Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #139450 üzenetére
úgy kell neked. kergettek?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
27,5"/29"-es montim keresése közben már sokat segítettetek, most viszont találtam még párat (meg volt ahol az eladó nem reagált), ami szóba jöhet(?), ezek megítélésében kérném ismét a tanácsotokat:
Giant XTC 29 - ez látom kicsit kopott de elvileg kapott új alkatrészeket, meg boltból van (ennek láttára elkezdtem mérlegelni, hogy elő komolyabb bringának talán ez is elág lesz, már persze, ha jó a méret)
Giant Talon 29Ezeket korábban is linkeltem: Radon 27,5" és Ghost EBS Pro 29
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
samujózsi
senior tag
Good bye, kár ezért a fórumért is.
Ahová nem trollkodni járok, ott ritkán van gondom a tagokkal, a cenzúra brigáddal szoktak komolyabb nézeteltéréseim lenni.
Itt is. Megint. Kösz az eddigieket, most megyek trollkodni.
A nyomorult cenzor meg update-elheti a profilozáshoz használt, szerintem nem teljesen legális (GDPR - persze, ha neggondolom, hogy a google-nek, facebooknak is elnézik...) adatbázist.Most épp a fetisiszta mobiltulajdonosoknak nem tetszett, hogy kritizáltam a drágán megvett ipari hulladékot.
..l..
[ Szerkesztve ]
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #139454 üzenetére
Alaposabban nincs most türelmem rájuk keresni (fáj a tegnapi esés miatt az oldalam és mérges vagyok ), de így első blikkre én talán most is a Radont vagy a Ghost-ot venném, majd instant gumit cserélnék.
Hasaggymeg: már azt hittem stravat linkelsz . Jó neked, én is szívesen váltogatnám a bringázást a futással, mert önmagában a tekerés úgy érzem még nem elég, de sajnos a térdem nem bírja. Pedig megvan annak is a hangulata...
rétisün: Kösz! Nem muszáj amúgy errefelé montizni sem, hogy pár szép helyre eljuss, outi-cx-gravellel is bőven van látnivaló . Outival mondjuk talán kevesebb, mert egy kis mezei döngölt vagy kavicsos út majdnem mindíg akad.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #139448 üzenetére
Nagyon elhanyagolták a bokrokat a kerékpárút mellett,legalábbis a jobb parton a Margit híd után a Lánchíd irányába a fél sáv használhatatlan.
(#139451) rétisün ...addig húztam az időt,hogy besötétedett,így már nem tudtam felnyergelni.
(#139457) jjeahh...fílingjeee?! Hát azt én még nem találtam meg! Amúgy a te térded sem lehet rosszabb az enyémnél! Kicsinként kell kezdeni,lassú kocogással 2-3-4 km-t aztán szépen mind többet.Van egy 8 km-es köröm azt szoktam nagy ritkán lefutni,inkább hosszú esős,vagy téli latyakos időszakokban,mikor a kerékpározás nem játszik napokig...volt fíling az este 30 fokban itt a szúnyogfertőzött Duna parton,az biztos.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
Ma reggel melóba jövet majdnem estem egyet. Bringaúton felszedték a térkövet keresztbe úgy két sorban. Gondoltam átugratom, csak ma valahogy még kómásan a kb 18 kilós csótánnyal ez nem jött teljesen össze. A hátsó kerekem frankón elkapta a térkövet, a lábam lecsúszott a pedálról én meg seggel a felsőcsőre kerültem. De nagyot mentettem, nem estem el ez legalább pozitívum.
Més que un club!
-
6030D
Ármester
válasz Napfénysüti #139459 üzenetére
Örülj, hogy nem a Canyon volt, most nézhetnéd az új felnit.
Hasaggymeg: a mezőket is elhanyagolták... 50 cm gaz van mimdenhol a Naszály aljában, körben. De volt olyan, hogy mellettem a bogáncsfa(?) magasabb volt, mint én.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #139459 üzenetére
Péter Szágán újratőtve?
(#139460) 6030D...ez a sok eső és meleg kirobbanó vegetációt eredményezett,így én is szó szerint ki kell ürítsem a cipőmből a fűmagot,meg kiszedegessem zoknimból a beragadt mindenféle növényrészeket miután átmentem a derékig érő dzsumbujokon,ahol inkább sejtem az ösvényt mintsem látom.Minap gondoltam is,hogy ha nem itt járnék tél óta,biztos nem mernék úgy áthajtani,hisz egy sírgödröt sem vennék észre magam előtt a nagy fűtől...már tudom hol az akác,vagy a csipkebokor belógva és hajolgatok jobbra balra a túlságos vérveszteség elkerülése végett. Na meg a váltó,mely kaszagépként működve érzem néha vált egyet ide-oda a bedarált fűtől,majd visszatér helyére.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #139458 üzenetére
Ja, ha folyton futsz hosszabb kihagyások nélkül, 3-4 alkalom után ráérzel, legalábbis én ráéreztem, kicsit olyan, mint aszfalton hosszat tekerni, nem történik semmi érdekes, de legalább pár km után kikapcsol az agyad és csak sodródsz a széllel, szal szellemileg nagyon pihentető.
Akkor lehet nekem ezért fájt, már első blikkre 8km-t lefuttam és egyedül utánna is próbáltam tartani a 10-et. Igaz csak alapozó kocogó tempóban, de cserébe kizárólag terepen és hóban, eszemben sem volt aszfaltra menni. Mondjuk a medvék legalább kitaposták előttem az utat [link] [link]
Én is laktam Duna parton Komarno-ban, tudom milyen[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #139462 üzenetére
Nem is értem miért félsz,a te lábad nagyobb. Ez szerintem valami féknyúz lehet.
-
Bicskás
senior tag
Sziasztok topiklakók !
Segítséget szeretnék kérni.
Nehéz bringához ( sokszor nehéz teli csomagtartótáskával ) szeretnék vásárolni középre felszerelhető strapabíró és nagy teherbírású kitámasztót a 26-os mountain bike cangámhoz, egyszárút szeretnék, és feketét, ha lehetséges, melyek a legkomolyabbak amiket itthon be lehet szerezni és ár érték arányban a legjobbak ?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: Bicskás
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #139463 üzenetére
Jézus . Itt is volt amúgy tudtommal egy olyan eset, hogy egy gombász öreget elásott a medve, de az nem élte túl.
[ Szerkesztve ]
-
nagylaci32
tag
válasz IMIIKE1998 #105627 üzenetére
Nem tudom, hogy aktuális-e még a véleményed. Ha igen, kifejtenéd, hogy milyen rossz híreket hallottál a típusról?
Rosszabb felszereltséggel hogyan lehet jobb egy másik kerékpár?
Én is pont a Rockrider 560-as típust néztem ki magamnak és tesztkörön is voltam vele, ahol nem tapasztaltam semmi komoly hátrányt. -
nagyúr
válasz 6030D #139460 üzenetére
Azzal simán átugrattam volna, meg szerintem annak a felnije többet bír (kapott már nagy ütést meg se nyekkent).
A csótányom egy kb 18 éves Schwinn MTB még ilyen fokozatmentes első váltóval, 3*6 sebességgel, valami full egyszerű kerékkel.
Lehet egyszer lövök egy képet had okozzak itt némi vidám percet.Hasaggymeg: ilyenkor jól jön hogy gyerekkorom óta védek, a refelexeim szerencsére élggé rendben vannak.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Dilikutya
félisten
válasz nagylaci32 #139467 üzenetére
Én ugyan nem Btwin-t veszek, de ettől függetlenül volt néhány érv, ami hülyeség. Pl. a használtpiaci ára. Nem amiatt veszek bringát, hogy eladjam pár éven belül, ugyanakkor pár éves bringát én se vennék, mert néhány éven belül az én új bringámon is cserélni kell majd úgy is pl. a kopó alkatrészeket, mert én megyek vele szépen.
Az, hogy rosszabb felszereltséggel jobb kerékpár, értelmezhetetlen. Más kérdés, hogy nekem pont a felszereltsége a szóba jöhető cross trekkingnek nem tetszett, Btwin alkatrészeket írnak, amiről a fene se tudja, micsoda, a Mali meg teljesen Shimano, valahogy abban jobban megbízok.
Amikor olvasgattam véleményeket, amúgy pont nem tesztkörökön jöttek elő egyik bringa hibái sem. Btwin-től az is visszatartott, hogy a Decathlonban mint szervizben nem bízok, inkább a jól bejáratott helyemen intézem a beszerzést meg a további szervizt is, ha szükséges.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Fall-N
veterán
válasz Napfénysüti #139468 üzenetére
Üdv a klubban! Nekem a városi bringámon jelenleg egy Shimano SIS 3x6-os rendszer van, Shimano 170-es négyszög tengelyes hajtókarral (FC-TY30). Elől ugyanúgy fokozatmentes váltó van (és sajnos marokváltós RapidShift ). Jelenleg ellátja a dolgát (jó állapotban van), de lesz csere természetesen, előző tulaj rakta rá. Valószínűleg szerzek egy másik donor vázat* és ha jót találok lehet lesz azon használható hajtás is.
*A váz egy noname olasz menetes MTB váz (UNO?), amibe a barbár előző tulaj fordítva (!) rakta bele a hajtás oldali monoblokkot. (Valószínűleg két moblokkból rakta össze, amin bal menet van.) Ez is cserés lesz, ha addig marad a váz.
Egyelőre megteszi a városban, mert szinte ingyen jött a házhoz. Nézek valami alu vázat, lehet valami Malit.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz Dilikutya #139469 üzenetére
"Az, hogy rosszabb felszereltséggel jobb kerékpár, értelmezhetetlen."
Olyan elméletben létezhetne, hogy sokkal jobb váz rosszabb alkatrészekkel szerelve, de nem szokták, mert a vevők úgyis csak az alkatrészeket nézik, a gyártók magukkal szúrnának ki.
Ehelyett ha megvan az egyensúly, akkor gyenge alkatrészekhez általában gyenge váz tartozik ;)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Fall-N
veterán
válasz ivana #139406 üzenetére
Csepellel magával nincsen baj, tetszenek nekem, de van egy felára a márkának. A jól felszerelt értelmes gépek, meg náluk sem olcsók, így van másik márka. A Cruisert azért emeltem ki, mert alsó kategóriás ócska alkatrészek vannak rajta, így nem ér 90ezer Forintot. Mondjuk tudom, hogy drága már önmagában is a Shimano Nexus agyváltó a bicikli értékéhez képest.
A fixi cuccaik meg aztán főleg jó drágák, de az most divat, így érthető.
-
nagyúr
válasz bringasisti #139472 üzenetére
Naná, tudod hány tökönrúgást kaptam már? Egy ilyen meg se kottyan.
Més que un club!
-
IMIIKE1998
őstag
Szerintem a váz a legfontosabb része a bringának, a btwin meg nem minőségről híres ezen a téren. "100k alatt, ha újat akarsz, akkor megérheti, de afelett már tényleg vannak jobb vételek nevesebb gyártóktól."-Runner_fxr
Én is pont így vagyok vele. A használt ára pedig azért számít, mert ha megtetszik a sport, akkor később cserélni akarod majd a bringát. Ilyenkor viszont a btwin bringáit nehezebb eladni, mint az ismertebb gyártók bringáit. -
Dilikutya
félisten
válasz IMIIKE1998 #139476 üzenetére
Nem mindenki akar komolyabban sportolni, emiatt mindenkit a használtpiaci árral riogatni értelmetlen. Én pl. alföldi gyerek vagyok, jó időben bringával jártok dolgozni (oda-vissza kb 25km naponta), meg hétvégente tekerek erre-arra, esetleg esténként programokra is azzal jövünk, havi 600 km. Ennél többre nincs időm.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
HKorn
veterán
Ahhoz képest a Btwin bringáknál élettartam garancia van a vázra, szóval nagy gond nem lehet vele.
Run&Ride
-
North15
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Szeretnék vásárolni egy országútit, hosszabb keresgélés után a választásom a Rose Pro SL 105-re esett. Ezzel viszont két problémám lett: egyrészt még soha nem volt országútim, így a méretezéssel meg a későbbi lehetséges méretre optimalizálással bajban vagyok, másrészt még soha nem rendeltem a rosebike-tól.
1. A méret. Az 55-ös és az 57-es vázak között vacilálok. 183 cm magas vagyok, a belső lábhosszt meg hol 84-re hol 85-re mérem, minden mérés mást ad. Az oldal méretválasztója csak az utóbbi adatot veszi figyelembe, mely alapján pont a két vázméret között vagyok. Nézegettem más oldalakon kalkulátort, a testbike 57-re szavaz, a Canyon meg kisebb, M-es méretre. Ugyanakkor a Rose geometriája más, mint más gyártóknál, pl. a nyeregcső lényegesen rövidebb. Ugyanakkor nem tudom, hogy a sok-sok adat közül, melyik hosszakra kéne leginkább koncentrálnom. Most a mindennapi biciklim egy 6KU egysebességes, ebből 55-ös van (teljes geometriát nem engedi közvetlenül linkelni, de ott van alul.) Ez rövidtávon kényelmes, kisebb biztosan nem kell.
Emellett nem értem pontosan a rosebike oldalán leírtakat: "Ha pontosan két méret közül választhat: Válassza ki a kisebb vázat, ha "verseny pozíciót" részesíti előnyben és a nagyobb vázat, ha kényelmesebb "túra helyzetet" szeretne." Ez milyen logikára épít, nem pont egy nagyobb vázon kell messzebre nyúlni?2. A szállítás. A weboldal négy lehetőséget ad meg: normál, futár, DHL express, UPS express. Most az utóbbi kettő mi ha nem futár, tehát totál értelmetlen a sima futárszolgálat opció elnevezése. A normál szállítás mit takar? Mezei posta? Erről nem találtam információt, és csak árban különbözik a sima futártól, minden más adat, beleértve a szállítási határidőt is, ugyanaz. Van kockázat egy komplett kerékpárt normál kiszállítással kérni, vagy inkább hanyagoljam ezt az opciót?
Előre is köszi.
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok. Picit közvetve kapcsolódik, de Menabo Asso tetőcsomagtartós kerékpártartóról van valakinek tapasztalata? 15K-ért elég jónak tűnik, soha nem használtam ilyet, mennyire stabilak ezek, autópályán sincs gond vele? Értékelést nem nagyon találtam konkrétan erről. Thule freeride ami hasonló árban van, de a közeli boltban ez a menabo van, de kb ugyanolyannak tűnik a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
viszont sok vázukra élettartam gari van, hardtailt vennék is onnan, ha nem lenne már az össztelósaik tényleg kevésbé meggyőzőek, de azokhoz úgysem értek.
(lassú voltam)SUPREME7: Nekem a Thuléval van tapasztalatom, tényleg hasonló, azzal vittem autópályán is. Ahhoz mondjuk adtak T-fejű csavarokat is, amikkel nem csak bilincsesen, hanem egyszerűbben+kulturáltabban lehet rögzíteni olyan keresztvashoz, amibe passzol.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
deny330
aktív tag
Én dolgoztam dekába a bringás részlegen, többnyire a csapágyakra és a fékekre panaszkodtak a vásárlók akik vissza hozták a bringákat. A fékek elállítódtak (bovdenes esetén), a csapágyak pedig szimplán elkezdtek hangot adni, kattogni. Másra én nem hallottam sosem panaszt, bár aki újonnan vásárolna bringát, én az 540-et tudom ajánlani minimumként (csak annyiért meg már van más, nevesebb gyártótól is bringa). Az 520 még elég alap, személy szerint annyiért még inkább használt piacon nézelődnék, persze csak személyes vélemény..
-
G@ben
addikt
-
inifini
tag
Peák Barnabás jövőre a Mitchelton-Scott-nál versenyez, sok sikert neki!!!
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Nagyon nagy dolog, óriási siker!
És milyen fiatal basszus, 20 éves, lassacskán a fiam lehetne... mindenesetre előtte az élet, a lehetőség a karrierre, reméljük a legjobbakat!
-
Toobee
veterán
válasz Peterhappy #139486 üzenetére
Ja, gondolom innentől jöhet a keményebb szerhasználat. Szép élet lesz...pár évig.
-
6030D
Ármester
válasz inifini #139485 üzenetére
Micsoda véletlen, hogy a nemrég linkelt 444-es Giro cikkben írták, hogy jó lenne, ha indulhatna egy magyar a "magyar" GIro-n, ennek feltétele a pro csapat, majd bemutatták a M-S-ot, meg elmondták, hogy Máriusz is pörög rajta, aki pont ott volt ezen a banzájon. Ettől függetlenül nagy eredmény, és hajrá!
Toobee: szétszakadhatna itthon is nulla forintért, így legalább megvan neki a lehetőség. Majd eldönti, mennyit áldoz rá.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
+ (#139476) IMIIKE1998...Tegnap éppen néztem...Sram integrált hajtómű,ránézésre/érzésre nem rossz tárcsafék,alap RS teló,teljes X5 váltás,szegecselt felnik és nem is nehéz a kerékpár így emelésre... ...így az a 100e már lassan 200e lesz,vagyis 200e körül sem nagyon kapsz már újat ami jobb mint a Decas.Elszálltak az árak...
(#139472) bringasisti...gyerek már megvan,mindegy.
(#139475) Napfénysüti...a Canyon felső csövét eltörted volna edzett alfeleddel.
(#139487) Toobee...ha elég jó lesz,a szert csak a kiemeltek kapják.
(#139488) 6030D ...te mit szecc?
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #139488 üzenetére
20 éves gyerek nem dönt el semmit. Elragadja a hév, meg szólnak neki, hogy ezt meg azt beadjuk neked easy peasy öcsi. Mind1, ettől függetlenül sok sikert kívánok neki, csak az élsport nem csupa móka és kacag. Valószínűleg ugyanúgy leépíti a szervezeted, mint a tunyulás, csak más módon.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #139490 üzenetére
Vannak kivételek,közöttük jó néhány élsportoló aki egészségesen idős életkort ért meg.Embere válogatja,ugyanakkor tény,hogy ezek már tulajdonképp modern-kori gladiátorok,akik ugyanúgy mint az ókori Rómában,akár testi épségüket teszik kockára a szórakoztatás/egyéni siker érdekében és ezért persze kiváltságokat is élveznek. Kemény élet az övéké.
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #139489 üzenetére
Mentem már párszor ilyen pozícióban a felső csőre ülve: [link]
Peák Barnának meg sok sikert, nem kis eredmény hogy egy WT csapatba kerül!
Més que un club!
-
Dilikutya
félisten
válasz Napfénysüti #139493 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni a hatékonyságot.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
6030D
Ármester
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #139493 üzenetére
Én is...feleségem bosszantása gyanánt.
(#139494) Dilikutya ...pedig az! Emléxem mikor pár éve valamelyik háromhetesen Froome csinálta először,Lemond ki volt akadva,hogy mennyire veszélyes...aztán azóta már mindenki csinálja,sőt,pedáloznak is oda leülve.Amúgy szemből megnézve látszik,hogy kisebb a szélnek ellenálló keresztmetszet.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #139491 üzenetére
A jó genetika nem csak abban mutatkozik meg, hogy valakinek az adott sporthoz jó az izomzata, gyorsan fejlődik és gyorsan regenerálódik. A cuccot is bírni kell. Vannak emberek akiknek a szervezete rendkívül jól tolerálja a szteroidokat, növekedési hormonokat stb. Gyakorlatilag kutya bajuk nem lesz tőle, míg van akinek az első, második kúránál leállnak a veséi. Pár év múlva koszorú érelmeszesedést kap a testosterontól stb. Egy VB cím ezen is múlik, ha bírod a cuccot megnyerheted, ha nem bírod belebetegszel.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #139499 üzenetére
Hát igen,ha fel kellene sorolni mindent amire szükség van ahhoz,hogy világszintű élsportoló légy,akkor bizony nehezen férne bele egyetlen hozzászólásba.Nem véletlenül vannak olyan kevesen akiknek végül sikerül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Videó stream letöltése
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.