Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mefistofeles
addikt
Jó kis írás, tetszik.
Alulfeszelve milyen hőfokokat produkált a kártya terhelés alatt?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz mefistofeles #1 üzenetére
Köszönöm!
Szintetikus tesztek alatt a venti profiltól függ. Játékok nem terhelik meg mivel 60fps-et limitet használok. Nagyon halkra állítva 75 fok, de ennél tovább nem is tud menni mivel visszaveszi az órajelét.
+0% power limittel GTX1080 szint alatt kicsivel 60-65 fok halk ventivel.
Azt tudni kell hogy ez a kártya gyárilag 75-re volt állítva azaz azt elérte és lassult, így adták ki, érdekesség hogy a venti nem is ment 60% felett sem hiába volt a lassulási értéken. Nekem kellett kézzel beállítani hogy ne érje el a lassulást. Ventit totál maxra állítva 72 fok a max 330w-on széthúzva.
Szóval minden attól függ hogy a ventit hogy állítom be. Illetve a padokat is ki kell cserélnem, szét van törve az összes.[ Szerkesztve ]
-
Szarrá sárgult Belinea monitor (szigorúan 4:3 képaránnyal), hozzá színben passzoló matricázott! billentyűzet, (kb. 15 éve nem láttam ilyet...) oldal nélküli gépház, klasszikus szépséggel lógó háttértárral, átalakítós VGA tápkábel, és persze egy tűzoltó készülék!
El sem olvastam a cikket de már imádom!!
Ráadásul jobban megnézve csak az extrák felét szúrtam ki.... Lássuk ki mit talál még!
[ Szerkesztve ]
-
Ez a próbapad.
A Belinea monitor 5:4-es arányú 1280x1024 75hz DVI (HDMI, DP adapterekkel) és Dsub bemenettel.
A bill matricát a gyerekek letépték, össze vissza van. Amúgy egy white alps kapcsolós Focus FK-2000 plus. Ennek különlegessége a diagonál iránygombok, némely játékban tök jól lehet használni. Amúgy a fő gépen IBM M122-est használok -
Solicidium
aktív tag
Jó volt így 2024 végén is egy Vegás tesztet olvasni. Ha nem kaptam volna egy feleslegessé vált TX850-et, akkor még a mindig a 350-es SeaSonic ET-m lenne, amihez anno a fesztüskék tudatában nyilván nem mertem Vega56@64-est venni végül. De "szerencsére" a VGA kérdés is megoldódott, mert a táp mellé kaptam egy levedlett 1070-est is. Hogy miért "szerencse": az alany egy 3 ventis, fícsör szerint bizonyos fordulatszámon kerregő Gigabyte...
-
czundermák
aktív tag
"Asus P6T SE (moddolt biossal)"
Sikeres crossBIOS akció volt, vagy sajátot moddoltál hozzá?A szemem nehezen szokja meg a 2048 bites memória buszt.
Nagyon tetszettek a technológiai részletei a Vegáknak annó, sajnálom, hogy mindíg csak néhány generációt, vagy annyit sem érnek meg ezek a megoldások.CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
válasz czundermák #6 üzenetére
Nem crosst csináltam hanem találtam sli moddoltat.
Cyberpunk teszt framegennel és nélküle. 1680x1050 ultra.
-
Ezt a "közel csúcsra járatást" a táp hosszabb távon is el fogja viselni?
-
Kissé rosszul írtam, nem az RTX2060 az ellenfele a nagyon húzott vegának hanem az RTX2070-es.
https://babeltechreviews.com/overclocking-showdown-the-rx-vega-64-vs-the-rtx-2070/
Persze ez a nagyon húzottra vonatkozik. Azaz 1716mhz órajelre, az enyém csak 1600-on megy de végülis az is csak kevesebb mint 10%. Nekem elég az RTX2060-as szint is.Oldman2
Alulfeszelve használom, nem éri el az 500w-ot sem (a teljes gép). A képen lévő 680w csak arra szolgált ha extrém módon szeretném húzni de az más liga és vízzel hozható elviselhető zajjal. A táp egyébként nem volt meleg sem ilyen értéken, hiába ment percekig 600w felett. Nem szedtem ugyan szét de nem lennék meglepve ha ezen táp belseje egy nagyobb modellt rejt. Láttam már párszor ilyet, pl corsair VX450-es 700-800w-on is működött. -
7970 és 290X mellett a Vega 64 is nagy kedvencem lett az évek során.
Referencia hűtő mondjuk elég meh, és sajnos custom hűtéssel ellátott példányokból sem sok látott napvilágot, pedig egy időben elég jó áron dobálták ezeket a kártyákat.
Volt nálam Vega 56 Strix és Red Devil, személyes kedvenc viszont egyértelműen a Vega 64 Nitro+, egyik legszebb és legjobb hűtéssel ellátott darab, nagyon szerettem, alulfeszelve meglehetősen hűvösen járt, és simán hozta az ~1650/1100MHz-et.
Teljesítményre sem volt panaszom, Forza Horizon 5-öt is ezen játszottam egy csatán, 2560x1080-as felbontáson, Ultra preset mellett kényelmesen futott ~70FPS körül.
Szomorú, hogy már nem kapnak driveres optimalizációt, pedig a Vega 64 egy kis tuninggal simán 5700 XT/6600 XT territóriumban mozog, ami azért manapság is bőven vállalható szintet jelent. -
Szétszedtem takarítani a kártyát. Összerakás után füstfelhő... De bootolt csak nem ment a venti. Szétszedtem újra és látom hogy elfüstölt a bloweren lévő panel... Hogy a bánatba tud egy ilyen egyszerű szerkezet leégni. A csatit félig dugtam csak be.. akkor is hülyeség mivel csak egy venti. Na akkor kerestem egy hasonlót. Persze pont ilyen nem volt. De sikerült egy régi tesla kártyáról rárakni egy méretben passzolót bár máshogy lett rögzítve.
Ez egy 250w-os kártyáról van ami érződik is. Maxon sokkal hangosabb viszont gyengébb ventiprofil is elég. Nem néztem amperra mennyi, remélem nem okoz gondot.
Matricát átragasztom majd. Magát a lapátokat is lehet átrakom majd mert ez nem teljesen ugyan olyan. -
mefistofeles
addikt
válasz MasterDeeJay #11 üzenetére
Pont akartam is kérdezni, hogy eredeti lapátokkal, terhelés alatt mennyire zajos a kicsike......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz mefistofeles #12 üzenetére
Mint egy hajszárító. De eleve 60fps-re limitálok mindent azon meg halk. Cyberpunk alatt is halk.
Legszívesebben valami aio-t raknék rá. -
mefistofeles
addikt
válasz MasterDeeJay #13 üzenetére
Sosem volt még blower hűtésü kártyám, bár épp most nagyon tukmáltak rám egy a tiédhez hasonló karit (PowerColor Vega 56, 35000 postával) de én nagyon haklis vagyok a zajra és a teljesítmény sem igazán fontos.
Mondjuk az vitathatatlanul jót tehet a ház légkörének, hogy kifúja a meleget a házból.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz mefistofeles #14 üzenetére
Alulfeszelve kb gtx1070 szinten halk marad azaz 200w alatt. De így sok tartalék elveszik.
-
Graphics
Jómunkásember
Melyik FSP táp bírt ennyit?
500APN? vagy FSP FSP500-50AAC
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
-
Tervben van hogy kap egy régi 10+ éves AIO vizet amit korábban kidobásra szántam. (kitakarítottam és működik) Corsair H100 aminek döglött a venti vezérlése (pont nem is baj) Viszont AMD-re való, szóval inteles keretet szerzek hozzá annak luktávolsága pont egyezik a vega borda rögzítésével. De persze direktben nem fér el a nagy blokk szóval vagy dremelel kell a faceplatet karcsúsíttani vagy köztes platet kell gyártanom hozzá hogy a GPU részt magasítsam meg.
VRM hűtés maradna a gyári bloweres.[ Szerkesztve ]
-
Nem saját kép de a terv ez lenne:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, 6. gen i3 CPU, 128 GB SSD, Jogtiszta Windows 11 64 bit
- Apple MacBook Pro 14" M3 Pro 11C CPU/14C GPU / 18GB / 512 SSD - Bontatlan - MAGYAR
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar billentyűzet
- Új - 16.2" MacBook Pro M3 MAX 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB - Magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest