Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acef
addikt
válasz
totron
üzenetére
" Közepes sebességű krúzolgatásokhoz kiváló az ~51 városban, külvárosban, értelemszerűen az ehhez passzoló áttéten. "
Szia totron
megkérdezhetem, hogy a városi krúzolgatáskor milyen "áttéten" tekersz?(hogy ne legyen félreértés: az 51-es elsőt már írtad. A hátsó érdekelne)
-
Acef
addikt
válasz
Victoryus
üzenetére
Próbáld ki az alábbi útvonalat, ezen sokkal több a fa/árnyék,
a fák szelesebb időben is jól jönnek

Békéscsaba - Élővíz-csatorna - Veszely - Póstelek - Gerla - Dobozi Kettős-Körös híd - esetleg tovább Szanazug (aszfalton vagy a gáton). Innen ismét bringaúton esetleg Gyula - Városerdő - Mályvádi víztározó.
A vastagon szedett többnyire fák árnyékában.
A teljes szakasz kiváló vagy elfogadható bringaút, kivéve a Dobozi híd és Szanazug közötti kb 3 km.A Mályvádi víztározóval kb 80, Szanazuggal kb 50, a hídig kb 40 km (össz, azaz oda-vissza)
-
Acef
addikt
Nekem kb 20e km van ebben a felniben/kerékben.
Tény, hogy ezalatt elkaptam egy-két kátyút.A 20 e km szerintem nem sok, s szomorú, hogy nem egy-kettő, hanem a 10
Egyébként mind a sor felőli küllők tövében. Jobban feszül az ezen oldalon lévő küllő?Mindegy is, cserélni kell.
Megéri a ~ 2x árat a Mavic, vagy ebben az olcsóbb kategóriában akár a Shimano is kb annyit ér?
[link]Maximum1
Sajnos már a 28 mm sem biztos, hogy elférne.
Amúgy már megszoktam a 25mm-t, ráadásul ez könnyebb , így jobban gyorsul. -
Acef
addikt
Hi,
fitness bringa, 700*25 külső, felnifék, 90 kg vagyok.
hátso kerék, 24-ből kb 10 küllőnél 1.5-2 cm repedések a felnin.
1.,
Az alábbiak közül melyik a jobb minőségű, az ajánlott márka, típus?2.,
A Mavic miért ilyendrága? Azonos árban a többi szettben van.
Miben jobb mint a többi?
Annyivaltöbbet is ér mint amennyivel drágább?Shimano WH-R501
[link]Shimano WH-RS100
[link]FSA VISION TEAM 30
[link]Mavic Aksium
[link]
-
Acef
addikt
válasz
chubby2o6
üzenetére
jól leírtad a cserét.
A ház csere nem draga, és indokolt is lehet, mert kopik, rozsdasodik, ... annal a bringanál ahol mar elszakadt a bowden, a haz is elhasználódott.
Ezt mindenki maga dönti el, én is cserélném, nem extrém költség, és utana évekig jó lesz. Enélkül viszont varható, hogy ismét sérül, szakad, szorul a bowden.Ugyanakkor a bowdenház vágásnal, vagás után fék és váltó esetén is fontos, hogy síkba kell köszörülni a házat és belül eltávolítani a sorjat. (és persze olajozni)
Enélkül "rugalmas" a vagasnál, mert nem körkörösen fekszik fel a kupakra.
- fék esetén pépes, gyenge lehet a fékhatás,
- váltó esetén pedig pontatlan lehet a váltás. Nehezebb beallítani. -
Acef
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Már ne haragudj, nem akarlak megbántani, de a "fékes történetnél" is feltűnt, hogy vagy nem olvasol elég figyelmesen, vagy direkt nem fogadod meg a tanácsokat

gyakran a magad problémáit ismételgeted?Figyelj a korábban is írt testtartásra:
- könyök enyhén behajlítva, és a törzs felé behúzva,
- hát ívelten azaz behajlítva tehát nem merev egyenes a hát,
- vállak lent és előre, tehát nem felhúzva
- a nyakad véletlenül se húzd be, ne feszítsd meg. Lehajtott fejjel, a sisak pereme alatt nézzd a bringa előtti kb 10métert, útviszonyoktól és forgalomtól függő gyakorisággal pedig távolabbra is, majd ismét csak az előtted lévő kb 10 métert.Az egyenes kormány elsősorban mtb-nél fontos/jó.
Közúton, hosszú tekeréseknél, változatlan testtartás/terhelés esetén nem ideális.
Persze egy emelkedőn, vacak útfelületen, gyerkőcökkel az utánfutóban néha/gyakran fontos hasznos, de nem ideális a megfelelő testtartashoz.Tudod mi az Spirgrips amit írtam?
Az egy olyan kiegészítő ami nagyban támogatja a helyes testtartást. Az egy szarv, egy kiegészítő a markolatodhoz -
Acef
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Leírtad a probléma egyik forrását:
"a kezem ki van nyújtva" amennyiben ezen kívül a hatad is egyenes/merev, akkor természetes, hogy faj a nyakad
Majd ha mar nagyon faj, akkor valtoztatsz a testtartasodon ...
nekem amúgy a testtartás javításában, valamint a tenyér, csukló, és furcsa módon a nyakfajdalom végleges csökkentésében / megszunteteseben is nagyon sokat jelentett a Spirgrips-re (markolat-fékkar közötti valtozatra) valtás
-
Acef
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
A kormány emeléssel nem jó irányba haladsz, hiszen egy magas kormányú bringán is lehet rossz testtartasban ülni.
A nyak váll könyök stb fájdalom okát nem a kormány stucni magassága, hanem a rossz testtartás és a nyújtás elmaradása okozza.
Keress rá a neten, rengeteg gyakorlat, tanács található.Nyakfajdalom:
a lenti képen látható (kicsit eltúlzottan) a jó / rossz testtartás, többnyire ez okozza a nyakfájdalmatCél:
hajlított, felsőtest közelébe húzott könyök,
nem megfeszített (nem egyenes hát),
nem behúzott nyak,
nem felhúzott váll(most nem találtam jobb képet)

-
Acef
addikt
válasz
Victoryus
üzenetére
Hi,
- kinél volt Békéscsabán?
- amennyiben gondolod, akkor próbald meg Gyulán a Bike corner-t [link]
esetleg a Gyulabringa [link] Nagyváradi út 23
Nincs velük tapasztalatom (magamnak szerelek) szereléssel kapcsolatban, mert csak alkatrészért voltam náluk, de korrektek, és komoly, jól felszerelt szervizük van.
-
Acef
addikt
válasz
angyalpc2
üzenetére
Városba, 26", kedvező árban még ezt is fontold meg.
Nekem varosin már évek óta ez van. Nem kopik, nem sodródok kanyarban, jól gurul, és nem drága
cst c1446:
[link]Az altalad írtak fűben, sárban jobban kapaszkodnak, viszont betonon az oldalsó bütykök miatt jobban sodródnak.
-
Acef
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
Ringman
te miért erre tekersz?
Békéscsabáról a Körösök felé érdemes menni, sokkal szebb helyek vannak!
pl nekem az alap kör:
Békéscsaba-Élővíz csatorna-Veszely-Póstelek-Gerla-Dobozi Kettős-Körös híd-Szanazug-Gyula-Gyula Városerdő-Mályvádi víztározó.
Ez oda vissza kb 80 km, ebből 3 km közút, a többi teljesen jó bringaút, vagy aszfaltozott gát/töltés.
Változatosabb táj, árnyékot adó fák, ...A Mályvadi víztározótól gravelezhetsz a Fekete Körös gátján még 10-15 km-t a Román határig
-
Acef
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Ezt most azért mutatod, mert neked azt mondta, hogy új/jó a gumi?
Már ne haragudj, de arról a gumiról még így, képen is látszott, hogy nagyon régi.
Valamint nem is outira való ...Elképzelhető, hogy az egyéb műszaki állapotot sem jól mérted fel, ezért szerintem mielőbb vidd el egy szervizbe, teljes átnézésre azt a bringát!
-
Acef
addikt
Sziasztok,
az alábbi két váltókar között van valami lényeges különbség, pl. bowdenhúzás, ... ?
8 sebességes, fitness bringára kellene (hátsó)Shimano Altus (SL-M315) váltókar [link]
Shimano Claris (SL-R2000) országúti váltókar [link]Miért van kiemlve a Clarisnál, hogy outi?
Mindkettő jó a 8 sebességes fitnessre vagy nem?
-
Acef
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Kérdés az átlagod miatt:
nem attól 17km/h, hogy több városi/kereszteződéses/lassítós rész is van benne?
váltóhoz:
megfelelő karbantartással minden váltót évekig használhatsz, ugyanakkor e lagdrágább, "legjobb is tönkretehető a karbantartás hiánya miatt.példa:
egyik bringámon egy alsópolcos Claris váltó van ami 15000 km felett futott, és jelenleg is tökéletesen működik. -
Acef
addikt
válasz
contaxg
üzenetére
Szia,
nekem az egyik bringámon elől patkó, hátul V fék van.
Mint a többiek is írták, a V fékkar több bowdent húz, de kisebb erővel.
A canti/patkó kevesebb bowdent húz, de nagyobb erő(erőkar) kell hozzá.A Shimanonak van olyan fékkarja amin állítható az erőkar, Claris BL-R2000 és Sora BL-R3000. Szerintem csak színben különböznek.
Alábbi képen az enyém, patkófékhez szerelve.
Piros a V fék befogatása
Sárga a patkó/canti
-
Acef
addikt
A többiek által leírtakon kívül:
Képről úgy tűnik, hogy fordítva van a fékpofa.
Amennyiben asszimetrikus, akkor hátrafelé 'nézzen a hosszabb része, mert így gyenge a fékhatás.
-
Acef
addikt
válasz
moody90
üzenetére
" másik, hogy szintén röcid időn belül egy enyhe fájdalmat érzek a hátam közepén, vagy picivel felette "
Ezt is a nem megfelelő beállítás, vagy nem megfelelő testtartás okozhatja.
Az egyenes könyök mellett a hátad is rossz pozícióban lehet"
A hátat vagy egyenesen, vagy enyhén kidomborítva kell tartani. Semmiképpen ne homorítsuk, mivel ezáltal jobban megfeszül, és kevésbé tudja csillapítani az út által keltett rezgéseket. A könyököket kissé hajtsuk be. Ez lengéscsillapítószerűen csillapítja a kormány irányából érkező rezgéseket. A vállat nyomjuk egy kicsit előre, mivel így ki tudjuk használni a mellkas elején lévő izmokat a felsőtest megtartására. Ha pont ellenkezőleg teszünk, és a vállat hátrahúzzuk, akkor lényegében a kulcscsontunk tartja az egész felsőtestet. További előnye a váll előretolásának, hogy kompenzálja azt a távolságot, melyet a könyök behajlításával elveszítünk. "Link [link]
-
Acef
addikt
válasz
balintbaba
üzenetére
-
Acef
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ez viszonylag rövid, tömör válasz volt, de a lényeget ki tudom hámozni belőle

Runner_fxr
gratula a műhelyhez! -
Acef
addikt
Sziasztok,
Shimano iG - HG kompatibilitás kérdés:
Az alábbi kazettával jó lehet a Sram PC850 lánc?
Két bringán is lesz, 8 sebi rendszer, Claris és Sora váltók vannak fent.Tehát erről a kazettáról van szó [link]
-
Acef
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Nem a töltettől, hanem a nyereg formájától függ, hogy milyen testhelyzethez javasolják.
A jobb gyártók ezt fel is tüntetik a nyereg jellemzőinél.A gél-hab ... témához, a gél később "törődik" meg, azaz később megy tönkre, később "laposodik" el a töltet, és optimálisabb a terhelés (súly ) elosztás.
Ugyanakkor egy nem géles nyereg is lehet jó, ha megfelelően támasztja az alfeled. Ugyanez.fordítva, a géles is lehet vacak ...Ja, még annyi, hogy ne add fel, a jelenlegi nyerged is beválhat!
Nagyon picit! apránként, majd próba: dönts rajta előre, majd hátra, próbálgasd, sokat változik a dőlésszög miatt. -
Acef
addikt
válasz
Albigator
üzenetére
Vidd be Petihez [link]
kicseréli neked a középrészt, és véleményezi a hajtást amit ha nem kopott akkor szerintem ne cserélj.Pedált persze inkább rendelj, mert abból neten nagyobb választék van, de mono-ból nyugodtan mehet amit ő ajánl (valószínűleg nem Shimano lesz, de ez nem gond)
-
Acef
addikt
-
Acef
addikt
válasz
f4lcon
üzenetére
Szia,
nekem 4* Csepel Rapid-om (is) van, itt [link] a kép róla.
Ez valsz beragadt termék volt, mert nagyon olcsón vettem, + ezen még matrica is volt
(nyeregvázcsövön látszik a 4*, valamint a hang-csengés és a súly is ezt bizonyítja)Ugyanakkor valószínűleg megszűnt a gyártás (ezért is kérdeztem Because-t) mert azóta sehol sem látok ilyen vázat.
-
Acef
addikt
válasz
flash-
üzenetére
A sor többnyire szétszedhető (esetleg fúró is kell hozzá), viszont a két kicsit nem tudod cserélni csak akkor ha egy másik sor két kicsi fogaskerekét teszed rá. Ez a két kicsi speckó, egyik a záróanya miatt, a második pedig távtartó is egyben, ill erre fekszik fel az első.
A többit cserélheted, viszont azonos márkájú és azonos csoportjelzésűt tegyél fel. (én amikor cseréltem a márkát igen, de a csoportjelzést nem figyeltem és így is jó, de gondot is okozhat)
-
Acef
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Csak a kép miatt öltözött be, vagy espédés a strandpapucs?

-
Acef
addikt
Köszönöm a válaszokat
Hasaggymeg
"Szép lett gratulálok. ... amúgy a Torpedo sem kutya, miért szedted szét?"
- Nagyon ráz az alu váz+villa.
Régebben jobb utakon tekertem, nem volt gond, viszont a mostani útvonalakon zsibbadt a kezem, fájt a könyököm.
Ráadásul ebbe 700x32-35-ös gumi is elfér, így akár követhetem is a graveles trendet.
peterkeT
"Nem kell a karbon villát félteni, csak ne ess vele, illetve ne üsd meg ... , úthibák nem bántják.
Amúgy jópofa gép, bár nekem a régebbi a linkeden jobban tetszett, ez a cromo váz nekem nagyon oldachool. ..."
- Az elődje után nekem is fura a vékony CroMo váz viszont több az előnye mint a hátránya(design), így egy darabig ezt fogom használni. -
Acef
addikt
Sziasztok,
Mostanában sokat terek rossz minőségű utakon, ezért úgy döntöttem, hogy építek egy komfortosabb fitness bringát.
Az eddigi alu(váz+villa) helyett CroMo váz és karbon villa.
Váz: Csepel Rapid 4* CroMo (valószínűleg az utolsó **** Rapid vázak egyike, mert már csak HITEN vázakat hirdetnek)
Villa: Cannondale Synapse karbon
Minden mást a korábbi alu TorpedAL bringámról raktam át [link] így csak a váz és a villa változott alu -> cromo és karbon. Jelenleg 11kg
A formát, azaz a váz vékony csöveit még szokni kell, de a váz és villa várakozáson felüli komfortot nyújt.
Az aluval szemben olyan mintha sokkal ballonosabb gumik lennének fent alacsony nyomáson, pedig 700x25 8bar van fent. Nem ráz, nem üt, ...Kérdésem, hogy a karbon villára mennyire kell vigyázni?
Sérülhet ha kátyú vagy más úthiba miatt nagyobb ütést kap? (700x25-ös külsők vannak fent) -
Acef
addikt
válasz
ZolkoW
üzenetére
Értem

Igen, sima 1 1/8 kell.Amúgy a linkelt ebike.hu-tól lesz, én vettem meg az utolsót.
Kíváncsi vagyok rá, mert eddig nem volt karbon villám, csak ALU és HITEN vázas bringával van tapasztalatom.
Úgy néz ki, hogy a linkelt karbon villa mellé egy új CROMO vázat is sikerült szereznem.
Építek egy remélhetőleg kevésbé "rázó" bringát az ALU fitness mellé. -
Acef
addikt
[link] Cannondale Synapse karbon merev villa (300mm nyak)
Sziasztok,
ismeri valaki a fenti villát?
Megér 22e Ft-ot? -
Acef
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én is ennyit találtam.Nem jelenthető ki, hogy a sram patentszem egyszer használatos.
Esetleg a 10+ sebességes esetén?
-
Acef
addikt
Linkelnétek olyan leírást a Sram patentszemhez ami a bontás utáni cserét írja?
Én 8-as esetében nem találtam

Így nem is cserélem csak a lánccal eggyütt (sram pc850) -
Acef
addikt
SR SUNTOUR SWING SHOCK "teleszkóp" [link]
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy hol lehet venni-rendelni a fent linkelt rugós villát?Több helyen is kifutottként van jelölve.
-
Acef
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ráadásul a kolléga pedálján [link] nincs alátét a kónusz és a kontraanya között (legalábbis a képen nem látszik), így a kontraanya a kónuszt is beljebb hajtja, nehezebb beállítani.
-
Acef
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
A hátsót mivel, hogyan fékezed?
-
Acef
addikt
válasz
f4lcon
üzenetére
Én meg fordítva, 700x28-ról váltottam 700x25-re, mert az új vázba nem fért el a 28-as

- a nyomás azonos, mindkettőbe 7.5-8bar kell
- a 25-ös valamivel jobban ráz, de nincs extrém különbség, a 25-el szemben a 28-as külsőt sem nevezném komfortosnak.Tehát szerintem csak akkor vegyél másik külsőt (szélesebbet) ha a jelenlegit cserélned kell, mert egy 25->28 váltás miatt még nem lesz komfortos a bringa.
A felütésre kb azonosan érzékenyek, de azért ez megfelelő nyomáson nem túl gyakori
-
Acef
addikt
Bocsi, neked outid van, ott más a váltókar!
Viszont elöl az 1/2 váltás ugyanúgy működhet, használd ki.
Nekem pl. elöl a kicsin, hátul a legkisebb előtt 1-el, tehát lentről fel 1-el: ilyenkor kell az 1/2 váltás (habár ezt az áttétel már nem ajánlott használni, mert nem jó a láncnak.)
-
Acef
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
Igen, a Claris első váltó tudja ezt a "fél"váltást.
Valsz. a többi Shimano is tudja ...A hátsó meg tud kettőt is váltani felfelé,
ill a lefelé(kisebbre) váltásnál a kicsi kar nyomására is vált, nem csak húzásra (attól függ, melyik a kényelmesebb a bringásnak)
Feszesség:
elöl válts a kicsire és utána NE told del 1/2-vel.A végállás állítóval állítsd be a váltó pozícióját.
Feszítsd meg a bowdent
További finomítás kell, hogy az 1/2 váltás lehetőségét használva jól tudd használni a váltót.
-
Acef
addikt
Leírok egy-két tapasztalatot hátha másnak is jól jön ez az infó.
(címkék: Lánckeréksor kazetta 7-8-9-10 sebesség koszorú hézagoló váltó)a ,
Az új (SHIMANO WHR501) kerékszettemen lévő Sora agy 7-8-9-10 sebességes sorokkal használható. [link]Amennyiben 10-es sort teszünk az ilyen kazettára akkor nincs semmi extra.Viszont 7 vagy 8 vagy 9 sebességes sor esetén hézagolót kell tenni a sor alá (értsd:belülre, majd ezután toljuk fel a sort, mert ezek keskenyebbek. Lásd a lenti táblázatot. én ez alapján tettem hézagolót a sor alá, és az alapján, hogy a küllőkhöz ért a váltó
).
Amennyiben nem teszünk hézagolót akkor előfordulhat, hogy hátul a legnagyobb lánckerékre váltva a váltókanál beleér küllőbe (mint nálam). Esetleg nem tudjuk kellőképpen meghúzni a soron lévő záróanyát.
Több megoldás van:
- nekem 8-as sor ment a 10-et is fogadó kazettára, így 1.8 mm hézagolót kellett tennem belülre (7 vagy 9 esetén más a méret) Mivel nem volt ilyen hézagolóm, így átmeneti megoldásként egy 8 sebességes sorból kivett 14-es lánckereket tettem belülre, majd erre egyből hézagoló nélkül a 8-as sort. (a 8 sebis lánckerék pont 1.8mm, ez volt a belső hézagolóm)
- jobb/jó megoldás a direkt erre a célra gyártott hézagolók alkalmazása (pl. lásd a lenti képen)b.,
Más téma, de még mindig sor. SENKIT SEM AKAROK ERRE BIZTATNI, DE NEKEM MŰKÖDIK, BEVÁLT. CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Nekem a 8-as sorom 11-12-14-16-18 21-24-28... A 11 és 12 fogú lánckerekeket nem használom, viszont jó jött volna más kiosztás a soron, azaz fent több lehetőség és más kiosztás, ezért:
- bontottam a sort, kivettem a 12-es és a 28-as kereket (a 11 maradt, azt fent kell hagyni mert erre ül fel a záróanya)
- beraktam felülre egy 26-ot és egy 32-t (ezek egy használt, de nem kopott sorból lettek bontva) Az így összerakott sortól kicsit tartottam, mert a záróanya alatti 11-es tányér alá nem a hozzá formailag kialakított lánckerék(12) került, valamint így ~0.4-5mm-el vastagabb lett a teljes sor mint az eredeti 8-as, de ez nem okozott gondot a használatkor, ill. miután megérkeztek a rendelt Shimano hézagolók akkor korrigáltam, mert én csak 1 mm hézagolót raktam belülre, nem pedig az ajánlott 1.8mm-t.Volt:
záróanya / 'vastag 11 / 'vastag 12 / hézagoló +14 / h. +16 / h. +18 / h. +21 / h. +24 / h. +28 / + az a., fejezetben írt 1.8mm hézagoló
Módosított:
záróanya / 'vastag 11 / h. + 14 / h. +16 / h. + 18 / h. +21 / h.+24 / h. +26 / h. +32 / + az a., fejezetben írt, de itt már csak 1 mm hézagolásA fenti a-b fejezet végeredménye, hogy - most van egy 10 sebességes kazettán lévő 8-as sorom ami ugyan ~0,3 mm-el keskenyebb mint a "papírforma", de ez nem gond, hisz így sem ér bele a küllőkbe a váltó, és meghúzható a záróanya- valamint kivettem a számomra felesleges 12-es lánckereket és olyat raktam be ami számomra kedvezőbb kiosztást eredményez.
megjegyzések:
- A lánckerekek variálásával "óvatosan, mert amennyiben más csoportjelzésű lánckereket rakunk a sorba akkor elképzelhető, hogy nem lesz olyan tökéletes a váltás mint volt (nálam nem okozott gondot, pedig más volt a berakott lánckerekek csoportjelzése)
- Hézagolók cseréje után a váltót is állítani kell a végállás és váltás miatt.
- 10-es kazettára rakott 8-as sor alá elvileg 1.8 mm hézagoló kellene, mert a 8-as sor ennyivel keskenyebb mint a 10-es, de ez a záróanya felrakásakor 'majdnem soknak tűnt, emiatt is maradtam az 1 mm hézagolónál, pedig 1.2 mm-t is rendeltem.A hézagolók, amiből végül is az 1 mm-t használom:
[link]
[link]
A korábbi hsz-ben már linkelt váltók kompatibilitásáról szóló cikk, bikemag váltórendszerek kompatibilitása a-z [link] és az abban lévő sorok lánckerekek és hézagolók méreteiről készült táblázat:

-
Acef
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hasaggymeg
A lényeg, hogy találtál magadnak egy indokot amivel megmagyaráztad magadnak, hogy ez így nem jó, le kell cserélni az egész bringát

Persze megértjük, a többségünk érzett már ilyet. Váltani kell és kész

-
Acef
addikt
a lentiek alapján stefi81 által mért 28-as lánckerék 8-as sorból származik mivel 1,8 mm vastag, nem pedig 1,6mm mint a többi 10-es lánckerék
valamint nem valószínű, hogy kell a belső hézagoló, hisz a 10-es sor eleve 37,2mm széles, így a plusz 3,2mm távtartó nem hiszem, hogy elfér/kell
-
Acef
addikt
Mivel az előbb a kolléga is ezzel kapcsolatosan érdeklődött és engem is érdekelt ezért rákerestem a guglin.
Nekem az volt a kérdés, hogy azonos méretű-e a 8-9-10 sebességes kazetta (nem azonos)
Nekem pl. a WHR501 Shimano kerékhez/agyhoz hézagolót kell tennem a kazettára, ha azt 8 sebességes sorral szeretném használni.Alább egy táblázat (kép) valamint linkelem is teljes bikemag cikket íme: [link]
Itt részletesen leírják az egyes rendszerek kompatibilitását és méreteit.láckeréksorok méretei kazetta 7-8-9-10-11 sebesség, Sram Shimano Campagnolo
-
Acef
addikt
válasz
stefi81
üzenetére
nem biztos, hogy kell a belső (ábrán mutatott) gyűrű
a lánckerekek közé persze kell a 2,4mm, ez minden lánckereked között azonos méretű legyen
próbáld ki a belső nélkül,
- hogy így is meg tudod-e húzni a sort a külső záróanyával,
- hogy nem ér-e bele a küllőkbe a váltó, ha a legnagyobb lánckerékre váltasz.teszteld a váltást úgy, hogy nem a bowdennel/váltókarral működteted a váltót, hanem kézzel nyomod akkor vált?
Amennyiben így sem tudod "feljebb tolni" a váltót/láncot akkor szorul a váltó??? -
Acef
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
A szivacs vastagsága miatt még közelebb lesz és nagyobb eséllyel koppan a csomagod!

Nadrághoz:
én a Lidl-ben vettem kb 3000 Ft-ért elöl softshell gatyát. Ez szélálló és mérsékelten vízlepergetős. [link] -
Acef
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Alapvetően nincs gond a Shimano ptfe-vel.
- szemenként egy csepp
- forgasd át néhányszor
- du/este felvitted, reggel törörld le (erősen ráfogva egy ronggyal)
- 1-2 naponta töröld átjjeahh
Wax-ot használ, azért írta, hogy az olaj a gond ... Ez ilyen. Az olaj fekete, ill. ahogy koszolódik fekete lesz.Valamint az is elképzelhető, hogy nem tisztítottad meg eléggé
-
Acef
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
[link] én ilyen szíj nélküli klipszet hasznàlok
nem csúszik le a lábam
Mindig az optimàlis pozicioban van a lábom/talpam
Húzni-tolni is lehet vele (persze nem olyan mértékben mint egy spd ... -vel)
-
Acef
addikt
Értelek ...
Azért legyen még egy-két infó:A lábunk sz.tem többségünknek beleér(ne)
Ne legyen vizszintes a pedaltengely mikor fordulsz
legalabbis ne az a láb legyen elöl.Valamint ha eddig nem így tetted akkor ne a talpad közepével, hanem a lábfej elülső harmadával taposd a pedált
A keskenyebb gumi ezen is és a súlyon is segíthet.
Ráadáslu 25 vagy 28-as (kb 8 bar) gumival majd értékelni is tudod a telót

-
Acef
addikt
Nem biztos, hogy bringát kellcserélned.
Előbb szerintem vegyél arra a montira egy 700x28-as outi gumit, és úgy próbáld ki. (tudom, nem biztos, hogy jól mutat, de legalább kipróbálod a vékonyabb gumit, sebességet, ...) Egyébként kollégámnak volt ilyen virsligumis montija, ő nagyon sokáig így használta.
-
Acef
addikt
válasz
szimpláncsak
üzenetére
184 cm magasság, 56-os váz.
Az átlépőmet nem tudom. Jó a méret, bőven van hely a zacsinak.
Igen, élőben nagyon szép a színe. (kivéve azt a "meleg"zöld dekort. Azt át is festettem kékre
Infó!
Max.700x25-26-os külső fér bele, és a sárvédőnek már így sem jut hely! -
Acef
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, tudja amit kell. Jó az óra a ház és a fej.
Mást nem vártam tőle
Az elődje egy lidls volt, annak vacak volt az órája, a fej, és nehezebb volt elérni (az óra által mutatott) 8,5 bar-t. Akkor jó vételnek tűnt, de ez után már csak azt mondom, hogy kár volt kiadni azt a 2-3e Ft-ot, egyből ez kellett volna. Drágább, de megéri.
-
Acef
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Amit linkeltél azt nem, de SKS-Germany Airkompressor 12.0 műhelypumpa [link] ezt pár hete rendeltem, rendben van.
-
Acef
addikt
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Szerintem is kizárt a 15 kg.
Mint ebben [link] a hsz-ben írtam én Csepel TorpedAl vázra építettem fitness bringát, és 11 kg körül van a súlya.
Tény, hogy nem a TorpedAl 2.0 Csepel alkatrészei vannak rajta, de nem hiszem, hogy amit én felszereltem az sokkal könnyebb volna. -
Acef
addikt
válasz
szimpláncsak
üzenetére
"kullanccsal"
szivat a telefonod, és folyamatosan kijavítja kullancsra a kulacsot?

-
Acef
addikt
szövegértési problémák?
esetleg tudatosan, direkt nem (jól)értett szöveg?
-
Acef
addikt
Srácok,
Köszönöm az adidas terrex swift solo tanácsokat
-
Acef
addikt
Félig off, de bringás cipő, tehát mégis on :-)
Adidas TERREX SWIFT SOLO méretek?
Terrex tulajokat kérdezném, mert a neten ahány oldal, annyi méretet írnak.

27,5 cm, széles lábfejhez melyik méretet érdemes venni?
Van ahol 43 1/3-ot, van ahol 45 1/3-ot javasolnak a fenti mérethez, és van ahol a.kettö közöttit.- Hogyan válasszak?
- Magyarországon honnan érdemes rendelni? -
Acef
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Igen, 34 vagy 36 nagy eltérés. (persze egy combosabb emelkedőnél ez is számíthat).
50 vagy 52 megint nem extra ...Szerintem neked jó lenne elöl a 36 vagy 34 kicsi tányér (outinál, kompakt hajtásnál ez a jellemző) hátul a sornál viszont kellhet (dombok, hegyek miatt) a 32 vagy 34-es
Hozzáteszem, hogy én csak síkon hajtok, nincs "hegyi" tapasztalatom!
-
Acef
addikt
válasz
flash-
üzenetére
[link] fixed gear calculator áttétel számoló
Ezzel a kalkulátorral számolj, így eldöntheted, hogy a mostanihoz képest mit várhatsz az 52/36-tól -
Acef
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Szia,
Amennyiben nem jársz hegyekbe akkor nyugodtan vedd.
Nekem elöl 42/52 hátul 12-32 van. Ez hegyek nélkül tökéletesen elég, Te pedig 36/52-t írtál. Kizárt, hogy túl hosszú lenne.
Am<gy találsz a netet áttétel kalkulátorokat, össze tudod hasonlítani a jelenlegi áttételeddel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest