Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Eddig egy 13 éves koromban kapott MTB-al tekertem, június közepére tudok összeszedni kb. 250 ezer Forintot, ebből a pénzből szeretnék kerékpárt venni.
Elsősorban fitness kategóriában keresgélek de nagyon vonzanak az országútik is. A MTB-ommal 50-80-130 km-es köröket szoktam menni. Az új bringával több tervem is van: Balaton körbe, Kecskemét-Pécs, horvát tengerpart, Románia és bejárni vele minél jobban Magyarországot.
Új és használt piacon is nézelődök folyamatosan, de 200 centi, 93 kg vagyok, így használtak között nehéz találni megfelelőt és jobb szeretném beletenni én az első kilométereket.
Egyelőre sorrendben a kiszemeltek:
1. Q Race Flatbar RC
2. Q Race Flatbar SL 2014
3. Q Race Flatbar SL 2013Első kettő Tiagrás, harmadik Sorás. Kérdés: érdemes Tiagrásokat keresni? Vagy nincs nagy különbség a Sorához képest? Haibike-ok között nézelődök leginkább, mert ahogy nézegettem az alkatrészeket, ugyanazért a pénzért náluk találtam a legjobb felszereltséget. Illetve magáról a gyártóról is általában jókat olvastam.
Orbeát, Bianchit találtam még hasonló felszereltséggel, de drágábbak is valamivel. Meridánál van pár modell, ami nagyon hasonló, de ott meg a vázgeometria nem tetszett (rácsos tartókat elég sokat számolgattam és volt amin felhúztam a szemöldököm ).
Ezeknél a bringáknál még azt is néztem, hogy koskormányos verziójuk gyakorlatilag ugyanezekre a vázakra épülnek, így később átszerelhetném némi befektetéssel országútira is.Tehát mi a véleményetek, mit ajánlanátok?
-
kacsyx
aktív tag
válasz rétisün #20837 üzenetére
Csak aszfalton használnám, a sár másodlagos szempont lenne. Tárcsaféket nem tartom fontosnak, alföldi vagyok, bicajoztam Pécsett is a montival, a sima V fékkel meg tudtam állni mindig és sokkal olcsóbb, egyszerűbb a karbantartása is. Koskormány is játszik persze, de az a baj, ugyanebben a felszereltségben 40-50 ezerrel drágább egy koskormányos mint az egyenes. A 3 linkelt bicaj pl. egy az egyben megtalálható koskormánnyal is, csak más színben és néven.
Leginkább az érdekelne, mi a véleményetek a váltókról. Olvasgattam Testbike-on a véleményeket. Érdemes lenne inkább használtan 105-ös, Ultegrás, vagy Campagnolo váltós bicajokat keresni, vagy a Tiagra, Sora esetleg Claris is megbízhatóan használható és normál aszfaltos használat mellett tartós? Úgy tudom a Claris a Sora felváltására jött és elég jónak mondják. Clarisos bringákat találni már 200 alatt is, Sorást 200 körül, Tiagrást 230 körül vagy felette, 105-ös meg már 300 ezres kategória újonnan (egy 105/Tiagra vegyes Wilier van most 270-ért 350-ről, az még tetszik). Szeretnék olyan bringára beruházni, ami ebből a keretből sok évig használható lesz. Próbálok olyanokat nézni, ahol az alkatrészek szettekként vannak felszerelve.
Arról mi a véleményetek, hogy karbon bringát használtan nem érdemes venni? Úgy hallottam, hogy csak pár évre vannak tervezve, mert egyszerűen elöregedik az anyag. Ebből mi igaz? -
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Biztos nagyon alap kérdés, de mit takar a compact és a triple jelölés az országúti bringáknál?
-
kacsyx
aktív tag
Á, köszönöm!
Van amúgy értelme a három tányérnak? Nekem egy régi montim van és ott nem lehet rendesen kihasználni a legkisebb fokozatokat mert nehezen vált át vagy kattog és hát amúgy sem volt még eddig szükségem azokra.
Országútinál mások azért a fogszámok, itt hasznos lehet? -
kacsyx
aktív tag
válasz gergo5991 #22616 üzenetére
A bicajra erősítést nem ajánlom, nem használ a telefonnak, ha a nap süti a kijelzőjét. Nekem a karomra van csatolva egy egyszerű Kalenji karpánttal, és nyáron ha a tűző nap rásüt, felforrósodik, leállítja magát. Ilyenkor belső oldalára fordítom át a karomnak, ott nem éri úgy a nap. Bicajra erősítve nem tudod védeni tőle.
Egyébként Runtastic-ot használok, nekem ez vált be leginkább. -
kacsyx
aktív tag
Szerintetek hülye vagyok, hogy 250-300 ezer körül akarok venni Tiagra/105/Xenon felszereltségű országútit újonnan? Beszéltem már pár ismerőssel, azt mondják tiszta bolond vagyok, hogy ennyi pénzt akarok érte adni, mikor használtan feléért megkapom.
Jó is lenne a használt, de 60-as, 62-es méretben nagyon nehéz jó állapotút találni.Wilier Montegrappa
Bianchi Via Nirone
Orbea Aqua
Specialized Allez
Canyon Roadlite
Haibike Q Race
és hasonló típusokban gondolkodom. -
kacsyx
aktív tag
Bő másfél éve gyűjtök rá egyetemistaként, pár hónapja a kaján igyekszem minél többet spórolni, nem kis nélkülözéssel jár olykor, de eddig minden Forintot saját zsebből raktam össze és addig nem akarok megállni, míg össze nem jön a tervezett bicaj. Értelemszerűen buli nem sok volt mostanában, 'szerencsére' amúgy se élek sosem alkohollal, se cigivel.
Jelenleg a Canyon tetszik a legjobban 105-el.
Ausztriában van egy üzlet, tegnap linkelte itt valaki azt hiszem, részben magyar eladókkal, szimpatikusnak tűnnek, de ott sem sokkal olcsóbb újonnan valószínűleg. Használt külfölditől meg annyiból tartok, hogy oda jó eséllyel nem tudnám elvinni bringás barátomat, akivel átnéznénk. Én meg beismerem, átverhető vagyok, nem volt dolgom pár próbakörön kívül sosem országúti bringával, pláne nem az újabb típusokkal és a rajtuk lévő alkatrészekkel. -
kacsyx
aktív tag
válasz Tothgera30 #22892 üzenetére
A fixis fazonokról mindig eszembe jutnak az építész dla tanáraim, azok szokták még felvenni ezt az elvont stílust Annyi a különbség, hogy ők még istennek is képzelik magukat amint bekerülnek a körbe
-
kacsyx
aktív tag
Erdőben így tekerjetek...
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz syberia #22933 üzenetére
Ladánybene és Tatárszentgyörgy között. Mezőőr szomszédomat kérdeztem, ők teszik-e ki, vagy az erdészet, de mondta, hogy a fatolvajok szokása. Leszúrják, nekiállnak fát vágni, ha menne a rendőrség, vagy az erdészet, már nem mennek. Ők meg addig elinalnak.
Pont telibekaptam a hátsó kerékkel, 15 km-t toltam utána.[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Mikor hallottam a durranást, már nem is voltam ideges, beletörődtem gyorsan a sorsomba, hogy tolom egy 'kicsit'. Amúgy is gyűjtöm a betonacélt, betonozáskor mindig jól jön
-
kacsyx
aktív tag
válasz superecneB #23134 üzenetére
Runtastic nevű alkalmazást is tudom ajánlani.
-
kacsyx
aktív tag
Most tiszta boldog vagyok, hogy olvasom, ki mit visel, eszik tekerés során
Én jobb híján hálós gatyában szoktam tekerni és csak előtte eszek valamit, inni pedig kutaknál mikor beérek egy településre. Már ha éppen van, meg működik.
Pl. mikor 130-at tekertem a kis csotrogány montimmal a kellemes nyári melegben, akkor is csak 110 km után ettem 2 banánt, mert már nagyon lecsökkent a tempóm. 10 perc múlva éreztem is, hogy újra van erőm tekerni, fel is dobta a kedvem. A gatya pedig sosem zavart, sőt, még a nyergem is egy 14 éves, nagyon alap montis nyereg. Bélelt nadrág? Sose volt, majd egyszer.
Mondjuk tanyasi kölök vagyok, a talicska sem laprugós, potyog is róla a disznótrágya a pocoktúrásokon. -
kacsyx
aktív tag
Jó mély, finom szemcsés kunsági homokba milyen bringa ajánlott? Gondolom a minél szélesebb külső az alap. Ezen felül sima MTB? Kerékméret 26/27,5/29?
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek, megérhet ez a bicikli 100 ezer Forintot? Esetleg tudnátok linkelni róla egy tesztet? Sajnos nem találtam pont ilyen bringát eddig a neten.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Milyen állapotúnak mondanátok?
Teljes Ultegra szettes outi, Shimano Wh-R500 kerékkel, karbon első villa. 130 ezer Ft.
Kép1
Kép2
Kép3
Jól látom, hogy van rajta sárvédőszem?[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz tatabike #27891 üzenetére
Épp ez a baj, hogy ugyan Pécsett tanulok, de bringás ismerősöm nincs arra, legalábbis olyan akiről tudok. Kecskemétről meg macera elvinni az ismerősöm, aki értene hozzá. Egyelőre megvárom a válaszát, mekkora a váz, utána eldöntöm. Szerintem a képek alapján teljesen jó állapotban van, egy láncnyúlást kellene mérni helyszínen, meg a tányért megnézni, tényleg milyen. A fogat kopását sosem tudtam megállapítani, mi számít még jónak, mi cserés, pedig becs szó igyekeztem figyelni mikor ilyen véleményezéseket kértek tőletek
A vázat át tudom nézni, meg a többi alkatrészt is, úgy gondolom.Tárgytalan, el is kelt
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Mekkora gyökerek vannak... (jó, nyilván üzlet neki, de akkor is)
Amelyik bringáról linkeltem képeket, hogy véleményezzetek, mert megvenném ha érdemes, ma újra fenn van aprón. Tegnap lett meghirdetve először, 130 ezer Ft volt az ára, délelőtt elkelt, délután újra felkerült 170 ezerért... Valaki nyerészkedik rajta, én meg összekapartam volna valahogy 130 ezret, hogy tekerhessek vele. Le is hangolt ez az egész. Gyűjtöttem két évig a pénzem, amit én kerestem egyetem mellett, úgy, hogy közben én finanszírozok magamnak mindent. Nem könnyű megállni ilyen hosszú távon, hogy csak arra költsek, ami létszükséglet, hogy teljesen önerőből tudjak megvenni olyan bringát, amilyet szeretnék. Összejön már 200 ezer, számolgatok, nyáron ha végig dolgozok, még hozzá tudok tenni 100 ezret, plusz marad is tartalékban legalább ennyi. Közben szerencsétlen kutyám fertőzést kap, amit csak lehetett megpróbáltunk az orvossal, pénzem nagy része elúszik, kutyám elmegy. Nem érdekelt, ugyanígy tettem volna. Elkezdem újra kapargatni a pénzt, itt lett volna egy lehetőség, meg tudtam volna venni, ha nehezen is. Erre megveszi, hazaviszi, csinál új képeket, leírást és felteszi 40 ezerrel drágábban. Hát kenje a hajára, csak ennyit tudok mondani... -
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Segítenétek nekem abban, hogy véleményezitek ezt a bringát, megéri vagy nem ennyiért?
A teleszkóp nem tetszik, ha lenne pénzem később, cserélném vagy egy jobbra, vagy merev villára (14 éve merev alu villával járok, sosem zavart). A gumikat is vékonyabbra cserélném, 28-asra gondoltam, csak aszfalton használnám. A hátsó váltót Acerának néztem, váltókarok szerint 7 sebességes, valószínűleg nem mai darab. Többi leírásban. Összességében mit gondoltok róla?[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Bringát szeretnék vásárolni a hónap végén. Sok gondolkodás után trekking mellett döntöttem. Kerékpártúrákra akarom használni: Szlovéni, Horvátország, Erdély és persze Magyarország. Inkább aszfalton, mint terepen. Emellett munkába járni (25km oda 25 vissza) és sima edzésre is használnám (csomagtartó, sárvédők csak akkor lennének a bringán, ha hosszú túrára megyek). Kell tehát csomagtartó rögzítési lehetőség, ez egy fontos szempont. Cyclocross is jó lenne, de arra nem lesz 300 ezrem. Használt bringa hirdetéseket rendszeresen átfutom, de 200 centi vagyok, ráadásul hosszú lábakkal, eddig nem találtam megfelelőt. Így már új bicikliben gondolkodom.
Ami a legszimpatikusabb az jelenleg a Cube Travel RF. Úgy gondolom teleszkópra nincs szükségem. Merev villás MTB-om volt eddig, sosem zavart mikor összekoccantak a fogaim a traktornyomban, ahogy a kátyúk sem zavarnak. Tehát inkább merev villás legyen. Csomagtartó pontok vannak. Ráadásul az összkép is tetszik.Kérdéseim:
Hátsó váltó: Shimano Deore RD-M592, 9-Speed
Első váltó: Shimano Acera FD-M390, Top Swing, 34.9mm
Váltókar: Shimano Altus SL-M370, Rapidfire-Plus
Deore hátsó váltó gondolom megfelel a célnak. Acera első váltóról is összességében jókat olvastam itt a fórumon, az Altus váltókar pedig talán nem akkora gond, hogy "csak" Altus. Érdemes lenne megvétel előtt cserélni mindent Deore-ra?Fék: Shimano A-M355, Hydr. Disc Brake (160/160)
Gondolom alap Shimano tárcsafék lehet, sok infót nem leltem róla. Elég bőven a célnak ugye? Alföldön lakok, de Pécsett is sokat vagyok, ott már azért vannak dombok. Mondjuk kulturáltan kerekezek lejtőn isHajtómű: Shimano Acera FC-M391, 48x36x26T, BB-UN26, 175mm, Chainguard
Erről már vegyesebb volt a kép, de szerintem a 15 éves montimon lévő Shimano SiS-es rendszernél csak jobb lehet a merevsége (Megjegyzem, a SiS váltás mai napig jól működik, csak a váz 53-as...)Felni: CUBE SX. Disc
Semmit nem tudok róla...Első agy: Shimano DH-3D37, Hub Dynamo, QR
Hátsó agy: Shimano Deore FH-M615
Hátsó agy oké, elsőről nem tudok semmit...Gumik: Schwalbe Spicer Active, 40-622
A 40-es gumikat azonnal cserélném vékonyabbra, hogy gyors legyen aszfalton. Kérdés, hogy vékonyabbal is pakolhatok fel csomagot nyugodt szívvel? (92 kiló vagyok) 25-ös, 27-es köpenyre gondoltam. Itt a felni mérete is fontos, ugye?230 ezer a bringa. Egy kicsit talán tudok belőle faragni. Újan ennyiért korrekt vétel?
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #49647 üzenetére
A K2-őt néztem már és nagyon jó lenne kedvezménnyel utolsó bringát venni, de 62-es, vagy minimum 60-as kellene. Az összes hasonló felszereltségű 50 és 56 méret között mozog.
A dinamó nekem tetszik, vagy egy biztos világításom és megúszok súlyos ezreket lámpavétellel. Az értékelése nagyon jó, 3000 szavazatból 4,9-es külföldi oldalakon. Ellenállása is elhanyagolható, mindenki ezt írta. És végre látnék Szerintem a dinamó jó dolog. 1 kg a súlya, ennyi a hátránya mindössze.
Olcsóbban Turney váltós bringákat találok, vagy full Acerást (agyastól, mindenestől). Az 1-2 évvel ezelőtti szériákkal is a méret a gond, nem a nagy méret szokott megmaradni sajnos.Because: Cross-trekkinggel a teleszkóp a bajom. Nincs rá szükségem, ráadásul nagyon alap darabokat találni ilyen kategóriában.
-
kacsyx
aktív tag
válasz bunddog #49764 üzenetére
Csak felszereltségben kérdezem. Ha van jobb felszereltségű olcsóbban vagy azonos áron, akkor szívesen veszem azt, egyértelmű. Nem lényeg a Cube. Bár néztem egy másik Cube-ot is, igaz itt már van egy alap teleszkóp, ami szerintem pénzkidobás.
Amit linkeltél KTM Fun Spirit, az nálam 285 ezer és csak 56-as van már, nekem az nagyon kicsi.
A KTM Life Sprint 265 ezer.
A Bergamontok gyengébben felszereltek, igaz sokkal olcsóbbak is, de csomagtartó nélkül is nehezebbek.Most a fent linkelt Nature Pro-hoz viszonyítok, ezért az árért a legjobb felszereltségűnek látom egyelőre. És alkudnék belőle valamennyit mindenképpen.
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Ezen a vázon most van csomagtartó felfogatásnak furat vagy nincs? A nyeregcsőbilincs alatt ha jól gondolom az van, de a hátsó keréknél nem látok. Vagy kitakarja a váltóbovden?
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
15, max. 20 ezer Forintból szeretnék egy fekete cross bringára első, hátsó lámpát, kilométerórát és egy csengőt venni. A lámpával lássak, lássanak, a csengővel halljanak, a komputer pedig tudjon aktuális és átlagsebességet mérni, ennyi az igény. Melyek a jól bevált termékek?
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy az 5-ös főút Budapest és Ócsa közötti szakasza bringázható-e büntetlenül? Felvonatozok Budapestre bringát venni, vissza Kecskemétre már két keréken gurulnék. Ócsa után végig vannak mellékutak, egyedül a Grassalkovits út és az Ócsai út azon szakaszában vagyok bizonytalan amely egyben az 5-ös főút is.
Ha valaki tud infót, nagyon megköszönném! -
-
kacsyx
aktív tag
válasz sultansmith #51272 üzenetére
Szerintem inkább tapasztald ki Neked melyik a legmegfelelőbb módszer a fogyáshoz. Én biztos nem az étkezés átalakításával kezdeném, mert nehezebb út és nagyon könnyű belebukni. Inkább a mozgást szeretném meg újra. Elkezdenék biciklizni, felfedezni új helyeket, a lényeg hogy élvezd a tájat, ne azért hajts mert ott van a fejedben hogy fogynod kell. Gyorsan észre fogod venni a változást a jelenlegi étrendeddel is. Mikor már meglesznek az első örömök a mérlegre állva, akkor saját magadtól rá fogsz jönni, hogy táplálkozni is másképp akarsz.
Én 107 kilósan kezdtem el 4 évvel ezelőtt először futni, majd bringázni komolyabban. Mai napig ugyanúgy zabálok mindenfélét mint korábban, csak még többet mint akkoriban és így is nagyon nehezen tudom tartani a 92-93 kilómat, hogy ne menjen lentebb (egy nyár alatt adtam le 15 kilót). Pedig egy étkezéssel meg tudok enni egy csomag spagettit, vagy 4 nagy lángost csülökpörkölttel. Barátnőm a főzelékeket kondérban főzi... És nincs sosem étkezési rendem, rengetegszer eszek éjfélkor is. Egyszerűen csak sokat mozgok és szerencsés a szervezetem. Bár ezért mindig mindenki aki gyúr és táplálékkiegészítőkön él, meg grammban méri a kajáját lehord, hogy hogy tanácsolhatok ekkora ökörségeket másoknak. De mások vagyunk, ki kell tapasztalni. Nekem a diéta sosem jött be. Éhesen edzésprogramokat elvégezni nem egy élvezetes program... Enni imádok és sosem fogok lemondani semmiről amit megkívánok. Inkább futok pár kilométerrel többet és ugyanott vagyok vele, csak az evést is élvezhetem, meg a mozgást is...
(még egyszer, nekem ez a módszer vált be, lehet ettől még mások számára gyalázatos tett, elfogadom)[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz Runner_fxr #51276 üzenetére
200 centi vagyok, 93 kiló jelenleg és az L-es karcsúsított ingek derékban bőek (pedig XL inkább a méretem). Tehát nincs pocakom, igaz sört is ha ittam életemben 2 decit...
Semmi sem sportoltam 17 éves koromig rendszeresen. Aztán jött 3 év floorball, majd ismét semmi rendszeres 24 éves koromig. Viszont az igaz, hogy amióta eszemet tudom, inkább sétálok el valahova 3-4 kilométert, minthogy buszra üljek, vagy autóba. Múltkor 25 kilométert sétáltam haza, mert nem volt kedvem várni 40 percet buszra. És azért tanyasiként mindig volt otthon munka.[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz JackFeryll #51286 üzenetére
Jó, annyiból egyszerűbb a helyzet, hogy tanyasiként ott van a csirke, tojás, sertéshús, pulyka, kacsa és olykor hullik a vadászoktól vadhús is. Gyümölcs van mindenféle ami itthon megterem. Zöldség szintén. Sokáig még a tésztát is volt aki elkészítette a családban, azt sem kellett venni. Kávét utálom, Mekiben életemben 2-szer voltam. Magyarul amit eszünk, az minőségi, még akkor is ha nehéz és zsíros étel (a zsír-olaj dilemma is megérne egy misét...).
De még egyszer, szerintem mindenkinek ki kell tapasztalnia számára mi a legjobb megoldás ha fogyni szeretne.[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Ciclo CM4.11 kilométerórám és újabban össze-vissza mér. Nem zavarhatja semmi, kint a pusztában is ugrál a sebesség (15-ről 90-re 1 másodperc alatt gyorsulok, lassulok). Mit lehet vele kezdeni? 5 hetes kb., gondolom nem az elem merül.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Doki-HUN1978 #53427 üzenetére
A bandázs és a nyereg koszosságából ítélve sokat nem törődött a bringájával...
-
kacsyx
aktív tag
válasz Slownz #53466 üzenetére
A fülem nekem is eléggé fázik és be is fúj rendesen a szél hosszú lejtőkön, gondolkodom mi lenne a legjobb ellene. Lehet egy jó sapka lesz, sisak nélkül, mert ha felveszem az általad is linkelt balaclavát, este 10-11-kor minden sarkon leállítanak a rendőrök fekete biciklivel, fekete ruhában, fekete maszkkal, nyáron jól lebarnult képpel
-
kacsyx
aktív tag
Nem pont ide tartozó kérdés, de hol érdemes utánanézni, milyen kerékpáros programok vannak az országban? Pl. rábukkantam tegnap egy Velencei-tó kerülő "versenyre", de csak a véletlenen múlt. Facebook események között még nem jöttem rá, hogyan lehetne keresni, csak az ajánlottakat látom, más oldalakat meg nem ismerek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest