az összes CH-t (3 óra/1600 szint egy tavalyi jó eredmény)
Víz és sók meg a frissen megjelent Darevie bib-ben lesznek, 2 literes ivózsákot fogad.
plusz a TT-re tervezett az egyik barátom popsi mögé egy kulacstartó/garmin mount/tároló kombót.röviden ez történt februárban, ami küldi a dopamint a gyíkvállba. Plusz megjött a CdA szenzor is, ma próbálom ki.

-
Toobee
veterán
SUUNTO Race S akciós a német amazonon.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Kivéve, ami tudja a dual bluetoothot például az újabb Elite-ok.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Van egy ilyen akkus mosóm, valami Xiaomi. Azzal még frissen 4-5 perc alatt szobatisztára lehet hozni, egyúttal a cipőmet, gatyám szárát is. A ruhák amúgy azonnal mennek zacsiba, szóval próbálok minimálisan szemetelni (bár irodában vagyok, nem otthon, de azért itt sem szeretik, ha mocskolok).
-
Toobee
veterán
Ma lehetett gyakorolni a bizalomépítést a bringa felé. Fék nélkül is sok helyen csúszott mindkét kerék, szóval el kellett hinni, hogy befordul.

-
Toobee
veterán
Szél többet számít, ez a mai nagyon kérte a wattokat, az utolsó 10 km-en kívül szinte végig ellenem dolgozott vagy nem segített semmit. Garminra raktam egy tokot, lehet azért mért felül, plusz ugye lakásban tárolom. Az időjárás állomásom szerint 0,9 fokban indultam, 2 fokban érkeztem. Mywindsock szerint 1,8-3,6 között volt. 12-27 km/h közötti szél.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Éjszaka -7 meg a viharos szél után nem gondoltam, hogy leszedem a görgőről a bicajt. Aztán a deles napsütés meggyőzött. Tök jó kis átmozgatós karika lett. Tegnapi edzésbe raktam egy ramp tesztet, így ma nem annyira kívántam ettől erősebb mentet.

Elkészült az amanyar hátsó kulacstartó beta példány is. Annyi fejlesztés kértem még rá, hogy legyen egy mágneses ablaka, hogy apróságokat bele tudjak tenni.

-
Toobee
veterán
Szép
-
Toobee
veterán
Felsőtest izomláz sem túl jellemző országúton. Enduroról meg le lehet úgy szállni, hogy a markolatot még sokáig “fogod”.
-
Toobee
veterán
Ja, a szél az komoly volt. Pont a végére sikerült totál szembe kifogni. Azt nem kívántam a végére. 3x20 perc SS-t mentem.

-
Toobee
veterán
Egyszer nekiálltam frissíteni maszas közben, gondoltam gyorsan végez. Mindkét bicajra látom hogy van frissítés, de még nem foglalkoztam vele. Én is most cseréltem elemet a Rivalban, április óta megy a gyári Energizer lithium, boltban csak Max volt majd kiderül meddig bírja.
-
Toobee
veterán
Normafa és környéke szuper jól járható, a terep igazán kellemes. Aki teheti, menjen, az idő is csodás volt!
-
Toobee
veterán
Látod, ezért nem jegyeznek sehol. Mert egy elhízott, puhos ebike-os vagyok
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Hogy a Cube 5 év csúszással le tudja követni a trendeket.
-
Toobee
veterán
Allegrón vettem, de az az eladó épp nem árul most (wozitpl). De ez is pont olyannak tűnik. Arra kell figyelni, hogy labdàval vagy nélküle adják. https://allegro.hu/termek/trimark-rocker-plate-feet-for-van-rysel-d100-d500-edzogep-abec5e93-4775-46d9-b7f9-54706b5d8035?offerId=18135305379
linkelni nem tudok mobilról valamiért. -
Toobee
veterán
Teniszlabdás cuccot ajánlom. 12k volt a D100-hoz, az árának tizede, de nagyon kellemes meglepetés. Még csak pár ora van benne, nem tudom egy szett labda mennyi idő után fárad el.
-
Toobee
veterán
Gratulálok, kiváló ízlésre vall
-
Toobee
veterán
Igen. Jön egy Magene P715 pedálos is, szívesen összenézem majd őket.
-
Toobee
veterán
Megvolt az első kör a TT-vel. Elég gyors jószág. Mywindsock szerint kb olyasmi szél volt, mint pénteken, csináltam egy rövid kis összehasonlítást.
Falath 20 percre 240 wattot kért a 40,6-os átlaghoz, még ma az Amanyarral 40,8-as átlagot mentem 206 wattból.
Ez a 80-as kerék azért már néhol komolyabb bemozdulásokat eredményezett (Aero 111 van elől). Összességében nem éreztem veszélyesnek sehol, de odafigyelősebb sokkal, mint az 50-es. Fitelés jelenleg így áll, mivel most ültem rajta először, ezért van még hátra pár kör állítás. 1 cm-t emelek a nyergen, előre tolom ameddig engedi a sín, illetve kb fél fokot fogok billenteni rajta előre. A 155-ös hajtokar nagyon bejött, rendeltem is egyet a Falath-ra is (ugyanitt Rival DUB 160 mm wattmérős eladó).
Nagy menés nem volt ma, tegnap bulikáztunk, 2,5 óra alvással hoztam le a napot meg valami 12-es body batteryről indulva
Kétoldalas mérős adataim még nincsenek, sajnos kiderült, hogy az FR255 nem tudja ezeket a metrikákat. Talán holnap már itt lesz az Edge.

-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Egyesültek. Az Elves-ek.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Azért mert sem a Tymewear öv, sem a Velocomp CdA szenzor nem működik vele együtt.
Amúgy mentem ma egy wannabee Remcot (TT sisak, országúti váz, gyíkváll, szél), de szerintem még a Bora öregfiúk sem jegyezne. Raktam bele egy 20 perces szakaszt, az a lényegi rész. Intervals emelte egyel a küszöb pulzusom cserébe. Azt hiszem az idei szezon lesz az első talán, amit legalább olyan formában indítok, mint ahogy az előzőt abbahagytam.
54,1 kg a reggeli mérlegelés, azt hiszem Sauce még 55,5-re van állítva. Nem sokat számít, egy tizeddel emelkedik 3,8 W/kg-ra. A héten van már 12 óra a lábakban ezzel együtt, holnap jöhet egy pihenőnap.

-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Én meg pont ma adtam el a Karoo2-t. Nekem egy Edge850 van úton, most vágtak egy viszonylag szépet az 50-es modellek árain.
Leveleztem a Velocomposokkal és már náluk van tesztelésre a frissített adatmezőjük, ami már tudni fogja az 550/850-et is, egyelőre az 50-es szériából csak a 1050, ami kezeli. Így végül meg mertem venni a 850-et is, meg azt is. Várom már nagyon, hogy felszáradjanak az utak, legyen legalább 8-10 fok és mehessen a tesztelgetés.

-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Amúgy megéri sokat alapozni, héten már két közel egy órás meetinget le tudtam nyomni közben úgy, hogy beszélnem is kellett viszonylag sokat.
-
Toobee
veterán
Félve írom le, hogy én megszerettem
7 óra 32 percet mentem a héten, abból mindössze 1 óra 48 perc a kinti. -
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Köszi, ha ez dicséret volt. Nem jött át
Mai dopamin adag: Magene P715S pedálos wattmérő, Edge 850, Velocomp Wireless CdA szenzor. A kínai meg az amerikai valószínűleg hetek, mire ideérnek, az Edge viszont néhány napon belül nálam lesz. Az a vicces helyzet állt elő, hogy úgy látom itthon a legolcsóbb (Zerge).
Elkelt a Suito-T is, egyelőre nem ötlöttem ki mi legyen helyette, de idáig az Elite Avanti a leginkább szimpatikus. -
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Szerintem tökéletes lenne, én is azt használom jelenleg. Gyakorlatilag normális hátsó villogó árban van. Cserébe tényleg jó, mint sima lámpa, vezérli a kompjúter, jó az üzemidő és C-s a csatlakozója. Adnak hozzá jófajta gumis felfogatót is, ami szerintem jobb, mint a Varia O gyűrűs megoldása és adnak mellé full fém, nyeregpálcás tartót is. 55,71 EUR meg megy rá kupon is, azt vadászni kell, mert most épp a LOVE kezdetűekből kifogyott az értékhatárban hozzá passzoló. Szóval vagy megelégszel -2 euróval vagy esetleg elmész 99 EUR kosárértékig és akkor megy a -13 EUR LOVE13 kód. Redditen van Alis beszélgetés, oda szokták berakni a kódokat, fut most azt hiszem 3-4 féle EU kompatibilis csomag is, de tök vegyes, hogy épp van-e adott kódból felhasználható vagy nincs (mennyiségi limitesek).
-
Toobee
veterán
Aliexpress, BikeINN
WT csapat is használja idén, a Groupama-FDJ (BiNavi and BSCC300T bike computers, SR Mini smart radar taillight and HR50 heart rate monitors).
Magene is ott lesz az idei WT szériában az XDS Astana használja a C606-ot (illetve attól azért több mindent: Astana will have a new C606 bike computer, the T500 smart trainer, L508 radar tail light and H613 heart rate monitor.) -
Toobee
veterán
Mi itt a nyílt alföldi utakon pont így szoktunk közlekedni. Alacsony forgalmú, de amikor jön valami, az általában nagyon jön (mezőgazdási járművek, kamionok, road racerek, stb.). Budapesten, mikor közlekedem, akkor semmi előnyét nem látom a radarnak, hisz egymást érik az autók. Már el is adtam a Variámat, amit ott használtam, illetve a hangja alapból ki is volt kapcsolva, mert egész nap csipoghatott volna.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

minitopiktali. Sebi tud fékezni, egész úton behúzva tartotta a hátsó féket, hogy tudjak menni a kerekén.

Nekem is a dobozméret tűnt fel először. Hétvégén próba?