Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28501) torzo válasza tatabike (#28499) üzenetére


torzo
Ármester

Nem vagyok törvényszéki szakértő, de szerintem ennek a homlokcsontnak a tulaja nem olyan nagyon rég boldogult meg. A belső felszínen tisztán látszanak a tekervények mintázata. És 10 rugó. :Y
Nagyon durva. :W

(#28502) tatabike válasza torzo (#28500) üzenetére


tatabike
őstag

Igen, megéri. Nézz körül azokon az oldalakon, ahol lopott bringákat keresnek a károsultak. Nem tudod, mióta megy a hirdetés? Mert ha régóta, akkor valószínűleg nem lopott, mert akinek elcsórták a keróját, meg gondolom Te is sajnos, azért figyelgeted, nem bukkan-e fel valami hirdetési portálon. Szóval, ha hetek óta hirdeti, és lopott lenne, már biztos lebukott volna.

Ja, látom, egy hete hirdeti. Előtte nem hirdette?

Én meg nem vagyok se önkéntes, se hivatásos rendőr, de ez a koponyadarab tényleg meredek... nem kéne valami hivatalos hely figyelmét felhívni erre...? :F Meg azért a Jófogás is elmehet a búsba, ellenőrzik a hirdetéseket, mielőtt megjelennek, nem gyanús nekik?

[ Szerkesztve ]

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#28503) torzo válasza tatabike (#28502) üzenetére


torzo
Ármester

Én ma találtam rá, az egyik bringás haver hívta fel rá a figyelmem. Lopott bringák oldala.?
Ilyeneket nem ismerek. Tudnál fogódzót adni?

A koponyatetőben azt nem értem, hogy az látszik, csontfűrésszel és szakszerűen vágták körbe, ennek alapján azt gondolnám, szabályos, patológiai boncolást végeztek, de a rutin boncolásnál a szemöldökíveket nem veszik bele a programba, csak az ún. calvariát, azaz csak a fejtetőt távolítják el.
Na, ne lássunk bele krimit, de hogy furcsa, az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#28504) sanzi89 válasza sanzi89 (#28393) üzenetére


sanzi89
addikt

Mint az ma délután kiderült a linkelt pdf doksiban benne is volt a válasz A féktest felszerelése résznél, ha később valaki ebben a problémába futna.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#28505) gergo5991 válasza torzo (#28503) üzenetére


gergo5991
őstag

(#28506) syberia válasza torzo (#28496) üzenetére


syberia
veterán

Annyiért nagyon jó vétel lenne, ha nincs a lán rajta szétnyúlva, mert akkor vehetsz rá sort és láncot. Nekem ez a típus van már 6 éve és nagyon szeretem. :R

https://howbad.info/

(#28507) torzo válasza syberia (#28506) üzenetére


torzo
Ármester

Igen, pontosan ezek a gyári cuccok vannak rajta. A lánc rendben, a racsni nem kopott, a váltás gondolkodás nélkül megy fel és le tévesztés nélkül. Szóval elég csábító, főleg, hogy te is dicséred.

[ Szerkesztve ]

(#28508) tatabike válasza torzo (#28503) üzenetére


tatabike
őstag

Pl ez. Nem tudom, mennyire naprakész.

Rizikózd meg. Vedd meg. A lelkiismereted megnyugtatására meg add fel Te is, hogy eladó, de jóval drágábban, hogy ne legyen rá vevő. Ha mondjuk 3 hétig nem zargatnak miatta, akkor oké. Ha meg igen, akkor tudod, hol lakik a csóka, visszamehetsz kiverni belőle az árát...:)
Jó ez meredeknek hangzik, de én valami hasonlót tennék...

Amúgy nem hiszem, hogy épelméjű tolvaj a saját lakásán mutogatja a meghirdetett lopott bringát... :N

Ja, és kérd hozzá el grátisz a koponyatetőt minimum... :DDD

[ Szerkesztve ]

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#28509) torzo válasza tatabike (#28508) üzenetére


torzo
Ármester

Ez jó ötlet. :R

Én nem gondolom feltétlenül, hogy ő lopta, cák eszetleg cáládtag.
Na, belőlem sem lesz miskolci polgármester! :))

[ Szerkesztve ]

(#28510) syberia válasza torzo (#28509) üzenetére


syberia
veterán

:DDD

https://howbad.info/

(#28511) torzo válasza gergo5991 (#28505) üzenetére


torzo
Ármester

:R
Hoppá! :Y
06.14-én a XII. kerületből loptak Merida Crossway 100-at, bár a megjelölt érték a tulaj szerint 150-300 e HUF, ez meg azért ennek a közelében sincs. Meg mondom, a bicó kinézete nagyon szakadt, nem éppen XII. kerületi.

(#28512) gergo5991


gergo5991
őstag

A biciklinek mennyire tesz jót, ha nagy nyomásu autómosó slaggal lett megtisztitva? bár a sár nagy része még így se akart lejönni, a váltók fura hangot adnak ki, bár itthon kefével alaposan át lessz még mosva, remélem nem kellesz egy kisebb vagyont fektetni egy full pucoltatásra szakembernél. (gondolok itt csapágyok szétszedése kitisztítása, ujraolajozás), persze ha kefét tisztitás után is bajok lennének bele fektetek, mert kell is, csak hát elvitte az összes pénzem a bicaj :P

[ Szerkesztve ]

(#28513) torzo válasza gergo5991 (#28512) üzenetére


torzo
Ármester

Ha ipari csapágyas (monoblock, kazettás agy), akkor sok kárt nem tudsz benne tenni, bár a váltó környékét erősen elkerülném. A láncot kétségtelenül nagyon szépen meg lehet tisztítani az ilyen nagynyomású spricnivel, de szerény tapasztalatom szerint bőven elég a zsíroldó Brigéciol és utána a sima kerti slag. Ha nagyon trágya a helyzet, meg kell ismételni 1x-2x .

(#28514) gergo5991 válasza torzo (#28513) üzenetére


gergo5991
őstag

nem értek hozzá, de itt meglehet nézni a felszereltséget, esetleg megtudnád nekem nézni és mondani, hogy olyan-e amilyet irtál vagy sem kérlekszépen?

Azért főleg a váltót mostam, mert kb váltani nem lehetett, 10 kiló sár volt CSAK a váltókon

[ Szerkesztve ]

(#28515) torzo válasza gergo5991 (#28514) üzenetére


torzo
Ármester

Nem akarok szakinak tűnni, leírásból nem tudom biztosan megmondani, ha látnám, akkor igen. Azonban van itt az oldalon néhány kellően hozzáértő, tőlük biztosan lesz majd válasz. Amúgy szerintem ilyen árú és felszereltségű bringát már az említett zárt, ipari csapágyakkal szerelnek.
A nagynyomású mosóról többek között azért is leszoktam, mert a vadiúj Michelin abroncs fényreflex csíkját egy pillanat alatt lekapta. :W

A váltót mosd át petróleumban, finom ecsettel, türelmesen! Biztosan rendbejön.

[ Szerkesztve ]

(#28516) gergo5991 válasza torzo (#28515) üzenetére


gergo5991
őstag

nagyon szépen köszönöm a válaszod :)

(#28517) TayRol


TayRol
veterán

700x28-as gumira a courier dt-re tudnátok ajánlani valami kis elegáns sárvédőt? :)

(#28518) torzo válasza gergo5991 (#28516) üzenetére


torzo
Ármester

:)

(#28519) anorche1


anorche1
őstag

Videóra vette a bringás, ahogy elgázolják

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#28520) tolvaj! válasza gergo5991 (#28516) üzenetére


tolvaj!
őstag

Ha már ennyit voltam emlegetve megjelentem :DDD

Magasnyomású mosó kerülendő, mert a több báros forró gőz olyan helyekre is bejut amire nem is gondolnál, arról nem is beszélve, ha pl autó mosóban mosatod le akkor ott tele van mindenféle zsíroldó vegyszerekkel, amik simán lemarják a bringa alkatrészeiről a védő kenést.

[ Szerkesztve ]

Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?

(#28521) torzo válasza anorche1 (#28519) üzenetére


torzo
Ármester

Ismerek néhány megszállottat, illetve keserű tapasztalatút, akik már csak sisakkamerával mennek ki az utcára. Az cikk szerint igazuk is van.
Az oroszoknál szinte minden autóban van kamera és veszik is állandóan a műsort. Tele van a net ezekkel a durva felvételekkel.
A srác szerencsére megúszta.

tolvaj!# Forró gőzös változatra gondolni sem mertem, az természetesen tilos. Ezek az otthoni 20-30 ezres mosók hideg vízzel működnek, szerintem azok nem veszélyesek a zárt csapágyakra. De lehet, hogy tévedek.

[ Szerkesztve ]

(#28522) imyourfriend válasza gergo5991 (#28512) üzenetére


imyourfriend
őstag

Ha már sikerült megtalálni a legnagyobb dagonyát a környéken akkor ne 7-8 barral akard lepucolni a gépet, mert több kárt teszel benne mint hasznot. Vegyél egy vödör mosószeres vizet a kezedbe, (én tányér mosó folyadékot tennék bele) aztán kezdjed el lemosni a sarat róla. Fékekkel úgyis gondok lesznek, gondolom kaptak azok mindent meg folyni fog oda még egyéb cucc is de a tárcsára vigyázz hogy össze ne zsírozd pl. nagynyomású mosóval az a gond hogy bejut a víz kb mindenhova, ha integrált a hajtómű akkor kb oda is, bemossa a port és a kavicsokat melyek szépen elkezdenek recsegni ropogni és szedheted szét a hajtóművet kb. mert zavarni fog a hangja. Bár szerintem ez nem csak pucolás lesz, újra kell zsírozni meg olajozni a gépet, szerencse ha csak egy részét kell szétszedni majd rendbe rakni.

(#28523) Solad válasza anorche1 (#28519) üzenetére


Solad
őstag

Pontosan ugyanígy nézett ki az én balesetem is, annyi különbséggel hogy robogóval voltam, és a nagyobb sebességből fakadóan nem úsztam meg horzsolásokkal :(

[ Szerkesztve ]

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#28524) gergo5991 válasza imyourfriend (#28522) üzenetére


gergo5991
őstag

Eltévedtünk, egy embertől kértünk segítséget, az meg azt mondta, a dagonyán keresztül kell menni :D
40-45km-t letekertünk így sárosan ngy nehezen, csak utána lett lemosva ami rászáradt / nem esett le. Holnap nagy pucolás elé nézek :)

A legjobb, a telefon-t használtuk GPS-nek, az meg 25% on kikapcsolt, mert hogy le van merülve, ennyit az alma termékekről...

[ Szerkesztve ]

(#28525) MC Pite


MC Pite
veterán

Vótmá'?
[link] szerk: magyrul pedig a Bikemagon: [link]

Én marhára szeretném ha lenne belőle valami, és ha nem is éppen olcsó (finoman fogalmaztam) megindulnánk ebbe az irányba is... Akár egy alu vázszett (jelen esetben egy fél hagyományos bringa konfigurációt jelent, 2500 juró a karbon) megjelenésével még árban is verenyképes lenne a nagyokkal (2-3 éves költségeket nézve pláne).

Kattintsatok, álmodozzatok ti is egy sort, akár járuljatok hozzá, hajrá :)

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#28526) torzo válasza MC Pite (#28525) üzenetére


torzo
Ármester

Na, akkor mégiscsak használható a magas nyomású mosó. :K
Csak kell hozzá egy ilyen skeró is. :))

(#28527) MC Pite válasza TayRol (#28517) üzenetére


MC Pite
veterán

Ha nem sürgős, van ilyesmi sárvédőm és jövő hét első felében felrakom (korábban nem megy, most a montit kell gagyába rázni 24 órásra, és ahogy az iőjárást elnézem, utána szedhetem atomjaira :( ).

Megvan már a gép, vagy tervben van?

torzo: Oh, hát igen :DDD . Abba a részbe nem is gondoltam bele... Elsősorban a lánccsattogás, dzsuvás váltás, a ****** takarítás, újra a ***** takarítás, autóban szállítás/pakolás közben mindent összekenés, a pillanatok alatt betetmett első váltó, a gazzal elrakódott sor, váltógörgő, lánc, hajtómű, takarítás, kenés, láncszakadás és egyéb nyalákságok jártak csak a fejemben. Idáig piszok drágán a problémák feléra volt csak gyógyír, vagy farnehezen; vagy nem farnehezen de még drágában és nagyon szűkös vázkínálattal. Azokhoz képest ez a 'vázszett' teljesen baráti árú, de a legtöbb téren megelőzi a 'konkurenciát'.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#28528) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

60-100K között milyen országútikat tudnátok ajánlani? A montit inkább nem használnám hosszabb táv megtételére,a tegnap előtti naptól sokkot kaptam. :C

Üdv: Rottweiler89

(#28529) MC Pite válasza Rottweiler89 (#28528) üzenetére


MC Pite
veterán

Fitness bringálk nem érdekelnek? Kényelmesebb, aggilisebb. Újonnan kb a Neuzer Courier ami belefér...

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#28530) Rottweiler89 válasza MC Pite (#28529) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

És a kettő között mi a különbség?
Használt is lehet!...

[ Szerkesztve ]

Üdv: Rottweiler89

(#28531) Eternitys


Eternitys
aktív tag

Hello!

Használ(t) valaki ilyen MERIDA váztáskát? Az érdekelne mekkora mobil férhet bele a hátsó tartójába?
Ez és EZ közül melyik szerintetek a jobb?

(#28532) MC Pite válasza Rottweiler89 (#28530) üzenetére


MC Pite
veterán

[link]

Norámlisabb üléshelyzet, sokkal agilisebb irányítás, jellemzően nem is olyan csirke gumikkal árulják őket hanem a vékony outi és a trekingek közöttivel. példa
privát ment

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#28533) syl5 válasza TayRol (#28517) üzenetére


syl5
őstag

Spyral Analogue / Basic Road

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#28534) TayRol válasza syl5 (#28533) üzenetére


TayRol
veterán

köszi! :) és a testbike-on pont egy neuzeren van róla kép.:)

(#28535) Cathfaern válasza MC Pite (#28525) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nagyon remélem összejön nekik a project :R Illetve ez önmagában így őrölt drága, de ha ez elterjedne, akkor ideális városi bicikli lehetne belőle :)

(#28536) TayRol válasza syl5 (#28533) üzenetére


TayRol
veterán

esetleg erről vélemény? mondjuk kicsit drága...

(#28537) MC Pite válasza Cathfaern (#28535) üzenetére


MC Pite
veterán

Pinionos rendszerekhez képest úgy olcsóbb, hogy jobb és több mindent tartalmaz.
Nagyjából rohloff-os árkategória, de attól 1 pont kivételével mindenben jobb. Vázszettet megvéve 1 misiért már elég komoly, 11kg alatti gépet lehet összehozni belőle - ez sok, de akik évente, max kétévente leamortizálnak egy full xt hajtást/váltást, felkerül nekik a radarra.

És akkor jönnek az egyebek mint végre nem kúrjuk oda semmihez a nagytányért, sem be, sem ki sem kerül a természetbe semmi a kenési rendszerből... Fully 'mániás' vagyok, de ezt így, egy kb 100(29)-120(26 v 27,5)as villával úgy ahogy van bevállanám, mert annyira 'golyóálló' rendszer hogy a forgáspontok sem hiányoznának nagyon (bár azok miliószor jobban bírják a dzsuvát mint a hajtókat csapágyazás). Villaszög szimpatikus, egyre több gyártó megy el ebbe az irányba (nagy tengelytáv, kicsi stucni) - szívesen kipróbálnám, valószínű nagyobb kerékkel megbarátkoznék vele. :K
Azért is promótálom kicsit hogy nehogy elsülllyedjen a projekt, talán megér páraknak legalább egy pizza árát hogy ez beindulhasson.

Erről jut eszembe, alternatív integrált HT2-es hajtóműcsapágyból kinek mi vált be? Kéne rendelnem valami tartalékot, de idáig azok bírják legtovább, amiket szétszedek beállás után, és bezsírzom... :U

Tayrol: Más márkában fele árban van, én is abban vettem (nem emléxem milyen márka). A Sprintre, de ott a lapított villán nem volt fasza, a Courieren már valószínű jó lesz.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#28538) lsebestyen válasza torzo (#28511) üzenetére


lsebestyen
addikt

Én meg nem venném, szerintem 90% h lopott! Alvázszám megvan? Ha nincs akkor kérd el az eladótól. Szépen bemész, vagy felhívod a rendőrséget megkérdezni mi a helyzet a bringával. Ha nincs körözés alatt akkor adásvételivel megveszed.

(#28539) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

Ez szerintetek jó vétel lenne?

Üdv: Rottweiler89

(#28540) syl5 válasza TayRol (#28534) üzenetére


syl5
őstag

Jaja, de ez a trekking verzió egy trekking-en. :)
A road verziókon nincs az a terelő vég, és vékonyabb. Ez szerintem csak neccesen menne fel a fittness-re. Nekem is fittness-em van, viszont én ezt a 48 mm széles trekking verziót vettem, mert 32-es a külsőm. Éppen-éppen fért csak be a hátsó sárvédő, és még így is reszelnem kell majd rajta egy picit.
Meg a road szerintem szebb, és mivel vékonyabb kevésbé vehető észre, kevésbé rontja az összképet. Már bánom én is hogy nem azt vettem, csak nem volt akkor road feketébe, illetve lehet hogy kicsi is lett volna 32-es kerékhez.
Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve, alig van súlya, a legnehezebb része a pálcák. Ha azt kicseréli az ember, sztem 300 g-ra is le lehet vinni az össz súlyát. Plusz egyáltalán nem zörög, csattog, és nagyon jól véd az esőtől. Kedden a full szakadó esőben mentem haza vele, és egy sárcsepp nem volt a hátamon, sem az alvázon, sem a láncon, hajtáson.

(#28536) TayRol
Ez szerintem egész egyszerűen nem látja el teljesen a funkcióját. Az első jó, de a hátsó a nyeregvázcsőtől lefelé semmit nem véd, ergo a külső által rengeteg felhordott (saras) víz fog landolni a cipődön, a fékgumikon, az első lánctányérokon, és a vázon.
Én ezt biztos nem venném.

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#28541) syl5 válasza syl5 (#28540) üzenetére


syl5
őstag

Sárvédők, a per után van (takaró-)szélesség

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#28542) rfjanika válasza Balazska15 (#28492) üzenetére


rfjanika
tag

na meg is rendeltem innen. köszi

(#28543) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Gyerekülés kapcsán milyen tapasztalataitok vannak? Ilyen 10k körüli bellelli vagy Sanbas normális vétel?
Mennyire kell alá csomagtartó ha vázra szerelhetőset szeretnék?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#28544) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Ismét segítséget kérnék ez ügyben, mert hiába tettem fel a kérdést már 2x, zoli03-n kívül senki nem válaszolt, én pedig nem értek hozzá annyira, ezért hagyatkozom rátok, hozzáértőkre.
Pluszba hozzájöttek még ezek, talán jobbnak tűnnek, mint a korábbi választék:
Merida City 3
28-as Dinotti Shadow női trekking (bár ez sztem nem alu)
Montana női trekking
28-as,aluvázas,Német női trekking

Vagy esetleg innen egyéb javaslat?

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#28545) TayRol válasza syl5 (#28540) üzenetére


TayRol
veterán

A pálcák hossza jó, nem kell belőlük faragni?
Mindenképpen a lehető legkeskenyebbet venném.:)

(#28546) szjoci válasza V.Stryker (#28543) üzenetére


szjoci
őstag

Szia!

Bellelli B-One Clamp-ot használunk immáron 4 éve rendszeresen, maximálisan meg vagyunk vele elégedve! Tavaly télen eltört az övrögzítő csattja (elfáradhatott a műanyag), de lehet hozzá kapni külön. Szerintem a most három hónapos második babánkat is simán ki fogja szolgálni. Egyszerű a rögzítése, a gyerkőcöt is gyorsan be lehet kötni.

Üdv,
Joci

(#28547) TayRol válasza V.Stryker (#28543) üzenetére


TayRol
veterán

Mi Bellelli Mr. Fox-ot használunk, 2 bringán van fent 2 külön adapter, így bármikor átpattintható.

Még csak 1 éve van meg, de maximálisan ajánlom. Vázra van szerelve, de nincs alatta csomagtartó, mivel kicsit magasabbra tettem fel, hogy ki tudja magát mozogni az úthibákon is.

(#28548) imyourfriend válasza A_ScHuLcZ (#28544) üzenetére


imyourfriend
őstag

Én sem értek hozzá, ezért nem válaszolok a kérdésedre.

(#28549) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Köszi a válaszokat. Akkor bellelli lesz az alkatrész ellátottság miatt. :) :R

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#28550) V.Stryker válasza TayRol (#28547) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Egyébként ez jó lehet?

Ez a srác a szerelőm, nagyon becsületes, rendes gyerek és ilyen van bent neki. Azt mondja teljesen jó, ugynaz, mint a bellelli, de ha ragaszkodom hozzá, akkor hoz bellelli -t is. Ez mondjuk jobban tetszik, hogy fejnél magasabb, mint a bellelli. Viszont ahhoz meg több a külön vásárolható cucc. Pl. plusz konzol is kéne, mert két bringán használnánk az ülést.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.