Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jjeahh

nagyúr

válasz Hasaggymeg #122723 üzenetére

Ha ennyit beletekertél és még működik, akkor jó cucc, csak hát csodák nincsenek, a kotyogás én úgy érzem a golyóscsapágyas megoldással együtt jár, olyant még nem láttam, ami ne kotyogósodott volna meg. Engem mondjuk különösebben nem zavarna, kivéve amikor tolom a bringát és minden kátyúnál meg járdaszegélynél zörög a pedál mint egy kisértetkastély :DDD . Mondjuk, ha jól teletömöd zsírral, akkor egy ideig elhallgat... A haverom viszont a kotyogástól és pattogástól már sikítófrászt kap, neki olyan kell, ami lapos, harap, 30-max 35 euró és évekig működik karbantartás nélkül.
    Enyémben a siklócsapágyasban csak 12000km lehet max, de eddig nem kotyog egy tized milimétert sem és még szétszedni sem kellett. Cserébe nem tudom ezek a műanyag kompozitok mennyire bírnák a strapát egy 90-100kg+ ember alatt, szerencsére én csak 66kg vagyok.

N.GÁBOR: Én wax hívő lettem, de télire jó lehet az olaj is, mert a hó és a víz amúgy is állandóan lemossa. Arra, meg hogy heti/havi hányszor kell kenni, majd rá fogsz jönni sztem, ez teljesen egyénfüggő, meg nem mindegy az sem, hogy milyen körülmények között tekersz és mennyi víz, sár, por éri. Ha látod, hogy retkes már vagy érzed, hogy darál, akkor érdemes lemosni-letörölgetni és újrakenni.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák