Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgranc
aktív tag
Csak a hardverapró... Én is próbáltam nyáron pár dolgot meghirdetni marketplacen ("nagyobb merítés" elképzeléssel), de gyakorlatilag csak csalók jelentkeztek, talán 2-3 volt, aki nem csaló, azok sem vittek el végül semmit.
-
félisten
Ja, ilyen az élet. Sajnos. Szinte mindegy már mit raksz fel, ha hamar jön az üzenet, az szinte biztos, hogy scam.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Lenry
félisten
jaja, borzalmas.
az asszony meghirdette a gyerek kinőtt ruháit. vagy 30 üzenet érkezett nagyon rövid időn belül, betűre ugyanaz a szöveg, más-más feladótól.
"adja meg az email címét és én intézem a szállítást GLS/Posta/DPD-n keresztül"
néhányat elküldtem a kurva anyjába, de egyébként csak jelentés/letiltás.
egyetlen valódi vásárló sem voltde a jófogás se jobb sokkal, autógumikat hirdetek, oda meg ilyenek jönnek:
minden témakörben meg kell(ene) találni azt a specifikus piacteret, ahol kellően nagy az elérés, de nem hemzsgenek még a csalók. mint HW témában a Hardverapró.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
bachatom a szabályzatot, ha azt nincs aki betartassa.
a facebook egyszerűen túl nagy kereskedelmi platformnak* ahhoz hogy hatékonyan moderálni lehessen. a jófogás szerintem némi befektetéssel moderálható volna, de ott pl lehetőséget sem találtam hirtelen arra, hogy bejelentsem az átverős üzenőt.* minden másnak is túl nagy. szociális médiának kifulladt, kapcsolattartásra alkalmatlan, egy folyamatos reklámfolyam az egész, meg agyrohasztás. be kéne szántani a pitsába az egészet
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
"de egyébként csak jelentés/letiltás."
Majd jön a visszajelzés, hogy a jelentést megvizsgálták és nem találtak semmi szabálytalanságot. De ha elég sokat jelentesz, akkor tőled vonják meg a Marketplace jogát"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
moma
őstag
Itt mi a csalás? hogy belépsz egy fake oldalon a foxpostodba? mit kezdenek ezzel?
we all deserve a bit of luck.
-
Több facebook csoportban olvastam, hogy jelentés után a jelentőtől vonták meg a marketplace-t de úgy kompletten. Mondanám hogy ez biztos csak pletyka meg túlzás, de kb. az elmúlt hónapban 6-8 esetről biztos olvastam különböző csoportokban, köztük ismerőstől.
Illetve én is jelentettem 4 csalót októberben, mindnek az lett az eredménye hogy nincs semmi látnivaló, cserébe a 4. után hetekig nem tudtam posztolni egyetlen fb-csoportba sem adminisztrátori jóváhagyás nélkül (ja, és az a fajta jóváhagyás, amiről nem kap értesítést az admin, hanem csak akkor látja ha elmegy direkt megnézni, "szerencsére" mostanában elég gyakori ez is úgyhogy az adminok képben vannak sok helyen...).
Egyetértek azokkal akik szerint a fb leszálló ágban van.
#11moma nekem GLS linket küldtek, szerintem (még mindig) ez lehet az: https://kiszamolo.hu/marketplace-jofogas-atveres/ (én nem kattintottam nyilván még inkognitóban sem arra amit küldtek). Szóval konkrétan netbankba léptet be, azokat az adatokat nyúlja le
A poén az, hogy a cikkben (és nekem is) icloud-os emailről küldik a linket, láthatóan vagy URL rövidítős vagy valami ordítóan kamu.
Ehhez képest naponta tucatszám írnak az arra "szakosodott" helyeken az "áldozatok", hogy át lettek verve... nem igazán tudom őket sajnálni így 2024-ben, anyagi helyzettől és képzettségtől függetlenül.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Engem csak a bemutató videó érdekel a hangfalról Jack.
Én amúgy Jófogáson jártam úgy, hogy a hirdetésem képét ellopták és feltették vele ugyan azt a terméket még olcsóbban pár szóval átírva hogy az én áramat lejjebb vigyék.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Szép új világ,ugye? Nem elég,hogy az egekben vannak a szállítási díjak, még eladni sem lehet rendesen. Mondjuk javarészt jófogáson vagyok aktív,ott is találkoztam néhány gyanús elemmel,de ez hogy facén órákon belül kettőt is sikerült, azért ez durva. Az lesz tényleg csak a szép,ha a bejelentésekért még le is tiltanak.
AuraSync:
felraktam a hardverapróra is a hirdetést, itt a videó:
[Hangfal]Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
válasz Jack Hunter #15 üzenetére
Köszi.
-
Thunder90
lelkes újonc
Facebookon esélytelen hírdetni a sok kamu profil miatt+más számokat mutat a mobilos kliens a hírdetéseknél mint az asztali verziónál. Hírdetés megtekintések,mentések és megosztások nincsenek a böngészős verziónál+idegesitő hogy random számokat ír és napról napra változik pl egyik nap 25-en mentették a hírdetést másnap meg lemegy 5-re.
-
Busterftw
nagyúr
Ne aggodj kulfoldon is ez van, szerencsere van jobb alternativa.
Neha csoportokban meghirdetem, de ennyi, Marketplacen mar semmit.Itt kb ez a sablon:
-elerheto?
-helyileg hol van? (ott van az oldalon es a leirasban...)
-aztan jon az indok, hogy o most "dolgozik" es nem tud eljonni erte, kuld egy futart erte meg hozza a penzt is.Itt en mar tiltottam, az elejen meg belementem, irtam neki hogy oke postazok, de azonnali fizetessel csak (bizum, ezt nem tudja visszaigenyelni ha mar elkuldte a lovet).
Persze ekkor csak hebegnek habognak. -
kilua
senior tag
Azért ez nem így van, törölgetik a csalókat mert ahogy a bejegyzés is írja:
"Nemrég meg akartam nézni mi újság a két jómadárral, már nem elérhetőek"
Csak a baj az, hogy pár percbe telik egy csalónak új fiókot csinálni, illetve szerintem van az ilyeneknek szerintem párszáz másik fiókja.
A twitter/youtube esetén meg ellenkező problémákról hallottam, azaz valakinek a videói alá botok erotikus jellegű üzeneteket írnak, más botok jelentik a videóit, aztán hiába nincs szabálytalanság, bannolják a feltöltőt. Gondolom egy nagy platformnak nehéz lehet egyensúlyt találni. Kár volt az iWiWet elhagyni amikor magyarosodott a facebook.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
-
Hintalow
senior tag
Üdv az interneten, ez mèg újdonság?
Ezek már nagyrèszt automatizáltak, max 1-2 operator ül a rengeteg algoritmus regelt/ellopott fiók mögött. Tematikus zártabb csoportokban nem találkoztam mèg ilyenekkel, de amúgy kb az első pár órában max 1 napon jönnek csak, mindig a friss hirdetèsekkel próbálkoznak be. Utána már normál ügymenet van.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
kcsa
veterán
Jópár éve leálltam ebayezéssel is, amikor már a sokadik szar terméket kaptam, vagy éppen egyáltalán nem kaptam semmit, akkor egy idő után PayPal küldött emailt, hogy a (szerintük) sok refund tranzakció miatt figyelőlistán vagyok, mert csalógyanús vagyok. Hát akkor szoktam át más piacterekre, ők meg ott haljanak éhen.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Na ez a durva amikor próbálod magad megvédeni és az a hála, hogy te leszel a "bűnöző".
Ezek a nagy tech cégek ennyit is érnek ha így állnak hozzá a dolgokhoz.
Mondjuk az hogy te ezentúl nem rajtuk keresztül vásárolsz vagy nem tőlük még nem fogja meghatni őket.
Porszem a sivatagban kategória.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Én futottam olyan szófukar újoncba, aki gyanus volt, de fizetett, mint a katonatiszt így elküldtem a cuccot és úgy néz ki, minden ok.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Rozisoft_Bp
tag
Jaja.
Mikor ál Index weboldalakat hoztak létre, hogy XY celebet meghurcolták, mert tudja a tuti pénzkeresés módját, és volt vele egy álinterjú Index fejléccel meg körítéssel.
Jelentettem: visszajött, hogy nem sérti a szabályzatot, de ha nekem nem tetszik, nekem többet nem jelenítik meg. He? HAMIS a weboldal, még csak a tartalmával se kellene foglalkozni. De gond egy szál se.
Ugyanez számtalan egyértelműen kamu szerszámnál (lézervágó stb): Nem sértette a hirdetés az üzletszabályzatot.
Már feladtam, hogy pozitív választ kapjak, de azért jelentgetek időnként, ha már nagyon bassza a csőrömet. -
válasz Rozisoft_Bp #25 üzenetére
Áh, konkrétan a Meta nevében, "meta" vagy "facebook" stringet tartalmazó de láthatóan kamu linkeket küldözgető profilokat jelentek, ehhez aztán tényleg nem AI kell, csak sima mintaillesztés, hogy felismerje a névvel való visszaélést. Eredmény: semmi kivetnivalót nem találtunk.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
Én egyszer olyan "vevő"-től kaptam érdeklődést (nyilván ott volt hülye a csaló úr, hogy azért 1000 Ft-ért egy gyerekcipőt nem veszek postával, GLS-sel az ország túloldaláról), akinek hirtelen ránézve tök norális profilja volt, iskolai tanár (bár a végzett szakmák "digitális tartalomkészítő" már gyanús), iskolai eseményekről bejegyzés, normális képek. Aztán kapirgálni kezdtem az ismerőseit, és ejnye, az összes ismerőse valamelyik klón kolléganője ugyanebből az iskolából vagy a Bárka Tábor-ból volt... Asszem a Sárvári Gárdony Géza iskola volt megjelölve. 4-5 klónig nézegettem, tiltogattam őket...
Általában megírom nekik ezekett a dumákat, hogy "A GLS-es trükköt már az összes óvodás ismeri Magyarországon, keress máshol balekokat lúzer.... vagy: ilyen béna csalóprofillal én inkább felvágnám az ereimet.. )[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
válasz Jack Hunter #27 üzenetére
Nagyon adja.
-
Goose-T
veterán
Tőlem is megvonták nemrég. Én is szoktam hirdetgetni, nemrég több cuccot hirdettem meg gyors egymásutánban, rá is kaptak a scammerek. Az első párat még jelentgettem, de utána már csak tiltottam őket az első mondatuk után, annyiból már meg tudtam állapítani, hogy csalók. Már nem tudom mennyi idő telt, el, talán 1-2-3 nap, és egyik reggel az az értesítés fogadott, hogy megvonták a Marketplace-jogomat. Azóta sem kaptam vissza. Ez már majdnem egy hónapja volt.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
tag
Mondjuk a "Jófogás" sem jobb... Újabban ha véletlenül valaki ír is üzenetet, akkor arról már e-mail sem jön, így nézegethetem mindennap az üzeneteket direktbe....
"Ami el tud romlani, az el is fog."
-
BaLee
addikt
Saját káromon jöttem rá, hogy senkit nem érdemes jelentgetni. Jelentettem olyan hirdetést, hogy egy erotikus képre rákattintva egy exe fájlt töltött le az oldal... Nem találtak problémát. Jelentettem egyértelműen kamu hirdetéseket, indiai nevű csávó mucsaröcsögén iPhone 15-öt árult 50k-ért, nem találták furcsának.
Aztán az első pár bot-ot is jelentettem akik a hirdetés feladása utáni pár percben rám szoktak írni, elutasították a jelentést.Bezzeg amikor én akartam meghirdetni egy teljesen átlagos terméket ami valamilyen algoritmusuk szerint tiltott dolog, majd lehetőség volt jogorvoslatot kérni miután feltöltöttem a bizonyítékokat, hogy ez nem olyan termék azt is elutasították pár mp után (magyarul élő ember nem nézte meg) végül töröltem és feltettem újra, akkor meg kaptam az üzenetet, ha így folytatom korlátozni fognak... Inkább hagytam a francba.
Mindezek ellenére még így is a FB marketplacen szoktam tudni eladni a legtöbb dolgot... Elfogadtam, hogy nem is akarnak tenni a botok ellen így inkább én tiltogatom őket.
-
Blindmouse_
tag
Mondjuk az egész internet manapság olyan, mintha kimennél az utcára és csak amíg elérsz a 200 méterre lévő sarokig, megtalál a parfümárus tücsök hogy vegyél tőle párfümög námlopott tásó.. megpróbálnak ketten kizsebelni, egy megkéselni, egy a bankkártyaadataidat próbálja közvéleménykutatásnak álcázva elkérni, valamint 6 előtted egy méterre felugró hirdetőoszlopot kell kikerülnöd... és a szomszéd házból valaki az erkélyről ordítja lefelé hogy éppen mit csinál a tótgabi.. és ez csak az első 200 méter.
Megtehetem, Flúgos vagyok...
-
Az a vicc hogy ez a mocsok patkány faszbúk bizony egyiket sem veszi csalónak. Tudod hányat jelentettem már? Összelopják emberek profilképeit és már nyomják is. De a faszebúk szerint nem csalás... De a tolvajkergetőket naponta le tudták törölni... Mocsok banda.. A csalók meg hát aztán mindent bevetnek...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
elfelejtette
veterán
válasz Lalikiraly #41 üzenetére
Hát gusztustalan egy világban élünk, az biztos...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
válasz Lalikiraly #41 üzenetére
Salzenberg Márk tehetne valamit, csak akkor kevesebb jutna jótékonykodásra
[link]Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Szirtimorc
aktív tag
Nem tudom, másol is van-e ilyen: Van egy zárt FB csoport a faluban, ahol lakom. Komoly szűrés nincs, aki FB-zik az jó részt benne is van. Megjelenik XY (mindig más nem itteni lakos), hogy szombaton hozna diót, mákot, tojást, málnát, tűzcsapot tök mindegy, ki mennyit kér. Az ár az a szokásosnál úgy 20%-al kedvezőbb, jó, de még hihető. X ember ráir, hogy kér ennyi+meg ennyi kilót. Szépen válaszol, köszöni a rendelést, és soha meg nem érkezik.
Most van a diószezon, és már három ilyen volt. Ez mi??? Pénzt nem kér előre senkitől. Mi ennek az értelme? Letöri az árakat? De minek? -
válasz Blindmouse_ #40 üzenetére
Na ez most jó volt. Az az ijesztő ebben, hogy ezzel is nő az ingerküszöb. Nekem ez új és nyilván kellemetlen,meglepetésszerű élmény volt, más meg már csak a vállát vonja meg,mert vótmá' ilyen. És valahol undorító dolog,hogy ha teszel ellene, akkor még neked lesz rossz. Belekényszerítenek abba, hogy megszoksz,vagy megszöksz. Sajnos nem is igen lehet tenni ellene,mert ahogy a példák mutatják,még téged tiltanak ki a rendszerből. Az egész egy ördögi kör,mert más platform,hirdetési oldal sem jobb, jófosáson is hirdetés felrakása után jönnek a kamu emberek csaló linkkel, de ijesztő módon szt már megszoktam,és nem érdekel. Úgy vagyok vele mint a Nílus mellett élő ember a krokodillal. Csak akkor bánt,ha piszkálod. Meg persze van néhány tapasztalatlan,aki áldozatul esik,de ilyen az élet. Mégis, azért valahogy jó lenne tenni ellene valamit,vagy kitalálni valami okosságot, és nem csak megszokni, mert mégiscsak felháborító.
Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Thunder90
lelkes újonc
válasz Szirtimorc #44 üzenetére
Ez a "nem jelenik meg" nálam is van sokszor. Rámír XYZ hogy érdekelné a dolgom utána a következők történnek:
1: Nem válaszol egy idő után
2: Kilép szó nélkül a beszélgetésből
3: Megbeszélünk egy találkozót amire nem jön el/vagy kilép a beszélgetésből.Nem értem hogy egyes embereknek ez miért jó amúgy?
Szerk: Itt is egyre több a link ember sajnos,talán a FB vagy jófogásról jönnek át ide vagy mi?
Szerk 2: Itt a Hardveraprón ezt a rangrendszert nyugodtan lehetne törölni mert semmi másra nem jó minthogy egyesek erre "verjék" magukat. Aki meg most regisztrál annak esélytelen eladnia bármit is mert "újonc" 0 eladással. Elhiszem hogy sok az újonc aki átveri az embereket de nem mindenki ilyen. A régi profilommal is adtam már nem egy újonc tagnak dolgokat problémamentesen,ugyanakkor én is vettem már elég komoly tag rangú embertől nem igazán a leírtaknak megfelelő dolgot itt Hardveraprón. Könyörgöm mindenki így kezdi ha regisztrál az oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz Thunder90 #46 üzenetére
nálam a facebookos "telefonszámot tudsz adni?" emberek okoznak hasonló élményt. amkor a kocsimat hirdettem, akkor legtöbbször megadtam a számom, mert nem akartam elszalasztani egy vevőt se.
aztán amikor 10-ből 9 és fél soha többé egy betűnyi válaszra se méltatott, nem hogy felhívjon, akkor megtanultam, hogy ilyet sem csinálunk.
most is árulok pár cuccot, a fenti mondattal operálóknak visszaírom, hogy ha kérdése van, nyugodtan írja meg. ugyanúgy nem jön többé válasz, de legalább nem adtam ki idegeneknek a számom.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Én amúgy gyerekkocsit és gyerekülést hírdettem, első pár megkeresés már küldte is volna a futárt érte. Mindnek írtam, személyesen jöjjön érte és Johnny Ca$h
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Thunder90
lelkes újonc
Olyat már én is kaptam,nem szoktam megadni mert a chatbeszelgetésben is le lehet az üzletet bonyolítani. Itt hirdetem az MSI laptopot (Olcsóbban adom amennyiért vettem Marketplace) 152 megtekintéssel eddig 0 üzenetet írtak nekem,gondolom az ujonc rang miatt meg a 0 eladás. Valszeg ha a 151+ profilomat nem törlöm le mar rég eladtam volna őket. Tegnap Media Markban hasonló MSI laptop csak 12.genes i5 meg RTX 3050 VGA kártyával 350 ezerbe kerül. Szerintem nem adom én drágán azt a laptopot főleg hogy garanciás,a másikra is 1 ember irt rá de az is benyögte 5 nap várakozás után hogy adjam fel postán vagy másnak el.
Másik kedvencem a Sűrgősen eladó szöveg,ha ezt beleírom akkor máris kapom a 25 ezerért elvinném és társait. Tényleg nem tudom miért jó a másikkal szórakozni. Tisztelet a kivételeknek!
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz Thunder90 #49 üzenetére
Nem kell beírni, hogy sürgősen eladó. Ezt sosem értettem. Ha sürgősen eladó akkor tedd fel olcsón és úgyis elviszik. Autóknál ez a halálom, középszar kocsiját felteszi hasonló kocsik +20% áron, hogy sürgősen eladó. Aztán ha valaki ajánl neki -40%-ot akkor meg meg van sértődve.
PH!-ra visszatérve engem nem zavar, hogy újonc, szoktam venni újonctól ha normális még utalok is előre, de volt olyan újonc akitől úgy vettem valamit, hogy ő adta fel nekem és én próba után fizettem. Inkább a másik oldala szokott zavarni amikor egy noname valaki kiakad FB-n hogy ő ugyan nem utal előre, mert megjárta és belinkel egy beszélgetést ahol valami kevésbé bizalomgerjesztő "C típusú" ember behúzta, annak bezzeg utalt előre 80k-t egy 160k-s rollerre, de ezért nekem nem utal előre 10et egy töltőre. És meg van lepődve, hogy én nem adom fel neki utánvéttel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G 256 GB Fekete - 3 prémium tokkal, 2 hónapos, garanciával - hibátlan állapot
- Samsung s23 plus 512gb,fekete,fuggetlen.
- Asus ProArt PA329CV Prémium Tervezői Monitor! 32"/4k/HDR400/100% sRGB/100% Rec. 709/Usb-C/
- Jones Flagship 158 snowboard Ride T6 alumínium kötéssel eladó
- Canon A-1 Kit, Kifigástalan Állapotban, Minden Tartozékával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest