Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
Hasonló nálam is, 20 környéke terepen, sok szinttel, 2.1-es gumival, ugyanezzel a bringával aszfalton 30-as átlag, outival 100-on 35-36 is.
Szóval egy 10-est rászámolhatsz.Szemeztem én is a 70.3-al, de az úszást nem különösebben szeretem, ennek ellenére most szombaton rápróbálok triatlonra, velencei-tavi túratriatlon, nem nagy táv, igazából csak az úszás miatt megyek, hogy felmérjem.
-
imyourfriend
őstag
válasz
sza.sa #29240 üzenetére
Személy szerint a carbon villás gépet ajánlom, abból is a Wiliert. A rockmachine nem tudom miféle név, viszont én KTM alá nem adnám de a strada 1000 drága és 300 felett van már így az felejtős. Szóval a rockmachine és a gepida kapásból kizárva nálam. Ha szeretnél némi komfortérzetet akkor mindenképpen carbon villa kell (bár rossz úton az alu váz így is szétfog rázni kb de a villa csillapít valamennyit. Nem a szint számít, elsősorban a kényelem szerintem. Szóval ha lehet akkor a carbon villás Wiliert válaszd, a többi furcsa darabnak tűnik nameg inkább nem lennék kíváncsi milyen csodákat gyártanak a gepidával az élen.
(#29248) Cathfaern: Semmire sem jó, de legalább jól néz ki és el lehet adni.
-
Cathfaern
nagyúr
Ennek a Bad Boy biciklinek mi az értelme?
Nem MTB, mert nincs teleszkóp, illetve geo se pont olyan. Nem trekking, mert semmi rögzítési pontja nincs. Nem országúti, mert vastagak a kerekei, meg tárcsafékei vannak, meg egyeneskormánya... akkor végülis ez mire jó? (függetlenül attól, hogy tulajdonképpen jól néz).
Konkrétan a kérdésedre válaszolva a vékonygumis trekking után az országúti/fittness biciklit leszámítva bármi csak visszalépés lehet, legjobb esetben is ugyanaz a szint. Szóval ha a kettő közül kell választani, akkor a Speci Vita.
-
sza.sa
tag
válasz
sza.sa #29240 üzenetére
Esetleg még a Cube Peloton szóba jöhet, ha nagyon jó áron tudom megvenni...
Vagy egyikkel se tudok nagyon mellé fogni?
-
beteg
őstag
válasz
TayRol #29241 üzenetére
most egy Scott Sportster 50 trekking bringám van virsli gumikkal. Rájöttem, hogy a rugozásra nincs szükségem, főleg o. és kerékpár úton tekerek.
Viszont szeretnék gyorsabban haladni
Ez jó választás lehet helyette? BadBoy 29 2014 vagy esetleg egy Specialized Vita vagy jobban járok egy kifejezetten versenybringával? -
sza.sa
tag
Sziasztok!
Országúti kerékpárban gondolkodom a közeljövőben, hobbi szintre, a városi mászkálós MTB mellé.
Max 200k-ig nézelődök.Pár a mit kinéztem, melyik lehet a legjobb ár/érték arányú?Rockmachine Raceride 200 akciós
Wilier Montegrappa Sora akciós
Gepida Bandon 810
Kross Vento 1.0
Giant Defy 5Az első 2 karbon villás, nem tudom van-e jelentősége az én szintemen?
-
válasz
vendingo #29234 üzenetére
Én biztos, hogy a Marzocchit venném, pláne olcsóbban. Nekem nem lenne fontos a lock. (Ha többet mész aszfalton kicsit túlfújod és nagyon jó lesz lock nélkül is)
A levegős telók azért jók mert könnyebbek, mivel nincs acél rugó (ez legalább fél kiló mínusz), illetve a telópumpával szinte bármilyen testsúlyhoz pontosan beállítható. Egyébként egy rugós villa finomabban indul meg mint egy levegős, bár vannak olyan levegős villák amik már szinte ugyan úgy megindulnak mint egy rugós, csak az nem ez a kategória. Amiben sokkal jobbak ezek a villák mint a mostani alap telód az inkább a csillapítás. Mivel ezekben van olaj, az alap Suntour-ban meg semmi csillapítás nincs. -
Atke
senior tag
Sziasztok!
Olyanokhoz tenném fel a kérdést, akik több műfajban is járatosak, konkrétan aki o.utit és hegyit is hajt.
Van egy enduró bringám ami kb 15kg lehet,amit értelemszerűen nem a kilométerek falására építettem össze. Mostanában azonban elkezdett motoszkálni a fejemben egy olyan gondolat hogy teljesíteném az Ironman 70.3-t, nem ezzel a géppel természetesen. A kérdés az lenne, hogy ha az én bringámmal tekerek 75 km-t 18,5-ös átlaggal 2.2-es gumival (ezt nevezhetjük fulladásignak), akkor egy amatőr/olcsóbb versenybringával, kicsit magasabb átlagsebességgel (23Km/h) menne-e a 90km-es táv?
Tudom speciális(hülye) a kérdés, de hát ha van valaki aki tesztelte már ezt.
Előre is köszönöm. -
vendingo
veterán
Ki melyiket választaná?
Marzocchi: 25k, új, de tárolásból eredően lehet, hogy szépséghibás, nincs lock
SR Suntour: 40k Új, tárolásból eredő karcok, lock-os
Megér a lock +15 ezret?Jelenleg egy olcsó kb 14k környéki alap telóm van mindenféle állíthatóság nélkül.
Gondolom ennél mind a 2 teló fényévekkel jobb.
Amúgy mitől olyan jók a levegős telók, annyival többet tudnak, hogy mindenhol azokat ajánlják inkább? -
tatabike
őstag
válasz
Hoorus #29231 üzenetére
Csak személyesen vedd meg, erős a gyanúm, hogy az a sérülés a hátsó váltó környékén deformálta a vázat. Ha oldalirányban torzultak a tám- és láncvillák, soha nem fog egyenesen futni az a bicikli... Én nem venném meg. Plusz ha megnézed, a nyereg is le van zúzva ugyanazon az oldalon. Tárolásból ilyesmi sérülés nem keletkezik, hacsak nem dobálták...
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni outi vásárlás ügyében. Kinéztem ezt a bicajt: [link]
De szeretnék egy megerősítést Tőletek is, hogy nem csinálok-e vele esetleg rossz vételt. Gyufaaa kolléga szerint egész jó ajánlat, de szeretném meghallgatni mások véleményét is..
Köszönöm szépen a segítségeteket előre is..
Üdv, Hoorus
-
tatabike
őstag
válasz
Because #29226 üzenetére
Van nekem egy másik is, az is alu, de az oválcsövekből van, és kisebb a kereke, meg még könnyebb.
Itt még csak járóképes alváz, de már van ezen is plató, meg sérvédő, csak olyan képem nincs róla hirtelen:
Meg volt egy harmadik, az nagy raktérrel, dupla kerettel, megvette egy cég. Kerékpáralkatrészeket szállítanak vele a raktárból a boltba...
Arról csak egy ilyen képem van: -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Narakh #29207 üzenetére
Mivel 100%, hogy esett a biciklivel, és ki tudja miket csinált az első lánctányérral, emellett bizonyított, hogy elhallgat dolgokat... nos én egy pillanatig sem gondolkoznék azon, hogy vásárolja bizony vissza. Ki tudja a váz milyen (nem látható) állapotban van, és ha az törik, abból bizony komoly sérülések lehetnek. Felnik hasonlóan, ki tudja azok is mit kaptak. Plusz, hogy őszinte legyek, nekem a visszavásárlási ajánlat is valahol annak a beismerésének tűnik, hogy keményen átvágott, és megszólalt a lelkiismerete (és/vagy tudja, hogy elő fog jönni más probléma is idővel, és nem akar veled küzdeni).
Szóval én nem erőltetném ezt a biciklit. -
Because
őstag
válasz
tatabike #29225 üzenetére
nagyszerű kivitelezés! szükségem lenne nekem is egy ilyenre, a családban az én bicóm az egyetlen közlekedési eszköz most is ezen hoztam haza a 2m-es lambériát
meg amikor a csemperagasztót tolom haza a városon keresztül a zörgő kiskocsin kicsit már cinkesnek érzem magam
-
válasz
V.Stryker #29223 üzenetére
Az mindegy, minden kompi manuáljában megtalálható, hogy le köll mérni, csak az lesz a pontos. A kerületet befolyásolja a gumi pontos típusa (mintázat magassága, stb.), az aktuális guminyomás, a bringás testtömege is.
"To get the most accurate calibration do a wheel roll out. With the valve stem perpendicular to the ground, mark the pavement at the valve stem. With the riders weight on the bike, roll the wheel one tire revolution in a straight line and mark the ground when the valve stem is perpendicular to the ground again. Measure the distance in millimeters. This is the most accurate wheel calibration number." -
V.Stryker
nagyúr
Tudna valaki segíteni kerékpár computer beállításban?
Új kerekek kerültek a drótszamárba, amin 700*23C jelzés van. Viszont az alábbi táblázatban nem találok olyat. Mi az alternatívája?
-
belaazallat
addikt
válasz
Teasüti #29164 üzenetére
"Engem viszont még mindig érdekelne, hogy belemenne-e egy 29er villa, a montis vonal azért mégiscsak komolyabb szintet képvisel ezerszer.
Csak nincs rajta sárvédő szem, meg egyéb bizbaszok, amik egy trekkingre jól jöhetnek."
Bele megy, mert ugyan akkora a villa szár átmérője, a rugó út a kérdéses, ha az sokkal nagyobb, akkor elrontja a vázgeometriát. Valamint a becsúszók átmérője egy kicsit vastagabb, mint a treckingeké, ezáltal masszívabb kinézete van.
-
gergo5991
őstag
válasz
Runner_fxr #29216 üzenetére
Köszönöm a linket, 2.25 ös felni helyett egy ilyen 1.35 ös durva külömbség lenne aszfalton úgyérzem
-
-
válasz
vendingo #29211 üzenetére
Megfelelő külsőkkel egy 29"-es monti is kb ugyanolyan jól hajtható aszfalton mint a cross. Abba lehet venni értelmes telókat is 100mm körüli rugóúttal, cross-ba nehéz lesz értelmes telót találni.
Cross bicajtól, meg 60mm rugóúttól nem lehet csodákat várni terepen, azt neked kell tudni mennyire fontos az a 20% terep, hogy kényelmes, élvezetes legyen. Vagy kompromisszumokat kötsz a cross-al vagy lecseréled egy merev vázas 29"-es montira. Én a 29"-et venném, mivel egy univerzálisabban használható kerékpárnak tartom mint a cross trekinget.gergo5991: Az egy 19C-s felni, elvileg a 28-as szélességű külsőtől egészen 62-ig rakhastz rá, azért én 32-nél keskenyebbet nem tennék rá, az már elég haladós lesz aszfalton. De vannak köztes megoldások is, amik aszfalton is jók valamennyire meg terepen is valamennyire.
Fitnessz bicajban egyébként keskenyebb felnik vannak, az inkább országúti kerék, ott lehet használni 28-nál keskenyebb gumikat is. -
vendingo
veterán
válasz
Runner_fxr #29208 üzenetére
Köszi a tanácsot.
Nem utat akarok vágni az erdőbe, csak néha elmennék kanyarogni a hegyekbe, ahol végig turista utak vannak.
A terep döngölt, murvás, néha köves rázós.
A mostani telom szinte végig kirugózza magát, alig bírja, ezért keresek valami komolyabbat.
Javarészt városban és döngölt biciklis utakon járok, oda meg felesleges a mtb. 80%város 20% erdő/mező. -
-
gergo5991
őstag
válasz
Runner_fxr #29208 üzenetére
Ha már így megemlítetted, nekem tudnál esetleg linkelni valami gumit 29esre ami aszfaltra van? Haver jott velem fitness bicajjal, eléggé adta neki, alig tekert, kb félszer véknyabb gumijai voltak. Amúgy függ hogy MTB-re milyen vékony gumit lehet feltenni maximum? vagy egy fitness biciklin is ugyan olyan a kerék mármint vastagsában mint pld egy mtb-n?
-
válasz
vendingo #29175 üzenetére
Szerintem egy 60mm körüli rugóútnál édes mindegy hogy van e lock vagy nincs, ez az én véleményem.
Én még a 140mm rugóutas villát is igen ritkán szoktam lockolni, viszont a rugóstag lezárását elég gyakran használom, szóval szerintem ennek igazán össztelós montinál van jelentősége, hogy a hátsó telót le tudd zárni, az valóban sokat elvesz a hajtáshatékonyságból.A linkelt két teló közül én mindenképpen a Marzocchi-t választanám, azért az egy minőségibb gyártó mint a Suntour.
Egyébként meg talán az is megfontolandó, hogy eladd a cross-t és egy 29"-es mtb-ot vegyél helyette. Cross bringa nem igazán terepezésre van kitalálva, max jó minőségű földutakra. 29"-es montira meg rakhatsz vékony gumikat ha inkább aszfalton használnád, szerintem praktikusabb mint egy cross treking. Terepezni meg egyértelműen sokkal jobb lesz.
-
Narakh
senior tag
Kíváncsi volnék a tanácsotokra a bringám ügyében.
A közelmúltban újból feléledt bennem a vágy a biciklizésre, így aztán pár hete megvettem egy ismerősöm ilyesfajta Polarisát. A gyakorlatlanságomra (és a naivitásomra) azonban rövid úton rá is faragtam, ugyanis - mint kiderült - a váltás pontatlansága nem csak beállítást kívánt: két szervizben diagnosztizálták a feltehetően egy izmosabb buktától elgörbült hátsó váltót, ráadásul a nagy lánctányér sem teljesen százas (a szerelő szerint a tulaj izomból terhelés alatt váltogathatott vele). A váltót egyik helyen sem tudták már rendesen beállítani, így az legjobb esetben is cserés.
Az eredetileg vállalt "egy-két hónap szerelési garihoz" képest a kedves eladó a csere költségének legfeljebb felét volna hajlandó állni, ellenben szívesen visszavásárolja a paripát (ami mögött nem teljesen értem a logikát). A kérdés most az, hogy nagyjából hétezer forint ráfordítással kicseréltetem-e a váltót, vagy inkább visszakérem a pénzem, és némi ráfizetéssel megveszek egy ilyen vasat újonnan, tényleges garanciával.
A szívem a már birtokomban lévő Magellanhoz húzna, de tekintve, hogy a kolléga jótékonyan elhallgatta a nem is annyira apró hibát, nem tudom, mennyire érdemes rizikóznom, milyen egyéb problémák jöhetnek esetleg még elő a "gyönyörű állapotú, karbantartott" bringán.
Mi a véleményetek?
-
fpeter07
veterán
válasz
gergo5991 #29192 üzenetére
Helyzet kérdése. Amikor nem tudtam kilépni a pedálból, és verseny előtt beütöttem a hajtókarba a bokámat, nem volt kellemes. Meg az első keréken egykerekezés sem, de az inkább vicces volt, mintsem fájdalmas. Párszor már váltottam jegyet a KTT-be (Kormányon Túliak Társasága). Ajánlom, hogy messzire került el ezt a társaságot.
szerk: (#29194) torzo: A lánc hagyományos kerékről sem ugrik csak le magától.
-
gergo5991
őstag
hát én is dühös leszek még egy ideig, nah mind1, valahogy megpróbálom túl tenni ezt a szégyen dolgot, igaz nem ez volt az első bukásom, de ez most ehh.. meg az a 5-6 ember megállt megkérdezni hogy minden rendben-e van, lehet amiatt érzem ezt szégyennek, mert úgy érzem, azt látták ratjam gyenge vagyok az esés által, bár csak haver óbégatott a földön.
meg hát az okoskodó öregek: kellet nektek gyorsan menni pff..Köszönöm aki leirta a tapasztalatait / eséseit.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest