Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
Kerékfűzésben ki van otthon? Adott a téma, 29er gépbe könnyű kerékszett építése, átütős agyak, könnyű felnik, 80-85kg-os limit. Fun Works N-Light One - ZTR Crest jó alapanyag lenne? Amit nem értek. 32 küllő. Anno azt lestem hogy 28 küllős könnyebb, és rohadt merev, akkor itt mégis olyan vékony a felni hogy kell a 32 küllő a merevség miatt?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
eddie1978
senior tag
Mivel még 7000km nem volt, ezért beírok én is. Ma fordult át Strava szerint. Ridewithgps szerint kell még egy 100-as. Azt még beletolom az idei évbe, hogy tuti meglegyen. SS-CX-XC gépekkel sikerült összehozni. Ezzel megvan a 2013. évi max mielőtt megrogytam volna 2014 nyarán. Tavaly csak gurulgattam 3700km-t, míg idén sikerült többet menni szerencsére.
Egy tapasztalatom van az utóbbi évekből. Az egészség mindennél fontosabb.Sok-sok kilómétert mindenkinek!
-
jjeahh
nagyúr
válasz rétisün #99599 üzenetére
A szintet sajnos nem mértem, okosmobilom most nincs, a km órám meg nem tudja
Hasaggymeg: Sajnos nem mértem pontosan, a legelején semmivel nem mértem, aztán egy kölcsön km órával, majd saját cateye-vel, aztán a kínai inbike-al, az van most is. Összeadtam, amit a 3 km óra mért + megtippeltem kb. mennyit tekerhettem az első hónapban km óra nélkül, így jött ki a 6000km nagyjából. Lehet, hogy kevesebb, lehet, hogy több, de nem sokkal, min. 5500-max 6500km szerintem.
Más: rugós telót (rock shox tora) érdemes szétszedni, szervizeltetni, vagy nyúzzam addig, amíg tönkremegy, majd cseréljem komolyabbra? Főleg az érdekelne, hogy szerviz nélkül szét fog esni alattam? Vagy max elkezd kotyogni, ilyesmi. No meg ha itthon szedném szét, milyen olajat kell venni bele, egyáltalán hol találok ehhez megfelelő olajat? Full laikus vagyok hozzá
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
rétisün
veterán
válasz jjeahh #99603 üzenetére
ahogy korábban is írtam, nem a szint, meg a km számít, hanem hogy szeretsz bringázni, mész amikor/amennyit tudsz. ez a lényeg, más nem számít!
boldog karácsonyt, sok-sok km-t mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
zoli03
őstag
válasz Tothgera30 #99601 üzenetére
Ez valami fűzött a kerék a linken nem? Van ebből az agyból 28 lyukas változat?
-
zoli03
őstag
válasz jjeahh #99603 üzenetére
A Tora nem olyan rossz teló, hogy ne érné meg karbantartani. Ha lecseréled egy komolyabbra, simán el tudod adni. Szétesni semmiképp sem fog, inkább egyre gyengébben fog mozogni (ha terepen használod, akkor nagy hátrány lesz), meg kotyogni is fog, de az sok idő, meg ha el is kezdi, az sem zavaró mértékű. Rock Shoxokhoz van szerelési útmutató olajtípussal/mennyiséggel, olajat tudsz venni autószerelő boltban. Youtube-on van sok videó, de ha nem vagy biztos magadban, inkább szervizbe vinném a helyedben.
-
Zsohi
őstag
Ez durva... Szerintem a küllők vékonysága miatt lehet szükség a 32-re.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
ZolkoW
őstag
én arra tudok gondolni,hogy külön megvásárolható agy, felni esetén még mindig a 32 lyukas a legelterjedtebb, és egyszerűen ennyi. lehet,hogy létezik az agy 28 lyukasban,de nem kapni külön,csak gyártóknak, nemtom..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
válasz rétisün #99604 üzenetére
Ja, hát nálam a lényeg tényleg inkább az élményen van, meg a természet szereteten, ha pár napig nem mehetek ki a zöldbe, kikészülök
zoli03: Kösz! Yt-n utánnanézek. Még régebben nézegettem rs telókról szétszedős videókat, picit azért tartok tőle, mert rengeteg az apró alkatrész és nem tudom minek mi a funkciója. No meg olajam nincs és fogalmam sincs milyent vegyek.
Kellemes ünnepeket nektek is!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tothgera30
Ármester
Valószínű, míg 2mm-es küllőkkel van fűzve a 28 küllős kerék, az legyen mondjuk 1600g, a 32 küllővel fűzött, persze 1.5-2mm vagy hasonló felosztásba van beleszórva, de megáll 1500g körül.
#99608 ZolkoW: Hasonló ötleteléssel jutottam én is erre, ezek a felnik 330-390g körül vannak, biztos kiflibe könnyebben lehetne őket hajlítani ha nem lenne meg a plusz tartás, küllők adta merevség.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ShiTmano
aktív tag
Ez mennyire jó ajánlat?
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Betétes nadrággal kapcsolatban kéne egy kis segítség, tanács.
Eddig szinte sosem fájt úgy igazából a hátsó felem. Sima alsónadrág és pamut rövidnadrágban tekerek. Télen 5 fok alatt nem nagyon tekerek, hűvösebb időben még felveszek egy Decathlon-os bélés nélküli cicanacit. Néha néha picit elzsibbad a hátsó fertájom, de ezt általában megoldja ha pár másodpercig állva tekerek. Két dolog problémás.
Ha mondjuk tekertem minimum 35-40 kilómétert egymás után három nap, akkor néhány helyen kicsit kidörzsölődik a bőröm. Illetve nyári melegben mikor átizzadom a pamut alsónadrágot és a pamut rövidnadrágot elég kényelmetlen tud lenni.Most vettem egy ilyen betétes "aláöltözet" nadrágot a Decathlon-ban, a terv pedig az volt hogy tavasszal/nyáron megveszem hozzá ezt a rövidnadrágot.
Eddig két bringázáson vagyok túl vele, és egyelőre nagyon nem jött be. Először is, ha járok benne vagy állva tekerek olyan érzés mintha pelenka lenne rajtam vagy mintha besz*rtam volna.
Egyáltalán nem kényelmesebb mintha simán alsónadrágban tekernék, sőt mintha ma még kényelmetlenebb is lett volna. Eléggé beleizzadok, ami fura ahhoz képest hogy aláöltözetnek van tervezve... Elől a golyóim tájékán mintha egy picit túl szűk lenne, illetve itt is egy kicsit párnázott, amit nem igazán értek. Meg igazából az érzés sem tetszik vele mikor ülök a bringán. Biztos hülyén hangzik, de kicsit túlságosan "elveszik" alattam a bringa, kb. még a nyereg formáját sem érzem.A méret nekem okénak tűnik. Először egy L-es jött, de az felment a köldökömig, aztán jött helyette egy M-es. Ha ennél kisebbet vennék szerintem már túlságosan szorítaná a combomat.
Mi lehet a gond szerintetek? Túl olcsó, valami jobb minőségűt kellene kipróbálnom? Lehetséges hogy nekem valamilyen vékonyabb működne jól, vagy egy teljesen párnázatlan alsónadrág szerűség kéne ami nem pamut?
Jelenleg mindenképp olyat szeretnék ami nem feszülős országúti nadrág, mindenképp felső rétegként valamilyen montis rövidnadrágot szeretnék. Átlagban 1,5-2 órákat tekerek országúton és földutakon, de persze az időt és/vagy távot szeretném majd növelni. -
Solad
addikt
válasz HollyBoni #99613 üzenetére
Btw alsogatyat ilyesmi ala sosem veszunk. Masreszt pedig az osszes retegnek megfelelo technikai anyagbol kell lennie ahhoz hogy elvezessek a nedvesseget.
A betetet meg fogod szokni, csak eleinte szokatlan de teny hogy az olcso gatyak szivacsbetetje nem az igazi.
A ketto arabol mar vehetsz egy vallalhato minosegu bringasgatyat, es nem kell extra retegekkel szarakodni.ez pl arahoz kepest kifejezetten vallalhato minoseg.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
HollyBoni
veterán
Eddig csak alsógatya nélkül használtam a betétes nadrágot. Gondoltam hogy a felső réteg is számít csak az volt fura hogy sima pamut alsónadrágban még kevésbé izzadtam be mint a betétes nadrágban pedig ha jól tudom a pamut kb. a legrosszabb nedvesség elvezetésben.
A linked rossz.
Feljebb megyek árban ha kell, első körben azért nem akartam egy vagyont költeni mert nagyon problémás sosem volt a hátsó felem, gondoltam valami olcsóbb cucc is megfelelő lesz ha a sima alsónadrág is már majdnem jó volt. Meg elmegyek egy Decathlon mellett minden nap munkába menet.
[ Szerkesztve ]
-
5381
aktív tag
válasz HollyBoni #99613 üzenetére
Én is ilyen nadrággal kezdtem, mert nem akartam szűket felvenni. Igaz, csak az 500-as szériával, de nem volt kényelmetlen egyáltalán. Nyáron hordtam, izzadtam benne rendesen. Én országútin hordtam, vékony és betét nélkül elviselhetetlen nyereghez, de több órákat is kihúztam vele.
Ezek szerintem akkor működnek jól, ha csak a saját cuccát hozzágombolod. Ha több réteg egyéb nadrágot is felveszel, nem biztos, hogy kényelmes lesz.
Így télre, szerintem egy hosszú betétes bicilkis nadrág és rá esetleg egy rövidnadrág a jó választás, ha zavar a szűk nadrág.
Vagy lehet, csak egy komfortosabb ülés kell -
HollyBoni
veterán
Ülésből úgy érzem elég jól meg tudok barátkozni mindennel, tényleg főleg csak a kidörzsölés és átizzadás a gond. Az szerintem inkább a pamut alsónadrág okozza.
Jelenleg Fizik Arione van ami szerintem nagyon jól passzol a hátsó felemhez, azt meg nagyon szeretem hogy teljesen vízszintes maga az ülés teteje, nincs benne semmi ív. Előtte valami bike+ ülésem volt elég sok ideig, azon sem fájt igazán semmim, szintén csak kidörzsölés és izzadás volt a gond.Ma tényleg úgy éreztem hogy kényelmetlenebb volt a betétes nadrág mint a sima alsónadrág, szóval valami nagyon nem stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
RaiZka
tag
válasz HollyBoni #99617 üzenetére
ugyanilyen 900zas betét van az én kantáros gatyámban és (nekem) teljesen bejött. Igaz a többiekkel ellentétben én húzok alá pamut boxert is. (igen, egy kicsit igazgatni kell amikor felveszem de ennyi..)
Mentél vele hosszabb távot is? A nyereggel mi a helyzet? Én nyáron próbáltam megszokni a gyárit, de nem ment.. 15-20km után baromi kényelmetlen volt. Cseréltem, azóta nem fáj a hátsóm.. (4500km)
Közben már látom más is felhozta a nyereg témát..
Van 100zas rövidnadrágom, na annak a betétje nekem sem jön be.. Azt jövöre cserélem majd valami másra..
[ Szerkesztve ]
-
5381
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
Szvsz mindenkinek más formájú nyereg kényelmes. Én pont azért néztem ki ezt a nyerget mert úgy vettem észre hogy általában a keskenyebb nyergek jönnek be (vékony vagyok) és tényleg nagyon jó hogy nincs benne semmi ív. Szerelőként dolgozok egy olyan boltban ahol szokszor régi és/vagy nagyon alap trekking, városi bringákkal dolgozunk (sajna bringás nadrágjaink egyáltalán nincsenek), ezekre nagyon szeretnek olyan nyergeket rakni ami 5x olyan széles és 10x olyan vastag mint az Arione. Na én ezeken kb. a próbakört alig bírom ki. Nagyon utálom őket.
Az előző bike+ nyergem amit kb. 2 évig használtam vastagabb volt több szivaccsal és szélesebb is volt mint a mostani Arione, komfortra nekem azonos a kettő. Sem ez, sem a régi nem nyom sehol.Tényleg csak a kidörzsöléssel meg izzadással van baj, de az a régi nyeregnél is jelen volt. A s*ggem konkrétan sosem fájt.
(#99620) RaiZka: Eddig 2x 1,5-2 óra bringázás van benne. Próbálkozok még egy kicsit hátha megszokom.
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
Decathlon webshopban az sks air 8.0 állópumpa 8e helyett 4e. Nagyon megéri, ha valaki jó pumpát szeretne.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz HollyBoni #99622 üzenetére
Egy cipőben járunk,nekem is csak a felsőkategóriás betétes,alsó nélkül páros tudott csak vetekedni a pamut alsó+futónadrággal.Így szoktam meg,ez "kényelmes" akár 6-7 órát is egy nap a nyeregben.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
RaiZka
tag
Volt.. Kosárba is raktam, csak tököltem a kuponommal mert nem akarta elfogadni.. Mire elhatároztam, hogy anélkúl veszem (15min) elfogyott..
Illetve Csömörre ír még 2db-ot de ugye oda nem tudsz rendelést leadni.. Gondolom az áruház készlete az igazi kamu, különben nem értem miért ne lehetne oda rendelni..
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Hasaggymeg #99624 üzenetére
A felsőbb kategóriás nadrágokban is vastag szivacs van, vagy ott inkább kevesebbet használnak de sűrűbb, jobb minőségű a szivacs?
Lehet még bepróbálkozok egy ultra vékony MTB nadrággal és valamilyen nem pamut alsónadrággal, hátha. Annyira fura állva tekerni vagy járni ezzel a betétessel...
-
HollyBoni
veterán
válasz dunkel #99628 üzenetére
Igazából az a fura ezzel a Decathlon gatyával hogy elől szorít kicsit, hátul tök jól illeszkedik, de ettől független mikor járok vagy állva tekerek érzem azt a két vastag szivacs betétet ami nagyon idegesítő.
Megint csak az a bajom, hogy legfelső rétegként valamilyen montis nadrágot szeretnék. Attól félek egy sima kantáros nadrág túl meleg lenne nyáron ha rávennék egy montis nadrágot.
Endura montis nadrágokkal van valakinek tapasztalata? Úgy néztem a Hummvee nagyon népszerű, meg van belőle lite verzió is, de a betétje elvileg elég gagyi. A Singletrack nadrág meg a betétje is elég pofás, bár picit drága, de ha ennyit kell költeni egy normális gatyára akkor benyelem az árat.
-
bunddog
tag
Hali!
18,56 mm-es belső szélességű (tolómérővel mérve) felnire a 28-as külsőt biztonságos felrakni? A Sheldon Brown-os táblázat szerint igen, de azért gondoltam megkérdem hátha nyomul itt valaki hasonló kombóval. Conti GP 4000 SII-t raknék rá és ahogy láttam a conti mindig picit szélesebb mint kéne.
-
HollyBoni
veterán
válasz bunddog #99630 üzenetére
Simán jó lesz. Én 19-es belső szélességű felnin használtam 28-as gumit egy csomó ideig. Szvsz perfekt kombó. A 28-as GP4000 SII azon a felnin meg amúgy is minimum 30 lesz.
Sheldon táblázatban az van hogy 19-es felnire 28-as guminál kisebbet ne rakj. Ezzel szemben most ugye országúti kerékszetteknél is elkezdett divat lenni a szélesebb felni, és ezt a határt már gyártók is átlépték.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dunkel #99628 üzenetére
El is felejtettem említeni a kantáros dolgot,mert tulajdonképp az az egyetlen betétes amit jónak éreztem,valószínű a jobb rögzülése miatt.Használtan kaptam,valami Deutchland van rajta,lehet profi cucc.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Runner_fxr
Ármester
válasz HollyBoni #99629 üzenetére
Nekem pont ilyen gatyám van: [link]
A legjobb montis gatya amit eddig próbáltam. A betétet el kell felejteni, engem az minden rövid gatyánál zavar, mert túl meleg lesz tőle. De ezt leszámítva tökéletes. Figyelembe véve, hogy 10 ezer körül micsoda ócska rongydarabot árultak a decathlonban, bőven megérte a 20 ezer körüli árát.
-
HollyBoni
veterán
válasz Runner_fxr #99634 üzenetére
Akkor szerintem bepróbálkozok valami Endura nadrággal. Ha esetleg nem sokkal drágábban sikerül elcsípni lehet megpróbálkozok egy Singletrack-kel Hummvee helyett, aztán ha nekem sem jön be a bélése akkor megpróbálom bélés nélkül valami nem pamut alsónadrággal. Ha az sem jön be akkor passz.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Hátha valaki ilyet keres: Garmin edge 200 60$
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HollyBoni
veterán
válasz bunddog #99638 üzenetére
Shimano oldalon található "Products compatibility Information" PDF azt írja hogy lehet mixelni a Sora 3500 és R3000 hátsó váltót és váltókart, ami arra utal hogy sima SIS-t használ még az R3000 szóval elméletben mennie kéne. Claris R2000-hez is ezt írja, szóval úgy látszik csak 4700 Tiagra-nál változtattak a húzáson.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Hasaggymeg #99501 üzenetére
Szia!
Ma megyünk megnézni a bringát.
2x8-as váltója van, nekem mondjuk ez furi.. Szokványos ez? Másik, hogy nekem most elöl három tányér van, nem fogom magam le..ivni az emelkedőkön? Lehet azt cserélni?
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
rétisün
veterán
ha vannak olyan emelkedők, ahol eddig gyakran használtad a legkisebb tányért, akkor most biztos nehezebb lesz ezeken felküzdeni magad. amúgy outin teljesen megszokott a 2 fokozat elől. azt azért kalukáld bele, ha esetleg 3-asra akarod cserélni, nem lenne egy olcsó mulatság, tehát ha tényleg kell a 3 fokozat elől, akkor egyszerűbb és olcsóbb olyan bringát venni.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
HollyBoni
veterán
Országútiknál 2 tányér az alap, 8 sebi régi vagy legalapabb bringákon van. De a hirdetésben 0 infó van a bringáról, még a hajtás oldalt sem volt képes lefotózni a hirdető, szóval nagyon valószínű minden élőben fog kiderülni.
Ahogy előttem írták attól függ mekkora az első tányér, ezen az országútin nagyon valószínű 50-34 lesz elől, hátul meg valami kis áttételű sor lesz. Lehet hogy lesz gond nagy emelkedőn. Én speciel a minél könnyebb áttétel híve vagyok, de országútikon ez csak az utóbbi pár évben kezdett el divat lenni, ha csak nem valami belépő kategóriás 3 tányérosról volt szó.
Ha elől egy duplát triplára szeretnél cserélni akkor új hajtókar, váltókar, első váltó, és lehet egy hátsó váltó is kelleni fog.
Ha tényleg nem elég könnyű az áttétel akkor gazdaságosabb venni egy nagyobb áttételű kazettát amit a hátsó váltó még maximum bír, esetleg lecserélni a hátsó váltót is egy nagyobb kapacitásúra. Ha a lánc nem elég hosszú akkor ilyenkor ez is cserés. Ez okosan összevásárolva egész olcsón kihozható.
[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
Rose visszaküldésnél a DHL opció Németországból működik csak vagy tőlünk is?
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Előbb estem egyet bringával (lejtőn balra kanyarodásnál kicsúszott az elsőkerék), a bal térdemen lett két kis-közepes féle horzsolás (meg a kezemen pár seb).
Nem vészes, csak annyit akarok kérdezni, hogy Ti ilyenkor hogy szoktatok eljárni? Megmossátok, leragasszátok, és kész? Sajnos Betadine nincs itthon.
Ragasztani csak azért akarom, hogy ne vérezzem össze este az ágyat, addig meg lehet rövidnaciban leszek, hogy levegőzzön.
Egyébként a lakástól kb. 500m-re estem el hazafele jövet...Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE