Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- aquark: Zsebszámológépek
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
Ezt a mondatot ajánlom mindenki figyelmébe (kb az összes jól szereplő modellen a cockpit adja a jelentős részét a javulásnak (pl.: RCR vs RCR-F):
Az egyik leglátványosabb fejlesztés az új TEAM CW 1P cockpit, amely önmagában az összes aerodinamikai javulás mintegy feléért felel, és kb. 5 watt megtakarítást jelent a korábbi megoldásokhoz képestaltalaban csak a csúcsmodellek kapják ezt meg, belépő szinten meg továbbra is ott a putri szett, azaz kb semmivel se lesz jobb.
-
Toobee
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Gratulálok
-
Toobee
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Én az aerot venném, jobban néz ki a görgőn

más, gyíkváll major dopamin
idei projektmunkám is elkezdődött. Ismét egy bomba ár-érték arány a cél, mint a TT esetén, csak itt most a sub6500g a fő cél mellé. Rögtön a legnehezebb fényezést sikerült választani, szóval hendikeppel indulok.

minor dopamin:

-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Elvileg ez így aero(bb). De nem tudtam kimérni, mert leszakadt a komplett mérétechnika
-
Toobee
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Ltwoo eRX TT szett párszáz km után: pontos, gyors, hibátlan a váltásminőség kevert szettel: Ultegra sor, Goldix tányérok, Deore lánc. App az bugos szegény, hátsó váltót szuperül lehet állítani, az elsőt valamiért nem tudtam. Lehet én bénáztam, de hajlok a bugra. Viszont ugyanúgy állítható a fizikai gombok segítségével is, úgyhogy be tudtam állítani.
#349673 Dark Archon: azt nem a TT-vel nyomtam, Falath-tal, ami a hétvégén még Rivallal futott, de remélem a héten már felkerül rá a Force E1.
-
Toobee
veterán
Tegnap családoztam egész nap, ez volt a heti pihenőnap, így ma adta magát egy erősebb karika. Terv volt, hogy megnézzem 3 órára kijön-e a 4W/kg. Átlagban picivel alatta voltam, na meg 3 óra sem lett (két szokásos kiskört mentem), NP223. Intervals azért alacsonyabb, mert abban benne van a CdA szenzor kalibráló kör is. Az is jó cuccnak tűnik, látni élőben az adatokat, mit jelent egy pozícióváltás, széljárás stb. Ez most egy pihenősebb hét volt a mai napon kívül.

-
Toobee
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Köszönöm, ezt olvastam több helyen is
-
Toobee
veterán
Van ajánlott bestbuy koncentratum UH mosóhoz? Allegrón találtam ilyet, de jöhet tipp olcsóbb/jobb vonalon is. 8k/5liter
Havi Alis beszerzések:
Egy Vevor 6 literes mosót vettem, 300x150x150 mm a tálcája. Falathra jön egy 56 grammos nyereg, Trekre meg egy integrált kormány (gyári 400-astól kerestem keskenyebbet úgy hogy lent maradjon közel olyan széles, mint a gyári, ami 485 mm) Lexon 380/480-80 mm lett.
Bemelegítéshez meg a Feedback Omnium, amivel szemeztem, aztán elkezdtem felgöngyölíteni az ügyet, kezdtem a kínai forgalmazóval, akinek a rövidítése kísértetiesen hasonlít a West Bikingra, ami egy kínai márka, így hamar el is jutottam vélhetően a gyártó brand nélküli termékéhez, ezt még múlt hónapban rendeltem, 185 dollárig tudtam kuponozni, nem jött még meg.februári körből pedig megjött a Falathra is a 155 mm-es XCADEY Ventus plusz ez sajnos egy középcsapi cserével is jár (abból ugyanúgy kerámia Senicx lett). Akárhogy számolgattam, nem jöttem volna ki olcsóbban egyik DUB hajtókarral sem. Sajnos a kínai újév miatt a tányérokat csak most adták fel hozzá, 50/34 Pass Quest lesz, 10-28 Goldix sorral (Rival cuccok mennek vissza a Giant TCR-re, hogy el tudjam adni, Falath meg kap egy Force upgrade kitet). Jött még rá Chaser 140-es aero(nak kinéző) tárcsa, így fogom tudni csereberélni a kerékszetteket az Amanyar meg a TT között. Próbára jött az aero kulacstartóból is, az a terv a 3G kupára, hogy ebben elviszem magammal az összes CH-t (3 óra/1600 szint egy tavalyi jó eredmény)
Víz és sók meg a frissen megjelent Darevie bib-ben lesznek, 2 literes ivózsákot fogad.
plusz a TT-re tervezett az egyik barátom popsi mögé egy kulacstartó/garmin mount/tároló kombót.röviden ez történt februárban, ami küldi a dopamint a gyíkvállba. Plusz megjött a CdA szenzor is, ma próbálom ki.

-
Toobee
veterán
válasz
rob210
üzenetére
SUUNTO Race S akciós a német amazonon.
-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Kivéve, ami tudja a dual bluetoothot például az újabb Elite-ok.
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Van egy ilyen akkus mosóm, valami Xiaomi. Azzal még frissen 4-5 perc alatt szobatisztára lehet hozni, egyúttal a cipőmet, gatyám szárát is. A ruhák amúgy azonnal mennek zacsiba, szóval próbálok minimálisan szemetelni (bár irodában vagyok, nem otthon, de azért itt sem szeretik, ha mocskolok).
-
Toobee
veterán
Ma lehetett gyakorolni a bizalomépítést a bringa felé. Fék nélkül is sok helyen csúszott mindkét kerék, szóval el kellett hinni, hogy befordul.

-
Toobee
veterán
válasz
fulton
üzenetére
Szél többet számít, ez a mai nagyon kérte a wattokat, az utolsó 10 km-en kívül szinte végig ellenem dolgozott vagy nem segített semmit. Garminra raktam egy tokot, lehet azért mért felül, plusz ugye lakásban tárolom. Az időjárás állomásom szerint 0,9 fokban indultam, 2 fokban érkeztem. Mywindsock szerint 1,8-3,6 között volt. 12-27 km/h közötti szél.
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Éjszaka -7 meg a viharos szél után nem gondoltam, hogy leszedem a görgőről a bicajt. Aztán a deles napsütés meggyőzött. Tök jó kis átmozgatós karika lett. Tegnapi edzésbe raktam egy ramp tesztet, így ma nem annyira kívántam ettől erősebb mentet.

Elkészült az amanyar hátsó kulacstartó beta példány is. Annyi fejlesztés kértem még rá, hogy legyen egy mágneses ablaka, hogy apróságokat bele tudjak tenni.

-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Szép
-
Toobee
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Felsőtest izomláz sem túl jellemző országúton. Enduroról meg le lehet úgy szállni, hogy a markolatot még sokáig “fogod”.
-
Toobee
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Ja, a szél az komoly volt. Pont a végére sikerült totál szembe kifogni. Azt nem kívántam a végére. 3x20 perc SS-t mentem.

-
Toobee
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
Egyszer nekiálltam frissíteni maszas közben, gondoltam gyorsan végez. Mindkét bicajra látom hogy van frissítés, de még nem foglalkoztam vele. Én is most cseréltem elemet a Rivalban, április óta megy a gyári Energizer lithium, boltban csak Max volt majd kiderül meddig bírja.
-
Toobee
veterán
Normafa és környéke szuper jól járható, a terep igazán kellemes. Aki teheti, menjen, az idő is csodás volt!
-
Toobee
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Látod, ezért nem jegyeznek sehol. Mert egy elhízott, puhos ebike-os vagyok
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Hogy a Cube 5 év csúszással le tudja követni a trendeket.
-
Toobee
veterán
válasz
zsola32
üzenetére
Allegrón vettem, de az az eladó épp nem árul most (wozitpl). De ez is pont olyannak tűnik. Arra kell figyelni, hogy labdàval vagy nélküle adják. https://allegro.hu/termek/trimark-rocker-plate-feet-for-van-rysel-d100-d500-edzogep-abec5e93-4775-46d9-b7f9-54706b5d8035?offerId=18135305379
linkelni nem tudok mobilról valamiért. -
Toobee
veterán
Teniszlabdás cuccot ajánlom. 12k volt a D100-hoz, az árának tizede, de nagyon kellemes meglepetés. Még csak pár ora van benne, nem tudom egy szett labda mennyi idő után fárad el.
-
Toobee
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Gratulálok, kiváló ízlésre vall
-
Toobee
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Igen. Jön egy Magene P715 pedálos is, szívesen összenézem majd őket.
-
Toobee
veterán
Megvolt az első kör a TT-vel. Elég gyors jószág. Mywindsock szerint kb olyasmi szél volt, mint pénteken, csináltam egy rövid kis összehasonlítást.
Falath 20 percre 240 wattot kért a 40,6-os átlaghoz, még ma az Amanyarral 40,8-as átlagot mentem 206 wattból.
Ez a 80-as kerék azért már néhol komolyabb bemozdulásokat eredményezett (Aero 111 van elől). Összességében nem éreztem veszélyesnek sehol, de odafigyelősebb sokkal, mint az 50-es. Fitelés jelenleg így áll, mivel most ültem rajta először, ezért van még hátra pár kör állítás. 1 cm-t emelek a nyergen, előre tolom ameddig engedi a sín, illetve kb fél fokot fogok billenteni rajta előre. A 155-ös hajtokar nagyon bejött, rendeltem is egyet a Falath-ra is (ugyanitt Rival DUB 160 mm wattmérős eladó).
Nagy menés nem volt ma, tegnap bulikáztunk, 2,5 óra alvással hoztam le a napot meg valami 12-es body batteryről indulva
Kétoldalas mérős adataim még nincsenek, sajnos kiderült, hogy az FR255 nem tudja ezeket a metrikákat. Talán holnap már itt lesz az Edge.

-
-
Toobee
veterán
Egyesültek. Az Elves-ek.
-
Toobee
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Azért mert sem a Tymewear öv, sem a Velocomp CdA szenzor nem működik vele együtt.
Amúgy mentem ma egy wannabee Remcot (TT sisak, országúti váz, gyíkváll, szél), de szerintem még a Bora öregfiúk sem jegyezne. Raktam bele egy 20 perces szakaszt, az a lényegi rész. Intervals emelte egyel a küszöb pulzusom cserébe. Azt hiszem az idei szezon lesz az első talán, amit legalább olyan formában indítok, mint ahogy az előzőt abbahagytam.
54,1 kg a reggeli mérlegelés, azt hiszem Sauce még 55,5-re van állítva. Nem sokat számít, egy tizeddel emelkedik 3,8 W/kg-ra. A héten van már 12 óra a lábakban ezzel együtt, holnap jöhet egy pihenőnap.

-
Toobee
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Én meg pont ma adtam el a Karoo2-t. Nekem egy Edge850 van úton, most vágtak egy viszonylag szépet az 50-es modellek árain.
Leveleztem a Velocomposokkal és már náluk van tesztelésre a frissített adatmezőjük, ami már tudni fogja az 550/850-et is, egyelőre az 50-es szériából csak a 1050, ami kezeli. Így végül meg mertem venni a 850-et is, meg azt is. Várom már nagyon, hogy felszáradjanak az utak, legyen legalább 8-10 fok és mehessen a tesztelgetés.

-
Toobee
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Amúgy megéri sokat alapozni, héten már két közel egy órás meetinget le tudtam nyomni közben úgy, hogy beszélnem is kellett viszonylag sokat.
-
Toobee
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Félve írom le, hogy én megszerettem
7 óra 32 percet mentem a héten, abból mindössze 1 óra 48 perc a kinti. -
Toobee
veterán
Köszi, ha ez dicséret volt. Nem jött át
Mai dopamin adag: Magene P715S pedálos wattmérő, Edge 850, Velocomp Wireless CdA szenzor. A kínai meg az amerikai valószínűleg hetek, mire ideérnek, az Edge viszont néhány napon belül nálam lesz. Az a vicces helyzet állt elő, hogy úgy látom itthon a legolcsóbb (Zerge).
Elkelt a Suito-T is, egyelőre nem ötlöttem ki mi legyen helyette, de idáig az Elite Avanti a leginkább szimpatikus. -
Toobee
veterán
válasz
mauimagic
üzenetére
Szerintem tökéletes lenne, én is azt használom jelenleg. Gyakorlatilag normális hátsó villogó árban van. Cserébe tényleg jó, mint sima lámpa, vezérli a kompjúter, jó az üzemidő és C-s a csatlakozója. Adnak hozzá jófajta gumis felfogatót is, ami szerintem jobb, mint a Varia O gyűrűs megoldása és adnak mellé full fém, nyeregpálcás tartót is. 55,71 EUR meg megy rá kupon is, azt vadászni kell, mert most épp a LOVE kezdetűekből kifogyott az értékhatárban hozzá passzoló. Szóval vagy megelégszel -2 euróval vagy esetleg elmész 99 EUR kosárértékig és akkor megy a -13 EUR LOVE13 kód. Redditen van Alis beszélgetés, oda szokták berakni a kódokat, fut most azt hiszem 3-4 féle EU kompatibilis csomag is, de tök vegyes, hogy épp van-e adott kódból felhasználható vagy nincs (mennyiségi limitesek).
-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Aliexpress, BikeINN
WT csapat is használja idén, a Groupama-FDJ (BiNavi and BSCC300T bike computers, SR Mini smart radar taillight and HR50 heart rate monitors).
Magene is ott lesz az idei WT szériában az XDS Astana használja a C606-ot (illetve attól azért több mindent: Astana will have a new C606 bike computer, the T500 smart trainer, L508 radar tail light and H613 heart rate monitor.) -
Toobee
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Mi itt a nyílt alföldi utakon pont így szoktunk közlekedni. Alacsony forgalmú, de amikor jön valami, az általában nagyon jön (mezőgazdási járművek, kamionok, road racerek, stb.). Budapesten, mikor közlekedem, akkor semmi előnyét nem látom a radarnak, hisz egymást érik az autók. Már el is adtam a Variámat, amit ott használtam, illetve a hangja alapból ki is volt kapcsolva, mert egész nap csipoghatott volna.
-
Toobee
veterán
Görgős topiktársakat érdekel esetleg egy Vacmaster Cardio 54 venti 30k-ra gondoltam.
-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Pedig elég életszerű, van a topikban is ilyen kolléga, ráadásul elég jól is megy. Nálam sem jöhet szóba olyan készülök, ami Teams és e-mail értesítést nem tud adni előnézettel együtt.
-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ha valaki ügyeletben dolgozik, mondjuk 30 vagy 60 percen belüli rendelkezésre állással, akkor az ne menjen tekerni, hanem meressze otthon a valagát, mert neki egy célszerszáma van, a Wahoo edzőeszköz? Ez óriási bullshit.
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Normafa (Edvi Illésen mentem fel).
-
Toobee
veterán
Az valami biztonsági dátum, azért, hogy a saját szállítási mondjuk az válaszd. Ali bruttó árakat jelenít meg, de 150 EUR felett már nem használható az OISS rendszere, azaz nem szedhetik be a magyar ÁFA-t. Checkoutig el kell vinni, akkor fogod látni, hogy levonja. Utána ez jön be vámolásra, ami után fizetsz vagy előre kifizeted a sellers shipping methoddal és intézik helyetted.

-
Toobee
veterán
Mai dupla dopaminadagom: CSC kerékszett bevetésen és a fűtős zokni is kipróbálásra került.
Zokni:
Fázós lábbal az a zokni gamechanger. Ezt vettem, de most úgy látom nem kapható. EU raktárból jött pár nap alatt itt volt, 26,72 EUR-t fizettem érte. Már most látom, hogy amit felesleges funkciónak gondoltam (APP vezérlés), az a gyakorlatban azért jól jönne, mert gatyán belül van az egész cucc, így vezérelni macerás, ha menet közben túl sok vagy túl kevés lenne. 4 lépcsőben állítható, most a 2-es fokozaton mentem, 2 óra alatt felére merült az akku. Egyáltalán nem érződik tekerés közben. Ha ilyet szeretnél venni, a vastag téli zokninál is vastagabb, tehát fél számmal nagyobb cipő vagy wide verzió nem árt hozzá.Kerékszett:
25 mm belső széles Bontrager gyári szettről váltottam, ami 1937 gramm szalaggal együtt. A CSC pedig 32 mm belső széles, 40 mm magas, most még jobb áron van, mint mikor vettem. Ez 1397 gramm volt szalag nélkül, tehát olyan 520 gramm körül lehet a differencia, ha a szalagot beleszámolom. A különbség szignifikáns, azonnal érződik. Megváltozott tőle a bringa viselkedése, gyorsíthatósága. Nem olyan lomha, nagyon könnyű megindítani. Azt hiszem ez a leghasznosabban elköltött 115e Ft-om a bringás pályafutásom alatt. Másik szintlépés az pedig a tapadás és a kényelem. 25 mm belsőről váltani 32-re annyit jelent a gyakorlatban, hogy a Tufo Swampero HD 44-es méretben a tényleges 44 mm-ről (25-ös felnin annyi volt) 47 mm-re nőtt. Nyomással még fogok lejjebb menni, egyelőre biztonságra törekedtem, így a megszokott 2 bar elsőt vittem le 1,6-ra, a hátsó 2,2 bart pedig 1,8-ra. Szerintem a biztonság, komfort, tapadás ideális pont valahol 1,3-1,4/1,5-1,6 között lehet majd. Ez inserttel ennyi, könnyű pilótával. Szóval gumiváltás nélkül értem el jobb tapadást és komfortosabb bringát.
-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Akkor keresni kell ahhoz valót, most erre mit mondjak? Nem mindenkinek Direto XR-je van ám
Ennél az eladónál mondjuk pont nincs a tiédhez való, de sok más igen. -
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Bocsi, küldöm. D100-ra rendeltem is egyet. Elég sokszor van appból 2500/4000 Ft kupon is általában 20-30k értékhez kötve, de több eladótól is össze lehet rakni. Szartól a repülőig mindent árulnak itt.
https://allegro.hu/termek/van-rysel-d100-d500-edzogorgo-labak-mini-rocker-plate-eb5c697b-c817-4e79-95af-346d203385b2?offerId=18055688864 -
Toobee
veterán
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
-
Toobee
veterán
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom hogy totál ugyanazon a bicajon, fittel más betét kényelmes bent. Jellemzően a vastagabb betétes cuccaim. Azzal magyaráztam meg magamnak, hogy betonfix a bringa, nincs meg az a finom mozgás, mint kint, emiatt kell a nagyobb csillapítás gatya oldalon.
-
Toobee
veterán
How much does weight actually matter on a climb?
Lelövöm a poént: a legkönnyebb, 62 kg-os bringás nyert még úgy is, hogy nem érte el a target átlag wattot (242 250 helyett, 3,9 W/kg). -
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Mikor vetted, a görgődhöz valót választottad ki vagy other opciót? Fura, miért adnak még egy szabadonfutót is pluszban, mikor kábé minden görgő HG-val jön.
-
Toobee
veterán
Egyébként kijött a Thinkrider saját megoldása is (szabadonfutó+gomb). Már kezeli a BikeControl app, igaz egyelőre beta. Ez 8000 Ft alatt vehető, olcsóbb mint külön egy Cycplus gomb.
I just found this on AliExpress: HUF15,950.10 | ThinkRider VS200 Cycling Ble Controller Virtual Transmission Virtual cassette for Bike Trainer X2Max XXPRO
https://a.aliexpress.com/_ExSjp2G -
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
De miért esne rossz helyre? Szegmentálva vannak a spacerek, úgy rakod össze, hogy jó legyen a lancvonal.
-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Zwift oldalán keresztül rendeltem, szerintem nem így van már. Persze nem álltam neki szétszedni.
-
Toobee
veterán
válasz
pbors
üzenetére
A régi lehet az volt, de az új már más szerintem. Amit utoljára vettem, ott már ki kellett választani, hogy milyen görgőre szeretném rakni és szabadonfutóval egyben érkezett, az egészet egyben kellett cserélni, nem a HG-rá felhúzni, mint a régit (van olyanom is). Illetve maga a fogaskerék HG-s volt, de van rajta egy perem is, ami a normál fogaskerekeken szerintem nincs.
egy ilyen SS szettel szokták megoldani és akkor meg se kell venni a Zwift rendszerét. Így már van ERG, virtuális váltáshoz meg BikeControl app plusz valamilyen támogatott gomb.

-
Toobee
veterán
válasz
ReFleXx
üzenetére
Amazon linket találtam hirtelen, itt a poszt.
https://www.facebook.com/share/p/1ABuu18FqR/?mibextid=wwXIfrehhez amúgy nem is kell megvenni a COG-ot, össze tudod rakni magadnak is. Kell mellé még egy gomb, meg ez és készen vagy. Gombból a Cycplust jónak olvasom.
-
Toobee
veterán
válasz
mauimagic
üzenetére
COG marha hangos, van mackós alternatíva Zwift csopi szerint. Én most rendeltem egy dekás asztalt, mert átraktam a Falath-ot a görgőre és megszűnt a jó kis setupom, ami a Scotton volt. Nem olcsó (van egy drágább, összecsukható modell is), de nem igazán találtam ettől olcsóbban sajnos. Stravaval össze lehet kapcsolni a dekas fiókot és, ha mozogsz heti nagykn keveset, akkor adnak 50 pontot. 1:1 arányban váltható forintra.
VAN RYSEL Asztal Görgőzéshez 21 990 Ft
https://www.decathlon.hu/p/_/R-p-344924?mc=8788262&utm_source%3Dmobileapp%26utm_medium%3Dshare%26utm_campaign%3Dproductpage= -
Toobee
veterán
BikeControl APP most frissült:
Great news for Zwift Click V2 owners
Version 4.6 now offers a brand new way to unlock your Click V2 so you can use it with BikeControl:
• BikeControl can detect if unlocking is required
• BikeControl guides you through the Zwift pairing process, and notifies you once unlock is successful (as opposed to having to wait for an unknown time)
Now available on all platforms (iOS will take another day or two)
Please let me know if you experience any issues! -
Toobee
veterán
válasz
FRIZ 22
üzenetére
EU store-ban is fent van szerintem, de én Alin vettem kuponnal. Van duty prepaid szállítási opció is. Holnaptól még olcsóbb is lesz pár euróval, mint amennyiért én vettem és szerintem kupon is menni fog rá (LOVE40 -40 EUR).
Ha jó idő lesz, akkor leghamarabb hétfőn tudok is vele gurulni egyet, már nagyon kíváncsi vagyok!
-
Toobee
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Ensport mérés előtt kint nem volt tudatosság az edzéseimben, wattmérésem is csak 2025 áprilistól van. Viszont 2025 év elején kezdtem egy 6 hetes FTP builder edzéstervvel mywhooshban, azt már odafigyelve, előírt edzésekkel végeztem. Bent utána is csináltam edzéseket, de csak épp amihez kedvem volt. Így néz ki a 2025.01.01 - 2025.06.29. közötti időszak (mivel wattmérő ebben nincs végig, csak a benti tekeréseknél + kint áprilistól, így azért csalóka). De az biztos, hogy marha sokat alapoztam. Izmosodással egyetértek, szükség volna rá szerintem is. 60 kg ezzel a testzsírszázalékkal elég király lenne, de gyanítom nem fog összejönni.

-
Toobee
veterán
Tymewear VitalPro Strap teljesítménydiagnosztika
Beteszem a 2025.06.30-i Ensport mérésemet is a végére.
infók:
https://www.tymewear.com/
Akit érdekel, az a Tymewear oldalán mindent megtalál, de röviden: VT1 = LT1=Z2, Balance point=fatmax=Z3, VT2=LT2=Z4, VO2Max meg a hagyományos mérésben is ugyanez=Z5Rögtön két mérést is csináltam viszonylag hasonló módon: pihenőnap után. Első lépésben érkezés után kíváncsi voltam a tesztprotokollra, nem variáltam semmit csak felültem a számomra kissé nagy, nem jól fitelt Scott Yecora acélvázas ősmontimra. Az alábbi eredmények születtek. Montisból csak az összesítettet rakom be, okulásként: mennyit számít egy megfelelően fitelt, jó cipő, pedál kombó erőleadás szempontjából. Nyilván nem lettem egy fokkal sem erősebb néhány nap alatt. Az elsőt hétfőn csináltam, a másodikat meg ma, a lentebb berakott Elves Falath EXP + Elite Suito-T setuppal. Görgőn mindkét esetben 15 perc körüli bemelegítés után kalibráltam. Ma annyit cifráztam rajta, hogy felvettem még egy pulzusmérőt, meg logoltam a Rival wattmérőt is a Garminnal, még a Tymewear appban pedig a saját pulzusmérőjük, légzésfigyelőjük és a Suito-T volt. A teszt egy szimpla ramp. 70 watt induló, 20 wattonként emel, egy blokk 180 másodperc.
Előkészület: 8.30-kor ettem egy banánt, meg 30g mézet oldottam fel fél liter vízben, fél10 körül csináltam a tesztet. Csak vizet ittam közben. 55,7 kg.

VT1: 158 watt, 144-es pulzus (ez érdekes módon lefelé mászott a Scottos teszthez képest: 170 watt, 150-es pulzus)
BP: 210 watt, 161-es pulzus
VT2: 250 watt, 173-as pulzus
VO2Max: 297 watt, 184-es pulzus, 70 VO2Max
Ajánlott edzéstervet is, valami brutál mennyiség jött ki: 18 óra 12 perc, amiből 16 óra 12 perc VT1 (Z2), 1 óra 30 perc BP (Z3), Z4 0 perc, VO2Max (Z5) 30 perc.Montis mérés hétfőről:

Ensport mérés 2025.06.30-án, azóta magamba raktam az alábbi edzésmunkát.
56,9 kg voltam ekkor.

-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jópár év után átraktam a kinti bicajt a görgőre, az az acélvázas Scott Yecora van rajta már ki tudja mióta. Kicsit elszoktam már a kinti bringázástól, gondoltam elkezdem a pozíciót újra megszokni. Ez most az új kazánház setup. Ha sütne a nap kivinném őket egy közös fotóra, elvileg színazonosak.
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Főleg védett kerékpárúton mászkálok, meg ez a földet néző póz amúgy sem a kedvencem.
100 kg a pilóta limit. YT-on van egy figura triathlondan vagy valami ilyesmi névvel. Ő pont limiten van, nem érezte, hogy sokat rugózna. Én vagyok 56 kg, felöltözve kicsit több, szóval engem ezek a limites dolgok nem izzasztanak meg. Van egy 75 kg-os nyeregcsövem, annak az Alu befogóját például azonnal eltörte a főnököm, mikor kipróbálta az akkori bicajom
-
Toobee
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
1.162.300 Ft lett a vége. Amikor belevágtam a projektbe, azt a célt tűztem ki, hogy használt felnifékes elektromos szettes TT árából hozzak ki egy új tárcsás gépet. Ez sikerült.
Új bringában egyébként ez a két modell tetszik leginkább:
Canyon Speedmax CF SLX 7 Di2 7449 EUR 9440 gramm
Cube Aerium C68:X Race 2.629.990 Ft 10100 gramm
Mindkettő tudja az integrált bento boxot, ivózsákot és szerszámost, még az Elves csak a zsákot tudja. Úgyhogy a bentot, szerszámokat elengedtem. -
Toobee
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Épp kis core-ozgatás megy, utána összeadom, nincs titok.
-
Toobee
veterán
válasz
ReFleXx
üzenetére
Igen, ez egy triatlon váz, UCI TT versenyen nem is indulhatsz vele. Vázon belül van ivózsák benne, nyereg mögé még egy kulacstartó (ezt még nem raktam fel). Majd meglátjuk mennyivel lesz gazdaságosabb, mint az aero országútim (Falath EXP). Jött most ki új szélcsatornás mérés, bringással együtt 40 km/h-nál referencia 2015 Trek Emonda ALR-hez nézve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- EAFC 26
- Samsung kuponkunyeráló
- Apple MacBook
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autószerelők, autószerelés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest