Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz emiki6 #123650 üzenetére
5 km-re sima utcai ruházat, téli bringás kesztyű, komolyabb sál, és valami térdvédő, ha kell. Főleg ha nem is annyira izzadsz, ez tök egyszerű. 5 km fölött vannak érdekességek. Nyilván a lábrész lesz az érdekes, vagy az ideiglenesen hűvös, a többi minden nehézség nélkül megoldható.
A csősál nem az igazi, mert nem tart, és nem tudod úgy bugyolálni, hogy az orrod és a füleid is takarja. Ilyenkor jó a nem túl vastag, de tömör sál. Nem egyszerű jót találni, de addig kell keresni, amíg meg nem lesz az ideális darab. Az a jó, ami alatt még lehet lélegezni, az orrodon is megáll, de a szelet is fogja rendesen.
Az aláöltöző nem igazán működik, ha utána meleg helyen ücsörögsz benne. Én még úgy-ahogy fel szoktam venni felülre a dolgot, mert az teljesen jól néz ki felgyűrt ujjal, és egy sima pamut pólóval, de a láb részen meg lehet bolondulni beltérben, ha ott is 2 réteget hordasz.
Sapeszból a vékonyabb, szélfogó rétegeltek a jók, vagy a neoprén sport darabok. Az utóbbiakból vannak fülre hajthatók is. Az usánka ott libegne neked, azzal nem érdemes foglalkozni. Neoprén a megoldás.
Kesztyűből és szemüvegből (pl. Bollé) pedig munkavédelmis egyértelműen. Sokkal olcsóbbak és sokkal jobbak, mint a bringás márkák által kiadott darabok. A szemüveg is fontos, ha nem akarod, hogy a hidegtől kifolyjon a szemed. Bár az első pár perc után abbamarad a könnyezés, inkább csak addig rohadt kellemetlen.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
6030D
Ármester
válasz emiki6 #123643 üzenetére
Közben Runner is megválaszolta: a kabát se hightech. Ettől függetlenül jó lesz, nekem sincs vele gondom. Ma is abban megyek, meg a lidlis aláöltözőben a Csóvira, jó lesz. Csütörtöki állapot
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
trialboj
őstag
Ez Runner, mikor holnap felkel, és látja hogy süt a nap és száraz az idő )
(#123647) emiki6
Én ilyet rendeltem Sodasan miután az intersportban nem igazán tudták hogy van kimondottan sport ruházatnak készült mosópor.Mivel csak 3 cuccom van ami esetleg jóindulattal esik a technikai ruházat témakörébe, kézzel mostam ki őket, nagyon erős mosószer, fél kupak kel 10 lityihez, viszont brutálisan ki kell öblíteni, mert ha nem teszed rajta marad a szöveten és gondolom kinyírja a lélegzését + fura lesz a tapintása is.(a merino cuccok szerették, a sima btwin bringa naci már nem annyira, azt nem sikerült kiöblíteni megfelelően)
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
Runner_fxr
Ármester
válasz emiki6 #123650 üzenetére
Azért nehéz erre pontosan válaszolni, mert a kerékpáros öltözködés az egyéni dolog is. Vannak alap szabályok, de mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy neki az adott körülmények között hány réteg ruha lesz jó. 5km az nem sok, de arra épp elég, hogy megfázzon egy ízületed ha nem jól vagy öltözve, meg be is lehet izzadni. 0 fok körüli hőmérséklet mellett, én azt mondanám, hogy kell egy aláöltöző arra egy jó bringás téli nadrág, ezzel alul el lehet lenni. Felülre szintén aláöltöző, egy hosszú ujjú mez és mondjuk egy soft shell kabát. Téli kesztyű, sapka, téli cipő, és ha nagyon fázik az arcod akkor maszk.
Az biztos, hogy meleged lesz alul a több réteg nadrágban, tehát én azzal számolnék, hogy a fűtött épületben átöltözök.
6030D: A lenyugvó napnak is van ereje!
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Runner_fxr #123657 üzenetére
Én az első 5 kilométeren fázom ilyen időben aztán már termelek annyi meleget hogy a felső testem még izzadni is szokott
BENEFON DELTA--------N8
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #123658 üzenetére
+1
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
StLui
veterán
Gyerek éppen most ment ki bringázni, melegítő nadrág, két póló, kabát
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Runner_fxr
Ármester
válasz bringasisti #123658 üzenetére
Én alapvetően elég fázós vagyok, és izzadni is tudok, de amikor felveszem a megfelelő technikai ruházatot, téli kerékpározáshoz, akkor az első 5km-en se fázom és az utolsón se. Amikor a ruházatot nem vettem komolyan, akkor voltak fázós és nagyon izzadós élményeim.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #123660 üzenetére
Én is akartam linkelni, de a SPIN nem jutott eszembe, a cycle driftre meg nem dobta a tecső.
StLui: majd jól megfázik. Egyedül hova ment? Már nyomja a fater nélkül is?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Sleek
senior tag
Sziasztok átmozgató tekerésre szerintetek melyiket válasszam ? Tacx Flow Smart vagy Elite Interactif Evo? Versenyezni nem tudok, mert 30 éves koromban derült ki ,hogy veleszületett szívizom elfajulás van a bal kamrámban. Ez miatt a pulzus tartományra is figyelni kell Szabad görgőm az van már . Szeretnék valami "okos" görgővel tekerni.
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ennek érdekes lehet még a a "making of" videója. Eléggé feszített ahhoz,hogy egyből összejöjjön.
(#123661) StLui...fiatalság,bolondság,Kellett neked őt rákapatni a bringázásra.
(#123661) StLui...én mikor indulok,ha nem igyexem máris bemelegedek még a házban,aztán fázok az első olyan 5-10 percben,utána meg tudok úgy menni,hogy pont ne fázzak,de ne is izzadjak (ez van ha nejem is rászánja magát és velem jön,én meg körülötte bohóckodok,hogy ne fázzak),de egyedül,ami ilyenkor a gyakoribb,biztos megizzadok valamelyik emelkedőn,vagy pörgetve az egyenesben,amikor is elkezdem érezni,hogy nyirkosodik az aláöltöző.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bringasisti
őstag
válasz Runner_fxr #123662 üzenetére
Igen ezek a márkás cuccok kivezetik a párát. Én is izzadok de legalább nyáron +36- ban nem kell félnünk hogy hőgutát kapunk.
BENEFON DELTA--------N8
-
emiki6
veterán
válasz Runner_fxr #123657 üzenetére
Azt látom, hogy elég egyéni, mindenki mást mond...
Na, majd meglatom."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
pikszel
addikt
1:22-nél nem sok híja volt az első kerék nullázásának.„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
jjeahh
nagyúr
válasz pikszel #123668 üzenetére
Frankó ez a videó, másodszor nézem meg. De most is az ugrott be, hogy kissé elegem van már a pályázós csapatós endurós videókból meg tesztekből (pinbike és társai), mert frankók meg minden, de annyira divat lett ezeket nyomni, hogy felteltem velük már... A legnagyobb gondom az velük, hogy:
- ezek a gépek a legkönnyebb karbon meg a pedelec bringákat leszámítva a pályás lejtőzésen kívül mire jók? Mert ugyebár azért az emberek többsége nem erre használja a bringáját...
- ha már a többség nem pályázik, akkor miért szűntek meg létezni az XC, trekking és urban bringa tesztek? Kb. az összes bringateszter oldal meg YT csatorna enduro, trail meg outi gépekről szól már mintha más nem is létezneSzal értem én, hogy a videókon frankón néz ki, hatás/klikkvadász amikor brutál rugóutas gépekkel lejtőznek, de szvsz ettől még nem kevés embert érdekelne egy rakás XC teszt is...
*ez most nem csak neked szólt, csak megint rámjött a nyávoghatnékEsetleg tudtok linkelni olyan YT csatornákat vagy külföldi oldalakat, ahol gyakran tesztelnek XC gépeket is? Szívesen követnék párat RSS-en...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
inifini
tag
Én most voltam kint ebben a friss időben. A kabát alatt volt egy hosszúujjú aláöltözet, alatta egy rövid ujjú. Gatya alatt térdvédő, fölötte egy rövid mtb gatya. Téli csuka, rajta kamásli, sisak alatt maszk, sisakon szélálló betét. Hát ez 1,5 óra épp elég volt, de már nagyon kellett.
-
Because
őstag
válasz jjeahh #123669 üzenetére
mert kell és muszáj az újítás
pl. most néztem ebike-on gravel vázakat, milyen jó is lenne építeni, de már 142-es átütős tengely és minek??? kitaposott ösvényre??? 10/9 ember nem ad olyan terhelést a bringájának mint a 90-es évek sportolói a merev, kantifékes bicójuknak mégis elől hátul rugós high tech csodák kellenek
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Because #123674 üzenetére
Nem az újításról van szó, mert XC vonalon is bőven újítanak. Hanem arról, hogy újabban XC-t szinte sehol nem tesztelnek... egy enduro vagy trail gép szvsz nem újabb és jobb, hanem egyszerűen más kategória és másra való. Vagy nem? Nem bánom ha sok az enduro teszt, meg videó, de ha már szinte csak az van...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
inifini
tag
-
szkink
aktív tag
Érdekes ez a mosás téma,haveri körömben inkább több a futó (versenyző szinten is) mint a bringás és a családban (párom) is fut,pár hete mikor ugyan ez volt a téma,körbe kérdeztem pár embert és a többség nem használ semmiféle különleges mosószert a technikai ruházatuk tisztításához (alá öltözet,rövidnadrág,póló) persze mindenki azt használ amit jónak lát,nem vita kirobbantás a célom,csak leírtam szűkszavúan és nem szó szerint amit mondtak a megkérdezettek de barátomék mennek Szőnyi Ferenc beszélgetésre és mondani fogom nekik hogy tegyék fel neki ezt a kérdést,hogy mi a véleménye erről
(#123675) jjeahh : általában konkrét márkára és típusára rákeresve találni tesztvideókat,de amilyet te szeretnél nem igen találni,én xc,cx és gravel versenyeket szoktam nézni annál nem kell jobb teszt,hátránya hogy a bringákról kevés az infó verseny közben.
-
ZolkoW
őstag
tippelek: bizonyára látványosabb egy gyors csapatás a kanyargós ösvényen, mintha azt filmeznék, ahogy csorog le az izzadság a homlokodon, miközben egyensúlyozol a gyökerek közt fölfele, és majdnem eldőlsz, mert 3,5-lel mész ;-) szóval jobb videót lehet belőle készíteni. Az meg azt sugallja az embereknek, hogy megvesznek egy ilyen gépet, és ők is úgy fogják vele csapatni, de természetesen akkor is, ha az 50 méteres szőlőhegy a legnagyobb kiemelkedés a tájban, ahol élnek. ;-)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
StLui
veterán
válasz 6030D #123663 üzenetére
csak itt az utcákban tekert egyet 9-re már itthon is volt, mert mentek a piarista suliba a nővérével nyílt napra (nővére ott végzett)
Én is tekertem ma egy karikát, posta oda-vissza volt vagy 800 méter Megjött az október 2-án rendelt Oukitel WP2 csoda ütés, víz, minden álló telefonom, na ilyet se vegyen aki gramm mániás, sokkolóan nagy és nehézKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #123665 üzenetére
Én nem tudom fogok-e erőlködni a kinti tekeréssel télen, max poénból hóban, vagy valami, marad a spinrace vagy micsoda, amire járok
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #123678 üzenetére
+1.Ma minden a látvány,képzelj el egy csapatós videót az országúti rajongóinak.
StLui...vízálló,de otthon hagyod esőben mert...nehéz.
Én is mentem egy 30km/~450m szintet/1,5órát.Olyan a teló mintha maximális visszaútcsillapításon lenne. Kezdem mexokni szarvak nélkül,eleinte többet vett el mint adott hiányuk.
[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
Szerintem az XC kategória a nagy átlag számára már halott, mint a nagy DH vasak, de lehet tévedek... A mai modern trail bringák tökéletesek mindenhova az átlag júzernek, ha meg csapatos típus vagy akkor ott az enduró kategória amik annyira nem másznak jól, de lefele jobban el lehet engedni őket. A másik tényező meg az ár, egy XC, vagy DH vas komoly pénzekbe kerül miközben baromi korlátozott az felhasználási módjuk.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
ks52
csendes tag
válasz Because #123674 üzenetére
Na nekem pont egy ilyen 92-es Giant Cro-Mo vázú montim-van, persze mára csak a váz a régi meg az Araya felni. Ezt a bringát építgetem a saját igényeimnek megfelelően. Jelenleg nem is vágyom jobbra. Ez a gép már bizonyított és megbízható úti társam jelenleg is egy outi bringa mellett, ami véletlen szintén 92-es, de azon még több minden eredeti, Dura ace váltók, Alu muffos karbon vázzal, Mavic felni.
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #123682 üzenetére
NHH-Csóványos, 66,5 km/1038 m, 5-10 cm hó, tolós, megfagyós, -7 fok.
3 kesztyű, két gatya, 2 aláöltöző+kabát, kamásli.
Haver csinált képeket, ha megkapom, ide rakom. Szép-szép, de azért lejtőn volt anyázás, amikor a hideg úgy szúrja a kezed, mintha tűvel böködnék.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zsohi #123683 üzenetére
Ha ezek a vasak megfelelnek nagyjából mindenre, akkor a trail/enduro videók meg tesztek miért szólnak mindíg a pályán lejtőzésről? Oké, láttam már pár rendes túra videót is enduro gépekkel, de kb. az összes emelkedőn tolták, olyanokon is, amiken én a belépő XC-vel röhögve feltekernék... én egyre jobban kétlem amúgy, hogy egy trail is jó mindenre, mármint lehet, hogy jó, de egy XC-n sokkal könnyebb, jobb érzés a hosszabb vegyes, sok emelkedővel megfűszerezett túrákat lenyomni és az aszfalttól sem ijed meg. Persze hatalmas tapasztalataim nincsenek, de nemrég próbálgattam a haverom 130mm rugóutas merev bringáját és hát az enyém sokkal fürgébb, sokkal jobb érzés mászni is vele. Sőt, már az enyémen is érzem, hogy amióta kivettem a hézagolót a stucni alól, vettem egy hosszabb stucnit, amit lefele fordítottam, azóta sokkal jobb érzés vele mászkálni (trail/enduro-n ugy-e rövid egyenes stucni van), a lejtőzésről meg annyit, hogy ahol én XC-vel nem megyek le, ott valszeg már trail-al sem tenném. És akkor még szóba sem kerültek a karbon XC-k, amikkel szemben vegyes-mászós túrán valszeg a trail/enduro vonalnak semmi esélye sem lenne . Én úgy gondolom, hogy a hosszú rugóutas gépek valszeg inkább pályázni jók, de mivel a többség nem pályázik, ezért XC-t, trekkinget, outit meg egyebeket használ. Kivétel a pedelec bringák, mert azoknak a mászás sem akadály. A sok endurós videót még oké, értem, mert látványosak, de hogy az XC tesztek miért haltak ki, azt fel nem foghatom
Na mindegy
6030D: De jó neked, hogy -7 fokban is akad haver akivel lenyomhatsz hosszú túrákat
-
ZolkoW
őstag
ma nem sokat tekertem, de egyértelműen a nyári cipő volt a szűk keresztmetszet.... mondjuk nem tudom, hogy gondoltam, már félúttól azon agyaltam, vajon megmaradnak-e a lábujjaim. Induláskor kerestem ugyan a kamáslit, csak épp nem találtam meg. de inkább megint platformpedál és téli bakancs lesz ebből, lábam egyébként is fázós. a többivel nem volt gond,majdnem hogy túlöltöztem. felül egy vékonyabb thermós és egy vastagabb hosszú aláöltöző (wedze, decás sícucc), fölé decás bringás kabát. alul egy téli bringás gatyó és eá a hosszú futónaci, hogy legyen két réteg. a kesztyű egy olcsó áruházi futócucc, az inkább sok is volt, ott izzadtam legjobban. ja és fejre balaclava, ugyanis sapkák mindig lecsúsznak a fülemről. tetszett ez a száraz hideg, ki bírnék vele békülni egész télen, főleg ha ilyen szélcsenddel együtt van.
a nagyon "szélesvigyoros" videókról a salátareklámok jutnak eszembe: most komolyan, ki eszik salátát úgy,közben kilátszik az összes foga a vigyorgástól ?
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zsohi #123683 üzenetére
Érdekes,mert én pont egy merevfarú montit gondolnék a legsokoldalúbb,ugyanakkor a lehető legegyszerűbb kerékpárnak,mellyel szinte minden körülmények között elboldogulsz.Nem véletlen népszerűsége sem.
6030D...holnap készülök Kismarosról,de ha így ijesztegetsz,lehet az alsó parkolóig felautózok. Rettegek ilyenkor a hosszú lejtőzéstől,mely terepen rendben van,hisz ott ráz,meg mozogni kell a bringán,de aszfalton 30km/h fölött szétfagyok mire leérek,és értelmét sem látom,élvezet nekem nulla. Fent kellene várjon az autó.🤔
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #123690 üzenetére
Többek között,mint az időnkénti bringatolásos gyaloglás,kényelemérzet,spd cipővásár nehézségei,biztonságérzet terpen stb.,ez amiért nem tudtam rávenni magam becsatolásos cipőre.Ilyenkor egy [link]ilyenben tekerek,mely éppen csak elfér [link]ezen. Nem tudom pótólná-e egy komoly kamásli,főleg ha még le is is kell szállni tolni a hóban. Biztonságérzetet azt biztos kölcsönöz ilyenkor,pláne ha messzébb vagy otthontól,autótól a havas térepen.
6030D...juteszembe,fel lehet menni leszállás nélkül az enháhára,eltolták a havat,vagy nem is volt akkora?
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz emiki6 #123667 üzenetére
Meg sokan azért vannak tévedésben (és ezáltal beszélnek butaságot) a téli öltözködés kapcsán, mert azt nem feltétlen érzed, hogy fázik egy ízületed, simán lehetsz abban a tudatban, hogy minden ok, közben meg gyötröd a térded, csípőd, stb.
jjeahh: A kerékpáriparban mindig is megvoltak az épp aktuális trendek, a többségi igény alapján. Nyilván ez egy üzlet, nem csak szerelemből, szenvedélyből gyártanak, reklámoznak kerékpárokat.
A Trail/Enduro manapság nagyon elterjedt, főleg külföldön, ahol komolyabb terepek vannak, jóval több Trail és Enduro gép fogy mint komolyabb XC. Nyilván ezek marketingje ezáltal még erősebb lesz, a gyártók arra felé teszik a hangsúlyt ami épp pörög.A te igényed más, ez teljesen elfogadható, vannak még sokan így, számodra a legfontosabb a fölfelé, nyilván XC-ben gondolkodsz. Viszont a legtöbb ember nem így van vele, hanem egy egész napos, élvezetes és biztonságos bringázást szeretnének művelni. Márpedig ehhez, ha monti vonalon maradunk, akkor csak is a Trail, (aki pedig a lejtőzést is ki szeretné maxolni, annak Enduro) fully-k jöhetnek szóba. Tapasztalat nélkül nehéz valóban, de ha kipróbálnál egyet, magad is meglátnád, hogy bizony egy 140mm-es fully-val simán lemész ott, ahol az XC-vel már nem biztos, vagy ha le is mész az XC-vel, a 140-es fully-val jóval gyorsabban és magabiztosabban, biztonságosabban. Egy tempós köves, gyökeres szakasz is egész más egy XC-vel, meg más a Trail/Enduro-val. Lejtőzés szempontjából nem lehet a kettőt összehasonlítani. Az kétségtelen, hogy egy komolyabb XC elhúz fölfelé, de átlag kerékpáros szemszögéből, a fölfelé, nem lesz annyira kompromisszumos egy jól felszerelt Trail géppel, mint amennyire kompromisszumos az XC lefelé, pláne ha nem egy tapasztalt riderről van szó. Nem fér ahhoz kétség, hogy a nagy többség számára melyik kategória az élvezetesebb. Ettől még a te igényed is érthető, simán lehet, hogy ha kipróbálnál minden kategóriából egy komolyabb gépet, te akkor is egy csúcs XC-t választanál, de a nagy többség nem, ezt sajnos el kell fogadni, mást nem nagyon tudsz tenni. Nyilván a tesztek, videók ezekhez az igényekhez alkalmazkodnak, mert erre húz a többség. Emlékszem anno, úgy kb 10-15 éve, mindenki DH gépet épített. Az pedig aztán tényleg ágyúval verébre tipikus esete volt a legtöbb embernél, de mégis évekig az volt a divat, hogy sokan még városi gépnek is 200+mm utas DH szörnyet építettek. Ehhez képest a mai trend már akkor sokkal jobb, mert egy Trail bicó azért jóval sokoldalúbb. Persze a tökéletes mindenes bringa nem létezik, ebbe mindenki belefut, sokan kergetik a mindenre tökéletes bringát, de aztán előbb utóbb mindenki rájön, hogy csak több bringával érheted el a mindenre tökéletes állapotot. A pedelec gépek némileg javítottak a helyzeten, de persze ezek a gépek sem alkalmasak mindenre maradéktalanul, kompromisszumok itt is megvannak.
Abban pedig ne legyél biztos, hogy egy karbon XC mindenféle képen gyorsabb mint mondjuk egy karbon Trail vagy Enduro, ez terepviszony kérdése, van olyan terep ahol az XC gyorsabb lesz, de bőven van olyan terep ahol meg az XC-vel nem lesz esélyed a végén. Ennek az összehasonlításnak így kb semmi értelme. Az XC gép egy rétegigény lett, a Trail, Enduro meg tömeg igény.
Egyébként a videóban szereplő Propain egy Enduro bicaj, amivel lehet fölfelé is tekerni, igaz kompromisszumosan, de ettől még nem csak épített pályára alkalmas. Rengetegen bicajoznak ilyen gépekkel egész nap a hegyekben, még magyar viszonylatban is.Videókra visszatérve, lehet azért találni némi XC bemutatót is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
válasz ZolkoW #123690 üzenetére
Pont így jártam ma Én is.
Délután tekertem 1,5 órát, a lábam lefagyott.
Hiába a kamásli, ez így nem jó.
Megpróbálom az alsó szellőzőket leragasztani, hátha segít egy kicsit.
A Decás kesztyű nagyon jó volt
-1-2 fok volt, 30 körüli tempót mentem kint, semmi fázás a kezeimnél.
Váltót, féket is könnyű kezelni benne.
Ennyi pénzt bőven megért.
Én egy ilyen Decás dzsekit használok:
[link]
2 aláöltözővel használtam.
De tekerni kell, ha megálltam, fáztam.
A térdvédő is szuperált.
Remélem holnap újra nekifuthatok. -
jjeahh
nagyúr
válasz Runner_fxr #123693 üzenetére
Ahol az enduro meg a trail a trend, ott gondolom egyre több a pálya is. Felénk egyelőre kevés van és azt sem használják sokan, itt inkább a túrázás a menő meg a maratonok, ahol sokat kell mászni ahhoz, hogy lejtőzhess. Amúgy nekem nincs semmi bajom az endurókkal, sőt egyik kategóriával sem, én csak azért nyávogtam, mert egyre kevesebb az XC teszt, lassan egyáltalán nincs, holott (máshol nem tom, de nálunk) majdnem mindenki XC-s. Ezek szerint máshol inkább az enduro a menő, de ettől még nem kéne az XC teszteket teljesen nélkülözni, hiszen cx, gravel tesztek is vannak, pedig azok aztán tényleg rétegbringák... XC maratonok tuti mindenhol vannak, én úgy érzem az egyik legelterjedtebb kerékpárverseny ágazat.
Közben szétnéztem, hogy az általam követett csatornák közül kik tesztelnek XC-t, egyedül náluk találtam több tesztet, de ahogy elnézem itt is sokkal több a trail/enduro. Mondjuk legalább olyan terepen tesztelik őket, ahová az XC való, az a halálom, amikor egy XC tesztben is pályáznak, ugratnak és az emelkedők max ilyen 5-10 méteresek . Ők az utóbbi időben 1, max két XC tesztet hoztak le, de azok sem sokat érnek... pedig bírom amúgy a GMBN-es srácokat.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Runner_fxr
Ármester
Ha már téli öltözet, akkor leírom, hogy én milyen ruházatban indulok neki a holnapi tekerésnek.
Kezdjük lentről fölfelé.
Five Ten Impact VXI Sam Hill bringás cipő, hozzá egy vastagabb téli zokni.
Aláöltözőnek Schöffel merino, erre ráveszem a téli bergamont kantáros nadrágomat, majd lesz egy harmadik réteg is, ami a szél és nedvesség elleni védelem miatt kell, egy Endura Gridlock II hosszú bringás nadrág.
Felül szintén Schöffel merino aláöltöző, második rétegnek a bergamont hosszú, téli mezem.
Harmadik rétegnek felülre egy Schöffel Flexjacket, ez egy nagyon minőségi soft shell kabát, ami nagyon jól tépőzárazható a csuklónál, és magas nyaka van, tökéletesen zár.
Kesztyűnek egy Ziener windstopper bringás kesztyű.
Sisak alá egy Uvex Bike cap.
Uvex Jakkyl HDE Enduro sisak, Uvex 202 vario black matte red bringás szemüveg, fényre sötétedő, és kicsit pirosas, sárgás lencsével, a téli időjárásra való tekintettel, jobb kontrasztot csinál.
Nagyjából ennyi, ha melegem lesz, akkor leveszek egy réteget, de inkább legyen mit levenni, minthogy kevés legyen.[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Voltam most a dekában, elköltöttem egy 50-est, és gyakorlatilag lószöszt se vettem... Jó, cipő, sapesz, ez az amaz belefért, de pont a lényeg, a jó kantáros, nem szivacsos seggű aláöltöző nem sikerült a méretezés miatt.
Mit tudnátok ajánlani, hol rendelhetnék megfelelő hosszú, nem szivacsos, szélfogó kantáros gatyót?
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Runner_fxr
Ármester
válasz jjeahh #123695 üzenetére
Persze, nyilván sok épített, felvonós pálya is van azokban az országokban ahol a Trail és Enduro a legkedveltebb kategória, de nehogy azt hidd, hogy ezeket a gépeket főként a pályák miatt veszik. Kezdjük ott, hogy az épített pályára, bringaparkba a DH gép a legideálisabb eszköz. Oda tulajdonképpen már az Enduro is kompromisszumos lehet. Tehát akinek a fő célja a bringa park, az inkább DH gépet vesz, nem Trail-t vagy Enduro-t. A Trail és az Enduro legkedveltebb terepe nem a pályákon van, hanem az erdőbe, természetes ösvényeken, komolyabb terepeken. Itt a videón a srácok is elmondják, hogy jobban bejött nekik a természetes közeg mint az épített pálya: [link]
-
deny330
aktív tag
válasz jjeahh #123689 üzenetére
Ez nagyon ember függő, amivel persze nincs is baj, de az én szemszögemből nézve: a volt túrázós Kellys bringámat akkor sem venném vissza, ha utánam dobnák. Terepen nagyon gyötrelem volt vele menni. A hátulja rettenet mód pattogott, hiába játszottam a gumi nyomással. Kitaposott erdei ösvényen jó volt, ahogy durvább terepre mentem kénytelen voltam felállni.
A döntött XC bringákkal szimpatizálok valamennyire, ha van egy 120-as első teló akkor szerintem csapatásra is simán lehet használni őket, olyat próbáltam már. (Bár tudom, az már inkább trail kategória.)
Haver 120/120-as Trail gépe anno nagyon lenyűgözött, számomra akkor vált igazán élvezetessé a bringázás terepen amikor oda adta egy-egy karikára - akkor is határoztam el, hogy nekem a következő gépem tuti össztelós lesz.
Volt szerencsém tank szerű és súlyú DH bringához is, azt viszont semmi pénzért nem vennék. Nagyon nagy élmény a hatalmas rugóút, ha van hol kihasználni. Eplény aljába egyszer legurultam haver régi Magellan Vega bringájával Olaszfaluból, azt hiszem Schwalbe Dirty Dan gumik voltak rajta, talán 4 dugattyús régebbi zee fékek. Haver jött az én összetákolt gépemmel, amin persze alap cuccok voltak félterep gumikkal, én meg az ő DH tankjával. Volt rengeteg disznótúrás, vakondtúrás, gyökerek, ágak a terepen, és egy elég meredek köves rész. A köves részen átmenve vettem észre, hogy a bringa mindent megoldott helyettem anélkül, hogy én bármit is csináltam volna. Lefele megjött a bátorságom, disznó túrással teli részen úgy mentem át, mintha ott se lett volna. Mire leértem a parkoló rész aljába nagyon biztos voltam abban, hogy nekem ilyen kell, elég nagy vigyorral az arcomon szálltam le a gépről. Aztán amikor vissza kellett tekerni a hegy aljáról Olaszfaluba, akkor jöttem rá, hogy nekem még sem kell ilyen. Nem volt értelmes áttétel amivel fel lehetett volna tekerni. Kiállva nem is lehetett menni, pogózott az eleje-hátulja. Ezen kívül volt vagy 18-19kg a gép súlya, ha nem több.
Még egy 29er XC Scottot próbáltam ki mielőtt bringát vettem volna megint, de ugyan azokat a korlátozottságokat éreztem lefele, mint amit az összes általam próbált merev géppel.
Végül én az alu Enduró mellett tettem le a voksomat (ezt a döntést mondjuk ti is sokat segítettétek, köszönöm nektek ). Eleinte kétségeim támadtak afelől, hogy én ezzel komolyabb távokat hogyan fogok elmenni, nagyon szokatlan és nehéz volt vele menni felfele és síkon. Kb nyár közepe / vége fele kezdtem úgy érezni, hogy már nem akadály semmi sem a környéken, bárhol felmegyek vele, hogy utána le is csapassak vele. Bár tény, hogy én veled szemben pl rühellek mászni. Nem találok benne élvezetet, csak annyi a célom van a hegy alján, hogy valahogy feljussak. Mindegy mennyi idő alatt (jó, akad kivétel amikor nem), mindegy milyen sebességgel, csak fel akarok jutni. Síkon még hagyján, azzal nincsen bajom amennyiben nem korlátoz a szembe szél. Lefele viszont szeretem elengedi magamat, és csak hagyni hogy a gép engedelmeskedjen a gravitáció törvényeinek. Valahogy én ebben találom meg azt, amit egész nap tudnék csinálni. Bár rendes bikeparkban nem jártam még, csak általam és haverok keze által épített rövid erdei pályán mentem nyár végén pár karikát, az sem volt rossz.
Ettől függetlenül persze nem akarom leszólni egyik kategóriát sem. Az nekem tökéletesen elég, hogyha más is ugyan akkora vigyorral bringázik mint én sokszor - attól függetlenül, hogy milyen kategóriát képvisel a gépe.Szerk: Plusz olyan szempontból mindenképp előnyösebbek az XC / Trail gépek, hogy A-ból B-be sokkal gyorsabban lehet eljutni velük, mint a nagyobb rugóutas társaikkal. Van egy nyílt kondi park tőlem 13km-re, viszont kb 60%-ban aszfalton mész, a maradék 40% pedig könnyű terep, egyetlen egy rövid részen indokolt a nagyobb rugóutas bringa talán. Nagyon sokat agyaltam azon, hogy kellene egy merev XC gépet vagy egy 120-as trail gépet vennem / építenem erre a célra, mert Enduroval lejárkálni nem túl nagy élmény. Ezen kívül a bringának a negyedét sem használom ki, fölöslegesen lassítom magamat. Egyetlen egy csapatósabb rész van talán másfél kilométer hosszan, amikor a szántó földek közötti úton csapatok át. Ott a lejtő egész nagy és a terep viszonyok sem a legjobbak, de ezen kívül sehol máshol nem kell ilyen gép.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iOS alkalmazások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kupon kunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek