Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
válasz Napfénysüti #98500 üzenetére
Tudnál pontosítani ? Milyen márkáról beszélünk. Illetve mekkora zajt generált használat közben?
Köszi
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
ZolkoW
őstag
válasz trialboj #98499 üzenetére
nekem is pont Elite van (Novo Force, de még 5 fokozatú terhelést tud, az új úgy látom, 8-at), és remekül működik 29-essel, 32mm körüli Schwalbe görgőhöz való külsőt használok. elöl a normál terepgumival szinte mm-re szintben van a gép, nem is teszek semmit az első kerék alá
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nagyúr
válasz trialboj #98502 üzenetére
Elite Qubo Power Fluidom volt.
Ahogy néztem a márka oldalát az összes jelenlegi görgőjük jó MTB-hoz is. Az enyém amúgy csendes volt mert folyadék ellenállásos.
Ha meg extra halkat akarsz akkor a legjobb talán a direct drive-os görgő de azok árban is magasabb ligában játszanak.Més que un club!
-
6030D
Ármester
válasz jjeahh #98496 üzenetére
Ha azt a részét nézzük, hogy mit kell enni egy sportolónak (vagy fejlődésre, izmosodásra vágyónak), akkor szerintem nem off. Ha van kedved, és érdekel, akkor összedobhatsz egy táblázatot, amiben kiszámolod, miből mennyit kell bevinned, beírogatod, mi az amit megennél/meg kellene enned/meg tudsz fizetni. Én csináltam fogyókúra miatt, be is vált. Nekem a napi fehérje pl így jött ki: 250 g túró, 1 joghurt, 0,5 kg csirke, 1 turmix. Ez a 85 kg-hoz a 2 g/tskg fehérje (beleszámolva a köret növényi fehérjéjét is). Ehhez döntöd el, hogy 2-3-4 g/tskg szénhidrátot raksz magadnak. Az is fontos, hogy edzés előtt, közben mit eszel, mert ha elmész tekerni 2 órát kaja nélkül, ott valamit bontani fog a szervezet. Ha jól csinálod zsírt, ha nem, akkor izmot.
(#98497) Hasaggymeg: nem rossz egyébként, amíg az ember magának, vagy nagyrészt magáért csinálja. Nekem a versenyeztetés nem tetszik, mert az tényleg a bírókon múlik. Viszont ha egyszer elbeszélgetsz egy komolyabb testépítővel, akkor megérted, hogy nem a koksztól akkorák. Van egy haverom, aki komolyan nyomja, nem a hegyomlás kategóriában, csak men's phisique (vagy valami ilyen), az egész élete erről szól. Meló, edzés, haza, kajacsinálás, tervezés. Minden grammra kiszámolva, időpontra, hetekre, hónapokra. Hétvégi nyaralásra egy táska kaja előre bekészítve. Mellesleg vegyészmérnök, gyógyszergyárban dolgozik, úgy könnyű.
Sokan egy hónapig nem bírnák megcsinálni azt, amit ők évekig csinálnak. Ja, és ebben nincs semmi szteroid (ha valaki nem amatőr hülye), az csak a királykategóriákban szükséges, úgy, mint a bringánál is. A koksztól nem teker le mindenki 6 órás versenyt 40 feletti átlaggal.(#98499) trialboj: esetleg akkor lehet gond, ha átütős a hátsó agyad, mert a görgőkhöz saját gyorszárat adnak, amit be tudsz fogni. Bár lehet, hogy az újakhoz van átütős is, outin is vannak már ilyen vázak (?). Amúgy én is a régi mtb-vel görgőzök. Hangos (szomszéd még nem szólt), nagy koszt csinál az utcai gumival.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
trialboj
őstag
Köszönöm, de ez nekem nagyon drága. Max 200 euróm lenne rá. Ezt találtam black friday akcióban, esetleg érdemes utána nézzek vagy felejtős?
Mit jelent az hogy nagy koszt csinál utcai gumival? Rendes slick gumival okés? Lakásban használva csak a port kavarja fel 1 kicsit, nem?
A mezei szobabicikli felejtős? Helytakarékossági szempontból jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
6030D
Ármester
válasz RaiZka #98508 üzenetére
Ez attól is függ, hogy ki miről indul, mennyi az akaratereje. Egy 160 kg-os embernek mondhatod, hogy egyen holnaptól 2 g CH-t, egy hétig nem fogja csinálni. Én egyébként 2 g-mal csináltam anno, az olyan 1600 kcal/napra jött ki. De volt olyan, hogy 2 hónap alatt fogytam 10 kg-t, 1000 kcal/nappal. Ott ment izom is bőven, azt megbántam kicsit. Mindig tanul az ember.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
RaiZka
tag
persze, nyilvan akaraterő és súlyfüggő is. Nagyjából én is 2g-mal toltam végig, a legvégén mentem csak be alá. Mondjuk 125kg-san az első hónap kőkemény volt, de megérte.
A bringázás nálam pedig pont arra (is) jó, hogy kis tulzással, de bármennyit kajálhatok. Se fel, se le nem mozog a súlyom
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Itt látszik igazán hova lesz az a sok gumi,mikor egyszer csak arra ébredsz,hogy elkopott és cserélni kell.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Runner_fxr
Ármester
válasz jjeahh #98496 üzenetére
Mint ahogy 6030D is írta, ki lehet számolgatni ha nagyon precízen szeretnéd, ehhez meg találsz minden infot a neten. De azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi idős vagy és milyen a testalkatod. Én anno fiatalon elég keményen toltam a súlyzós edzést. Bár nem versenyeztem, de felkészültem egy versenyre is, amin végül is nem indultam el. A terembe rengeteg verseny testépítő is járt, és engem is elkapott a gépszíj. De valahogy az a kis gatyás, lebarnított pózolás nem hiányzott, amúgy azon kívül az egész felkészülés nagyon tetszett. Én egyébként nem számolgattam, csak érzésre ettem. Nekem az nem sok eredményt hozott, izom tömegnövelő időszakban, ha magas fehérje bevitelre álltam rá. Nagyon vékony, szikár alkat voltam (58kg, 178cm mellett), nehezen jöttek rám a kilók, alig kúsztam fel 65-68-ig). Aztán elkezdtem inkább tömegnövelőket inni és nem fehérje turmix-ot, és sok magas szénhidrát tartalmú ételt is megettem. Én ettől tudtam izmosodni, a magas fehérjétől nem akart megindulni a súlyom. Így 3-4 év alatt, közel 90kg-ra felmentem, úgy hogy nem volt különösebben felesleg rajtam. Persze most már ugyan ezt nem tudom eljátszani 37 éves fejjel, mert elhíznék ettől a fajta táplálkozástól, most már nekem is a magas fehérje bevitelre kell koncentrálnom ha nem a belem akarom növelni hanem az izomzatom. ) Tehát elsősorban nagyon fontos, hogy tisztában legyél a testi adottságaiddal, és az alapján táplálkozz.
És arra nagyon figyelj, hogy rendesen melegíts be, ne kapkodj, ne emelj hirtelen súlyt, mert annak az lesz az eredménye, hogy izomnövekedés helyett csak a térded fog fájni. Érdemes szobakerékpárral kezdeni a láb edzést, 10 perc. Utána saját súlyos guggolások, kitörések, majd csak simán a rúddal guggolás, és aztán rakni rá a súlyt, ahogy érzed. De mindenképp javaslom, hogy edzed a felső tested is, ne csak a tested felét, mert az sok jóra nem vezet.
Én mostanában újra komolyabban ráálltam a súlyzós edzésre, elszántam magam, hogy visszaszedem a régi fazont jövő tavaszig.(#98497) Hasaggymeg: Én sem értettem a focit soha az életben, hogy mi a fenét élveznek emberek azon, hogy egy labdát kergetnek és rugdosnak. Ráadásul a világon a legtöbb embert ez a sport mozgatja meg. Engem még is mindig hidegen hagyott és még sok ilyen sportot tudok említeni. A külsőségek egyébként máshol is megvannak, gondolod a kerékpározás kivétel? Nézd meg hány bohóc van azok között is, most elnézést kérek az országútisoktól, de leginkább köztük. Nyilván tisztelet a kivételnek, de hány olyan fickó van, meg akár csaj is, aki csak azért veszi meg a legjobb felszerelést mert azt hiszi attól pro lesz, és még alig tud letekerni síkon 50km-t, de már úgy csinál mintha az olimpiára készülne. Méreget mindent, meg intervallum edzést akar csinálni, aztán még jóformán egyenesen menni sem tud azzal a szerencsétlen bringával. Ez mitől szimpatikusabb mint egy mindenhol feszengő, hobbi gyúrós? Ugyan úgy a külsőségek irányába mennek el. Ugyan úgy bohóc kategória. És ugyan úgy mindkét sportnak megvannak az értékei, meg vannak azok a sportolók akik normálisan, ésszel csinálják. Nem kell szeretni a súlyzós edzést, de azt nem lehet elvitatni, hogy egy nagyon nagy múltra visszatekintő sport ez is, akárcsak a kerékpározás, és ha ésszel csinálod, rengeteg jótékony hatása van. És bár ez furán hangzik nyilván egy kerékpárosnak, aki a szabadban teker, de a testépítésnek is megvan a maga szépsége, szórakoztató tud lenni az is. Ahogy érzed az erő növekedést, szemmel láthatóan fejlődik a fizikumod. Jó érzés egy kemény gyúrás után lepihenni, és meginni a turmixodat, utána elfogyasztani az ebédet, érzed ahogy izommá válik. És az is tény, hogy rengeteg férfi álmodozik arról, hogy jó lenne egy jó fizikum, amit pl egy kerékpározás nem feltétlenül tud megadni. Csak túl sok az előítélet a bodyval kapcsolatban. Nem kell hozzá szteroid, hogy jól nézzen ki az ember és erős legyen. Sokan még is azt hiszik, ha valaki már egy kicsit izmosabb az átlagnál, az kokszol. Persze nagyon sok bohóc van ebben a sportban is, és full kezdőként már tolják a cuccot, de az legyen az ő bajuk. Én tényleg nagyon szeretem a hegyi kerékpározást, és sok örömet tud nyújtani, de ha visszagondolok 22 éves korom körül, amikor tényleg kiváló fizikummal rendelkeztem, 140-150kg al guggoltam és fekve nyomtam, 300kg-al lábtolóztam, nem kevésbé nyújtott kisebb örömet. És adott egy olyan magabiztosságot, amit mondjuk a bringa nem tudna megadni.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
-
trialboj
őstag
Ez azért dúrva kopást azt figyelembe véve hogy a legkevésbé érdes felülettel érintkezik... vagy csak a képeken olyan sima az a görgő?
A helyi (romániai) boltokban nem találok még csak slick gumit sem, honnan lehet külföldről olcsón venni valamit gyorsan? Pl ez rámegy a 29 felnire
Ehhez valami spéci belső is kell?
Ahhoz hogy montin használni tudjam, csak ennyi szükséges? Maga a trainer, egy ilyen kék külső, és egy belső? A befogatás benne van a csomagban?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #98497 üzenetére
Ja és még valami. Azzal szerintem semmi baj nincs, hogy a testépítés egy kicsit a külsőségről is szól, hát nyilván, ez is benne van, kár is tagadni. Aki tényleg ésszel és jól csinálja, még nyilván annak is számít, hogy hogy fog kinézni. Ez nem feltétlenül nagyképűség, csak egy egészséges magabiztosság ha valahol megjelensz. És bármennyire sztereotípia, de ha épp nem a mocskosul gazdag férfiakat nézzük, mert akkor teljesen mindegy , hogy nézel ki, hanem az átlagot, akkor a legjobb csajokat biztos, hogy a jó fizikumú férfiak oldalán fogod megtalálni. Ez sem elhanyagolható dolog azért.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Runner_fxr #98515 üzenetére
Vagy a sikeres focisták oldalán.
Nézz meg egy Özilt vagy Crouchot.
Én egyébként imádom a focit, 20 éve igazoltan űzöm is és szerintem remek sport. Személy szerint rengeteg embert ismertem meg általa.
A bringázás meg jó kis kiegészítés mellé.Més que un club!
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Egy "átlagos" MTB hány kg-os ember bir el? Szeretnék egy MTB-t venni itt skóciába de, nem tudom , hogy birná e a súlyom ez lenne az egyik kiszemelt. 140kg és 193 cm vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #98515 üzenetére
Bár a foci engem sem hozott soha igazán lázba és ma már pártunk és kormányunknak lassan sikerült egyenesen megutáltatni,az egy meglehetősen komplex és technikás sport,melyet nem csak a testépítéshez,de még a bringázáshoz sem lehet hasonlítani.11 játékoson és még egy rakás külső tényezőn is múlik egy-egy meccs kimenetele,ezért talán érthető miért annyira népszerű.A kerékpározás leginkább számomra,számunkra itt érdekes,amúgy valójában az sem egy különösen érdekes elfoglaltság,még a már általunk,beavatottak által ismert "finomságok" ellenére sem.Nem olyan rég olvastam (vagy láttam ) egy kutatást melyet valamelyik híres amerikai,ezzel foglalkozó egyetem végezett és melyben a legkomolyabb testi és szellemi felkészültséget igénylő sportot keresték.Állam leesett mikor az ökölvívás és a jégkorong lettek a dobogósok.
Meg is van...(#98517) illes0102...általában 110-120-ra adják ki.Helyedben egy B+,vagy Fatbike-ot néznék ki,masszívabb vázzal.Az még talán jobban is állna.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz illes0102 #98517 üzenetére
Még annyi,hogy ha nem állatkodsz simán elbír egy minőségi váz/dupla-falú,esetleg szegecselt,felni és neked legalább 21" kellhet.Én karbont nem vennék (bár ezt nem is írtad opcióként),alu vagy acél ami játszik.
[ Szerkesztve ]
-
illes0102
aktív tag
válasz Hasaggymeg #98519 üzenetére
köszönöm a segitséget. nem állatkodni akarok csak eljutni munkahelyre/edzőterembe.. minden kb 15 percre lenne biciklivel.. busszal pedig majd egy óra.
A b+ az mit takar? mert keresgéltem de nem találtam sokat. fatbikeot azt igen az viszont alacsonynak tűnik, de lehet csak a vastag kerék miatt .
Amiket találtam mind Aluminium vázas volt azt mondjuk nem tudom hogy dupla vázas-e. a keret kb 400 font ~ 160.000 ezer. Próbálok használtak közt is kutatni, de eléggé ismeretlen nekem a bicikli téma. -
jjeahh
nagyúr
válasz illes0102 #98520 üzenetére
Ennyiért én már láttam tűrhető fatbikeot, pl. Drag Tundra, de városban járkálni kicsit érdekes lenne . 27.5+ montit már nem tudom lehete kapni 400 fontért... talán GT Pantera, Marin Pine Mountain...
Én a helyedben amúgy valami masszív vázas (crmo? ) merev villást keresnék, lehetőleg 29-es kerekekkel... ezek a belépő Suntour XCM, XCT teleszkópok alattad valszeg hamar széthullanának.Runner_fxr, 6030D: Asszem ez a számolgatós dolog nekem már sok, örvendek ha lesz türelmem egy kis edzésre csak úgy érzés alapján . Amúgy ja lehet, hogy nekem is híznom kéne előbb, de ez majd kiderül... 168cm vagyok + 60kg. Runner_fxr, te 58kg voltál 178cm mellett, az azért ad egy kis reményt...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Chiftain
aktív tag
Sziasztok!
Voltam ma tekerni, van itt egy tó a környékünkön. Van körbe egy kis néhol kavicsos néhol föld sétaút. Végig esett az eső, jó saras faleveles lett a bicikli én meg rendesen eláztam! Hazaértem egyből lemostam a biciklit, a láncról már csöpögött le az olajos víz. Kicsit nedves ronggyal áttörlöltem amennyire tudtam leszedtem róla a koszt, aztán amennyire tudtam szárazra töröltem. De maradt benne valamennyi nedvesség, így is újra lehet olajozni, vagy várni kell amíg jobban kiszárad? Leszedni a láncot szerszám hiányában nem tudom egyenlőre. -
trialboj
őstag
Ismét megkérdezném hogy a 700x32C méret az egyenlő a 29 inches felnivel, és használható rajta? Szeretném megrendelni az abroncsot, de nem értek ehhez a mérethez, és sokat segítene ha egy szakértő leokézná ,és nem potyára várnék rá egy hetet. [link]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz IMIIKE1998 #98483 üzenetére
Esetleg valamilyen oldal, ahol le van írva?
-
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #98518 üzenetére
Engem hétről-hétre elszomorít, hogy itt Pécsett is mindenhonnan csak a foci folyik, de gyakorlatilag semmit sem tudnak felmutatni a pénzszóráson kívül. Az edzőpályák zsúfoltságig vannak gyerekkel és az őket autóval hozó szüleikkel. Közben az egykor szebb napokat is megélt pécsi floorball életet próbálom újjáéleszteni, de 8-10 főnél feljebb képtelen vagyok tornászni, akárhogy reklámozom. Itt van kb. 15 ezer egyetemista, ebből a többség kocsmázáson kívül mást nem ismer és egy emeletnyit is liftezik, egy kis részük focizik, a többiek meg mind mennek a konditerembe és tolják a turmixukat. Legjobb példa erre a lakótársam, akire ha ránézel, nem gondolnád, hogy bármit is sportol és van fogalma arról, mi az a táplálékkiegészítő, mert duci. Valójában azonban reggeltől estig a táplálékkiegészítőket tolja, de olyan szinten, hogy gyakorlatilag tablettákon él és heti egyszer eszik csirkét rizzsel. Utálja a gyümölcsöket, nem eszik zöldségeket, arra fogja az elhízását, hogy a nagymamája kislány korában sárgabarackkal etette a bébi tápszer helyett. Közben hatalmas súlyokkal edz a menő termekben és várja a csodát. De állítom, hogy floorballban vagy bármi intenzív sportban 5 perc után vége lenne. És nem ő az egyetlen akit ilyennek ismerek... Szóval érdekes ami manapság megy a fiatalság körében.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kacsyx #98529 üzenetére
Erőltetik cefetül,milliárdokat tolva bele,de amint azt írták,német focit akarunk,magyar mentalitással.Van foci edzőismerősöm akinek fiai a Puskás akadémiában nyomják,de azt mondja korrupt,csókos rendszer köti béklyóba az egészet.Így tulajdonképp lehúzzák pénzünket a vécén...bárcsak Főni bringabuzi lenne,és nem szotyievő foci-őrült.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Napfénysüti #98516 üzenetére
Az már benne van a mocskosul gazdag kategóriában.
De mint említettem, ha sok a pénz akkor csajozás szempontjából az sem akadály ha úgy nézel ki mint a télapó.Nincs semmi bajom a focival, nekem is van sok ismerősöm aki oda meg vissza van tőle, biztos nagyon jó sport is, de engem abszolút hidegen hagy.
Nekem a bringa és a body volt a két kedvencem, illetve kenuztam még régen, az is tetszett.Hasaggymeg: Lehet kicsit félreértettél, én elismerem a focit mint sportot, de nem hoz lázba.
Nyilván érthető, hogy miért népszerű, de számomra ez mit sem változtat azon, hogy nem érdekel az egész felhajtás ami körülötte megy.
Bár az is tény, hogy egy Tour vagy XC kupa sem fog a tv elé tapasztani, DH versenyt már szívesebben nézek.
Vagy Box-ot, MMA-t.
Viszont a Forma 1-et szeretem, pedig sokan meg azt tartják baromi unalmasnak.jjeahh: Hízás nélkül nehezen fog menni az izmosodás, mivel az izomnak is van súlya.
Jó azt tegyük hozzá, hogy 16-17 éves korom körül voltam 58 kiló, 20 évesen már 82 körül, és 22 évesen voltam 90 körül, kellemes fazonban. De ehhez az kellett, hogy kb az életem a bodyról szóljon azokban az években. Nem csak úgy maszatoltam, hanem keményen toltam heti 4-5 edzéssel.
Most 84 körül vagyok, csak más egy kicsit az összetétel, a hasamra jött fel az évek alatt. Ezt kéne eltüntetni, és olyan 88-90kg-ra visszamenni izomban. Ez a terv tavaszig.6030D: Jó kis egyoldalú táplálkozás, az az igazi! Nekem a tököm tele van a csirkerízzsel. Inkább marha húst és halat eszem, zöldségekkel.
kacsyx:De gondolom azért nem ezzel a bohóccal azonosítod a súlyzós edzést.
Hasaggymeg: A focihoz értő ismerőseimnek is hasonló a véleménye, sajnos van benne igazság. Nem akarok nagyon belemenni a politikába, de ha most jelenleg nem a "főni" lenne a kormányrúdnál, hanem valamelyik nemzetáruló ellenzéki, akkor se hinném, hogy túl sok minden változna a fociban pozitív irányba, és a többiről meg inkább ne is beszéljünk... Sok szar közül a kevésbé szar van most. Ez is valami.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz IMIIKE1998 #98527 üzenetére
1. Nem nekem írták a választ, de még így is emlékszem, hogy ezt a kérdésed már megválaszolták. Az endurance kényelmesebb.
2. V-fék országútin? Ilyen nemigen van, ennek néz utána jobban. Amúgy meg olcsón nem kapsz tárcsafékes országútit, úgyhogy a kérdés eldőlt.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #98532 üzenetére
Igen,a forma 1 is baromi unalmas,és a Tourt (meg a másik két háromhetest) is annak találtam amíg kényszerből nem kellett nézzem egy éppen nálunk vendégeskedő rokon miatt...azóta többet nézem mint ő,de így sem túl sokat.
-
nagyúr
válasz kacsyx #98529 üzenetére
Ejj de kár hogy nem errefelé vagy, főiskolás koromban 1 évig floorballoztam a sulis csapatban és nekem nagyon bejött, tök szívesen csinálnám még most is.
Mondjuk kapus voltam mint kb minden ilyen csapatasportomban. 10 évig kázilabdáztam, ott kizárólag a ketrecben, fociban azért toltam emzőnyben is de én valamiért csak akkor érzem igazán jól magam ha leghátul állhatok egy csapatban.Ehhez képest kissé fura hogy a bringázás is nagyon bejött. De szerintem ez meg pont amiatt mert itt egyénileg mehetek nem vagyok a többiekhez kötve. Ezáltal remekül ellensúlyozza a csapatsportos társakhoz kötődést.
Més que un club!
-
RaiZka
tag
Végül nem bírtam kivárni a 4-5 hetes szállítási időt a BM-nél. Így megfogadva hegyimorc tanácsát végül itthonról rendeltem 2db Osram FX35-öt. 14.7k lett a vége. Eddig 120km-en sikerült tesztelni és elég pozitív élmények értek. Először kicsit fura volt városi körülmények között, mert nem a kínai atomvillanást kaptam egy pacában, és azt hittem, hogy gyenge lesz a fénye. Pár km után azonban már láttam, hogy nagyon szépen terít, kb. pont addig éles/fényes oldalra ameddig kell. Hazafele elmentem egy kivilágítatlan földes útra teszt gyanánt és ott is szépen vizsgázott, nem vágott fejbe a kiálló ág 2 eneloop akksival max fényerőn pedig hozta az ígért 3 órát. A felfogatása kicsit fura, de stabilan tartja a lámpákat. Összeségében elégedett vagyok
Tesztelése folyt köv.. (A solarhoz rendeltem másik akksit, jó lesz az kiegészítőnek ha elmennék az erdőbe hajnalban) -
Chiftain
aktív tag
válasz Hasaggymeg #98528 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Tuomas
addikt
Erről mi a véleményetek?
We were here
-
planbmokus
senior tag
válasz Tuomas #98538 üzenetére
Jó váz, jó villa, ami Claris az jó, de a négyszöges középcsapágy miatt nyilvános kövezés járna, illetve a sunrace belépő kazetta és lánc sem a legjobb darab.
Ha ragaszkodsz a TREK-hez, akkor egy jó fejlesztési alap, van benne tartalék.
Ha nem, akkor megtolnám a kasszát egy kicsivel és mondjuk ezt választanám, az integrált hajtás miatt."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Tuomas
addikt
válasz planbmokus #98539 üzenetére
Abszolút nem ragaszkodom, csak a helyi kínálatot igyekszem felmérni (egyenlőre on-line)
Azt röviden le tudnád írni, vagy valami szakirodalmat, hogy amiket felsoroltál az miért rossz? Egyenlőre kerékpár alkatrészek terén nem vagyok a topponWe were here
-
parkr
őstag
válasz planbmokus #98539 üzenetére
trek helyett kellyst én nem ajánlanék, főleg ha van jobb is ennyiért.
mert van jobb, sokkal jobb[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
infó:
2017. november 24,
Black Friday az eBIKE.hu-n[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
válasz Tuomas #98540 üzenetére
A négyszögtengely egy régmúlt idő - olcsón hozzáférhető, jelentősen rugalmasabb, gyengébb csapágyazással rendelkező - még sajnos létező konstrukció.
#98541: az utóbbi időben a kellys eléggé összekapta magát, amúgy szemléltetésképpen linkeltem, hogy van jobb ajánlat...
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
zoli03
őstag
válasz planbmokus #98543 üzenetére
Miben minősül meg a gyengébb csapágyazás?
-
ivana
Ármester
gyengébb csapágyazással rendelkező Ez konkrétan nettó marhaság, a minőségi négyszög csapágya bírja a legtovább. Mondjuk az adott kínai fos lehet gyengébb.
Claris az jó, de a négyszöges középcsapágy miatt nyilvános kövezés járna Viszont ezzel tökéletesen egyet értek Egy outira 2017-ben illene már integráltat rakni, az sokkal merevebb, de tartósabbnak nem tartósabb, sőt egy régi hasonló kategóriás négyszöghöz képes eldobható a csapágyazás, ezer éves tricolor klasszik csészés négyszöges középrészek még bőven futnak ma is (ezek jobbak mint a legtöbb mono, kivéve a normális campát).
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
Köszi! Találtam egy cikket is (2013-as), már abban is azt írjak, hogy a régmúlt időhöz tartozik.
We were here
-
planbmokus
senior tag
Ezt a képet megvizsgálva, minimális fizikai ismeretekkel is ránézésre látja az ember, hogy az integrált csapágy kb 3x akkora felületen fekszik fel, szélesebben is van a csapágyazás, tehát az élettartam azonos minőségű csapágyak esetén x3.
Én annak idején használtam RaceFace, Tune, Truvativ és sok más négyszöges, felső kategóriás középcsapágyat, mielőtt ISIS drive-ra váltottam (Truvativ Holzfeller WorldCup, ami egymaga többet, egészen pontosan 4 szezont futott versenyterhelés mellett, amíg az előzőek maximum egy szezont bírtak - a Shimano legjobbja egy versenyhétvégét bírt ki). Az se volt semmi váltás, de azután a GXP/Shimano integrált tengelyek használatakor azonnal feltűnt, hogy köszönő viszonyban sincsen egymással a két technológia.
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
IMIIKE1998
őstag
Na például itt is kijön az, hogy a két méret között kéne vacilálnom, ha vennék. 171 centi vagyok, 77 körüli átlépővel. Az S-nél lenne rendes clearance, de lehet kicsi lenne, az M-es-nél pedik kevésnek tűnik az az 2 centi.
zoli03: Köszi, valószínűleg nem találtam meg azt a választ.
-
zoli03
őstag
válasz planbmokus #98547 üzenetére
"Ezt a képet megvizsgálva, minimális fizikai ismeretekkel is ránézésre látja az ember, hogy az integrált csapágy kb 3x akkora felületen fekszik fel, szélesebben is van a csapágyazás, tehát az élettartam azonos minőségű csapágyak esetén x3."
Hogyan feküdne fel 3x akkora felületen? Ebben golyós csapágy van nem? Ha háromszor akkora felületen fekszik fel, akkor sokkal nagyobb golyó kellene bele és bele sem férne a tengely, vagy több soros golyóscsapágy vagy tűgörgős kellene (nem az van bennük). Milyen fizikai számítás alapján jön ki az, hogy a 3x nagyobb felületen felfekvő csapágy 3x tovább bírja? Biciklinél kb csak a porvédelem határozza meg a csapágy élettartamát, ami mostanában az olcsóbb termékeknél szándékosan egyre gyengébb minőségű.
Pressfitnél meg egy műanyag házon fekszik fel a csapágy, úgyhogy ott inkább ne is beszéljünk felfekvő felületről.Amúgy meg ha utánanéztek, nagyon minimális az megspórolt energia, amit egy integrált hajtómű nyújt egy normális négyszögtengelyeshez képest.
-
choco01
addikt
Hali.
Van egy régi 28 kerékpár amely kilyukadt.
A belsőre annyi van írva hogy 28 37-622/630 ha jól látom..gondolom a 28 az átmérő de nem biztos mert van ahol a 622 írják átmérőnek.. , a többi szám micsoda? Nem tudom így milyet kéne bele vennem.. talán valami ilyesmi? De a 28 itt 25.. valaki tudja melyik szám micsoda?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest