- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokicsibesz
aktív tag
Valszeg a kattant kutyás nő elérte a célját és most szét fogják szedni az épített ösvényeket
Gratulálok az erdőkett teleszaró kutyásoknak! Ez aztán tényleg nagy eredmény. -
Csokicsibesz
aktív tag
Ezt már láttam, hogy linkelted de mire is jó ez pontosan?
Megszünteti a pressfit recsegést? -
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Remélem a jövő héten majd valami wana be természetvédő a kisgutyájával megint nekiáll nyomni a hülyeségét. Eddig is voltak iszonyat kretén emberek, most ezeknek kell felületet adni... csodálatos.
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Amatőr szinten
sejegyzett
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Remélem idén azért össze tudunk hozni valamikor egy közös karikát
Max véglegesen leírom a Kevélyt
-
Csokicsibesz
aktív tag
Azért a Polar szerintem bőven ajánlható gyártó. Az egyetlen problémám velük, hogy nincs kerékpáros kompjuterük és nem tudja egy az egyben kiváltani a garmint. (plusz nekem több évnyi adatom van a connectben, amit nem tudnék onnan kivarázsolni).
Egyébként a garmin baromira túlárazott és azért van hülyesége bőven. Mondjuk 6 éve nyúzom az 530-at hidegben-melegben és tök jól szuperál még mindig. De azért nem kell fanboykodni egy gyártó mellett se, szerintem.
Sőt európaiként én inkább annak örülnék, ha le tudnánk válni az amerikai gyártóktól és ehhez pl. olyan cégek/gyártók kellenek, mint a Polar. #buyeuropean
-
Csokicsibesz
aktív tag
„Én tudok bringázni, én áldoztam ezért: 7-kor fölkeltem, láncot waxoltam, az, hogy egy f@szszopó g*ci k*rva elment a retkes k*rva anyjába, nem érdekel, 260 kilométert utaztak a kulacsok, nehogymár olyan nyerje b@szdmeg aki nem tud bringázni!
Én, aki reggel óta nyitott teleszkóppal mászok, hát menjetek a f@szomba, baszd meg a g*cibe, szórakoztok velem, hagyjatok már b@szdmeg, mi a f@szt szavazzak? Ez egy kerékpárverseny b@szki, há' mit szavazzak? Mit szavazzak b@szdmeg? Mit, hogy a szerelő csinálja meg az csapatban? Hétkor waxoltam a láncot, f@szszopó.
Gyere ide, gyere ide, gyíkvállú! Gyere, most mondd el! Aki erős, itt megáll előttem. Hétkor elkezdtem waxolni a láncot, mi a f@szomra szavazzak? Hát kinek van igaza gyerekek?
Egy verseny, én ezért nem aludtam 1-2-3 napot. A menyasszonyomat nyüstöltem, hogy waxolja a láncot, érted? Waxolta a láncot, a Speedy007 b@szdmeg - úgy, hogy neki családi programja volt b@szdmeg - rohangált ide, hogy a fékeket bekoptassa.
Én könyörögtem itt a lakóknak - ne csititgass Főni, kérlek - mert itt halt meg a szomszéd. És akkor szavazzuk meg. Hát nyerjen olyan, aki nem tud 105 kilóval mászni?
Nyerjen a Csokicica? Ez egy 105 kilóval mászóverseny: a Csokicica tud úgy mászni mint én? Csokicica, szerinted tudsz úgy mászni mint én? Jó, de azt megmásztam. Te mit csináltál? Jó, akkor a Toobee nyert, jóéjszakát, szevasztok.”
Akinek nics meg estleg az eredeti.
-
Csokicsibesz
aktív tag
A Cube konkrétan ugyan azt a bringát gyártja le minden évben más festéssel. Azért olcsóbb mert ugyan azt a moldot használja 10+ évig. Nem azt mondom, hogy essünk hasra a gyártók előtt, de azért a Cube-nál tényleg semmi R&D nincs.
Ennyi idő alatt a Specialized mondjuk 3x frissít modellt, de más gyártó is mondjuk 2x.
Ezek után mondjuk olcsóbbak 10%-al, akkor az elgondolkoztató. -
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Terep totál esélytelen, nagyon sok csapadék esett az elmúlt időben.
Dömörkapu felé az erdei út az járható, ma még volt rajta nedvesség meg egy kis sár, szerintem holnapra már jó lesz. -
Csokicsibesz
aktív tag
Igen karbon, a kerekek nem azok, bár az is gyárilag tl.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Végül január elején több mint 4 év Tribanozás után úgy döntöttem ideje váltani. Mondjuk ez így ebben a formában nem igaz, mert novemberben a black friday idejében én is rendeltem egy bicót, de az soha nem jött meg végül. Igazából itt én csesztem el a rendelést, mert meg akartam spórolni a magyar áfát, de utólag kiderült, hogy a Bike24-nél a bringa az egyben jön egy hatalmas dobozban.
Őszintén bevallva erre a Canyon után nem voltam felkészülve, de hát a német barátaink így küldik a bringákat.
Végül egy Giant Defy lett a befutó, Sram AXS Rival szettel és Quarq egyoldalas wattmérővel. Az időjárás miatt sajnos még nem volt időm menni egy tesztkört, szóval a dapomin igényem még nem lett teljes mértékben kielégítve.
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Szövegértés: Nem az FTP-ből vett vissza, hanem az adott edzés terheléséből vett vissza. A kettő más.
Egyébként nem biztos, hogy emberként, ha én írnám az edzést, akkor egy FTP mérés után egyből felhúznám a watt értéket.@PartyShan: feltételezem, hogy valamilyen garmin készülékkel edzel, menet közben manuálisan is tudsz wattot növelni, vagy csökkenteni a készüléken. ha menet közben azt érzed, tudod 5 wattal jobban csinálni, akkor add hozzá nyugodtan.
Vagy átírogathatod a connectben is, ahogy érzed. -
Csokicsibesz
aktív tag
Lehet normális is, attól függ, hogy jöttek a heteid.
Általábban egy 4 hetes periódus úgy néz ki, hogy 3 héten keresztül folyamatosan emeli a résztávokat (tehelés + idő), tehát a 3. hét utolsó résztávos edzése a legerősebb. Ami után pihenő hét jön, ami kevesebb óraszám ill. kevesebb terhelés. Ha ez jön neked, akkor logikus a tergelés csökkentés, lehet neked most volt a 4 hetes blokkod vége.Ez után jön a következő 4 hetes blokk. Ha nem ez a helyzet, akkor valamit benézett a program.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Supportjuk egyébként jó, mert le tudtam velük levelezni a dolgokat.
Egyébként az, hogy a végén nem lett belőle bringa az az én saram is, mert még az ÁFÁ-n is nyerészkedtem volna. Viszont utólag abból a szempontból jó, hogy nem vettem meg egy olyan bringát, ami nem nekem való.
Szóval valamennyi biztos elmegy a "vámon", de remélhetőleg a végén így olyan bringám lesz amivel minden szinten elégedett leszek, még ha forint/euróra a végén többet is fizetek
-
Csokicsibesz
aktív tag
Már nem is fog, mert elálltam végül

De pénz az még mindig lóg a velegőben, mind1 majd januárban csak lesz valami. -
Csokicsibesz
aktív tag
Majd ha végére érek, akkor leírom, hogy hol áll a nov 26-i B24 rendelésem.
Igazából csodálkozom, hogy nem igazán idegeskedem rajta
-
Csokicsibesz
aktív tag
Itt más szabályok érvényesek, ez egy meseország. Simán mehetsz 8w/k-al, akkor is ha csak 160w-on mész. Mehetsz jobb időket a climb portalokon, mint a profik a valódi hegyeken. Versenyezhetsz bromptonnal, ha akarsz lehetsz nő is (narancs szavazók ne olvassák). Itt egyszóval minden lehetséges, a vízen tekerés a legkevesebb.
Mindez csupán havi 14,99 euróért egyértelműen megéri.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Vár rád is Watopia varázslatos világa, vár téged is a 30 km/h feletti átlag
Várunk téged!Karácsonyig még be lehet szerezni a d500-at, fulton is már megtért, most rajtad a sor!
-
Csokicsibesz
aktív tag
Ha 24mm Shimano hajtásod van Magene PES515, 300 dodó, +/-1% pontosság és mér mind a két oldalon
Van róla teszt is bőven a neten
A decathlon görgőit is a magene gyártja, teljesen jók, pontosak. -
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag

Pedig a ticketemre sem érkezett olyan válasz, hogy probléma lenne a rendelésemmel...
Én nem igazán értem mi történik itt... -
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Grat az szép
hajrá hajrá -
Csokicsibesz
aktív tag
Úristen mi megy itt...
-
Csokicsibesz
aktív tag
A z4-et le kell cserélni suprara es meg van oldva a probléma
Szívesen
-
Csokicsibesz
aktív tag
Ilyen szakértések után, azért dobj már kérlek valamit arról, hogy te mitől értesz ennyire a bringázáshoz?
Tehát mi a háttered: mióta bringázol? mennyit mész egy évben? milyen bringáid voltak? stb.
Mert úgy látszik mindenhez hozzá tudsz szólni, értesz a szereléshez, a beállításhoz, a gumikhoz, kinek milyen bringa kell. -
Csokicsibesz
aktív tag
Ha trekking bringán mész évi 1000km, zavarnak a büdös nők a bringaúton, 25km/h szerinted több mint ideális sebesség, akkor ez nem a te világod.
Nincs ezzel probléma, csak fel kéne fogni, hogy nem te vagy a célközönség.Btw. van ám atlas mountain race, meg balkan race is, segítek annak se Te vagy a célközönsége és mégis lesznek rajta indulók

-
Csokicsibesz
aktív tag
Nagyon soknak nincs annyi pincéje, hogy minden lakónak legyen saját tároló része. Kőbányán én több helyen láttam ilyen tárolót, ráadásul azok tele is vannak. Konkrétan várniuk kell az embereknek, hogy szabaduljon fel hely és be tudják rakni a bringájukat.
De biztos neked van internetes random arcként igazad

-
Csokicsibesz
aktív tag
Jó ez tényleg élhető
Ha UDH-s a vázad, akkor én nem szarakodnék vele, hanem lecserélném a fület, hogy pontos legyen a váltás.(Egyébként montira ezért nem érzem annyira must have-nek az elektromos váltást, mert azért viszonylag gyakran történnek balesetek. Még egy XTR hátsó váltó is kb. a harmada egy elektromos váltónak.)
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Nekem is Sora van a tribanon, de azért az a jótól elég messze van. Folyamatosan elállítódik, kb 2 havonta kéne utána állítani. Van benne 12k km, az megtette a hatását, nem pozitív irányba.
Az elektromost 1x beállítod, ha nem esel vele úgy, hogy szétnyírod a váltót, akkor mindig ugyan oda fogja húzni, tudod állítnai a sebességét, tudsz a váltó karra programozni dolgokat stb.
Szóvla okkal van árkülönbség két termék között.
Terepen én sokkal kevésbé látom a különbséget.
-
Csokicsibesz
aktív tag
A nagy gyártólnál, ahol van profi csapat ott nem ez számít. Azok a bringák, amikkel World Touron mennek ott nagyon számítanak ezek a dolgok. Már nem csak a gyártóknak, de a jobb csapatoknak is saját szécsatornái vannak, F1-ből hoznak mérnököket stb.
Az amatőr szint az teljesen más. Megveheted a csúcs bringát, de nem lesz mögötte a teljesítmény. Tehát az aero saving, amit tud a felszerelésed azt nem tudod kihasználni.
Ettől még nyilván jó cucc én is inkább modern bringát vennék, figyelembe véve, hogy én leszek a kevés, nem a bringa.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Volt jelentős fejlődés, csak inkább earodinamikai vonalon, ami amatőr szinten kevésbé mérvadó. Tehát az, hogy 40-45 sebesség mellett spórolsz 10-20 wattot az igen jelentős, de ha ezt nem tudod kihajtani akkor tök mind1.
Valószínűleg egy modern endurance bringa kényelemesebb és jobb geometriájú lesz, mint egy 17 éves. Egy modern elektromos váltás is jelentősen jobb, mint egy régi ultegra.
Viszont, ha neked ez jó, akkor ne vegyél újat, nem kell mindenkinek a trendeket követnie.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Nem a pulzus lapítod ki hanem a görbét
Az a lényeg, hogy minél nagyobb teljesítménynél, minél alacsonyabb pulzusod legyen (nyilván egyéni szinten).
Ha már 120-130 watt környékén 130 körüli pulzusod van, akkor a görbe nem lesz lapos. Ha ugyan ez 160-170 wattnál történik, akkor az már jobb, ha 200-nál, akkor még jobb. -
Csokicsibesz
aktív tag
Annyit tudsz tenni, hogy a görbejavulás érdekében, hogy edzel. Ennyi.
Sokat kell menni alacsony zónákban és akkor jobb lesz. Drasztikus változást 1-2 hónap alatt ebben nem lehet elérni.2020-ban voltam teljesítmény teszten, nekem is akkor 200 felé ment a pulzusszám és valami 190-es pulzusra rakta a program az FTP-t, ami nem volt reális.
Most kb. 170-es pulzus körül tudom tartani az FTP-t és egy magasabb értéken, mint 5 évvel ezelőtt. A kettő között lecsúszott jó pár tízezer kilométer.Voltam terheléses EKG-n is idén év elején, ott 198-as pulzusnál hagytam abba, de ott kifejezetten mondták, hogy ne kimerülésig csináljam, mert nem az a teszt értelme. magánba sem olcsó és csak úgy nem is tudod megcsináltatni.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Azért magasabb sokkal a pulzusod, mert nem olyan jó az állóképességed, mint a lakótársadnak.
A 180+ HR FTP-re nem reális, a valós teljesítmény, amit le tudsz adni az alacsonyabb lesz.FTP tesztnél az a jó, ha a görbe minél laposabb. Ha hirtelen felfutások vannak benne az pont az állóképesség hiányt jelenti.
Nem kell szerintem terheléses EKG-re menni, mert az nem fog mutatni semmit (az azt mutatná meg EKG-n, hogy terhelés alatt van-e esetleg aritmiára vagy szívbetegségre utaló jel). A magas pulzus szimplán az alacsony állóképességből jön. Ha sokat edzel, akkor mind a nyugalmi, mind a tevékenység közbeni pulzusszám szépen lassan le fog csökkenni.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Ez elég bitang effort volt!
Hét elején volt Cipressa, én arra próbáltam rá az sokkal jobban hajaz a Pilisben lévő emelkedőkre. 45-50 perc beltéren FTP-n kb. halál kategória.
Ma reggel még z2-ben is leizzadtam.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Ha megjön a bringa és mész vele dobj majd pls egy rövid leírást. Korábban én nagyon vártam a 940S-t, de viszonlyag későn hozták forgalomba, addigra már rég megvettem a Luxot mire kijött kereskedelmi forgalomba.
Szerintem menni biztos jó lesz vele, amivel profi csapatok is mennek azokkal geo, meg kinematika szinten nincsen gond.Egyébként a VR D500 egy teljesen jó görgő, amatőr szinten - szerintem - mindenre elég. Örülök, hogy végül ezt vettem a Victory vagy a Kickr v2 helyett. Zwiften is tök jó a virtuális váltás, az emelkedőket is tök jól szimulálja, freeride-ban is jó. Most érzem azt, hogy kb. megérkeztem arra a szintre, ahol végre rendesen lehet görgőzni. Még a hűtés részét rendbe kéne rakni a történetnek, meg kicsit a monti ergonómián is kell reszelni, de jó lesz ez.
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
A túlsúly a probélma, that is. Amint megvan a megfelelő edzés és teljesítmény a túlsúly eltűnik. Azért rossz a w/kg értéke mert felsleges súlyt cipel. Tehát a zsír nem fog segíteni a hajtásban.
Biológiai képtelenséget próbálsz felvázolni. Ha valaki túlsúlyos akkor az egész szervezete nem működik megfelelően, nem megfelelő a keringése, a szív és érrendszere, a tüdeje nem tud megfelelő oxigént felvenni, az izmai nincsenek karbantartva stb. Teljesen felesleges végigmenni egyenként a szerveken mert túl sok lenne a hiba.
Mindenki a saját sorsának a kovácsa az egyéni döntések láncolata vezet el ahhoz az esetek 99%-ban, hogy valaki elhízik-e vagy sem.
-
Csokicsibesz
aktív tag
A master1 kategóriát meghagyom a fiataloknak
az igazi harc a családi futamon van
-
Csokicsibesz
aktív tag
Bro, ez egy gyerekbringán van, valószínűleg sokkal lejebb van, mint gondolod.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Ennyi pénzért tuti nem vennék már HT-t, annyi plusz karbantartása nincs a fullynak és jóval kényelmesebb is.
Tudom drága a Cube-on a váltás, de szerintem a többi cucc azért nem akkora extra rajta.
Ha lenne mindenhol flight attendant (dropperban is), akkor az kicsit joban magyarázná a cédulát. Azt nem látom, hogy gyárilag van-e benne wattmérő, de mondjuk legyen benne. Akkor se jó az ár. -
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Mire eldöntetném, hogy megveszem már el is fogyott
-
Csokicsibesz
aktív tag
Érzetre milyen? Nem tudom elképzelni, hogy működik ez a virtuális váltás. Gondolom, amikor váltasz, akkor csökkenti vagy növeli az ellenállást. De miből számol akkor teljesítményt?
-
Csokicsibesz
aktív tag
Először is gratulálok!
Másodszor, hogy vizsgázott a görgő? Milyen volt a virtuális váltás felfelé? -
Csokicsibesz
aktív tag
A garminnak van saját heatmapje a connectbe, ha tervezel akkor azzal érdemes, mert látod melyik ösvények a használják.
Vagy Stravaról kell tölteni egy gpx filet, vagy heatmappal tervezni. -
Csokicsibesz
aktív tag
Engem inkább a climb portalok érdekelnek, a sok erg mellé szeretnék free ride-okat is. Nem tudom mennyire kell a grade szimulációs %-kat nézni.
(Egyébként továbbra sem értem, hogy ha a görgő tud mondjuk 800w elenállást generálni és az én FTP-m mondjuk 230, akkor miért ne tudna nekem akár 20% gradet is szimulálni.)
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Na megjött az új Dekás görgő, mondjuk nem lett olcsóbb, mint a Wahoo.
Aki rendelt D500-at az megkapta? Van már vele tapasztalata? -
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Ahogy most megcsinálták a Pilisi útvonalakat, az szerintem teljesen élhető országútival is. Pont ezért gondolkozom, hogy beszerzek egy komolyabb gépet, mert meglepően jó ott tekerni. Az útminőség azért változó, cserébe autómentes. Én oda-vissza tudok bringaúton menni, minimális országút használattal (igazából az is csökkenthető lenne, de az a kb 2 km nem szokott gázos lenni).
-
Csokicsibesz
aktív tag
Az amcsi fórumokon a DIYCarbont ajálgatják nagyon, elég jó áron vannak a vázak. Vannak mindenféle copyk (pl. Epic 8), nem tudom egy ekkora esés után be mered-e vállalni?
-
Csokicsibesz
aktív tag
Itt vesézik mi a sync ring. Nekem nics sram váltásom, se sorom, szóval nem tudom megnézni.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Nem csak a tásó váltótól függ, hogy vált a dolog. A Sram pl használ szinkronizáló gyűrűt is a soron bizonyos fokozatoknál, így mindig tudja a rendszer hol a lánc. Csak akkor rakja át a rendszer a következő fokozatra a láncot ha éppen jó helyen van a soron. Ha nincs ott ahol kellene neki, akkor vár. (ezt a shimano másképp csinálja a hyperglide-al).
Szóval nem olyan egyszerű ez a jól váltson dolog. Ezért is van, hogy a Sram transmission egy teljesen zárt rendszer. Azzal, hogy kiszedték a határoló csavarokat ők mondják meg a két végállást is. Így tudod optimalizálni a rendszert, cserébe teljesen zárt. Nyilván lehet hackelgetni más sorral vagy lánccal, de akkor nem lesz az igazi.
A Shimano az elektromos váltásából nem szedte ki a határoló csavarokat és meghagyta a váltó tartó fület is. Így azért kell kézzel is állítani, hogy teljesen pontos legyen a dolog.
Egyébként Cues-nál már teljesen csereszabatosak az alkatrészek, tehát országúti és a monti alkatrészek szabadon cserélhetőek. Amit nem teljesen értek, hogy ha váltóknak ugyan az a húzása, akkor elég egy sor csere? Vagy a kart is cserélni kell? Vagy a karban csak a rugó mechanikát kéne cserélni?
Az új elektromos szett alkatrészek meg teljesen szabadon cserélhetőek, a di2 GRX viszi a montis váltókat és montis sorokat, meg asszem az országútit is.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Váltókban annyira nem dominánsak a kinaiak, legalábbis egyenlőre. Fejből a Sensah és a Wheeltop ugrik be.
Érdekes módon a nagyobb nevű kínai gyártok (pl. Winspace) Shimano és a Sram váltásokkal adja a kész bringáit.Ha jól emlékszem, akkor pár hónapja volt abból egy nagyobb felhördülés, hogy nem fogott valami kínai fék és a user bukott vele egy nagyot. Szóval én fékből nem vállalnék be egy kinai típust, de váltóval szívesen kísérleteznék (de annyira meg már nem olcsók).
Toobee féle Elves is igen jó áron gyárt vázakat (gravel vázszett euból 830 EUR-ért, váltás nélkül karbon kiegészítőkkel - kerék, nyereg, egybe kormány - 1700 Euro).
Kerekekben meg már konkrétan jobbak mint a nyugatiak pl. 9velo vagy Elite Wheels. Nekem sérült a Reynolds hátsó kerekem, írtam nekik egy e-mailt de el lettem küldve, hogy hát ő ezen nem tud segíteni. Crash replacement nuku. Kinaiaknál olcsóbban kijösz + ha törik valami, akkor kedvezményes áron kapsz csere felnit. (Mondjuk elite wheelsnél elég sokat kell várni a termékre).
-
Csokicsibesz
aktív tag
Dehogynem. Van rengeteg kínai alkatrész gyártó: váz, kerék, külnböző komponensek (kormány, ülés, üléscső), elektromos váltók, fékek stb.
Karbon cuccokkban szerintem már eléggé élen tartanak. A különböző vámok miatt nem olyan hű de olcsók a termékeik. De kb. 1 millió körüli áron lehet építeni kínai full karbon bringát (váz, kerekek, kiegészítők) elektromos váltással. -
Csokicsibesz
aktív tag
Te már ne nagyon legyél erősebb
Szerintem a görgő felfogható egy hosszútávú befektetésnek az előző Elite is 3 téli idényt kiszolgált. Szerintem ne a Kickr v2-hoz nézd az árát, mert valószínűleg nincs akkora tudása. -
Csokicsibesz
aktív tag
Szerintem annak még szezon előtt ki kéne jönnie, azt lehet megvárom. Most, hogy elengedtem a jetblacket a hülye rendelős működésével együtt már nem hajt a tatár.
Úgys elkaptam a szeptemberi ovikezdéses bubópestist, nem nagyon lesz itt nagy tekerés az elkövetkező időben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csokicsibesz
aktív tag
Ma belefutottam egy ilyen GpLama kommentbe:
Annyira nem nyugtatott meg.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Örülök, hogy segíthettem!
Reggel én megálltam tisztítani 1-2 helyen az ösvényeket, de nem volt vészes. A júliusi vihar sokkal gázabb volt, annak még mindig látszanak a nyomai. Szerintem az nem volt a Vértesben kitakarítva.
Ebből is látszik, hogy bringázni inkább a Pilisben érdemes
Egyébként tényleg látszik, hogy a Budai hg, meg a Pilis rendben van tartva. Igaz a Pilisben megy a fakitermelés is, múltkor futottam bele az ösvény közepén munkásokba.Sebi: This is the way. Én is inkább megveszem a Zergéből,ha bármi gáz van, akkor visszaviszem.
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Zergénél is lesz core 2, de sajnos csak a 11-es sorral ellátott verzió.
Tegnap egyébként elvitték a Direrot szóval én is görgőt nézek. Decaban a d500 van cogos verzióban, viszont magasabb számú görgójük nincs. Úgy emlékeztem van még valami 900as is, lehet abból lesz új talán. Nem tudom várják e vagy vegyek most valamit. -
Csokicsibesz
aktív tag
Szerintem a karbon kerék megéri. Igazából most már van viszonyítási tapasztalatom is. Magában a felniben - szerintem - karbon és karbon kerék között nem igazán érezni a különbséget. Alu és karbon között már érezhető, hogy az alut nehezebb megindítani, meg másképp viselkedik, talán kicsit rigidebb érzetet ad.
Karbon és karbon között inkább szerintem az agy és annak a reteszelése az amit lehet érezni. Lehet, hogy csak placebo de nekem most a DT agy mintha jobban reteszelne, mint a korábban használt kalsszikus (annak aszt hiszem 12 fokos volt a reteszelése). Bár lehet csak jobb volt a tapadás az új gumi miatt. Passz.
Valószínűleg a leszedett kereket megfogom nézetni, hogy mekkora rajta a sérülés és meg lehet-e csinálni. Ha igen, a válasz, akkor akár szívesen kölcsön is adom, nekem megy tarcsiba.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Akkor adjam a Manitou Machete: átütős, lockolható, taperedes telót 10 ezerért?
Így is 20-ért van fent.... Vagy az újonnan 50 ezres dekás görgő 15-ért, gyári dobozban stb.Tehát hova lejebb?
-
Csokicsibesz
aktív tag
Mindennel a legolcsóbb vagyok, semmi reakció.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Én próbálom eladni a görgőmet, megtekintések vannak, de még senki nem keresett meg, hogy vinné. Ez igaz a 15 ezer jó magyar forintért felrakott alap dekásra is, vagy a hírdetett telómra.
A bringaszállítót fel se raktam, miután megláttam, hogy tele van vele a Marketplace. Alig lehet aladni valamit, tragédia.
De nyilván szárnyal a gazdaság és jobban élünk, mint valaha. -
Csokicsibesz
aktív tag
Az csodás... Akkor mi az istennek iratkoztam fel rá? Egy rohadt e-mail nem jött, hogy előrendelhető vagy valami. Jó cég ez a Jetblack...
-
Csokicsibesz
aktív tag
Grat hozzá, szép teljesítmény!
-
Csokicsibesz
aktív tag
Többek között ezért se szeretném kiserteni a sorsot. Szerencsére vagyok olyan anyagi helyzetben, hogy bármikor le tudok cserélni egy kereket (vagy bringát de annál nagyobb zsidó vagyok
).Dr Bikkal mik a fenntartásaid? Nekem eddig minden megvolt 1 nap alatt. Valószínű a kérek mizériám megoldásával is Csepelre fogok menni. Egyébként nem csak telot szervizelnek, csak abból nagyon sokat. KB minden Budapesti szerviz hozzájuk viszi javíttatni a telókat.
Elsőként írtam a Hayes supportnak kaptam ticket szamot stb azóta semmi visszajelzés. Írok majd a boneshakernek mint hazai forgalmazónak (mondjuk nem itthon vettem a bringát lehet elküldenek a francba), hátha tudnak valamit intézni esetleg, vagy csak megmondani van-e esély egyáltalán venni külön felnit.
-
Csokicsibesz
aktív tag
A monti az egy ilyen világ, ezért nem vagyok tiszta ideg a felni miatt. Persze kellemetlen, de előtte volt 2 alu felnim és mind a kettőt kellett hajtogatni, mert felütöttem. 2-3 évente egy kerék sajnos elmegy, ez ilyen. Egy jó alu kerék sem sokkal olcsóbb, a karbon pedig szerintem ebben többet ad.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Annál nagyobb függő vagyok
-
Csokicsibesz
aktív tag
Igen.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Nem alulról csapta meg valami hanem oldalról. Igazából kb. ugyan az a kategória, mint ami a vázon volt, kicsit kilátszik a szövet, meg látszik, hogy ott kapott egyet. Szerintem a karbon felni megéri, mert tényleg sokat jelent súlyban, amit meg is érzel. Mondjuk az kicsit durva, hogy kb 2 év alatt egy felnit meg egy vázat is lezúztam.
-
Csokicsibesz
aktív tag
A vége az lett a szerelésnek, hogy sikerült találnom sérülést a felnin. Nyilván még nem instant kuka, de nem szeretném így használni. Mauimagic kolléga múlt heti példája után inkább nem kísérteném a sorsot, ha emiatt borulok egyet, az többe kerül, mint venni egy újat.
Írtam a Hayesnek, hátha lehet tőlük is venni vagy kereket vagy felnit külön. Egyébként a felni vásárlás eddig eléggé zsákutcának néz ki. Mivel ha nem egyezik a felnik EDR-je, akkor nem lehet átrakni a cuccokat. Onnantól pedig egy új kerék már jobban megéri. Nyilván játszanának még a kínai gyártók, de én nem találtam EU-s raktáron terméket és mire ideér Kínából + a vám már nagyon EU-s árakon van a dolog csak 3 hét késéssel és nyilván szeretnék még ősszel tekerni is.
500-600Eur között azért találni a nagy webshopokban kereket, itt már csak a szimpátia az ami befolyásol (nyilván kicsit piszkálja a fantáziámat a DT kerék, de 2 évre feleslegesnek érzem
). Newmen már van magyar áfával 500 EUR körül, TL szettel (mondjuk jó lenne tudni, hogy a Shimano itt mit jelent HG-t, vagy MS-t). Nyilván nem lenne annyira égető a kérdés, ha lenne másik kerekem, de ami van az sajnos nem kompatibilis
Hiába boostos, azon HG sor van. Mire megveszem az új freehub bodyt már nem éri meg a történet. Ugyanitt, ha valaki meg tud esetleg szánni egy MS-es, boostos hátsó kerékkel, amíg el tudom intézni az új kereket, azt nagyon megköszönném! -
Csokicsibesz
aktív tag
Biztos én vagyok a béna, de több mint 1 óra alatt nem tudtam leszedni a gumit az insertes kérékről. Itt volt ahol elengedtem a témát. Inkább kifizetem, de szívjon vele más.
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Először is: jobbulást.
Másodszor: ezt én tuti nem csináltatnám meg.
Szerintem a gyári csere ilyen állapotban esélytelen, azt fogják mondani, hogy user error. Nekem a Canyonnal sokkal kisebb sérülésem volt és elhajtottakat a francba.Ilyen képek után egyre jobban érik az Chisel FS, 500g nehezebb az Epicnel, amatőr szinten ez semmi.
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
Csokicsibesz
aktív tag
Téli alapozás időszak kivételével én sem szeretek strukturált edzéseket csinálni. Nekem nagyon demotivaló ha mindent a computer szerint kell csinálni. De télen lehet elbohóckodom a Chatgpt-vel, veszteni valóm úgy sincs.
Ha találsz egy jó edzőt, akivel 3gy hullámhosszon vagytok, akkor biztos jó, de ha ez nincs meg, akkor szerintem csak pénzkidobás. Trainigpeaksbe én is szívesen felrakom neked a tempalate edzést ingyen is
Maraton challengen van páros versenytáv
Azt szerintem megnyerhető. Vagy marad a családi tav dominálása
Amúgy valahogy egyre kevésbé érdekel a versenyzés. Mondjuk egy Salz A vagy B távot még szeretnék még letolni. De ahhoz meg kéne elég sokat menni.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Van most edződ vagy van valami edzésterv, amit csinálsz? Nekem a Chatgpt nagyon tolja, hogy elérhető az 5w/kg. De ha 4.5 eljutnék már annak is örülnék...
-
Csokicsibesz
aktív tag
Érdekes, hogy amikor tavaly el akartam érni CRK-ra a 4w/kg és alapoztam, mint a hülyerek, meg edzettem, akkor nem sikerült (asszem valami 3.9-ig jutottam). Idén az év első fele ultra szar volt, az óraszámom is szar volt, nem volt alapozás stb.. Aztán idén nyár közepére meglett a 4w/kg, pedig nagyon mélyről kellett visszajönni (talán 3.2 körül voltam).
Szóval legalább annyi része mentálisan dől el a dolognak, mint ami fizikálisan. Ha nagyon robotikusan csinálod, az szerintem megöli az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- OLED monitor topic
- ASUS routerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Cyberpunk 2077
- Futás, futópályák
- Temu
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Max véglegesen leírom a Kevélyt