Hirdetés
- Newton harmadik törvénye
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #142451 üzenetére
A sushi az nem (csak) hal. Nagyobb részben rizs, a hal-, rákfélék csak az ízt adják hozzá.
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
werszomjas
addikt
Szeretnék venni a monti mellé egy országútit.
MTB sima Deore minőségnek melyik felel meg? Sora, Tiagra vagy 105 ?
üdv
-
zsocy
őstag
válasz werszomjas #142453 üzenetére
Az összefoglalóban van két táblázat, azokat kb össze lehet nézni, bár elég nehéz ezeket összehasonlítani, évjárat és sok minden függő is.
A Deore kb. a közép alja, az outinál az a szint a Tiagra. Persze itt a "közép" meg "alja" szavakat nem sértésnek kell venni, ezek már bőven-bőven jók átlagos felhasználásra, vagy akár kicsit fölé is.
-
addikt
válasz werszomjas #142453 üzenetére
ha fentről lefelé haladva nézzük, akkor kb így vannak párban (mtb/országút):
XTR - DuraAce
XT/Saint - Ultegra
SLX - 105
Deore - Tiagra
Alivio - Sora
Acera - Claris“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jjeahh
nagyúr
Na srácok, tudom, hogy itt is divatos a Wiggle... csak óvatosan vele és vásároljatok Paypal-el. A haverinám közel 2 hónapja rendelt onnan 100 euró értékben, azóta sem jött meg a csomag és a Wiggle egyetlen üzenetre sem volt hajlandó válaszolni. A Paypal-nek hála tegnap visszakapta a pénzt, de ha a PP nincs, megszívta volna . Én most is agyalok, hogy vegyek pár dolgot onnan, de kicsit elment a kedvem tőlük.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ivana
Ármester
válasz f4lcon #142456 üzenetére
Így azért nem hasonlítanám össze szvsz nem annyira szerencsés (ennél már csak az rosszabb, amikor a campával rakják ugyan így egymás mellé, ahol a legalja az kb. a tiagra és a 105 között van, ahogy az SRAM-nál is az apex a legkisebb).
Kicsit el van tolva felfelé az outi, sokkal nagyobb a minőségi verseny outik esetén és a felhasználók is igényesebbek. Árbán is kb. a Sora egy szint a deore-ral. (Mármint a modern rejtett bowdenes fajta)
-
Zsohi
őstag
válasz Ferdzsoo #142434 üzenetére
Nekem egy 150-es verzió van tőlük ami teljesen megfelel az 1.78-as magasságomhoz. Arra figyeljél, hogy a kábel hol fut, kívül, vagy belül és arra is érdemes odafigyelni, hogy a dropper hosszabb egy átlag nyeregcsőnél.
(#142457) jjeahh: A Wiggle nekem se a szívem csücske, ezért is használom a CRC-t ha lehetőségem adatik rá. A support messze földön ott a legjobb és az, hogy a DHL Express ingyenes már csak hab a tortán.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #142435 üzenetére
Csak kapkodom a fejem a számok kavalkádjában. ...csapásszám,köridő,pulzus,watt meg még isten tudja mi.
(#142444) cdl...úgy érthető.
Fék...hát én úgy mint itt még sehol nem fékeztem,tényleg csak a hűtés miatt engedtem el néha,de 60km/h-nál folyamatos fékezés igényeltetett a zsír új,tükör sima,meredek aszfaltos lejtőn.Szó szerint ferodo szag lett,mint az autóknál,még néztem,hogy tőlem jön-e, akkor,ott más nem volt kilométerekre.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cdl
senior tag
válasz Hasaggymeg #142463 üzenetére
Na, a kör pipa.
Az időjárásról mindent elmond, hogy 3l víz után sem kellett megállnom pipilni.
130 km, 25-ös átlag, lóg a nyelvem. Irány a tó. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Az kemény!..én tegnap kummantottam,ma meg elkezdett esni az eső!
(#142458) ivana...szerintem a fékváltó kar,meg a rejtett bovdenezés teszi drágábbá.Egy biztos,hogy pl. a nem éppen alsó kategóriás 105-öt én nem látom jobbnak az Aceránál,de legfeljebb Alivioval egy színtű,az első váltója,főleg az 5800-as széria, meg kifejezetten gagyi benyomású. Nem is értem,gyengébb rugó,kevésbé robusztus kialakítás,mégis drágább.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #142465 üzenetére
dehogy esik, csak el akarod lógni ezt a napot is!
Amúgy kíváncsi leszek, mihez kezdek majd, amikor már rövidülnek a nappalok, vagy netán hűvösödik az idő... most még ideális reggel, és a délutáni kánikula sem nagyon zavar. Teljesen sötétben mondjuk nem is akarok munkába tekerni. szeptember 9-22 között lesz őszi BAM! kampány, az már erősen szürkület-gyanús, meg biztos előkerül a hosszú ujjú mez.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ivana
Ármester
válasz TayRol #142460 üzenetére
(#142459) maximilian4 Sokkal ritkábbak az olcsó szettes outik, mint az olcsó szettes montik. Pl. egy 105 simán átlagos szint egy outin, egy montin egy SLX meg már jónak minősül.
A xenon fékváltók szarok, de amúgy a többi része az kb. az akkori tiagra szintje. (Mondjuk akkor nem volt claris)
(#142462) Napfénysüti A centaur a 105 szint, a potenza egy tuningolt centaur. A másik vonal a chorus-record-super record ami technikailag azonos, csak anyaghasználatban tér el, legalábbis általában. (Magyarul a drágább könnyebb)
(#142465) Hasaggymeg Én mondjuk alapból nem használok shimanot outin
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz ZolkoW #142466 üzenetére
Elmentem a Megyeri hídig, körülnéztem, főleg észak felé, megállapítottam, hogy ebből még lehet eső, inkább nem akarok elázni, hazajöttem egy kisebb, budai kerülővel.
Házunktól úgy másfél kilométerre kezdett esni. Hátul jöttem be, minden tiszta víz. Beérek a lakásba, kinézek az ablakon, csontszáraz minden... aztán eltelt pár perc és elkezdett ott is esni.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #142467 üzenetére
Népszerűbb a monti,amolyan népbringa,ezért aztán rengeteget vásárolnak a boltok/kerékpárgyártók az arra készített alkatrészekből,és így le is mentek velük a pláza szintre,vagyis a béka segge alá árban.Szerintem...
Nézd meg ezt,mintha Tourney lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
maximilian4
addikt
válasz ivana #142467 üzenetére
Jónak minősül. Ettől még van sokkal de sokkal jobb. MTB fronton épp akkora a technológiai verseny mint outi fronton, ha nem nagyobb. Nem kell messzire menni, elég megnézni mondjuk Benkó Barbi Ghostját vagy mondjuk egy abszolút high end speci vagy cannondale fullyt.. 1 kiló alatti montiváz, full elektromos szett, telós alkalmazással ami mindent visszaad. 600 ezer forintos kerékszettek amik már főzni is tudnak. Értelmesebb első-hatsó felfüggesztések mint az emberek nagy része, meg a fene tudja még mik. De közel sem azt látom hogy outi fronton komolyabb fejlesztések mennének végbe, vagy azt hogy aki egy outin ül az igényesebb ember lenne...
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
ivana
Ármester
válasz maximilian4 #142473 üzenetére
Alapvetően ez eredetileg arra utalt, hogy outik esetén azért a belépő szint feljebb van. Szó nem volt csúcsgépekről. Egész egyszerűen a noobok nem vesznek outit, mert "kényelmetlen".
Szvsz amúgy az utolsó tényleg erős fejlesztés outi fronton fékváltókar. Egy mai gép max. 2-3 km/h átlagot jelent pluszba egy 8 sebi campás acél bringához képest. Pont ezért inkább minőségi verseny van, mert kb. ugyan azt tudják a szettek, nincsenek nagy technológiai eltérések.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem,az outi olyan mint a versenyautó,vagy a DH gép mint a komolyabb (nem városi!) terepjárók,vagyis specializáltabb,szűkebb közönségnek gyártódnak,így nem kell annyi sz@rt készíteni belőlük a teszkóknak mint a népszerű montiból,mellyel tényleg lementek tanya szintre mert mindenkinek az kell.Mikor a kerékpárgyártók azt mondják a Shiminek,hogy kérek 1000 db. 105-ös váltót,és 15.000 db. Deoret (de már az XT is rajta van egy nagy-áruházi bringán is) akkor a nagy tételeknél komoly árat lehet kialkudni,így megy az ár is lefele.A piacot meg mindnyájan ismerjük,már rég nem a bekerülési költség a legfontosabb árképző tényező.
[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
Azt hiszem ezt rendesen félreértetted. Sokkal kevesebb Clarisos outist látsz, mint Altusos, vagy Acerás mtb-ost. Azt hiszem így értette Ivana.
De azt gondolom ez azért lett, mert divat lett a mtb vásárlása városi kerékpárok helyett. Mert menőbb Aztán ki nem szarja le hogy vált terhelés alatt az a váltó, vagy hogy mozog a teleszkóp mikor a legnagyobb dropp a sarki közért előtti padka....
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz robee19 #142476 üzenetére
Igen mert sokkal kevesebb outist látsz mint montist.Szerintem egy tizedannyit sem,bár azon is elmélázhatnánk mit lehet montinak nevezni.
Szerk. amiből sokat gyártanak,értelemszerűen csökken a gyártási költség.Gyakran tisztítom,kenem nejem RD 5800 105-ösét és bár tény,hogy nem a legújabb száz ötös,de mindig elgondolkodok azon,hogy mitől drágább pl. egy Alivionál,melynek minden porcikája minőségibb,vagy legalábbis annk érzik,látszik. ...ja,mert 11 sebességet "tud".[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #142477 üzenetére
Közben épp szerkesztettem
-
trialboj
őstag
válasz jjeahh #142457 üzenetére
Nekem viszont 9 nap alatt megjött, közben rájuk írtam, mert nem értettem mit mutat a tracking, és egyből válaszoltak. Szóval ő nagyon benyalt valami furcsaságot, mert én eddig 3x rendeltem tőlük, és mind3 alkalommal megjött a csomag időben.
-
Kicseréltem a fékpofát hátul, új került bele, ezért bleedelni kellett. Nem volt se időm se kedvem végigmenni a teljes Runner által tanított verzión, ezért a sickbiker-es yt arc videóját követtem, aki azt mutatta, hogy a tölcsért csak úgy rakd fel olaj nélkül előre, ezt nyilván olajjal csináltam, aztán lentről tolj át a rendszeren olajat MAJD szívd vissza, és ismétled legalább 3-4x.
Nagyon meglepődtem, mikor a 7 hónapos újonnan vett slx fékből szinte fekete olaj jött ki, pár hónapja még tiszta piros volt. Mindig lemosom a dugattyúkat mielőtt visszanyomom, nem értem hogy lett ennyire koszos ilyen hamar.
A lényeg, hogy szar lett a fék, tiszta puha, elküldtem a srácot melegebb éghajlatra, majd felraktam a bringa orrát egy székre, és kötegelővel behúztam éjszakára a féket, reggel levettem, jó kemény volt, egyből olaj a tölcsérbe, és felpattintottam, majd óvatos fékkar pöcögtetéssel, szépen kijött az összes bubbancs végigpöcögtettem az egész rendszert és visszaállt olyanra amilyen a régi fékpofával volt.2 kérdés:
Az fontos hogy a fékkar tekerő csavar milyen állásban van mikor bleedelem?
Leejtőzésnél már kb 30 mp után is kicsit eltávolodik a fogáspont a kormánytól, tehát rövidül a fékkar útja, ez normális? eddig is ezt csinálta, a gyári beállítással, és 2 levegőtlenítés után is."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
beleriand72
tag
Gratulálok.
Én ma akartam belépni a századosok táborába, nem sikerült. Tökéletes idő, semmi szél, tele voltam energiával, nyereg nem törte a seggem, hátizsák tele folyadékkal, energiacuccokkal, erre 65 km-nél elpattant egy küllőm. Öregesen begurultam kedvenc szervízembe, sok munka ellenére 2 órán belül átvettem a kerékpárt. Tudom így már nem lesz elegáns, de azért még belevágok egy ötvenest.MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
addikt
válasz trialboj #142479 üzenetére
a fékkar tekerője SLX-nél csak azt állítja, hogy a fékkar milyen messze legyen a kormánytól, igy mindegy milyen állásban légtelenítesz
ha XT lenne, akkor a Freestroke csavart teljesen ki kellene csavarni, mert az már a nyomáspontot is állítja, nem csak a fékkar távolságát“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz beleriand72 #142480 üzenetére
Kevés küllős kereked van? Nyolcas lett? Én küllőszakadás után 5 perc alatt kiszedtem nagyjából a nyolcast,majd befejeztem a kört.
(#142479) trialboj ...az,hogy a kerékpár pozíciójától függően vándorol a nyomáspont,levegőre utal...de Runner majd megerősíti ha így van.
(#142466) ZolkoW...a legrosszabb mikor tényleg mennél de az idő közbeszól.Amúgy meg van olyan is,mikor titokban örülök,hogy nem kell menni és van alibi is rá.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Eddig nekem is megjött gond nélkül, 2x rendeltem onnan. Hogy ő mit nyelt be s mit nem azt nem tudom, de 2 üzenetére sem válaszoltak semmit, szal azért nem mindíg pozitív az áruház hozzáállása úgy tűnik.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #142483 üzenetére
Korábban volt pl. a Canyonnál is ilyen időszakos gond,sokan panaszkodtak rájuk,így lehet itt is csak valami homok került a gépezetbe.
[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
válasz Hasaggymeg #142482 üzenetére
Normál küllőszám (meg nem mondom most, hogy mennyi az). Megijedtem, mert nem tudtam mit lehet, szerelő telefonon azt mondta, mehetek azért vele. Centrírozta is, azt mondta nem volt különösen gond vele. Mennyire gáz szerintetek egy küllőelpattanás, mennyit bír utána? (aszfalt)
[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #142484 üzenetére
Náluk asszem az SAP átállásnál volt egy darabig gebasz.
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz beleriand72 #142485 üzenetére
Minél több a küllő (én sem tudom a számokat,de tudom,hogy a 32-es már soknak számít,de 36-16 között bármennyi lehet) annál jobban tűri a felni 1-1 hiányát.Persze ha egy kiszakad,kompenzálni kell a szomszédosokkal,hogy centrírozott maradjon.Én sokáig nem mennék vele,mondjuk míg beszerzem a hozzávaló küllőt,meg beszerelem.
Napfénysüti...gixer mindenhol lehet,kérdés hogyan kezelik.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #142487 üzenetére
Én biztos nem hajtanék egy küllő hiányos kereket max. hazáig. Plusz szvsz kihúzni nem jó ötlet, az új küllő berakása után érdemes egyenesbe húzni.
-
Zsohi
őstag
válasz f4lcon #142468 üzenetére
Igen, azt akartam is írni, csak valahogyan lemaradt. Viszont attól függetlenül, hogy ugyan az a kéz alatt van és a készlet is majdnem azonos, egészen más a kettő. A CRC már aznap postára adja a rendeléseim és 2 napra rá már itt is van, gyorsabban, mint ahogy magad megjárnád az utat.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
cdl
senior tag
válasz beleriand72 #142480 üzenetére
Sajnálom, legközelebb összejön.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #142488 üzenetére
Egy erősen túlhúzott küllőm szakadt ki tavaly Berkenyén,óriásit csattanva és hirtelen erős nyolcast hagyva maga után.Nyilván ki kellett centrírozzam,hogy a hátralevő ~50km-t megtegyem hazáig,ami egész jól sikerült is kis zsebszerszámom küllőkulcsával.Enyém 32,vagy 36 küllős,nem gondolom mikor 16 küllős felnik is vannak,hogy egyetlen küllő hiánya itt katasztrófális lenne.Terepezni én sem mentem vele,de ha jól csalódok volt vagy 2 aszfaltos menetem míg megkaptam küllőimet és be is tettem a hiányzó,meg még pár elnyalt küllőanyás helyére.
Közben...megállítják túrdöfrancot mert vastag hó/jég várja őket a szakasz végén.
jjeahh...nekünk elmond6od.
[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
Sajna a 7000 slx és 8000 xt ez a fékkar nyomáspontvándorlása emiatt egy alkalommal majdnem fejreálltam.
Renegeteg ember szidta ezt külföldi fórumokon is sajnos ez független a légtelenítéstől és az olajszintől ez akkor is csinállja ha ezek rendben.
Valahol olvastam ,hogy sűrű olajcsere esetén valamivel jobb.
8000 xt-nél ful meredeken már annyira bent voltak a fékkarok hogy vissza kellett engednem a féket ezután meg olyan hirtelen fogott éppen csak behuztam az elsőt mert nem számítottam erre.
De a jó hír 7100slx 8100xt esetén ez már nincs.
Én ezért maradtam a 785 xt -nél amig az tönkre nem ment.
Most 8120 xt van.[ Szerkesztve ]
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #142495 üzenetére
Hűbassssssz..... ez durva. Július végén havat lapátolnak TdF útján... ilyenkor ollene átpattanni MTB-ra, oszt hajrá! :D
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Érdekes és a 615-nél nem tapasztaltam.Csak a betét kopásával vándorol lassan,kiszámít6óan.
samujózsi...a jeget,havat tolták,de helyenként kisebb tó lett az útra.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #142499 üzenetére
Na... én nem, de azért a youtubeon látni elvetemülteket
Sajnálom a srácokat, Alaphilippe-t különösen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Newton harmadik törvénye
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kupon kunyeráló
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autós topik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest