Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bati0501
őstag
-
Massmurderer
őstag
válasz IMIIKE1998 #139476 üzenetére
2014-es nekem a váz,se repedés,se törés nincs rajta.1-2 köfelverödés,meg kisebb karc.Alu váz,és nem ép gagyi.Átlag mtb gépeket nem 120kilos gorillák alá találták ki,már bocsi
-
sebgutkopf
őstag
válasz North15 #139480 üzenetére
Emellett nem értem pontosan a rosebike oldalán leírtakat: "Ha pontosan két méret közül választhat: Válassza ki a kisebb vázat, ha "verseny pozíciót" részesíti előnyben és a nagyobb vázat, ha kényelmesebb "túra helyzetet" szeretne." Ez milyen logikára épít, nem pont egy nagyobb vázon kell messzebre nyúlni?
Nekem világosnak tűnik. Ha méret között vagy, akkor a sportosra a kisebb méretet ajánlja. Miért? A kisebb váz jellemzően máshol is rövidebb, így a fejcsöve is rövidebb, amivel szemben hátul a nyeregcsövet valószínűleg jobban ki fogod húzni a vázból, így elől mélyebbre kell hajolni. Meg ugye egy kisebb váz az súlyra is könnyebb.
Egy nagyobb váz stabilabb egyenesfutást jelent, magasabb fejcsővel, ami miatt általában valóban komfortosabb érzést ad, de kevésbé lesz agilis.Szállítás: nemzetközi szállításra vagy DHL, vagy UPS-t válaszd. A DHL magyar partnere a Magyar Posta MPL, akik nekem Rose-tól csomagot mindig nagyon gyorsan és jó időpontban hozták ki (nem ebédidőben jön mint a legtöbb futár, hanem délelőtt legkésőbb 11-ig). Egész bringa mérető dobozt ők nem tudom hogyan hoznak ki, erről nincs tapasztalatom.
UPS nekik vagy magyar piacon saját jelenlétük, ők nagy bringás dobozokat is tutira kiviszik házhoz a saját autóikkal, más márkát nekem ők hozták.
-
Massmurderer
őstag
Az hogy valami drága,nem jelenti azt hogy jó is. [link] Csak 1 példa rá.Ebbe az árba valaki megvenné ezt???
-
Bati0501
őstag
-
nagyúr
-
IMIIKE1998
őstag
válasz HKorn #139479 üzenetére
Az, hogy nem törik ketté alattad nem azt jelenti, hogy jó is a geometriája, nincsenek benne pontatlanságok. Aki csak kikapcsolódásra használja, annak jó lehet, mivel nem fogja észrevenni.
(#139482) ZolkoW: Én azért nem vennék onnan, mert a belépő kategória használtan amúgy is olcsó, ha komolyabb bringát szeretnék, akkor meg alapból valamelyik nagyobb múlttal rendelkező gyártó kerékpárját választom.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #139507 üzenetére
Nagy buli lesz,az biztos,a megrendezéssel pedig nem lesz baj,ebben úgy látszik jók vagyunk.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
-
SUPREME7
addikt
válasz Napfénysüti #139511 üzenetére
Hát annyiban necces nekem, hogy Rockrider 520-hoz kellett aminek szerintem az alsó vázrésze mintha vastagabb lenne mint a "megszokott" így teljesen szétnyitva is éppen csak befér a "száján", de befogva már teljesen stabil, nemsoká lövök róla pár képet. Meg nekem fix távolságú tetőcsomagtartóm van, a rögzítéshez eléggé előre kellett tolnom a váz befogó részét, így kicsit lentebb fogja a vázat mint gondoltam, de elvileg 30cm-re kell lennie, ez nagyjából megvan. stabilnak tűnik. lepottyanni nem fog az tuti. Gumi befogó nem cseszi a vázat, kulccsal zárható (persze maga a tartó rögzítés kézzel tekerős-csavarozós, ha valaki letekeri konzollal együtt a bringát, akkor mindegy, hogy van-e kulcs vagy nincs Szóval ez kicsit kapufa, otthagyni így nem merném sehol hosszabb időre.
[ Szerkesztve ]
-
evilskati
aktív tag
válasz jjeahh #139444 üzenetére
Jók a képek, szép a hely Jobbulást!
Megragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem a topiklakókat, hogy milyen sisakot érdemes vásárolni? Ami felmerült többször, hogy legyen benne bogárháló.
Múltkor linkelt valaki webshopot, ahol 15 fontért lehetett már kapni, ez megfelelő lehet? Persze elsődleges cél, hogy azért védjen, ha gond van. Vagy ez a Gepida esetleg?
Ti melyik külföldi webshop kínálatát szoktátok böngészni?
Előre is köszönöm!
-
deny330
aktív tag
válasz Massmurderer #139505 üzenetére
Tudom, de ki beszélt itt össztelósról?
Nem a forgáspontok csapágyára gondoltam, amikor a csapágy problémákat említettem. Kormánycsapágy, középcsapágy amire értettem ezt a problémát első sorban. (De láttam / hallottam már besz*rt pedál, kerékagy csapágyat is.)[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz evilskati #139513 üzenetére
Köszi! Valszeg mégis eltörött egy bordám, szal lehet, hogy lassú gyógyulás lesz és hetekig bringázás nélkül...
Sisakot én sisakgyártótól vennék és ha hálós, akkor olyant, amelyiken a háló a külső hélyhoz közel van, szal nem ér hozzá a hajadhoz, mert így jobban szellőzik. Konkrét típust ajánlani nem tudok, de ha szétnézel a webshopokban és amik tetszenek rájuk keresel, lehet, hogy akad néhány teszt róluk, ott le szokták írni az előnyeit/hátrányait. Persze ha teheted inkább menj be egy bringaboltba és próbálj fel párat, én rendeltem az enyémet és nagyon bevált, de valszeg a szerencsén is múlt a dolog.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
deny330
aktív tag
válasz Massmurderer #139515 üzenetére
Már nem értem miről beszélsz, de rendben van. Nem az össztelósokat szerettem volna ajánlani, a sima, merev vázas 540-et inkább, mint minimum. Az 520-at a bovdenes tárcsafék miatt én megfontolnám, 90k körül jobbat kapsz használtan, amin már tényleg használható tárcsafék is van. (Nyilván ehhez érteni kell valamilyen szinten a témához.)
Most csak mondtam egy példát, kormánycsapágy hibával eddig "kattogó" hang formájában találkoztam és úgy, hogy konkrétan érezted, hogy "darál" amikor forgatod a kormányt. Középrész hajlamosabb bemondani az unalmast, ahogyan tapasztaltam. Mindenesetre nem leszólni akartam ezeket a bringákat, de azért azt hozzá tenném, hogy csapágyakban kicsit gyenge a deka (ugyan így igaz a rollerekre is).[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
X2N
őstag
Nem is tudtam hogy ezeket a Suntour Durolux villákat ilyen könnyű szervizelni.
[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
válasz deny330 #139518 üzenetére
Sima 520-540-en altus rendszerel van,hajtás,váltók.Ez is ott van: KORLÁTOZOTT FELHASZNÁLÁS:
All mountain, Enduro, BMX Kerékpározáshoz nem megfelelő! Igy nyilván más cucc azért van beépitve.Nálam félintegrált volt a kormánycsapágy,most is az mert újat vettem bele.Hajtásrész monoblokkos,ami megint úgye nem ép terepre való,ezt saját tapasztalatból mondom[ Szerkesztve ]
-
kenguru99
senior tag
válasz Hasaggymeg #139497 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #139519 üzenetére
Holnap megyek, ha addig varázsütésre helyre nem jön, kicsit recseg, de hát a térdem is szokott ha begyullad . Remélem nincs nagy gond. Kb. 20-25km-t hazatekertem amúgy az esés után, de nem tudom hogyan, mert most nem mernék felülni, valszeg hajtott az adrenalin. Érdekes, hogy ha nem mozgok, csak ülök vagy állok egy helyben, egyáltalán nem fáj.
evilskati: ja, úgy tűnik, hogy ez ilyen divatos törés, a haveri körömben is szinte mindenkinek volt bordatörése
6030D, Massmurderer: röhögni nem merek, de a humor állítólag segít a gyógyulásban
bringasisti: szétnézek itthon van-e ilyen, mert simán lehet, a hugomnak kész gyógyszertára van itt
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Corsair90
tag
Tudnátok segíteni, hogy esetleg létezik villanyak hosszabbító és stucni egyben, vagy ilyet csak külön lehet kapni outihoz?
A kormányon kb 5 cm-ert szeretnék emelni (hézagoló már nem fér sajna) és 120-as stucni helyett 90-es kellene.
Milyen lehetőségeim vannak, hogyan tudnám kivitelezni? -
Massmurderer
őstag
válasz jjeahh #139527 üzenetére
Nekem pár éve jobb felsö 3 bordám törött el.Doki azt mondta miután megnézte a röntgenképet,hogy ir fájdalomcsillapitót,ha 2 hét után nem lesz változás,müteni kell.Hát be is voltam fosva rendesen,de fájt is mint állat.De rendbejött.Igaz napi 3x kellet szednem azt a fájdalomcsillapitót.Viccet félretéve,olvastam azt is hogy akár tüsszentéstöl,köhögéstöl is el tud törni az ember bordája.
[ Szerkesztve ]
-
Yahhher
aktív tag
válasz deny330 #139518 üzenetére
Szia.
Az a bajom csak a Decás bringákkal, hogy nem telik egy úgy kb. fél év ( vagy lehet 1 év, mindegy is), hogy ne lenne váztörés miatti visszahívás. Pont tegnap láttam újat, asszem 520/540-re vonatkozóan.. Pedig 100e alatt én se vennék máshol, főleg nem a növésben lévő gyerekemnek. A tavaly vett bringáját is kinőtte, de 45-50e volt, nem vág földhöz, és alapvetően semmi gondja nem volt.
Persze lehetne vitatkozni ezen, hogy a visszahívás alapvetően jó-e, mert törődnek vele ( bár ha jól tudom a kifüggesztésen kívül nem értesítenek máshogy), de többféle kerékpárra is láttam, nem csak montira az elmúlt években. Nem hinném, hogy a többi márkánál is ennyi gond lenne. De remélem nem az van, hogy nem törődnek vele - amit kétlek - mert akkor szomorú lennék.Üdv B.
-
Corsair90
tag
válasz bringasisti #139530 üzenetére
Nem értem bocsi, vagy ez csak trollkodás akar lenni?
-
bringasisti
őstag
válasz Massmurderer #139531 üzenetére
Naaa jó de ezek az esetek a tornából felmentett nyuggerek esetén áll fent.
BENEFON DELTA--------N8
-
Massmurderer
őstag
válasz bringasisti #139534 üzenetére
Nem,nehogy azt hidd.Bárkivel elöfordulhat.
-
bringasisti
őstag
válasz Corsair90 #139533 üzenetére
Ha nem értelek félre két gondod van. A kormány nem elég magasan van és a távolság. Ha egyenes kormány van a gépen akkor 5 centit egy "görbe " kormány tud emelni. Ha országúti az más kérdés. A villa nyakát csak úgy tudod emelni hogy az biztonságos is legyen ha varnak rá egy csövet CO- val
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
jjeahh
nagyúr
válasz Massmurderer #139531 üzenetére
Ja, nálad valszeg sokkal komolyabb volt akkor a helyzet. Én csak attól félek, nehogy tüdőgyulladást okozzon, meg hogy lassan fog helyrejönni és itthon megbolondulok .
-
IMIIKE1998
őstag
Akinek komolyabb 100-as telója van: Ha kiállva(a kormányon a testsúly) a bringán, lassan legurulok egy padkáról és a teló felütődik, az gáz?
-
Massmurderer
őstag
válasz jjeahh #139537 üzenetére
Nyugodtan olvas rá a bordatörésre,mit ir,mik a veszélyei.Vizes volt a bakancsom,ráléptem a gép szélére,megcsuszot a lábam,és ráestem.Picit fájt,azt ennyi volt.Rá 2 napra keltem fel reggel,minden mozdulatnál fájt a mellkasom.Elmentem a dokihoz,röntgen,és mondta hogy mi van.Mivel a mellkas folyamatosan mozog úgye,levegövételnél,stb.Na meg úgye nem olyan mintha az ember keze vagy a lába törik el,mert azt simán begipszelik.
-
Corsair90
tag
válasz bringasisti #139536 üzenetére
Outiról van szó, hát remélem azért van jobb megoldás is még...?
-
ZolkoW
őstag
válasz Corsair90 #139540 üzenetére
[ide] beírhatod a meglévő stucnid paramétereit, és hogy milyet szeretnél, és láthatod, milyen változás lesz. Ha nem akarod a villaszártoldót alkalmazni (szerintem se) , akkor is vannak lehetőségek, 17 fokos, netán 35 fokos kormányszár, és neked nem is kell túl hosszú, olyat biztos találni.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Massmurderer
őstag
válasz IMIIKE1998 #139538 üzenetére
Sokmindentöl függ.Hogy állitottad be pl.Meg mennyi az a testsúly
-
jjeahh
nagyúr
válasz Massmurderer #139539 üzenetére
Rákerestem már . Rá 2 napra kezdett el komolyabban fájni? Az nem semmi, remélem nekem inkább javulni fog, mert már kenegetem és gyulladáscsökkentőt/csillapítót is szedek.
Pedig jó lett volna vasárnap a Madarasi Hargitára kitekerni, mert azt terveztük...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Massmurderer
őstag
válasz jjeahh #139544 üzenetére
Igen,rá 2 napra.De akkor minden apró mozdulat bitangul fájt.Éjjel alig tudtam aludni.Föleg ahogy az asszony kalimpál álmába Meg a jó csontos könyökével bököd Arra számithatsz hogy nem 2-3 nap múlva fog az elmúlni.
Dokinál voltál vele amúgy????Mert ha nem,jobb ha elmész.
[ Szerkesztve ]
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz Runner_fxr #139439 üzenetére
Egyébként 26-nál nagyobb kereket mennyire cicoma bele varázsolni ebbe a vázba. Elvileg a tárcsafék nem lehet akadály. Vagy ennyi változtatást nem ér meg? Gondolkodok elég erősen mert 55k-t azért megérne a történet..
-
Massmurderer
őstag
válasz Don.Corleone #139546 üzenetére
Évjáratot nem irtál mert elég sok eltérés van az évjáratoknál ahogy látom.Merida Matts 20 MD,Merida Matts 20 D-XC,Merida Matts 20 V van.Ahogy néztem,MD pl. elöl hátul tárcsás,még a 2012es model is.
-
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Massmurderer #139542 üzenetére
Ez egy rugós villa, de elég puha benne a rugó.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJi Mini 3 Pro + Rc
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest