Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Android másképp: Lineage OS és társai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eleve vicc ez, hogy megveszek egy eszközt, aztán a gyártó reklámjait kell néznem rajta. Mármint abból a szempontól érthető, hogy így tud olcsóbb lenni. Lásd még: Amazon Kindle.
A minimum az lenne, hogy a fogyasztót tájékoztatni kéne erről a vásárlás előtt. Továbbá ha kikapcsolható, akkor a telefon használatbavételnél legyen opció ezeket kikapcsolni. Lásd Windows.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Igen, sajnos, de ahogyan mondtad így tud olcsóbb lenni, viszont ha így nézzük, akkor csak egyszer kell kikapcsolni. Ami viszont gond, hogy nem egy, hanem több helyen, és az is jó lenne,ha már első indításnál választható lenne. Viszont ha lenne rá mód,ki az aki első alkalommal nem mondana rá nemet? Ezzel pedig elérkeztünk oda,hogy akkor hiába tenné bele a gyártó,nem hozna neki pénzt.
Szerk: egyébként a Samsung Galaxy Store is nyom mindennap reklámot az arcomba, és ott csak olyan opció van, hogy " ma már ne jelenjen meg".
Mindennap ránézek,mert vannak Samsung appok, Cloud stb, amelyek onnan frissülnek.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Pont ez a lényeg, hogy a gyártó a fogyasztó tudatlanságát használja ki. Ezt jobb helyeken megtévesztésnek nevezik. Az állam feladata a fogyasztóvédelem, azaz a tájékoztatás megkövetelése a gyártóktól. Tehát esetünkben pl EU-s szabályozásra van szükség.
szerk: az mondjuk elég szánalmas, hogy a Samsung is ilyet csinál. Még egy érv a stock android mellett (Google Pixel telefonom van), pedig én ezt inkább érzelmi alapú személyes preferenciának tartom, de úgy tűnik mégis hasznos.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Egyetértek, ez ellen a leghatározottabban lázadni kell! Elég volt a reklámközpontú világból!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Nekem 2018-ban Android One-os Xiaomi Mi A2-es mobilom volt. Imádtam, első Xiaomim volt, és ott vegytiszta androidot kapott az ember, semmi MIUI, semmi sallang, csak sajnos rollerrel borultam és a telefon is megnyekkent. Utána jött az A50, és sajnos az Android One projektnek is meszeltek pár éven belül.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Hát alapvetően az a probléma, hogy rohadt drága a telefon. Tehát kb 100e-től kapsz használhatót (ami már nem annyira lassú fos), de egy igazán jó az 150-200e. Ha meg friss modellt szeretnél, akkor 200-300e. Én tavaly a Pixel 8-at, azért (is) vettem, mert a gyártó 7 év supportot ígér. Tehát így elvileg 2030-ig lesz telefon. Ha ennek a felét kibírja már azt is sikernek könyvelem el. Sose vettem ilyen drágán még telefont.
Ja és nincs szó különbleges igényekről. Én nem játszom vagy ilyesmi, csupán egy lagmentes android telefon a cél emailezésre, böngészésre, facebook messengerre, bankolásra, ilyesmi alap dolgok...
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
A Samsung a Galaxy Store-ban reklámoz csak. Viszont ott nem kikapcsolható, ahogy írták is max egy napra.
A Xiaomiban a legelső alapbeállításban kell kikapcsolni, aztán még külön a gyári appok beállításaiban. Nem tolakodó reklámokról van szó, de banner reklámok.Én mindezek mellett is a Xiaomi és a Samsung mellett teszem le a voksom. A gyári droid tárcsázótól, névjegyzéktől, üzenetküldőtől agyf-szt kapok, annyira primitív. Megszoktam eme két nagy márka kényelmi szolgáltatásait.
-
Graphics
Jómunkásember
A saját appokban lehet esetleg reklám.
Aki nem azt használja, sose találkozik vele. Aki meg végigmegy a lépéseken, nos ő sem.
Mondjuk én a Google saját tarcsazojaban és üzenetküldőjeben is már kapom a nagytestvér saját reklámját ..
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Milyen kényelmi szolgáltatások vannak? Én csak azt látom, hogy értelmetlen bloatware mindkettő. Meg pl a Samsung a saját galériája csak drága MS OneDrive-val tud szinkronizálni, Google-lel nem. A gyári Android almás kifejezéssel élve it just works.
Persze jórészt inkább vallás a dolog: ki mihez van hozzászokva.
-
Csak akkor, ha nem vagy tar baromállat, akinek a hátára van tetoválva, hogy:
felettem csak isten itélkezhet
[ Szerkesztve ]
-
Na igen, pl Mi A2:
62 490 Ft. Az volt addig a legdrágább telefonom.
Aztán A50 előfizetéssel 90K (újabb rekord)
Xiaomi 11 Lite 5G (150K megint rekord)
Xiaomi 11 Lite 5G NE (125)
Samsung Galaxy A54 5G (130K Magenta 1-ben, újabb rekord)
Xiaomi/POCO X6 PRO 5G 129900 FtSzóval 150K volt a tető, most már 130K-ért ha Xiaomi megkapom az ár/érték bajnokot és rabiga sem kell hozzá. Samsungnál meg 2 éves hűséggel Magenta 1-ben adják az A5x-et.
Ja és nincs szó különbleges igényekről. Én nem játszom vagy ilyesmi, csupán egy lagmentes android telefon a cél emailezésre, böngészésre, facebook messengerre, bankolásra, ilyesmi alap dolgok...
Ezzel én is így vagyok! Egy játékot vettem meg Google Play-ről NFS Most Wanted, 2014 körül. Na most Android 14-gyel már nem megy
-
Viktor77
titán
"Mindennap ránézek,mert vannak Samsung appok, Cloud stb, amelyek onnan frissülnek."
Akkor egy kis trükk (Play áruház appnál is működik), hosszan nyomj a Store ikonra és alkalmazások frissítése vagy alkalmazásaim, és egyből jó helyre ugrik mindkét app, nem kell reklámokon, egyebeken átverekedned magad.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
válasz GoodSpeed #15 üzenetére
Nálam ez a történet:
2014: Moto X 130e
2016: Nexus 6P 123e
2019: Pixel 3a ~130e (404 euró)
2023: Pixel 8 260eVoltak előtte is okostelefonjaim, csak azok mutyiba olcsóért. Konkrétan Samsung Galaxy S és S2, de mindkettő egy halom fos volt. Ezért lett a vallásom stock android. Habár 2-3 év alatt mind laggos hulladék lett. Talán a mostani más, ha már duplaannyiba került.
Azért az a kemény, hogy a Pixel 3a-t leszámítva az összes telefon flagship volt.
-
Ezzel az a probléma, hogy az embernek eszébe nem jutna, hogy maga a operációs rendszer szintjén tolná a reklámokat az arcodba a telefon. Én is pl csak utólag tudtam meg, hogy a Xiaomi ilyet csinál (szüleimnek kellett telefon), pedig én azért eléggé tudatos vásárló vagyok.
Ha veszel egy telefont, akkor neked ott a vásárlás előtt jogod van tudni, hogy azért kerül ennyibe, mert reklámok vannak benne. Mert amúgy az alacsony ár az a vásárló megtévesztése. Ha pedig kikapcsolhatók, akkor elég ha a telefon setupnál ezt ki lehet kapcsolni. Nem érdekel a gyártó érdeke, a cégek vannak az emberekért és nem fordítva.
Olyan nonszensz ez az egész, mintha vennél egy hűtőgépet, ami néha nem engedné magát kinyitni amíg végig nem nézel a kijlezőjén egy reklámot. Tiszta disztópia.
-
Én nem találkoztam a Windowsban reklámokkal, így nem tudom miről beszélsz. Alapvetően arról van szó, hogy a normál használatban korlátozó reklámok már mindenképp túlmennek a határon. Tehát pl push notifikációs reklámok (effektíve spam) vagy "rendszer" app megnyitásakor (böngésző, tárcsázó, névjegyzés, sms üzenetküldő, beállítások, stb) teljesképernyős reklám. Lásd hűtőgépes példa.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Ok, én meg nem találkoztam teljes képernyős reklámmal Poco F6-oson.
Se spam, se push notify reklámmal..Disztópiát felvázoltad, de erről amúgy szó sincs.. NEm értem, hogy az alapállapot miért az, ami nincs is?
Ellenben a Google erőszakosságával többször találkoztam eddig... Hogy már csak pár lépés a befejezésig... és holnapig halaszthatom..
Mindegy ez mindig fel fog merülni, aki nem használt HyperOS-t ,az mindig ezzel érvel, hogy dehát a reklámok...
Való igaz, mindenki használja azt, ami neki kézenfekvő.
[ Szerkesztve ]
-
Mert kikapcsoltad? Egyébként vannak teljes képernyős reklámok bőven, s én ugyan nem fotóztam le, de pl mások igen, és igen, vannak push értesítős reklámok is. Nekem nincs ilyen telefonom, de sok kutatás után szüleimnek én választottam Xiaomi Redmi Note 12-t, az nézett ki jónak. Aztán ők panaszkodtak hogy valahonnan jött a reklám, azt hittem valami vírus, erre kiderült hogy maga az OS csinálja. Még szerencse hogy kikapcsolható. De ha ezt előre tudom, akkor lehet nem veszek nekik ilyet.
Google-nek is megvannak a saját hülyeségei, nem vagyok fan. De legalább nem tömték tele reklámmal a telefonom.
Használtam HyperOS-t eleget, lásd fent. De nem is azzal van a baj, hanem a tájékoztatás hiányával. Persze öröm az ürömben, hogy a reklám opcionális.
Nincs nekem bajom azzal ha valaki HyperOS-t használ.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
A rendszer első bekapcsolásakor ott van az értesítés.
De ha még ennél előrébb megyünk.
Telefon vásárlása előtt egy tesztet elolvasok legalább. Elég pontos képet lehet kapni arról ,hogy van vagy nincs. Szerintem.", de sok kutatás után szüleimnek én választottam Xiaomi Redmi Note 12-t, "
Akkor tovább kellett volna kutatni, bocs, de akkor ez nem volt kellően alapos.
Egyes alkalmazásokban feltűnnek a reklámok, például a telefonkezelőben és a Mi Videóban rendszeresen. Előre telepítve került még a készülékre FM Rádió, illetve pár játék, melyek letörölhetők.
Részlet a Note 12 4G tesztjéből.
Első magyar nyelvű teszt megadja a kérdésedre a választ.Redmi Note 12 5G
OSzt' részemről ennyi. Gondolom a Mobilarenat ismered Te is .
Ezen leírás meg pont ezen problémákon tud remekül segíteni.
Én azért javaslom a mobilvásárlás előtt bármilyen földi nyelven történő teszt átlapozását. Vagy legalább bekérdezni az adott topicokban.Még magamnak is csak ezután veszek telefont, ha legalább egy tetszőleges Youtube csatorna, vagy gsmarena tesztet megolvasok.
A kellően, meg az alaposan nálam ezeket jelentik.
És még egy, mert azt mondod nincs senki kellően alaposan tájékoztatva...RN 12 5G Használati útmutatóban is benne van a Hirdetések!
Ezek pedig a mi.com/hu oldalon elérhetőek, az összes készülék használatija...
[ Szerkesztve ]
-
szkaroly
senior tag
A MA-n is minden Xiaomi telefon tesztben írnak arról van-e reklám vagy nincs. Redmi Note tesztekben is. Egyikben [link] még egy youtube linket [link] is megadtak hogy mit kell csinálni. Ezek szerint akkor még se tájékozódtál előtte hogy ha még egy itteni tesztet se olvastál el. Sajnos a Redmi Note készülékek az olcsó kategóriába vannak, külön beállítás nélkül biztos találkozol reklámokkal. Ha jól tudom egyébként, az itteni piacra készült (EEA Romos) készülékeknél már az első induláskor ki lehet jelölni hogy nem kérsz a hirdetésekből.
Poco F6
-
Köszi a tippért, remekül működik.
Lezso: igen, nemzetközileg is emelkedik a mobilok ára, meg most már 400 Ft körül van az Euró is...😢Janeszgol:
Xiaomi és Samsung is Google messages-t használ, pedig Samsugnak van sajátja is gyárilag rajta van a telefonon, de alapértelmezett a Google-e.
A Samsung tárcsázó nagyon jó, a Hiya spam védelemmel.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
csak ezután veszek telefont, ha legalább egy tetszőleges Youtube csatorna, vagy gsmarena tesztet megolvasok.
Pont ezaz, hogy ezt csináltam, csak valahogy átsiklottam a reklámok felett. Lehet a reklámvakságom miatt. De pont azért hoztam fel magamat példaként, mert én még a jobbik eset vagyok. A legtöbben ugye megszívják, ugye ezért íródott ez a bejegyzés is, amihez hozzászólsz.
Nekem nagyon furcsa ez a kvázi
aki hülye az meg is érdemli
hozzáállásod. Persze értem én, hogy jólesik az egónak letájékozatlanozni a másikat egy fórumon. De mégis mi szól a a fogyasztót segítő kötelező tájékoztatás ellen?[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Ilyet nem írtam, nem gondoltam. Ezt a vonalat gyorsan engedd is el.
És nem esik jól semmi az egónak.
Amit leírtam annyi, ebben nem volt több.Google, keresés, ez így 2024-ben alapvető képesség( szerintem)
De tudom jól, van akinek nem. Nos arra most mit mondjak? Semmit és akkor nincs megbántva senki. Zárhatjuk.
De mondjuk neked nah, ez itt azért hazai terep. lehet gyorsabban tudsz keresni mint mi.
[ Szerkesztve ]
-
Google, keresés, ez így 2024-ben alapvető képesség
Deizé, itt nincs kérdés... Ez egy olyan dolog, amiről nem is tudod hogy létezik. És ez viszonylag új dolog, tehát pl Redmi 6-ban nem volt ilyen, nem is tudom mióta van ilyen. Próbáltam rákeresni, de egyelőre csak ilyen szomorúságokat találtam, ez alapján legalább 4 éve van rendszerszintű reklám.
-
janeszgol
félisten
Régebb óta. Mi9 topik:
"És a reklámok.
Külön, külön, egyesével kapcsolgathatom ki az összes szart, ami akár a gyári file kezelőből, vagy a témaközpontból is simán előjön, van vagy féltucat hely amit egyesével ki kell iktatni, különben tele van vele a készülék, miközben az volt a kommunikáció, hogy az áremelés egyik oka a reklámok likvidálása legalább a rendszer szintű appokból, hát nem, a Mi8-ban is benne volt a Global romban, és erre nem lehet indok, hogy mert féláron megy a többi flagshippel szemben, megoldás, nyisd a bootloadert (3 hét) aztán Eu dev rom, köszi, valamikor az S3 környékén szórakoztam utoljára ilyesmikkel." -
janeszgol
félisten
Igen az elején kikapcsolható, de ettől nem lesz reklámmentes a telefon. Mikor előszőr nyitod meg a témázót, akkor feldobja, hogy fogadd el a feltételeket, na és ott kipipálhatod, hog kell reklám vagy nem kell reklám a témázóban. Ez később is megváltoztatható.
Galéria detto.
Én a Xiaomi gyári cuccait használom. Ezt már többször leírtam. -
Amúgy az tetszik,hogy a mappákat elnevezi tematikájuk alapján. Nyilván ha valaki egy játékot meg egy Outlookot rak be akkor arra még az ember sem tud összefoglaló nevet dobni jó eséllyel,de pl OneDrive+ Outlook-ra simán odaírta, hogy irodai alkalmazások.
Ilyet a Samsung sem tud,csak az iOS.
A Google billentyűzet viszont gyengébb mint a Samsungé, mert a Samsungnál a vágólap akár egy tucat előzményt is megőriz.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
válasz Hieronymus #37 üzenetére
Az Adguard applikáció szinten, és protokoll alapján is szűr, nekem az első napokban egyáltalán nem volt fontos kikapcsolni a hirdetéseket, mert fel sem tűnt,hogy elmulasztottam eme rítust, egészen addig ameddig át nem csúszott egy.😂
Az Adguard egyként YouTube appon belül is tud szűrni,csak kicsit macerásabb:
How to block ads in the YouTube appIgazából az Adguard annyira jó, hogy kb mindenkinek elemi érdeke lenne egy lifetime licenc birtoklása.
7 év alatt bőségesen megtérült.[ Szerkesztve ]
-
Thunder90
lelkes újonc
Ezt használom minden telefonon+a Routerbe is be van állitva. Igaz a Youtube reklámjait nem szünteti meg telefonon,de minden máshol viszont igen. Az appokban/játékokban is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Krugszvele #40 üzenetére
Akkor ki szabályozzon? Senki? Legyen anarcho-kapitalizmus?
-
De amúgy oké, tegyük fel, hogy tájékoztatást kapsz róla.
Tehát van a POCO X6 PRO 5G 12 GB RAM és 512 GB tárhely - meg reklámok 129K-ért MediaTek Dimensity 8300 Ultra SoC-cal , meg van a Samsung Galaxy S24 FE 8 GB RAM és 128 GB tárhellyel, Exynos 2400e SoC-cal 220K-ért melyiket választanád?Mert engem az zavar a legjobban, hogy még gyagyásnak is néznek onnantól,hogy 220K-ért maga a CPU ugyan paritásban van, de 4 GB- RAM-mal kevesebb, és az olcsó tárhelyből nemcsak hogy a negyede, de még lassabb is kerül bele ( UFS 4.0 helyett UFS3.1 , és hozzá kell tenni, hogy technikai okokból 256 GB-tól van csak UFS 4.0
Emellé lesajnálja a fóliát amit ugye a Xiaomi gyárilag felhelyez grátisz, lomha 25W-tal tölt, a töltőt is kihagyja, miközben a Xiaomi MDY-15-ET 67W-os töltőt mellékel a dobozban, és persze a Samsung a tokot is elfelejti mellékelni.
Ilyen feltételek mellett nekem a POCO tűnik jó döntésnek.
-
Eversmann
aktív tag
Köszi, hasznos volt. De gondolom ezt újra el kell játszanom, ha főverziót frissítek?
Life is better with a Titan
-
válasz Eversmann #43 üzenetére
Nem kell, megjegyezte.
[ Szerkesztve ]
-
POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy S24 FE
Igaz.😌
Na most almáék dettó.A szomorú, hogy a modell működik.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #46 üzenetére
Egyébként az a kérdés, hogy ezeken kívül milyen különbségek vannak még. Tehát pl most hirtelen ami a Samsung S24 FE mellett szól:
- van optikai zoomos kamera
- Victus+ üvegből van
- 7 év szoftveres támogatás (nem csak 3)
- jobb videofelvételi képességek (lehet a kamera is jobb?)
- USB 3.2 (nem csak 2.0)
- IP68 (nem csak IP54)Nyilván lehet nincs szükséged egyikre se, de valakinek lehet dealbreaker bármelyik hiánya. Nekem pl az dealbreaker, hogy a Poco szoftveres támogatása rövid, míg a Samsungnál az, hogy... Samsung.
[ Szerkesztve ]
-
A Samsungnál a 7 év az 6+1 a POCO-nal pedig a 4 az 3+1.
OIS van elvileg a POCO-ban is. Nekem van A54-esem is, pont azon potyogom ezeket a sorokat.
IP67 van az A54-nél meg nagyon gyenge Exynos 1380. UFS 2.0. Viszont van eSIM illetve a Galaxy Watch6 EKG-hoz és vérnyomásméréshez megkövesedett a Samsung mobilt. Az A54 ugyanúgy 2028-ig támogatott mint az egy évvel fiatalabb POCO...
A54 vs POCO X6 Pro
A55 vs POCO X6 Pro
Kanyarban sincsenek mellette.
Majd még irok pár gondolatot csak Tescoban shoppingolok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 5G 256 GB Fekete - 3 prémium tokkal, 2 hónapos, garanciával - hibátlan állapot
- Samsung s23 plus 512gb,fekete,fuggetlen.
- Asus ProArt PA329CV Prémium Tervezői Monitor! 32"/4k/HDR400/100% sRGB/100% Rec. 709/Usb-C/
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i5-8GEN I 16GB I 128SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest