Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122251) zoli03 válasza Because (#122248) üzenetére


zoli03
őstag

Nekem van egy régebbi. Biciklizésre nem jó, beleizzadsz. Ahogy Runner_fxr, kb egy sima téli kabát, arra viszont tökéletes, mert jó meleg és nem vastag.

(#122252) Because válasza zoli03 (#122251) üzenetére


Because
őstag

melóba járásra kell így télire, odafelé nem tekerek eszeveszettül, minél később érek be a gyárba annál jobb XD

(#122253) Runner_fxr válasza Because (#122250) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nem is a tartósságát kérdőjelezem meg, mert az nem feltétlenül rossz egy olcsó kabát esetében se, inkább a technikai oldalát. Egy márkás síkabát kb 80 ezer ft körül kezdődik, és ez még az alap modell. Persze nyilván ebben benne van a marketing, a márka, minden, de azért csodák nincsenek, hogy más mondjuk ugyan ezt vagy akár csak megközelítőleg is kihozza tized annyi pénzből. :) Az anyagot meg kell venni. Még az ilyen 20-30-40 ezer ft-os decathlonos, intersportos síkabátok is olyan gagyik, hogy egy intenzív síelés után csavarod ki a vizet belőle, gyakorlatilag semmit nem érnek mint technikai kabát, csak hagyományos télikabátként funkcionálnak.

Toobee: Hát kicsit engem is zavarna, mert azért ezt gyárilag nem így találták ki.

Hasaggymeg: Van hozzá egy képlet, annyira nem vészes a kiszámítása. Nem mindig az 50mm az ideális.

[ Szerkesztve ]

(#122254) Because válasza Runner_fxr (#122253) üzenetére


Because
őstag

hozzá vagyok szokva, mire a bevásárlásból is hazatekerek a gatyát lehet kifordítva felakasztani, hogy leszáradjon póló pedig instant mosás :DDD

(#122255) 6030D válasza StLui (#122247) üzenetére


6030D
Ármester

Visszafelé meg átmentünk Szokolya - Magyarkút között a piros turistaúton. Szokolya vasútállomás előtt 8 szarvas szaladt szét az útról előttünk, Magyarkút előtt meg 3 az úton, 2 meg a bozótosban, lassítottunk is, nehogy oldalba toljon. :)
De a kövesúton lefelé lámpafénynél 40-nel veretni is jó élmény. :D

jjeahh: egyrészt ilyenkor ér rá az ember, másrészt meg nagyon nagy feeling. :K

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122256) trialboj


trialboj
őstag

Jól haladok a téli ruházat újragondolásával, a mai túrán 22 fokból átment 18 ba a hőmérséklet, és végig ugyan az a ruha volt rajtam. Alul egy DHB merino gyapjú hosszú ujjú, rajta pedig egy átlagos szintén hosszú ujjú mez.

A 22 már izzadós volt, de az erdőbe érve hamar megoldódott, az anyag nem lett igazán nedves, szerintem a bőrömön maradt az izzadtság, de a derekam sosem fázott, pedig az alkaromat leszámítva az volt az egyetlen hely ahol izzadtam. 18 fokban hazafele, minden pirosat elkaptam köztük mentem a forgalommal gyorsan, már nem izzadtam egyáltalán, itthon szinte száraz volt a ruha és a bőröm is (hazafelé nem másztam).
Sajnos nem bringásoknak készült, a derék rész nem elég hosszú, nekem az M pont passzentos a 181 centimhez. Az anyaga finom, de azért érződik az a fura viszkető érzés egy nagyon picit, amire kb addig figyelsz amíg nem kezdesz el tekerni.

Van még egy ilyen decás aláöltözőm, ezt is próbáltam már 14 fokban, valami vékony decás 2. réteg és ugyan az a mez rajta, ez is elég volt, habár nagyon fura érzés viselni, inkább fázom benne, még ha tekerek rendesen akkor is. Rengeteg lyuk és szellőző van rajta. A háta hosszabb és szépen fed, szelet talán picit megfogja, mellkasom nem fagyott le.

Ez volt a közérdekű rész :)

Első kérdés, ezek már technikai ruházatnak számítanak? A spéci mosópornak van valami főbb jellemzője v elég ha folyékony?

Legfontosabb kérdés, még gondolom kellene egy soft shell kabát, hogy kb 5 fokig rendben legyek. 50-100euró között érdemes ilyesmit nézni? Nem kell vízálló legyen, csak hőt tartson, de azért lélegezzen hogy mászásnál ne izzadjak bele. Esetleg jó lehet egy ilyesmi vékony kabátféle is? Kár hogy szinte sehol nem írják oda hogy kb milyen hőmérsékletig ajánlott. Igazán lehetne valami elfogadott szabvány mint az ABC energiatakarékosság jelölése.(akkor is ha nem mindenkinek egyforma a hőérzete)

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#122257) Hasaggymeg válasza 6030D (#122245) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Onnan lejönni,sötétben,hidegben. :Y ...kemények vagytok mint a teszkós kifli! :D

Runner...számolhatsz,de ha megméred mennyire van a hátsó sor közepe a váz hosszanti tengelyének közepétől,elvileg az kell legyen az ideális láncvonal.Vagy nem?

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122258) StLui válasza Hasaggymeg (#122257) üzenetére


StLui
veterán

Én ilyet már nem vállalnék, szürkületben is szarul látom a köveket :(

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122259) 6030D válasza trialboj (#122256) üzenetére


6030D
Ármester

22 fokban merinói gyapjú+még egy réteg? :Y Jó vastag kabát fog kelleni neked 5 fokhoz. :U

StLui: nem kell látni, el kell hinni, hogy mindenen átmegy a bringa. :) Ez a buszos köves út, ott olyan nagy gebasz nem jöhet... az erdőben az avaros részen, na ott volt meglepetés, de a sebesség is kisebb volt.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122260) Hasaggymeg válasza StLui (#122258) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Én leginkább talán pánikban lennék,ha ott fent rámsötétedne.😨...egy defekt,lámpahiba,ne adja isten esés és máris oda a móka. :( ...még nyáron is igyexem ismert kerékpárútra kerülni még a teljes sötét előtt.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122261) Toobee válasza Hasaggymeg (#122257) üzenetére


Toobee
veterán

Az enyém aszimmetrikus, ez is nehezítette a dolgot, külön ki is emelték.

https://barbieripnk.hu/

(#122262) peppe79


peppe79
senior tag

Sziasztok! A nejem új őrülete, hogy télire most sürgősen kell egy szobabicikli. Sajnos ő még nincsen vele tisztában, hogy egyrészt hamar bele fog unni, és pár hét után legfeljebb ruhafogasnak használja majd; másrészt, hogy a kiszemelt 40-60 ezres árkategóriában csak gagyi vackokat fog találni.
Ezért aztán arra gondoltam, hogy inkább veszek neki egy görgőt a meglévő városi bringájához. Az legalább szezonon kívül nem foglalja majd a helyet, vagy ha netán megunja, akkor könnyebben el tudjuk adni. Nekem annak idején, amikor országútiztam, volt egy szabadgörgőm, de nyilvánvalóan nem ilyet szánnék neki.
És akkor most jön a kérdés: tudnátok-e ajánlani olyan fix görgőt, ami olcsó, de használható, és nem gyorszáras kereket is lehet vele rögzíteni?

[ Szerkesztve ]

(#122263) zoli03 válasza trialboj (#122256) üzenetére


zoli03
őstag

Nekem a 22 fok tökéletes rövidgatyás idő, egy póló+rövidgatya, aztán ennyi. A 18 fok ugyan így. Szóval hiába adnák meg, meddig ajánlott a kabát, mert az nekem valószínűleg 5-10 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten is jó lenne, mint neked.

(#122264) 6030D válasza peppe79 (#122262) üzenetére


6030D
Ármester

Most vett após szobabringát, hogy a frissen műtött térdét tudja járatni. Decában vettük, amíg kihozták a dobozoltat, felültem a kiállított darabra. [link] Ami feltűnt, hogy baromi csendes egy görgőhöz képest. Ha lakásban laktok, akkor a görgő nagyon megfontolandó, mert az egész ház zúgni fog tőle.
És a Decába 90 napig visszaviheted, ha mégsem tetszik.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122265) peppe79 válasza 6030D (#122264) üzenetére


peppe79
senior tag

Köszi! Az a gond, hogy ha nem is hullik szét alatta ez a szobabringa, akkor is biztos vagyok benne, hogy nem használná sokáig az asszony. Tapasztalat. Az "átlag" emberek többsége, akik legfeljebb a boltba, vagy a munkahelyre járnak kerékpárral, semmilyen motivációt nem lelnek az otthoni, négy fal közti edzésben. Én fiatalon évekig országútiztam, de még nekem sem jött be. Inkább építettem télire egy olcsó cyclocross bringát, amire nem kellett vigyázni, és azt használtam a városban. Egyébként családi házban lakunk, szóval a zajjal nincs gond...a hellyel viszont annál inkább, mivel 70 négyzetméteren élünk a 6 hónapos gyerekünkkel (a babaágy, utazó járóka, babahinta már így is rengeteg helyet foglal).

[ Szerkesztve ]

(#122266) ivana válasza 6030D (#122264) üzenetére


ivana
Ármester

Lehet én vagyok fakír, de én is ráültem egy ilyenre egyszer a dekában és baromi kényelmetlennek találtam. Semennyire nem hasonlít az üléspozíció egy bringára, rossz helyen van a középcsapágy, túl könnyű hajtani, puha nyereg, ótvar nagy Q factor.

(#122267) Runner_fxr válasza trialboj (#122256) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A sima folyékony mosószer nem jó, erre van speciális mosószer. Túraboltokban, síboltokban, sport áruházakban kapsz hozzá.
Szerintem az aláöltözőnek sem árt ha nem sima mosószerben mosod. Még egy sima futópólónál sem mindegy.
Soft shell kabát esetében megoszlanak a vélemények, amit néztél az inkább ilyen középső réteg, de kabát helyett kevésnek tűnik. Van aki szerint teljesen jó a decathlonos soft shell, én azt még nem próbáltam, nekem intersportos van, de az elég szar, izzadós. Van egy komolyabb 50 ezer ft körüli soft shell kabátom, az viszont nagyon brutál jó, egy aláöltöző meg egy téli mez felett, még mínuszokban sem fázok benne és gyorsan szárad. Szerintem valami ilyesmit nézz: [link]

Hasaggymeg: Elöl is meg kell mérni, és egyeznie kell az értékeknek. Hozzáteszem, méregetni csak ritkán szoktam, ha nagyon nem akar valami működni. :) Általában szemmel látható ha valami nagyon rossz, és vagy próbálgatom más méretű monoblokkal, vagy másik hézagolással, még idáig mindig sikerült beállítanom.

[ Szerkesztve ]

(#122268) 6030D válasza ivana (#122266) üzenetére


6030D
Ármester

Én mondjuk ennyire nem álltam neki, csak ráültem és megtekertem. Lehet, hogy nem lehet jól beállítani, de hogy a tepsi nyereg ami rajta van, biztos nem tetszene egy 2 órás edzésen, az is biztos. :)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122269) peppe79 válasza ivana (#122266) üzenetére


peppe79
senior tag

Na igen, de ezeket nem is bringásoknak tervezték, hanem elsősorban a Camping kerékpárról a szobába átnyargaló nyugdíjasoknak, vagy elhízott embereknek. Őket nehéz lenne rászoktatni egy spinbike-ra.

(#122270) Mezga Aladár válasza peppe79 (#122269) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Mekkora arc vagy :o . Én egyik sem vagyok mégis ilyenem van a téli időszakra.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#122271) peppe79 válasza Mezga Aladár (#122270) üzenetére


peppe79
senior tag

Bocs, nem az volt a célom, hogy bárkit megbántsak vele! De azt továbbra is tartom, hogy ezeket a szobakerékpárokat elsősorban nem bringásoknak tervezték. Sem a geometriája, sem pedig a konstrukciója nem alkalmas rá, hogy napi szinten több tíz kilométert tekerj bele.
Részemről én inkább egy görgőt, esetleg egy spin bike-ot tartok megfelelő alternatívának. De a helyszűke miatt inkább a görgő felé hajlanék...persze ha találok olyat, ami nem gyorszáras, hanem valamilyen módon agyváltós kereket is lehet rá rögzíteni.

[ Szerkesztve ]

(#122272) deny330 válasza Runner_fxr (#122253) üzenetére


deny330
aktív tag

Ezt a képletet eltudnád küldeni? A lefele váltásom nekem sem az igazi, felfele pedig túl kell nyomni a kart, ha azt akarom, hogy valóban gyors legyen. Nem rég volt bovden és bovden ház cserén, az itteni szervizeshez is levittem a váltót beállítani, de ugyan úgy lassú a váltás, sokat gondolkodik. Bár nem tudom mennyit számít a sor és a lánc állapota, utolsó sebességben pont ma ugrott egyet a hajtás, az sem tökéletes már. :(((

(#122273) Hasaggymeg válasza Runner_fxr (#122267) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Én is csak kíváncsiságból mértem meg,mert ha már egyszer hajtóművet cserélek,gondoltam beállítom pontosan.Hajtómű SLX M7000 3-as,a korábbi az FC M 672 volt,mind2 előírt 50mm láncvonallal...aztán mikor megmértem hátul,mert ott állítani nem lehet,ugyebár,kiderült,hogy az inkább 54-55mm. :F A váltás amúgy tökéletes,mindig is az volt.

(#122272) deny330 ...ha átugrik valamelyiken akkor már rég rossz,annyira nem szabad hagyni elkopni.Nem csoda,hogy a váltásod sem az igazi,hisz egy kopott lánc már annyi oldalirányi hajlást produkál,hogy az önmagában lassúvá teheti a váltást.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122274) jjeahh válasza trialboj (#122256) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Most irigyellek, itt tegnap 8-9 fok volt napon... még nem készültem fel rá és át is fáztam picit.

És ha már sötétben lejtőzés, ti max hány százalékos emelkedőn/lejtőn tudtok kimászni, begurulni terepen XC-vel? Én lejtőkön különösen beszari vagyok szerintem, sokat fejlődtem az elmúlt 2 évben, de még mindíg max 26-27%-os lejtőköt vállalok be halálfélelem nélkül, fölötte már f*sok, hogy előrebukok. Felfele hosszabb távon max 20-21%-os emelkedőköt tudok tartani... ilyenkor nem az a gondom, hogy elfogy az erő, hanem az, hogy bármennyire lassan hajtom, akkor is felmegy a pulzusom az egekbe, kapkodom a levegőt és annyira zihálok, hogy meg sem tudok szólalni. Szerintetek ebben lehet fejlődni ha sokat tekerek és feszegetem a határaimat? Sokszor m*rhára zavar, hogy csak azért maradok le a haveromtól, mert már nem kapok levegőt... :D. Szerinte ebben is fejlődök majd és 2 évnyi bringázás után még ne várjak csodát... én meg azt vettem észre, hogy minden szempontból jobban bírom mint az elején, kivéve a zihálást, mert abban nem fejlődtem semmit :(

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#122275) Hasaggymeg válasza jjeahh (#122274) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Hogyan méred ilyen pontosan a lejtőket/emelkedőket? Csak mert terepen nagyon nehéz pontosan mérni,és nem is egyenletes,egy-egy akadálynál amin még talán át tudsz lendülni akár 35-40% is lehet,bár amint azt előbb írtam,elég nehéz lenne megmérni...vagy átlagot mérsz dzsípíesszel?
Ami levegődet illeti,azt tapasztaltam,hogy minél gyorsabban pörgetsz,annál inkább helyezed a terhelést lábizmaidról keringésedre,tüdődre,így ha a levegő fogy el hamarabb,de combod még vígan bírná,lehet egy gyérebb csapásszámmal simíthatod picit a tüdő/lábizom közötti fáradságkülönbséget.Sok mozgástér nincs egy 20%-os terepen,de 1 sebesség is sokat számíthat.Amúgy meg hagyd haverodat menni,mert ha nem saját tempóban mész az nagyon fárasztó lehet,és egy hosszú emelkedőn általában marad időd behozni a hátrányt...hacsak nem tényleg annyival jobb nálad az előtted menő. ;]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122276) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

20-21%-os emelkedőkről beszéltek, én meg egy 10%-ost is átgondolok, hogy kell-e ez nekem :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#122277) jjeahh válasza Hasaggymeg (#122275) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ja, a Garminnal mérem, így a rövidebb emelkedők, lejtők nem számítanak, mert azt nem tudja mérni :D . Inkább arra gondoltam, amikor folyamatosan hosszabb lejtőket/emelkedőket kell leküzdeni... Pl. tegnap is sokáig 26%-ot mutatott a Garmin lefele, az még nem tűnt vészesnek.
A haverommal az a baj, hogy nem veszi észre, hogy lemaradtam és otthagy, állandóan meg nem üvölthetek, hogy várjon már meg :DDD . Igaz cserébe lejtőkön nem engedi annyira mint én, olyankor jobb esetben behozom a hátrányt... de úgy lenne a legfrankóbb, ha nem lenne semmilyen hátrány :DDD . Nem szégyellem bevallani, hogy erősebb nálam, mondjuk fél méterrel magasabb, 40 kilóval nehezebb és évtizedek óta jár edzeni, szal... :D . Az lenne furcsa ha nem lenne erősebb. Bár tényleg nem az erővel van gond, hanem azzal, hogy elfogy a levegőm ha tartom a sebességet vele. Vagy ha több erőm lenne, nem fogynék ki szusszból? Jó lenne ebben is fejlődni, mert ez az egyetlen dolog ami korlátoz.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#122278) zoli03 válasza jjeahh (#122274) üzenetére


zoli03
őstag

20-21%-os emelkedő nagyon durva. Biztos jól méri a Garmin? Én visszaellenőrizném térképen. Ha ezt hosszú távon tudod tartani, akkor nem tudom, hogy hova akarsz még fejlődni. Meredekebb emelkedőn terepen sokszor már lehetetlen felmenni, mert nincs elég tapadás.

[ Szerkesztve ]

(#122279) jjeahh válasza zoli03 (#122278) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ja, 21-22%-nál meredekebb emelkedőn tényleg elfogy a tapadás, meg az első kerék és elkezd emelkedni :D . Nem is akarok meredekebbet megmászni, csak azt szeretném, hogy ilyen emelkedőkön is normálisan tudjak lélegezni, ne legyen az, hogy meg sem tudok szólalni, mert már a füleimen is szuszogok :DDD .
Szerintem reális lehet amit a Garmin mér, mert a haverom Suunto órája is mindíg ugyanazt mutatja, gondolom arra kevesebb az esély, hogy mindkettő téved.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#122280) -=RelakS=- válasza jjeahh (#122279) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Így nézel-e ki? :DD

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#122281) Hasaggymeg válasza jjeahh (#122277) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A +40 kg nem biztos előny a hegyen felfele,ugyanakkor persze lehet erősebb,edzettebb nálad.Még mindig jobb egy erősebbel menni,hajtani magad,mint gyengék között vigéckedni,mert utóbbi nem sok fejlődéshez vezet....már ha fejlődni akarsz egyáltalán,mert van aki csak élvezi a kerékpározást és nem a KOM.okat kergeti.

(#122280) -=RelakS=- ...ő a jobb szélső,a batár karórával,haverja meg valami Försztemánn nevű székely. ;]

(#122282) StLui...naaaa,ne szerénykedj,szoktad te is pörgetni rendesen felfelé a mókuskereket. :DDD Minap éppen szóba jöttél,és nejem megjegyezte mennyit fejlődtél az első,meg a nemtomhányadik közös tekerésünk között. :K

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122282) StLui válasza zoli03 (#122278) üzenetére


StLui
veterán

20 métert nem tudom tudnék e menni folyamatosan egy 20+ emelkedőn

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122283) trialboj válasza Runner_fxr (#122267) üzenetére


trialboj
őstag

Ok, ezzel a windchill modellel már találkoztam valamelyik oldalon, le is csapok rá. A mosópor továbbra is a legnagyobb problémának tűnik, végiggondolva hogy én sosem láttam ilyesmit sem az intersportban, sem a hervisben, sem egy félig meddig sícuccokat forgalmazó boltban, lehet ezt is külföldről kell majd venni.

Rendkívül örülök hogy pár embernek annyi maradt meg az előző hszből, hogy én 22 fokban hogy felöltözöm, városból kiérve fél óra alatt bedurrant az idő, de azért írtam hogy viszonylag melegben is használtam, mert akit érdekelt hogy ez a merino gyapjú szövet tényleg működik-e az kapjon még egy véleményt.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#122284) Hasaggymeg válasza trialboj (#122283) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Húúú...te tényleg nagykabátban nyomod 22C-ben is? ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122285) 6030D válasza jjeahh (#122277) üzenetére


6030D
Ármester

Vegyél egy pulzusmérőt és az alapján kezdj el tekerni. Ha mindig rottyon mész, nem fogsz állóképességben fejlődni.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122286) Toobee válasza jjeahh (#122279) üzenetére


Toobee
veterán

Mikor ezeket írod mindig az egyik kedvenc szegmensemre gondolok, az -22% a Strava szerint és nagyjából zuhansz lefelé. A gyakorlatlanabb barátaim mind estek már itt többször is. Erre te ilyen -26%-ra írod, hogy hosszabb távon is élvezetes. Már a -22 is zuhanás kategória :DDD Felfelé belegondoltam, hogy ezt kéne megtekernem....no way

https://barbieripnk.hu/

(#122287) jjeahh válasza -=RelakS=- (#122280) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Inkább mint ez a csávó :DDD

Hasaggymeg: Ja, erre gondoltam én is, hogy ha valakivel, hát vele majd tuti fejlődök, ami jó lenne, nem a KOM-okért, hanem mert nem akarok egy ilyen 80km/1500m szintes túrácska végére teljesen kimerülni és lemaradni sem szeretek. Mondjuk ilyenkor már a kimerüléssel annyira nincs gond, nyáron, melegekben viszont kínos, olyankor ilyen 60km/1200m után már úgy érzem magam, mint akin átment az úthenger, a haverom meg azt mondja, hogy jó kis laza kör volt :D .

6030D: És hogy lehetne állóképességben fejlődni, ha nem hajszolom magam állandóan lihegésig? Tervben van amúgy a pulzusmérő, csak most a teleszkóp + komplett hajtás cserét fontosabbnak gondolom és arra megy a pénz :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#122288) jjeahh válasza Toobee (#122286) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Judy Shiffer-el egy helyen bringázol? :D . Amúgy simán lehet, hogy ez is van 26%-os, csak vannak rajta rövidebb részek, ahol nem annyira meredek, így átlagolja a Strava.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#122289) Toobee válasza jjeahh (#122288) üzenetére


Toobee
veterán

Sajnos nem :( Vagyis még nem találkoztam vele.

https://barbieripnk.hu/

(#122290) -=RelakS=- válasza Toobee (#122286) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Vesszek meg, de én ott -29%-okat látok az elején, és -16%-ot a végén

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#122291) Toobee válasza -=RelakS=- (#122290) üzenetére


Toobee
veterán

Áááá, tényleg. Igazatok van. Én csak azt néztem, amit ír mellé overall. Na, akkor meg is fejtettétek nekem, hogy mitől olyan élvezetes szakasz ez.

https://barbieripnk.hu/

(#122292) jjeahh válasza -=RelakS=- (#122290) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Hú én sem tudtam, hogy ennyire bele lehet mászni és megnézni hol hány %-os. Most kerestem egy hasonló hosszúságú szakaszt Somlyón, ahol gyakran le szoktam jönni, kissé meglepődtem, hogy vannak rajta 38%-os részek is. Sőt, a Naskalat rájdon csak -7%-ot ír ezen a szegmensen, csodálkoztam is, hogy ott a vége felé sokkal durvábbnak tűnt, de most látom, hogy a legdurvább rész -42%-os :Y . Na ott már néha "elfogyott" a fékerőm :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#122293) MrCsiT


MrCsiT
addikt

Sziasztok!

Segítséget kérnék vázmérethez:

Itt egy szerintem jó akció de fogalmam sincs, hogy a kb. 160 cm magas gyermekem magasságát hogyan váltsam át a feltüntetett 36-os vagy 41-es vázméretre?!

Sehol nem találok 36-os vagy 41-es vázméretet semmilyen leírásban. :F

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#122294) StLui válasza MrCsiT (#122293) üzenetére


StLui
veterán

160 cm? M-es bringa mehetne neki, lehet most is, de tavaszra tuti kicsi a 41-es

Itt meg tudod nézni, de van egy rakat táblázat kalkulátor, ez alapján a 41-es jó 168-ig ( S-es bringa) de a fiam imádja az M-es bringát a 100-as stucni helyett 40-essel, talán tavasszal még nem volt 160 sem, most, tegnap előtt mértem, 168 cm

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122295) 6030D válasza jjeahh (#122287) üzenetére


6030D
Ármester

Alacsony pulzusú (140 bpm alatti) hosszú tekerésekkel. Úgy fejlődsz, hogy megerősödik a szervezeted az alacsony pulzuson, ezért a hosszú emelkedőkön is alacsonyan fog maradni és nem zihálsz. Ezt hívják alapozásnak, amit télen szoktak csinálni a bringások.

A Stravás %-okat meg úgy nézzétek, hogy függ attól is, hogy mivel rögzítették. Ha pl telefonnal, ami össze vissza keresgéli a jelet (igen, mindegyik), és a Z tengelyen is sokat téved, akkor ott lesznek fals értékek. De ahogy nézem, neked a Garmin is csinál érdekeset, pl a linkelt szegmensben 2,8 km-nél 86,9 %-os emelkedés van. Ott létrán kell felvinni a bringát? :DDD

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122296) jjeahh válasza 6030D (#122295) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Kösz, valszeg ebből nekem nyáron lesz valami, mert télen errefelé belém kötnek a rendőrök :((( .
Az a 86,9 %-os rész lehet, hogy nem kamu, egy rövid emelkedőn háton vittük ki a bicajokat a hegytetőre.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#122297) -=RelakS=- válasza 6030D (#122295) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Pont emiatt egyszer utánaszámoltam egy emelkedőnek, amire 9-10%-ot írt a Strava. Mondjuk ott tényleg annyi volt. Aztán csodálkoztam, hogyha megnézed pl számítógépen lerajzolva, akkor enyhe emelkedő, viszont ha ott tornyosul előtted, akkor már kiváltja a b+ sűrű emlegetését indulás előtt .
Persze, tudom, én vagyok gyenge a súlyomhoz képest :D

jjeahh
86% az már olyan, mint egy lépcső a lépcsőházban, nem? Közel 45°.

[ Szerkesztve ]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#122298) Hasaggymeg válasza 6030D (#122295) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ott létrán kell felvinni a bringát?...igen,de kell valaki tartsa,mert könnyen eldől. ;]

(#122297) -=RelakS=- ...hát nem.Ha a 100% az 90°,tehát függőlegesen felfele,akkor a 86% az tényleg olyan mint egy rosszul (értsd mindjárt eldől) letámasztott létra.Az átlagos lépcső tudtommal 40% körül van.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122299) ZolkoW válasza Hasaggymeg (#122298) üzenetére


ZolkoW
őstag

a 100% a 45 fok, nem?

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#122300) MrCsiT válasza StLui (#122294) üzenetére


MrCsiT
addikt

"ez alapján a 41-es jó 168-ig ( S-es bringa)" - légy szíves, mint egy laikusnak, kérlek írd le, hogy hogyan jön az ki az általad linkelt oldal pontosan melyik táblázatából is, hogy a 41-es az éppen egy S-es bringa? Nem látok a MB táblázatnál 41-es értéket, így én nem tudom, hogyan jön ki ez a számítás? :F

"M-es bringát a 100-as stucni helyett 40-essel" - no ez nekem így hottentotta! :DDD

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.