Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
válasz jjeahh #143038 üzenetére
Az én véleményem az, hogy ez totálisan nem xc kerékpárokhoz való verseny, nem xc-nek való pálya és totál önszopatás (már elnézést). Versenyen kívül szívesen végig tekerném egy trail/am/ könnyebb enduro bringán, de isten őrizz hogy itt én egy crosscountry kategóriás bringával útra kelljek. Hála istennek nem kötelező.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
cdl
senior tag
válasz jjeahh #143050 üzenetére
Persze, viccnek szántam.
Amúgy szerencsés vagyok, munkába reggel 7-től 7-50-íg hajtok, így legalábbis fele hűvösebb időben telik a bringázásnak.
A délutáni menet persze szigorú, de ez van.
A szombat és vasárnapi tekerés negyed hét körül indul mindig, így a fele legalább kibírható.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #143051 üzenetére
Gondolom tapasztalat, edzettség és technikai tudás függő is, én sem indulnék ilyen versenyen, sőt egy XC-vel versenyen kívül sem biztos végigmennék rajta, de másrészt meg jól látszik, hogy Brian simán képes rá . Nálunk is van egy verseny, amin az egyik rövid szegmens nagyon brutális, enduro-DH bringának való, már ezért sincs kedvem indulni rajta. De ott is sok komolyabb XC-s arc lejön gond nélkül, szal... . Szerintem jó, hogy vannak ilyenek is, mert az ilyen bevállalós elborult versenyzőknek is kell valami kihívás, nem mindenki olyan félénk, mint én
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
maximilian4
addikt
válasz jjeahh #143053 üzenetére
Az egy dolog hogy lejön, meg átmegy meg mit tudom én. Lehet egyébként akár te is végig tudnád csinálni, lehet én is. Nekem inkább az a kérdéses mi az a szint amivel még nem fájdalmas teljesíteni egy pályát. A szint alatt értem én a kategóriát. Az emberünk könnyedén de fájdalmasan lejön egy meredek sziklás lejtőn xc bringával, én inkább könnyedén és komfortosan lejövök ugyan ott egy trail-el.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
6030D
Ármester
válasz maximilian4 #143054 üzenetére
A magyar maratonokon többen mennek CX, full merev monti, vagy SS bringával... kinek mi kattan be. Nyilván ők nem a sebességre mennek, hanem a technikázásra, élvezeti értékre.
Amúgy nem néztem végig a videót, csak belepörgettem, de melyik itt a vállalhatatlan XC-vel? Jó kis csiki-csuki egynyomos ösvények, van ilyen a Börzsönyben, Mátrában, Bükkben is. Össztelóssal megy, ezért nagyobb a sebessége, az nyilvánvaló (meg jobban is tud bringázni, mint mondjuk én ).Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
válasz maximilian4 #143051 üzenetére
Hol látod, hogy ez XC bringákhoz kötött verseny ? (mind singletrail)
Egy könnyű 130-at hátul mozgó trail bringával is mehetsz. XC-vel gondolom a hegymászók mennek akik meg szopnak lefele. :-)[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
Hasaggymeg
Topikgazda
4,40 elég korán van,de munkába kell mennem ami meg jó...300 m-re van hálószobámtól.
Toobee...ma tipikusan az a nap volt mikor többször lenéztem nem-e lágy mégis a hátsó gumim.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #143046 üzenetére
Lehet kiábrándítalak a lejtőzésből, de a megfelelő védőfelszerelésekben egy kemény lejtőzés durván megizzaszt és a pulzusod is 170 fölé tolja.
Tiszta ciki, de felfelébe már tekertem le 1600+ m-t megállás nélkül, ezzel szemben kemény, meredek, technikás terepen, tempóra is odarakva, nem bírok biztonságosan 10 percnél hosszabban csapatni, be kell iktatni egy egy pihit.
Elmúlt hónapok nagy tanulsága, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen kemény meló tud lenni a freeride és a dh. Cserébe tolja az adrenalint rendesen. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz sebgutkopf #143058 üzenetére
De legalább van menetszél...azt a "jó" érzést mikor 30C° ban hirtelen lelassulsz 10 km/h alá és elkezdesz tekerni felfele a párás erdőben,vagy éppen napégette mezőn,egyetlen déházás sem tudja visszaadni. Mostantól már viszek magammal hagyományos zsebkendőt időnként kitörölni szemem,mert nem látok a sós izzadságtól.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #143059 üzenetére
Inkább egy felvonót vigyél magaddal and problem solved dude.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #143060 üzenetére
Az mellé kellene sikerélmény tabletta is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nekem ezekről mindig Oscar Pistorius. jut eszembe.
-
ZolkoW
őstag
Nem az első eset lenne, hogy valamiről megtudom, hogy örök idők óta rosszul csinálom, hát ez kiderült a biciklizélsről is .
Szóval jól gondolom, hogy teljesen nyújtott, "csontból tartott", kimerevített könyökkel nem kéne tekerni? (a terep az más, ott eleve felvettem egy rugalmasabb pózt) Valahol éreztem, hogy az nem jó, de tegnap próbáltam ki először, hogy 30 km-en át rendesen rogyasztva mentem, és ráadásul közben a hátam is próbáltam homorítani, hogy a derekam normálisabb helyzetben terhelődjön, ehhez persze néhányszor leszálltam finomhangolni a nyereg dőlésszögét, nomeg ezekkel együtt figyelni a pulzusra is...szerintem az agyam használta el a legtöbb wattot .Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
Ármester
válasz ZolkoW #143063 üzenetére
Elvileg igen, az a fasza, hogyha csak derékból tartod magad, a kezek lazák, és csak a lábad dolgozik. Energiafelhasználás szempontjából is ez a legjobb, mert nem visz el felesleges energiát más izom (ezért nem jó a szarv sem ha húzásra használod). Aztán ha fárad az ember, akkor úgyis tartod magad kézből, vállból, de akkor már mindegy.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #143064 üzenetére
lesz itt még min dolgozni, mert kibírtam, és végülis ma is csak itt-ott fáj, de azért na... komolyan mondom, ha még forgalom is lett volna, szerintem kiesek a szerepből
Az egész onnan indult, hogy még régebben beszéltgettünk a triatlonos haverommal (áthozta a TT bringáját, hogy cseréljem ki rajta a stucnit. magasítottunk a kormányon, így már csak olyan 20 centivel van mélyebben, mint a nyerge... ), hogy hát ja, még csak most kezdtem, de azért kézzsibbadás az van. Kaptam itt is tippet, meg hát azért azt elfogadom, hogy ha mindent jól csinálnék, és minden tökéletesen lenne beállítva a tökéletes méretű bringán, akkor is kéne hozzá idő, amíg kikupálódok. Szóval pár napja küldött egy blogbejegyzést, aztán most tegnap próbáltam ki először a dolgot. Ott olvasgatva kedvet kaptam egy stopliállítgatáshoz is, lehet, hogy ott is lesz megfejtés, de az még mindig nem az igazi..mondjuk egyszerre sokmindent változtatni talán nem is szerencsésJa, de a lényeg: hogy valószínűleg tényleg működik, csak még qrvasokat kell erősödnöm. De a kisujj-gyűrűsujj zsibbadás most nem volt (főleg az a része nem, hogy eddig néha másnapig kitartott), csak valami enyhe általános zsibongás, amit egy pozícióváltás megoldott, és sokkal jobban éreztem így az alsó fogást is. Igaz, hogy a nyereg baszkurálás miatt többször megálltam, nem egyben volt a 30 km.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ivana
Ármester
Én mindig azon szoktam röhögni a városban, hogy az emberek nagy része nem tud sprintelni. Eddig a kedvencem egy 70 körüli vén fószer volt, aki konkrétan kézzel döntögette a bringát az egyenesbe húzás helyett
Ha már kiállva sprintelés, voltunk szüleimmel, meg testvéreimmel a fertő tónál és a nemzeti parktól béreltünk ilyen csepel álmontikat. Nyomtunk vele egy 60-ast. Tragédia a tourney váltó, borzalmasan kotyog, pedig nem voltak nagyon lehasználva a bringák. A váz meg egész egyszerűen nem akar egyenesen menni kiállva, tekeredik össze-vissza, egy rendesebb belehajtásra simán elmászik egy métert oldalra.
-
samujózsi
senior tag
Fura. Nekem soha, eszembe sem jutott teljesen nyújtott karokkal tekerni, kivéve, ha már annyira elfáradtam, hogy csak zombimód hajtom a gépet és nem kormánynak használom a kormányt, csak támasztéknak.
Mi benne a jó ("jó"), hogy egyáltalán felmerült?Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Másik...én húzás nélkül fel sem tudnék menni egy rövid,meredek kaptatón,sprintelni meg pláne nem.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #143071 üzenetére
Ott.
Sprintnél oké, hogy belehúzol, de egy hosszú mászásnál jobb törekedni, hogy ne kézből húzd.
-
bringasisti
őstag
A 70 es fószer nem én voltam
BENEFON DELTA--------N8
-
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #143073 üzenetére
Az se, akivel tegnapelőtt a horányi kompon jöttem át?
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
flash-
veterán
válasz Motion_Blur #143040 üzenetére
Attain race-ről van infód, vagy valakinek?
én is szemezgetek vele, Canyon Endurance AL 6.0 lenne az 1. helyen a választottak közül,de az hagyján hogy több hónap mire megjön!! , de ha nemjó a méret akkor küldhetem vissza, stb, macera... (vagy elmegyek bikefittingre, 5000ft az alpinbikenál) lemérik a méreteimet és az alapján ahhoz való méretekben lévő kerékpárt(csövek hossza,stb.) kinézem berendelem és kész,és elvileg akkor az már jó is?...
szóval Attain race picit esélyesebb,de nem tudom mikorra, idén esküvő elvitte pénzt,jövöre nászút, hát, lehet álom marad vagy majd hitel...
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Túrdöfranc. Brutális lehetett felmenni a hegyekre egy sebességgel.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #143076 üzenetére
December óta tudom, de ne mondom meg, mert bojkottáljátok a versenyt.
-
robee19
tag
Megjött az Ebay-ről rendelt (Bontrager másolat) lámpa szettem. Boldogság van. Szép, igényes és tartósnak tűnő kidolgozás. Maga a lámpatest vélhetőleg forgácsolt alumínium. A fényerejére nincs panaszom (állítólag 20 lumen), de ugye ezek nem látni, inkább látszatni kellenek. A gumi felfogató, mint az egyik képen látszik féloldalra srégítve van, így inkább a villanyakra lenne célszerű feltenni az elsőt is, de nekem az esélytelen. A hátsó viszont így tökéletesen felveszi a nyeregcső dőlését, ezért vízszintesen világít. Üzemidőről még nem tudok nyilatkozni, 2 db 2032-es gombelemmel műklödik.
Itt kapható több színben is:
[link][ Szerkesztve ]
-
-
samujózsi
senior tag
Üdvözlet Pilisszentkeresztről!
Szerintetek én maradtam ki valahol a KRESZ változásaiból vagy már megint én ismerem jobban egyes sofőröknél?
Lakott területen kívül, hegyre fel tolom a bringát. Menet irány szerinti bal(!)oldalon. Szabálytalan vagyok ilyenkor?(Trafikos néninek meg ezúton köszönöm, hogy vigyázott a bringámra, amíg vásároltam)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #143079 üzenetére
Na majd megismerlek úgy is...remélem szakállat nem ragasztasz!
(#143083) samujózsi...jól tudod.Amúgy Dobogókőre az az egyik legnehezebb rész,Pilisszentkereszten.Hosszú,döglesztő előre belátható emelkedő...nem szeretem mikor hosszan látod magad előtt a meredek aszfaltot,a kanyargós nem olyan lehangoló.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
A napokban felmerült a vázvédelem téma. Friss pinkbike cikk. Én az invisible frame-mel szemezgettem, bár magamnak raktam már rá fóliát, alul pedig van valami brutál vastag cucc.
-
ivana
Ármester
válasz f4lcon #143077 üzenetére
Alapból ami nem cserélhető tányéros hajtás az szvsz vállalhatatlan, nem a nem cserélhető tányérok miatt, hanem mert semmi nem tartja a tányért, konkrétan hajladozik, mint a nyárfalevél.
[link] Akkor vannak ezek az acerák, olyan anyagminőséggel, hogy hozzáérni is rossz. Valami írtó puha alumíniumból vannak. Mondjuk a szett amihez tartoznak nem a mai vállalható shimano belépő szint, hanem a 10 évvel ezelőtti szemét.
[link] Ez a modernebb talán jó már valamire, ilyet még nem láttam élőben. De akkor már ott az integrált acera, az sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
siti
őstag
válasz ivana #143086 üzenetére
vajon milyen lehet a noname 3000 forintos hajtómű?
Az teljesen normális a mai világban, hogy egy gyártó nem csak csúcsterméket gyárt, hanem lefedi a közép és alsó meg belépő szegmenst.
Acera szett volt a bringámon, gond nélkül megjártam Olaszországot és simán feltoltam az Alpokban. Aki meg XC, DH-ra használ ilyet, gondolom további izgalmakat keresi csak. Kezeljük helyén hogy mire elég és jó lesz az acera is.Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
6030D
Ármester
-
ivana
Ármester
Olyan, hogy megyek vele egy kört és leesik a tengelyről (been there, done that. Érdekes a deore LX, meg a campa négyszög azért bírja a strapát nálam is).
Nagyon sok féle acera szett létezett, pl. a mostani, meg a vintage montis régi teljesen jó. De ez a 2010 körüli egy minőségi gödör. Pl. az egyik montimon integrált acera van az tök korrekt cucc.
-
jjeahh
nagyúr
válasz robee19 #143091 üzenetére
És jól is néz ki ez a sityak.
Nekem ma a Xiaomi mini bringás multiszerszám jött meg, meg egy rakás kacat úton van bike-components-ről. Tegnap is jött egy zsáknyi Xiaomi nem biciklis kütyü, most meg mindjárt megyek a fehérje után a DPD-hez . És ez még semmi, van, amikor egy tele szemeteszsákkal jövök el a postáról, aztán itthon tiszta élvezet a csomagokat bontogatni, pont mint karácsonykor
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #143088 üzenetére
Remélem vasárnap odautazok a rajtra zasszonnyal. Ha dobogós leszel acc autogramot nekünk?
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz robee19 #143091 üzenetére
Múltkor néztem és csak fehér volt ezen az áron,most viszont egy fekete lefoglalva. Kösz az infót.
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #143094 üzenetére
Nem leszek dobogós, de adok autogramot neked!
-
samujózsi
senior tag
Mindig meglep, mennyire kedves emberek is vannak. Pilisszentkereszten a trafikos néni felajánlotta, hogy vigyáz a bringámra (nála akartam innivalót venni, de neki nem volt), hegyre felfelé ketten is megkérdezték, kell-e segítség... (sajnos a helyben végzett transzplantációba nem mentek volna bele :D)
Esztergomban egy boltos néni, akitől vizet kértem és bár a boltban nem volt, de lehívta anyukáját, hogy hozzon a lakásukból...Valahogy nem vagyok ehhez szokva.
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #143095 üzenetére
Igazán nincs mit. 2 napja van fekete megint. Én is gondolkodtam, de a fehéret rendeltem. Kicsit félek tőle, hogy az eleje ezüst lesz nem fehér.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz robee19 #143098 üzenetére
Én ilyent szerettem volna,de nem volt sehol 20 alatt,így maradok a feketénél.Már egy ideje agyalok a bétwin lecserélésén,egyrészt mert télen (és elnőtt séróval) nehezen megy be a sapka alája,másrészt mert már ütött-kopott-repedt-horpadt és esik is szét.Ugyanolyant akartam vásárolni,de ez nem annyival drágább,hogy maradjak a réginél,melyen tegnap néztem,hogy tulajdonképp semmit sem változtattak a 2 év alatt. Pedig a homloktextilje lejövöget ha nedves lesz és a tárcsa ragasztott burkolatát is elhullattam,így néha becsípi hajam a racsni.
[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #143099 üzenetére
A kék nekem is nagyon tetszik, de piros kerékpár kék sisak kombó elképzelhetetlen számomra. Még a neon zöldet sem mertem bevállalni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Drone - bontatlan - 2 év garancia
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest