Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz_abika
addikt
Sziasztok!
Téli álomból előszedtem a gépet és mosás közben eldőlt. Ennek az lett a vége, hogy a már sokat kapott fékváltókaromból a jobboldaliból kitörött a váltókar. Ami maradt az egy 2centis csonk kb, alkalmatlan a váltásra.
Mi lenne a legköltséghatékonyabb megoldás rá? (ragasztás off ekkora felületen ekkora erővel sejtésem szerint) Lehet egyáltalán külön kapni ilyet, vagy okosan meg van tervezve úgy, hogy ilyenkor az egész kar kuka?
Campagnolo Xenon 3x9es szett az áldozat. Mivel ez nem egy mai váltó (nem is tudom forgalmazzák-e még) kérdezném, hogy egy Campa Chorus 3x9es compatibilis lehet a váltókkal - ilyet látok beszerezhetőben vállalható áron, de azért jó lenne, ha nem kellene az egész rendszert megbolygatni.
Ha van valami tipp azt előre is köszönöm!PSN: xszabikax
-
sz_abika
addikt
Hello,
országúti gépre szeretnék egy poros/esős időben jobban tapadósat. A mostani Michelinek már kiszolgálták magukét. Schwalbe marathon plus vagy Maxxis detonator a két kiszemelt. Egyéb javaslat esetleg?
PSN: xszabikax
-
sz_abika
addikt
válasz yozsee11 #137305 üzenetére
A pedálhoz a képek alapján jár stopli (az a sárgavégű háromszög) amit a cipődre csavarozol és más nem kell hozzá.
Kérdés::
700x23C kevlár oldalas külső alá, véletlen egy Vittoria 25-28as belső került. Okozhat ez bármi gondot? Gondolom nem fújható olyannyira keményre vagy ha esetleg sikerül akkor ledobja a köpenyt a felni a méret miatt?
Olyan jól van most beállítva minden hátul, hogy ha nem nagyon muszáj akkor nem szeretnék belsőt cserélni.PSN: xszabikax
-
sz_abika
addikt
Sziaszok,
véletlenül 650x20/25ös belsőt rendeltem, a 700as helyett...valószínűleg mikor megszakítottam a vásárlást és újra a kosárba helyeztem, a méret az alapértelmezett maradt...
Beszerelhető ez vagy fel se bontsam, úgysem fér majd be?
-
sz_abika
addikt
Pesti oldalon tudnátok mondani olyan boltot, ahol a helyben vásárolt outi karbonvillát be is szerelik?
-
sz_abika
addikt
válasz Hasaggymeg #142878 üzenetére
Igen, én is azt érzem szűkkeresztmetszetnek, hogy legyen ott alkatrész is. Körülnézek, köszi.
-
sz_abika
addikt
válasz -=RelakS=- #143011 üzenetére
Ezzel és is szenvedek, de mivel öregkorára a terelőm nem szereti már ezt, így alapvetően én közepes/nagy tányérra van beállítva a rendszerem, ha meg elfogy a kraft a Pilisben, akkor meg leszállok és leváltok manuálisan.95%ban a nagyok kellenek, emiatt én nem fogok venni egy új rendszert hogy használhassam mind a hármat.
-
sz_abika
addikt
Budapesten volt valakinek innen tapasztalata homokfúvás+szinterezéssel egy helyen? Vagy másképp fogalmazva, van ajánlott hely ahol 1-1,5 hetes határidővel ezt megcsináljánk jó minőségben?
-
sz_abika
addikt
válasz bringasisti #144000 üzenetére
Hmm...miért?
Egy outi vázat kellene építés előtt kipofásítani egyébként.
-
sz_abika
addikt
Morgóskedd:
Gondoltam a 21.században már nem lesz probléma azzal, hogy a Polar órám szeretne kommunikálni a Stravaval és az általa rögzített útba "integrálni" az adatokat. Hát nem nyert. Külön-külön, 2 edzésként tölti fel az adatokat, pedig egyszerre indítottam és állítottam meg őket.
Abban már én sem mertem reménykedni, hogy a Sigma kerékpáróra cadence adatokat is egybe tudná gyúrni és hát nem is...
-
sz_abika
addikt
Ma próbáltam ki először karbonvillát a bicómban és a legnagyobb meglepetésemre semmilyen plusz komfortot nem adott hozzá az életemhez. Ez főleg annak a függvényében meglepő, hogy a nyeregcső amit szintén pár hete szereztem be nagyon is érezhető extrát adott az alfelemnek.
Ez lehet annak is a következménye hogy a villa ismeretlen márkájú (Battaglin vázból bontották) míg a nyeregcső Zipp?
-
sz_abika
addikt
válasz BigBlackDog #146909 üzenetére
Ezt javaslom figyelmedbe - összességében egy szélcsendes szakaszon nem is olyan rossz
Impregnáló spray javaslata van valakinek? Találtam otthon egy Reno-sat és 1km alatt tocsogott a gatyámban a víz és még meg sem izzadtam. Egyszer volt egy jó flakonom, de az még osztrákiában vettem és nem emlékszem a márkájára, de az olyan volt, hogy talpadra fújva szerintem átsétáltál volna vele a Balatonon.
-
sz_abika
addikt
Sziasztok,
koskormányon borzasztóan zavaró hogy nem a kormányon fut végig a bowdenezés, hanem lóg a világba a levegőbe. Viszont annyira durván meg kellene törni ezt a DuraAce fékváltóból a kábelezést, hogy vissza lehessen kanyarintani, hogy nem hiszem hogy ez egészséges lenne.
Nincs ennek valami kúltúrált módja?
-
sz_abika
addikt
#kerékpárszállító
Hali, keresnék átmeneti megoldásnak hátsó ajtóra (egyterű/SUV) szerelhető szállítót. Egyelőre az is jó ha 1 fér rá, de ha kettő az sem baj.
Ezek a zsinórral a csomagtér ajtót hátulról átszelő daraboknak van létjogosultságuk? Láttam már többször is M7esen elhagyott bicós baleseteket, nem kívánom senkinek sem mögöttem és én se törném össze a többszázezres gépet.
Van valami javasolt darab?
Köszi!PSN: xszabikax
-
sz_abika
addikt
Van most olyan alternatíva, ami kihozza 40k-ból a pulzusmérés + pedálfordulat + kerékpár óra triót ÉS Strava/Wahoon is elérhető?
Perpill úgy alakult hogy 3 helyről feedelődik az adat és így 3 adag edzést végzek perpill a strava szerintPSN: xszabikax
-
sz_abika
addikt
válasz INTELligent #159880 üzenetére
"Értem én hogy gőzgép de mi hajtja"
Szóval sejtettem h pontosabb, elvégre a Strava a hát zsebemben és az óra a mostani túrára 40.06 valamint 40.39kmet dobott vissza, de összessegeben ugye az érdekelne, hogy ebből a lényegi 25os etapot mennyi idő alatt tettem meg ott pedig ez az 1% annyira nem fontos. Egyelőre csak pedál fordulat meronek vettem egyet amit linkeltek, aztán meglatom h amerre járok, milyen a vétel.
Apropo, ha vennél esetleg te is ilyen ketyeret, Alin húsvéti akcio van, aok sok kuponnal. Végül nem is igps50 lett a befuto, hanem a 618as nagy tesó. Utóbbi syncelheto telefonról Stravaval, nem kell usbzni és szemelyreszabhato a főkepernyo is. Tudom h előbb utóbb ez a kettő hiányozna, így belecsaptam most a húrokba.
Köszönöm megegyszer a linkeket a kollégáknak, dolgozzon meg a nyuszi a csomagokkal
-
sz_abika
addikt
Itt a sok montis közepette egy outi kérdés...van értelme fizetni karbontalpért felárat, ha Sagan láberejének nagyjából a nagylábujjával ekvivalens az én teljesítményem? Én nem tudok olyan wattokat lepakolni, hogy meghajoljon alattam a műanyag sem, viszont a BOA rögzítéshez meg ragaszkodnék. A kettőt együtt nem akarom megfizetni.
-
sz_abika
addikt
válasz 6030D #166777 üzenetére
f4lcon, Segal, 6030D: Köszi, én is ezt éreztem, hogy a csirkelábaimra fölösleges.
Nincs kiszemelt, 27,8 centis BTH mellett jöhet bármi 30e-ig, egy alig használt premium olasz lenne a legnyerőbb Mostmár tudnék vigyázni is rá, a gyalázatos állapotú Shimano R86om kiszolgált.
-
sz_abika
addikt
-
sz_abika
addikt
válasz beleriand72 #166937 üzenetére
Foltozható, de biztos szívesen jönnél le 65el a dombról vele? Szerintem ezen a 1-2ezer forinton nem éri meg spórolni
-
sz_abika
addikt
válasz bringasisti #169401 üzenetére
Ez jó nagy kamu ez az app...kipróbáltam egy Fifa meccset 2perces intervallumokkal és az lett a verdikt, hogy a 300as akármilyen skálán, 47 az avg stresslevelem. Pedig szíjjel tudnék b@szni valamit perpill, biztos hogy 470 inkább
[ Szerkesztve ]
-
sz_abika
addikt
Műanyag kulacsok ti milyen sűrűn cseréltek? Tök mindegy hogy 490ért vagy 4900ért veszek műanyag kulacsot, a sima víznek egy féléven belül lesz egy sajátos íze, hiába takarítgatom. Arról nem is beszélve, hogy az ember megveszi a színben passzoló kulacsot, aztán a szűk kulacstartó meg ledarálja a fényt róla 1 hó alatt, #3rdworldproblems
-
sz_abika
addikt
válasz Hasaggymeg #169968 üzenetére
Jó, de ez kicsit olyan, mint amikor a behozott bajor autón lefestik feketére a check engine lámpát - a problémát nem oldja meg, csak felületi kezelés
Ettől még valami egészségtelen(?) íz oldódik, BPA-free ide vagy oda.PSN: xszabikax
-
sz_abika
addikt
Fékezésnél egy nagytakarítás után mitől rázkódhat a kerék? Először azt hittem rosszul tettem be az elsőt, de mivel a hátsó is rázott, csak kevésbé, így nem ez lesz a ludas. Elég para volt így végigjönni a körúton
-
sz_abika
addikt
válasz linuxalpine #170464 üzenetére
Nem nyolcas, fizikai behatás nem érte, tényleg csak takarítottam a felnit...
Ellenben a féktisztítóval sikeresen összekentem a fékpofákat is és így meg-megcsúszott, ami rázkódásnak hatott. Kis smirgli és jobb mint újkorában
De ha már fékek. Érkezik hozzám próbára egy karbonkerék, de emiatt nem vennék 10kilóért új fékpofákat. Aluhoz való fékpofák okozhatnak kárt a kerékben, vagy csak simán nem lesz olyan erős a fékhatás?
-
sz_abika
addikt
Van valami humánusabb megoldás a biztosítőtűnél a mezszám rögzítésre? 0 napos ruhámat menetből kiszakítottam vele, marhára örülök neki mondhatom
-
sz_abika
addikt
Valakinek van tapasztalata Mucoff lánckenővel? Reális áron vettem egy C3 ceramic dry lubeot, de most haverom nagyon leugatott, hogy még egy olyen vackot nem használt mint azt
-
sz_abika
addikt
A vizet azt elég jól bemutatták hogy nem szereti, de szerencsére én is cukorból vagyok, nem hiányzik egy csepp eső sem. Mondjuk hogy a szappanos vizes mosás, hogy nem oldja le azt nem értem - vagy arra gondolsz, hogy elég azzal is lemosni és újrakenni
Ami aggaszt, az az hogy valami brutális kopást tesztelt 2 top Muc-off adalékkal egy ausztrál srác - nem örülnék ha a racsnit is megenné a lánc mellé. (ilyen diplomamunka gyanús hosszú esszé)
-
sz_abika
addikt
First world problem:
Nem találok olcsón, nem szimpla dugós, hanem csavarral ellátott kormányvég dugót, foszforeszkáló narancs árnyalatban. Még az alin se nagyon van narancs szín, az ottani piros meg gyakran pink a gyakorlatban, telefon tokoknál tapasztaltamTipp?
B megoldás egy bármilyen kupak, amit átfujok egy OBIs 2500forintos neonnarancs sprayfestékkel.PSN: xszabikax
-
sz_abika
addikt
válasz Napfénysüti #173887 üzenetére
Én akkora Balaton kerülésben leszek, hogy Pesten maradok - remélem az eléggé elkerüli
(Kíváncsi leszek, hogy ezeket a tömegrendezvényeket szeptember után meddig lehet megtartani)
-
sz_abika
addikt
Agycsapágy méretekben van valami standard? Van egy tartalék kerék párom, amit jó lenne készreszerelni, hogy ne kelljen minden verseny előtt cserélgetnem külsőt/belsőt rajtuk, hogy ne a 400grammos magyarutakat is bíró Schwalbeval menjek már, ha van Pirelli Zero is .
Szóval szétszerelés nélkül megmondható, hogy mekkora csapágyakat kéne beletenni? Ráadásul a campa sorhoz gondolom valami idióta, drága eszköz kell hogy le is szedhessem.
-
sz_abika
addikt
válasz f4lcon #174617 üzenetére
Amúgy nem értek vele egyet teljesen - ha rövid útra megyek én pl maszkban megyek és nem csak a koszos pesti levegő miatt, hanem mert kész magaslati edzőtábor érzetet ad azzal, hogy 20%al kevesebb zoxigénhez jutok
Amúgy meg kereslet/kínálat kérdése...nekem pont a technomban bebüdösödött áprilisra a betét, venni akartam és a boltban legalább 10 nem sportoló alaku ember várakozott a maszkra. Én még 4500ért vettem tavaly, aztán a Respro felrakta a honlapra hogy koronabiztos* és 9k lett
-
sz_abika
addikt
-
sz_abika
addikt
[link]
Egy outi vázba ez értelmes kényelmi funkció lenne hétköznapi közlekedésre? 28as köpeny is tervben van, de asszem a 16c felni dislájkolná ezt az ötletet.PSN: xszabikax
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest