Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
Koczó93
őstag
válasz Napfénysüti #139702 üzenetére
Örülnék ha 20körül megúszható lenne, de nyilván életet is menthet így szemeztem drágábakkal is, pl Salice.
-
nemeth989
senior tag
ﹰMár egy ideje olvasom a topicot. Mindig is akartam egy komolyabb kerékpárt. 1 hónapja sikerült is megvásárolnom az első számomra komolynak mondható bringát. Egy Canyon Grand Canyon Al 5.0 tavalyi modell. Hivatalos oldal outlet szekciójából, új modelhez képest jutányosabb áron. Ez az 1 hónap alatt beletettem 200km-t (előtte jó, ha 2 év alatt mentem ennyit). A lényeg szeretném megköszönni azoknak akik ezt a topicot rendszeresen használják és megosztják a tapasztalatukat, véleményüket. Nélkületek nem is ismertem a volna meg ezt a márkát ezt a bringát. Ti hatásotokra ajánlásaitokra vásároltam ezt a belépő xc bicót. Lassan egy hónapja munka után alig várom, hogy felüljek az új szerzeményre.
Szóval mindent köszönök.
(Ha marad a kedv és a lendület, jövőre lehet jön egy trail bringa, de majd arról már kikérem a véleményetek, habár a Canyon Neuron család nagyon baba.)RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
trialboj
őstag
Öszintén nem értem mi van a telóval, lehet tényleg nem is az a hibás, hanem valami a villanyaknál nem kóser, de az biztos hogy valami csúnyán kotyog, ha lefele menetben picit rázósabb terepen elöl fékezek. Sima aszfalton erősen fékezve is fura darabos érzés jön át a kormányon, mint mikor az abs rugdossa vissza a fékpedált.
-Itt az álom bringám a városban... Már egy hete szemezek vele, nem merem megnézni mert tuti beleszeretek és az katasztrófa lesz
De azért az érdekelne, hogy ez pontosan melyik modell, mert én villa, tag, és fékek alapján nem tudtam beazonosítani. Nyilván óriási hátrány hogy carbon, illetve a fox telók, sram fékek szervizelés szempontjából egy rémálom lehet, M-es méret is necces ami a canyon oldal szerint jó a 181 centimhez, vagy nem, na meg hogy fele annyira sem sexy mint a mostani vasam, cserébe viszont tl ready, 1x, sram váltók, modern geo.
A leginkább az érdekel hogy ez a fox rhythm 34 130mm minek felel meg RS szinten? Ez is valami belépő cucc, amit könnyen tönkre lehet tenni ha nem tartom az első kereket mindig minden körülmények között a földön?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
robee19
tag
válasz truefx #139701 üzenetére
Köszi. Kéz alól vettem a bringát. Az előéletéről nem sokat tudok, de a fontosabb dolgokat átnéztem, azok rendben vannak. A felnik már nem a gyárik benne szerintem, mert amiket néztem azok tlr-ik voltak, ezeken pedig nincs rajta csak hogy Bontrager Race. A TLR logó hiányzik. De igyekszem majd oda figyelni, mert én is ebben a súlyban mozgok.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Koczó93 #139703 üzenetére
Szerintem a Decathlonos Aerofit 900-asok jók és olcsók is.[link]...vagyis most már egy klasszikust idézve,vanrizsed,hogy oda ne rohanjak.[link]
nemeth989...Isten hozott!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Hasaggymeg #139678 üzenetére
Nem lejt nagyon a nyereg? Vagy te inkább az elülső részén ülsz és ahhoz van igazítva?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #139710 üzenetére
Vízszintes.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Hasaggymeg #139711 üzenetére
Igen? : O
Képen nekem kicsit előre dőltnek tűnt. Viszont így az enyémet is be tudom lőni végre normálisan. Ezek szerint ez az androidos mérő app semmirevaló, a sajátomat totál félremérte.(#139712) Toobee: A kaja baromi jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #139706 üzenetére
Fox... Fox... Fox... te szereted ha fáj, az összes rossz tapasztalatod ellenére sem tudod elkerülni
Próbáltad a telót lockolva? Vagy csak extrém terepen érzed a kotyogást és ott nem mered lockolni?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Koczó93
őstag
válasz Hasaggymeg #139709 üzenetére
Köszi, megnézem valamelyik nap èlőben is
-
Begbiebike
csendes tag
válasz trialboj #139706 üzenetére
Lásd pár hozzászólással feljebb Tobee posztját: bikeparkoztam Fox34 Rythm-mel, már nem először.
Amennyire lehet próbáltam elemelkedni a talajtól. Ez egy trail villa, simán bír mindent.
Wexl-t meg tényleg mindenkinek ajánljuk, bármilyen géppel élvezetes, agresszívabb geo nem árt, de összteló nem létszükséglet amit a képen lévő PolarX is igazol.
-
trialboj
őstag
válasz Begbiebike #139716 üzenetére
Kicsit utána néztem, és a Fox34 Rythm-et nem lehet külön kapni, tehát nincs valós ára, de az új bringákból bontott modelleket nagyon olcsón árulják 300$ körül, azért ez kicsit ijesztő, egy 2018 as recon kerül ennyibe, egy reba meg simán több is, és akkor ezek még csak a 32 es RS villák. Persze lehet hogy ettől még jobban bírja a csapatást mint egy 500 dolcsis reba, ami csak 32es átmérőjű, és esetleg nem is boostos. Mikor a videóban külön megemlíti előnyként hogy milyen jó hogy van rajta táblázat a nyomás beállításához, kicsit érződik hogy nehéz igazán pozítív dolgokat mondani róla az árán kívül.
(#139708) Massmurderer
Szerintem kékben sokkal szebb lenne. Neked milyen modell van? Arról tudsz valamit, hogy ez a vízszintes tag elhelyezés mennyire jó dolog? Elméletileg sokkal kevésbé reagál a mint a hagyományos függőleges állás a 3szög felfüggesztéssel, v tévedek?"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
6030D
Ármester
válasz trialboj #139718 üzenetére
Még tegnap írtad, szóval: nekem Reba van, és nem hinném, hogy olyan könnyen ki lehetne végezni, ha rendesen karban van tartva. Én a helyedben 6000 km (ha ezt írtad?) után simán nagyszervízt csináltattam volna, főleg ha ez nem egy év alatt ment bele, főleg, ha nem szedted szét, amikor hozzád került. A Sid ha jól tudom sok mindenben nem különbözik, csak könnyebbek benne a cuccok, de 65e-ért én csak úgy venném meg, ha szét van szedve, látszik milyen a bele, majd összerakva, és próbálva. 60-80-nál kezdődnek a Rebák... (29-átütő-taper...).
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Begbiebike
csendes tag
válasz StLui #139717 üzenetére
A lényeg, 3000 m szint lett lefelé.
trialboj:
Bontott villa mindig olcsó(bb) lesz, nem igazán lehet ez alapján hasonlitani az árukat.
Jó dolgok a tesztek, én is írtam rengeteget a közel 10 Bikemagos évem alatt. Viszont elég szubjektívek persze.
Ez a villa simán Pike szint, érzékenységben jobb, kidolgozása hibátlan. Merevségben én nem fogok tudni dönteni a 70 kilómmal. Nekem teljesen megfelelő darab, nincs szükségem ennél fejlettebb csillapításra sem.Mondom ezt úgy, hogy évekig használtam Fox 36 Vanilla (rugós!) RC2-t. Ez akkor a csúcs volt (még 20mm átütőtengellyel), fejlődött annyit a technika, hogy ez az “olcsó” darab nem érződik rosszabbnak.
Kérdezd meg Runnert, rövid ideig ő is használt Rythm-öt!
Bp környékén kipróbálhatod az enyémet bármikor (egy alap Jeffsyben van). -
Csokicsibesz
tag
Létezik olyan FB csoport, ahol fel lehet tenni komplex kérdést és arra érdemben választ is kap az ember? Nem csak szokásos hülyeségeket beleugatunk a nagyvilágba módon.
Tegnapi nap után eléggé rápörögtem erre a kerék/felni témában és elég sok kérdésem van. -
-
rétisün
veterán
válasz Csokicsibesz #139725 üzenetére
lehet a bikemag fórumán többre mész. ha jól emlékszem, van kerékfűzéssel, kerekekkel kapcsolatos topik.
aztán hogy mennyire működik még (működik-e egyáltalán?) a facebook csoportok mllett, nem tudom.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
samujózsi
senior tag
válasz rétisün #139727 üzenetére
Én úgy láttam, halott az a fórum.
Annyira, hogy hiába próbáltam új jelszót kérni vagy új nicket regisztrálni, egyik sem ment, mert a reCaptcha egy ősi, már nem működő verzióját akarta használni. Ez még valamikor tavaly volt, de kétlem, hogy javították.[ Szerkesztve ]
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Csokicsibesz
tag
válasz rétisün #139727 üzenetére
Már próbáltam ott is, de nem igazán kerültem előrébb. Az a baj, hogy elég specifikus a problémám.
Olvasok elég sok bringás honlapot, nézek youtuben videókat, de nem éppen ebben a témakörben. Mondjuk az sem segíti a helyzetet, hogy nincs egy normális leírás a bringámról. Nem tudok részleteket kideríteni az első agyról, arról, hogy mik a felni pontos paraméterei, ehhez mértem milyen hosszúak a küllők stb.Az baj, hogy egy napja nem tudok lépni semmilyen irányba ami eléggé idegesít. Kerék nélkül alapvetően elég nehéz tekerni...
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #139728 üzenetére
Más:
Fékbetét kopás, 6 nap bikeparkozás, kb 20 perces menetek nettóban, és 6 kör naponta átlagban.
3. napon cserélni kellett mindkét bringában mindkét pár betétet. A következő 3 nap alatt ilyenek lettek az enyémben, bal oldali egy új, középen a hátsó azt hiszem, jobb oldalt az első, és ezek nem futottak 150 km-t. Sram betétek, majd megnézem hogy koptak fiam XT fékjeiben a a fémes, hűtőbordás betétek is, ugyanakkor lettek cserélve azok is:Karbantartást, és mindenféle kopást, amortizációt figyelembe véve, lehet megérné inkább a bérlés bikeparkban.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Toobee #139731 üzenetére
4-6 menet, mennyi fért bele? Úgy tudom itt is elég hosszú trail-ek vannak.
Sölden is hasonló volt, de csak ha volt Ötztal Premium Card-od, sok helyen adnak a szálláshoz. Még mindíg Saalbach a nyerő, ott a szintén szálláshoz adott joker kártyával ingyenes (és van olcsó szállás)
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Begbiebike
csendes tag
válasz StLui #139733 üzenetére
Több mint 10 kört mentünk.
4,5 km a flowtrail a singletrail azt hiszem 3,0 km (meredekebb, egyenesebben jön le a hegyről).Ide nem kell fékbetét, ilyen szempontból sem egy nehéz pálya. Keveset kell fékezni.
Saalbach, Semmering jóval keményebb, meredekebbek a pályák, több a szikla, gyökér.
Ez lájtosabb, itt tükörsima a flowtrail, nincsenek kagylósra fékezett kanyarok sem. -
Fall-N
veterán
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #139732 üzenetére
Én nem bájkparkozok,lefele is csak nyuggeresenmégis rájöttem,hogy betétet úgy kell otthon tartani,mint (nemtjúblesszeseknek) gumibelsőt.Utoljára is 4 párat vásároltam,úgy adták zacskóban ide mint a cseresznyét a zöldségesnél...kilóra.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #139738 üzenetére
Fura, mert úgy tűnik én is ebbe az irányba haladok, eddig egy szezont kibírt egy szett fékbetét, de most alig értünk a tavaszból nyárba, már a legutóbbi tekerés végén furcsa volt, hogy túlságosan be lehet húzni a fékkart, kiderült, hogy nem ártana már cserélni a betéteket. Szerencsére nekem is akad itthon pár, én egyszerre csak egy szettet szoktam venni, de csere után a hátsót mindíg megtartom tartaléknak, mert amikor az első tökig kopik, hátul még 50%-os a betét.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #139738 üzenetére
Én kicsit befürödtem az olcsó 4 garnitúrás vásárlással. Sram guide R-be való, 2000 Ft volt per szett, és alig akar átmenni a csavar a rugó "nyakán-fején" lévő lyukon, most pl a fúróval tágítanom kellett, mert kiszedve, csak a rugón sem ment át.
Megnéztem az XT féms, hűtőbordás betéteket, azok kb bő felét kopták csak, de lehet fiam kevesebbet fékezEgy kis kalória téma.
Március 15 óta számolom a kalória fogyasztásom, és a 2000-es irodai égetéshez képest 1700 körülit eszem, plusz amit az edzések miatta ehetek. Na most félpanziós szállásunk volt csoda reggeli svédasztallal, és szuper vacsival. Első 3 nap 4000 fölött sikerül kajálnom, utána 3000 körülire visszafogtam magam. Egy dekát nem híztam, annyit kivett belőlem a lefelé gurulgatás (Snowboardozásnál mindíg híztamk, igaz akkor nem is számoltam, és valószínű minden nap bőven 4000 fölött ettem akkoriban)
Leggyakrabban használt pályát nézve, két körönként, majd két óra volt a megállások, liftezés, pihenés miatt, amúgy nettó 25 perc gurulás egy kör, szóval két körönként kávé, kaja szünet, és legtöbb 5 kör volt amit a fiam bírt, és én is csak kétszer mentem el a 6 napból plusz tekerésre utána.
Itt az egyik ilyen, ott ezeket hívják naturaltrail-nek, amiken a fiammal jártunk azok meg a döntött kanyaros, ugratós shaped line-ok.
Szokásos napi bringázás után indultam el erre a túrára, kissé kifáradtam a végére. Telibe vettem ameddig bírta a kamera, utolsó 10 perc nincs sajnos, pedig elég jó rész volt, mászós nagyrészt, de nem sok szinttel azért ott sem persze. Csak a megállásokat vágtam meg, és néhány kisebb bukta utáni nem YT kompatibilis szóhasználatomatKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Toobee #139740 üzenetére
Az szép, kiváncsi lennék mennyi volt a gurult km. Van ott valami komolyabb nagyon hosszú pálya is, de ha jól tudom annak a tetejéhez föl kéne tekerni?
Pittlaren: jól néz ki, nem is tudtam, hogy azok ilyeneket építenek, csak a bedöntött fatörzsek ugrottak be, vagy azok fogják meg a sok apró gallyat, vagy azokat is úgy hordják oda?
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
Kalóriaégetésnél szerintetek melyik mérvadóbb?
Most tekertem 42km-t, 20-as átlaggal, aszfalton, fele sík, fele jó meredek dombos. A Cateye Velo 8 órám szerint elégettem 600kcal-t, netes kalkulátorok szerint nagyjából 1100 körül. Ez azért hibahatárnak túl nagy eltérés, melyiknek higgyek?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
StLui
veterán
-
pittlaren
csendes tag
válasz StLui #139743 üzenetére
Szerintem azt is ők hordják oda. Felénk komoly hódpopuláció van, helyenként problémát is jelentenek, én kedvelem ezeket a jószágokat. Simán grasszálnak a lakótelepeken is, szerencsére ők nem olyanok, mint jjeah medvéi
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
StLui
veterán
Nagyon jópofa teszt a Gramin új Montis 830-as kütyüjéről Lindától
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Videó stream letöltése
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.