Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Newton harmadik törvénye
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Somatom #143631 üzenetére
Én ~ egy éve leengedtem a kormányt és lefele fordítottam a kormányszárat is aminek nem csak az áramvonalasabb testtartás és jobb mászás lett a hozadéka,hanem teniszkönyök és hosszabb mászásnál derékfájás is.Lassan megszokom,de amióta szivacsos markolatomat gumisra cseréltem ezt az enyhe zsibbadást is érzem kis és gyűrűs ujjaimban.Ezért gondolom tenyerem lehet.Korábban zsibbadt hüvelyk+mutató ujjam is másik kezemen,de az hamar kiderült,hogy nyakam miatt van mert amint lehajtottam fejem azonnal megszűnt,ha meg hátrafeszítettem újra bizsergett. Diagnosztizálták is a kiegyenesedett nyaki lordózist,szenvedtem is vele néhány gyötrelmes hetet,hónapot,aztán elmúlt.Ma már nem csapom hátra fejem félórákra,inkább szemem forgatom ki ha előre kell néznem (szemlordózisom még nincs )
(#143636) Koczó93...nem azt mondom,hogy nem kell 1x körbetekerni csakazértis,de kismillió jobb és szebb 200km-es kört lehet menni anélkül,hogy pl. az agyadat süttetnéd ki a déli part sz@r aszfaltján.(Mondom ezt én aki 3x megkerültem és akit már nem nagyon lehet rávenni újra egy ilyen meglehetősen unalmas egynaposra )
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bringasisti
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #143652 üzenetére
1etértek,ezért is kell venni valami szépet amit ott lent nézhetsz. (vagy ami akkora,hogy ráülhet az egész család...3060D szerint. )
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Somatom
veterán
válasz Hasaggymeg #143651 üzenetére
Na, én ilyen nyavajákat nem szeretnék. Fájás, vagy bármi betegség miatt cirka 30 éve voltam utóljára orvosnál és ezen a tendencián nem kívánok változtatni. Szerencsére nekem nem kell áramvonalasnak lennem és a mászásnál sem kell szenvednem. Úgyhogy szépen feljebb emelem a kormányt, aztán meglássuk.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Sped
aktív tag
A lengyel körverseny mai, 3. szakaszán 50 km-re a céltól bukott egy 22 éves belga srác, a Lotto csapatból, elvileg már a helyszínen újra kellett éleszteni, majd kritikus állapotban szállították kórházba, de a műtéte nem sikerült és elhunyt.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
6030D
Ármester
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerencsétlen gyermek,nagyon sajnálom hozzátartozóit. Veszélyes sport ez...
(#143656) 6030D ...valami ilyen karmos oldalkocsi.
-
samujózsi
senior tag
válasz TayRol #143642 üzenetére
A magam részéről vagy a montis cipőt javasolnám, aminek olyan a kialakítása, hogy lehet gyalogolni benne (láttam olyat, ami spd kompatibilis, de gyaloglásra nem igazán alkalmas), esetleg a felemás pedált ajánlanám.
Az a műanyag konverter elvben arra való, hogy ha évente egy-két alkalommal utcai cipőben vagy kénytelen tekerni... rendszeres használatra nem ajánlott (forrás: az utolsó montimat eladó bolt akkori tulaja, plusz volt a kezemben )Nekem egy viszonylag olcsó Scott cipőm van, előtte a legolcsóbb Specialized volt, mindkettőben gyalogoltam minimum 100km-t... (80-100km-es túrákon úgy 10% amíg tolni szoktam)
[ Szerkesztve ]
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
-
nismoka
addikt
válasz -=RelakS=- #143661 üzenetére
Rugós nyeregcső egy fullyban? A többiről nem is nyilatkoznék... Mindenki azt csinál a bringájával amit akar de inkább vett volna egy fully trekkinget jobban járt volna, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz robee19 #143647 üzenetére
Könyörgöm, ezt a rusnya átalakítót használni rendes pedál helyett?
Most hadd ne nézzem meg, hogy a tartalék bringámon pontosan ilyen van-e, de egyszerű bekattintani, szerintem valahogy szeret a patent felfelé állni, vagy nem tudom, utcai cipővel meg pillanatok alatt megvan a kényelmes oldal.
nismoka
NEEEM! XD
A fullyba minek tennék rugós nyeregcsövet? Az a merevvázas tartalékban van[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
etrop01
tag
Sziasztok.
Szombaton mennék a budai hegyekbe tekerni egy karikát. Elég minimális a helyismeretem, tudnátok ajánlani kedvenc útvonalat, amiket mindenféleképpen próbáljak ki. Olyan 30km körül egész jó bírom 1500m szinttel sacc. Illetve térkép, strava profile bármi érdekel amit indulás előtt át tudnék tanulmányozni.
KöszönömAz egyszerűség a kifinomultság csúcsa.
-
samujózsi
senior tag
Pulzusmérés, részemről talán utoljára...
Lementem futni (kivételesen kutya nélkül ) és vittem a Huaweit, ami csuklón mér, meg párom decás óráját, ami meg mellkaspántos.
Induláskor teljesen egyformák voltak, "futás" közben minimális eltérés volt köztük, amikor komolyabb, akkor inkább a csuklón lévő értéke volt hitelesebb. 120-155bpm közt változó értékeket láttam mind a két és fél kilométeren max. 3-4bpm eltéréssel a két óra között, de változó volt, hogy mikor, melyik mért többet. Egy eset volt, amikor a decás hosszú időn át fix 133-at mutatott, a huawei meg 150 körül ingadozott. Csakhogy ekkor épp halni készültem, már alig bírtam mozogni, levegőt már ott is próbáltam beszívni, ahol máskor kifújni se nagyon szokás szóval a 133 gyanúsan kevés volt.Ami számomra furcsa, hogy futás közben képtelen vagyok igazán magasra feltornázni a pulzusomat, sokkal hamarabb elfogy a levegő vagy az erő, míg tekerés közben már többször volt olyan, hogy a huawei szerint "extrém magas" volt, ami nála asszem, 170 körüli értéket jelent.
-
nismoka
addikt
válasz -=RelakS=- #143664 üzenetére
Csak mert azon a képen az van a merida e-enduroban, borzalmas.
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz TayRol #143662 üzenetére
Ja, bocs... azt mindig elfelejtem, hogy te nem az "igazi" SPD-t akarod.
Akkor vedd úgy, hogy nem szóltam.
Arra, amit leírtál, én biztosan nem próbálkoznék ilyen pedállal a stopli és a cipő miatt.
Ezek amennyire tudom, nem arra vannak tervezve, hogy többet sétálj, mint a lakás ajtajától az úttestig.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
nismoka
addikt
-
gabro0
őstag
válasz TayRol #143662 üzenetére
Ha 5 méternél többet akarsz lépkedni, nem ajánlom az SPD-SL-t. Én is még csak szokom, hogy oda vagyok kötve a bringához, szóval túl sok tapasztalatom nincs. Viszont az az első felvételkor is érződött, hogy ebben igen kellemetlen járni. Nyeregben viszont kifogástalan
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz nismoka #143663 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy "jobban járt volna"? Nekem is linkeltek egy olyat, ami állítólag nekem való. 7800 Euró. De qrva jól jártam volna! Akkor inkább a Meridát faragom át.
-
robee19
tag
válasz -=RelakS=- #143664 üzenetére
Ízlések és pofonok. Nekem ezek a platformosított patentek mindig korcsul néznek ki
-
-=RelakS=-
veterán
válasz nismoka #143671 üzenetére
Jaaaa... Azt nem figyeltem Azt hittem, már az én bringámban láttál rugós nyeregcsövet
Persze, ha jól látom, akkor rugós nyereggel megtoldva Jóember szereti a pihepuha száguldást, de ezzel az összeállítással hogy teker?
-
itouchfan
senior tag
válasz etrop01 #143665 üzenetére
Szia!
Amit én javaslok az a Hárs-hegy kör (mindkét irányból, én óramutató járásával ellentétesen szeretem), Hűvösvölgyből Glück Frigyes út és Árpád kilátó (kék jelzés végig). Hármashatárhegy is kedvelt célpont, na meg persze a János-hegy, Normafa. Normafáról a KFKI felé le lehet menni akár Budaörsig, Gazdagrétig is, vagy jobbra fordulva Makkosmáriáig. Én ezeket ajánlom, már bőven több mint 30 km.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
bringasisti
őstag
válasz samujózsi #143666 üzenetére
Mellkaspánt pán és mellkaspánt két különböző dolog. Van dekás ami ha rajtam van valószínűleg párásodik és méri a semmit. Van a Polar ami akkor is rajtam volt mikor a 24 órás holter is. Akkor feltettem a pulzust többször 153 ra és érdekes hogy a holter is és a pánt is pont ugyanazt mutatta.
BENEFON DELTA--------N8
-
Somatom
veterán
válasz -=RelakS=- #143675 üzenetére
Jó, az a rugós izé tényleg erős. Már csak azért is, mert hazavágja vele a droppert, ami sztem nagyon hasznos feature. Én beértem egy kényelmesebb üléssel, meg egy zselés "üléshuzattal". Pedig, az én telóm "csak" 120 -as, nem 160 -as.
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz Somatom #143673 üzenetére
Csak ez egy enduró bringa, amiből csináltak egy trekkinget. Nem tudom mi értelme van, amikor lehet venni olyat ami már gyárilag is megfelel a kívánt célnak.
Ez kb olyan mintha vennék egy R8-as audit és azzal járnék bevásárolni a Tescoba. Alkalmas rá az autó el is látja a feladatát, ugyanakkor teljesen értelmetlen erre a célra ilyen autót venni.
-
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #143678 üzenetére
Jó, csak itt valamelyikőtök azt írta, hogy pontatlan a csuklós, valószínűleg sokkal kevesebbet mér, mint egy mellkaspántos mérne. Ehhez képest nagyjából ugyanazt mutatta mindkettő, valahányszor ránéztem. (sajnos a dekást nem tudom visszanézni, mert windows 7 kellene neki, nekem meg csak egy ősi XP-m van, linuxra meg nem megy fel a szükséges program még a wine segítségével sem)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Somatom #143679 üzenetére
Eddig amúgy én is erőltettem a rugós nyerget, de valahogy szétülöm a bal oldalát, nekem nem jó.
Cserébe most a bringán a kemény nyereg mintha középen eltört volna, vagy mi, de ma már fura volt hazafelé[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
válasz TayRol #143650 üzenetére
Én is agyaltam rajta, de a gravelre az M540 jobban illett.
(#143682) samujózsi :
Csak max pulzusnál mértem vele mást, 180-ig nem volt para, de felette elszabadult a pokol![ Szerkesztve ]
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
TayRol
nagyúr
válasz planbmokus #143684 üzenetére
na de arra tényleg illik is.
-
nmate91
tag
válasz etrop01 #143665 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy felmegyek Széher úton, megkerülöm a Hárs hegyet, aztán fel János-hegy, ott át a Kopárokig az erdőben (sárga, majd kerékpár jelzés), Kopárokat megjárom, le Budaörsre, át az M1M7 felett és irány Kamaraerdő. Ha Borárosról mész egy kört, az 45 km, 700m szint környéke.
Bele lehet venni persze egy HHH-t is, azzal ez már bőven 1000m szint és 60 km felett van. Komoottal kényelmesen tudsz tervezni, de javaslom többnyire a túrázó módot használni, a mtb tervező nagyon hülye helyekre tud becsalni... -
Somatom
veterán
válasz Csokicsibesz #143680 üzenetére
"a kívánt célnak"
Nem tudom, hogy ti merre, hogyan szoktatok bringázni. Én többnyire Budapesten és az a tapasztalatom, hogy a futárokon kívül nem nagyon szoktak megelőzni. Pl. ma úgy esett, hogy a Bécsi úton tekertem és az autók elől felmenekültem a járdára. Látom, hogy a Kolosy téren a zebránál szerencsétlenkednek bringások, gyalogosok vegyesen. Ott úgy van kialakítva a villamosmegálló, hogy ne kelljen nagyot lépni a villamosra. Emiatt a járda legalább 30 cm magas. Arról lassítás nélkül, 25 -tel ugrattam le, egyből a két villamossín közé, kikerülve a szerencsétlenkedőket.
Az Árpád híd budai hídfőjénél van egy terelős-lassítós bringalejáró. Ha látom, hogy ott megy a tötymörgés, akkor egyszerüen legurulok a lépcsőn. Nem tudom, hogy ezt hogy bírná az általad linkelt trekking.nismoka:
Sztem ez semmivel sem néz ki jobban, mint az a "rettenetes" Merida e-one sixty.[ Szerkesztve ]
-
-
beleriand72
tag
válasz nismoka #143688 üzenetére
Teljesen szubjektiv, tudom, de nekem ezek a 2milliós szörnyek egyáltalán nem tetszenek. Biztosan lehet sportolásra okosan használni, de ezt kb 10ből 8 újgazdag milliomos(csemete) veszi kizárólag menőzésből, aki ezen megizzadni soha az életben nem fog. Ezek a modernkori tuningBabetták sajnos többet ártanak a kerékpársportnak, mint használnak, pedig lehet, hogy a kezdeti elgondolás jó volt. Rengeteg sportszerűtlen visszaélés (Strava), közösségromboló hatás (pl hosszabb túrákon nagyobb társaságban van 1-2 ilyen jármű), de hát a technikai fejlődést is a kényelem/lustaság váltja ki... Hát legyen.
[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
samujózsi
senior tag
válasz beleriand72 #143691 üzenetére
Ezt nem értem: hosszú túrán miért gond, ha valaki ilyen elektromos, majdnem mopeddel megy? Ott nem a túra a lényeg?
Néha én is szívesen betársulnék, egy-egy közepes, 70-100km-es túrára, de erős visdzatartó erő, hogy 5-8 kilométerenként mindenképp meg kell állnom pár percre a derekam miatt és a végefelé jó, ha 13-14km/h-t ki tudok préselni a bringából sík terepen.
Ennek egy részét ki lehetne védeni egy ilyen elektromos járgánnyal. (Sajnos a derékfájást nem)Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Somatom
veterán
válasz beleriand72 #143691 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Eszembe nem jutna sportteljesítményként tekinteni arra, amit bringázás címén művelek. Nem az érdekel, hogy lehagyok-e vkit hazafelé, csak szeretnék hazatekerni, ami segítség nélkül nem menne. 50 elmúltam és semmi kedvem sincs kiköpni a tüdőmet, amíg feltekerek a hegyre. Így viszont nagyon élvezem a bringázást, amióta megvan a Merida, azóta alig használtam az autómat. Úgy gondolom, hogy jó lenne, ha minél több városlakó váltana autóról, pedelec -re.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Szombati triatlon utám ma mentem egy 41 km/989 m szint kört, HHH, Árpád-kilátó, Normafa, János-hegy útvonalon. Hazaértem egyből gyors ch, víz, menet közben is ettem egy energiaszeletet és ittam 3 kulacs vizet majdnem (1,5l). Ennek ellenére egy órával a tekerés után olyan hányinger és szédülés jött rám... nem értem.
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #143694 üzenetére
Nem. Sajnálom nagyon a montit, de ezek a gondok ott is megvoltak, sőt... bár évekkel fiatalabb voltam, az esztergomi kör Dobogókőn át jobban kikészített azzal, mint tavaly, Solymár felé kerülve az outival. (Terepgumi+két telo+három kiló többletsúly)
[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
válasz samujózsi #143692 üzenetére
Szerintem egy túránál az a jó, ha mindenki hasonló feltételekkel indul. A társak megvárnak, ha lemaradsz. Nekem nem tetszene, ha mellettem hegyen felfelé a kollega csak húzza a gázt és végig pofázik, míg amásikról szakad a viz. Masnap ő ahős, mert simán vette az akadályokat.
Persze, ha autóról vált, esetleg valaki fél, hogy a túra végét nem bírja, azt simán elfogadom...... ááá maradi vagyok. Tudom, hogy el fog terjedni, megfizethetőbb is lesz és sajnos a biciklizés lényege fog elvészni, a küzdelem/szenvedés a sikerért, ha látod, hogy időben nem érsz célba, hát jobban húzod a gázt.MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Fetz
csendes tag
válasz Napfénysüti #143621 üzenetére
Nagyon köszi, a királysorit holnap megkérdezem!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest