Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
Táblázat alapján elmegy, de nem lesz túl jó a fékerő.
IMIIKE1998: Kicsiből bizonyos keretek közt tudsz nagyot csinálni, a nagyból viszont nem tudsz kicsit. A rövid stucni pl. a kormányzást is közvetlenebbé teszi, ami szerintem kezdőnek nem ideális. Persze függ a villaszögtől is, csak hogy egyszerű legyen.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Három dologtól függ a fékerő:
- fékrendszer szilárdságától úgy általában (féktest csere, megfelelő rögzítés, bowdencsere)
- fékbetét és felni felületétől (fékbetét és/vagy kerékcsere, tisztítás)
- a féktestet a felnihez szorító erőtől (féktest és/vagy fékkar csere, bowdencsere)Ellenőrizd a bowdeneket, majd a féktestet mennyire szilárdak. Ha ezek rendben vannak, akkor fékbetét cserével lehet valamennyit javítani viszonylag olcsón.
-
HEAHEA
aktív tag
Ruha választásban: nézni kell teszteket, véleményeket a kiszemelt ruháról.Van olyan, hogy akcióznak, vagy olcsóbb egy külföldi webshopban. mondok egy példát. Most láttam egy BBB BBW-215-ös kantáros nadrágot, amit már 32 eurótól meg lehet venni (igaz-S, XL, M-es 54euró) ,de itthon meg adják 30ezer körül.
(#111736) Hasaggymeg : "Fáznak mi?!😂...pedig mehetnétek"... - Vegyenek fel mackó alsót, meg egyenek medvesajtot! Egyből jobban bírnák.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
IMIIKE1998
őstag
Köszi a nyereg tippet. Melyik úton mentél arrafele?
Hát én most kicsit szüneteltetem a bringát, kezd elegem lenni, hogy életveszélyben vagyok a sz*mét autósoktól. Az egy dolog, hogy hátulról lecentiz, de mostanában kétszer is előfordult, hogy jött szembe egy autó, a mögötte léve aljadék meg kielőzött 90-nel. Vagyis én pont beékelődtem volna a szembe jövő autó és az előző közé, így ha nem rántottam volna ki az út mellé a bringát, tuti kivasalt volna. Ja és mindez a Pallagi úton... Persze nem állt meg, biztos nekimentem volna, ha lever, akkor is. Szóval vigyázzatok magatokra. -
-
inifini
tag
Ez a 36-os átlag nekem is húzós! Van egy 60 km-es karikám, amit esténként letekerek hétköznap 2x, majd hétvégén nagyobb távokat, és örülök, ha kijön a 30-as átlag, pedig outival megyek, bár van benne város is, ahol korlátoznak a lámpák, forgalom, de akkor is nagggyyyon jó ez a 36-os átlag. Bár nekem ezen a szakaszon közel 600m szint is van... Ez a stravas link nem rossz 5let
Infini super lava brutal jó, szinte már túl erős a villogó funkciója, de legalább észrevesznek. Múltkor le lettem szólva itt a fórumon, hogy azt nem illik villogóval használni, mert annyira erős, na ma kétszer nem vettek észre és simán kikanyarodtak elém (pedig a sima villogóm sem gyenge) úgyhogy pattintom fel és lesz@rom ki mit mond, ezzel majd észrevesznek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
Ha van pénz rá, szerintem is megéri a karbon váz. Persze csak abban az esetben ha nem valami aliexpress szintű, vagy egyéb gagyi karbonról van szó. A rezgéscsillapítása valóban szembetűnő egy aluhoz képest. Még egy össztelós mtb kerékpárban is érezni, hogy a karbon váz kényelmesebb, és persze merevebb ott ahol kell, ezáltal hajtás hatékonyabb is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Számold meg a mostanit.
(#119221) 6030D ...jól beszélsz pajtás!
(#119219) emiki6...az átlag magyar nem jó aszfalton,vagy nem sík terepen,vagy nem jó bringával,és főleg nem 42 km-t teker egy seggel.
(#119218) bringasisti ...meglehet,de ez van.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
rétisün
veterán
az sztem a láncvilla hosszától is függ, illetve hogy milyen hátsó váltó van a bringán, bár a 12-25-ös alapján rövidkanalas.
miért nem számolod meg, most milyen hosszú lánc (hány szem) van rajta?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
6030D
Ármester
Elvileg SPD-t akar, ez meg az, csak rajta van a takaró. Mondjuk a hozzászólások alapján leszedni sem egyszerű, meg leírás sincs.
Imi, ez szerintem új cipő, még a korábbi tornacipő kinézetűt használja itt több ember. De pont egy Decás cipőn nem tudsz bukni, visszaadják a pénzt, ha nem jó.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
rétisün
veterán
nemhiába tartják az egyik legjobb outi féknek a 6800-as ultegrát. szerintem jobb, mint a trp spyre, ami pedig (állítólag) a legjobb bovdenes tárcsafékek közé tartozik....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
emiki6
veterán
Mennyire fagy le? Ha csak hideg lesz baj e, ha nem csak hideg lesz, hanem alig érzed, akkor lehet, hogy keringési probléma is (nekem pl bakancsban simán kihűl a lában és kesztyűben is a kezem, ha nagyon hideg van..., ami keringési probléma és épp dolgozom rajta.). Ha nem segítene a "kalucsni", akkor lehet, hogy érdemes a hidegterápiához (többféle is van ) nyúlnod, mint én, ha gondolod írok róla.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Igen, a szellős cipők kellemetlenek, ha mínuszok vannak, mondjuk akkor már a biciklizés sem olyan kellemes.
Amit viszont sikerült megértenem tavaly télen, hogy a végtagok ideiglenes lehűlése nem baj, nem kell minden áron elkerülni vagy rettegni tőle (bár annak még utána kell nézzek, hogy a hidegkitétel miért okoz idős korban pl térdfájást, illetve csak a térd érzékeny e vagy minden ízület, de továbbmegyek, Wim Hof-nak miért nem fájnak az ízületei? Hát akik hidegben élnek, nekik vannak ízületfájásaik a hidegtől? Van különbség a hideg víz, a hideg levegő és a hideg szél hatása között?) és ameddig nem válik "érzéketlenné" vagy nem nehezedik a mozgása pl az ujjaknak, addig nincs baj, de a kéz és lábfej túlhűlésének megakadályozására is lehet edzeni és valahogy a -5-ben, szélben a piacon a nénik fedetlen keze mégsem fagy le, sőt! Nemtom ezeket most minek írtam le... Megyek inkább aludni...A lényeg, hogy valóban, ha nincs lehetőség zárt cipőre, akkor a nyitott cipő szélszigetelése egy jó alternatív megoldás. Kíváncsi vagyok mennyire jól fog működni.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
gabro0
őstag
13.500-ra jönne ki a Wiggle-től, szállítási költség nincs, mást is veszek. Az a pár gramm úgy érzem nem ér meg több ezer forintot, a különbséget inkább valami jobb ruhába vagy cipőbe feccölöm.
Ha irtózatos nincs is, valamit csak érzel Nem hajlik annyira (csak tippelek)?Napfénysüti: Ha csak annyi a különbség, hogy nem vajpuhán, hanem magától forog, akkor bőven jó lesz az R550 is Egyébként meg első patentpedál... valószínűleg lesz benne esés-kelés is.
-
Runner_fxr
Ármester
Én azt vallom, hogy a jobb bringával jobb menni, akkor is ha ritkábban ülsz rá.
Tehát attól, mert nem a bringán éled az életed, még lehet sokkal jobban élvezni a bringázást, csak hétvégente, egy komolyabb, akár karbon gép nyergében.
Szerintem ez sok tényezős kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A tárcsafék mizériát nem értem az outiknál....majd megérted mikor olyan 3-5 éven belül az lesz majd mindegyiken.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
emiki6
veterán
Valami olyat keress, hogy biciklis sebességmérő, amiben van gps tracker és összeköthető pulzusmérő kar/mellkaspánntal, valamint géppel szinkronizálható, esetleg összekapcsolható pedálozásmérővel.
Többiek: létezik ilyen? A polar biciklis computere mit tud?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Én ma 5 fokban indultam Dunakeszire, felvettem a futógatyám meg hosszúujjúm és rá a hétköznapi ruhám (farmer, póló, 2 pulóver). Egész jól belőttem, nem fáztam, de melegem sem volt. 22km.
Ott többedmagammal megmártóztunk a Dunában.
Utána melegedés egy közeli cukrászdában, majd visszatekerés. Itt már az út kétharmadánál kb le kellett vegyek egy pulóvert mert kb 10 fok lett és kisütött a nap.Igen, a HR mérés egy olyan dolog, hogy vagy mellkaspánttal érdemes vagy felkarra tehető optikai mérővel, mivel a csuklóra nem tud olyan biztosan ráfeszülni egy karóra úgy, hogy ne szorítsa el a kezed És ezeket mindig fel kell venni előtte, nyilván 10km alatt kár ezzel foglalkozni.
Most, hogy mondod, hogy engedjem el a gps-t, nem is rossz ötlet, végül is a mindennapi mérésre egy nem gps-es óra is pont jó, csak lehessen szinkronizálni géppel, az a szigma ilyen?
Bár az is igaz, hogy ha nincs térképen jelzett bejárt úthoz társítva a mérés, akkor nehezen értelmezhető...6030D: kind of igazad van, de mivel tudom, hogy az óra maga nem bír olyan sokat, ezért nem teszem fel rövidebb tekerésekhez, mert nem szeretem tölteni... Meg annyira nem is kényelmes, kéne vegyek hozzá egy kerékpáros tartót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest