Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123801) flash- válasza IMIIKE1998 (#123774) üzenetére


flash-
veterán

29er tuti jó választás,vagy pedig szerintem trekkingre valami szélesebb 29er köpeny!
(37-42-es smart sam tuti kevés erre...)
egy 50-622-est már nem sajnálnék...

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#123802) emiki6 válasza flash- (#123801) üzenetére


emiki6
veterán

Viszont városban fontos a mozgékonyság. Gyors megállás, könnyű indulás a sok lámpa miatt, ezért viszont a minél könnyebb köpeny az előnyös. Ha olyan a padka lassítani kell, kátyúkat kikerülni stb.
Én a Conti 4 évszakját nézegettem, legközelebb lehet olyat veszek, abból van 30-622 és fele olyan nehéz, mint a 42-es hurrikán.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#123803) 6030D válasza emiki6 (#123800) üzenetére


6030D
Ármester

Ja igen, bocsánat, csak nem mobilról akartam pötyögni, majd gépről, szóval:
Röviden: Szeretem, mert soha nem fázom benne, és ez nem is a hőérzet, hanem az, hogy nem fúj át rajta a szél. Az egyetlen dolog, ami miatt egyből visszafordulok indulás után az, ha már gurulásnál érzem, hogy húz a mellkasomon a hideg levegő. Nem emlékszem rá, hogy lett volna komoly tüdőgyulladásom, de tartok tőle.
Tegnap másztunk 1000 m szintet, nem durván, de nem is álltunk meg közben, és megizzadtunk, konkrétan az orrunkról csöpögött néha a víz (-2 / -7 fok között). Nyilván átázott a kabát is. Utána lejtőzéskor meg keményre fagyott (nem feszül, itt-ott eláll), de nem éreztem alatta hideget sehol, és a menetszelet sem. Nem tudom egy drága kabát milyen, de nekem ezzel sincs problémám. De nem mondom, hogy ezt kell megvenni.
Ma próbáltam a Decában egy L-est utcai póló+pulcsira, de kicsi volt, ha előre nyúlok, feszül a hátamon és húzódik fel az ujja. Majd egyszer valahogy aláöltözőben kellene bemennem és úgy felpróbálni. Jó az a fluo szín.
Próbáltam egy ilyet is, ez jó cucc lehet olyan 0-5 fok körül. Meg van két piros Rockrider XC kabátjuk, azok is nagyon jók, csak húzós az áruk, viszont nem találom a weboldalon.
Meg egy 500-as kesztyűt is lepasszoltam a Jézuskának. :)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#123804) Hasaggymeg válasza gabro0 (#123798) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

...meg,hogy lásd mennyit is mozog ki,mert mindig a maxnál amit utoljára komozogtál marad a gyűrű is.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#123805) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

Az lehetséges, hogy egy outiba belefér a 30-as gumi? Most méricskéltem a Cube Pelotonomon és úgy tűnik, simán.

[ Szerkesztve ]

(#123806) Runner_fxr válasza trialboj (#123751) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Az igaz, hogy nem minden ruhán tüntetik fel, de a legtöbb technikai anyagon szerepel a vízálló és lélegző képesség, ezt egy számmal szokták jelölni, 5000-45000-ig kb. Egy 10 ezres érték már elég jónak számít. Ez a jelölés csak annyit takar, hogy az anyag 1 négyzetméterén egy 10.000mm-es vízoszlop nyomását bírja ki átázás nélkül. A lélegzősség meg annyit, hogy hány g vizet párologtat el az 1 négyzetméter anyag 24 óra alatt.
Tehát ezek a számok azért adnak egy támpontot. Amikor nincs feltüntetve, az 2 esetben szokott előfordulni, vagy nagyon gagyi, tulajdonképpen nem is technikai anyagról van szó, inkább csak egy nejlonzsák, vagy a felsőbb kategóriás, prémium gyártók termékei, ahol nagyjából a 20 ezres anyag a minimum.
Ezen felül a tapintás valóban egy fontos információ, persze ehhez nem árt némi tapasztalat, de ha sok ilyen ruhát használsz, vagy olyan helyen dolgozol ahol sok technikai ruhával találkozol, akkor egy idő után, nagyjából tapintásra be tudod lőni a minőséget.

Más téma:
Ma mentem egy kis karikát az új vassal, rendes terepen, Normafa környékén.
A bringába nehéz belekötni, még az SLX fék is meglepően jól működött, mondjuk az első féktárcsát kicseréltem Ice tech-re, meg ugye 203mm-es elöl és hátul is.
Megdöbbentő, hogy még a Cannondale moterrára is rátett egy lapáttal, pedig már az is nagyon jó bringa volt, a Bergamont e-line trailster meg egy túragép volt ehhez képest.
Annyira precízen irányítható, hogy teljesen feledteti az emberrel, hogy ez egy pedelec, aminek ugye megvannak a maga korlátai az irányíthatóságban. Egyértelműen érezhető, hogy a láncvilla rövid, az egész geo nagyon el van találva. Meg merem kockáztatni, hogy sok analóg hajtású Trail/Enduro-nak nincs ilyen jó geoja, ez egy profi Enduro, a váza egy mestermű. A Shimano E8000-es rendszer baromi jó, ha kikapcsolom, teljesen olyan mint egy hollowtech II-es normál hajtás. Még egy pozitívum, hogy a hátul a támvilla pont úgy hajlik, hogy nem verem bele a sarkam. :) Idáig kb minden monti támvillába belesarkaztam, ebbe nem.

Hogy ne csak jókat mondjak, a Yari villa azért kicsit kompromisszumos. Jó persze, most hideg volt, meg lehet kicsit túl is fújtam, de azért ez nem mozog olyan finoman mint a Fox 34, vagy előtte a Pike. Nem rossz azért, de el tudnék viselni egy kicsit jobb csillapítást előre. Szerencsére ehhez nem kell villát cserélnem, mivel a top RS Lyrik Enduro villa csak a belsőségekben tér el, ami cserélhető. RC2-es csillapítást mindenképp rendelek hozzá. Az RS Super Deluxe tag viszont nagyon jó, ezzel nem lesz gondom. A másik negatívum a gyári Merida dropper karja. Olyan kis esetlen, valahogy nem áll kézre, hiányzik a Reverb, az előző bringáimba mindig az volt. Más rosszat így most nem tudok mondani, nem vagyok egy Shimano váltó rajongó, de végül is egész szépen dolgozik ez az XT M8000-es. Persze egy Sram GX Eagle-re azért szó nélkül lecserélném. :)

Pár kép:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]

(#123807) emiki6 válasza 6030D (#123803) üzenetére


emiki6
veterán

:R
Én végigpróbáltam mindent, fazonban csak az említett 100-as, meg a 20k-s outis 900-as volt jó, a többi az rövidkaru, vastag emberekre volt tervezve, asszem az is, amit linkeltél, nem olyan ropikra, mint én... :D Ami karban elég hosszú volt, az törzsben nagyon lötyögött.
Gondolkoztam és nekem nem biztos, hogy megfelelő (hosszabbat úgyse fogok menni hidegben, legalábbis idén biztos nem, rövidre meg nem előnyös), szóval valszeg visszaviszem és azt a pénzt inkább másra költöm most el. Meg ha visszaviszem, akkor nem kell hozzá aláöltözőt vegyek. Még. :D
A 20k-sat elvileg be lehet szerezni 12-ért akciókban, de nyilván nem mostanában. Meglehet, hogy inkább behúzok egy olyat, az mégiscsak kicsit profibb.
Nehéz téma ez...

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#123808) Runner_fxr válasza Runner_fxr (#123806) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

(#123809) jjeahh válasza zoli03 (#123796) üzenetére


jjeahh
nagyúr

& Hasaggymeg: Ha óvatosan ülsz fel meg szállsz le, akkor meg lehet mérni... de amúgy mérés nélkül is látszik, ha mondjuk csak 10%-ot ül be. Asszem egyelőre lesz így ahogy van, mert legalább így durvább lejtőn sem ütöm fel. Amúgy én is jobban szeretem ha puhább, de az idegesít, ha 20-30%-ot beül csak a súlyom miatt, mert egyrészt ennyivel kevesebbet rugózik, másrészt meg ennyivel alacsonyabban van a kormány és a teló elölnézetből úgy néz ki mintha valami 70mm rugóutas trekking villa lenne :DDD

Runner_fxr: Állat gép lehet, én valszeg ki sem tudnám használni teljesen. Ami első blikkre feltűnt, hogy mivel enduro, eleve magasabban van a kormány, de még két hézagoló is van a stucni alatt. Nem emelgeti így az orrát? A másik meg hogy megdöbbentően nagy a sárférőhely a sárvédőd és a gumi között, ilyent még nem láttam, általában ott max az ujjadat lehet átdugni... Ez a szín tényleg frankó, nekem is tetszik.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#123810) Hasaggymeg válasza Runner_fxr (#123806) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Szóval a pedál az okés?! ;] Viccet félretéve...villáknál nincs olyan,hogy bejáratás? Vagyis,hogy elején nem annyira jó,aztán jobb? Amúgy hideg van,a vastag olaj alig szürcsög át a lyukakon,enyém is olyan mintha maximális visszaút-csillapításon lenne,így nehéz megítélni milyen is valójában.A túlfújt teló meg olyan mintha sz@r lenne,nehezen indul meg és alig mozog súlyod alatt,ez lehetett ami miatt sz@rnak tűnt az összes Reba a próbanapon,biztosan túlfújták nehogy valamelyik állat felüsse nekik. :DDD ...(habár ott és akkor a DT Swiss és az XFusion is jobbnak tűnt,nem beszélve a Scott Genius 900 Tuned FOX 34 Float Factory Air / Kashima teleszkópjáról,de hát az ezer euró fölötti villa. :F )

(#123809) jjeahh...hát ha így is kimozgatod a teljes 100mm-ét akkor nincs miért lentebb engedd a nyomást,mert biztos fel fogod ütni.Az,hogy mekkorának látszik oldalról másodlagos,lényeg,hogy mozogjon,de ne üsd fel.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#123811) zoli03 válasza jjeahh (#123809) üzenetére


zoli03
őstag

De egy rugós villa is beül, ha ráülsz (csak az szinte biztos, hogy nem optimális mértékben), ezen kár bosszankodni, máshogy egyszerűen nem működik.

(#123812) jjeahh válasza Hasaggymeg (#123810) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ja, tovább nem agyalok ezen akkor, hagyom ahogy van. Egy régebbi Recont vagy akár Rebát én is kipróbálnék, kíváncsi vagyok miben nyújtanak kevesebbet (többet?), mint a Revelation leszármazott Reconom. A tavalyi levegős XC 30 TK-t próbáltam, az nekem annyira nem jött be.

zoli03: Alattam 65kg súllyal még nem ült be soha egy rugós sem, még a régi Torám sem, pedig eddig az a legjobb rugós amit próbáltam :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#123813) Toobee válasza jjeahh (#123809) üzenetére


Toobee
veterán

Ezek nem arról szólnak, hogy ki tudod-e használni. Élvezed vagy nem :K Adott kategóriát szerintem itt a fórumon senki se pörget ki rendesen, legalábbis nem tudok róla, hogy lennének itt VB menő arcok. Legyen az XC vagy enduro gép.

https://barbieripnk.hu/

(#123815) jjeahh válasza didros (#123814) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Geometriafüggő is, de szerintem jó lenne neked a 17-es váz. Max egy picit ha nagynak vagy kicsinek érzed, akkor lehet még variálni olcsó alkatrészekkel, pl hátrahajló vagy egyenes nyeregcső, hosszabb-rövidebb stucni, hajlított kormány stb. Én 168mm magassággal használok 17" vázat, így nekem rizikósabb volt a méretválasztás, mert pont a határon vagyok. Végül egy picit nagynak is éreztem a bringát, de egy nyeregcső csere megoldotta a gondot.

Toobee: Ja, igaz. Azért vannak itt komoly arcok, szerintem 6030D eléggé durván nyomhatja, meg SSJmeszes sem kutya :D . És tuti vannak még itt olyan tagok akikkel én nem bírnám a tempót :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#123816) trialboj válasza jjeahh (#123809) üzenetére


trialboj
őstag

Én úgy lövöm be a villáimat, hogy elmegyek a legdurvább gyökeres lejtőre a környéken és kipróbálom, mit tud, ha marad még benne 1 cm, akkor jól van beállítva. Na most ez tokenek nélkül nem ment, viszont 4 db-al, már tökéletesen működik.

Nyárhoz képest én még kicsit fújtam bele, hogy kevésbé legyen puha és ne nyeljen el annyi energiámat ha nem zárom percenként, de lehet pont a hideg miatt, ismét lepuhult, és tegnap is úgy mozgott mintha a legjobb formájában lenne, igaz itt még nincsenek mínusz fokok délután.

Amiket neten olvastál csak irányadó ötletek, úgy kell belődd a telót, ahogy számodra megfelelő. Pl a felütéstől azért féltem mert tönkre vágja a villát és jaj mi lesz, míg egyszer szorosan követve valakit, átzúzott 4 traktor nyomvonalon, kb ugratva, én meg nem láttam, és szimplán átgurultam volna, de az első után a 2.nál v 3.nál felütött a teló, amire nem számítottam, és kb ráestem a kormányra majd be a bozótba.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#123817) 6030D válasza jjeahh (#123815) üzenetére


6030D
Ármester

Lóf@szt, csak nagy a pofám! :U ;]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#123818) jjeahh válasza trialboj (#123816) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A Recont még nem lehet tokenezni, de ezek szerint szerencsére nem is kell, mert tökéletesen tudja, amit leírtál.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#123819) Fehercsoki


Fehercsoki
aktív tag

Sziasztok, napi használatra (munkába járás, akár télen is, csak városban de rossz minőségű magyar utakon...) szeretnék biciklit venni, nem értek hozzá, elolvastam az összefoglalót. Helyben sajnos nem találtam használt biciklit, még hirdetés is alig van. Találtam viszont ezt, illetve ettől vagy ettől az eladótól valamelyik másik biciklit megérné megvenni? Leírás alapján jónak tűnt, a méret is stimmel (19" vagy 20" a méretem). Maximum 100 ezer forintot tudnék kiadni rá, viszont jó lenne ha valamilyen jó minőségű U lakat is beleférne.

[ Szerkesztve ]

(#123820) hm15 válasza IMIIKE1998 (#123774) üzenetére


hm15
senior tag

Nagyobb részben hasonló felhasználásra vettem 29er-t (Cube Analog) 29x2.10 külsőkkel. Fitness + MTB kettőst akartam kiváltani 1 bringával és nem bántam meg. Egyedül a köpenyeket cserélném minimum x2.25-re.

(#123821) szkink válasza benfolds (#123790) üzenetére


szkink
aktív tag

Sok cuccot én sem rendeltem aliról,de ezt bevállaltam nem nagy bukó ha nem jó a méret,max kuka azt így jártam (párom fizette ;] ) igen jó rövidgatya alá a derék gumi és a szár alja 29cm távolságra van ha ez segítség.Egyébként tényleg nem olyan minősége van már a ruháknak sem mint régebben,én általában apránként,gyűjtögetve a pénzt,egy helyi túraboltban szoktam vásárolni középkategóriás cuccokat,legyen az zokni vagy hátizsák stb. nyáron a téli cuccot,télen a nyárit,akciókat figyelve,így elég sokat megspórolva.A bringáról való lefagyás engem nem igazán fenyeget,ilyenkor inkább egy másik hobbimat űzöm,fűtött faházban vagy lakóban horgászom,esetleg thermo-ba öltözve ragadozó halra pergetek.Persze hazudnék ha azt írnám hogy nincs hűvösebb időre cuccom,de azt max 30k-ból kihoztam,mint ahogy ha jól emlékszem 6030D is kb ennyiből megoldotta.

6030D: a gatya témánál elnéztem a hsz-t :B,de már nem tudtam törölni.

(#123822) Mezga Aladár válasza IMIIKE1998 (#123805) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Szinte kizárt. Ha outi felnifék van rajta akkor a bowden megbontása nélkül nem tudod berakni a kereket.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#123823) Hasaggymeg válasza Fehercsoki (#123819) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ez?...esetleg valami Hervis,vagy Intersportos csoda?

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#123824) IMIIKE1998 válasza Mezga Aladár (#123822) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Értem. Tényleg outi fék van rajta, de a váz, támvilla és első villa trióba lazán befér, ami felettébb ritka egy outinál.

(#123825) Runner_fxr válasza jjeahh (#123809) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Azért elég kevesen vannak a hobbi bringások között, akik egy Enduro bringa minden tudását ki tudják facsarni. :) Ehhez 4-5 méter magasból kéne ugrálni, meg kb 15-20m hosszúakat.
Én sem fogok vele ilyet művelni, soha. De ettől függetlenül rendkívül élvezetes a használata egy közepes tudással rendelkező embernek is, vagy akár egy kezdő is sokat profitálhat abból, hogy rengeteg tartalék van a bringában.

Nekem nincs bajom a geoval, persze az enduro geometriának meg vannak a maga korlátai, extrém meredek emelkedőn, de a terepek 90%-án biztos elboldogulok vele.
A villa az 29"-es, és boost. Ezért nagy a sárférőhely, a 27,5"+-os bringákba ilyet szoktak rakni.
Hátul azért már kevesebb a hely, de alul a láncvilláknál elég sok.
Igen, nagyon szép ez a szín, pedig a gyári képeken elég snassz szürkének nézett ki, nem véletlenül tetszett csak a zöld, de már nem bánom.

Hasaggymeg: Hát a pedál az alap, de mondjuk a five ten cipő egész jól megtapadt rajta, de már meg van rendelve a Hope F20. :)

De igen, valamennyire be kell kopnia a telónak is, de ez minimális. Volt már pár villám, és a Pike RCT3-at is próbáltam télen, sokkal jobban dolgozott mint a Yari.
nem fogok ezzel a Motion Control csillapítással szórakozni, egy ismerősömnek van pont egy eladó Lyrik RC csillapítása. Az fog bele kerülni. Ezt a túlfújást értsd úgy, hogy max 5-10psi lehet benne pluszban, azért nagyjából tudom, hogy mi lehet az optimális nyomás alám, figyelembe véve a bringa nagyobb súlyát. Amúgy nem olyan szar a Yari, csak hozzászoktam a jobbhoz. :D

[ Szerkesztve ]

(#123826) Toobee válasza Runner_fxr (#123825) üzenetére


Toobee
veterán

Még az alap Fox villád is jobb volt, mint a Yari? Vagy 130-at 160-nal nem szabad összehasonlítani? Yari, Pike, Lyrik a sorrend, ugye?

https://barbieripnk.hu/

(#123827) Because


Because
őstag

megvolt a fillérbaxos bevásárlás az ebike-nál :DDD zöld hétfő van ingyen szállítással aki kihasználná :)

CST C1326 Traveller City Classic drótperemes 622/700c gumiköpeny [37] 2 db 2202 Ft 4404 Ft

Sunrace CNM84 szürke 8 sebességes lánc 1 db 1692 Ft 1692 Ft

(#123828) Hasaggymeg válasza Runner_fxr (#123825) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A Rhythm-hez képest milyen?

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#123829) Hasaggymeg válasza Because (#123827) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Köszi az infót,ment is egy kis rendelés. :K

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#123830) Zsohi válasza Runner_fxr (#123825) üzenetére


Zsohi
őstag

Egy pohar sort es valami nyugodt zenet keszitsel majd be mikor nekiugrasz betekerni a tuskeket abba a pedalba. :DDD 1 ora tomor "gyonyor" es fajos ujjbegy, na meg 1 lekukazott kulcs, nem eppen kellemes elso benyomast keltett.

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#123831) Jester01 válasza Mezga Aladár (#123822) üzenetére


Jester01
veterán

Azt ugye tudod, hogy a féken van egy kar amivel ki lehet nyitni nagyobbra? :)
Szerintem a fékpofák közé nekem simán beférne viszont a villába még a 28-as sem (pedig azt kipróbáltam volna). Meg persze nem csontra felfújva kell belerakni.

Because: :R

[ Szerkesztve ]

Jester

(#123832) Because válasza Jester01 (#123831) üzenetére


Because
őstag

emellett még a gumit is le lehet ereszteni ha gond adódna a kiszedéssel :)

(#123833) Runner_fxr válasza Toobee (#123826) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Szerintem jobb volt a Fox 34 Rhythm. Legalább is mozgásra, csillapításra, a Yari viszont kicsit merevebb.
Igen, pont úgy van a sorrend.

(#123834) Napfénysüti válasza IMIIKE1998 (#123805) üzenetére

Szerintem nekem elférne a 30-as gumi a Canyonon. :K
De ahogy Mezga Aladár mondja a felnifék outiknál általában maximum 28-as külsőig jó.

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#123835) Giot


Giot
addikt

Sziasztok!
De jó hogy ilyen topik is van a PH.-n. :)
Fox 36 talas 3 mat szervizelt már valaki? Nincs valami robbantott ábra valahol? Túrtam a netet de a fox nem valami bőkezű az infókkal.


Eddig eljutottam, kitakarítás kapott új float folyadékot,
Meg zsírt is. De hol megtartja megfelelő pozícióban (100-130-160) hol kimarad a 130. A mozgása sem túl kellemes. Rendeltem hozzá szervíz kittet, amiben rémísztően sok o gyűrű van, vagyis biztosan tovább kell bontani. Volt egy pár rock shox villám, tora u-turn, revelation dual air, lyrik solo air, amit aztán átalakítottam tekercsrugósra, haver totem-jét is szervizeltem. Azoknak átlátom a működési elvét de erről ezt nem mondhatnám, csak nagyjából sejtem.
Szóval egy kis iránymutatás bővebb infó jól jönne.
:R

[ Szerkesztve ]

(#123836) Hasaggymeg válasza Zsohi (#123830) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Érdekes,a Saintnél ez simán ment,még ott tettem be-vettem ki,agyalva hagyjam-e az alátéteket a tüskék alatt,vagy ne. :F Nem hagytam bent egyetlen alátétet sem,azóta (2015.05) sem esett/lazult ki egy sem.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#123837) jjeahh


jjeahh
nagyúr

No nekem is jött egy adag apróság, egy Topeak Ninja Pouch Mountain a belsőmnek, mert ott a kulacs alatt túl sok por, sár, víz érte, egy Topeak alu kulacs, mert a régi noname már gáz, kezdte szúrni a szememet :DDD , egy SKS Rookie XS minipumpa a Decathlonos helyett (amit elvesztettem a hegyen a hóban, ami elolvadt, majd megtaláltam a pumpát a sárban :D ), a haveromnak egy Exustar pedál, másik haveromnak meg egy WTB Volt Comp nyereg ajándékba.
A Topeak Ninja Pouch okés, igaz a 29x2.25-ös külső már szűken fér el benne, szerintem szélesebb-nagyobb nem menne bele. Kulacstartó rendben van, jól néz ki, de a csavarokhoz eléggé nehéz hozzáférni, félórát szenvedtem amire felraktam... A minipumpa is jónak tűnik, de a markolatot nem lehet lockolni, forog összevissza és zörög, méghogy német+minőség... :DDD . A Decathlonos nem zörgött, igaz az kétszer ekkora. A pedál nagyon harapósnak tűnik masszív, kissé súlyos darab, cserébe m*rhajól néz ki, szép lapos. Kíváncsi vagyok meg fog-e kotyogósodni. A nyereg bevált darab, aki szereti a puha nyergeket annak jó lehet, nekem is ilyen van, de mivel én a vékony kőkemény padot szeretem, ezért ha megkopik vagy kifényesedik, le fogom váltani valami flat nyeregre.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#123838) 6030D válasza Giot (#123835) üzenetére


6030D
Ármester

Itt ha rákeresel kód, serial vagy évszám alapján?
[link]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#123839) Giot válasza 6030D (#123838) üzenetére


Giot
addikt

Köszi, igen itt is megvolt amiből kiderült hogy egészen pontosan 2009 es a rókakoma (talas rc2) A régi fox oldalon meg service intervallum, olaj mennyiség, tipus, használati útmutatót találtam hozzá, de robbantott ábrát nem.

(#123840) Hasaggymeg válasza jjeahh (#123837) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Miért vettél Rookie pumpát,te már nem vagy kezdő. :DDD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#123841) Mezga Aladár válasza Jester01 (#123831) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Azt ugye tudod, hogy a féken van egy kar amivel ki lehet nyitni nagyobbra? :)

Ez komoly? :DDD Öreg 105 fékem van, ha kinyitom a 25-ös kevláros panaracer külsővel szerelt kerék már nagyon nehezen megy bele. Az 5800-as 105 féknél ez az ismertető: 28-as drótperemes köpennyel kompatibilis.

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#123842) bugizozi


bugizozi
őstag

Sziasztok!

Ha már az eBike ma ingyen szállít, kinéztem ezt a Kelly's Thermo térdmelegítőt. Itt a méretezés hogy van? Ha mondjuk L - XL ruhákat hordok, akkor ebből is érdemes akkorát vennem?
A Kelly's jobb amúgy, mint ez a Decathlonos Roadr 900? Amúgy itt az ár /pár értendő vagy /db? Csak mert a képen 1 db van, a leírás meg nem részletezi.

Köszönöm! :R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#123843) IMIIKE1998 válasza Napfénysüti (#123834) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

És szerinted nagy vétek 30-as gumit rakni outira? Főleg városi utakon lenne használva.

(#123844) Zsohi válasza Hasaggymeg (#123836) üzenetére


Zsohi
őstag

A Saint egeszen mas, konyeden es gyorsan ki-be tekerhetoek azok a tuskek, addig a Hope eseteben a furatok minimalisan kisebbek, mint maguk a tuskek, szoval nem mennek be maguktol a helyukre. Olcson oldottak meg, de legalabb biztosan nem veszited el oket... :DDD

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#123845) Jester01 válasza bugizozi (#123842) üzenetére


Jester01
veterán

Az árnál oda van írva, hogy "/pár"
Amúgy a dekából inkább a hosszú lábmelegítőt ajánlom (nekem is az van).

[ Szerkesztve ]

Jester

(#123846) Napfénysüti válasza IMIIKE1998 (#123843) üzenetére

Nem vétek szerintem de patkófékesbe nem fogsz tudni beletenni 30-as külsőt szerintem (nyitott fékkel se).
Milyen típusú a patkó a Cube bringádon?

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#123847) emiki6


emiki6
veterán

Na, vettem neoprém farmerre vehető térdmelegítőt, meg szemcsit.
A szemcsi egy lux optic en166-os egyszerű valami, de pont ráillik a fejformámra, ami a drágabbakról nem mondható el. 830 Ft volt... :)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#123848) bugizozi válasza Jester01 (#123845) üzenetére


bugizozi
őstag

Köszi, megnézem! :R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#123849) belsodavid


belsodavid
aktív tag

Sziasztok! Hétvégén megyek Győrbe. Tudnátok ajánlani valami jó bringás boltot, ahol lehet válogatni?? Én ezekbe a kormányokba belekeveredek a webshopokon keresztül (emelkedés fokok), szerintem ezt élőben kéne megnézni.

(#123850) b4zsi-


b4zsi-
őstag

Erről mi a véleményetek? Megéri az árát vagy csak kamu leárazás.[link]
Gondolkodom egy téli kerékpáron, amivel sárban, hóban, jeges úton is tudok közlekedni.

ivana

Sajnos várható volt, hogy olcsó húsnak...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.